Cruise i Alaskamed Vancouver

Kystene og skjærgårdene i sørøstlige Alaska og British Columbia byr på en av verdens vakreste cruiseruter. Vi tar oss fram i et nett av vannveier og fjorder som isbreer har formet gjennom millioner av år. Havnene beskriver ulike deler av Alaskas fargerike historie, fra russiske bosettere til gullrushets muntre dager. Vi kommer også nære villmarken og dens dyreliv. Alt skjer i selskap av TEMAs kunnskapsrike reiseleder som er vår personlige guide gjennom hele turen.

Reisefakta

Land: USA, Kanada

Reisetype: Cruise

Reiselengde: 11 dager

Størrelse på gruppen: 25-32 personer

Visum kreves : Ja (Klikk for detaljer)

Høydepunkter

 • Misty Fjords National Monument
 • Fjorder og isbreer
 • Guldrushens Skagway
 • Vakre og søvnige Juneau
 • Vancouver

Viktig om reisen

Grunnprisen omfatter følgende:
Flyreisen til og fra Vancouver. TEMAs reiseledelse, alle overnattinger i delt dobbeltrom, måltider, utflukter og reisens transporter som beskrevet i dagsprogrammet.

OBS! På denne reisen er det et høyere depositum på 6 500 kr per person som betales i løpet av en uke etter bokning. Denne av giften refunderes ikke ved en eventuell avbestilling.

Om rederiet:
Holland America Line er et engelsk-amerikansk selskap og ett av verdens eldste rederier, grunnlagt allerede i 1873, da som Netherlands-America Steamship Company. Da var hensikten å transportere både varer og mennesker fra Europa til Amerika. Allerede i 1895 tilbød Holland America Line den første cruisereisen, og i 1971 sluttet selskapet med transportdelen for godt og gikk helt over til å tilby cruise.

Holland America Line har i dag en stor flåte mellomstore skip, og tilbyr cruise til spennende og eksotiske steder verden over. Holland America Line er kjent for høy standard, fantastisk service, god mat og sterkt miljøengasjement – dermed er det en selvsagt samarbeidspartner for TEMA.

Om fartøyene:
Hvilket fartøy du reiser med kan varierer avhengig av areisedato. Uansett hvilket tilbyr alle en romslig og komfortabel reise der du aldrig trenger å kjede deg. Når vi ikke besøker en av de spennende destinasjonene på reisen, har vi god tid til å slappe av eller prøve noen av alle aktivitetene som tilbys om bord – matlagingskurser, shower, musikk og mye annet.

Den som vil bevege seg litt ekstra på reisen, kan også trene i et moderne treningsstudio og to bassenger. I Exploration Central kan du på egen hånd lære deg mer om reisemålene vi besøker, i tillegg til at reiselederen holder foredrag og forbereder oss i forkant av de planlagte utfluktene.

Mot en ekstra kostnad kan du for eksempel slappe av i skipets spa, gå til en skjønnhetssalong eller til frisøren. Wifi fins men er som regel dyr å bruke. Regn med en pris på 30 USD per dag eller 150 USD for 12 dager.

Avreise 18.juni 2020: Koningsdam
Avreise 03.september 2020: Koningsdam

Lugarene:
På denne reisen er Ocean View/utvendig lugar automatisk inkludert i grunnprisen. Alle lugarer har egen dusj og toalett, oppbevaringsmuligheter, kjøleskap og hårføner. Mot en ekstra kostnad kan det være mulig å oppgradere lugaren. For dette cruiset er følgende oppgradering mulig:

Verandah: Lyse lugarer med privat veranda/balkong og vindu fra golv til tak.

Antall lugarer er imidlertid begrenset og kan i noen tilfeller fort bli utsolgt, og vi kan derfor ikke garantere tilgangen til disse. Vi behandler forespørslene etter hvert som de kommer inn. Tenk også på at hvis du har endret lugarkategori, kan vi ikke garantere at du kan bytte tilbake i tilfelle du ombestemmer deg senere. Hvis du er interessert i å oppgradere lugaren, ber vi deg informere selgeren i forbindelse med bestillingen.

Tilleggskostnader per person i dobbelt:

Avreise 2020-06-18: 5 000 kr
Avreise 2020-09-03: 5 000 kr

På de fleste Holland America Lines fartøyer er lugarene rustet med stikkontakter av både amerikansk (115V) og europeisk modell (220V). En adapter kan likevel være bra å ha, spesielt under dagsprogrammet før cruicet starter da vi ikke kan garantere europeiske stikkontakter på hotellet.

Mat og drikke om bord:
På skipet trenger du aldri gå sulten eller tørst. Her tilbys et stort utvalg av restauranter, snackserveringer, barer og kaféer – og flere er inkludert i prisen. Uansett om du ønsker fine dining og noe mer avslappet, er alternativene mange. Hvis du skulle ha lyst til å spise i lugaren en gang, tilbys 24 timers room service helt uten ekstra kostnad.

Når det gjelder drikker, er vann, juice, kaffe (vanlig traktekaffe), te og melk inkludert. Reisens pris omfatter ikke alkoholholdige drikker, noen spesialiteter, øvrige kaffedrikker (cappuccino, café latte osv.), brus, vann på flaske eller smoothies.

Men det finnes flere drikkepakker å velge mellom, og alle kan bestille på forhånd eller om bord på skipet. Hvis du velger å bestille drikkepakken om bord, blir prisen litt høyere. Drikkepakker kan forhåndsbestilles direkte hos Holland America Line, ved å logge inn i bestillingssystemet til rederiet. Nettadressen, innloggingsopplysninger og instruksjoner sendes ut senest to måneder før avreise.

Visum:
Skandinaviske statsborgere trenger to reisetillatelser til denne reisen: en for Canada og en for USA.

For Canada gjelder at alla reisende må registrere seg for en elektronisk reisetillatelse (Electronic Travel Authorization) før innreisen til Canada. Vi ber deg logge inn for å registrere deg. Prisen er 8 kanadiske dollar (CAD) per person. Innreisetillatelsen er gyldig i 5 år. Innreisetillatelsen blir registrert i passet, så hvis passet løper ut i løpet av den samme perioden, må du søke om en ny innreisetillatelse med det nye passet.

For USA registrerer du deg selv på ESTA for å få tillatelse til å gå om bord på flyet. Via lenken under kan du lese mer om hvilke regler som gjelder og hvordan du registrerer deg:

Läs mer om ESTA >>

Det kreves også kompletterende opplysninger til flyselskapet. Vennligst logg inn på ”Min resa” så snart som mulig.

Legg merke til at de som kun har bestilt arrangementer på land, må kontakte oss direkte på passport@temaresor.se for å kunne oppgi kompletterende opplysninger.

På noen av dagsturene vi gjør på cruisereisen, passerer vi grensen mellom USA og Canada. Derfor er det viktig at du alltid tar med deg passet når du forlater skipet.

Valuta og valutaveksling:
Om bord på skipet gjelder amerikanske dollar (USD), men ved behov er det helt problemfritt å veksle til lokale valutaer om bord eller via vekslingskontor og uttaksautomater i havnene vi besøker.

De vanligste bank- og kredittkortene aksepteres normalt i de fleste butikkene i større byer.

Betaling om bord:
Som gjest hos Holland America Line får du automatisk en egen konto når du går om bord. Alle eventuelle kjøp og tjenester om bord, trekkes på kontoen via nøkkelkortet ditt. Kontanter godtas ikke for enkelttransaksjoner, for eksempel i barer, butikker, spa og strandturer. Nøkkelkortet blir med andre ord det viktigste betalingsmiddelet ditt. Som en del av innsjekkingsprosessen den første dagen av cruiset, registreres et kreditt- eller bankkort (Visa®, Mastercard®, American Express® eller Discover®), som igjen aktiverer nøkkelkortet.

Den dagen du går om bord, reserverer Holland America Line et beløp på kreditt- eller bankkortet som tilsvarer 60 amerikanske dollar per person og cruisedag. Hvis du bruker opp det reserverte beløpet før cruiset er over, godkjennes kortet for kjøp som allerede er utført og ytterligere 60 dollar per person og cruisedag, for resten av cruiset.

Driks:
Felles driks er ikke inkludert på denne reisen. TEMAs reiseleder samler inn 20 USD per person ved resiens start, og tar seg av fordelingen til felles aktiviteter og måltider, samt til sjåfører, lokale guider og bagasjebærere.

Hotel service charge er en obligatorisk serviceavgift som går direkte til fartøyets personal. Avgiften legges automatisk på ditt konto ombord, og er for øyeblikket $14.50-$16 per person og dag avhengig av kategori på lugaren. Hotel service charge betales i forbindelse med utsjekking av fartøyet.

Det er for øvrig helt frivillig å betale driks på skipet, men kanskje du vil betale litt ekstra til rengjøringspersonale eller andre i besetningen som har stelt for deg på reisen. Hvor mye du i så fall vil gi, er helt opp til deg – det fins ingen spesifikke retningslinjer.

Klima:
Opplysninger om klima og aktuelle værmeldinger for ulike destinasjoner på reisen, fins på nettstedene til ulike værmeldingstjenester, for eksempel www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no.

Klær og utstyr:
Om bord på skipet er det om dagen helt i orden å bruke uformelle klær, for eksempel t-skjorte og joggesko. Om kvelden og til middager blir det forventet at du er mer formelt kledd. Du trenger ikke bruke dress, men gjerne dressjakke, skjorte og chinos eller mørke jeans. Kvinner kan bruke både kjole, skjørt og bukser.

I Alaska kan været endre seg raskt og også om sommeren må du regne med en del regn og temperaturer som minner om milde vintere i Skandinavia. Derfor bør du pakke slik at du kan kle deg etter lag på lag-prinsippet. Det viktigste er praktiske og funksjonelle regnklær og et par gode tursko som tåler vann. Joggesko fungerer fint på byturer i Vancouver og på skipet, men på utfluktene i Alaska er et par lave, vannfaste tursko det aller beste. Varmt undertøy, en varm genser, lue og vanter kreves også, gjerne i funksjonsmaterialer som fleece og ull.

Spør reiselederen før hver tur hvilke typer klær som anbefales på den aktuelle turen. Du kan også få mer informasjon om klimaet på hver destinasjon, og mye annet, i skipets eget Exploration Center.

Husk at du må ha med pass eller annen ID med bilde på alle utflukter.

Hotell/overnatting

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Se dagsprogrammet
 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.