Fottur på Mallorca

For en naturelsker med vandringslyst kan Mallorca vise frem så mye mer enn strender og badesteder. I Sierra de Tramontana har vi et majestetisk fjellrike med pinjer, sypresser, steineiker, oliventrær og en blomsterprakt som er på sitt vakreste om våren. Turen tar oss til utvalgte steder med beliggenhet i vakre naturområder, blant annet Lluc, Coll des Pi, Sa Costera og Balixtdalen. Nydelige måltider er også inkludert med en blanding av piknik og lokale restauranter.  

Reisefakta

Land: Spania

Reisetype: Fottur - vanskelighetsgrad 3, utfordrende

Reiselengde: 8 dager

Størrelse på gruppen: 14-19 personer

Visum kreves : Nej

Høydepunkter

 • Fotturen på Camí des Correu
 • Pikniklunsjene på fotturene
 • Overnatting i klosteret i Lluc
 • Kystveien Sa Costera og Balitxdalen
 • Inkluderte måltider

Dagsprogram
Sommer 2018

Dag 1 – Ankomst til Palma

Avreise fra Norge til Palma, der hele deltakerne samles. Overnatting skjer på hotell i Palmaområdet. 

Dag 2 – Sant Elm 

På morgenen reiser du med buss fra Palma langs kysten til den lille havnebyen Port d’Andraitx. Størstedelen av dagen vies deretter til en fottur (ca. 10km) i nærheten av havet frem til den lille fredelige badebyen Sant Elm. Her vandrer du gjennom et av Europas aller største naturlige bestand av dvergpalmer. På fotturens høyeste punkt (ca. 300 moh.) serveres en velsmakende piknik, med en fantastisk utsikt over Sant Elm og den lille dragelignende øya Dragonera.  

I løpet av dagen vil det også bli muligheter for et forfriskende bad i Middelhavet. 

Dag 3 – Valldemossa og steineiker 

Dagen starter med at vi begir oss til en av Mallorcas mest berømte steder, Valdemossa. Her besøker vi kong Sanchos palass fra 1300-tallet og kartusianerklosteret fra 1400-tallet som ligger rett ved. Byen ligger vakkert til og det hviler en fredelig stemning over stedet. Bussen tar oss deretter videre til den pittoreske lille fjellandsbyen Deià, hvor vi starter dagens fottur fra. Lunsj dekkes det opp til i en olivenlund med utsikt over øyas klippete nordvestre kyst. Fotturen (ca. 10 km) leder til dels gjennom åpent terreng og til dels gjennom skoger av steineik. Her tilbrakte mallorcanske kullarbeidere tidligere måneder i strekk med å vokte sine kullminer, av hvilke det fortsatt finnes steinrester fra. Fotturen avsluttes ved Son Mico, som ligger rett ovenfor Puerto Soller. 

Dag 4 – Soller og Port de Soller 

I dag ferdes du på en smalsporet jernbane til den sjarmerende byen Soller i Mallorcas appelsindistrikt. Turen byr på både minnerike og morsomme inntrykk med fantastiske hager, jordbrukslandskap og fjellområder. Det føles nesten helt uvirkelig å reise på akkurat samme måte som man gjorde rundt århundreskiftet. Sporforbindelsen ble innviet i 1912. Når du ankommer får du mulighet til å rusle rundt en stund på egen hånd og se byens modernistiske katedral. Eller kanskje du foretrekker å gjøre et besøk på markedet for å se hva de mallorcanske fiskerne har lyktes med å fange i løpet av natten. Du kan også ta en kaffepause på en av de koselige uteserveringene ved torget, der sporvognen til Port de Soller ruller forbi. Den korte ferden ned til havet kantes av bugnende appelsinlunder. Senere på formiddagen vandrer vi (ca. 4 km) langs en steinbelagt sti, som går gjennom tusenårige olivenlunder og med en lydkulisse av sauebjeller og breking fører opp fra Port de Soller. Dagens avsluttes med en kortere byvandring i Palma, da du blant annet får besøke den gotiske katedralen. 

Dag 5 – Til klosteret i Lluc 

Dagens fottur (ca. 15 km) starter ved utkikkspunktet Ses Barques. Herifra ser du et fantastisk panorama over Bahia de Soller med det omkringliggende fjellmassivet. Etter hvert fører stien ned til den naturskjønne Balitxdalgangen. Blant de mykt kuperte åsene kan man fortsatt spore såkalte canaletas, små vanningskanaler, som tidligere førte vann fra fjellene ned til dyrkbare områder. I løpet av dagen har du gode muligheter til å få øye på to av Mallorcas virkelige stoltheter i fugleverdenen, Munkegribben og Eleonorafalken. Når vi nærmer oss kysten kommer du til å se de typiske såkalte atalayas, vakttårn, som ble benyttet langt inn på 1600-tallet for at man enklere skulle oppdage moriske pirater som eventuelt nærmet seg. Fotturen avsluttes ved Cala Tuent, der det blir muligheter for et bad.  

Vi overnatter på det berømte klosteret i Lluc, Mallorcas største og vakkert beliggende i en dalgang. De tidligere munkecellene har i dag blitt modernisert for å kunne ta imot besøkende. Om kvelden senker stillheten seg over klosteret og fjellriket.

Dag 6 – Våtmarker i nord 

I løpet av morgentimene gjør du en rundvandring i klosteret. Lluc er et velbesøkt pilegrimssted og ryktet og ryktet om Madonnastatuens helbredende egenskaper har spredt seg i løpet av århundrer, helt siden den ble oppdaget på 1200-tallet. Fra Lluc reiser du ned til Alcudia. Utsikten i løpet av reisen ned mot sletten er storslagen og området har et velfortjent rykte som et godt fugleområde. På sletten besøker du våtmarker med godt skjulte observasjonsposter for fugleinteresserte. Med stor sannsynlighet kommer du til å få se våtmarksfugler som silkehegrer og stylteløpere på nært hold. Etter noen kilometers vandring i våtmarkene fortsetter du til stedet for dagens piknik, som varierer avhengig av vær og årstid. På ettermiddagen vender vi tilbake til Palma. 

Dag 7 – Fottur på høyplatået 

I hjertet av fjellkjeden Sierra de Tramontana ligger Mallorcas høyplatå, et stykke storslått fjellnatur som brer ut seg på omkring 1 000 meters høyde.

Dagens fottur innledes ved foten av øyas høyeste fjell, Puig Mayor, hvis topp strekker seg til 1 445 meter over havet. Fotturen (ca. 10 km) kommer på enkelte strekninger til å føre oss ovenfor tregrensen. Her oppe er luften ofte sval og vi ser vekster som ekte kamille og de baleariske endemorene av mjelt, johannesurt og jerusalemsalvie.  

Om du ønsker å vandre litt lengre denne ettermiddagen, tar du deg ned til Soller via den antikke pilegrimsveien Es Barranc, i seg et imponerende kulturminnesmerke. 

Dag 8 – Hjemreise  

I løpet av dagen reiser du til flyplassen for hjemreise til Norge.  

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r Mallorca
• Samtlige overnattinger
• 7 frokoster
• 2 lunsjer + 3 piknik
• 3 middager
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder
• Avslag i pris ved bestilling av fly på egen hand: 2300 kr
• Enkeltromstillegg fra 1100 kr 

REISE FAKTA

Dag 1

Norge – Palma de Mallorca. Fire overnattinger på hotell i Palma.

Dag 2

Fottur ved Sant Elm. Frokost, pikniklunsj og middag er inkludert.

Dag 3

Utflukt til Valldemossa med fottur. Frokost og pikniklunsj er inkludert.

Dag 4

Fottur omkring Soller. Frokost og pikniklunsj er inkludert.

Dag 5

Fottur til Cala Tuent – Lluc. Frokost, pikniklunsj og middag er inkludert. En overnatting på klosteret i Lluc.

Dag 6

Lluc – fottur i Parc Natural S’Albufera – Palma. Frokost og pikniklunsj er inkludert. To overnattinger på hotell i Palma.

Dag 7

Fottur på Mallorcas høyplatå. Frokost, pikniklunsj og avskjedsmiddag er inkludert.

Dag 8

Hjemreise til Norge. Frokost er inkludert.

Spania

Innbyggere 40,3 millioner Flateinnhold 504 782 km² Valuta Euro Religion Katolikker 82 %, agnostiker og ateister 14 %, muslimer minst 1,2 %, protestanter 0,1 %, øvrige ca. 2,7 % Språk Spansk/kastiliansk, katalansk, galisisk og baskisk.

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Fly Norge – Mallorca t/r, del i dobbeltrom og TEMAs reiseleder. Øvrige transporter, måltider, entréer og samtlige utflukter ifølge dagsprogram dersom ikke annet er oppgitt.

Turistskatt

På noen reisemål i Spania har man innført en turistskatt, som på Mallorca vil ligge på mellom 3 og 4,5 Euro per natt og person i 2018. Myndighetene har ennå ikke besluttet eksakt beløp. Hvor og når denne skatten gjelder ligger utenfor vår kontroll og kan ikke inkluderes i prisen. Derfor betaler hver TEMA-kunde skatten selv på plass.

Driks

Driks er ikke inkludert i reisens pris. TEMA reiseleder samler inn 35 Euro per person, og tar seg fordelingen til sjåfører, lokalguider og restaurantpersonal ved felles måltider. 

Valuta

Euro (EUR). 

De vanligste bank- og kredittkort fungerer i de fleste minibankene. Det kan til tider være vanskelig å veksle penger da vi befinner oss i fjellområder det meste av tiden. Ha derfor med deg en reisekasse for egne utlegg og innkjøp.

Klima og bekledning

Tidlig på våren og sent på høsten kan temperaturene synke til under det normale og nedbør i form av regn og snø kan forekomme.

Fotturen

Mallorcas vestlige fjellmassiv er kupert. Vi har forsøkt å legge vandringene slik at de skal passe for deg med normal til god kondisjon. Noen av turene er anstrengende. Ta med gode tursko p.g.a. steinete stier, regn forekommer tidlig på våren og på høsten.

Se flere tips til fotturen her »

For øvrig

Det er mange turmuligheter på Mallorca og iblant kan en av dagsturene byttes med et annet alternativ avhengig av vær og vind. Overnattingen i Lluc kan bli en annen dag.

Hotell information

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreiseflyplass Pris Status
2019-05-04 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Palma de Mallorca
2019-09-21
09:35
2019-09-21
13:10
SAS, 4691
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Palma de Mallorca
Oslo
2019-09-28
14:10
2019-09-28
17:45
SAS, 4692
8 dager Fottur på Mallorca Oslo 14 470 NOK 4 plasser igjen Bestill
2019-05-11 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Palma de Mallorca
2019-09-28
09:35
2019-09-28
13:10
SAS, 4691
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Palma de Mallorca
Oslo
2019-10-05
14:10
2019-10-05
17:45
SAS, 4692
8 dager Fottur på Mallorca Oslo 14 490 NOK 4 plasser igjen Bestill
2019-09-14 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Palma de Mallorca
2020-02-01
09:35
2020-02-01
13:10
SAS, 4691
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Palma de Mallorca
Oslo
2020-02-08
14:10
2020-02-08
17:45
SAS, 4692
8 dager Fottur på Mallorca Oslo 16 250 NOK 6 plasser igjen Bestill
2019-09-21 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Palma de Mallorca
2020-02-08
09:35
2020-02-08
13:10
SAS, 4691
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Palma de Mallorca
Oslo
2020-02-15
14:10
2020-02-15
17:45
SAS, 4692
8 dager Fottur på Mallorca Oslo 16 205 NOK 6 plasser igjen Bestill
2019-09-28 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Palma de Mallorca
2019-09-28
09:35
2019-09-28
13:10
SAS, 4691
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Palma de Mallorca
Oslo
2019-10-05
14:10
2019-10-05
17:45
SAS, 4692
8 dager Fottur på Mallorca Oslo 14 490 NOK 6 plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

 • Fly og hotell
 • Serviceavgifter
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Prøvesmakinger
 • TEMAs reiseledere
 • Se dagsprogrammet

Andre Fottur

 
XClose