Bhutan og Nepalmed Katmandu og Patan

I Bhutan føles det som om tiden står stille, godt bevart i dyp buddhistisk tro og gamle tradisjoner. Denne rundreisen tar oss med til Bhutans vakreste kloster og byer som Paro, Punakha og Thimphu. Vi vandrer opp til Tigerredet, besøker en familie og prøver nasjonalsporten bueskyting. Reisen innledes og avsluttes i Nepal der vi blant annet besøker Kathmandu og Patan.

Reisefakta

Land: Nepal, Bhutan

Reisetype: Rundreiser

Reiselengde: 12 dager

Størrelse på gruppen: 15-18 personer

Visum kreves : Ja (Klikk for detaljer)

Høydepunkter

 • Besøk i Tashichho Dzong
 • Vandring til Tigerredet
 • Dochula-passet med utsikt over Himalaya
 • Besøk hos en bhutansk familie
 • Kathmandu og Patan

Dette er inkludert i reisen

• Fly til Kathmandu t/r
• Fly Kathmandu - Paro t/r
• Samtlige overnattinger
• 10 frokoster
• 5 lunsjer
• 10 middager
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder

Header Image Skriv ut "Dagsprogram" og "Viktig om reisen"

REISE FAKTA

Dag 1

Avreise Skandinavia – Kathmandu via Doha. Flymåltider er inkludert. Overnatting ombord.

Dag 2

Ankomst til Kathmandu. Busstransport til hotellet, ca 5 km. Kortere sightseeing i Kathmandu. To overnattinger på hotell i Kathmandu. Middag er inkludert.

Dag 3

Heldagsutflukt i Kathmandu med buss, ca. 10 km. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 4

Kathmandu – Paro (Bhutan), ca 1,5 time. Buss Paro – Thimphu, ca 54 km. Frokost, flymåltid og middag er inkludert. To overnattinger på hotell i Thimphu.

Dag 5

Bussutflukt i Thimphu og til Tango, ca 34 km. Kortere vandring. Besøk i Tango kloster. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 6

Buss Thimphu – Punakha, ca 77 km. Besøk i Punakha Dzong og fertilitetstempelet Chimi Lhakhang. Frokost, lunsj og middag er inkludert. To overnattinger på hotell i Punakha.

Dag 7

Buss Punakha. Utflukt til nonneskolen i Lhaktang, Khamsum Yulley Namgyal Chorten, landsbyen Talo og Nalanda.

Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 8

Buss Punakha – Thimphu – Paro, ca 125 km. Besøk ved håndverkskolen i Thimphu. Frokost, lunsj og middag er inkludert. Tre overnattinger på hotell i Paro.

Dag 9

Bussutflukt til Tigerredet, ca 27 km. Vandring 5-6 timer. Kurs i matlaging. Resten av dagen ledig. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 10

Utflukt i Paro med besøk ved Ta Dzong og Rinpung Dzong. Bueskyting og besøk hos en familie. Kveldsutflukt med tradisjonell dans og musikk. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 11

Fly Paro – Kathmandu, ca 1,5 time. Buss til hotellet. Besøk ved Pashupatinath med Aarti seremoni på kvelden. Frokost, flymåltid og middag er inkludert. En overnatting på hotell i Kathmandu.

Dag 12

Bussutflukt (totalt ca 80 km) til Kathmandudalen, med besøk i landsbyene Bungmati og Khokana samt Bhaktapur og Patan. Avreise til flyplassen i Kathmandu, buss ca. 5 km. Kveldsfly fra Kathmandu via Doha til Skandinavia. Frokost på hotellet og flymåltider inkludert.

Dag 13

Ankomst Skandinavia tidlig morgen. Flymåltider inkludert.

Nepal

Folkemengde 31 millioner
Flateinnhold 147 181 km²
Valuta
Nepalsk rupi
Religion Hinduisme og buddhisme
Språk
Nepali (beslektet med hindi). Dessuten finnes 12 minoritetsspråk og mange dialekter. De høyere samfunnsklassene snakker engelsk.

Bhutan

Innbyggere750 000
Flateinnhold
38 394 km²
Valuta
Ngultrum (BTN)
Religion
Den offisielle religionen er tibetansk buddhisme, og følges av ca. 75 % av befolkningen. 25 % av befolkningen er hinduer.
Språk
Bhutans offisielle språk er dzongkha, et språk som er beslektet med tibetansk.

Viktig om reisen

Prisen inkluderer
Fly Katmandu t/r. TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og øvrige transporter ifølge dagsprogrammet.

TEMAs gruppestørrelse
For TEMA er det reisen og den reisende som står i sentrum. Sammen møter vi mennesker, kulturer og opplevelser i naturen på en nær, ekte og behagelig måte. Gruppestørrelsene våre gjenspeiler dette og er en stor grunn til at mange velger å reise med TEMA.

Vi unngår altfor store grupper for å gi alle en så opplevelsesrik reise som mulig, og vi tilbyr reiser som gir minner for livet!

Visum
Visum for Nepal:

Når vi ankommer flyplassen i Nepal må du selv søke om «multiple entry visa with 15 days validity». Du søker først om vanlig visum som er gyldig i 15 dager, i de visumkioskene som finnes ved ankomsten. Du fyller på egen hånd ut visumsøknaden og tar passbilde med et webkamera. Etter at søknaden er utfylt tar du med deg kvitteringen på visumsøknaden sammen med 25 USD per person i kontanter, og går til immigrasjonsskrankene. Der må du presisere at du/dere ønsker et visum med «multiple entry visa with 15 day validity». Dette på grunn av at vi skal reise ut av Nepal til Bhutan og så tilbake igjen.

Visum for Bhutan
Visum er inkludert i reisens pris og ordnes av TEMA. Vennligst send inn en passkopi i farge og et passfoto i farge (bildet må ha hvit bakgrunn) snarest mulig etter bestilling, og senest 2 måneder før avreise. Passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Sendes til TEMA, Glödlampsgränd 1, 120 31 Stockholm, Sverige.

Valuta

Nepalesiske rupi (NPR).

Bhutan Ngultrum (BTN).

Det kan være vanskelig å veksle skandinavisk valuta i Nepal og Bhutan. Vi anbefaler at du tar med deg US-dollar eller Euro. Disse veksler du til lokal valuta på stedet. De fleste internasjonale kreditt- og betalingskort aksepteres på hotell og restauranter. Det finnes minibanker i både Nepal og Bhutan der du får lokal valuta. Du kan i en liten grad benytte deg av Nepalesiske rupi i Bhutan også.

Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.

Driks
Driks er ikke inkludert i reisens pris. TEMAs reiseleder samler inn 96 USD per person (ca. 850 kr) ved starten på reisen, og tar seg av fordelingen til
sjåfører, lokalguider, bagasjebærere og restaurantpersonalet ved felles måltider med flere.

Klima
På Internett finner du værprognoser over de fleste stedene vi besøker på reisen. Se f.eks. www.bbc.com eller www.yr.no.

Klær og utstyr
På dagtid er det best med lett og komfortabelt (og lettvasket) bomullstøy. Fra desember til midten av februar kan det være kaldt om morgenen og kvelden, samt på dagtid ved dårlig vær. Ta gjerne med et ullplagg og en jakke/genser samt langbukser, samt plagg som kan brukes i følge lag-på-lag metoden, og som kan tas av eller tas på etter hvert som temperaturen stiger eller synker.

Husk at på noen hellige steder og ved tempelbesøk må du være "anstendig" kledd, kvinner må dekke skuldrene og både menn og kvinner må dekke ben/legger. Skoene må tas av ved besøk i templer og klostre.

Den aller viktigste utfluktsdetaljen er dog et par solide og gode sko, ved inngåtte med gummisåler, for våre vandringer i naturen, byene og landsbyene. Ta også gjerne med en lommelykt.

Høyde og sterk sol
I Bhutan bor vi i Paro og Thimpu cirka 2 300 meter over havet. Det høyeste punktet vi når med bussen er 3 000 moh. Noen kjenner høyden som et lett trykk over brystet, svak hodepine og pustevansker. Dette er helt normalt og kan lindres med druesukkertabletter. Fremfor alt unngår du høydesyken ved å ta det rolig, gå sakte og unngå brå bevegelser.

Hvis du vet at du har problemer med hjertet bør du konsultere med lege før avreise. På grunn av den tynne luften er solen meget sterk, og vi anbefaler solhatt, solbriller, solkrem og leppepomade med høy solfaktor.

Informasjon fra UD

UDs reiseinformasjon om Bhutan

UDs reiseinformasjon om Nepal

Flyselskapet Druk Air/Bhutan Air/Tashi Air
Billetten for flyet mellom Nepal og Bhutan får du på stedet av vår reiseleder og lokale agent. Vi benytter flyselskapet Druk Air, Bhutan Air eller Tashi Air på strekningen Katmandu – Paro – Katmandu. Du kan ta med deg 20 kg innsjekket bagasje og 7 kg håndbagasje.

Øvrig
Drikk gjerne mye vann - det er bra både mot varme og høydeforskjeller. Pass på å drikk flaskevann og at foreglingen på flasken ikke er brutt opp. Mye av maten spises med hendene, da man f.eks. gjerne dupper brød i sauser. Vår anbefaling er derfor å passe på å holde en bra håndhygiene. Ta derfor gjerne med antibac hjemmefra. Glem ikke reglene for medbragt væskeinnhold i håndbagasjen, så pakk gjerne dette i innsjekket bagasje om dere tar med flere enheter.

Bussene i Nepal holder bra kvalitet, men på grunn av dårlige veier kan bussreisene noen ganger oppleves som litt ubekvemme. Bussene i Bhutan er små og noen ganger må vi dele gruppen i to busser. Enkelte ganger i Bhutan kan man bli pålagt en mindre avgift for å ta med kamera/videokamera inn til noen severdigheter. Hotellene i Bhutan er forholdsvis enkle, og heis mangler ofte.

Nepal og Bhutan er relativt billige land å besøke som turist. Vin er dyrt og de vanligste måltidsdrikkene er øl, lemonade eller mineralvann/brus. Smykker, broderier og kunsthåndverk er eksempler på varer og souvenirer som man kan kjøpe med seg hjem. Vi vil minne om at norske importbestemmelser forbyr innførsel av produkter fra utryddningstruede dyrearter, som elfenben, skinn fra krokodille, flekkete kattedyr, mange ormearter, koraller osv.

Noen ganger får vi spørsmål om man kan ta med seg noe for å gi til lokalbefolkningen siden landene er ganske fattige. I Nepal trenger de mye. Klær finnes å få kjøpt og de har sin egen kleskultur. Skolemateriale er aldri feil å ta med seg. Penner og skrivebøker behøves både i skoler og klostre. 

Hotell/overnatting

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Komfortabel gruppestørrelse
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.