Japan – fra Tokyo til Hiroshima

I Japan tar man hånd om sine tradisjoner i templer, zen-hager og tehus. Samtidig er dette også nasjonen som står bak de siste nye trendene innen mote, design og elektronikk. På denne reisen får vi oppleve landets ulike ansikter, fra storbymylderet til meditative alpelandskap og tradisjonsrike keiserbyer. Fra Tokyo går ferden over fjellene til ærverdige Kanazawa og videre til Kyoto, Hiroshima og Osaka.

Reisefakta

Land: Japan

Reisetype: Rundreise

Reiselengde: 12 dager

Størrelse på gruppen: 20-24 personer

Visum kreves : Nej

Høydepunkter

 • Kanazawa med sitt geishadistrikt
 • Shoguns borg Nijo i Kyoto
 • Hurtigtoget Shinkansen
 • Miyajima-øya
 • Verdensarven Shirakawa-go

Dagsprogram
mai 2017 - august 2018

Dag 1 – Avreise til solens rike

Avreise til Solens rike! Du flyr via Helsinki med Finnair direkte til Tokyo og Narita Internasjonal Airport.

Dag 2 – Tokyo

Ankomst Tokyo om formiddagen. Vi tar buss inn til hotellet vårt og setter av bagasjen. Deretter kan de som er interessert ta tunnelbanen (kostnad 25,-) og besøke observatoriet i Kenzo Tanges futuristiske rådhus. Bygningen har blitt sammenlignet med en blanding av en gotisk katedral og en datachip. Det er herfra Tokyo styres og administreres.I klart vær får man en fantastisk utsikt over Tokyos Manhatten. Shinjukuområdet, der rådhuset ligger, inspirerte regissøren Ridley Scott til filmer som "Black Rain" og "Bladerunner". Rommene på hotellet er tilgjengelige etter kl. 14 og reiselederen kan gi tips til hvordan du kan tilbringe resten av dagen. 

Dag 3 – Byrundtur med Keiserpalasset

Tokyo er en gigantisk storby med mange ansikter. Travle mennesker på vei til og fra jobb, motorveier i flere etasjer, men også store parker der et gammelt tempel kan skjule seg i stillheten under trærnes tette løvverk.På en sightseeingtur får vi se keiserpalasset omgitt av imponerende vollgraver. Her bor keiser Akihito og hans hustru. Neste stopp er Mejitempelet, bygget til minne om keiser Meji (1867 - 1912). Han anses for å ha vært en anselig bidragsgiver til Japans forvandling fra et lukket føydalsamfunn til en moderne nasjon. I Asakusa finnes noen av det gamle Edos sjel. Asakusa var tidligere fornøyelsesområde nummer ett med sine kabukiteatre og geishahus. Noen av områdets høydepunkter er Kannon-tempelet med sin fem etasjer høye pagode og Nakamisearkaden med alle sine butikker som selger alt fra kimonoer til riskaker.Rundturen avsluttes i velkjente Ginza med sine enorme varehus og et helt fantastisk folkeliv. Det å spasere på Ginza har vært et begrep siden 1800-tallet, og området har fått en oppblomstring og igjen blitt "the place to be" for velstående japanere. Her ligger blant annet Nissans og Sonys høykvarterer.

Dag 4 – Fridag i Tokyo

I dag bestemmer du selv hva du vil gjøre. "Intet er nytt under solen", hører man iblant, men det gjelder nok ikke Tokyo. Denne byen rommer flere universum og det er ikke mulig å gjøre seg kjent med denne kontrastfylte megametropolen på noen dager, men vi har noen anbefalinger for deg som ikke riktig har bestemt deg.Uenoparken er en av Tokyos store attraksjoner. Her finnes det flere viktige museer, ikke minst Tokyo National Museum og National Museum of Western Art med kunst fra Vesten. Kommer man hit om våren kan man være heldig og få se den populære kirsebærblomstringen.For teknisk interesserte er det bydelen Akihabara som gjelder. Langs hovedgaten Chuo-dori finner man det meste og det siste innen elektronikk og digital teknikk.Shibuya er det unge og trendy Tokyo. Her finner du bra shopping et sent natteliv.Reiselederen kan gi deg ytterligere tips.

Dag 5 – Kjør Shinkansen og bo på ryokan

Reisen går videre til Nagoya med "Shinkansen", det kjente japanske supertoget. Der bytter vi til lokaltog og fortsetter til Takayama. Reisen er kjent som en av Japans vakreste togreiser der man ferdes opp i fjellene langs elver og teavlinger. Takayama ligger midt i det japanske alpelandskapet. For bare noen tiår siden var disse områdene av Japan temmelig isolerte store deler av året og en eldgammel håndverkskultur holdes i hevd. På en rundtur besøker vi et museum med Takayamas fremste skatt, de flere hundre år gamle kortesjevognene som tas ut under den populære festivalen i byen.Vi besøker også Takayama Jinya, den eneste gjenværende bygningen i sitt slag i Japan. Under shogunenes glansdager ble Hida-distriktet administrert fra dette shoguns "kontorslott". Vi overnatter på et tradisjonelt japansk vertshus – ryokan, der vi også får prøve Japans svar på haute-cuisine, nemlig kayseki ryori. De mange smårettene presenteres meget estetisk og synes aldri å ta slutt.

Dag 6 – Landsbyen Shirakawa-go

I dag reiser vi med buss langs en til tider vakker vei ned mot den japanske vestkysten. Vi passerer Shirakawa-go, en landsby der husene har bratte halmtak, såkalte "gasho-zukari". Den spesielle byggestilen skyldes de snørike vintrene her opp i fjelltraktene.Sent på dagen ankommer vi Kanazawa. Om kvelden kan du besøke Kanazawas nye imponerende stasjonsbygning med en utrolig vannklokke og en stor japansk port utenfor. Som så mange japanske togstasjoner er bygningen også et varehus med mange butikker og restauranter.

Dag 7 – Samuraier og geishaer

Kanazawa, som var omgitt av rike jordbruksbygder der det hovedsakelig ble dyrket ris, ble en betydningsfull by under ledelse av den styrtrike Maeda-familien på 1600-1800-tallet. Kulturen blomstret og det ble oppført en rekke kostbare bygninger hvorav mange finnes den dag i dag. Magamachi er et samuraidistrikt med smale, kronglete gater. Her besøker vi samuraifamilien Nomuras hus med en vakker liten hage. Ved elven Asanogawa finnes det et godt bevart historisk geishadistrikt. Vi får mulighet til å besøke en "okyia" som fortsatt er i bruk om kvelden og som fungerer som museum om dagen. Her blir vi presentert for geishaenes hverdag.  Kanazawas største severdighet er Kenroku-en, en av Japans tre vakreste landskapsparker. Her finner du alle de seks egenskapene som anses som vesentlige for et fint parkanlegg: bredde, høytidelighet, nøyaktig planlegging, avkjøling (nærheten til vann), alder og et innbydende utseende.Om ettermiddagen fortsetter reisen med tog til Kyoto.

Dag 8 – Kyoto og Shoguns borg

I Kyoto finnes de flotteste templene, palassene og hagene i landet. Kulturen og livsstilen er raffinert. Å stamme fra Kyoto anses for å være blant det mest fornemme i Japan. Kyoto ble aldri bombet under andre verdenskrig. Byen ansås å tilhøre "verden". Vi besøker borgen Nijo som ble bygget i 1603. Den er omgitt av en vollgrav og tykke murer, men innvendig ligger shogunens "slott" i tre med det berømte "nattergalgulvet" som skulle advare shogunen mot potensielle leiemordere. Kroppsvekten aktiverer en mekanisme under gulvplankene som får gulvet til å "kvitre".Slottet figurerer flere ganger i filmen "Shogun". Kinkakuji, den gylne paviljongen, er nok den mest kjente av de over 1600 templene i Kyoto. Bygningen er helt dekket av bladgull. Ryoanji er også en av byens verdensarver. Den tørre zenhagen er noe av en gåte med sine 15 steiner, revet grus og leiremur. Et besøk til helligdommen Fushimi Inari avslutter dagen. Her dyrkes fruktbarhetsguden Inari og hans utsendinger-rever. Gjennom århundrer har folk donert penger til Shinto porter bygget sammen til en utrolig hall med 10.000 oransje toriporter opp i fjellet! Korridoren er kjent fra Memoirs of a Geisha og er en av de mest populære attraksjonene i hele Japan.

Dag 9 – Mihomuséet i Kyoto

I dag besøker vi Miho museet. Mihoko Koyama, grunnleggeren av den åndelige Shumei-bevegelsen, hadde en visjon om å bygge et museum for sin private samling tekanner, men det ble mer omfattende enn så. Museet, som er skapt av arkitekten Pei har en stor samling kunstskatter og er et av Japans moderne arkitektoniske mesterverk som harmonerer med naturen som omgir bygningen.

Dag 10 – Hurtigtog fra Kyoto til Hiroshima

Om formiddagen tar vi hurtigtoget til Hiroshima. Kl. 8.15 den sjette august 1945 stanset klokkene i Hiroshima. Store deler av byen ble jevnet med jorden av en atombombe og navnet Hiroshima har for evig stått innprentet i de fleste menneskesinn.Vi besøker naturligvis Peace Memorial Park, Fredsparken, samt museet med bilder og gjenstander som minner om den fryktelige hendelsen. Ruinene av industrihallen og kuppelen står igjen som et symbol på krigens redsler.

Dag 11 – Via Miyajima-øya til Osaka

Vi tar en utflukt til øya Miyajima og Itsukushimatempelet. Den store, røde toriiportalen har etter hvert blitt et kjent symbol på Japan. Hele det vakre tempelanlegget ser ut som om det flyter på havoverflaten.Om ettermiddagen fortsetter vi til Japans tredje største by, Osaka. Her kan du oppleve den pulserende Dotonborigaten med alle sine restauranter og neonskilt.

Dag 12 – Hjemreise og hjemkomst

Reisen tilbake til Europa starter på Osakas flyplass, Kansai, som ligger på en kunstig øy. Om kvelden samme dag er du hjemme i Norge.

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r Japan
• Samtlige overnattinger
• 9 frokoster
• 5 lunsjer
• 2 middager
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder
• Enkeltromstillegg ca. 3300,-

REISE FAKTA

Dag 1
Avreise fra Norge.

Dag 2
Ankomst Tokyo. Resten av dagen fri. Tre overnattinger på hotell i Tokyo.

Dag 3
I Tokyo. Byrundtur med Keiserpalasset, Meji-templet, Asakusa m.m. Frokostbuffét og lunsj er inkludert.

Dag 4
Fridag i Tokyo. Frokost er inkludert.

Dag 5
Tokyo – Nagoya – Takayama. Tog. Frokostbuffét og middag er inkludert. Rundtur i Takayama. En overnatting på Ryokan-hotell i Takayama.

Dag 6
Takayama – Shirakawago – Kanazawa. Buss 150 km. Frokost og lunsj er inkludert. En overnatting på hotell i Kanazawa.

Dag 7
Besøk i Kanazawa med Nagamachi og Nomuras residens. Kanazawa – Kyoto. Togreise. Frokostbuffét er inkludert. Tre overnattinger på hotell i Kyoto.

Dag 8
I Kyoto med byrundtur til Nijo, Kinkakuji og Ryoanji. Frokostbuffét og lunsj er inkludert.

Dag 9
Besøk på Mihomuseet. Frokostbuffét og lunsj er inkludert.

Dag 10
Kyoto – Hiroshima. Tog. Besøk ved Peace Memorial Park. Frokostbuffét og lunsj er inkludert. En overnattning på hotell i Hiroshima.

Dag 11
Utflukt til Miyajima og Itsukushima-tempelet. Hiroshima–Osaka. Tog. Frokostbuffét og middag er inkludert. En overnatting på hotell i Osaka.

Dag 12
Avreise med fly fra Osaka. Frokostbuffét er inkludert. Ankomst til Norge.

Japan

Innbyggere 128 085 000 Flateinnhold 377 835 km² Valuta Japanske YEN. Religion 54% er shintoister, 40% buddhister, 0,7% kristne og 4,7% tilhører andre trosretninger, for eksempel sjamanisme. Språk Japansk Styresett Konstitusjonelt monarki Keiser:Akihito Statsminister: Shinzo Abe

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Fly Norge – Tokyo og retur fra Osaka, buss og togreiser i Japan ifølge programmet, TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter og entréer ifølge dagsprogram.

Valuta

Yen (JPY).

Betalings- og kredittkort kan brukes mange steder men ikke over alt. Minibanker finnes på 7/11 og Citibank. Hvis du vil veksle kontanter er der US-dollar og euro som fungerer best.

Du betaler selv for drikke til måltidene (vin, øl, mineralvann eller kanskje sake) samt for de måltider som ikke er inkludert ifølge dagsprogrammet. Det finnes store muligheter for å innta disse måltidene til lave kostnader på mindre restauranter, der japanerne selv går.

Les mer under valutaveksling her.
Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.

Driks er fortsatt et relativt ukjent begrep i Japan. Når du beregner penger til reisen, bør du huske på at Japan er et eldorado for shoppinginteresserte: kameraer, elektronikk, CD-plater, klær, antikviteter, klokker, lakkarbeider, dukker, perler, samuraisverd og kimonoer er bare noe av alt du kan kjøpe.

Klima og bekledning

På Internett finner du værprognoser over de fleste stedene vi besøker på reisen. Se f.eks www.bbc.com eller www.yr.no.

Klimaet varierer vesentlig fra snørike Hokkaido i nord til det nærmest subtropiske klimaet i sør. Høyden over havet innebærer også betydelige temperaturforskjeller.

Klær

Om sommeren og tidlig på høsten passer det med lette, svale bomullsklær på reiser og utflukter. På de sene høstreisene kan det være godt å ha en kåpe eller jakke.

Ta med et ullplagg til besøket i fjellområdene på reisene om våren og høsten, og en paraply eller en lett regnjakke.

Vær oppmerksom på

OBS! Du må ha flate stikk-kontakter og adapter for 100 volt dersom batterier skal lades. Wifi finnes stort sett på alle hotell.

Hotellet i Takayama er et tradisjonelt japansk såkalt Ryokan, en annerledes opplevelse. Middag og frokost serveres på gulvet og "sengene" er kun madrasser som ligger direkte på gulvet. Eventuelt inntas også flere måltider sittende på gulvet.

Til overnattingen i de japanske alpene Dag 5 og Dag 6, samt overnattingen i Hiroshima Dag 10, ber vi deg ta med en lettpakket og sammenleggbar bag (kan også kjøpes i løpet av reisen), da din hovedbagasje transporteres direkte til Kyoto respektive Osaka.

Hotell information

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreiseflyplass Pris Status
2018-11-20 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Helsinki
2018-11-20
13:15
2018-11-20
15:40
Finnair, 914
Helsinki
Tokyo
2018-11-20
17:30
2018-11-21
10:00
Finnair, 073
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Helsinki
2018-12-01
11:45
2018-12-01
15:10
Finnair, 078
Helsinki
Oslo
2018-12-01
16:40
2018-12-01
17:15
Finnair, 915
12 dager Japan – fra Tokyo til Hiroshima Oslo 46 210 NOK Fullbooket
2019-03-22 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Helsinki
2019-03-22
13:15
2019-03-22
15:40
Finnair, 914
Helsinki
Tokyo
2019-03-22
17:30
2019-03-23
10:00
Finnair, 073
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Helsinki
2019-04-02
10:45
2019-04-02
14:45
Finnair, 078
Helsinki
Oslo
2019-04-02
16:05
2019-04-02
16:35
Finnair, 915
12 dager Japan – fra Tokyo til Hiroshima Oslo 47 415 NOK 4 plasser igjen Bestill
2019-03-26 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Helsinki
2019-03-26
13:15
2019-03-26
15:40
Finnair, 914
Helsinki
Tokyo
2019-03-26
17:30
2019-03-27
10:00
Finnair, 073
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Helsinki
2019-04-06
10:45
2019-04-06
14:45
Finnair, 078
Helsinki
Oslo
2019-04-06
16:05
2019-04-06
16:35
Finnair, 915
12 dager Japan – fra Tokyo til Hiroshima Oslo 49 200 NOK 6 plasser igjen Bestill
2019-04-02 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Helsinki
2019-04-02
13:15
2019-04-02
15:40
Finnair, 914
Helsinki
Tokyo
2019-04-02
17:30
2019-04-03
08:55
Finnair, 073
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Helsinki
2019-04-13
10:45
2019-04-13
14:45
Finnair, 078
Helsinki
Oslo
2019-04-13
16:05
2019-04-13
16:35
Finnair, 915
12 dager Japan – fra Tokyo til Hiroshima Oslo 49 140 NOK 3 plasser igjen Bestill
2019-04-09 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Helsinki
2019-04-09
13:15
2019-04-09
15:40
Finnair, 914
Helsinki
Tokyo
2019-04-09
17:30
2019-04-10
08:55
Finnair, 073
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Helsinki
2019-04-20
10:45
2019-04-20
14:45
Finnair, 078
Helsinki
Oslo
2019-04-20
16:05
2019-04-20
16:35
Finnair, 915
12 dager Japan – fra Tokyo til Hiroshima Oslo 48 605 NOK 4 plasser igjen Bestill
2019-07-02 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Helsinki
2019-07-02
13:15
2019-07-02
15:40
Finnair, 914
Helsinki
Tokyo
2019-07-02
17:35
2019-07-03
08:55
Finnair, 073
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Helsinki
2019-07-13
10:45
2019-07-13
14:45
Finnair, 078
Helsinki
Oslo
2019-07-13
16:35
2019-07-13
16:35
Finnair, 915
12 dager Japan – fra Tokyo til Hiroshima Oslo 43 870 NOK Forespørsel
2019-11-12 12 dager Japan – fra Tokyo til Hiroshima Oslo 44 260 NOK Forespørsel

Inkludert i alle våre reiser

 • Fly og hotell
 • Serviceavgifter
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Prøvesmakinger
 • TEMAs reiseledere
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreise

 
XClose