Fottur på Mallorca

For en naturelsker med vandringslyst kan Mallorca vise frem så mye mer enn strender og badesteder. I Sierra de Tramontana har vi et majestetisk fjellrike med pinjer, sypresser, steineiker, oliventrær og en blomsterprakt som er på sitt vakreste om våren. Turen tar oss til utvalgte steder med beliggenhet i vakre naturområder, blant annet Lluc, Coll des Pi, Sa Costera og Balixtdalen. Nydelige måltider er også inkludert med en blanding av piknik og lokale restauranter.  

Reisefakta

Land: Spania

Reisetype: Fotturer - vanskelighetsgrad 3, utfordrende

Reiselengde: 8 dager

Størrelse på gruppen: 14-19 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Fotturen på Camí des Correu
 • Pikniklunsjene på fotturene
 • Overnatting i klosteret i Lluc
 • Kystveien Sa Costera og Balitxdalen
 • Inkluderte måltider

Dagsprogram
Sommer 2019

Dag 1. Ankomst Palma og Mallorca

Avreise fra Skandinavia til Palma, der vi bli møtt av buss og reiseleder for kort transfer til vårt hotell i Cala Mayor. Hotellet har selvfølgelig svømmebasseng, men har også gangavstand til en av Palmas beste badestrender.

Kvelden avsluttes med informasjon og en velkomstmiddag.

Dag 2. Vandring langs den gamle postveien Camí des Correu

Om morgenen tar vi buss til Esporles, 180 moh., for å spasere langs Camí des correu, en postvei som har sitt utspring fra middelalderen. Vi tar oss sakte, men sikkert, oppover og inn i skog med aleppofuruer, steineiketrær og markjordbærtrær (arbutus unedo). Den urgamle steinleggingen er delvis intakt, men vi går også på skogsstier. Ved Coll des Pi når vi dagens høyeste punkt, 454 moh. Der opplever vi en henførende utsikt over den skarpskårne kystlinjen.

Like før lunsj når vi det lille stedet Banyalbufar, 110 moh., der hundrevis terrasser ligner gedigne trappetrinn. Stedets navn er historisk og stammer fra den tiden da Mallorca var morisk og skal bety «stedet ved havet». Etter lunsj går vi ned til den lille fiskehavna.

Dag 3. Sa Trapa

Dagens vandring foregå på sørøstre delen av Mallorca. Vi starter ved passet Coll de Sa Gramola, 356 moh. Vandringen tar oss gjennom det berglendte landskapet i retning mot havet. Veien går gjennom en av Europas største naturlige samlinger med dvergpalmer.

Med en betagende utsikt over den lille, dragelignende øya Dragonera, blir vi servert et velsmakende måltid.

Vandringen fortsetter med Middelhavets blå vann som bakgrunn og like nedenfor oss finner vi ruinene etter klosteret Sa Trapa. Etter en slingrende grusvei tar vi oss ned mot det lille, fredfylte badestedet Sant Elm, der et dypp i havet føles som en verdig avslutning på dagen.

Dag 4. Sa Costera og Lluch

Dagens vandring starter ved utsiktsplassen Ses Barques, 400 moh. Herfra får vi se et praktfullt panorama over Bahia de Soller med omgivende fjellmassiv. Etter hvert fører stien ned i det naturskjønne dalstrøket Balitx, 150 moh. Blant de lett kuperte bakkene kan en fortsatt se spor av så kalte canaletas, små vanningskanaler, som før i tiden ledet vannet fra fjellene og ned til de dyrkede områdene.

Vi tar oss opp til fjellovergangen Bini Amara, 365 moh. og ut på den åndeløst vakre kyststien Sa Costera.

I løpet av dagen har vi gode sjanser til å få øye på to av Mallorcas ornitologiske stoltheter: munkegribb og eleonorafalk. På de høye klippene som skyter ut i havet ser vi de typiske så kalte atalayas, overvåkingstårnene, som ble benyttet til langt inn på 1600-tallet, slik at det skulle være lettere å oppdage moriske pirater som nærmet seg. Vandringen avsluttes ved Cala Tuent, der det blir anledning til å bade.

I forkant av dagen og morgendagen pakker vi for en overnatting og to vandringer. Vi beholder rommene våre på hotellet i Palma, der øvrig bagasje kan ligge igjen. Overnattingen i dag foregår på det berømte klostret i Lluc, Mallorcas største, som ligger i et meget vakkert dalstrøk. Rommene er moderne utstyrte pilegrimsceller med privat bad og wc – som hvilket hotellrom som helst.

På kveldstid senker det seg en behagelig klosterfred over dette fjellrike, mens vi ser fram til den tradisjonelle middagen som venter.

Dag 5. De gamle veiene mellom Lluc og Caimari

I morgentimene foretar vi en rundvandring i klosteret. Lluc er et velbesøkt pilegrimsted. Ryktet om dets undergjørende madonna har spredd seg gjennom århundrer, helt siden det først ble oppdaget på 1200-tallet.

Fra Lluc tar vi inn på den urgamle pilegrimsleden til Caimari, der den middelalderske steinleggingen går gjennom et av Mallorcas vakreste landskaper, i delvis viltvoksende natur.

Framme i Caimari venter bussen, som tar oss til Inca for lunsj på en velkjent, lokal restaurant.

Resten av dagen og kvelden er ledig til egne aktiviteter.

Dag 6 Ledig dag

En ledig dag byr på mange muligheter til egne utflukter. I Cala Mayor ligger Miró-museet og Marivent, det kongelige slottet med en hage åpen for besøkere. For den som ønsker å se litt mer av Palma, kan en lett hoppe på en lokal buss inn til Palma sentrum. Kanskje lokker det å leie sykler, eller ganske enkelt å spandere en rolig dag på stranda.

Dag 7. Cuberdammen til Fornalutx

I hjertet av fjellkjeden Sierra de Tramontana ligger Mallorcas høyplatå, et stykke storslagen fjellnatur, som brer seg ut i omtrent 1 000 meters høyde.

Dagens vandring starter ved foten av øyas høyeste berg, Puig Mayor, i en høyde av 1 445 meter over havet. Vandringen vil på noen steder føre oss over tregrensa. Der oppe er lufta ofte kjølig og vi treffer på planter som Jerusalemsalvie og de baleariske vekstene av vidje og johannesurt. Veien vi går kantes også av en velduftende samling av rosmarin.

Med en storslagen utsikt over Sollerdalen, dekker vi på og nyter en deilig piknik.

Under ettermiddagen tar vi oss ned til Biniaraix, 100 m.o.h., via den antikke pilegrimsveien Es Barranc, et imponerende kulturminnesmerke for seg. På det sjarmerende torget i Fornalutx, 152 m.o.h., avslutter vi dagens vandring på et av stedets kafeer.

Vandringen kan oppleves som tøff, då vi går nedover med en høydeforskjell på ca. 800 m. Det er derfor mulig å velge alternative vandringer for dem som skulle være interessert.

Om kvelden venter en avskjedsmiddag.

Dag 8. Hjemreise

I løpet av dagen reiser vi til flyplassen for avgang til Skandinavia.

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r Mallorca
• Samtlige overnattinger
• 7 frokoster
• 2 lunsjer + 3 piknik
• 3 middager
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder
• Avslag i pris ved bestilling av fly på egen hand: 2300 kr
• Enkeltromstillegg fra 1100 kr 

REISE FAKTA

Dag 1.

Ankomst Palma de Mallorca. Flyreise og transfer. Velkomstmiddag inkludert. Tre netter på hotell i Cala Mayor, Palma.

Dag 2.

Fottur: Esporles - Banyalbufar, 8,5 km. Busstransfer 20 + 30 km. Frokost og lunsj inkludert.

Dag 3.

Fottur: Coll de Sa Gramola – Sa Trapa – Sant Elm, 12 km. Busstransfer 28 + 30 km. Frokost og lunsj inkludert.

Dag 4.

Fottur: Mirador des Ses Barques - Sa Costera - Cala Tuent, 13 km. Busstransfer 36 + 27 km. Frokost , pikniklunsj og middag inkludert. En overnatting på klostervertshus i Lluc.

Dag 5.

Fottur: Lluc – Caimari, 7,5 km. Busstransfer 44 km. Frokost og lunsj på ekologisk restaurang. Tre overnattinger på hotell i Cala Mayor, Palma.

Dag 6.

Ledig dag för egna aktiviteter. Frokost inkludert.

Dag 7.

Fottur: Cúber – Fornalutx, 13 km. Busstransfer 35 km. Frokost , pikniklunsj og avskjedsmiddag inkludert.

Dag 8.

Transfer og flyreise hjem. Frokost inkludert.

Spania

Innbyggere
40,3 millioner Flateinnhold
504 782 km² Valuta
Euro Religion
Katolikker 82 %, agnostiker og ateister 14 %, muslimer minst 1,2 %, protestanter 0,1 %, øvrige ca. 2,7 % Språk
Spansk/kastiliansk, katalansk, galisisk og baskisk.

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Fly Norge – Mallorca t/r, del i dobbeltrom og TEMAs reiseleder. Øvrige transporter, måltider, entréer og samtlige utflukter ifølge dagsprogram dersom ikke annet er oppgitt.

Turistskatt

På noen reisemål i Spania har man innført en turistskatt, som på Mallorca vil ligge på mellom 3 og 4,5 Euro per natt og person i 2018. Myndighetene har ennå ikke besluttet eksakt beløp. Hvor og når denne skatten gjelder ligger utenfor vår kontroll og kan ikke inkluderes i prisen. Derfor betaler hver TEMA-kunde skatten selv på plass.

Driks

Driks er ikke inkludert i reisens pris. TEMA reiseleder samler inn 35 Euro per person, og tar seg fordelingen til sjåfører, lokalguider og restaurantpersonal ved felles måltider. 

Valuta

Euro (EUR). 

De vanligste bank- og kredittkort fungerer i de fleste minibankene. Det kan til tider være vanskelig å veksle penger da vi befinner oss i fjellområder det meste av tiden. Ha derfor med deg en reisekasse for egne utlegg og innkjøp.

Klima og bekledning

Tidlig på våren og sent på høsten kan temperaturene synke til under det normale og nedbør i form av regn og snø kan forekomme.

Fotturen

Mallorcas vestlige fjellmassiv er kupert. Vi har forsøkt å legge vandringene slik at de skal passe for deg med normal til god kondisjon. Noen av turene er anstrengende. Ta med gode tursko p.g.a. steinete stier, regn forekommer tidlig på våren og på høsten.

Se flere tips til fotturen her »

For øvrig

Det er mange turmuligheter på Mallorca og iblant kan en av dagsturene byttes med et annet alternativ avhengig av vær og vind. Overnattingen i Lluc kan bli en annen dag.

Hotell information

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Prøvesmakinger
 • Se dagsprogrammet

Andre Fotturer

 
XClose