Nyhet

Hokkaidomed Sapporo, Hakodate og Tokyo

Reisen går til Japans nordøy, Hokkaido. Vi ser et mindre kjent Japan med byer som Aizu, Hakodate, Noboribetsu og Sapporo. Vi fascineres av samuraikultur og japansk mat når den er på sitt beste. Hurtigtoget tar oss fra Tokyo gjennom nordlige Honshu – og verdens nest lengste togtunnell 100 meter under havets bunn – før vi ankommer til vakre Hokkaido.

Reisefakta

Land: Japan

Reisetype: Rundreiser

Reiselengde: 11 dager

Størrelse på gruppen: 15-26 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Byturen i Tokyo
 • Samuraibyen Aizu
 • Tågreise under havet
 • Onuma nasjonalpark
 • Sapporo, nordlige øyas hovedstad

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r 
• Flymåltider er inkludert
• Samtlige overnattinger
• 7 frokoster
• 3 lunsjer
• 3 middager
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder
• Enkeltromstillegg fra 2305 kr

Header Image Skriv ut "Dagsprogram" og "Viktig om reisen"

REISE FAKTA

Dag 1
Skandinavia – Tokyo. Avreise til Japan. Måltider under flyreisen er inkludert.

Dag 2
Ankomst Tokyo. Transfer til hotellet. Frokost på flyet og velkomstmiddag er inkludert. To overnattinger på hotell i Tokyo.

Dag 3
Heldagstur i Tokyo. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 4
Tokyo – Koriyama – Aizu-Wakamatsu – Morioka. Byrundtur i Aizu. Buss og togreise med JR Super Express. Frokost og lunsj er inkludert. En overnatting på hotell i Morioka.

Dag 5
Morioka – Aomori – Hokkaido, Hakodate. Byrundtur i Aomori og kveldstur i Hakodate. Frokost inkludert. En overnatting på hotell i Hakodate.

Dag 6
Hakodate – Onumaparken og Tyoasjøen - Noboribetsu. Besøk på Morgenmarkedet i Hakodate. Frokost lunsj, og middag er inkludert. En overnatting på hotell i Noboribetsu.

Dag 7
Noboribetsu – Sapporo. 180 km. Frokost og lunsj inkludert. Tre netter på hotell i Sapporo.

Dag 8
Utflukt til Otaru. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 9
Heldagstflukt i Sapparo. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 10
Sapporo – Tokyo – Skandinavia. Transfer og flyreise. Ankomst Skandinavien. Frokost og flymat er inkludert.

Japan

Innbyggere 125 millioner
Flateinnhold 377 835 km²
Valuta Japanske yen.
Religion 54 % shintoister, 40 % buddhister, 0,7 % kristne og 4,7 % tilhører andre trosretninger.
Språk Japansk
Styresett Konstitusjonelt monarki

Viktig om reisen

Prisen inkluderer
Flyreise Norge–Tokyo, innenriksfly, TEMAs reiseleder, buss og togreiser i Japan ifølge programmet, del i dobbeltrom, måltider, entréer og utflukter ifølge program, om ikke annet er angitt.

Vi har valgt å legge våre 3 avreiser når naturen er på sitt vakreste. Den første avreisen er på våren når det begynner å bli grønt og frukttrærne blomstrer, ikke minst kirsebærtrærne. Den andre avreisen er på sommeren som ikke er helt ulik vår egen skandinaviske sommer med alt det grønne og frodige. Den tredje på den japanske høsten med en helt annen palett av farger som går i sterke røde og gule nyanser - den årstiden som japanerne selv er så glad i.

TEMAs gruppestørrelse
For TEMA er det reisen og den reisende som står i sentrum. Sammen møter vi mennesker, kulturer og opplevelser i naturen på en nær, ekte og behagelig måte. Gruppestørrelsene våre gjenspeiler dette og er en stor grunn til at mange velger å reise med TEMA.

Vi unngår altfor store grupper for å gi alle en så opplevelsesrik reise som mulig, og vi tilbyr reiser som gir minner for livet!


Hotellene
Likeverdige alternative hotell kan forekomme på noen avreiser.

Valuta
Yen (JPY).
Betalings- og kredittkort gjelder på mange steder, men kan ikke alltid tas som en selvfølge. Minibanker finnes på 7/11 og Citibank. Dersom du vil veksle kontanter fungerer US-dollar eller euro best.

Du betaler selv for drikke til måltidene (øl, vin, mineralvann eller kanskje sake), samt for de måltider som ikke er inkludert i dagsprogrammet. Det er store muligheter for å kunne innta disse til lave kostnader på mindre restauranter, der japanerne selv går.

For mer informasjon om valuta og kurs, ta kontakt med bank eller vekslingskontor.

Driks
Driks forekommer sjeldent, og forventes generellt ikke.

Klima og bekledning
Klimaet varierer veldig fra det snørike Hokkaido i nord til de sydlige delenes nærmest subtropiske værforhold. Høyden over havet innebærer også betydelige temperaturforskjeller. Det faller rikelig med nedbør store deler av året.

Informasjon om klima og aktuelle værprognoser finner man blant annet på yr.no, bbc.com og cnn.com.

På sommer og tidlig høst er det lette og svale sommerklær som gjelder på reise- og utfluktsdagene. For de sene høstreisene kan en jakke/frakk være bra å ha med seg. Klimaet i det nordlige Japan minner mye om vårt eget. Ta for sikkerhets skyld med et ullplagg for besøk i fjelltraktene på vår og høst. Ta også med en paraply eller lettere regntøy.

Vær oppmerksom på
Stikkontakter i Japan er av type A eller B: Type A har to flate hull, type B har samme hull som A pluss et ekstra hull for jord. A-kontakten fungerer i Både A og B mens B kontakten fungerer bare i et B uttak. A varianten er den vanligste, og det er samme type som brukes i USA.  

Wifi finnes stort sett på alle hotell. De fleste hoteller låner ut adaptere, men det kan være lurt å ta med egen. Kontroller at dine "apparater" tåler 100V. 

Hotell/overnatting

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreisested Pris Status
15.06.2025 10 dager Hokkaido Oslo 59 990 NOK 6 plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Komfortabel gruppestørrelse
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.