Høydepunkter i KinaShanghai og Beijing

En rundreise som tar oss til metropolene Shanghai og Beijing samt Kinas største severdigheter – Den kinesiske muren, Den forbudte by og Den himmelske freds plass. Vi bor flott og sentralt, tar oss rundt i et rolig og behagelig tempo, bortsett fra vår tur med høyhastighetstoget fra Shanghai til Beijing. I tillegg til et gedigent program har vi også god tid til shopping på egen hånd.

Reisefakta

Land: Kina

Reisetype: Rundreiser - Storby- og weekendreise

Reiselengde: 9 dager

Størrelse på gruppen: 20-28 personer

Visum kreves : Ja (Klikk for detaljer)

Høydepunkter

 • Den kinesiske mur
 • Den forbudte by
 • Middag med pekingand
 • Egne eventyr og tid for shopping
 • Akrobatforestilling i Shanghai

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r
• Samtlige overnattinger
• 7 frokoster
• 3 lunsjer
• 3 middager
• Noe drikke er inkludert - ved de fleste av våre inkluderte lunsjer og middager tilbys en drikke som f.eks lokal øl eller mineralvann. 
• Inngansbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder
Header Image Skriv ut "Dagsprogram" og "Viktig om reisen"

REISE FAKTA

Dag 1
Avreise fra Norge.

Dag 2
Ankomst til Shanghai. Utflukt til Pudong og The Bund. Middag er inkludert. Tre overnattinger på sentralt beliggende hotell i Shanghai.

Dag 3
Besøk i Yu Yuan, "Chinatown" og kveldsshow med akrobatikk. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 4
Fridag. Mulighet for å bestille en ekstra dagsutflukt til vannbyen (Watertown) Zhujiajiao. Frokost er inkludert.

Dag 5
Høyhastighetstog Shanghai – Beijing. Besøk vie Himmelens tempel. Frokost og middag er inkludert. Fire overnattinger på sentralt beliggende hotell i Beijing.

Dag 6
Utflukt til Den Kinesiske mur. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 7
Utflukt til Den forbudte by og Den himmelske freds plass. Trishawtur og teseremoni i Hutongene. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 8
Fridag. Frokost er inkludert.

Dag 9
Beijng – Norge. Frokost er inkludert.

Kina

Innbyggere: 1,39 milliarder
Flateinnhold: 9 600 000 km²
Valuta: Yuan
Religion: Buddhisme, taoisme og konfucianisme (utøves ofte i tillegg), minoriteter av kristne og muslimer
Språk: 
Kinesisk (med flere ulike dialekter); de fleste minoriteter har dessuten egne språk

Viktig om reisen

Prisen inkluderer
Fly til Shanghai med retur fra Beijing, TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og øvrige transporter ifølge dagsprogrammet.

TEMAs gruppestørrelse
For TEMA er det reisen og den reisende som står i sentrum. Sammen møter vi mennesker, kulturer og opplevelser i naturen på en nær, ekte og behagelig måte. Gruppestørrelsene våre gjenspeiler dette og er en stor grunn til at mange velger å reise med TEMA.

Vi unngår altfor store grupper for å gi alle en så opplevelsesrik reise som mulig, og vi tilbyr reiser som gir minner for livet!

Valuta
Kinesiske Yuan (CNY).

De vanligste bank- og kredittkortene aksepteres på hotellene samt i større butikker og på restaurantene.

Les mer under valutaveksling her.

Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.

Når du beregner din reisekasse, glem ikke at Kina er et eldorado for shopping, samt at drikke til våre felles måltider ikke er inkludert i prisen.

Visum
Visum kreves, og må skaffes før avreise. For dere som ikke allerede har skaffet eget visum, kan TEMA nå ordne med gruppevisum. For å kjøpe visumtjeneste til Kina, vennligst kontakt vår kundeservice.

Priser per visum:

1600 SEK/NOK, 165 EUR, 1250 DKK

For at vi skal kunne handtere dette må vi ha en fargekopi av pass, informasjon om sysselsetting samt bokningsnummer og avreisedato. Vær oppmerksom på at vi må ha dette senest 2 måneder før avreise, alternativt så fort som mulig etter bestilling. Send til passport@temaresor.se eller via post til TEMA, Glödlampsgränd 1, 120 31 Stockholm, Sverige. Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst.

Visum sendes ut ca. 1 uke før avreise, og da får dere mer informasjon om visumet. OBS! Dokumentet skal kunne vises opp på både innreise og utreise.

Hvis dere ønsker å søke visum på egen hånd kan dere ta kontakt med Kinesiske ambassades visumsenter. For mer informasjon besøk deres hjemmeside. Merk at vi på TEMA innehar de bekreftelser (Hotel og dagsprogram) som dere trenger for å søke visum. Vennligst kontakt oss på passport@temaresor.se så sender vi disse dokumentene. Vær oppmerksom på at visumet er gyldig i 3 måneder, så man kan tidligst søke ca. 2 måneder før avreise. Behandlingstid på ambassaden er ca. fire arbeidsdager. Det er lurt å beregne noen dagers ekstra marginal. Vennligst søk om visum i god tid.

Det kreves i tillegg ytterligere informasjon til flyselskapet. Vennligst fyll i denne informasjon så fort som mulig på «Min reise».

OBS! Visumet krevet at man er minst to personer. Hvis du reiser alene må vi derfor legge sammen din visumsøknaden med andre reisendes søknad. Det betyr at dere må sjekke inn sammen på flyplassen og passere sikkerhetskontrollen i Kina sammen. Det samme gjelder for hjemreisen. Når avreise nærmer seg tar vi kontakt og formidler hverandres kontaktinformasjon slik at dere kan bestemme hvor dere skal ses på flyplassen for innsjekking. Vennligst ta kontakt med vår kundeservice på telefon 210 00 820 hvis du har spørsmål rundt dette.

Klima
På Internett finner du værprognoser over de fleste stedene vi besøker på reisen. Se bl.a www.bbc.com eller www.yr.no.

Klimaet i det meste av Kina styres av monsunvindene og luftfuktigheten er høy om sommeren. I vintersesongen kan det være kjølig på dagtid.

Klær og utstyr
Atmosfæren på hotellene er relativt uformell, også på de bedre hotellene. På dagtid går du løst og ledig kledd, men ha i tankene at du er på reise og mye av tiden på utflukter. Det viktigste er gode sko med gummisåle.

Påkledningen avhenger naturligvis av årstiden. Om sommeren reiser du i lette bomullsklær som er enkle å vaske (hotellenes vasketjeneste er hurtig og effektiv). Tidlig på våren og om høsten bør du ha et ullplagg samt jakke eller frakk for hånden. Ta også med regnjakke og gjerne paraply.

Vi anbefaler å pakke i robuste kofferter da kofferter ofte kan få litt "hard" behandling på flyreisene. Det vil bli mange muligheter for shopping, så det er nesten uunngåelig at du har med deg mere bagasje på hjemreisen enn hva du gjorde på utreisen. Det kan være bra å ha med seg en ekstra shoppingveske/bag.

Driks
Driks er ikke inkludert på denne reisen og i stedet anbefaler vi et beløp på 240 CNY i driks for felles aktiviteter og måltider, samt til sjåfører, lokalguider og bagasjebærere. TEMAs reiseleder samler inn drikspengene ved reisens start og porsjonerer deretter ut disse til berørte personer.

Vær oppmerksom på
Bussene i Kina er av god kvalitet, men holder ikke alltid samme komfortable standard som i Norge.

Togreise
Å reise med tog innebærer sikkerhetskontroller som mer eller mindre er samme som på flyplasser. Spisse gjenstander og beholdere med gass, som f.eks spray, kan ikke tas med uansett innsjekket veske eller håndbagasje.

Hotell/overnatting

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Komfortabel gruppestørrelse
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.