Japan – fra Tokyo til HiroshimaEn reise gjennom Solens rike

I Japan pleies tradisjonene i templer, zen-hager og tehus. Samtidig skaper nasjonen det heteste nye innenfor mote, design og elektronikk. Vår rundreise i Japan viser landets alle ansikter, fra moderne storbyliv til meditativt alpelandskap og ærverdige keiserbyer. Fra Tokyo ferdes vi over fjellene til det ærverdige Kanazawa og siden videre til Kyoto, Hiroshima og Osaka. 

Reisefakta

Land: Japan

Reisetype: Rundreiser

Reiselengde: 12 dager

Størrelse på gruppen: 15-26 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Kanazawa med sitt geishadistrikt
 • Shoguns borg Nijo i Kyoto
 • Hurtigtoget Shinkansen
 • Miyajima-øya
 • Verdensarven Shirakawa-go

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r Japan
• Samtlige overnattinger
• 10 frokoster
• 4 lunsjer
• 2 middager
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder
Header Image Skriv ut "Dagsprogram" og "Viktig om reisen"

REISE FAKTA

Dag 1
Avreise fra Skandinavia.

Dag 2
Ankomst Tokyo. Tokyos nye rådhus. Tre overnattinger på hotell i Tokyo. Lunsj eller middag er inkludert.

Dag 3
I Tokyo. Byrundtur med Tsukiji fiskemarked, Asakusa m.m. Frokost er inkludert.

Dag 4
Fridag i Tokyo. Frokost er inkludert.

Dag 5
Tokyo – Nagoya – Takayama. Togreise. Frokostbuffé og middag er inkludert. Rundtur i Takayama. En overnatting på et Ryokan-vertshus i Takayama.

Dag 6
Takayama – Shirakawago – Kanazawa. Bussreise 15 mil. Frokost og lunsj er inkludert. En overnatting på hotell i Kanazawa.

Dag 7
Besøk i Kanazawa med Nagamachi og Nomuras residens. Kanazawa – Kyoto. Togreise. Frokostbuffé er inkludert. Tre overnattinger på hotell i Kyoto.

Dag 8
I Kyoto med byrundtur til Nijo, Kinkakuji og Ryoanji. Frokostbuffé og lunsj er inkludert.

Dag 9
Fridag for å oppleve Kyoto på egen hånd. Frokostbuffé er inkludert.

Dag 10
Kyoto – Hiroshima. Togreise. Besøk ved Fredsparken.Utflukt til Miyajima og Itsukushimatemplet. Frokostbuffé og lunsj er inkludert.
En overnatting på hotell i Hiroshima.

Dag 11
Hiroshima – Osaka. Togreise. Frokostbuffé og middag er inkludert. En overnatting på hotell i Osaka.

Dag 12
Avreise med fly fra Osaka. Frokostbuffé er inkludert. Ankomst Skandinavia.

Japan

Innbyggere 125 millioner
Flateinnhold 377 835 km²
Valuta Japanske yen.
Religion 54 % shintoister, 40 % buddhister, 0,7 % kristne og 4,7 % tilhører andre trosretninger.
Språk Japansk
Styresett Konstitusjonelt monarki

Viktig om reisen

I grunnprisen inngår

Flyreise Skandinavia–Tokyo og tilbake fra Osaka; buss- og togreiser i Japan i henhold til programmet, del i dobbeltrom, måltider i henhold til program, inngangsbilletter og utflukter med mindre annet er angitt, samt TEMA-reiseleder.

TEMAs gruppestørrelse
For TEMA er det reisen og den reisende som står i sentrum. Sammen møter vi mennesker, kulturer og opplevelser i naturen på en nær, ekte og behagelig måte. Gruppestørrelsene våre gjenspeiler dette og er en stor grunn til at mange velger å reise med TEMA. Vi unngår altfor store grupper for å gi alle en så opplevelsesrik reise som mulig, og vi tilbyr reiser som gir minner for livet!

Drikkepenger
Drikkepenger er sjeldent i Japan og generelt forventes det ikke at du betaler noe ekstra ved for eksempel et restaurantbesøk. Det er derimot vanlig å gi drikkepenger til sjåfører og lokale guider. Vi anbefaler derfor at du tar med deg et beløp på 2 000 yen per person som samles inn av TEMA:s reiseleder på reisens første dag. Reiselederen vil deretter sørge for at alle drikkepenger blir fordelt til de berørte.

Munnbind
I det japanske dagliglivet viser man respekt og hensyn. Allerede før covidpandemien var munnbind svært vanlig. Har man en lettere forkjølelse setter man rutinemessig på seg et munnbind i Japan.

Hoteller og program
Alternative hoteller kan forekomme på noen avreiser. Programendringer kan måtte gjøres på kort varsel da flyselskaper noen ganger endrer sine tidstabeller. TEMA kan dessverre ikke hjelpe til med å bestille billetter til museer, templer eller restauranter under reisens egen tid. Vi anbefaler imidlertid at man bestiller kjente museer og populære restauranter i svært god tid i forveien på deres egne hjemmesider. Oftest er det fullbooket flere måneder i forveien.

Valuta
Yen (JPY). Betalings- og kredittkort gjelder på mange steder men kan ikke alltid tas for gitt. Minibanker finnes på 7-eleven og Citibank for uttak. Ønsker du å veksle kontanter, fungerer US-dollar eller euro best.

Du betaler selv for måltidsdrikker (øl, vin, mineralvann eller kanskje sake) samt for de måltider som ikke inngår i dagsprogrammet. Det er alle muligheter til å innta disse til lav kostnad på mindre restauranter, dit japanerne selv går.

Når du beregner reisekassen, tenk også på at Japan er et eldorado for den shoppinginteresserte: kameraer, elektronikk, klær, antikviteter, klokker, lakkarbeider, dukker, perler, samuraisverd, kimonoer med mer.

Klima
Klimaet varierer vesentlig fra det snørike Hokkaido i nord til de sørlige delenes nesten subtropiske værforhold. Også høyden over havet innebærer betydelige temperaturforskjeller. Det faller rikelig med nedbør under en stor del av året.

Klimainformasjon og aktuelle værmeldinger finnes blant annet på yr.no, bbc.com og cnn.com.

Kleskode
På sommeren og tidlig høst gjelder lette og kjølige bomullsklær under reise- og utfluktsdagene. For de sene høstreisene kan en kåpe eller frakk være god å ha. Ta for sikkerhets skyld med et ullplagg for besøk i fjellområdene under vår og høst. Ta også med deg et paraply eller et lettere regnplagg.

Merk
Strømuttakene i Japan er av type A. Type A har to flate hull. Det er samme type strømkontakt og uttak som brukes i USA. De fleste hoteller låner ut adaptere, men regn ikke med at alle hoteller har dem tilgjengelige. Ta derfor med en egen for å være sikker. Ibland finnes de å kjøpe på flyplassen ved ankomst i Tokyo. Dessuten kan det være lurt å ta med seg en grenkontakt hvis man har mye elektronikk. Kontroller for sikkerhets skyld at dine Kontroller for sikkerhets skyld at dine "apparater" tåler 100V.

Hotellet i Takayama er et tradisjonelt japansk såkalt ryokan, en annerledes og meget genuin japansk opplevelse. Middag og frokost inntas sittende på mindre stoler. Sengene består av behagelige futons/madrasser på gulvet. Det finnes noen rom med vanlige senger. Still en forespørsel ved bestillingstidspunktet for å se om "vanlige senger" kan ordnes ved behov. På ryokan finnes herlige mineralbad, dette er varme helsebad hvor man bader naken (separate bad for menn og kvinner). Badetøy er således ikke nødvendig.

For Honshu-øya er våre avreiser i slutten av mars og begynnelsen av april planlagt for å forsøke å time inn kirsebærblomstringen. Den beste tiden for høstfarger på Honshu er fra slutten av oktober og gjennom november måned.

For overnattingen i de japanske alpene Dag 5 og 6 samt overnattingen i Hiroshima dag 10 ber vi dere ta med en lett pakket overnattingsveske, ettersom ditt hovedbagasje transporteres direkte til Kyoto henholdsvis Osaka. OBS ett bagasje per person inngår for bagasjetransport.

Stadsrundturen i Tokyo gjøres med tog og t-bane. Man skal kunne gå flere promenader i omganger under den dagen. Også i andre byer går vi i behagelig tempo 10-15 minutter til og fra stasjoner og lignende. For tempelbesøk og hagebesøk i Kanazawa og Kyoto handler det om promenader på 30-60 minutter. Ellers har vi vår egen buss de fleste av utfluktsdagene der man også kan legge igjen tyngre håndbagasje om bord. Om visse utfluktsprogram likevel oppleves som for krevende anbefales det at man selv bestiller taxi til hotellet for eventuelt å ta seg hjem før gruppen. Våre Shinkansen-reiser gjennomføres med de raskeste og beste Nozomi-togene. Vi har ekte plassreservasjoner og reiser ikke med Japanese railpass med de mer langsomtgående togene som stopper på flere stasjoner. For grupper med færre enn 20 deltagere gjelder t-bane til stasjonen i Tokyo, og fra stasjonen i Osaka til hotellet.

Ta av deg skoene
En reise i Japan innebærer at man tar av seg skoene på flere museum og restauranter. Ta gjerne med deg sko som er lette å ta av og på.

Ved innreise
Sørg for å skrive ned hvilket hotell som er første overnattingssted på rundreisen da denne informasjonen etterspørres på innreisedokumenter i Japan. Disse papirene fylles ut på flyet. Om ikke flyselskapet deler ut dem, ligger de klare ved immigrasjonen.

Matvarer
Kjøtt er ikke tillatt å føre inn til Japan, ei heller fersk frukt og grønnsaker.

Fly Business
Vi ser en økning i interesse for å bestille business class på våre reiser til Japan. Kontakt kontoret direkte på telefon for å undersøke om det er mulig for den avgangen det gjelder.

Trippelrom kan ikke bookes på denne reisen og antall enkeltrom er begrensede.

Fullbooket, sammenlign gjerne med vårt søsterfirma Jambo tours som også har en rundreise i Japan. 

Hotell/overnatting

Kommentarer

På reisen i juni måned bor vi på Grand Intelligent Hotel i Hiroshima.

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreisested Pris Status
04.06.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Munich
2024-06-04
07:15
2024-06-04
09:30
Lufthansa, 2457
Munich
Tokyo
2024-06-04
12:50
2024-06-05
08:00
Lufthansa, 714
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Munich
2024-06-15
09:30
2024-06-15
16:50
Lufthansa, 743
Munich
Oslo
2024-06-15
20:05
2024-06-15
22:15
Lufthansa, 2456
12 dager Japan – fra Tokyo til Hiroshima Oslo 61 750 NOK Forespørsel
04.07.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Helsinki
2024-07-04
13:10
2024-07-04
15:35
Finnair, 914
Helsinki
Tokyo
2024-07-04
17:45
2024-07-05
13:05
Finnair, 073
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Helsinki
2024-07-15
22:25
2024-07-16
05:30
Finnair, 068
Helsinki
Oslo
2024-07-16
07:25
2024-07-16
07:55
Finnair, 911
13 dager Japan – fra Tokyo til Hiroshima Oslo 55 290 NOK Forespørsel
26.09.2024 13 dager Japan – fra Tokyo til Hiroshima 52 250 NOK Forespørsel
26.09.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Bergen
Helsinki
2024-09-26
10:50
2024-09-26
14:40
Finnair, 804
Helsinki
Tokyo
2024-09-26
17:45
2024-09-27
13:05
Finnair, 073
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Helsinki
2024-10-07
22:25
2024-10-08
05:30
Finnair, 068
Helsinki
Bergen
2024-10-08
08:20
2024-10-08
10:15
Finnair, 803
13 dager Japan – fra Tokyo til Hiroshima Bergen 55 125 NOK Forespørsel
04.10.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Helsinki
2024-10-04
13:10
2024-10-04
15:35
Finnair, 914
Helsinki
Tokyo
2024-10-04
18:30
2024-10-05
13:50
Finnair, 061
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Helsinki
2024-10-14
22:25
2024-10-15
05:30
Finnair, 068
Helsinki
Oslo
2024-10-15
07:25
2024-10-15
07:55
Finnair, 911
12 dager Japan – fra Tokyo til Hiroshima Oslo 57 050 NOK Fullbooket
24.10.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Helsinki
2024-10-24
13:10
2024-10-24
15:35
Finnair, 914
Helsinki
Tokyo
2024-10-24
18:30
2024-10-25
13:50
Finnair, 061
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Helsinki
2024-11-04
22:25
2024-11-05
05:30
Finnair, 068
Helsinki
Oslo
2024-11-05
08:20
2024-11-05
10:15
Finnair, 803
13 dager Japan – fra Tokyo til Hiroshima Oslo 55 850 NOK Fullbooket
04.11.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Munich
2024-11-04
06:05
2024-11-04
08:30
Lufthansa, 2457
Munich
Tokyo
2024-11-04
12:45
2024-11-05
09:05
Lufthansa, 714
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Munich
2024-11-15
09:55
2024-11-15
16:25
Lufthansa, 743
Munich
Oslo
2024-11-15
21:05
2024-11-15
23:25
Lufthansa, 2456
12 dager Japan – fra Tokyo til Hiroshima Oslo 66 690 NOK 4 plasser igjen Bestill
05.03.2025 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Munich
2025-03-05
06:05
2025-03-05
08:30
Lufthansa, 2457
Munich
Tokyo
2025-03-05
12:45
2025-03-06
09:05
Lufthansa, 714
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Munich
2025-03-16
09:55
2025-03-16
16:25
Lufthansa, 743
Munich
Oslo
2025-03-16
21:05
2025-03-16
23:25
Lufthansa, 2456
12 dager Japan – fra Tokyo til Hiroshima Oslo 66 850 NOK 4 plasser igjen Bestill
20.03.2025 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Helsinki
2025-03-20
13:15
2025-03-20
15:45
Finnair, 914
Helsinki
Tokyo
2025-03-20
17:55
2025-03-21
14:25
Finnair, 061
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Helsinki
2025-03-31
22:25
2025-04-01
05:30
Finnair, 068
Helsinki
Oslo
2025-04-01
07:30
2025-04-01
07:55
Finnair, 911
13 dager Japan – fra Tokyo til Hiroshima Oslo 67 050 NOK 4 plasser igjen Bestill
27.03.2025 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Munich
2025-03-27
06:05
2025-03-27
08:30
Lufthansa, 2457
Munich
Tokyo
2025-03-27
12:45
2025-03-28
09:05
Lufthansa, 714
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Munich
2025-04-07
09:30
2025-04-07
16:45
Lufthansa, 743
Munich
Oslo
2025-04-07
19:55
2025-04-07
22:05
Lufthansa, 2456
12 dager Japan – fra Tokyo til Hiroshima Oslo 66 690 NOK 4 plasser igjen Bestill
31.03.2025 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Copenhagen
2025-03-31
09:00
2025-03-31
10:10
SAS, 455
Copenhagen
Tokyo
2025-03-31
12:45
2025-04-01
07:55
SAS, 983
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Tokyo
2025-04-11
08:25
2025-04-11
09:40
All Nippon Airways, 096
Tokyo
Copenhagen
2025-04-11
11:45
2025-04-11
18:15
SAS, 984
Copenhagen
Oslo
2025-04-11
19:05
2025-04-11
20:15
SAS, 1470
12 dager Japan – fra Tokyo til Hiroshima Oslo 66 690 NOK 4 plasser igjen Bestill
24.04.2025 12 dager Japan – fra Tokyo til Hiroshima Oslo 63 090 NOK 4 plasser igjen Bestill
12.06.2025 12 dager Japan – fra Tokyo til Hiroshima Oslo 63 515 NOK 4 plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Komfortabel gruppestørrelse
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.