Den store Kinareisenfra Beijing til Shanghai

En reise til Kina innebærer kontakt med en helt annen verden, både kulturelt og språklig. Den store Kinareisen er vår klassiske rundreise i Midtens rike. Vi opplever Beijings severdigheter, Den forbudet by, Den kinesiske mur, Terrakottahæren utenfor Xian, en magisk båttur på Li-elven og den dynamiske metropolen Shanghai. Vi lover at dette blir en reise som gir minner for livet.

Reisefakta

Land: Folkerepublikken Kina

Reisetype: Rundreiser

Reiselengde: 14 dager

Størrelse på gruppen: 20-28 personer

Visum kreves : Ja (Klikk for detaljer)

Høydepunkter

 • Kavalkade av historiske verdensarv i Beijing
 • Longjis risterasser
 • Terrakottahæren
 • Båttur på Li-elven
 • Akrobater og storbyliv i Shanghai

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Fly Skandinavia – Beijing/Shanghai t/r, TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og transporter ifølge dagsprogrammet.

Vær oppmerksom på

Ha klart navn, adresse og telefonnummer til første hotellet ved ankomst på flyplassen da dette kan bli etterspurt ved passkontroll. 

Togreise

Å reise med tog innebærer sikkerhetskontroller som mer eller mindre er samme som på flyplasser. Spisse gjenstander og beholdere med gass, som f.eks spray, kan ikke tas med uansett innsjekket veske eller håndbagasje.  


Øvrig informasjon

På kinesiske flyplasser er det ikke tillatt å ta med seg alkohol, brus eller vann i håndbagasjen gjennom sikkerhetskontrollen. Flytende medisiner kan tas med, men de blir åpnet og kontrollert av sikkerhetspersonalet. Det selges vann, brus og tollfrie varer etter sikkerhetskontrollen. Det er kun lov å ta med uåpnede flasker (med alkoholholdig drikke) i innsjekket bagasje. Lightere eller magneter er ikke lovlig. Nøye kontroll gjennomføres.

Bussene i Kina er av god kvalitet, men holder ikke alltid samme komfortable standarden som i Norge.

Hotellalternativ


Vinter 2019/20: avreiser mars 2020, bor vi i Beijing på The Presidential*****.


Valuta

Kinesiske Yuan (CNY).

De vanligste bank- og kredittkortene aksepteres på hotellene samt i større butikker og på restauranter.

Les mer under Valutaveksling »

Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.

Når du beregner din reisekasse, glem ikke at Kina er et eldorado for shopping samt at drikke til felles måltider ikke er inkludert i reisens pris.

Klima 

På Internett finner du værprognoser over de fleste stedene vi besøker på reisen. Se f.eks. www.bbc.com eller www.yr.no.

Klimaet i det meste av Kina styres av monsunvindene og luftfuktigheten er høy om sommeren. I vintersesongen kan det være kjølig på dagtid.

Klær og utstyr

Atmosfæren på hotellene er relativt uformell, også på de bedre hotellene. På dagtid går du løst og ledig kledd, men ha i tankene at du er på reise og mye av tiden på utflukter. Det viktigste er gode sko med gummisåle.

Påkledningen avhenger naturligvis av årstiden. Om sommeren reiser du i lette bomullsklær. Hotellenes vasketjeneste er hurtig og effektiv. Tidlig på våren og om høsten bør du ha et ullplagg samt jakke eller frakk for hånden. Regn kan forekomme, så ta med regnjakke og gjerne paraply.

Kofferten må være solid da den ofte blir utsatt for hardhendt behandling på flyreisene. Ta gjerne med en ekstra, sammenleggbar veske/bag ettersom du mest sannsynlig har med deg mer hjem enn på utreisen pga. shopping.

Driks

Driks er ikke inkludert på denne reisen. Vi anbefaler i stedet at du beregner et beløp på 350 CNY for driks til felles aktiviteter og måltider, samt til sjåfører, lokalguider og bagasjebærere. TEMAs reiseleder samler inn drikspengene ved reisens start og porsjonerer så ut deretter til berørte personer. 


Visum

Visum kreves, og må skaffes før avreise. For dere som ikke allerede har skaffet eget visum, kan TEMA nå ordne med gruppevisum. For å kjøpe visumtjeneste til Kina, vennligst kontakt vår kundeservice.

Priser per visum:

1600 SEK/NOK, 165 EUR, 1250 DKK

For at vi skal kunne håndtere dette må vi ha en fargekopi av pass og et passfoto i farge, informasjon om sysselsetting samt bokningsnummer og avreisedato. Vær oppmerksom på at vi må ha dette senest 2 måneder før avreise, alternativt så fort som mulig etter bestilling. Send til passport@temaresor.se eller via post til TEMA, Glödlampsgränd 1, 120 31 Stockholm, Sverige. Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst.

Gruppevisum sendes ut ca. 1 uke før avreise, og da får dere mer informasjon om visumet. OBS! Dokumentet skal kunne vises opp på både innreise og utreise.

Hvis dere ønsker å søke visum på egen hånd kan dere ta kontakt med Kinesiske ambassades visumsenter. For mer informasjon besøk deres hjemmeside. Merk at vi på TEMA innehar de bekreftelser (Hotel og dagsprogram) som dere trenger for å søke visum. Vennligst kontakt oss på passport@temaresor.se så sender vi disse dokumentene. Vær oppmerksom på at visumet er gyldig i 3 måneder, så man kan tidligst søke ca. 2 måneder før avreise. Behandlingstid på ambassaden er ca. fire arbeidsdager. Det er lurt å beregne noen dagers ekstra marginal. Vennligst søk om visum i god tid.

Det kreves i tillegg ytterligere informasjon til flyselskapet. Vennligst fyll i denne informasjon så fort som mulig på «Min reise».


OBS! Visumet krevet at man er minst to personer. Hvis du reiser alene må vi derfor legge sammen din visumsøknaden med andre reisendes søknad. Det betyr at dere må sjekke inn sammen på flyplassen og passere sikkerhetskontrollen i Kina sammen. Det samme gjelder for hjemreisen. Når avreise nærmer seg tar vi kontakt og formidler hverandres kontaktinformasjon slik at dere kan bestemme hvor dere skal ses på flyplassen for innsjekking. Vennligst ta kontakt med vår kundeservice på telefon 210 00 820 hvis du har spørsmål rundt dette.

Vi trenger en kopi av passet senest 40 dager før avreise. Send det til TEMA, Glödlampsgränd 1, 120 31 Stockholm eller via e-post på passport@temaresor.se.For øvrig

I 2012 ble Mo Yan fra Kina tildelt Nobelprisen i litteratur. Vi kan varmt anbefale bøkene hans, her er noen forslag:

Det røde feltet
En roman som utspiller seg på 1920 og 30-tallets kaos med fattigdom, banditter og japansk okkupasjon. Det er kjærlighet, grusomhet og poesi mot en bakgrunn av de endeløsefeltene av  mørkerød durra på Kinas landsbygd.

Hvitløksballadene
En storslått roman som har sin handling i det nordøstre Kina, der hvitløksdyrkerne gjør opprør mot et totalitært og korrupt byråkrati. Romanen er hyllet verden over, men ble fordømt i Kina på grunn av sitt kontroversielle innhold.

Ximen Nao og hans syv liv
Den rike godseieren i Gaomi (Mo Yans fødeby), Ximen Nao skutt og drept av opprørske bønder og forflyttet til dødsriket der underjordiske herskere skal bestemme hans fremtid. Hans dom ble å bli gjenfødt som diverse dyr i de kommende femti årene for å oppleve Kina etter revolusjonen.

Vi kan også anbefale annen litteratur fra Midtens rike:

Den harmoniske revolusjonen - Ulrika K Engström

Den siste kejiseren - Brian Power

Den første keiseren av Kina - R W L Guisso

En rød heltinnes død - Qiu Xiaolong
En Krim i Shanghai-miljø

Shanghai Baby - Wei Hui
40 000 ekseplarer ble brent opp av den kinesiske stat. En ung forfatterinne som tidlig ble utsett som en av landets mest lovende. Dene bokens innhold ble dog ansett som alfor vågal og frispråklig.

Ville svaner - Jung Chang

Hotell/overnatting

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreisested Pris Status
23.10.2022 14 dager Den store Kinareisen Oslo 40 250 NOK 4 plasser igjen Bestill
23.10.2022 14 dager Den store Kinareisen Stavanger 40 250 NOK 2 plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.