Cuba – en nasjon i forandringmed Havanna, Trinidad og Viñales 

Med høydepunkter som sjelfulle Havanna, kolonialbyen Trinidad og Cayo Santa Marias vakre strender, blir rundreisen på Cuba noe utenom det vanlige. Vi opplever Viñalesdalens frodige grønske, glir rundt i amerikanere fra 50-tallet og besøker sigarfabrikken i Cienfuegos. Dette varmhjertede øyriket byr dessuten på rik kultur, spennende historie, fargeeksplosjoner, rytmer og cubanske cowboyer.

Reisefakta

Land: Cuba

Reisetype: Rundreiser

Reiselengde: 16 dager

Størrelse på gruppen: 18-25 personer

Visum kreves : Ja (Klikk for detaljer)

Høydepunkter

 • Havanna til fots, i buss og i amerikanere fra 50-tallet
 • Vakre Viñalesdalen
 • Båttur i La Cueva del Indio
 • Verdensarvbyen Trinidad
 • Che Guevara-museet i Santa Clara

Viktig om reisen

Prisen inkluderer
Fly Norge – Havanna t/r, TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og øvrige transporter ifølge dagsprogrammet.

Valuta
Kubansk peso (CUP). Fra januar 2021 er den tidligere konvertible pesoen (CUC) ikke lenger tilgjengelig. Etter landets store valutareform har CUP pesoen blitt devaluert og CUC pesoen slettet. Den eneste gyldige valutaen er CUP.

For mer informasjon om valuta og kurser, kontakt en bank eller et vekslingskontor.

I mye større grad enn skandinaviske land er Cuba et kontantsamfunn. Et begrenset antall butikker aksepterer kortbetaling i det hele tatt, spesielt utenfor Havana. Det finnes minibanker hvor du kan ta ut penger med både VISA og Mastercard. Du kan også bruke kortene til å ta ut kontanter over disk i banker og vekslingskontorer (cadecas). Regner imidlertid med at køene kan bli lange.


Viktig!
Vi anbefaler å ta med kontanter i Euro, som du veksler til CUP pesos på flyplassen. Vi anbefaler cirka 300 Euro per person. Deretter blir det vekslingsmuligheter i Havanna, Varadero og Cayo Santa Maria. 

Tenk på at det er forbudt føre inn og ta ut pesos fra Cuba. Sørg for at du har brukt opp eller vekslet tilbake den cubanske valutaen før du passerer passkontrollen på flyplassen. Hvis du skal veksle anbefaler vi at du gjør det før vi kommer til flyplassen der køene ofte er lange og med dårligere valutakurs. Det er helle ikke tillatt å veksle et høyere beløp enn 7500 CUP. På flyplassen er det mulig å bruke både bankkort og USD. 

Pass og visum
Pass må være gyldig minimum 6 måneder etter hjemreisedato. Turistkort kreves for skandinaviske statsborgere. TEMA er godkjent autorisatør til å utstede turistkort (Kostnad 600 kr, passkopi kreves). OBS! Dersom du ønsker at TEMA skal utstede turistkortet må du gi beskjed ved bestilling.

Driks
Driks er ikke inkludert i prisen. Vi anbefaler å beregn 2050 CUP per person som betales på plass til TEMAs reiseleder, som tar seg av fordelingen til berørte personer. I tillegg til den driksen som samles inn felles, er det vanlig å gi driks for individuell service slik som toalettbesøk, til musikerne og rensgjøringspersonalet, selv om det er et All Inclusive hotell.

Driks er en viktig del av lønnen for de som jobber innenfor turist- og servicenæringen. Spør gjerne din TEMA-reiseleder om hva som er et passende beløp og gi.

Klima
Informasjon om klima og aktuelle værprognoser finner man blant annet på yr.no, bbc.com og cnn.com.

Klær
På rundreisen bør du ha ledige klær, gjerne i bomull. Ta med en jakke dersom det skulle blåse og til kveldene, samt regntøy og eventuelt en sammenleggbar paraply. En genser kan være bra å ha i de luftkondisjonerte bussene. Det viktigste, som alltid, er å ha komfortable sko for vandringer i natur, landsbyer og byer. Ta også med badetøy, badehåndkle og myggmiddel.

Casa particular
På Cuba er det lov å leie ut rom til turister. I Trinidad bor du tre netter i Casa particular (privathus). Hver familie har 1–2 dobbeltrom med egen dusj med varmt vann. Standarden er vanligvis enkel men ren, og maten er vellaget. Disse familiene snakker som regel noen få ord engelsk, men de setter også pris på hvis du prøver deg frem på spansk.

Pakking
Ta med deg hodepinetabletter, medisin, plaster og solkrem hjemmefra. En adapter for 110 og 220 volt er bra og ha med. 

Internett
Tilgangen til Internett er fortsatt begrenset på Cuba, med det begynner sakte med sikkert å forbedre seg. Wifi fungerer ofte langsomt og uregelmessig. Noen ganger fungerer det ikke i det hele tatt. Noen av de store hotellene har Wifi mot kostnad.

Forventninger til service og hotell
For å kunne verdsette og ta til deg den kubanske livsfølelsen må du være innstilt på at alt ikke fungerer som hjemme. De ønsker gjestene velkommen med varme, men tar samtidig vare på sin stolthet, og gjester som forventer å få alle ønskemål oppfylt kan bli frustrerte. Engelskkunnskapene varierer og det kan være en fordel å beherske noen enkle hilsener, høflighetsfraser og setninger på spansk. Landets økonomi er under press, blant annet som følge av tidligere handelshinder, og dette merkes på alt fra veivedlikehold til hotellstandard. Vi på TEMA gjør vårt beste for å tilby de beste hotellene, men du må være forberedt på å se skavanker som fuktflekker, skjeve skapdører eller små reparasjoner som ikke er utført.

Endringer
Cuba er en kommuniststat. Hotell og programinnslag kan endres på meget kort varsel, iblant uten noen som helst informasjon eller forklaring.

Hotell/overnatting

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Komfortabel gruppestørrelse
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.