Cuba – en nasjon i forandringmed Havanna, Trinidad og Viñales 

Med høydepunkter som sjelfulle Havanna, kolonialbyen Trinidad og Cayo Santa Marias vakre strender, blir rundreisen på Cuba noe utenom det vanlige. Vi opplever Viñalesdalens frodige grønske, glir rundt i amerikanere fra 50-tallet og besøker sigarfabrikken i Cienfuegos. Dette varmhjertede øyriket byr dessuten på rik kultur, spennende historie, fargeeksplosjoner, rytmer og cubanske cowboyer.

Reisefakta

Land: Cuba

Reisetype: Rundreiser

Reiselengde: 16 dager

Størrelse på gruppen: 18-25 personer

Visum kreves : Ja (Klikk for detaljer)

Høydepunkter

 • Havanna til fots, i buss og i amerikanere fra 50-tallet
 • Vakre Viñalesdalen
 • Båttur i La Cueva del Indio
 • Verdensarvbyen Trinidad
 • Che Guevara-museet i Santa Clara

Viktig om reisen

Prisen inkluderer
Fly Norge – Havanna t/r, TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og øvrige transporter ifølge dagsprogrammet.

Valuta
Cubansk konvertibel peso (CUC). Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta. Kun VISA fungerer i minibanker. Det er veldig få butikker som aksepterer kortbetaling. Noen banker aksepterer Mastercard, men da må du gå inn i banken og det er ofte lange køer. Det er stort sett kun kontanter som fungerer på Cuba.

Viktig!
Vi anbefaler å ta med kontanter i Euro, som du enkelt veksler til konvertible pesos på plass. Vi anbefaler cirka 300 Euro per person. Veksle inn halvparten på flyplassen eller på hotellet i Havanna. Deretter blir det vekslingsmuligheter på hotellet i Cayo Santa Maria og Varadero. 

Tenk på at det er forbudt føre inn og ta ut konvertible pesos fra Cuba. Sørg for at du har brukt opp eller vekslet tilbake den cubanske valutaen før du passerer passkontrollen på flyplassen. Hvis du skal veksle anbefaler vi at du gjør det før vi kommer til flyplassen der køene ofte er lange og med dårligere valutakurs. Det er helle ikke tillatt å veksle et høyere beløp enn 300 CUC. På flyplassen er det mulig å bruke både bankkort og USD. 

Pass og visum
Pass må være gyldig minimum 6 måneder etter hjemreisedato. Turistkort kreves for skandinaviske statsborgere. TEMA er godkjent autorisatør til å utstede turistkort (Kostnad 350 kr, passkopi kreves). OBS! Dersom du ønsker at TEMA skal utstede turistkortet må du gi beskjed ved bestilling.

Driks
Driks er ikke inkludert i prisen. Vi anbefaler å beregn 85 CUC per person som betales på plass til TEMAs reiseleder, som tar seg av fordelingen til berørte personer. I tillegg til den driksen som samles inn felles, er det vanlig å gi driks for individuell service slik som toalettbesøk, til musikerne og rensgjøringspersonalet, selv om det er et All Inclusive hotell.

Driks er en viktig del av lønnen for de som jobber innenfor turist- og servicenæringen. Spør gjerne din TEMA-reiseleder om hva som er et passende beløp og gi.

Klima
Informasjon om klima og aktuelle værprognoser finner man blant annet på yr.no, bbc.com og cnn.com.

Klær
På rundreisen bør du ha ledige klær, gjerne i bomull. Ta med en jakke dersom det skulle blåse og til kveldene, samt regntøy og eventuelt en sammenleggbar paraply. En genser kan være bra å ha i de luftkondisjonerte bussene. Det viktigste, som alltid, er å ha komfortable sko for vandringer i natur, landsbyer og byer. Ta også med badetøy, badehåndkle og myggmiddel.

For øvrig
På fridagen i Trinidad tilbys du å bli med på en landlig utflukt med lastebil, muligheter til bad i et fossefall og lunsj. Utflukten koster 47 CUC.

Casa particular
På Cuba er det lov å leie ut rom til turister. I Trinidad bor du tre netter i Casa particular (privathus). Hver familie har 1–2 dobbeltrom med egen dusj med varmt vann. Frokost og middag hjemme hos familiene. Standarden er vanligvis enkel men ren, og maten er vellaget. Disse familiene snakker som regel noen få ord engelsk, men de setter også pris på hvis du prøver deg frem på spansk.

Pakking
Ta med deg hodepinetabletter, medisin, plaster og solkrem hjemmefra. En adapter for 110 og 220 volt er bra og ha med. 

Internett
Tilgangen til Internett er fortsatt begrenset på Cuba, med det begynner sakte med sikkert å forbedre seg. Wifi fungerer ofte langsomt og uregelmessig. Noen ganger fungerer det ikke i det hele tatt. Noen av de store hotellene har Wifi mot kostnad.

Forventninger til service og hotell
For å kunne verdsette og ta til deg den kubanske livsfølelsen må du være innstilt på at alt ikke fungerer som hjemme. De ønsker gjestene velkommen med varme, men tar samtidig vare på sin stolthet, og gjester som forventer å få alle ønskemål oppfylt kan bli frustrerte. Engelskkunnskapene varierer og det kan være en fordel å beherske noen enkle hilsener, høflighetsfraser og setninger på spansk. Landets økonomi er under press, blant annet som følge av tidligere handelshinder, og dette merkes på alt fra veivedlikehold til hotellstandard. Vi på TEMA gjør vårt beste for å tilby de beste hotellene, men du må være forberedt på å se skavanker som fuktflekker, skjeve skapdører eller små reparasjoner som ikke er utført.

Endringer
Cuba er en kommuniststat. Hotell og programinnslag kan endres på meget kort varsel, iblant uten noen som helst informasjon eller forklaring.

Hotell/overnatting

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreisested Pris Status
03.11.2022 16 dager Cuba – en nasjon i forandring Oslo 40 950 NOK 4 plasser igjen Bestill
05.01.2023 16 dager Cuba – en nasjon i forandring Oslo 38 050 NOK 4 plasser igjen Bestill
19.01.2023 16 dager Cuba – en nasjon i forandring Oslo 36 650 NOK 4 plasser igjen Bestill
02.02.2023 16 dager Cuba – en nasjon i forandring Oslo 41 890 NOK 4 plasser igjen Bestill
02.03.2023 16 dager Cuba – en nasjon i forandring Oslo 38 890 NOK 4 plasser igjen Bestill
16.03.2023 16 dager Cuba – en nasjon i forandring Oslo 37 050 NOK 4 plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.