Bhutan og Nepalmed Katmandu og Patan

I Bhutan føles det som om tiden står stille, godt bevart i dyp buddhistisk tro og gamle tradisjoner. Denne rundreisen tar oss med til Bhutans vakreste kloster og byer som Paro, Punakha og Thimphu. Vi vandrer opp til Tigerredet, besøker en familie og prøver nasjonalsporten bueskyting. Reisen innledes og avsluttes i Nepal der vi blant annet besøker Kathmandu og Patan.

Reisefakta

Land: Nepal, Bhutan

Reisetype: Rundreiser

Reiselengde: 12 dager

Størrelse på gruppen: 15-18 personer

Visum kreves : Ja (Klikk for detaljer)

Høydepunkter

 • Besøk i Tashichho Dzong
 • Vandring til Tigerredet
 • Dochula-passet med utsikt over Himalaya
 • Besøk hos en bhutansk familie
 • Kathmandu og Patan

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Fly Katmandu t/r. TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og øvrige transporter ifølge dagsprogrammet.

Gruppens størrelse

Minimum 15 personer og maksimum 18 personer.

Visum

Visum for Nepal:

Når vi ankommer flyplassen i Nepal må du selv søke om «multiple entry visa with 15 days validity». Du søker først om vanlig visum som er gyldig i 15 dager, i de visumkioskene som finnes ved ankomsten. Du fyller på egen hånd ut visumsøknaden og tar passbilde med et webkamera. Etter at søknaden er utfylt tar du med deg kvitteringen på visumsøknaden sammen med 25 USD per person i kontanter, og går til immigrasjonsskrankene. Der må du presisere at du/dere ønsker et visum med «multiple entry visa with 15 day validity». Dette på grunn av at vi skal reise ut av Nepal til Bhutan og så tilbake igjen.

Visum for Bhutan

Visum er inkludert i reisens pris og ordnes av TEMA. Vennligst send inn en passkopi i farge og et passfoto i farge (bildet må ha hvit bakgrunn) snarest mulig etter bestilling, og senest 2 måneder før avreise. Passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Sendes til TEMA, Glödlampsgränd 1, 120 31 Stockholm, Sverige.

Valuta

Nepalesiske rupi (NPR).

Bhutan Ngultrum (BTN).

Det kan være vanskelig å veksle skandinavisk valuta i Nepal og Bhutan. Vi anbefaler at du tar med deg US-dollar eller Euro. Disse veksler du til lokal valuta på stedet. De fleste internasjonale kreditt- og betalingskort aksepteres på hotell og restauranter. Det finnes minibanker i både Nepal og Bhutan der du får lokal valuta. Du kan i en liten grad benytte deg av Nepalesiske rupi i Bhutan også.

Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.

Driks

Driks er ikke inkludert i reisens pris. TEMAs reiseleder samler inn 96 USD per person (ca. 850 kr) ved starten på reisen, og tar seg av fordelingen til sjåfører, lokalguider, bagasjebærere og restaurantpersonalet ved felles måltider med flere.

Klima

På Internett finner du værprognoser over de fleste stedene vi besøker på reisen. Se f.eks. www.bbc.com eller www.yr.no.

Klær og utstyr

På dagtid er det best med lett og komfortabelt (og lettvasket) bomullstøy. Fra desember til midten av februar kan det være kaldt om morgenen og kvelden, samt på dagtid ved dårlig vær. Ta gjerne med et ullplagg og en jakke/genser samt langbukser, samt plagg som kan brukes i følge lag-på-lag metoden, og som kan tas av eller tas på etter hvert som temperaturen stiger eller synker.

Husk at på noen hellige steder og ved tempelbesøk må du være "anstendig" kledd, kvinner må dekke skuldrene og både menn og kvinner må dekke ben/legger. Skoene må tas av ved besøk i templer og klostre.

Den aller viktigste utfluktsdetaljen er dog et par solide og gode sko, ved inngåtte med gummisåler, for våre vandringer i naturen, byene og landsbyene. Ta også gjerne med en lommelykt.

Høyde og sterk sol

I Bhutan bor vi i Paro og Thimpu cirka 2 300 meter over havet. Det høyeste punktet vi når med bussen er 3 000 moh. Noen kjenner høyden som et lett trykk over brystet, svak hodepine og pustevansker. Dette er helt normalt og kan lindres med druesukkertabletter. Fremfor alt unngår du høydesyken ved å ta det rolig, gå sakte og unngå brå bevegelser.

Hvis du vet at du har problemer med hjertet bør du konsultere med lege før avreise. På grunn av den tynne luften er solen meget sterk, og vi anbefaler solhatt, solbriller, solkrem og leppepomade med høy solfaktor.

Informasjon fra UD

UDs reiseinformasjon om Bhutan

UDs reiseinformasjon om Nepal

Flyselskapet Druk Air/Bhutan Air/Tashi Air

Billetten for flyet mellom Nepal og Bhutan får du på stedet av vår reiseleder og lokale agent. Vi benytter flyselskapet Druk Air, Bhutan Air eller Tashi Air på strekningen Katmandu – Paro – Katmandu. Du kan ta med deg 20 kg innsjekket bagasje og 7 kg håndbagasje.

Øvrig

Drikk gjerne mye vann - det er bra både mot varme og høydeforskjeller. Pass på å drikk flaskevann og at foreglingen på flasken ikke er brutt opp. Mye av maten spises med hendene, da man f.eks. gjerne dupper brød i sauser. Vår anbefaling er derfor å passe på å holde en bra håndhygiene. Ta derfor gjerne med antibac hjemmefra. Glem ikke reglene for medbragt væskeinnhold i håndbagasjen, så pakk gjerne dette i innsjekket bagasje om dere tar med flere enheter.

Bussene i Nepal holder bra kvalitet, men på grunn av dårlige veier kan bussreisene noen ganger oppleves som litt ubekvemme. Bussene i Bhutan er små og noen ganger må vi dele gruppen i to busser. Enkelte ganger i Bhutan kan man bli pålagt en mindre avgift for å ta med kamera/videokamera inn til noen severdigheter. Hotellene i Bhutan er forholdsvis enkle, og heis mangler ofte.

Nepal og Bhutan er relativt billige land å besøke som turist. Vin er dyrt og de vanligste måltidsdrikkene er øl, lemonade eller mineralvann/brus. Smykker, broderier og kunsthåndverk er eksempler på varer og souvenirer som man kan kjøpe med seg hjem. Vi vil minne om at norske importbestemmelser forbyr innførsel av produkter fra utryddningstruede dyrearter, som elfenben, skinn fra krokodille, flekkete kattedyr, mange ormearter, koraller osv.

Noen ganger får vi spørsmål om man kan ta med seg noe for å gi til lokalbefolkningen siden landene er ganske fattige. I Nepal trenger de mye. Klær finnes å få kjøpt og de har sin egen kleskultur. Skolemateriale er aldri feil å ta med seg. Penner og skrivebøker behøves både i skoler og klostre. 

Hotell/overnatting

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreisested Pris Status
11.03.2023 12 dager Bhutan og Nepal Oslo 55 490 NOK 6 plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Komfortabel gruppestørrelse
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.