Dublin og Belfast - The Giants of Ireland

Opplev to land og to verdensbyer på en øy. Bli kjent med Dublin gjennom musikk og Guinness, fortsett deretter til Nord-Irland med Titanic-museet i Belfast, Giants Causeway og Bushmills.

Bli med oss på en 5 dager lang rundreise til Irland og Nord-Irland og opplev begge hovedstedene Dublin og Belfast. Bli kjent med Dublin gjennom musikk, dans og familien Guinness. Fordyp deg deretter i det spektakulære Titanicmuseet i Belfast og la deg fascineres av verdensarven Giant's Causeways fantastiske steinformasjoner. Vi besøker også ikke bare øyas, men også verdens eldste whiskeydestilleri, Bushmills.

Reisefakta

Land: Republikken Irland, Nordirland, Storbrittania

Reiselengde: 5 dager

Størrelse på gruppen: 20-24 personer

Visum kreves : Nej

Høydepunkter

 • Irsk aften i Dublin
 • Besøk på Guinness Store House og lunsj på The Church
 • Titanic Belfast Museum
 • Bushmills Old Distillery
 • Verdensarven Giant's Causeway

Dagsprogram
Avreiser april - mai 2018

Dag 1 – Byrundtur i Dublin og irsk aften

I dag går ferden til Dublin, som en gang i tiden ble grunnlagt av vikingene. På flyplassen blir du møtt av TEMAs reiseleder og vår sjåfør for de kommende dagene. Etter en kort busstur inn til byen, starter vi med en byrundtur som tar oss forbi Dublins mest velkjente landemerker, parker, bygninger og broene over Liffeyelven.

Etter litt hvile på hotellet reiser vi opp til en pub for velkomstmiddag med tradisjonell musikk, sang og dans.

Dag 2 – Guinness Store House & The Church

I dag besøker vi det ikoniske Guinness Storehouse for å lære mer om Arthurs historie, ølet og så får vi selvfølgelig smake en pint. Arthur var grunnleggeren av bryggeriet som ble grunnlagt i 1759. Bryggeriet satte ikke bare preg på Dublins bybilde, men ølen og varemerket satte også preg på hele verdens drikkehistorie. Vi spiser lunsj på Church bar, en gang i tiden et lite kapell der Arthur Guiness giftet seg.  

Ettermiddagen og kvelden er til egen disposisjon. Dublin har et stort kulturtilbud med mange trivelige restauranter og fine museer, blant annet vikingmuséet.

Dag 3 – Titanic Belfast Museum

I dag forlater vi Dublin og Irland for å reise til Nord-Irland og hovedstaden Belfast. Veien går delvis langs kysten og forbi Mourne Mountains med vakker utsikt. Vel fremme i Belfast tar vi en byrundtur og tilbakeblikk på byens problematiske historie. Vakre viktorianske bygninger og Harland & Wolf, verftet der Titanic ble bygget, ligger som bevis på at tiden før IRA var en roligere tid. 

Det blir tid til lunsj og egne oppdagelser før vi samles igjen. Ettermiddagen er viet til det nye museet og den fantastiske utstillingen om Titanic. Muséets plassering er på akkurat samme sted som hun ble bygget for drøyt hundre år siden. 

Etter kveldens middag tar vi en pubrunde av det mer informative slaget når vi besøker noen av Belfasts mest spektakulære irske puber (drikke under pubrunden er ikke inkludert).


Dag 4 – Bushmills og Giant's Causeway

Morgenen byr på en vakker reise langs Antrimkystens kuperte landskap. Ved Carrick-a-Rede får vi mulighet til å strekke på bena, blant annet over en hengebro høyt over det urolige havet. Uansett hva du velger å gjøre får du en fin utsikt over den ville kysten og havet.

Reisen fortsetter til den pittoreske byen Bushmill. Her på Irlands nordlige spiss ligger Bushmills Old Distillery, verdens eldste destilleri med lisens til å produsere whiskey. Allerede i 1608 fikk den lokale bonden Sir Thomas Philipps tillatelse til å destillere whiskey, men noen mener at destillering allerede forekom her fra 1276. I tillegg til whiskey, byr dagen på en felles lokal lunsj på nordkysten. 

Med eller uten whiskey i kroppen kommer ettermiddagen til å by på en imponerende naturopplevelse. Du får da se Giant’s Causeway med sine sekskantede søyler, dannet for over 60 millioner år siden. Søylene, som enkelt forklart er avkjølt og forstenet lava, har gitt opphav til mange legender.Legender og eventyr kan du sannsynligvis selv dikte opp når vi passerer Dunluce Castle, med en dramatisk beliggenhet på klippene over havet, på vei tilbake til Belfast. 


Dag 5 – Hjemreise

Etter noen opplevelsesrike og travle dager i Irland og Nord-Irland spiser vi frokost før avreise til flyplassen og hjemreisen til Norge.

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r Dublin
• Samtlige overnattinger
• 4 frokoster
• 2 lunsjer
• 2 middager
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1
Norge – Dublin. Ankomsttransfer med buss 15 km. Byrundtur. Middag er inkludert. To overnattinger på hotell sentalt i Dublin.

Dag 2
Besøk på Guinness Store House. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 3
Dublin – Belfast, 180 km. Byrundtur i Belfast og besøk på Titanicmuseet. Frokost og middag er inkludert. To overnattinger på hotell sentralt i Belfast.

Dag 4
Heldagsutflukt til Giants Causeway og Bushmills whiskeydestilleri, buss ca. 230 km. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 5
Belfast – Dublin, buss 180 km. Fly Dublin – Norge. Frokost er inkludert.

Irland

Innbyggere

4,1 millioner

Flateinnhold
70 273 km²   

Religion
Religionsfrihet, men majoriteten er romersk katolsk (92 %), protestanter (3 %), resterende har ingen religion eller tilhører annen religion som islam, buddhismen eller jødedommen.  

Valuta
Euro  

Språk
Irsk, engelsk

Nord-Irland

Innbyggere
1 740 000

Flateinnhold
13 576 km²

Religion
protestanter 53,1 %, katolikker 43,8 %, øvrige 3,1 %

Språk
engelsk, irsk

Mer om reisen

Prisen inkluderer

Flyreise t/r Norge-Dublin, TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og øvrige transporter ifølge dagsprogrammet.

Valuta

Euro (EUR).
Britiske Pund (GBP).

De vanligste bank- og kredittkort aksepteres i de fleste butikker. Minibanker finnes.

Les mer under Valutaveksling her.

For mer informasjon om valuta og kurs ta kontakt med bank- eller vekslingskontor.

Driks

På denne reisen er felles driks til sjåfører, eventuelle lokalguider og til serveringspersonalet ved felles måltider inkludert. (Driks til bagasjebærere er dog ikke inkludert). Fra og med april 2018 er IKKE driks inkludert i reisens pris. I stedet anbefaler vi deg å beregne 15 EUR per person til sjåfører, restaurantpersonalet og ved inkluderte aktiviteter. Dette betales til TEMAs reiseleder på plass som tar seg av fordelingen. 

Klima og bekledning

Opplysninger om klima og aktuelle værprognoser finner du enkelt på forskjellige vær nettsider, som f.eks. www.bbc.com eller www.yr.no.

Været er skiftende på Irland og plutselige regnskurer er ikke uvanlig. Ta derfor med regntøy. Man kler seg gjerne om til middag.

Hoteller

Hotellalternativ avreise 27. april 2018:

Academy Plaza Hotel****, Dublin
Jurys Inn Hotel***, Belfast

For øvrig

Dersom du ønsker lesestoff om Irland kan vi anbefale:

Engelen på det syvende trinn (en irlandsk barndom) - Frank McCourt
En gripende biografi om hans oppvekst på Irland. Boken har blitt belønnet med bl.a Pulizer-prisen.

Odysseus - James Joyce
En av verdens store klassikere og av mange ansett som det mest betydningssfulle bidraget til 1900-tallets skjønnlitteratur.

Perler fra månen - Nora Roberts
Perler fra månen er den andre delen i Nora Roberts fortryllende triologi om Gallagher-slekten på mytenes, mystikkens og musikkens Irland. Også den første delen, Solens diamanter, kan anbefales

For mer informasjon om Irland se Tourism Irelands hjemmeside

For mer informasjon om Nord-Irland se Visit Britains hjemmeside

Hotell information

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreiseflyplass Pris Status
2018-04-27 5 dager Dublin og Belfast - The Giants of Ireland Oslo 11790 NOK Forespørsel

Inkludert i alle våre reiser

 • Fly og hotell
 • Serviceavgifter
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Prøvesmakinger
 • TEMAs reiseledere
 • Se dagsprogrammet

Andre Storby -og weekendreise

 
XClose