Fottur på MallorcaDramatisk natur og historiske byer

For en naturelsker med vandringslyst kan Mallorca vise frem så mye mer enn strender og badesteder. I Sierra de Tramontana har vi et majestetisk fjellrike med pinjer, sypresser, steineiker, oliventrær og en blomsterprakt som er på sitt vakreste om våren. Turen tar oss til utvalgte steder med beliggenhet i vakre naturområder, blant annet Lluc, Coll des Pi, Sa Costera og Balixtdalen. Nydelige måltider er også inkludert med en blanding av piknik og lokale restauranter.  

Reisefakta

Land: Spania

Reisetype: Fotturer - vanskelighetsgrad 3, utfordrende

Reiselengde: 8 dager

Størrelse på gruppen: 15-20 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Fotturen på Camí des Correu
 • Pikniklunsjene på fotturene
 • Overnatting i klosteret i Lluc
 • Kystveien Sa Costera og Balitxdalen
 • Inkluderte måltider

Dagsprogram
2023–2024

Dag 1. Ankomst Mallorca
Avreise fra Skandinavia til Mallorca, der vi bli møtt av buss og reiseleder for kort transfer til vårt hotell i Can Pastilla. Hotellet har selvfølgelig svømmebasseng, men har også gangavstand til en fin badestrand.

Kvelden avsluttes med informasjon og en velkomstmiddag.

Dag 2. Vandring langs den gamle postveien Camí des Correu
Om morgenen tar vi buss til Esporles, 180 moh., for å spasere langs Camí des Correu, en postvei som har sitt utspring fra middelalderen. Vi tar oss sakte, men sikkert, oppover og inn i skog med aleppofuruer, steineiketrær og markjordbærtrær (arbutus unedo). Den urgamle steinleggingen er delvis intakt, men vi går også på skogsstier. Ved Coll des Pi når vi dagens høyeste punkt, 454 moh. Der opplever vi en henførende utsikt over den skarpskårne kystlinjen.

Like før lunsj når vi det lille stedet Banyalbufar, 110 moh., der hundrevis terrasser ligner gedigne trappetrinn. Stedets navn er historisk og stammer fra den tiden da Mallorca var morisk og skal bety «stedet ved havet». Etter lunsj går vi ned til den lille fiskehavna.

Dag 3. Sa Trapa
Dagens vandring foregå på sørøstre delen av Mallorca. Vi starter ved passet Coll de Sa Gramola, 356 moh. Vandringen tar oss gjennom det berglendte landskapet i retning mot havet. Veien går gjennom en av Europas største naturlige samlinger med dvergpalmer.

Med en betagende utsikt over den lille, dragelignende øya Dragonera, blir vi servert et velsmakende picknick.

Vandringen fortsetter med Middelhavets blå vann som bakgrunn og like nedenfor oss finner vi ruinene etter klosteret Sa Trapa. Etter en slingrende grusvei tar vi oss ned mot det lille, fredfylte badestedet Sant Elm, der et dypp i havet føles som en verdig avslutning på dagen.

Dag 4. Sa Costera og Lluc
Dagens vandring starter ved utsiktsplassen Ses Barques, 400 moh. Herfra får vi se et praktfullt panorama over Bahia de Soller med omgivende fjellmassiv. Etter hvert fører stien ned i det naturskjønne dalstrøket Balitx, 150 moh. Blant de lett kuperte bakkene kan en fortsatt se spor av så kalte canaletas, små vanningskanaler, som før i tiden ledet vannet fra fjellene og ned til de dyrkede områdene.

Vi tar oss opp til fjellovergangen Bini Amara, 365 moh. og ut på den åndeløst vakre kyststien Sa Costera.

I løpet av dagen har vi gode sjanser til å få øye på to av Mallorcas ornitologiske stoltheter: munkegribb og eleonorafalk. På de høye klippene som skyter ut i havet ser vi de typiske så kalte atalayas, overvåkingstårnene, som ble benyttet til langt inn på 1600-tallet, slik at det skulle være lettere å oppdage moriske pirater som nærmet seg. Vandringen avsluttes ved Cala Tuent, der det blir anledning til å bade.

I forkant av dagen og morgendagen pakker vi for en overnatting og to vandringer. Vi beholder rommene våre på hotellet i Palma, der øvrig bagasje kan ligge igjen. Overnattingen i dag foregår på det berømte klostret i Lluc, Mallorcas største, som ligger i et meget vakkert dalstrøk. Rommene er moderne utstyrte pilegrimsceller med privat bad og wc – som hvilket hotellrom som helst.

På kveldstid senker det seg en behagelig klosterfred over dette fjellrike, mens vi ser fram til den tradisjonelle middagen som venter.

Dag 5. De gamle veiene mellom Lluc og Caimari
I morgentimene foretar vi en rundvandring i klosteret. Lluc er et velbesøkt pilegrimsted. Ryktet om dets undergjørende madonna har spredd seg gjennom århundrer, helt siden det først ble oppdaget på 1200-tallet.

Fra Lluc tar vi inn på den urgamle pilegrimsleden til Caimari, der den middelalderske steinleggingen går gjennom et av Mallorcas vakreste landskaper, i delvis viltvoksende natur.

Framme i Caimari venter bussen, som tar oss til Inca for lunsj på en velkjent, lokal restaurant.

Resten av dagen og kvelden er ledig til egne aktiviteter.

Dag 6. Ledig dag
En ledig dag byr på mange muligheter til egne utflukter. I Cala Mayor ligger Miró-museet og Marivent, det kongelige slottet med en hage åpen for besøkere. For den som ønsker å se litt mer av Palma, kan en lett hoppe på en lokal buss inn til Palma sentrum. Kanskje lokker det å leie sykler, eller ganske enkelt å spandere en rolig dag på stranda.

Dag 7. Cuberdammen til Fornalutx
I hjertet av fjellkjeden Sierra de Tramontana ligger Mallorcas høyplatå, et stykke storslagen fjellnatur, som brer seg ut i omtrent 1 000 meters høyde.

Dagens vandring starter ved foten av øyas høyeste berg, Puig Mayor, i en høyde av 1 445 meter over havet. Vandringen vil på noen steder føre oss over tregrensa. Der oppe er lufta ofte kjølig og vi treffer på planter som Jerusalemsalvie og de baleariske vekstene av vidje og johannesurt. Veien vi går kantes også av en velduftende samling av rosmarin.

Med en storslagen utsikt over Sollerdalen, dekker vi på og nyter en deilig piknik.

Under ettermiddagen tar vi oss ned til Biniaraix, 100 m.o.h., via den antikke pilegrimsveien Es Barranc, et imponerende kulturminnesmerke for seg. På det sjarmerende torget i Fornalutx, 152 m.o.h., avslutter vi dagens vandring på et av stedets kafeer.

Vandringen kan oppleves som tøff, då vi går nedover med en høydeforskjell på ca. 800 m. Det er derfor mulig å velge alternative vandringer for dem som skulle være interessert.

Om kvelden venter en avskjedsmiddag.

Dag 8. Hjemreise
I løpet av dagen reiser vi til flyplassen for avgang til Skandinavia.

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r Mallorca
• Samtlige overnattinger
• 7 frokoster
• 2 lunsjer + 3 piknik
• 3 middager
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1
Ankomst Palma de Mallorca. Flyreise og transfer. Velkomstmiddag inkludert. Tre netter på hotell i Can Pastilla.

Dag 2
Fottur: Esporles – Banyalbufar, 8,5 km. Busstransfer 20 + 30 km. Frokost og lunsj inkludert.

Dag 3
Fottur: Coll de Sa Gramola – Sa Trapa – Sant Elm, 12 km. Busstransfer 28 + 30 km. Frokost og lunsj inkludert.

Dag 4
Fottur: Mirador des Ses Barques – Sa Costera – Cala Tuent, 13 km. Busstransfer 36 + 27 km. Frokost , pikniklunsj og middag inkludert. En overnatting på klostervertshus i Lluc.

Dag 5
Fottur: Lluc – Caimari, 7,5 km. Busstransfer 44 km. Frokost og lunsj på ekologisk restaurang. Tre overnattinger på hotell i Can Pastilla.

Dag 6
Ledig dag för egna aktiviteter. Frokost inkludert.

Dag 7
Fottur: Cúber – Fornalutx, 13 km. Busstransfer 35 km. Frokost , pikniklunsj og avskjedsmiddag inkludert.

Dag 8
Transfer og flyreise hjem. Frokost inkludert.

Spania

Innbyggere 46,6 millioner
Flateinnhold 504 782 km²
Valuta Euro
Religion Katolikker 82 %, agnostiker og ateister 14 %, muslimer minst 1,2 %, protestanter 0,1 %, øvrige ca. 2,7 %
Språk Spansk/kastiliansk, katalansk, galisisk og baskisk

Viktig om reisen

Prisen inkluderer
Fly Norge – Mallorca t/r, del i dobbeltrom og TEMAs reiseleder. Øvrige transporter, måltider, entréer og samtlige utflukter ifølge dagsprogram dersom ikke annet er oppgitt.

Turistskatt
Noen reisemål i Spania har innført turistskatt. Skatten er for tiden EUR 0,5–5 per natt per person; avhengig av sesong og hotellstandard. Hvor og når denne skatten gjelder ligger utenfor vår kontroll og kan ikke inkluderes i prisen. Derfor betaler hver TEMA-kunde skatten selv på plass.

Driks
Driks er ikke inkludert i reisens pris. TEMA reiseleder samler inn 35 EUR per person, og tar seg fordelingen til sjåfører, lokalguider og restaurantpersonal ved felles måltider. 

Valuta
Euro (EUR). De vanligste bank- og kredittkort fungerer i de fleste minibankene. Det kan til tider være vanskelig å veksle penger da vi befinner oss i fjellområder det meste av tiden. Ha derfor med deg en reisekasse for egne utlegg og innkjøp.

Klima og bekledning
Tidlig på våren og sent på høsten kan temperaturene synke til under det normale og nedbør i form av regn og snø kan forekomme.

Fotturen
Mallorcas vestlige fjellmassiv er kupert. Vi har forsøkt å legge vandringene slik at de skal passe for deg med normal til god kondisjon. Noen av turene er anstrengende. Ta med skikkelige tursko som går over anklene.

Se flere tips til fotturen her »

For øvrig
Det er mange turmuligheter på Mallorca og iblant kan en av dagsturene byttes med et annet alternativ avhengig av vær og vind. Overnattingen i Lluc kan bli en annen dag.

Hotell/overnatting

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreisested Pris Status
27.04.2024 8 dager Fottur på Mallorca Trondheim 23 590 NOK Forespørsel
27.04.2024 8 dager Fottur på Mallorca Stavanger 23 590 NOK Forespørsel
27.04.2024 8 dager Fottur på Mallorca Bergen 23 590 NOK Forespørsel
27.04.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Palma de Mallorca
2024-04-27
15:50
2024-04-27
19:25
SAS, 4691
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Palma de Mallorca
Oslo
2024-05-04
20:15
2024-05-04
23:50
SAS, 4692
8 dager Fottur på Mallorca Oslo 21 550 NOK Forespørsel
21.09.2024 8 dager Fottur på Mallorca Trondheim 25 490 NOK Forespørsel
21.09.2024 8 dager Fottur på Mallorca Stavanger 25 490 NOK Forespørsel
21.09.2024 8 dager Fottur på Mallorca Bergen 25 490 NOK Forespørsel
21.09.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Copenhagen
2024-09-21
06:00
2024-09-21
07:15
SAS, 1461
Copenhagen
Palma de Mallorca
2024-09-21
08:15
2024-09-21
11:20
SAS, 2811
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Palma de Mallorca
Oslo
2024-09-28
20:15
2024-09-28
23:50
SAS, 4692
8 dager Fottur på Mallorca Oslo 23 490 NOK 6 plasser igjen Bestill
05.10.2024 8 dager Fottur på Mallorca Trondheim 25 150 NOK Forespørsel
05.10.2024 8 dager Fottur på Mallorca Stavanger 25 150 NOK Forespørsel
05.10.2024 8 dager Fottur på Mallorca Bergen 25 150 NOK Forespørsel
05.10.2024 8 dager Fottur på Mallorca Oslo 22 990 NOK 6 plasser igjen Bestill
12.10.2024 8 dager Fottur på Mallorca Trondheim 24 450 NOK Forespørsel
12.10.2024 8 dager Fottur på Mallorca Stavanger 24 450 NOK Forespørsel
12.10.2024 8 dager Fottur på Mallorca Bergen 24 450 NOK Forespørsel
12.10.2024 8 dager Fottur på Mallorca Oslo 22 450 NOK 6 plasser igjen Bestill
Vis flere avreiser

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Komfortabel gruppestørrelse
 • Se dagsprogrammet

Andre Fotturer

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.