Den store Kinareisenfra Beijing til Shanghai

En reise til Kina er en kontakt med en helt annen verden, både kulturelt og språklig. Den store Kinareisen er vår klassiske rundreise i Midtens rike. Du får oppleve Beijings severdigheter, Den forbudet by, Den kinesiske mur, Terrakottahæren utenfor Xian, en magisk båttur på Li-elven og den dynamiske metropolen Shanghai. Vi lover at dette blir en reise som gir deg minner for livet.Reisefakta

Land: Folkerepublikken Kina

Reisetype: Rundreise

Reiselengde: 14 dager

Størrelse på gruppen: 20-28 personer

Visum kreves : Ja

Høydepunkter

 • Kavalkade av historiske verdensarv i Beijing
 • Longjis risterasser
 • Terrakottahæren
 • Båttur på Li-elven
 • Akrobater og storbyliv i Shanghai

Dagsprogram
2017 - 2018

Dag 1 – Avreise mot Beijing 

Din spennende rundreise i Midtens rike starter med avreise fra Norge.

Dag 2 – Himmelens tempel og velkomstmiddag

Ankomst Beijing, den nordlige hovedstaden, relativt tidlig på dagen. Gruppen blir møtt av TEMAs reiseleder som skal vise og lære oss om Kina de neste to ukene. 

Denne første dagen besøker vi Himmelens tempel som regnes som Kinas mest betydningsfulle religiøse bygning, det anses som et arkitektonisk mesterverk og står også på UNESCOs verdensarvliste. Det var hit keiseren kom for å fornye sitt mandat som Himmelens sønn, og retten til å få styre Kina. I tempelets gamle ganger møtes fremfor alt eldre og spiller kort eller øver på sine favorittinstrumenter. 

Deretter begir vi oss til hotell for innsjekking og en ventende kinesisk middag.

Dag 3 – Utflukt til Den kinesiske muren

Dagens utflukt går til Den kinesiske muren. Allerede på 600-tallet f.Kr. ble Den kinesiske muren bygget i seksjoner av ulike hertugdømmer. Først da riket under Qin Shi Huang ble forent i 221 f.Kr. ble seksjonene lenket sammen til en sammenhengende mur. 

Det sies at mer enn 300 000 slaver arbeidet med muren i ca.10 år. I dag måler den over 600 mil og er uten tvil et av verdens underverker. Få opplevelser kan måle seg med en spasertur på Den kinesiske muren.

Cloissonékonsten er et avansert håndverk hvor man former kopperprodukter for å senere fylle inn mønster av koppertråder på disse med emalje. Dette får vi lære oss mer om på en fabrikk i Bejings utkant.

I løpet av dagen besøker vi også det luksuriøse Sommerpalasset i Beijings nordvestre del. Palasset ble ødelagt, men gjenoppbygget i løpet av flere ulike perioder. I dag minner det først og fremst og keiserdømmets siste dager på starten av 1900-tallet. En periode da enkekeiserinnen Cixi styrte og stelte bak kulissene. Hun trivdes veldig bra på dette palassområdet som med sin sjø og alle paviljonger var et deilig tilfluktssted under de hete sommermånedene. 

Denne kvelden kan du sjansen til å oppleve den spesielle kunstformen som vi i Vesten kaller pekingopera, eller jingju. Kunstformen har sin opprinnelse fra Beijing. Fargesprakende, stemningsrik med mange slaginstrumenter og sang, og det er akkurat her i Beijing du skal se den! Operakvelden er en frivillig ekstrautflukt som bestilles og betales til reiselederen på stedet (285–300 yuan avhengig av sitteplass).

Dag 4 – Den himmelske freds plass, Den forbudte by og Sommerpalasset

I dag besøker vi Den himmelske freds plass, torget som er omgitt av regjeringsbygningene, Folkets store sal og Mao Zedongs mausoleum. Beijing er en bemerkelsesverdig by som har vært landets hovedstad i mer enn 700 år. Til tross for det store innbyggertallet, ca. 20 millioner, har de sentrale delene fortsatt et visst landsbypreg. Den klassiske Beijing-bebyggelsen med lave hus og bakgårder ligger side om side med moderne skyskrapere. Sammen utgjør de en kvadratisk oppbygd by der Den lange fredens aveny utgjør hovedpulsåren.

Den himmelske freds plass ligger i direkte tilslutning til Beijings største severdighet, Den forbudte byen, et 720 000 kvadratmeter stort rektangulært område med imponerende palasser, paviljonger og hager. Det er med et visst vemod vi besøker keiserens private del og "fengsel for livet". Her levde han omgitt av konkubiner, prinser, evenukker, prester og ministre. Det kan nevnes at bare til matlagningen i Den forbudte by krevdes det hele 5000-6000 kokker. 

Om kvelden er det tid for et kulinarisk høydepunkt. Vi skal smake pekingand, en rett med tradisjoner fra tidlig 1200-tallet. Kokken skjærer opp anden ved bordet. Anda smaker best med vårløk, agurk og en søt saus i små hvetepannekaker. 

Dag 5 – På egen hånd i Beijing

Hele dagen i Beijing er til egen disposisjon. Vi kan anbefale et besøk på det berømte Silkemarkedet eller i Pekings gamle bydeler, Hutongene. Du kan også leie en taxi for en rimelig penge eller besøke noen av de mange og velfylte varehusene. 

TEMAs reiseledere i Kina kan sitt Beijiing og og kan gi deg flere aktuelle tips om kultur, shopping og mat.

Dag 6 – Hurtigtog til Xian og byrundtur 

Tidlig om morgen forlater vi Beijing med høyhastighetstog. Reisen går til den tidligere hovedstaden Xian

Toget passerer nybygde byer og gamle jordbruksmarker. Dalførene rundt Xian er et av Kinas eldst bebodde områder med levninger fra neolittisk tid 6000 år f.Kr.Under det mektige Tang-dynastiet ble Xian utbygget til et sjakkrutemønstret samfunn innenfor de kraftige bymurene. Dette var en gang den østre hovedstaden langs Silkeveien, en blomstrende og åpen epoke i Det himmelske riket. Få steder i Kina kan skilte med Xians arkeologiske arv. Men byen er også blitt modernisert og en prossess for å gjøre byen "grønnere" er merkbar.  

Om ettermiddagen bestiger vi Kinas kanskje best bevarte bymur. Til tross for sin alder er den tilstrekkelig bred nok til å romme to trafikkfiler. 

Dag 7 – Terrakottahæren og tangdans

Terrakottahæren, som bevokter Qin Shi Huangs gravplass, er et av verdens mest fremragende og betydningsfulle arkeologiske funn. "Hæren", som ligger ca. 30 km fra Xian, ble oppdaget ved en tilfeldighet i 1974 da noen bønder skulle grave en brønn. Keiser Qinshihuangdi synes å ha påbegynt gravbygget i begynnelsen av sin regjeringstid ca. 210 f.Kr. Til dette prosjektet ble det satt hundretusentalls arbeidere og kunstnere til å utforme den nesten 8000 mann sterke "arméen" i naturlig størrelse (enkelte generaler er 1,95 m høye). Hæren har vært lojal mot keiseren og ettersom man finner flere soldater vokser hæren frem.  

Denne kvelden får vi servert en spesialitet i Xian, nemlig dumplings med kjøtt og grønnsaker. Etter maten får vi se en uforglemmelig oppvisning av tangdans. Blant dynastiene som regjerte i Xian, var Tang (618-907) på mange måter det rikeste. Tangmusikken og dansen viser frem den stilfulle kulturen som man mener rådet på den tiden.

Dag 8 – Fra Xian til Guilin og Longjis risterrasser

Vi fortsetter reisen med fly til provinsen Guanxi som er en av Kinas fattigste. Til gjengjeld er den rik på vakker natur. Området rundt Guilin er ansett for å være et av Kinas vakreste steder. Langt tilbake i tid lå landskapet her under vann og havdyrenes kalkrike skall og skjeletter etterlot seg enorme avlagringer. Avlagringene har med årene hardnet og blitt til kalkstein som igjen har erodert og skapt det magiske landskapet vi ser i dag. Klimaet som er subtropisk, gir en tung, meget intens vegetasjon, og sammen med de sukkertopplignende, trolske fjellformasjonene anses landskapet som det mest klassisk kinesiske, og er avbildet i kunst fra mange ulike epoker. 

Vi tar buss (ca. 2 t) nordover for Guilin, til et landskap som med menneskehender er blitt enda mer fantasieggende. På lang avstand ser fjellene ut som store vakre snegleskall med sine spiraler av terrasser som slynger seg langs de bratte fjellsidene. Fjellenes navn, Long Ji betyr likevel "dragens ryggrad". 

Vi går det siste stykket til overnattingsstedet til fots (ca. 30 min oppover med mange trapper. Det er mulig å leie lokale bærere som transporterer deg opp i bærestol, pris ca. 300–350 yuan, bestilles og betales på stedet). Vi anbefaler at du pakker en liten ryggsekk til denne overnattingen. Din større bagasje blir transportert direkte fra Guilins flyplass til hotellet i Guilin der vi skal bo i to netter. 

Vel fremme i Longji kan du nyte stillheten og den vakre naturen fra ulike utsiktspunkt.

Dag 9 – Guilin

Om morgenen besøker vi risterrassene på "Dragens ryggrad" igjen. Uansett tid på året er det en fantastisk naturskjønn plass. De sammenlenkede terrassene varierer i farge med årstidene. Om våren fylles terrassene med vann og fjellsidene ser ut som speil. Når sommeren kommer er det grønne nyanser i åssidene. Og til høsten kommer den gule fargen som går over til gullbrunt når risen skal høstes. 

I tillegg til den naturlige fargerikdommen er Longji et fint sted å bli kjent med den varierte rikdommen av Kinas minoritetskulturer. Her bor blant annet Zhuang- og Yaofolket der kvinnene kler seg i unike og fargerike klær. Noen av Yaofolkets kvinner har en fantastisk lengde på håret.  

Om ettermiddagen når vi sjekker inn på hotellet er du midt i sentrum av denne sjarmerende byen, og du kan enkelt utforske gågaten og elvepromenaden til fots. 

Når kvelden kommer byr Guilin på et vakkert lysspill og folkeliv. 

Dag 10 – Båttur på Li-elven

Et av reisens høydepunkter er dagens utflukt med båt på elven Li. Fra båten ser du landsbykvinner som vasker klær, vannbøfler som slukker tørsten, bambusflåter og sampaner (små båter). Alt omgitt av den type natur du kjenner igjen fra kinesiske tusjtegninger. Båtturen avsluttes ca. 8 mil lenger nede ved byen Yangshuo. 

Med en over 1400 år gammel historie har Yangshuo en tradisjonell kultur. De ulike etniske minoritetene som Yao, Hui og Zhuang tilfører sine egne skikker. En spesialitet fra området er Osmanthusvinen. Den lages av blomster og er søt i smaken slik som vestlige dessertviner.  

I løpet av ettermiddagen får du tid til å utforske den fargerike gaten West Street. Den er en miks av gamle tradisjoner og utenlandsk innflytelse, og blir derfor kalt "Den globale byen" av lokalbefolkningen.Sen ettermiddagen tar vi bussen tilbake til Guilin.

Dag 11 – Fly fra Guilin til Shanghai

I dag flyr vi til østkysten og Shanghai. Byen med utallige kallenavn og Kinas vindu mot verden. I løpet av dagene i Shanghai skal vi gjøre oss nærmere kjent med byen. 

Vi starter med å reise til det berømte promenadestrøket The Bund langs Huangpu-elven. Dens fasjonable stil er et produkt av kolonitiden og selv i dag fungerer den som en magnet på både byens innbyggere og turistene. Her lå gamle Shanghais Club med sin lange trebar, tollhuset med sin karakteristiske Big Ching-klokke og ikke mins Peace-hotell med sitt grønne pyramidelignende tak. Selv i dag spilles det jazz på det tradisjonsrike hotellet. På den andre siden av elven ligger Shanghais nyeste bydel, Pudong, med sin fantastiske futuriske arkitektur som har vokst frem siden 1990-tallet, og noen av Kinas og verdens høyeste bygninger.Over alle husene troner Shanghai Tower med sine 632 meter. Når lysene tennes i denne skylinen om kvelden, blir det en fantastisk dimensjon av Shanghai som du ikke må gå glipp av. 

Denne kvelden gir vi oss ut på en kulinarisk reise "sør for skyene", det vil si Yunnans kjøkken. Provinsen i landets sørvestlige hjørne er kjent for sin rike kultur og varierte natur. Her bor flere ulike etnisiteter, noe som igjen gjenspeiler seg i det varierte kjøkkenet. Yunnan er derfor ikke inkludert i hverken de fire eller de åtte kinesiske kjøkken som man deler landet inn i. 

Dag 12 – Gamlebyen og akrobater

I dag spaserer vi gjennom gamlebyen til Yu-hagen, bestilt og anlagt av en velstående mandarin under Ming-dynastiet. Vi befinner oss nå i de gamle kvartalene der vi blir møtt av et mylder av smale gater, tehus, rønner og "hull i veggen"-butikker. 

Ettermiddagen har du til egen disposisjon. Et område som kan anbefales er de gamle franske kolonialkvartalene, Taikang Lu. Lave bygninger rammer inn torg, smug og bygårder med tydelig europeisk innflytelse i byggestilen. Her fascinerer arkitekturen like mye som fotogalleriene, de små boutiquene, kaféene og restaurantene. 

I løpet av dagene i byen får vi også et innblikk i den forfinede kunsten av å fremstille silke fra silkeormer. Denne kunsten har bidratt til Shangshai fremgang som mote- og trendsentrum i dagens Asia. 

Dagen avsluttes med et imponerende akrobatikkshow som får oss til å holde pusten mer enn en gang.

Dag 13 – Fridag i Shanghai og avskjedsmiddag

Hele dagen er fri til egne aktiviteter i Shanghai. Kanskje frister en shoppingrunde på Nanjing-gaten? Vi anbefaler et besøk på Shanghai Museum, smakfullt innredet og oversiktlig med utsøkt porselen fra ulike dynastier, tusjtegninger, bronse- og sølvgjenstander og mye mer.Kanskje velger du å gjøre en dagsutflukt til noen av de mange "watertowns" som finnes i utkanten av Shanghai. TEMAs reiseleder har flere lokale, aktuelle tips som lett fyller dagen din. 

Om kvelden møtes vi til en felles avskjedsmiddag der vi kan oppsummere og sammenligne inntrykk og opplevelser fra en innholdsrik reise.

Dag 14 – Hjemreise fra Shanghai

To uker i Kina har kommet til ende, og fylt med kunnskap om Mittens rike er det tid for å begi seg til flyplassen for hjemreisen til Norge.

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r Kina
• Samtlige overnattinger
• 12 frokoster
• 6 lunsjer
• 6 middager (Vinter 2018-2019: 5 middager)
• Inngangsbillett ifølge program
• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1
Avreise fra Norge.

Dag 2
Ankomst Beijing. Utflukt til Himmelens tempel. Middag er inkludert. Fire overnattinger på hotell i Beijing.

Dag 3
Utflukt til Den kinesiske muren og Sommerpalasset. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 4
Byrundtur i Beijing med besøk i Den forbudte by. Frokost, lunsj og middag med pekingand er inkludert.

Dag 5
Fridag i Beijing. Frokost er inkludert.

Dag 6
Hurtigtog Beijing – Xian. Besøk på bymuren. Frokost og lett tog-snacks er inkludert. To overnattinger på hotell i Xian.

Dag 7
Utflukt til Terrakottahæren. Kveldsutflukt med Tangdans. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 8
Fly Xian – Guilin. Buss Guilin – Longji. Besøk ved Longjis risterrasser. Frokost og middag er inkludert. En overnatting på et enkelt hotell i Longji.

Dag 9
Buss Longji – Guilin. Frokost og lunsj er inkludert. To overnattinger på hotell i Guilin.

Dag 10
Båtutflukt på Li-elven i "sukkertopplandskapet" fra Guilin til Yangshuo. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 11
Fly Guilin – Shanghai. Byrundtur i Shanghai. Frokost og middag er inkludert. Tre overnattinger på hotell sentralt i Shanghai.

Dag 12
Besøk i Yu-Yuan og akrobatikkshow. Frokost er inkludert.

Dag 13
Fridag. Frokost og avskjedsmiddag er inkludert.

Dag 14
Shanghai – Norge. Frokost er inkludert.

Kina

Innbyggere 1 323 600 000 Flateinnhold 9 600 000 km² Valuta Yuan Religion Buddhisme, taoisme og konfucianisme (utøves ofte i tillegg), minoriteter av kristne og muslimer Språk Kinesisk (med flere ulike dialekter); de fleste minoriteter har dessuten egne språk

Dagsprogram
Vinter 2018/2019

Dag 1 – Avreise mot Beijing

Din spennende rundreise i Midtens rike starter med avreise fra Norge.

Dag 2 – Himmelens tempel og velkomstmiddag 

Ankomst Beijing, den nordlige hovedstaden, relativt tidlig på dagen. Gruppen blir møtt av TEMAs reiseleder som skal vise og lære oss om Kina de neste to ukene.  

Denne første dagen besøker vi Himmelens tempel som regnes som Kinas mest betydningsfulle religiøse bygning, det anses som et arkitektonisk mesterverk og ett av Unescos verdensarv. Det var hit keiseren kom for å fornye sitt mandat som Himmelens sønn, og retten til å få styre Kina. I tempelets gamle ganger møtes fremfor alt eldre og spiller kort eller øver på sine favorittinstrumenter.  

Deretter begir vi oss til hotell for innsjekking og en ventende kinesisk middag.

Dag 3 – Utflukt til Den kinesiske mur 

Dagens utflukt går til Den kinesiske mur. Allerede på 600-tallet f.Kr. ble Den kinesiske muren bygget i seksjoner av ulike hertugdømmer. Først da riket under Qin Shi Huang ble forent i 221 f.Kr. ble seksjonene lenket sammen til en sammenhengende mur.  

Det sies at mer enn 300 000 slaver arbeidet med muren i ca.10 år. I dag måler den over 600 mil og er uten tvil et av verdens underverker. Få opplevelser kan måle seg med en spasertur på Den kinesiske muren.

Cloissonékonsten er et avansert håndverk hvor man former kopperprodukter for å senere fylle inn mønster av koppertråder på disse med emalje. Dette får vi lære oss mer om på en fabrikk i Bejings utkant. 

I løpet av dagen besøker vi også det luksuriøse Sommerpalasset i Beijings nordvestre del. Palasset ble ødelagt, men gjenoppbygget i løpet av flere ulike perioder. I dag minner det først og fremst og keiserdømmets siste dager på starten av 1900-tallet. En periode da enkekeiserinnen Cixi styrte og stelte bak kulissene. Hun trivdes veldig bra på dette palassområdet som med sin sjø og alle paviljonger var et deilig tilfluktssted under de hete sommermånedene.  

Denne kvelden kan du sjansen til å oppleve den spesielle kunstformen som vi i Vesten kaller pekingopera, eller jingju. Kunstformen har sin opprinnelse fra Beijing. Fargesprakende, stemningsrik med mange slaginstrumenter og sang, og det er akkurat her i Beijing du skal se den! Operakvelden er en frivillig ekstrautflukt som bestilles og betales til reiselederen på stedet (285–300 yuan avhengig av sitteplass).

Dag 4 – Den himmelske freds plass og Den forbudte by 

I dag får du se Den himmelske freds plass. Rundt plassen reiser det seg regjeringsbygninger, Folkets store hall og Mao Zedongs mausoleum. Beijing har vært Kinas hovedstad i over 700 år og er en merkverdig by. Til tross for det høye innbyggerantallet, mer enn 20 millioner, har noen av de sentrale delene fortsatt bykarakter. Den klassiske Beijingbebyggelsen med sine lave hus og indre gårder blandes med moderne skyskrapere. Sammen danner de en kvadratisk oppbygd by der Chang An-avenyen utgjør hovedpulsåren.  

Den himmelske freds plass ligger i direkte tilknytning til Beijings største severdighet, Den forbudte by. Området er cirka 72 hektar stort med imponerende palass, paviljonger og hager. Det er med et visst vemod vi besøker det Indre palasset, som var keiserens private del og ”fengsel for livet”. Der levde han omgitt av en rekke konkubiner, prinser, evnukker, prester og ministere. Det kan nevnes at bare for husholdningen i Den forbudte by var det nødvendig med hele 5 000-6 000 kokker!

På kvelden er tiden kommet for et kulinarisk høydepunkt. Vi skal nyte Peking-and, en matrett med aner fra tidlig 1200-tall. Kokken transjerer anden rett ved bordet. Anden smaker best med vårløk, agurk og en søt saus i små hvetepannekaker.

Dag 5 – På egen hånd i Beijing 

Hele dagen står til din egen disposisjon. Besøk gjerne det berømte Silkemarkedet eller Beijings gamle bydeler, Hutongene. Du kan også leie en taxi for en billig penge og se enda mer eller shoppe blant de mange velfylte varehusene.  

TEMAs reiseleder kan sitt Beijing og kan gi deg flere aktuelle tips om kultur, shopping og mat.

Dag 6 – Hurtigtog til Xian og bymur 

Tidlig på morgenen forlater vi nå Beijing med høyhastighetstog. Reisen går til den tidligere hovedstaden Xian.  

Toget passerer nybygde byer og gamle jordbruksmarker. Dalgangene rundt Xian er noen av Kinas eldst bebodde deler med levninger helt tilbake til den neolittiske tiden år 6 000 f.Kr. Under det mektige Tang-dynastiet ble Xian utbygget til en sjakkrutemønstret bosetning innenfor de kraftige bymurene. Dette var en gang i tiden den østre hovedstaden langs Silkeveien, en blomstrende og åpen epoke i Det himmelske riket. Få byer i Kina kan måle seg med Xians arkeologiske arv. Men byen er også satt i rask modernisering og en prosess å gjøre byen «grønnere» begynner allerede å merkes.  

I løpet av ettermiddagen bestiger vi Kinas kanskje best bevarte bymur. Til tross for sin alder er den tilstrekkelig bred for å romme trafikk i to filer.

Dag 7 – Terracottaarmeen  

Terracottaarmeen, som bevokter Qin Shi Huang Dis gravsted, er et av verdens merkeligste og mest betydningsfulle arkeologiske funn. Funnstedet ligger cirka 30 km fra Xian og ble oppdaget ved en tilfeldighet i 1974 når noen bønder gravde en brønn. Keiser Qinshihuangdi skal ha beordret gravbyggingen allerede i starten av sin regjeringstid rundt år 246 f.Kr. Til dette verket avsatte han hundretusenvis arbeidere og kunstnere som skulpterte den nesten 8 000 mann sterke armeen i naturlig størrelse. Noen generaler er hele 1,95 meter høye. Hæren var tydeligvis svært lojal til sin keiser og alt ettersom man finner flere og flere soldater vokser armeen frem.

I Xian blir vi også introdusert for Himmelens sten, eller jade som det heter. Et kinesisk ordspråk sier at "Gull har verdi men jade er uvurderlig." Kineserne har uten tvil en veldig sterk historisk relasjon til denne stenen, som kommer i flere farger enn grønt.

På kvelden har du mulighet til å oppleve en uforglemmelig oppvisning av Tangdans. Av de ulike dynastiene som har regjert i Xian var Tangdynastiet (618–907 e.Kr) den på mange måter aller rikeste. Den danse- og musikkstilen som da ble utviklet vitner om epokens stilfulle kultur. Denne kveldsutflukten bestilles og betales på plass direkte til din TEMA-reiseleder. (Cirka-pris 50-60 USD per person avhengig av plass i salongen).


Dag 8 – Fra Xian til Guilin og Longjis risterrasser 

Vi fortsetter vår reise med fly til provinsen Guanxi som er en av Kinas aller fattigste. Til gjengjeld er provinsen rik på vakker, uforstyrret natur. Traktene rundt Guilin regnes å være en av Kinas aller vakreste. En gang i tiden var dagens landskap en havbunn. De vannlevende dyrenes kalkrike skall skal ha etterlatt seg avlagringer, som med årene blandet seg sammen og hardnet til kalkstein. Bevegelser i jordoverflaten og erosjon har deretter skapt det magiske landskapet du ser i dag. Grønnkledde små fjell høyner seg som sukkertopper i alle retninger. Det subtropiske klimaet gjør grønsken intensiv. Landskapet er et av de mest klassisk kinesiske og er avbildet i kunst fra mange ulike epoker.  

Cirka to timer med buss nord for Guilin finnes et fantastisk landskap som med menneskehånd har blitt enda mer fantasieggende. Fra langt hold kan fjellene se ut som store, vakre sneglehus med spiraler av terrasser som snirkler seg langs fjellenes bratte sider. Fjellenes navn Long Ji betyr dog "dragens ryggrad".

Den siste biten til ditt bosted for natten går du til fots (cirka 30 minutter oppover med mange trapper. Man kan leie lokale bærere som i bærestol transporterer deg opp, ca. pris 300-350 yuan bestilles og betales på plass). For denne overnattingen anbefaler vi en lettere overnattingsveske. Din større bagasje transporteres direkte fra Guilins flyplass til vårt hotell i Guilin for de to etterfølgende nettene.

Vel fremme i Longji kan du nyte stillheten og den vakre naturen fra ulike utsiktspunkter.  

Dag 9 – Guilin 

I løpet av morgenen kan du besøke risterrassene på ”Dragens ryggrad” igjen. Uansett årstid er det en fantastisk vakker plass. De sammenlenkede terrassene varierer sin farge og pryd i løpet av året. På våren fylles terrassene med vann og fjellsidene skinner som speil. Når sommeren kommer er det bølger av grønne nyanser langs åssidene. På høsten overgår det hele i gult og til vakkert gullbrunt når risen blir høstet inn.  

I Longji finnes også flere av Kinas minoritetskulturer. Fremfor alt er det Zhuang- og Yaofolket som lever her, hvis kvinner kler seg i unike og fargerike klær. Noen av Yaofolkets kvinner har også en fantastisk lengde på sitt hår.

Når vi på ettermiddagen sjekker inn på vårt hotell er du nå midt i sentrum av denne sjarmerende byen, og du kan lett utforske gågaten og elvepromenaden til fots.

Når kvelden kommer inviterer Guilin på et herlig lysspill og folkeliv.

Dag 10 – Båttur på Li-elven 

En av reisens høydepunkt er dagens utflukt med båt langs elven Li. Under den stille ferden ser du bønder i stråhatter, bykvinner som vasker klær, vannbøfler som slukker tørsten i elven om små båter som flyter forbi. Alt innrammet av den naturen som vi kjenner igjen fra kinesiske tusjtegninger. Båtturen avslutter cirka 8 mil nedstrøms ved den lille byen Yangshuo. 

Med en historie som strekker seg over 1 400 år har Yangshuo en tradisjonell kultur. De ulike etniske minoritetene som Yao, Hui og Zhuang beriker med sine egne skikker. En spesialitet fra området er Osmanthusvinen. Denne lages på blomster og er søt i smaken som vestlige dessertviner.

I løpet av ettermiddagen får du egen tid til å utforske den fargerike gaten West Street. Den er en blanding av eldgamle tradisjoner og utenlandsk påvirkning. Av byboerne kalles den derfor «Den globale byen». Sent på ettermiddagen vender vi tilbake til Guilin med buss.

Dag 11 – Fly fra Guilin til Shanghai  

I dag flyr vi til østkysten og Shanghai. Byen med de utallige kallenavnene og Kinas vindu mot verden. I løpet av våre dager her kommer du til å rekke å gjøre deg godt kjent med byen.  

Vi starter med å reise til det berømte promenadestrøket The Bund, som ligger langs elven Hunagpu. Dens fasjonable stil er et produkt av kolonitiden og enn i dag fungerer det som en magnet på både byboerne og turistene. Her lå gamle Shanghai Club med sin lange trebar, tollhuset med sin karakteristiske Big Ching klokke, og ikke minst Peace-hotell med sitt grønne pyramidelignende tak. Enn i dag spilles det jazz på det ærverdige hotellet. På den andre siden av vannet ser du Shanghais nyeste bydel, Pudong, med fantastisk, futuristisk arkitektur som har vokst frem siden 1990-tallet. Her ligger noen av Kinas og verdens høyeste bygninger. Høyt over alle husene troner Shanghai Tower med sine 632 meter. Når lysene tennes i denne skyline på kvelden blir det nok en dimensjon av Shanghai som man ikke må gå glipp av.

Denne kvelden reiser vi på en kulinarisk reise «sør for skyene», det vil si til Yunnans kjøkken. Provinsen i landets sydvestlige hjørne er kjent for sin rike kultur og varierte natur. Her bor mange ulike etnisiteter, noe som gjenspeiler seg i det varierte kjøkkenet. Yunnan er derfor ikke inkludert hverken i de fire eller de åtte kinesiske kjøkken man normalt deler landet inn i.

Dag 12 – Gamlebyen og akrobater 

I dag spaserer vi gjennom gamlebyen til Yu-hagen. Den ble bestilt og anlagt av en velstående mandarin under Ming-dynastiet. Vi befinner oss nå i de gamle kvarterene, der et komplett mylder av smale smug, tehus, boligskur og «hull-i-veggen»-butikker møter oss.  

Ettermiddagen har du til egen disposisjon. Et område vi kan anbefale er de gamle franske kolonikvarterene, Taikan Lu. Lave bygninger innrammer gårder, torg og smug i en arkitektur med tydelige europeisk innflytelse. Her er det lett å la seg fascineres av atmosfæren med de mange galleriene, små boutiquer, kaféer og restauranter.

I løpet av en av dagene i byen får du også et innblikk i den forfinede kunsten å fremstille silke fra silkeormer. Denne kunsten har bidratt til Shanghais vekst som mote- og trendsentrum i dagens Asia.

Dagen avsluttes med et imponerende akrobatikkshow, som får deg til å holde pusten mer enn en gang.

Dag 13 – Fridag i Shanghai og avskjedsmiddag 

Dagen er fri for egne aktiviteter i Shanghai. Kanskje velger du å shoppe på Nanjing-gaten? Vi kan også anbefale et besøk på Shanghai Museum, som er smakfullt innredet og overskuelig arrangert med utsøkt porselen fra ulike dynastier, tusjtegninger, bronse- og sølvgjenstander blant mye annet. Kanskje velger du å gjøre en dagsutflukt til en av de såkalte «watertowns» som ligger i utkanten av Shanghai. Din TEMA-reiseleder har flere aktuelle tips som lett kan fylle din dag. 

På kvelden treffes hele reisefølget for felles avskjedsmiddag. Nå kan vi oppsummere våre inntrykk og opplevelser fra en innholdsrik reise.  

Dag 14 – Hjemreise fra Shanghai 

To uker i Kina har nå kommet til sin slutt. Fylt med nye kunnskaper om Midtens Rike, og kanskje også med velfylte kofferter, får du en siste busstransport til Shanghais flyplass for hjemreise til Norge.

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r Kina
• Samtlige overnattinger
• 12 frokoster
• 6 lunsjer
• 6 middager (Vinter 2018-2019: 5 middager)
• Inngangsbillett ifølge program
• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1

Avreise fra Norge.

Dag 2

Ankomst til Beijing. Utflukt til Himmelens tempel. Middag er inkludert. Fire overnattinger på hotell i Beijing.

Dag 3

Utflukt til Den Kinesiske mur og Sommerpalasset. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 4

Byrundtur i Beijing med Den forbudte by. Frukost, lunsj og middag med Peking-and er inkludert.

Dag 5

Fridag i Beijing. Frokost er inkludert.

Dag 6

Hurtigtog Beijing – Xian. Besøk på bymuren. Frokost og lett tog-snack er inkludert. To overnattinger på hotell i Xian.

Dag 7

Utflukt til Terrakottaarmeen. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 8

Fly Xian – Guilin. Buss Guilin – Longji. Besøk ved Longjis risterrasser. Frokost og middag er inkludert. En overnatting på enklere hotell i Longji.

Dag 9

Buss Longji – Guilin. Frukost og lunsj er inkludert. To overnattinger på hotell i Guilin.

Dag 10

Båtutflukt på Li-elven gjennom sukkertopplandskapet fra Guilin til Yangshuo. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 11

Fly Guilin – Shanghai. Byrundtur i Shanghai. Frokost og middag er inkludert. Tre overnattinger på sentralt beliggende hotell i Shanghai.

Dag 12

Besøk i Yu-Yuan og akrobatikkshow. Frokost er inkludert.

Dag 13

Fridag i Shangai. Frokost og avskjedsmiddag er inkludert.

Dag 14

Shanghai – Norge. Frokost er inkludert.

Kina

Innbyggere 1 323 600 000 Flateinnhold 9 600 000 km² Valuta Yuan Religion Buddhisme, taoisme og konfucianisme (utøves ofte i tillegg), minoriteter av kristne og muslimer Språk Kinesisk (med flere ulike dialekter); de fleste minoriteter har dessuten egne språk

Dagsprogram
Sommer 2019

Dag 1 – Avreise mot Beijing

Din spennende rundreise i Midtens rike starter med avreise fra Norge.

Dag 2 – Himmelens tempel og velkomstmiddag

Ankomst Beijing, den nordlige hovedstaden, relativt tidlig på dagen. Gruppen blir møtt av TEMAs reiseleder som skal vise og lære oss om Kina de neste to ukene.

Denne første dagen besøker vi Himmelens tempel som regnes som Kinas mest betydningsfulle religiøse bygning, det anses som et arkitektonisk mesterverk og ett av Unescos verdensarv. Det var hit keiseren kom for å fornye sitt mandat som Himmelens sønn, og retten til å få styre Kina. I tempelets gamle ganger møtes fremfor alt eldre og spiller kort eller øver på sine favorittinstrumenter.

Deretter begir vi oss til hotell for innsjekking og en ventende kinesisk middag.

Dag 3 – Utflukt til Den kinesiske mur

Dagens utflukt går til Den kinesiske mur. Allerede på 600-tallet f.Kr. ble Den kinesiske muren bygget i seksjoner av ulike hertugdømmer. Først da riket under Qin Shi Huang ble forent i 221 f.Kr. ble seksjonene lenket sammen til en sammenhengende mur.

Det sies at mer enn 300 000 slaver arbeidet med muren i ca.10 år. I dag måler den over 600 mil og er uten tvil et av verdens underverker. Få opplevelser kan måle seg med en spasertur på Den kinesiske muren.

Cloissonékonsten er et avansert håndverk hvor man former kopperprodukter for å senere fylle inn mønster av koppertråder på disse med emalje. Dette får vi lære oss mer om på en fabrikk i Bejings utkant. 

I løpet av dagen besøker vi også det luksuriøse Sommerpalasset i Beijings nordvestre del. Palasset ble ødelagt, men gjenoppbygget i løpet av flere ulike perioder. I dag minner det først og fremst og keiserdømmets siste dager på starten av 1900-tallet. En periode da enkekeiserinnen Cixi styrte og stelte bak kulissene. Hun trivdes veldig bra på dette palassområdet som med sin sjø og alle paviljonger var et deilig tilfluktssted under de hete sommermånedene.

Denne kvelden kan du sjansen til å oppleve den spesielle kunstformen som vi i Vesten kaller pekingopera, eller jingju. Kunstformen har sin opprinnelse fra Beijing. Fargesprakende, stemningsrik med mange slaginstrumenter og sang, og det er akkurat her i Beijing du skal se den! Operakvelden er en frivillig ekstrautflukt som bestilles og betales til reiselederen på stedet (285–300 yuan avhengig av sitteplass).

Dag 4 – Den himmelske freds plass og Den forbudte by

I dag får du se Den himmelske freds plass. Rundt plassen reiser det seg regjeringsbygninger, Folkets store hall og Mao Zedongs mausoleum. Beijing har vært Kinas hovedstad i over 700 år og er en merkverdig by. Til tross for det høye innbyggerantallet, mer enn 20 millioner, har noen av de sentrale delene fortsatt bykarakter. Den klassiske Beijingbebyggelsen med sine lave hus og indre gårder blandes med moderne skyskrapere. Sammen danner de en kvadratisk oppbygd by der Chang An-avenyen utgjør hovedpulsåren.

Den himmelske freds plass ligger i direkte tilknytning til Beijings største severdighet, Den forbudte by. Området er cirka 72 hektar stort med imponerende palass, paviljonger og hager. Det er med et visst vemod vi besøker det Indre palasset, som var keiserens private del og ”fengsel for livet”. Der levde han omgitt av en rekke konkubiner, prinser, evnukker, prester og ministere. Det kan nevnes at bare for husholdningen i Den forbudte by var det nødvendig med hele 5 000-6 000 kokker!

På kvelden er tiden kommet for et kulinarisk høydepunkt. Vi skal nyte Peking-and, en matrett med aner fra tidlig 1200-tall. Kokken transjerer anden rett ved bordet. Anden smaker best med vårløk, agurk og en søt saus i små hvetepannekaker.

Dag 5 – På egen hånd i Beijing

Hele dagen står til din egen disposisjon. Besøk gjerne det berømte Silkemarkedet eller Beijings gamle bydeler, Hutongene. Du kan også leie en taxi for en billig penge og se enda mer eller shoppe blant de mange velfylte varehusene.

TEMAs reiseleder kan sitt Beijing og kan gi deg flere aktuelle tips om kultur, shopping og mat.

Dag 6 – Hurtigtog til Xian og bymur

Tidlig på morgenen forlater vi nå Beijing med høyhastighetstog. Reisen går til den tidligere hovedstaden Xian.

Toget passerer nybygde byer og gamle jordbruksmarker. Dalgangene rundt Xian er noen av Kinas eldst bebodde deler med levninger helt tilbake til den neolittiske tiden år 6 000 f.Kr. Under det mektige Tang-dynastiet ble Xian utbygget til en sjakkrutemønstret bosetning innenfor de kraftige bymurene. Dette var en gang i tiden den østre hovedstaden langs Silkeveien, en blomstrende og åpen epoke i Det himmelske riket. Få byer i Kina kan måle seg med Xians arkeologiske arv. Men byen er også satt i rask modernisering og en prosess å gjøre byen «grønnere» begynner allerede å merkes.

I løpet av ettermiddagen bestiger vi Kinas kanskje best bevarte bymur. Til tross for sin alder er den tilstrekkelig bred for å romme trafikk i to filer.

Dag 7 – Terracottaarmeen

Terracottaarmeen, som bevokter Qin Shi Huang Dis gravsted, er et av verdens merkeligste og mest betydningsfulle arkeologiske funn. Funnstedet ligger cirka 30 km fra Xian og ble oppdaget ved en tilfeldighet i 1974 når noen bønder gravde en brønn. Keiser Qinshihuangdi skal ha beordret gravbyggingen allerede i starten av sin regjeringstid rundt år 246 f.Kr. Til dette verket avsatte han hundretusenvis arbeidere og kunstnere som skulpterte den nesten 8 000 mann sterke armeen i naturlig størrelse. Noen generaler er hele 1,95 meter høye. Hæren var tydeligvis svært lojal til sin keiser og alt ettersom man finner flere og flere soldater vokser armeen frem.

I Xian introduseres vi også til Himmelens sten, nærmere bestemt jade. I kina er det et ordspråk som sier at "Gull har verdi men jade er uvurderlig." Kineserne har uten tvil et veldig sterk historisk forhold til denne stenen som kommer i flere farger.  

På kvelden har du mulighet til å oppleve en uforglemmelig oppvisning av Tangdans. Av de ulike dynastiene som har regjert i Xian var Tangdynastiet (618–907 e.Kr) den på mange måter aller rikeste. Den danse- og musikkstilen som da ble utviklet vitner om epokens stilfulle kultur. Denne kveldsutflukten bestilles og betales på plass direkte til din TEMA-reiseleder. (Cirka-pris 50-60 USD per person avhengig av plass i salongen).

Dag 8 – Fra Xian til Guilin og Longjis risterrasser

Vi fortsetter vår reise med fly til provinsen Guanxi som er en av Kinas aller fattigste. Til gjengjeld er provinsen rik på vakker, uforstyrret natur. Traktene rundt Guilin regnes å være en av Kinas aller vakreste. En gang i tiden var dagens landskap en havbunn. De vannlevende dyrenes kalkrike skall skal ha etterlatt seg avlagringer, som med årene blandet seg sammen og hardnet til kalkstein. Bevegelser i jordoverflaten og erosjon har deretter skapt det magiske landskapet du ser i dag. Grønnkledde små fjell høyner seg som sukkertopper i alle retninger. Det subtropiske klimaet gjør grønsken intensiv. Landskapet er et av de mest klassisk kinesiske og er avbildet i kunst fra mange ulike epoker.

Cirka to timer med buss nord for Guilin finnes et fantastisk landskap som med menneskehånd har blitt enda mer fantasieggende. Fra langt hold kan fjellene se ut som store, vakre sneglehus med spiraler av terrasser som snirkler seg langs fjellenes bratte sider. Fjellenes navn Long Ji betyr dog "dragens ryggrad".

Den siste biten til ditt bosted for natten går du til fots (cirka 30 minutter oppover med mange trapper. Man kan leie lokale bærere som i bærestol transporterer deg opp, ca. pris 300-350 yuan bestilles og betales på plass). For denne overnattingen anbefaler vi en lettere overnattingsveske. Din større bagasje transporteres direkte fra Guilins flyplass til vårt hotell i Guilin for de to etterfølgende nettene.

Vel fremme i Longji kan du nyte stillheten og den vakre naturen fra ulike utsiktspunkter.

Dag 9 – Guilin

I løpet av morgenen kan du besøke risterrassene på ”Dragens ryggrad” igjen. Uansett årstid er det en fantastisk vakker plass. De sammenlenkede terrassene varierer sin farge og pryd i løpet av året. På våren fylles terrassene med vann og fjellsidene skinner som speil. Når sommeren kommer er det bølger av grønne nyanser langs åssidene. På høsten overgår det hele i gult og til vakkert gullbrunt når risen blir høstet inn.

I Longji finnes også flere av Kinas minoritetskulturer. Fremfor alt er det Zhuang- og Yaofolket som lever her, hvis kvinner kler seg i unike og fargerike klær. Noen av Yaofolkets kvinner har også en fantastisk lengde på sitt hår.

Når vi på ettermiddagen sjekker inn på vårt hotell er du nå midt i sentrum av denne sjarmerende byen, og du kan lett utforske gågaten og elvepromenaden til fots.

Når kvelden kommer inviterer Guilin på et herlig lysspill og folkeliv.

Dag 10 – Båttur på Li-elven

En av reisens høydepunkt er dagens utflukt med båt langs elven Li. Under den stille ferden ser du bønder i stråhatter, bykvinner som vasker klær, vannbøfler som slukker tørsten i elven om små båter som flyter forbi. Alt innrammet av den naturen som vi kjenner igjen fra kinesiske tusjtegninger. Båtturen avslutter cirka 8 mil nedstrøms ved den lille byen Yangshuo.

Med en historie som strekker seg over 1 400 år har Yangshuo en tradisjonell kultur. De ulike etniske minoritetene som Yao, Hui og Zhuang beriker med sine egne skikker. En spesialitet fra området er Osmanthusvinen. Denne lages på blomster og er søt i smaken som vestlige dessertviner.

I løpet av ettermiddagen får du egen tid til å utforske den fargerike gaten West Street. Den er en blanding av eldgamle tradisjoner og utenlandsk påvirkning. Av byboerne kalles den derfor «Den globale byen». Sent på ettermiddagen vender vi tilbake til Guilin med buss.

Dag 11 – Fly fra Guilin til Shanghai

I dag flyr vi til østkysten og Shanghai. Byen med de utallige kallenavnene og Kinas vindu mot verden. I løpet av våre dager her kommer du til å rekke å gjøre deg godt kjent med byen.

Vi starter med å reise til det berømte promenadestrøket The Bund, som ligger langs elven Hunagpu. Dens fasjonable stil er et produkt av kolonitiden og enn i dag fungerer det som en magnet på både byboerne og turistene. Her lå gamle Shanghai Club med sin lange trebar, tollhuset med sin karakteristiske Big Ching klokke, og ikke minst Peace-hotell med sitt grønne pyramidelignende tak. Enn i dag spilles det jazz på det ærverdige hotellet. På den andre siden av vannet ser du Shanghais nyeste bydel, Pudong, med fantastisk, futuristisk arkitektur som har vokst frem siden 1990-tallet. Her ligger noen av Kinas og verdens høyeste bygninger. Høyt over alle husene troner Shanghai Tower med sine 632 meter. Når lysene tennes i denne skyline på kvelden blir det nok en dimensjon av Shanghai som man ikke må gå glipp av.

Denne kvelden reiser vi på en kulinarisk reise «sør for skyene», det vil si til Yunnans kjøkken. Provinsen i landets sydvestlige hjørne er kjent for sin rike kultur og varierte natur. Her bor mange ulike etnisiteter, noe som gjenspeiler seg i det varierte kjøkkenet. Yunnan er derfor ikke inkludert hverken i de fire eller de åtte kinesiske kjøkken man normalt deler landet inn i.

Dag 12 – Gamlebyen og akrobater

I dag spaserer vi gjennom gamlebyen til Yu-hagen. Den ble bestilt og anlagt av en velstående mandarin under Ming-dynastiet. Vi befinner oss nå i de gamle kvarterene, der et komplett mylder av smale smug, tehus, boligskur og «hull-i-veggen»-butikker møter oss.

Ettermiddagen har du til egen disposisjon. Et område vi kan anbefale er de gamle franske kolonikvarterene, Taikan Lu. Lave bygninger innrammer gårder, torg og smug i en arkitektur med tydelige europeisk innflytelse. Her er det lett å la seg fascineres av atmosfæren med de mange galleriene, små boutiquer, kaféer og restauranter.

I løpet av en av dagene i byen får du også et innblikk i den forfinede kunsten å fremstille silke fra silkeormer. Denne kunsten har bidratt til Shanghais vekst som mote- og trendsentrum i dagens Asia.

Dagen avsluttes med et imponerende akrobatikkshow, som får deg til å holde pusten mer enn en gang.

Dag 13 – Fridag i Shanghai og avskjedsmiddag

Dagen er fri for egne aktiviteter i Shanghai. Kanskje velger du å shoppe på Nanjing-gaten? Vi kan også anbefale et besøk på Shanghai Museum, som er smakfullt innredet og overskuelig arrangert med utsøkt porselen fra ulike dynastier, tusjtegninger, bronse- og sølvgjenstander blant mye annet. Kanskje velger du å gjøre en dagsutflukt til en av de såkalte «watertowns» som ligger i utkanten av Shanghai. Din TEMA-reiseleder har flere aktuelle tips som lett kan fylle din dag.

På kvelden treffes hele reisefølget for felles avskjedsmiddag. Nå kan vi oppsummere våre inntrykk og opplevelser fra en innholdsrik reise.

Dag 14 – Hjemreise fra Shanghai

To uker i Kina har nå kommet til sin slutt. Fylt med nye kunnskaper om Midtens Rike, og kanskje også med velfylte kofferter, får du en siste busstransport til Shanghais flyplass for hjemreise til Norge.  


Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r Kina
• Samtlige overnattinger
• 12 frokoster
• 6 lunsjer
• 6 middager (Vinter 2018-2019: 5 middager)
• Inngangsbillett ifølge program
• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1

Avreise fra Norge.

Dag 2

Ankomst til Beijing. Utflukt til Himmelens tempel. Middag er inkludert. Fire overnattinger på hotell i Beijing.

Dag 3

Utflukt til Den Kinesiske mur og Sommerpalasset. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 4

Byrundtur i Beijing med Den forbudte by. Frukost, lunsj og middag med Peking-and er inkludert.

Dag 5

Fridag i Beijing. Frokost er inkludert.

Dag 6

Hurtigtog Beijing – Xian. Besøk på bymuren. Frokost og lett tog-snack er inkludert. To overnattinger på hotell i Xian.

Dag 7

Utflukt til Terrakottaarmeen. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 8

Fly Xian – Guilin. Buss Guilin – Longji. Besøk ved Longjis risterrasser. Frokost og middag er inkludert. En overnatting på enklere hotell i Longji.

Dag 9

Buss Longji – Guilin. Frukost og lunsj er inkludert. To overnattinger på hotell i Guilin.

Dag 10

Båtutflukt på Li-elven gjennom sukkertopplandskapet fra Guilin til Yangshuo. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 11

Fly Guilin – Shanghai. Byrundtur i Shanghai. Frokost og middag er inkludert. Tre overnattinger på sentralt beliggende hotell i Shanghai.

Dag 12

Besøk i Yu-Yuan og akrobatikkshow. Frokost er inkludert.

Dag 13

Fridag i Shangai. Frokost og avskjedsmiddag er inkludert.

Dag 14

Shanghai – Norge. Frokost er inkludert.

Kina

Innbyggere 1 323 600 000 Flateinnhold 9 600 000 km² Valuta Yuan Religion Buddhisme, taoisme og konfucianisme (utøves ofte i tillegg), minoriteter av kristne og muslimer Språk Kinesisk (med flere ulike dialekter); de fleste minoriteter har dessuten egne språk

Dagsprogram
Vinter 2019/20

Dag 1 – Avreise mot Beijing

Din spennende rundreise i Midtens rike starter med avreise fra Norge.

Dag 2 – Himmelens tempel og velkomstmiddag

Ankomst Beijing, den nordlige hovedstaden, relativt tidlig på dagen. Gruppen blir møtt av TEMAs reiseleder som skal vise og lære oss om Kina de neste to ukene.

Denne første dagen besøker vi Himmelens tempel som regnes som Kinas mest betydningsfulle religiøse bygning, det anses som et arkitektonisk mesterverk og ett av Unescos verdensarv. Det var hit keiseren kom for å fornye sitt mandat som Himmelens sønn, og retten til å få styre Kina. I tempelets gamle ganger møtes fremfor alt eldre og spiller kort eller øver på sine favorittinstrumenter.

Deretter begir vi oss til hotell for innsjekking og en ventende kinesisk middag.

Dag 3 – Utflukt til Den kinesiske mur

Dagens utflukt går til Den kinesiske mur. Allerede på 600-tallet f.Kr. ble Den kinesiske muren bygget i seksjoner av ulike hertugdømmer. Først da riket under Qin Shi Huang ble forent i 221 f.Kr. ble seksjonene lenket sammen til en sammenhengende mur.

Det sies at mer enn 300 000 slaver arbeidet med muren i ca.10 år. I dag måler den over 600 mil og er uten tvil et av verdens underverker. Få opplevelser kan måle seg med en spasertur på Den kinesiske muren.

Cloissonékonsten er et avansert håndverk hvor man former kopperprodukter for å senere fylle inn mønster av koppertråder på disse med emalje. Dette får vi lære oss mer om på en fabrikk i Bejings utkant.

I løpet av dagen besøker vi også det luksuriøse Sommerpalasset i Beijings nordvestre del. Palasset ble ødelagt, men gjenoppbygget i løpet av flere ulike perioder. I dag minner det først og fremst og keiserdømmets siste dager på starten av 1900-tallet. En periode da enkekeiserinnen Cixi styrte og stelte bak kulissene. Hun trivdes veldig bra på dette palassområdet som med sin sjø og alle paviljonger var et deilig tilfluktssted under de hete sommermånedene.

Denne kvelden kan du sjansen til å oppleve den spesielle kunstformen som vi i Vesten kaller pekingopera, eller jingju. Kunstformen har sin opprinnelse fra Beijing. Fargesprakende, stemningsrik med mange slaginstrumenter og sang, og det er akkurat her i Beijing du skal se den! Operakvelden er en frivillig ekstrautflukt som bestilles og betales til reiselederen på stedet (285–300 yuan avhengig av sitteplass).

Dag 4 – Den himmelske freds plass og Den forbudte by

I dag får du se Den himmelske freds plass. Rundt plassen reiser det seg regjeringsbygninger, Folkets store hall og Mao Zedongs mausoleum. Beijing har vært Kinas hovedstad i over 700 år og er en merkverdig by. Til tross for det høye innbyggerantallet, mer enn 20 millioner, har noen av de sentrale delene fortsatt bykarakter. Den klassiske Beijingbebyggelsen med sine lave hus og indre gårder blandes med moderne skyskrapere. Sammen danner de en kvadratisk oppbygd by der Chang An-avenyen utgjør hovedpulsåren.

Den himmelske freds plass ligger i direkte tilknytning til Beijings største severdighet, Den forbudte by. Området er cirka 72 hektar stort med imponerende palass, paviljonger og hager. Det er med et visst vemod vi besøker det Indre palasset, som var keiserens private del og ”fengsel for livet”. Der levde han omgitt av en rekke konkubiner, prinser, evnukker, prester og ministere. Det kan nevnes at bare for husholdningen i Den forbudte by var det nødvendig med hele 5 000-6 000 kokker!

På kvelden er tiden kommet for et kulinarisk høydepunkt. Vi skal nyte Peking-and, en matrett med aner fra tidlig 1200-tall. Kokken transjerer anden rett ved bordet. Anden smaker best med vårløk, agurk og en søt saus i små hvetepannekaker.

Dag 5 – På egen hånd i Beijing

Hele dagen står til din egen disposisjon. Besøk gjerne det berømte Silkemarkedet eller Beijings gamle bydeler, Hutongene. Du kan også leie en taxi for en billig penge og se enda mer eller shoppe blant de mange velfylte varehusene.

TEMAs reiseleder kan sitt Beijing og kan gi deg flere aktuelle tips om kultur, shopping og mat.

Dag 6 – Hurtigtog til Xian og bymur

Tidlig på morgenen forlater vi nå Beijing med høyhastighetstog. Reisen går til den tidligere hovedstaden Xian.

Toget passerer nybygde byer og gamle jordbruksmarker. Dalgangene rundt Xian er noen av Kinas eldst bebodde deler med levninger helt tilbake til den neolittiske tiden år 6 000 f.Kr. Under det mektige Tang-dynastiet ble Xian utbygget til en sjakkrutemønstret bosetning innenfor de kraftige bymurene. Dette var en gang i tiden den østre hovedstaden langs Silkeveien, en blomstrende og åpen epoke i Det himmelske riket. Få byer i Kina kan måle seg med Xians arkeologiske arv. Men byen er også satt i rask modernisering og en prosess å gjøre byen «grønnere» begynner allerede å merkes.

I løpet av ettermiddagen bestiger vi Kinas kanskje best bevarte bymur. Til tross for sin alder er den tilstrekkelig bred for å romme trafikk i to filer.

Dag 7 – Terracottaarmeen

Terracottaarmeen, som bevokter Qin Shi Huang Dis gravsted, er et av verdens merkeligste og mest betydningsfulle arkeologiske funn. Funnstedet ligger cirka 30 km fra Xian og ble oppdaget ved en tilfeldighet i 1974 når noen bønder gravde en brønn. Keiser Qinshihuangdi skal ha beordret gravbyggingen allerede i starten av sin regjeringstid rundt år 246 f.Kr. Til dette verket avsatte han hundretusenvis arbeidere og kunstnere som skulpterte den nesten 8 000 mann sterke armeen i naturlig størrelse. Noen generaler er hele 1,95 meter høye. Hæren var tydeligvis svært lojal til sin keiser og alt ettersom man finner flere og flere soldater vokser armeen frem.

I Xian introduseres vi også til Himmelens sten, nærmere bestemt jade. I kina er det et ordspråk som sier at "Gull har verdi men jade er uvurderlig." Kineserne har uten tvil et veldig sterk historisk forhold til denne stenen som kommer i flere farger.

På kvelden har du mulighet til å oppleve en uforglemmelig oppvisning av Tangdans. Av de ulike dynastiene som har regjert i Xian var Tangdynastiet (618–907 e.Kr) den på mange måter aller rikeste. Den danse- og musikkstilen som da ble utviklet vitner om epokens stilfulle kultur. Denne kveldsutflukten bestilles og betales på plass direkte til din TEMA-reiseleder. (Cirka-pris 50-60 USD per person avhengig av plass i salongen).

Dag 8 – Fra Xian til Guilin og Longjis risterrasser

Vi fortsetter vår reise med fly til provinsen Guanxi som er en av Kinas aller fattigste. Til gjengjeld er provinsen rik på vakker, uforstyrret natur. Traktene rundt Guilin regnes å være en av Kinas aller vakreste. En gang i tiden var dagens landskap en havbunn. De vannlevende dyrenes kalkrike skall skal ha etterlatt seg avlagringer, som med årene blandet seg sammen og hardnet til kalkstein. Bevegelser i jordoverflaten og erosjon har deretter skapt det magiske landskapet du ser i dag. Grønnkledde små fjell høyner seg som sukkertopper i alle retninger. Det subtropiske klimaet gjør grønsken intensiv. Landskapet er et av de mest klassisk kinesiske og er avbildet i kunst fra mange ulike epoker.

Cirka to timer med buss nord for Guilin finnes et fantastisk landskap som med menneskehånd har blitt enda mer fantasieggende. Fra langt hold kan fjellene se ut som store, vakre sneglehus med spiraler av terrasser som snirkler seg langs fjellenes bratte sider. Fjellenes navn Long Ji betyr dog "dragens ryggrad".

Den siste biten til ditt bosted for natten går du til fots (cirka 30 minutter oppover med mange trapper. Man kan leie lokale bærere som i bærestol transporterer deg opp, ca. pris 300-350 yuan bestilles og betales på plass). For denne overnattingen anbefaler vi en lettere overnattingsveske. Din større bagasje transporteres direkte fra Guilins flyplass til vårt hotell i Guilin for de to etterfølgende nettene.

Vel fremme i Longji kan du nyte stillheten og den vakre naturen fra ulike utsiktspunkter.

Dag 9 – Guilin

I løpet av morgenen kan du besøke risterrassene på ”Dragens ryggrad” igjen. Uansett årstid er det en fantastisk vakker plass. De sammenlenkede terrassene varierer sin farge og pryd i løpet av året. På våren fylles terrassene med vann og fjellsidene skinner som speil. Når sommeren kommer er det bølger av grønne nyanser langs åssidene. På høsten overgår det hele i gult og til vakkert gullbrunt når risen blir høstet inn.

I Longji finnes også flere av Kinas minoritetskulturer. Fremfor alt er det Zhuang- og Yaofolket som lever her, hvis kvinner kler seg i unike og fargerike klær. Noen av Yaofolkets kvinner har også en fantastisk lengde på sitt hår.

Når vi på ettermiddagen sjekker inn på vårt hotell er du nå midt i sentrum av denne sjarmerende byen, og du kan lett utforske gågaten og elvepromenaden til fots.

Når kvelden kommer inviterer Guilin på et herlig lysspill og folkeliv.

Dag 10 – Båttur på Li-elven

En av reisens høydepunkt er dagens utflukt med båt langs elven Li. Under den stille ferden ser du bønder i stråhatter, bykvinner som vasker klær, vannbøfler som slukker tørsten i elven om små båter som flyter forbi. Alt innrammet av den naturen som vi kjenner igjen fra kinesiske tusjtegninger. Båtturen avslutter cirka 8 mil nedstrøms ved den lille byen Yangshuo.

Med en historie som strekker seg over 1 400 år har Yangshuo en tradisjonell kultur. De ulike etniske minoritetene som Yao, Hui og Zhuang beriker med sine egne skikker. En spesialitet fra området er Osmanthusvinen. Denne lages på blomster og er søt i smaken som vestlige dessertviner.

I løpet av ettermiddagen får du egen tid til å utforske den fargerike gaten West Street. Den er en blanding av eldgamle tradisjoner og utenlandsk påvirkning. Av byboerne kalles den derfor «Den globale byen». Sent på ettermiddagen vender vi tilbake til Guilin med buss.

Dag 11 – Fly fra Guilin til Shanghai

I dag flyr vi til østkysten og Shanghai. Byen med de utallige kallenavnene og Kinas vindu mot verden. I løpet av våre dager her kommer du til å rekke å gjøre deg godt kjent med byen.

Vi starter med å reise til det berømte promenadestrøket The Bund, som ligger langs elven Hunagpu. Dens fasjonable stil er et produkt av kolonitiden og enn i dag fungerer det som en magnet på både byboerne og turistene. Her lå gamle Shanghai Club med sin lange trebar, tollhuset med sin karakteristiske Big Ching klokke, og ikke minst Peace-hotell med sitt grønne pyramidelignende tak. Enn i dag spilles det jazz på det ærverdige hotellet. På den andre siden av vannet ser du Shanghais nyeste bydel, Pudong, med fantastisk, futuristisk arkitektur som har vokst frem siden 1990-tallet. Her ligger noen av Kinas og verdens høyeste bygninger. Høyt over alle husene troner Shanghai Tower med sine 632 meter. Når lysene tennes i denne skyline på kvelden blir det nok en dimensjon av Shanghai som man ikke må gå glipp av.

Denne kvelden reiser vi på en kulinarisk reise «sør for skyene», det vil si til Yunnans kjøkken. Provinsen i landets sydvestlige hjørne er kjent for sin rike kultur og varierte natur. Her bor mange ulike etnisiteter, noe som gjenspeiler seg i det varierte kjøkkenet. Yunnan er derfor ikke inkludert hverken i de fire eller de åtte kinesiske kjøkken man normalt deler landet inn i.

Dag 12 – Gamlebyen og akrobater

I dag spaserer vi gjennom gamlebyen til Yu-hagen. Den ble bestilt og anlagt av en velstående mandarin under Ming-dynastiet. Vi befinner oss nå i de gamle kvarterene, der et komplett mylder av smale smug, tehus, boligskur og «hull-i-veggen»-butikker møter oss.

Ettermiddagen har du til egen disposisjon. Et område vi kan anbefale er de gamle franske kolonikvarterene, Taikan Lu. Lave bygninger innrammer gårder, torg og smug i en arkitektur med tydelige europeisk innflytelse. Her er det lett å la seg fascineres av atmosfæren med de mange galleriene, små boutiquer, kaféer og restauranter.

I løpet av en av dagene i byen får du også et innblikk i den forfinede kunsten å fremstille silke fra silkeormer. Denne kunsten har bidratt til Shanghais vekst som mote- og trendsentrum i dagens Asia.

Dagen avsluttes med et imponerende akrobatikkshow, som får deg til å holde pusten mer enn en gang.

Dag 13 – Fridag i Shanghai og avskjedsmiddag

Dagen er fri for egne aktiviteter i Shanghai. Kanskje velger du å shoppe på Nanjing-gaten? Vi kan også anbefale et besøk på Shanghai Museum, som er smakfullt innredet og overskuelig arrangert med utsøkt porselen fra ulike dynastier, tusjtegninger, bronse- og sølvgjenstander blant mye annet. Kanskje velger du å gjøre en dagsutflukt til en av de såkalte «watertowns» som ligger i utkanten av Shanghai. Din TEMA-reiseleder har flere aktuelle tips som lett kan fylle din dag.

På kvelden treffes hele reisefølget for felles avskjedsmiddag. Nå kan vi oppsummere våre inntrykk og opplevelser fra en innholdsrik reise.

Dag 14 – Hjemreise fra Shanghai

To uker i Kina har nå kommet til sin slutt. Fylt med nye kunnskaper om Midtens Rike, og kanskje også med velfylte kofferter, får du en siste busstransport til Shanghais flyplass for hjemreise til Norge.


Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r Kina
• Samtlige overnattinger
• 12 frokoster
• 6 lunsjer
• 6 middager (Vinter 2018-2019: 5 middager)
• Inngangsbillett ifølge program
• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1

Avreise fra Norge.

Dag 2

Ankomst til Beijing. Utflukt til Himmelens tempel. Middag er inkludert. Fire overnattinger på hotell i Beijing.

Dag 3

Utflukt til Den Kinesiske mur og Sommerpalasset. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 4

Byrundtur i Beijing med Den forbudte by. Frukost, lunsj og middag med Peking-and er inkludert.

Dag 5

Fridag i Beijing. Frokost er inkludert.

Dag 6

Hurtigtog Beijing – Xian. Besøk på bymuren. Frokost og lett tog-snack er inkludert. To overnattinger på hotell i Xian.

Dag 7

Utflukt til Terrakottaarmeen. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 8

Fly Xian – Guilin. Buss Guilin – Longji. Besøk ved Longjis risterrasser. Frokost og middag er inkludert. En overnatting på enklere hotell i Longji.

Dag 9

Buss Longji – Guilin. Frukost og lunsj er inkludert. To overnattinger på hotell i Guilin.

Dag 10

Båtutflukt på Li-elven gjennom sukkertopplandskapet fra Guilin til Yangshuo. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 11

Fly Guilin – Shanghai. Byrundtur i Shanghai. Frokost og middag er inkludert. Tre overnattinger på sentralt beliggende hotell i Shanghai.

Dag 12

Besøk i Yu-Yuan og akrobatikkshow. Frokost er inkludert.

Dag 13

Fridag i Shangai. Frokost og avskjedsmiddag er inkludert.

Dag 14

Shanghai – Norge. Frokost er inkludert.

Kina

Innbyggere 1 323 600 000 Flateinnhold 9 600 000 km² Valuta Yuan Religion Buddhisme, taoisme og konfucianisme (utøves ofte i tillegg), minoriteter av kristne og muslimer Språk Kinesisk (med flere ulike dialekter); de fleste minoriteter har dessuten egne språk

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Fly Norge – Beijing/Shanghai t/r, TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og transporter ifølge dagsprogrammet.

Vær oppmerksom på

Med start 2019 har denna reise max antall deltagere 28 personer. 


Øvrig informasjon

På kinesiske flyplasser er det ikke tillatt å ta med seg alkohol, brus eller vann i håndbagasjen gjennom sikkerhetskontrollen. Flytende medisiner kan tas med, men de blir åpnet og kontrollert av sikkerhetspersonalet. Det selges vann, brus og tollfrie varer etter sikkerhetskontrollen. Det er kun lov å ta med uåpnede flasker (med alkoholholdig drikke) i innsjekket bagasje. Lightere eller magneter er ikke lovlig. Nøye kontroll gjennomføres.

Bussene i Kina er av god kvalitet, men holder ikke alltid samme komfortable standarden som i Norge.

Hotellalternativ

For avreise 3. mars 2019 bor vi i Beijing på Grand Mercure Beijing Dongcheng****.

Vinter 2019/20: avreiser mars 2020, bor vi i Beijing på The Presidential*****.


Valuta

Kinesiske Yuan (CNY).

De vanligste bank- og kredittkortene aksepteres på hotellene samt i større butikker og på restauranter.

Les mer under Valutaveksling »

Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.

Når du beregner din reisekasse, glem ikke at Kina er et eldorado for shopping samt at drikke til felles måltider ikke er inkludert i reisens pris.

Klima 

På Internett finner du værprognoser over de fleste stedene vi besøker på reisen. Se f.eks. www.bbc.com eller www.yr.no.

Klimaet i det meste av Kina styres av monsunvindene og luftfuktigheten er høy om sommeren. I vintersesongen kan det være kjølig på dagtid.

Klær og utstyr

Atmosfæren på hotellene er relativt uformell, også på de bedre hotellene. På dagtid går du løst og ledig kledd, men ha i tankene at du er på reise og mye av tiden på utflukter. Det viktigste er gode sko med gummisåle.

Påkledningen avhenger naturligvis av årstiden. Om sommeren reiser du i lette bomullsklær. Hotellenes vasketjeneste er hurtig og effektiv. Tidlig på våren og om høsten bør du ha et ullplagg samt jakke eller frakk for hånden. Regn kan forekomme, så ta med regnjakke og gjerne paraply.

Kofferten må være solid da den ofte blir utsatt for hardhendt behandling på flyreisene. Ta gjerne med en ekstra, sammenleggbar veske/bag ettersom du mest sannsynlig har med deg mer hjem enn på utreisen pga. shopping.

Driks

Driks er IKKE inkludert på denne reisen. Vi anbefaler i stedet at du beregner et beløp på 280 CNY for driks til felles aktiviteter og måltider, samt til sjåfører, lokalguider og bagasjebærere. TEMAs reiseleder samler inn drikspengene ved reisens start og porsjonerer så ut deretter til berørte personer. 


Visum

Visum kreves, og må skaffes før avreise. For dere som ikke allerede har skaffet eget visum, kan TEMA nå ordne med gruppevisum. For å kjøpe visumtjeneste til Kina, vennligst kontakt vår kundeservice.

Priser per visum:

1600 SEK/NOK, 165 EUR, 1250 DKK

For at vi skal kunne handtere dette må vi ha en fargekopi av pass, informasjon om sysselsetting samt bokningsnummer og avreisedato. Vær oppmerksom på at vi må ha dette senest 2 måneder før avreise, alternativt så fort som mulig etter bestilling. Send til passport@temaresor.se eller via post til TEMA, Glödlampsgränd 1, 120 31 Stockholm, Sverige. Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst.

Gruppevisum sendes ut ca. 1 uke før avreise, og da får dere mer informasjon om visumet. OBS! Dokumentet skal kunne vises opp på både innreise og utreise.

Hvis dere ønsker å søke visum på egen hånd kan dere ta kontakt med Kinesiske ambassades visumsenter. For mer informasjon besøk deres hjemmeside. Merk at vi på TEMA innehar de bekreftelser (Hotel og dagsprogram) som dere trenger for å søke visum. Vennligst kontakt oss på passport@temaresor.se så sender vi disse dokumentene. Vær oppmerksom på at visumet er gyldig i 3 måneder, så man kan tidligst søke ca. 2 måneder før avreise. Behandlingstid på ambassaden er ca. fire arbeidsdager. Det er lurt å beregne noen dagers ekstra marginal. Vennligst søk om visum i god tid.

Det kreves i tillegg ytterligere informasjon til flyselskapet. Vennligst fyll i denne informasjon så fort som mulig på «Min reise».

Vi trenger en kopi av passet senest 40 dager før avreise. Send det til TEMA, Glödlampsgränd 1, 120 31 Stockholm eller via e-post på passport@temaresor.se .For øvrig

I 2012 ble Mo Yan fra Kina tildelt Nobelprisen i litteratur. Vi kan varmt anbefale bøkene hans, her er noen forslag:

Det røde feltet
En roman som utspiller seg på 1920 og 30-tallets kaos med fattigdom, banditter og japansk okkupasjon. Det er kjærlighet, grusomhet og poesi mot en bakgrunn av de endeløsefeltene av  mørkerød durra på Kinas landsbygd.

Hvitløksballadene
En storslått roman som har sin handling i det nordøstre Kina, der hvitløksdyrkerne gjør opprør mot et totalitært og korrupt byråkrati. Romanen er hyllet verden over, men ble fordømt i Kina på grunn av sitt kontroversielle innhold.

Ximen Nao og hans syv liv
Den rike godseieren i Gaomi (Mo Yans fødeby), Ximen Nao skutt og drept av opprørske bønder og forflyttet til dødsriket der underjordiske herskere skal bestemme hans fremtid. Hans dom ble å bli gjenfødt som diverse dyr i de kommende femti årene for å oppleve Kina etter revolusjonen.

Vi kan også anbefale annen litteratur fra Midtens rike:

Den harmoniske revolusjonen - Ulrika K Engström

Den siste kejiseren - Brian Power

Den første keiseren av Kina - R W L Guisso

En rød heltinnes død - Qiu Xiaolong
En Krim i Shanghai-miljø

Shanghai Baby - Wei Hui
40 000 ekseplarer ble brent opp av den kinesiske stat. En ung forfatterinne som tidlig ble utsett som en av landets mest lovende. Dene bokens innhold ble dog ansett som alfor vågal og frispråklig.

Ville svaner - Jung Chang

Hotell information

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreiseflyplass Pris Status
2019-03-03 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Copenhagen
2019-03-03
18:50
2019-03-03
20:00
SAS, 1477
Copenhagen
Beijing
2019-03-03
21:05
2019-03-04
13:05
SAS, 995
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Copenhagen
2019-03-16
13:35
2019-03-16
18:20
SAS, 998
Copenhagen
Oslo
2019-03-16
19:50
2019-03-16
21:05
SAS, 1472
14 dager Den store Kinareisen Oslo 24 990 NOK 4 plasser igjen Bestill
2019-03-17 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Copenhagen
2019-03-17
18:50
2019-03-17
20:00
SAS, 1477
Copenhagen
Beijing
2019-03-17
21:05
2019-03-18
13:05
SAS, 995
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Copenhagen
2019-03-30
13:35
2019-03-30
18:20
SAS, 998
Copenhagen
Oslo
2019-03-30
19:50
2019-03-30
21:05
SAS, 1472
14 dager Den store Kinareisen Oslo 25 590 NOK 4 plasser igjen Bestill
2019-04-10 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Copenhagen
2019-04-10
18:50
2019-04-10
20:00
SAS, 1477
Copenhagen
Beijing
2019-04-10
21:00
2019-04-11
12:00
SAS, 995
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Copenhagen
2019-04-23
13:35
2019-04-23
18:20
SAS, 998
Copenhagen
Oslo
2019-04-23
20:50
2019-04-23
22:00
SAS, 1472
14 dager Den store Kinareisen Oslo 22 950 NOK 6+ plasser igjen Bestill
2019-04-24 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Copenhagen
2019-04-24
18:50
2019-04-24
20:00
SAS, 1477
Copenhagen
Beijing
2019-04-24
21:00
2019-04-25
12:00
SAS, 995
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Copenhagen
2019-05-07
13:20
2019-05-07
18:45
SAS, 998
Copenhagen
Oslo
2019-05-07
20:50
2019-05-07
22:00
SAS, 1472
14 dager Den store Kinareisen Oslo 23 850 NOK 6+ plasser igjen Bestill
2019-06-30 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Copenhagen
2019-06-30
18:50
2019-06-30
20:00
SAS, 1477
Copenhagen
Beijing
2019-06-30
21:00
2019-07-01
12:00
SAS, 995
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Copenhagen
2019-07-13
13:20
2019-07-13
18:45
SAS, 998
Copenhagen
Oslo
2019-07-13
20:55
2019-07-13
22:05
SAS, 1472
14 dager Den store Kinareisen Oslo 22 390 NOK 6+ plasser igjen Bestill
2019-07-21 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Copenhagen
2019-07-21
18:50
2019-07-21
20:00
SAS, 1477
Copenhagen
Beijing
2019-07-21
21:00
2019-07-22
12:00
SAS, 995
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Copenhagen
2019-08-03
13:20
2019-08-03
18:45
SAS, 998
Copenhagen
Oslo
2019-08-03
20:55
2019-08-03
22:05
SAS, 1472
14 dager Den store Kinareisen Oslo 24 850 NOK 6+ plasser igjen Bestill
2019-09-08 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Copenhagen
2019-09-08
18:00
2019-09-08
19:10
SAS, 461
Copenhagen
Beijing
2019-09-08
21:00
2019-09-09
12:00
SAS, 995
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Copenhagen
2019-09-21
13:20
2019-09-21
18:45
SAS, 998
Copenhagen
Oslo
2019-09-21
20:50
2019-09-21
22:00
SAS, 1472
14 dager Den store Kinareisen Oslo 25 990 NOK 6+ plasser igjen Bestill
2019-09-22 14 dager Den store Kinareisen Oslo 26 150 NOK 6+ plasser igjen Bestill
2019-10-06 14 dager Den store Kinareisen Oslo 26 390 NOK 6 plasser igjen Bestill
2019-10-20 14 dager Den store Kinareisen Oslo 26 390 NOK 6+ plasser igjen Bestill
2019-11-03 14 dager Den store Kinareisen Oslo 24 990 NOK 6+ plasser igjen Bestill
2020-03-01 14 dager Den store Kinareisen Oslo 25 990 NOK 6+ plasser igjen Bestill
2020-03-15 14 dager Den store Kinareisen Oslo 27 050 NOK 6+ plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

 • Fly og hotell
 • Serviceavgifter
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Prøvesmakinger
 • TEMAs reiseledere
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreise

 
XClose