Bhutan og Nepalmed Katmandu og Patan

I Bhutan føles det som om tiden står stille, godt bevart i dyp buddhistisk tro og gamle tradisjoner. Denne rundreisen tar oss med til Bhutans vakreste kloster og byer som Paro, Punakha og Thimphu. Vi vandrer opp til Tigerredet, besøker en familie og prøver nasjonalsporten bueskyting. Reisen innledes og avsluttes i Nepal der vi blant annet besøker Kathmandu og Patan.

Reisefakta

Land: Nepal, Bhutan

Reisetype: Rundreiser

Reiselengde: 13 dager

Størrelse på gruppen: 15-18 personer

Visum kreves : Ja

Høydepunkter

 • Besøk i Tashichho Dzong
 • Vandring til Tigerredet
 • Dochula-passet med utsikt over Himalaya
 • Besøk hos en bhutansk familie
 • Kathmandu og Patan

Dagsprogram
2020

Dag 1 – Avreise.

Vi flyr med Qatar Airways fra Skandinavia til Nepal og Kathmandu.

Dag 2 – Bouddhanath.

Velkommen til Nepal! Ved ankomst til Kathmandus flyplass blir du møtt av din TEMA-reiseleder eller en representant fra agenten, og en buss som tar deg til hotellet. Kathmandu er Nepals livlige hovedstad. Byen ligger mellom Himalaya og Mahabharatfjellene på 1 300 meters høyde over havet. Byen var i lang tid isolert, men kontakter med omverdenen ble opprettet på misten av 1900-tallet. Hvis vi rekker før det blir mørkt (hvis ikke gjør vi det etter Bhutan) besøker vi den buddhistiske stupaen Bouddhanath. Dette relekvieskrinet er er ett av de eldste i Nepal, og et velkjent pilegrimsmål som står oppført på Unescos verdensarvliste. Vi bor en natt på hotell i Kathmandu.

Dag 3 – Fly til Bhutan.

Velkommen til Bhutan! Vi flyr fra Kathmandu i Nepal til Paro i det mytiske kongedømmet Bhutan. Dette spennende landet ligger i de østlige delene av Himalaya og har ca. 750 000 innbyggere. Frem til midten av 70-tallet fikk ingen turister tillatelse til å besøke Bhutan. Selv i dag regulerer myndighetene hvilke steder vi får besøke. Å reise i Bhutan er spesielt. Landet har en eneste flyplass, ingen tog og et sparsommelig veinett som de først startet å bygge i 1960. De geografiske forutsetningene umuliggjør raske transporter, og snitthastigheten på veiene ligger mellom 30-35 km/t. Unntaket er den nye veien mellom Paro og hovedstaden Thimpu. Denne ble bygget i forbindelse med at den nye kongen skulle krones i 2008. Etter at vi har sjekket inn på hotellet i Thimpu rekker den som ønsker det å ta en spasertur blant byens små smug og se på hverdagslivet blant butikker og gateliv. Vi bor to netter på hotell i Thimpu.

Dag 4 – Thimpu.

Vi tilbringer dagen i en av verdens minste hovedsteder. Vi besøker Memorial Chorten; en hvittrappet stupa og buddhistisk kulturbygning. Stupaen er til stadighet omgitt av mennesker i bønn. Religiøse mantraer mumles og du ser en iherdig snurrig av bønnehjul. Vi fortsetter opp til Kuensel Phodrang og nyter den vidstrakte utsikten over hovedstaden Thimpu. Her ruver en 50 meter høy forgyllet Buddha. Dalganger kantet av skogkledde topper pryder veien til Tashichho Dzong. Dette klosteret fra 1660-tallet inkluderer i dag også det kongelige sekretæriatet og to departementer. En halvtimes reise nord for Thimpu ligger Tamgo klosteret. For å komme helt frem til klosterbygningen gjør vi en times vandring opp langs en skogssti som prydes av rododendronbusker. Spaserturen er krevende ettersom den går langs en bratt oppoverbakke, og vi befinner oss allerede i høyden så luften er tynnere. Munkene er generøse og byr gjerne på te. Vi går tilbake til bussen samme vei som vi kom - nå med nedoverbakke. I løpet av ettermiddagen er vi tilbake til Thimpu.

Dag 5 – Punakha.

Etter frokost reiser vi mot Punakha og de sentrale delene av Bhutan. Ferden går langs svingete veier kantet av terasseavlinger med blant annet ris og bambus. Ved Dochula-passet har vi nådd en høyde på 3 000 meter. Her gjør vi et stopp og kan nyte av utsikten over Himalayas fjell. De snødekte fjelltoppene danner en majestetisk bakgrunn til de mange fredfulle stupaene som er bygget her. Det endelige målet for denne dagen er den fredelige byen Punakha som var landets hovedstad frem til 1961. I Punakha ser vi et av Bhutans vakreste kloster - Punakha Dzong. Klosteret er bygget på en liten øy mellom to elver. Det er et under at bygningen fortsatt står. Den har blitt herjet av brann ikke mindre enn fire ganger, skadet i et jordskjelv og trosset isbresjøenes vannmasser mange ganger. Bygningen er omgitt av jakarandatrør som blomstrer vakkert i løpet av våren. Etter lunsj besøker vi et tempelkompleks for nonner i Lhakhang. Her undervises nonnene i den høye lære samt i meditasjon. Vi bor en natt i Punakha.

Dag 6 – Buddhistiske tradisjoner.

Mange av husene her er bisart dekorert med falloser - et noe uvanlig og humoristisk uttrykk innenfor buddhismen. Ifølge folketradisjonene beskytter et erigert mannslem mot det onde øyet og sladder. En kortere vandring tar oss fra hovedveien gjennom risfelt, private gårder og frem til klosteret og fertilitetstempelet Chimi Lhakhang. Munken som klosteret er oppkalt etter var meget uortodoks og hadde en stor forkjærlighet for vin, kvinner og sang. Vi vender tilbake mot Paro via Thimpu og gjør et besøk ved den tradisjonelle håndverksskolen Zorig Chusumfor. Her blir elevene undervist i opp til 13 forskjellige håndverk. De lærer seg blant annet treskjæring, religiøs maleri samt brodering . Skolen er navet i gjenveksten av tradisjonelle kunstnere og håndverkere. Det er imponerende å se hvordan elever ikledd nasjonaldrakten lærer seg håndverk i klasserommet. Gå ikke klippp av et besøk på det lokale postkontoret i Thimpu. Her kan du sette ditt eget ansikt på frimerker som du sender hjem! I løpet av den senere halvdelen av ettermiddagen kommer vi til Paro. Vi bor tre netter i Paro.

Dag 7 – Tigerredet.

Etter frokost reiser vi fra hotellet med buss til foten av Tigerredets fjell. Her befinner vi oss på 2 640 meter over havet. Stigningen fra Parodalen starter i et ganske lett terreng i en pinjeskog. Etter 300 høydemeter og 1,5 time når vi opp til et tehus. Herfra kan vi endelig se klosteret og ta en pause. Nå velger du om du vil vandre videre mot Tigerredet eller bli værende og nyte av utsikten. Nå venter ytterligere 1,5 times vandring og 180 høydemeter for å nå det berømte klosteret. Et par bra sko å vandre med er bra å ha med. Taktsang-klosteret, eller Tigerredet, er Bhutans mest fotograferte kloster. Bygninger som klenger seg på en klippeavsats på 3 120 meter, har en milevid utsikt over landskapet. Hit valfarter pilegrimer fra hele den buddhistiske verden. Etter lunsj vender vi tilbake til hotellet for avslapping.

Dag 8 – Byen Paro.

I dag besøker vi det lokale muséet og Paro Dzong. Du får også tid til å rusle rundt i Paro på egen hånd og oppleve byens karakter og arkitektur. Kanskje lokker det med et besøk i noen av de små butikkene med suvenirer? Eller kanskje bare se på folkelivet.

På ettermiddagen får vi en oppvisning i bueskyting - Bhutans nasjonalsport. Hver by og landsby med respekt for seg selv har et eget byeskyttelag. Ved festlige anledninger er alltid en oppvisning i byeskyting inkludert, som et tradisjonelt innslag. Selvfølgelig får vi også selv teste våre ferdigheter i denne elegante og ikke helt enkle sporten. Målet er å treffe et punkt på 30 cm i diameter på 120 meters avstand. På kvelden besøker vi en familie og få se hvordan en tradisjonell familie lever i dagens Bhutan. Vi får også med oss en oppvisning av tradisjonell dans og musikk og flotte kostymer. All bhutanesisk kunst, dans, drama og musikk har sin opprinnelse fra den buddhistiske religionen.

Dag 9 – Bhaktapur.

Tiden har nå kommet til å vende tilbake til Nepal. Flyreisen tilbake til Kathmandu gir den gode muligheter til å se Himalayas lange fjellmassiv med noen av verdens høyeste fjelltopper.

Etter ankomst drar vi til Nabobyen Bhaktapur, den gamle hovedstaden, er berømt for sine mange templer og håndverkere. Vi gjør en bytur til fots for å se de verdensarvslistede templene og observere folkelivet. Det er en rolig atmosfære og vi spaserer rundt på brosteinsgater, trange smug og titter inn i bakgårder. Newari er det største folkegruppen, og er kjent for sine dyktige keramikere og andre handverkere.

Vi fortsetter til hotellet og har resten av ettermiddagen ledig. Vi bor tre netter på hotell i Kathmandu.

Dag 10 – Kathmandu.

På morgenen er det mulighet for å bli med på en ekstra utflukt, en spektakulær flytur langs Himalayas fjellkjede med mulighet for å se verdens høyeste fjell Mount Everest på nær avstand. Utflukten forutsetter at været er klar, og den starter tidlig morgen. Den koster cirka 220 USD, og bestilles og betales på plass.

Etter frokost reiser vi til Swayambodnath, et relikvieskrin som sies å være over 2 000 år gammelt. De fargerike stiliserte øynene, de svartmalte øyenbrynene og nesen som er formet som et spørsmålstegn fanger vår interesse. Her har vi utsikt over dalen. Ved det sentrale torget Durbar ser vi noen av de berømte bygningene. I Thamels markedskvartaler får vi tid på egen hånd.

Dag 11 – Bungamati, Khokhana og Patan

Etter frokost reiser vi til den stille og rolige landsbyen Bungamati, cirka 10 kilometer sør for Kathmandu, med aner fra 500-tallet. Vi synes byen er spesielt interessant å besøke siden få turister finner frem hit. Den er mindre kommersiell enn andre byer, samt at byen har lyktes med å beholde sine eldgamle håndverkstradisjoner innenfor blant annet treskjæring. I nærheten ligger Khokhana, også det en liten by som er bebodd av Newarfolket. Her er jordbruket den eneste inntektskilden for innbyggerne. Byen er kjent for sin sennepsolje. En tung bjelke benyttes for å knuse sennepsfrøene og for å utvinne oljen på tradisjonell måte. Oljen benyttes både til matlaging og til terapautisk massasje. Vi avslutter med et besøk i Patan eller Lalitpur som ligger i den sør-vestre delen av Kathmandudalen, og er kjent for sine kulturarver, først og fremst innenfor kunst og håndtverk. Byen skal ha blitt grunnlagt allerede på 300-tallet før Kristus.

På kvelden reiser vi til Pashupatinath, et tempel dedikert til Lord Shiva og er et av hinduismens aller viktigste helligdommer. Tempelet er tatt opp på Unescos verdensarvliste. Kun hinduer får lov til å gå inn i den aller helligste delen av tempelet. Her får vi være med på en lysseremoni som blir kalt Aari ceremoni, før vi vender tilbake til hotellet for middag.

Dag 12 – Hjemreise

Mulighet for å sove lengre hvis det er ønskelig. Det frister kanskje med en tur til Kathmandus Freak Street som tar oss tilbake til det glade og frie 70-tallet. På Snowman Café satt Cat Stevens og skrev sangen om Kathmandu. Caféen finnes den dag i dag og serverer en fantastisk eplekake etter samme oppskrift som før.

Vi sjekker vi ut av hotellet ved lunsj, men får beholde to rom fram til avreise klokken 18:00. Flyet går fra Kathmandu via Doha klokken 20:50.

Dag 13 – Hjemkomst.

Ankomst Skandinavia tidlig på morgenen.

Dette er inkludert i reisen

• Fly til Kathmandu t/r
• Fly Kathmandu - Paro t/r
• Samtlige overnattinger
• 10 frokoster
• 5 lunsjer
• 10 middager
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1

Avreise Skandinavia – Kathmandu via Doha. Flymåltider er inkludert. Overnatting ombord.

Dag 2

Ankomst til Kathmandu. Busstransport til hotellet, ca 5 km. Kortere sightseeing i Kathmandu. En overnatting på hotell i Kathmandu. Middag er inkludert.

Dag 3

Fly Kathmandu – Paro (Bhutan), ca 1,5 time. Buss Paro – Thimphu, ca 54 km. Frokost, flymåltid og middag er inkludert. To overnattinger på hotell i Thimphu.

Dag 4

Bussutflukt i Thimphu og til Tango, ca 34 km. Kortere vandring. Besøk i Tango kloster. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 5

Buss Thimphu – Punakha, ca 77 km. Besøk i Punakha Dzong, nonneskole. Frokost, lunsj og middag er inkludert. En overnatting på hotell i Punakha.

Dag 6

Buss Punakha – Thimphu – Paro, ca 125 km. Besøk ved Chimi Lhakhang tempel og håndverksskolen i Thimphu. Frokost, lunsj og middag er inkludert. Tre overnattinger på hotell i Paro.

Dag 7

Bussutflukt til Tigerredet, ca 27 km. Vandring 5-6 timer. Resten av dagen ledig. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 8

Utflukt i Paro med besøk ved Ta Dzong og Rinpung Dzong. Bueskytte og besøk hos en bhutansk familie med matlaging. Kveldsutflukt med tradisjonell dans og musikk. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 9

Fly Paro – Kathmandu, ca 1,5 time. Buss Kathmandu-Bhaktapur ca 22 km. Besøk i Bhaktapur. Frokost, flymåltid og middag er inkludert. Tre overnattinger på hotell i Kathmandu.

Dag 10

Ekstra utflukt til Himalaya - pris 220 USD (bestilles og betales på plass). Bussutflukt ca 15 km i Kathmandu, med besøk ved Swayabbodnath, Durbar torget og Thamel marked. Frokost og middag inkludert.

Dag 11

Bussutflukt (totalt ca 80 km) til Kathmandudalen, med besøk i landsbyene Bungmati og Khokana. Besøk ved Pashupatinath med Aarti seremoni på kvelden. Frokost og middag inkludert.

Dag 12

Avreise til flyplassen i Kathmandu, buss ca 5 km. Kveldsfly fra Kathmandu via Doha til Skandinavia. Frokost på hotellet og flymåltider inkludert.

Dag 13

Ankomst Skandinavia tidlig morgen. Flymåltider inkludert.

Nepal

Folkemengde 31 millioner
Flateinnhold 147 181 km²
Valuta
Nepalsk rupi
Religion Hinduisme og buddhisme
Språk
Nepali (beslektet med hindi). Dessuten finnes 12 minoritetsspråk og mange dialekter. De høyere samfunnsklassene snakker engelsk.

Bhutan

Innbyggere750 000
Flateinnhold
38 394 km²
Valuta
Ngultrum (BTN)
Religion
Den offisielle religionen er tibetansk buddhisme, og følges av ca. 75 % av befolkningen. 25 % av befolkningen er hinduer.
Språk
Bhutans offisielle språk er dzongkha, et språk som er beslektet med tibetansk.

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Fly Katmandu t/r. TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og øvrige transporter ifølge dagsprogrammet.

Gruppens størrelse

Minimum 15 personer og maksimum 18 personer.

Visum

Visum for Nepal:

Når vi ankommer flyplassen i Nepal må du selv søke om «multiple entry visa with 15 days validity». Du søker først om vanlig visum som er gyldig i 15 dager, i de visumkioskene som finnes ved ankomsten. Du fyller på egen hånd ut visumsøknaden og tar passbilde med et webkamera. Etter at søknaden er utfylt tar du med deg kvitteringen på visumsøknaden sammen med 25 USD per person i kontanter, og går til immigrasjonsskrankene. Der må du presisere at du/dere ønsker et visum med «multiple entry visa with 15 day validity». Dette på grunn av at vi skal reise ut av Nepal til Bhutan og så tilbake igjen.

Visum for Bhutan

Visum er inkludert i reisens pris og ordnes av TEMA. Vennligst send inn en passkopi i farge og et passfoto i farge (bildet må ha hvit bakgrunn) snarest mulig etter bestilling, og senest 2 måneder før avreise. Passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Sendes til TEMA, Glödlampsgränd 1, 120 31 Stockholm, Sverige.

Valuta

Nepalesiske rupi (NPR).

Bhutan Ngultrum (BTN).

Det kan være vanskelig å veksle skandinavisk valuta i Nepal og Bhutan. Vi anbefaler at du tar med deg US-dollar eller Euro. Disse veksler du til lokal valuta på stedet. De fleste internasjonale kreditt- og betalingskort aksepteres på hotell og restauranter. Det finnes minibanker i både Nepal og Bhutan der du får lokal valuta. Du kan i en liten grad benytte deg av Nepalesiske rupi i Bhutan også.

Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.

Driks

Driks er ikke inkludert i reisens pris. TEMAs reiseleder samler inn 96 USD per person (ca. 850 kr) ved starten på reisen, og tar seg av fordelingen til sjåfører, lokalguider, bagasjebærere og restaurantpersonalet ved felles måltider med flere.

Klima

På Internett finner du værprognoser over de fleste stedene vi besøker på reisen. Se f.eks. www.bbc.com eller www.yr.no.

Klær og utstyr

På dagtid er det best med lett og komfortabelt (og lettvasket) bomullstøy. Fra desember til midten av februar kan det være kaldt om morgenen og kvelden, samt på dagtid ved dårlig vær. Ta gjerne med et ullplagg og en jakke/genser samt langbukser, samt plagg som kan brukes i følge lag-på-lag metoden, og som kan tas av eller tas på etter hvert som temperaturen stiger eller synker.

Husk at på noen hellige steder og ved tempelbesøk må du være "anstendig" kledd, kvinner må dekke skuldrene og både menn og kvinner må dekke ben/legger. Skoene må tas av ved besøk i templer og klostre.

Den aller viktigste utfluktsdetaljen er dog et par solide og gode sko, ved inngåtte med gummisåler, for våre vandringer i naturen, byene og landsbyene. Ta også gjerne med en lommelykt.

Høyde og sterk sol

I Bhutan bor vi i Paro og Thimpu cirka 2 300 meter over havet. Det høyeste punktet vi når med bussen er 3 000 moh. Noen kjenner høyden som et lett trykk over brystet, svak hodepine og pustevansker. Dette er helt normalt og kan lindres med druesukkertabletter. Fremfor alt unngår du høydesyken ved å ta det rolig, gå sakte og unngå brå bevegelser.

Hvis du vet at du har problemer med hjertet bør du konsultere med lege før avreise. På grunn av den tynne luften er solen meget sterk, og vi anbefaler solhatt, solbriller, solkrem og leppepomade med høy solfaktor.

Informasjon fra UD

UDs reiseinformasjon om Bhutan

UDs reiseinformasjon om Nepal

Flyselskapet Druk Air/Bhutan Air/Tashi Air

Billetten for flyet mellom Nepal og Bhutan får du på stedet av vår reiseleder og lokale agent. Vi benytter flyselskapet Druk Air, Bhutan Air eller Tashi Air på strekningen Katmandu – Paro – Katmandu. Du kan ta med deg 20 kg innsjekket bagasje og 7 kg håndbagasje.

Øvrig

Drikk gjerne mye vann - det er bra både mot varme og høydeforskjeller. Pass på å drikk flaskevann og at foreglingen på flasken ikke er brutt opp. Mye av maten spises med hendene, da man f.eks. gjerne dupper brød i sauser. Vår anbefaling er derfor å passe på å holde en bra håndhygiene. Ta derfor gjerne med antibac hjemmefra. Glem ikke reglene for medbragt væskeinnhold i håndbagasjen, så pakk gjerne dette i innsjekket bagasje om dere tar med flere enheter.

Bussene i Nepal holder bra kvalitet, men på grunn av dårlige veier kan bussreisene noen ganger oppleves som litt ubekvemme. Bussene i Bhutan er små og noen ganger må vi dele gruppen i to busser. Enkelte ganger i Bhutan kan man bli pålagt en mindre avgift for å ta med kamera/videokamera inn til noen severdigheter. Hotellene i Bhutan er forholdsvis enkle, og heis mangler ofte.

Nepal og Bhutan er relativt billige land å besøke som turist. Vin er dyrt og de vanligste måltidsdrikkene er øl, lemonade eller mineralvann/brus. Smykker, broderier og kunsthåndverk er eksempler på varer og souvenirer som man kan kjøpe med seg hjem. Vi vil minne om at norske importbestemmelser forbyr innførsel av produkter fra utryddningstruede dyrearter, som elfenben, skinn fra krokodille, flekkete kattedyr, mange ormearter, koraller osv.

Noen ganger får vi spørsmål om man kan ta med seg noe for å gi til lokalbefolkningen siden landene er ganske fattige. I Nepal trenger de mye. Klær finnes å få kjøpt og de har sin egen kleskultur. Skolemateriale er aldri feil å ta med seg. Penner og skrivebøker behøves både i skoler og klostre. 

Hotell/overnatting

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreisested Pris Status
2020-04-09 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Doha
2020-04-09
16:10
2020-04-09
23:40
Qatar Airways, 176
Doha
Kathmandu
2020-04-10
01:45
2020-04-10
09:20
Qatar Airways, 652
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Kathmandu
Doha
2020-04-20
20:45
2020-04-20
23:25
Qatar Airways, 651
Doha
Oslo
2020-04-21
01:30
2020-04-21
07:15
Qatar Airways, 179
13 dager Bhutan og Nepal Oslo 34 850 NOK 2 plasser igjen Bestill
2020-10-16 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Doha
2020-10-16
16:10
2020-10-16
23:40
Qatar Airways, 176
Doha
Kathmandu
2020-10-17
01:45
2020-10-17
09:20
Qatar Airways, 652
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Kathmandu
Doha
2020-10-27
20:35
2020-10-27
23:45
Qatar Airways, 651
Doha
Oslo
2020-10-28
01:40
2020-10-28
06:35
Qatar Airways, 179
13 dager Bhutan og Nepal Oslo 36 990 NOK 1 plass igjen Bestill
2020-11-13 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Doha
2020-11-13
15:55
2020-11-14
00:30
Qatar Airways, 176
Doha
Kathmandu
2020-11-14
03:05
2020-11-14
10:15
Qatar Airways, 652
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Kathmandu
Doha
2020-11-24
20:35
2020-11-24
23:45
Qatar Airways, 651
Copenhagen
Oslo
2020-11-25
07:15
2020-11-25
08:35
SAS, 454
13 dager Bhutan og Nepal Oslo 37 890 NOK 2 plasser igjen Bestill
2021-03-12 13 dager Bhutan og Nepal Oslo 36 990 NOK Forespørsel
2021-04-09 13 dager Bhutan og Nepal Oslo 36 990 NOK Forespørsel

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Trygghet gjennom reisegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.