Fottur i Balkanfjellenemed Pirin-, Rila- og Rhodopifjellene

Vår fottur i Bulgaria er en overveldende opplevelse, en reise i Balkans hjerte. Her ser man brytningen mellom Sør, Orienten og Mellom-Europa. Landet byr på enorme kulturskatter fra ulike sivilisasjoner og på spennende mat og drikke. Vi møter Bulgarias sammensatte historie og storslåtte natur når vi vandrer gjennom gamle byer, pittoreske små landsbyer, enorme vinmarker og Pirinfjellenes daler. Flere av Unescos verdensarv fanger vårt interesse i en herlig kombinasjon med Bulgarias vennlige befolkningen. 

Reisefakta

Land: Bulgaria

Reisetype: Fotturer - vanskelighetsgrad 2, middels

Reiselengde: 8 dager

Størrelse på gruppen: 15-22 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Biologiske mangfold i Pirinfjellene
 • Bunderitsasjøene over Bansko
 • Vinsmaking i Melnik
 • Rilaklosteret og utsikten over Rilafjellene
 • Fossefallsravinen ved Smoljan

Dette er inkludert i reisen

• Fly til Sofia, t/r
• Alle overnattinger
• TEMA-reiseleder
• Inngangsbilletter i henhold til program
• 7 frokoster
• 6 lunsjer derav 4 piknikker
• 6 middagar
• Vinsmaking i Melnik
Header Image Skriv ut "Dagsprogram" og "Viktig om reisen"

REISE FAKTA

Dag 1.
Skandinavia – Sofia. Busstransport cirka 20 km. En overnatting på hotell som ligger sentralt i Sofia. Felles middag.

Dag 2.
Buss Sofia - Rila - Bansko. Cirka 250 km. Fottur cirka 4 timer i Rilafjellene, cirka 10 km. Tre overnattinger på hotell i Bansko. Frokost, piknik og middag er inkludert.

Dag 3.
Buss Bansko - Pirin. Cirka 40 km. Fottur cirka 5 timer Pirinfjellene, over Bansko, cirka 10 km. Frokost, piknik og middag er inkludert.

Dag 4.
Buss Bansko – Melnik tur/retur, cirka 221 kilometer. Fottur 2 timer i sandsteinformasjonene rundt Melnik. Frokost, lunsj og vinprøvning er inkludert.

Dag 5.
Buss fra Bansko via Dolen og Yagordina til Smolyan, totalt cirka 208 kilometer. Besøk i Dolen. Fottur med piknik, cirka 4 timer. Frokost, piknik og middag er inkludert.

Dag 6.
Buss 10 kilometer til ravinen med fossefall. Fottur cirka 4 timer. Buss til ravine med fossefall – Shiroka Luka tur/retur, cirka 55 kilometer. Frokost, piknik og middag er inkludert.

Dag 7.
Buss 15 minutter utenfor Smolyan. Fottur cirka 2,5 timer. Buss fra Smolyan – Bachkovoklosteret – Asen-fortet – Plovdiv. Fottur i den historiske delen av Plovdiv. Total kjørestrekning cirka 148 kilometer. En overnattning på hotell i Plovdiv. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 8.
Buss til Sofia, cirka 150 kilometer – 1,5 timer. Bytur i de historiske delene av Sofia (kan eventuelt bli lagt inn den første dagen i stedet). Buss til flyplassen cirka 20 kilometer. Frokost er inkludert.

Bulgaria

Innbyggere: 7,7 millioner
Flateinnhold: 111 000 km²
Valuta: Bulgarsk Leva
Religion: Den ortodokse kirken er den dominerende religionen i landet med 82,6 % medlemmer. 12 % muslimer, 0,6 % katolikker och 0,4 % protestanter.
Språk: Bulgarsk

Viktig om reisen

Grunnprisen inkluderer:
Fly Sofia tur og retur, TEMA reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, inngangsbilletter og reisens transporter i henhold til dagsprogrammet.

TEMAs gruppestørrelse:
For TEMA er det reisen og den reisende som står i sentrum. Sammen møter vi mennesker, kulturer og opplevelser i naturen på en nær, ekte og behagelig måte. Gruppestørrelsene våre gjenspeiler dette og er en stor grunn til at mange velger å reise med TEMA. Vi unngår altfor store grupper for å gi alle en så opplevelsesrik reise som mulig, og vi tilbyr reiser som gir minner for livet!

Driks:
Driks er ikke inkludert. TEMAs reiseleder samler inn 50 EUR per person ved reisens start, og tar seg av fordelingen til sjåfører, bagasjebærere og restaurantpersonal ved felles måltider med mer.

Klima:
Se for eksempel www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no for detaljert info og værmelding.

Klær og utstyr:
Ta gjerne med noen varmere plagg og regnklær som er lette å pakke med seg. Bra sko til fotturene og for spaserturer i naturen, byene og på eventuelle museum.

Valuta:
Lev (BGN)

De vanligste bank- og kredittkort aksepteres i de fleste butikkene. Minibanker finnes.

Fotturene:
Rhodopi- og Rilafjellene har et kupert landskap og turene går sjeldent i flatt terreng, det går snarere enten opp eller ned. Man bør ha en god allmennkondisjon for å få best mulig utbytte av reisen. Gåstaver kan være en bra avlastning ved behov. Merk at en planlagt tur kan endres avhengig av for eksempel værforhold.

Tips og informasjon om TEMAs fotturer.

Øvrig informasjon:
Underlaget preges av bra stier blandet med mer steinete og ujevne partier.

Med reservasjon for endringer.

Hotell/overnatting

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Komfortabel gruppestørrelse
 • Se dagsprogrammet

Andre Fotturer

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.