Japan – fra Tokyo til HiroshimaEn reise gjennom Solens rike

I Japan pleies tradisjonene i templer, zen-hager og tehus. Samtidig skaper nasjonen det heteste nye innenfor mote, design og elektronikk. Vår rundreise i Japan viser landets alle ansikter, fra moderne storbyliv til meditativt alpelandskap og ærverdige keiserbyer. Fra Tokyo ferdes vi over fjellene til det ærverdige Kanazawa og siden videre til Kyoto, Hiroshima og Osaka. 

Reisefakta

Land: Japan

Reisetype: Rundreiser

Reiselengde: 12 dager

Størrelse på gruppen: 15-26 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Kanazawa med sitt geishadistrikt
 • Shoguns borg Nijo i Kyoto
 • Hurtigtoget Shinkansen
 • Miyajima-øya
 • Verdensarven Shirakawa-go

Dagsprogram
2023-2024

Dag 1. Avreise mot Solens rike
Tid for avreise til Solens rike! Fly til Tokyo.

Dag 2. Tokyo
Ankomst Tokyo om formiddagen. Vi tar bussen inn i bydelen Shinjuku og området rundt Tokyos nye rådhus der vi stopper for lunsj før vi besøker observatoriet i Kenzo Tanges futuristiske rådhus. Bygningen har blitt sammenlignet med en blanding av gotisk katedral og en databrikke. Herfra styres og administreres Tokyo. Ved klart vær er utsikten over Tokyos Manhattan fantastisk herfra. Shinjunkuområdet inspirerte regissøren Ridley Scott til filmer som Black Rain og Bladerunner. På grunn av varierende ankomsttider, så kan lunsjen på ankomstdagen av og til erstattes av en middag.

Dag 3. Byrundtur i Tokyo
I løpet av dagens program tar vi oss frem ved hjelp av offentlig transport og til fots. Tokyo er en gigantisk storby med mange ansikter. Myldrende menneskestrømmer på vei til og fra jobb; motorveier i flere etasjer, men også store parker der en gammel helligdom kan skjule seg i stillhet under trærnes tette løvverk. Vi begynner med et besøk på fiskemarkedet Tsukiji med et mylder av trange gater. Her selges i tillegg til fersk fisk også tørket sjøgress, ferdiglagde matretter, kjøkkenprodukter som kjøkkenkniver og porselen. I Asakusa er gamle Edos sjel fortsatt merkbar. Asakusa var tidligere fornøyelsesområde nummer en med sine kabukiteatere og geisahus. Noen av høydepunktene i dette området er Kannon-tempelet med sin fem etasjer høye pagode og Nakamisearkaden med butikker som selger alt fra kimonoer til riskaker. Rundturen avsluttes i velkjente Ginza med store varehus og et fantastisk folkeliv. Å rusle rundt i Ginza har vært populært siden 1800-tallet. Området har fått en renessanse og blitt supertrendy for japanere med kjøpekraft. Her ligger blant annet Nissans og Sonys hovedkvarter.

Dag 4. Fridag
I dag bestemmer du selv hva du vil gjøre. "Ikke noe nytt under solen", kan man få høre av og til, men det gjelder nok ikke Tokyo. Denne byen har flere universer og det er umulig å bli kjent med denne kontrastrike megametropolen på noen dager. Men la oss anbefale noen alternativer for de som ikke har bestemt seg. En av Tokyos store attraksjoner er Uenpoarken. Her finner du flere viktige museer, ikke minst Nasjonalmuseet. Det keiserlige palasset, omgitt av mektige vollgraver er vel verdt et besøk, det samme er Meji-helligdommen som ble oppført til minne om keiser Meji. Om våren er det mulig å se den populære kirsebærblomstringen. For de teknikkinteresserte er det bydelen Akibare som gjelder. Langs hovedgaten Chuo-dori finner du det meste og det nyeste innen elektronikk og digital teknikk. Det unge og trendy Tokyo er Shibuya, som tilbyr bra shopping og et livlig natteliv. TEMAs reiseleder har mange flere tips.

Dag 5. Kjør Shinkansen og bo på ryokan
Vi fortsetter reisen med "Shinkansen", det velkjente japanske supertoget, til Nagoya, der vi bytter til lokaltoget for å fortsette mot Takayama. Strekningen er kjent som en av Japans vakreste togreiser og vi kjører opp i fjellene, langs elver og teplantasjer. Takayama ligger midt i det japanske alpelandskapet. Disse delene av Japan var frem til bare noen tiår siden nesten isolert store deler av året og derfor den eldgamle håndverkskulten fortsatt levende her. Under en rundtur besøker vi et museum med Takayamas største skatt, de flere hundre år gamle kortesjevognene som tas ut under byens populære festival. Vi besøker også Takayama Jinya, den eneste gjenværende bygningen av sitt slag i Japan. Under shogunatets glansdager ble Hida-distriktet administrert fra denne bygningen, som snarere er et slott enn et kontor. Vi overnatter på et tradisjonelt japansk vertshus, en ryokan. Her prøver vi på Japans svar til haute-cuisine, nemlig kayseki ryori. De mange smårettene presenteres svært estetisk og tar tilsynelatende aldri slutt.

Obs, ta med en liten bag til overnatting i Takayama. Den store bagasjen transporteres separat til hotellet i Kyoto.

Dag 6. Eventyrbyen Shirakawa-go
I dag går turen med buss langs en til tider svært naturskjønn vei, ned mot den japanske vestkysten. Spesielt sent om høsten spraker naturen av farger. Vi passerer Shirakaw-go. En by med eventyrlignende arkitektur. Husenes stråtak har en meget bratt vinkel, "gasho-zukari". Den spesielle byggestilen skyldes de svært snørike vintrene i disse fjellområdene.

Vi ankommer Kanazawa sent på dagen. Som utfluktsmål om kvelden kan vi anbefale Kanazawas nye, imponerende stasjonsbygning med en utrolig vannklokke og en stor japansk port. Som så mange japanske togstasjoner er bygningen også et varehus med et stort utvalg av butikker og restauranter.

Obs, ta med en liten bag til overnatting i Kanazawa. Den store bagasjen transporteres separat til hotellet i Kyoto.

Dag 7. Samuraier og geishaer
Omgitt av rike jordbruksbygder og under fremsynt lederskap av den svært velstående Maeda-familien, ble Kanazawa på 1600- til 1800-tallet en svært betydningsfull by. Kulturen ble favorisert og det ble oppført et stort antall påkostede bygninger, hvorav mange fortsatt står igjen. Nagamachi er et samuraidistrikt med typiske trange, svingete gater. Her besøker vi samuraifamilien Nomuras hus med sin vakre lilla hage.

Ved elven Asanogawa ligger det et godt bevart historisk geisha-distrikt. Vi får muligheten til å besøke en "okiya" som fortsatt er i bruk om kvelden og som fungerer som museum på dagtid. Her får vi en innføring i geishaenes hverdag. Kanazawas absolutt største severdighet er likevel Kenroku-en, en av Japans tre vakreste landskapsparker. Her finnes alle de seks egenskapene som anses vesentlig for et fint parkanlegg: bredde, høytidelighet, arrangementer, kjølighet (nærvær av vannet), alder og et innbydende utseende. Om ettermiddagen fortsetter reisen med tog mot Kyoto. Ved ankomst går vi til hotellet vårt, som ligger bare en kort spasertur fra stasjonen.

Dag 8. Kyoto og Shoguns borg
I Kyoto ligger de mest elegante templene, palasset og hagene i hele landet. Her er det også en elegant kultur og livsstil. Å være fra Kyoto anses å være blant de mest edle i Japan. Kyoto er også søsterby med Paris. Den ble aldri bombet under andre verdenskrig, ettersom byen ble ansett å tilhøre "verden". Vi besøker Nijo-borgen, bygget i 1603. Den er omgitt av en vollgrav og kraftig murverk, men inne ligger shogun-palasset bygget i tre. Palassets berømte "nattegalgulv" skulle verne shogunen fra potensielle leiemordere – kroppsvekten aktiverer en mekanisme under gulvplankene som gjør at gulvet kvitrer. Palasset figurer flere ganger i tv-serien Shogun. Kinkakuji, den gylne paviljongen, er nok den mest kjente av Kyotos mer enn 1600 templer. Bygningen er helt dekket av bladgull og har en dramatisk historie, da den ble brent ned av en gal munk, for deretter å bli bygget opp igjen.

Ryoanji er en annen av byens verdensarver. Den tørre zenhagen er litt av en gåte med sine 15 steiner, grus og omgitt av mur og leire.

Vi avslutter dagen med et besøk i Fushimi Inari-helligdommen. Her tilbes fruktbarhetsguden Inari. Gjennom århundrene har mennesker donert penger til Shinto-porter som ble bygget sammen til en utrolig korridor med 10 000 torii-porter opp til toppen av fjellet. Korridoren er kjent fra filmen "En geishas memoarer" og er en av de mest populære severdighetene i hele Japan.

Dag 9. Fridag i Kyoto
Dagen er programfri slik at du kan oppleve Kyoto på egen hånd. Byen har mye å by på, og TEMA-reiselederen står til disposisjon for råd og tips om opplevelser.

Dag 10. Hiroshima og Miyajima
Vi spaserer til togstasjonen om morgenen og fortsetter med hurtigtoget til Hiroshima. Klokken 08.15, den 6. August 1945 stoppet klokkene i Hiroshima. Store deler av byen ble slettet av en atombombe og navnet Hiroshima ble for evig tid etset inn i alles minne.

Vi besøker naturligvis Fredsparken samt museet med bilder og gjenstander som minner om den fryktelige ødeleggelsen. Industrihallens ruiner og kuppelen står fortsatt her som et symbol over krigens ulike faser.

Om ettermiddagen drar vi på utflukt til Miyajima-øya og Itsukushima-tempelet. Den store, røde torii-portalen har blitt et velkjent symbol for Japan (for tiden under renovering). Hele tempelkomplekset har stor skjønnhetsverdi og det ser ut som det flyter på vannflaten.

Obs, ta med en liten bag til overnatting i Hiroshima. Den store bagasjen blir transportert separat til hotellet i Osaka.

Dag 11. Osaka
I Hiroshima ligger også hotellet vårt i gåavstand til stasjonen. Om morgenen fortsetter vi videre til Japans tredje by, Osaka. En kort spasertur tar oss inn til de sentrale delene av Osaka der vi opplever Amerika-mura og den pulserende Dotonborigaten med alle sine restauranter og neonskilter, før vi sjekker inn på hotellet om ettermiddagen.

Dag 12. Hjemreise og ankomst til Skandinavia
Returen til Europa starter fra Osakas flyplass Kansai som ligger på en kunstig øy.

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r Japan
• Samtlige overnattinger
• 9 frokoster
• 4 lunsjer
• 2 middager
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1
Avreise fra Skandinavia.

Dag 2
Ankomst Tokyo. Tokyos nye rådhus. Tre overnattinger på hotell i Tokyo. Lunsj eller middag er inkludert.

Dag 3
I Tokyo. Byrundtur med Tsukiji fiskemarked, Asakusa m.m. Frokost er inkludert.

Dag 4
Fridag i Tokyo. Frokost er inkludert.

Dag 5
Tokyo – Nagoya – Takayama. Togreise. Frokostbuffé og middag er inkludert. Rundtur i Takayama. En overnatting på et Ryokan-vertshus i Takayama.

Dag 6
Takayama – Shirakawago – Kanazawa. Bussreise 15 mil. Frokost og lunsj er inkludert. En overnatting på hotell i Kanazawa.

Dag 7
Besøk i Kanazawa med Nagamachi og Nomuras residens. Kanazawa – Kyoto. Togreise. Frokostbuffé er inkludert. Tre overnattinger på hotell i Kyoto.

Dag 8
I Kyoto med byrundtur til Nijo, Kinkakuji og Ryoanji. Frokostbuffé og lunsj er inkludert.

Dag 9
Fridag for å oppleve Kyoto på egen hånd. Frokostbuffé er inkludert.

Dag 10
Kyoto – Hiroshima. Togreise. Besøk ved Fredsparken. Frokostbuffé og lunsj er inkludert. En overnatting på hotell i Hiroshima.

Dag 11
Utflukt til Miyajima og Itsukushimatemplet. Hiroshima – Osaka. Togreise. Frokostbuffé og middag er inkludert. En overnatting på hotell i Osaka.

Dag 12
Avreise med fly fra Osaka. Frokostbuffé er inkludert. Ankomst Skandinavia.

Japan

Innbyggere 126 millioner
Flateinnhold 377 835 km²
Valuta Japanske yen.
Religion 54 % shintoister, 40 % buddhister, 0,7 % kristne og 4,7 % tilhører andre trosretninger.
Språk Japansk
Styresett Konstitusjonelt monarki

Viktig om reisen

Inkludert i grunnprisen
Flyreise Skandinavia – Tokyo og retur fra Osaka, buss og togreiser i Japan ifølge programmet, del i dobbeltrom, måltider ifølge program, inngang og utflukter dersom ikke annet er oppgitt samt TEMA-reiseleder.

Driks
Driks er ikke vanlig i Japan og generelt forventes det ikke at du betaler noe ekstra ved for eksempel et restaurantbesøk. Det er derimot vanlig å gi driks til sjåfører og lokalguider. Vi anbefaler derfor at du tar med deg en sum på 2000 yen per person som samles inn av TEMAs reiseleder på reisens første dag. Reiselederen er deretter ansvarlig for at driksen deles ut til de som skal ha den.

Munnbind
I den japanske hverdagen viser man respekt og hensyn. Allerede før koronapandemien var munnbind veldig vanlig. Hvis japanerne er litt forkjølet, bruker de rutinemessig munnbind. Selv om det ikke finnes en streng lov som sier at munnbind er obligatorisk å ha på seg hele tiden, så skal munnbind tas med på reisen for å brukes når det er forventet. Lokale regler og tilpasninger finnes!  Oppdatert reiseinformasjonen finner du på Regjeringen.no. 

Covid -19 Man må være vaksinert med minst tre doser og vise fram en vaksinepass. Hvis man ikke er vaksinert, kreves det en negativ Covid-19-testattest som er tatt innen 72 timer før avreise. Det er også nødvendig å registrere vaksinepasset eller den negative Covid-testen på Visit Japans nettside. Nettsted: https://www.vjw.digital.go.jp/main/#/vjwplo001


Hotellene
Alternative hotell kan forekommer på noen avreiser.

Valuta
Yen (JPY). Betalings- og kredittkort gjelder på mange steder, men kan ikke alltid tas for gitt. Minibanker finnes på 7-eleven og Citibank for uttak. Vil du veksle kontanter så fungerer US-dollar eller euro best.

Du betaler selv for drikke til maten (øl, vin, mineralvann eller kanskje sake) samt for de måltidene som ikke er inkludert ifølge dagsprogrammet. Det er muligh å spise rimelig på små restauranter, der japanerne selv går.

Når du beregner reisekassen, husk at Japan er et eldorado for den shoppinginteresserte: kameraer, elektronikk, klær, antikviteter, klokker, lakkarbeid, dukker, perler, samuraisverd, kimonoer og mye mer.

Klima
Klimaet varierer vesentlig fra det snørike Hokkaido i nord til nærmest subtropiske værforholdene i sør. Høyden over havet betyr også store temperaturforskjeller. Det faller rikelig med nedbør en stor del av året.

Klimaopplysninger og aktuelle værprognoser finner du på blant annet yr.no, bbc.com og cnn.com.

Klær
Om sommeren og tidlig på høsten anbefaler vi svale bomullsklær under reise- og utfluktdagene. For reisene om høsten kan det være godt med en jakke. Ta for sikkerhets skyld med ulltøy for besøk i fjelltraktene om våren og høsten. Ta også med en paraply eller et tynt regntøy.

Vær oppmerksom på
Strømuttakene i Japan er av type A eller type B. Type A har to flate hull, type B har samme to hull som A pluss et ekstra hull for jord. A-kontakten fungere både i A og B, mens B-kontakten fungerer bare i B-uttak. A-kontakten er den vanligste varianten. Det er samme type strømkontakt og uttak som brukes i USA.

De fleste hotellene låner ut adapter, men det er ikke alltid alle hotell har dem tilgjengelige. Ta derfor med en egen for å være sikker. I tillegg kan det være lurt å ta med en grenkontakt hvis du har mye elektronikk. Sjekk for sikkerhets skyld at "apparatene" dine tåler 100 V.

Hotellet i Takayama er et tradisjonelt japansk såkalt Ryokan, en litt annerledes opplevelse. Middag og frokost inntas sittende på små stoler. Sengene består av komfortable futons/madrasser på gulvet. Det finnes også noen rom med vanlige senger. Send en forespørsel ved bestilling for å se om "vanlige senger" kan ordnes ved behov.

For Honshu-øya er avreisene våre i slutten av mars og begynnelsen av april planlagt for å forsøke å få med kirsebærblomstringen. Den beste tiden for høstfarger på Honshu er fra slutten av oktober og november.

For overnattingen i de japanske alpene dag 5 og 6 samt overnattingen i Hiroshima dag 10 ber vi deg ta med en lettpakket, sammenleggbar overnattingsbag (kan også kjøpes i løpet av reisen), ettersom hovedbagasjen transporteres direkte til Kyoto respektive Osaka.

Byrundturen i Tokyo gjøres med tog og t-bane. Du må kunne gå korte spaserturer i flere omganger i løpet av dagen. Også i andre byer går vi i behagelig tempo 10–15 minutter til og fra stasjoner og lignende.

En reise i Japan innebærer at man tar av seg skoene på flere museer og restauranter. Ta gjerne med deg sko som er lette og ta av på.

Ved innreise
Husk å skrive ned hvilket hotell som er første bosted på rundreisen da den informasjonen etterspørres på innreisedokumentet i Japan.

Matvarer
Det er ikke tillatt å innføre kjøtt, fersk frukt eller grønnsaker til Japan.

Vi ser en økt interesse for å bestille business class på våre reiser til Japan. Kontakt kontoret direkte på telefon for å undersøke om det er mulig for den avgangen det gjelder.

Hotell/overnatting

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreisested Pris Status
06.06.2023 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2023-06-06
11:50
2023-06-06
13:15
K L M, 1144
Amsterdam
Tokyo
2023-06-06
17:35
2023-06-07
16:20
K L M, 861
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Amsterdam
2023-06-17
18:35
2023-06-18
05:10
K L M, 868
Amsterdam
Oslo
2023-06-18
07:00
2023-06-18
08:45
K L M, 1141
12 dager Japan – fra Tokyo til Hiroshima Oslo 50 350 NOK Fullbooket
18.06.2023 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Helsinki
2023-06-18
13:10
2023-06-18
15:35
Finnair, 914
Helsinki
Tokyo
2023-06-18
18:30
2023-06-18
13:50
Finnair, 061
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Helsinki
2023-06-29
22:25
2023-06-30
05:30
Finnair, 068
Helsinki
Oslo
2023-06-30
07:25
2023-06-30
07:55
Finnair, 911
12 dager Japan – fra Tokyo til Hiroshima Oslo 51 450 NOK Fullbooket
20.10.2023 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Frankfurt
2023-10-20
09:50
2023-10-31
11:55
Lufthansa, 859
Frankfurt
Tokyo
2023-10-20
14:15
2023-10-21
09:50
Lufthansa, 716
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Munich
2023-10-31
10:00
2023-10-31
14:15
Lufthansa, 743
Munich
Oslo
2023-10-31
15:40
2023-10-31
17:55
Lufthansa, 2454
12 dager Japan – fra Tokyo til Hiroshima Oslo 52 450 NOK 2 plasser igjen Bestill
31.10.2023 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Zürich
2023-10-31
08:15
2023-10-31
10:45
Swiss International Air Lines, 1219
Zürich
Tokyo
2023-10-31
13:00
2023-11-01
10:05
Swiss International Air Lines, 160
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Munich
2023-11-11
10:00
2023-11-11
14:20
Lufthansa, 743
Munich
Oslo
2023-11-11
15:40
2023-11-11
17:55
Lufthansa, 2454
12 dager Japan – fra Tokyo til Hiroshima Oslo 54 590 NOK 3 plasser igjen Bestill
27.02.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Helsinki
2024-02-27
13:10
2024-02-27
15:35
Finnair, 914
Helsinki
Tokyo
2024-02-27
17:55
2024-02-28
14:25
Finnair, 061
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Helsinki
2024-03-09
23:25
2024-03-10
05:30
Finnair, 068
Helsinki
Oslo
2024-03-10
07:25
2024-03-10
07:55
Finnair, 911
13 dager Japan – fra Tokyo til Hiroshima Oslo 47 250 NOK 6 plasser igjen Bestill
19.03.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Copenhagen
2024-03-19
07:05
2024-03-19
08:20
SAS, 983
Copenhagen
Tokyo
2024-03-19
10:40
2024-03-20
07:55
SAS, 983
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Tokyo
2024-03-30
07:05
2024-03-30
08:15
All Nippon Airways, 094
Tokyo
Copenhagen
2024-03-30
09:55
2024-03-30
16:30
SAS, 984
Copenhagen
Oslo
2024-03-30
19:05
2024-03-30
20:20
SAS, 1470
12 dager Japan – fra Tokyo til Hiroshima Oslo 52 450 NOK 4 plasser igjen Bestill
23.03.2024 12 dager Japan – fra Tokyo til Hiroshima Oslo 52 250 NOK Forespørsel
26.03.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Copenhagen
2024-03-26
07:05
2024-03-26
08:20
SAS, 983
Copenhagen
Tokyo
2024-03-26
10:40
2024-03-27
07:55
SAS, 983
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Tokyo
2024-04-06
07:05
2024-04-06
08:15
All Nippon Airways, 094
Tokyo
Copenhagen
2024-04-06
09:55
2024-04-06
16:30
SAS, 984
Copenhagen
Oslo
2024-04-06
19:05
2024-04-06
20:20
SAS, 1470
12 dager Japan – fra Tokyo til Hiroshima Oslo 52 450 NOK Forespørsel
30.03.2024 12 dager Japan – fra Tokyo til Hiroshima Oslo 56 250 NOK 4 plasser igjen Bestill
02.04.2024 12 dager Japan – fra Tokyo til Hiroshima Oslo 54 450 NOK Forespørsel
04.06.2024 12 dager Japan – fra Tokyo til Hiroshima Oslo 49 350 NOK 4 plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Komfortabel gruppestørrelse
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.