Yangtzecruiseog kulinariske Kina

Med båt på Yangtze-elven og høyhastighetstog oppleves både det tradisjonsrike og det moderne Kina. Flere kulinariske høydepunkter med Xiao long bao i Shanghai, Salty duck i Nanjing og en varmende Hotpot i Chongqing. I det vakre Sentral-Kina besøker du den teknisk fullkommende Three Gorges-dammen, Chengdus pandasenter og den verdensarvlistede Kjempebuddhaen i Leshan. Det er ikke bare et kvalitativt cruiseskip, vi har nemlig også valgt hotell med høy standard og sentral beliggenhet.

Reisefakta

Land: Folkerepublikken Kina

Reisetype: Mat- og vinreise - Cruise

Reiselengde: 12 dager

Størrelse på gruppen: 20-25 personer

Visum kreves : Ja

Høydepunkter

 • Cruiseopplevelse på Yangtze - lugar med balkong
 • De varierende smaksopplevelsene fra ulike kinesiske kjøkken
 • "Three Gorges" med besøk ved verdens største demning
 • Chengdus sjarmerende kjempepandaer
 • Båt på Minelven til Kjempebuddhaen i Leshan

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Fly Norge – Shanghai/Chongqing – Norge t/r, TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og øvrige transporter ifølge dagsprogrammet.

Valuta

Kinesiske Yuan (CNY).

De vanligste bank- og kredittkortene aksepteres på hotellene samt i store butikker og på restauranter.

Les mer under Valutaveksling»

Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.

Klima

På Internett finner du værprognoser over de fleste stedene vi besøker på reisen. Se www.bbc.com eller www.yr.no.

Klimaet i det meste av Kina styres av monsunvindene og luftfuktigheten er høy om sommeren. I vintersesongen kan det være kjølig på dagtid.

Klær og utstyr

Atmosfæren på hotellene er relativt uformell, også på de bedre hotellene. På dagtid går du løst og ledig kledd, men ha i tankene at du er på reise og mye av tiden på utflukter. Det viktigste er gode sko med gummisåle.

Påkledningen avhenger naturligvis av årstiden. Om sommeren reiser du i lette bomullsklær som er enkle å vaske (hotellenes vasketjeneste er hurtig og effektiv). Tidlig på våren og om høsten bør du ha et ullplagg samt jakke eller frakk for hånden. Ta også med regnjakke og gjerne paraply.

Kofferten må være solid ettersom den kan få litt tøff behandling underveis. Det er gode shoppingmuligheter i Kina og de fleste har med seg mer hjem enn når de dro. Vi anbefaler at du tar med en sammenleggbar bag hvis du er glad i shopping.

Til kapteinsmiddagen den siste kvelden om bord på cruisefartøyet anbefaler vi blazer og slips for menn og kjole/pent antrekk for damer.

Driks

Driks - utenfor cruiseskipet - er ikke inkludert på denne reisen. Vi anbefaler i stedet å beregne 220 CNY for driks til felles aktiviteter og måltider, samt til sjåfører, lokalguider og bagasjebærere. TEMAs reiseleder samler sammen drikspenger ved reisens start og tar seg av fordeling av disse til berørte personer. 

Driks ombord på cruiseskipet er inkludert! 

Den såkalte "serviceavgiften" som ellers trekkes automatisk per lugar, betales av reiselederen. Også til Cruise Director og til cruiseskipets egne guider betaler TEMA driks for alle gruppens deltakere.

Visum

Visum kreves, og må skaffes før avreise. For dere som ikke allerede har skaffet eget visum, kan TEMA nå ordne med gruppevisum. For å kjøpe visumtjeneste til Kina, vennligst kontakt vår kundeservice.

Priser per visum:

1600 SEK/NOK, 165 EUR, 1250 DKK

For at vi skal kunne handtere dette må vi ha en fargekopi av pass, informasjon om sysselsetting samt bokningsnummer og avreisedato. Vær oppmerksom på at vi må ha dette senest 2 måneder før avreise, alternativt så fort som mulig etter bestilling. Send til passport@temaresor.se eller via post til TEMA, Glödlampsgränd 1, 120 31 Stockholm, Sverige. Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst.

Gruppevisum sendes ut ca. 1 uke før avreise, og da får dere mer informasjon om visumet. OBS! Dokumentet skal kunne vises opp på både innreise og utreise.

Hvis dere ønsker å søke visum på egen hånd kan dere ta kontakt med Kinesiske ambassades visumsenter. For mer informasjon besøk deres hjemmeside. Merk at vi på TEMA innehar de bekreftelser (Hotel og dagsprogram) som dere trenger for å søke visum. Vennligst kontakt oss på passport@temaresor.se så sender vi disse dokumentene. Vær oppmerksom på at visumet er gyldig i 3 måneder, så man kan tidligst søke ca. 2 måneder før avreise. Behandlingstid på ambassaden er ca. fire arbeidsdager. Det er lurt å beregne noen dagers ekstra marginal. Vennligst søk om visum i god tid.

Det kreves i tillegg ytterligere informasjon til flyselskapet. Vennligst fyll i denne informasjon så fort som mulig på «Min reise».

Vi trenger en kopi av passet senest 40 dager før avreise. Send det til TEMA, Glödlampsgränd 1, 120 31 Stockholm eller via e-post på passport@temaresor.se .


Vær oppmerksom på

Bussene i Kina er av god kvalitet, men holder ikke alltid samme komfortable standard som i Norge. De kan av og til oppleves som "harde". Dette er imidlertid sjelden ettersom bussetappene er forholdsvis korte.

Cruisefartøyet heter Presidential No.8. Det er femstjerners og tilhører rederiet Wuhan Yangtze River Cruise Company.

Utfluktene fra cruisebåten, såkalte shore excursions kan endres etter vær, vind og vannstand. Rederiet tar forbehold om endringer av disse og TEMAs reiseleder kan ikke endre rederiets beslutninger.

For øvrig

I 2012 ble Nobelprisen i litteratur tildelt Mo Yan fra Kina. Vi kan varmt anbefale hans bøker, og her er noen forslag:

"Det røde feltet" 
En roman som utspiller seg under 1920 og 30-tallets kaos med fattigdom, banditter og japansk okkupasjon. Det er kjærlighet, grusomhet og poesi mot en bakgrunn av de uendelige mørkerøde sorghum på den kinesiske landsbygden.

"Hvitkløksballadene"
En storslått roman som har sin handling i det nordøstlige Kina, der hvitløksdyrkere  gjør opprør mot et totalitært og korrupt byråkrati. Hylles verden over men fordømmes i Kina på grunn av sitt kontroversielle innhold.

"Ximen Nao og hans syv liv" 
Den rike godseieren i Gaomi (Mo Yans fødested), Ximen Nao, blir skutt ned av opprørske bønder og forflyttes til dødsriket der underjordens hersker skal bestemme hans videre skjebne. Hans dom blir å gjenfødes som ulike dyr de kommende femti årene for å oppleve Kina etter revolusjonen. 


Vi kan også anbefale annen litteratur fra og om Mittens rike:

Den harmoniske revolusjonen - Ulrika Engström

Den siste keiseren - Brian Power

Den første keiseren av Kina - R W L Guisso

En rød heltinnes død - Qiu Zialong (krim i Shanghai miljø)

Shanghai Baby - Wei Hui
(40 000 eksemplarer ble brent av den kinesiske stat. En ung forfatterinne, ble tidlig sett på som en av landets mest lovende. Denne bokens innhold ble dog ansett å være altfor vågal og frispråklig).

Ville svaner - Jung Chang

Kina - en reise på livets elv 
Torbjørn Færøvik (En bok på lettlest norsk. I Shanghai går Kinaeksperten Torbjørn Færøvik om bord på skipet "Østavinden". 6320 km senere og 5500 meter over havet, i et vilt og vakkert landskap har han nådd kildens opprinnelse. Det er en strabasiøs og fantastisk reise på livets elv og Kinas pulsåre Yangtze på 99 døgn som han forteller om.

Hotell information

Inkludert i alle våre reiser

 • Fly og hotell
 • Serviceavgifter
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Prøvesmakinger
 • TEMAs reiseledere
 • Se dagsprogrammet

Andre Mat- og vinreise

 
XClose