Japan – fra Tokyo til HiroshimaEn reise gjennom Solens rike

I Japan pleies tradisjonene i templer, zen-hager og tehus. Samtidig skaper nasjonen det heteste nye innenfor mote, design og elektronikk. Vår rundreise i Japan viser landets alle ansikter, fra moderne storbyliv til meditativt alpelandskap og ærverdige keiserbyer. Fra Tokyo ferdes vi over fjellene til det ærverdige Kanazawa og siden videre til Kyoto, Hiroshima og Osaka. 

Reisefakta

Land: Japan

Reisetype: Rundreiser

Reiselengde: 12 dager

Størrelse på gruppen: 15-26 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Kanazawa med sitt geishadistrikt
 • Shoguns borg Nijo i Kyoto
 • Hurtigtoget Shinkansen
 • Miyajima-øya
 • Verdensarven Shirakawa-go

Dagsprogram
2021-2022

Dag 1. Avreise til solens rike

Avreise til Solens rike! Fly til Tokyo.

Dag 2. Tokyo

Ankomst Tokyo. Vi tar buss inn til hotellet vårt og setter av bagasjen. Deretter kan de som er interessert ta t-banen (kostnad 25,-) og besøke observatoriet i Kenzo Tanges futuristiske rådhus. Bygningen har blitt sammenlignet med en blanding av en gotisk katedral og en datachip. Det er herfra Tokyo styres og administreres.I klart vær får man en fantastisk utsikt over Tokyos Manhatten. Shinjukuområdet, der rådhuset ligger, inspirerte regissøren Ridley Scott til filmer som "Black Rain" og "Bladerunner". Rommene på hotellet er tilgjengelige etter kl. 14 og reiselederen kan gi tips til hvordan du kan tilbringe resten av dagen.

Dag 3. Byrundtur med Keiserpalasset

Tokyo er en gigantisk storby med mange ansikter. Travle mennesker på vei til og fra jobb, motorveier i flere etasjer, men også store parker der et gammelt tempel kan skjule seg i stillheten under trærnes tette løvverk.På en sightseeingtur får vi se keiserpalasset omgitt av imponerende vollgraver. Her bor keiser Akihito og hans hustru. Neste stopp er Mejitempelet, bygget til minne om keiser Meji (1867 - 1912). Han anses for å ha vært en anselig bidragsgiver til Japans forvandling fra et lukket føydalsamfunn til en moderne nasjon. I Asakusa finnes noen av det gamle Edos sjel. Asakusa var tidligere fornøyelsesområde nummer ett med sine kabukiteatre og geishahus. Noen av områdets høydepunkter er Kannon-tempelet med sin fem etasjer høye pagode og Nakamisearkaden med alle sine butikker som selger alt fra kimonoer til riskaker. Rundturen avsluttes i velkjente Ginza med sine enorme varehus og et helt fantastisk folkeliv. Det å spasere på Ginza har vært et begrep siden 1800-tallet, og området har fått en oppblomstring og igjen blitt "the place to be" for velstående japanere. Her ligger blant annet Nissans og Sonys høykvarterer.

Dag 4. Ledig dag i Tokyo

I dag bestemmer man selv hva man ønsker å gjøre. "Intet er nytt under solen", hører man iblant, men det gjelder nok ikke Tokyo. Denne byen rommer flere universum og det er ikke mulig å gjøre seg kjent med denne kontrastfylte megametropolen på noen dager, men vi har noen anbefalinger for deg som ikke riktig har bestemt deg.Uenoparken er en av Tokyos store attraksjoner. Her finnes det flere viktige museer, ikke minst Tokyo National Museum og National Museum of Western Art med kunst fra Vesten. Kommer man hit om våren kan man være heldig og få se den populære kirsebærblomstringen. For teknisk interesserte er det bydelen Akihabara som gjelder. Langs hovedgaten Chuo-dori finner man det meste og det siste innen elektronikk og digital teknikk. Shibuya er det unge og trendy Tokyo. Her finner du bra shopping et sent natteliv. TEMAs reiseleder kan gi ytterligere tips.

Dag 5. Kjør Shinkansen og bo på ryokan

Reisen går videre til Nagoya med "Shinkansen", det kjente japanske supertoget. Der bytter vi til lokaltog og fortsetter til Takayama. Reisen er kjent som en av Japans vakreste togreiser der man ferdes opp i fjellene langs elver og teavlinger. Takayama ligger midt i det japanske alpelandskapet. For bare noen tiår siden var disse områdene av Japan temmelig isolerte store deler av året og en eldgammel håndverkskultur holdes i hevd. På en rundtur besøker vi et museum med Takayamas fremste skatt, de flere hundre år gamle kortesjevognene som tas ut under den populære festivalen i byen.Vi besøker også Takayama Jinya, den eneste gjenværende bygningen i sitt slag i Japan. Under shogunenes glansdager ble Hida-distriktet administrert fra dette shoguns "kontorslott". Vi overnatter på et tradisjonelt japansk vertshus – ryokan, der vi også får prøve Japans svar på haute-cuisine, nemlig kayseki ryori. De mange smårettene presenteres meget estetisk og synes aldri å ta slutt.

Dag 6. Landsbyen Shirakawa-go

I dag reiser vi med buss langs en til tider veldig vakker vei ned mot den japanske vestkysten. Vi passerer Shirakawa-go, en landsby der husene har bratte halmtak, såkalte "gasho-zukari". Den spesielle byggestilen skyldes de snørike vintrene her opp i fjelltraktene.

Sent på dagen ankommer vi Kanazawa. Om kvelden kan du besøke Kanazawas nye imponerende stasjonsbygning med en utrolig vannklokke og en stor japansk port utenfor. Som så mange japanske togstasjoner er bygningen også et varehus med mange butikker og restauranter.

Dag 7. Samuraier og geishaer

Kanazawa, som var omgitt av rike jordbruksbygder der det hovedsakelig ble dyrket ris, ble en betydningsfull by under ledelse av den styrtrike Maeda-familien på 1600-1800-tallet. Kulturen blomstret og det ble oppført en rekke kostbare bygninger hvorav mange finnes den dag i dag. Magamachi er et samuraidistrikt med smale, kronglete gater. Her besøker vi samuraifamilien Nomuras hus med en vakker liten hage.

Ved elven Asanogawa finnes det et godt bevart historisk geishadistrikt. Vi får mulighet til å besøke en "okyia" som fortsatt er i bruk om kvelden og som fungerer som museum om dagen. Her blir vi presentert for geishaenes hverdag. Kanazawas største severdighet er Kenroku-en, en av Japans tre vakreste landskapsparker. Her finner du alle de seks egenskapene som anses som vesentlige for et fint parkanlegg: bredde, høytidelighet, nøyaktig planlegging, avkjøling (nærheten til vann), alder og et innbydende utseende. Om ettermiddagen fortsetter reisen med tog til Kyoto.

Dag 8. Kyoto og Shoguns borg

I Kyoto finnes de flotteste templene, palassene og hagene i landet. Kulturen og livsstilen er raffinert. Å stamme fra Kyoto anses for å være blant det mest fornemme i Japan. Kyoto ble aldri bombet under andre verdenskrig. Byen ansås å tilhøre "verden". Vi besøker borgen Nijo som ble bygget i 1603. Den er omgitt av en vollgrav og tykke murer, men innvendig ligger shogunens "slott" i tre med det berømte "nattergalgulvet" som skulle advare shogunen mot potensielle leiemordere. Kroppsvekten aktiverer en mekanisme under gulvplankene som får gulvet til å "kvitre".Slottet figurerer flere ganger i filmen "Shogun". Kinkakuji, den gylne paviljongen, er nok den mest kjente av de over 1600 templene i Kyoto. Bygningen er helt dekket av bladgull og har en dramatisk historie da den ble brent ned av en munk, for så å bygges opp igjen.

Ryoanji er også en av byens verdensarver. Den tørre zenhagen er noe av en gåte med sine 15 steiner, revet grus og leiremur.

Et besøk til helligdommen Fushimi Inari avslutter dagen. Her dyrkes fruktbarhetsguden Inari og hans utsendinger-rever. Gjennom århundrer har folk donert penger til Shinto porter bygget sammen til en utrolig hall med 10.000 oransje toriporter opp i fjellet! Korridoren er kjent fra Memoirs of a Geisha og er en av de mest populære attraksjonene i hele Japan.

Dag 9. Ledig dag

Ledig dag for å oppleve Kyoto alene, som er en by med mye å tilby. For tips om hva som kan oppleves, er TEMA-guiden tilgjengelig.

Dag 10. Hiroshima og Miyajima

Morgentur till togstasjonen da vi reiser med expresstog til Hiroshima. Kl 08.15 den sjette august 1945 stoppet tiden i Hiroshima. Store deler av byen ble utslettet av en atombombe og navnet Hiroshima ble etset for alltid i hodet til alle mennesker.

Vi besøker selvfølgelig Fredsparken, Peace Memorial Park, med bilder og gjenstander som minner om de forferdelige ødeleggelsene. Ruinene av industrihallen og dens kuppel står igen som et symbol på alle krigens redsler.

På ettermiddagen gjør vi en utflukt til Miyajima-øya og Itsukushima-tempelet. Den store røde torii-portalen har blitt et velkjent symbol for Japan. Hele det vakre tempelanlegget ser ut som om det flyter på havoverflaten.

Dag 11. Osaka

Om morgenen fortsetter vi til Japans tredje by, Osaka. Her har du muligheten til å oppleve den livlige gaten Dotonbori med alle restauranter og neonskilt.

Dag 12 – Hjemreise og hjemkomst

Reisen tilbake til Europa starter på Osakas flyplass Kansai, som ligger på en kunstig øy. På kvelden samme dag er vi hjemme igjen i Skandinavia.

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r Japan
• Samtlige overnattinger
• 9 frokoster
• 4 lunsjer
• 2 middager
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1
Avreise fra Skandinavia.

Dag 2
Ankomst Tokyo. Resten av dagen fri. Tre overnattinger på hotell i Tokyo.

Dag 3
I Tokyo. Byrundtur med Keiserpalasset, Meji-templet, Asakusa m.m. Frokostbuffét og lunsj er inkludert.

Dag 4
Fridag i Tokyo. Frokost er inkludert.

Dag 5
Tokyo – Nagoya – Takayama. Tog. Frokostbuffét og middag er inkludert. Rundtur i Takayama. En overnatting på Ryokan-hotell i Takayama.

Dag 6
Takayama – Shirakawago – Kanazawa. Buss 150 km. Frokost og lunsj er inkludert. En overnatting på hotell i Kanazawa.

Dag 7
Besøk i Kanazawa med Nagamachi og Nomuras residens. Kanazawa – Kyoto. Togreise. Frokostbuffét er inkludert. Tre overnattinger på hotell i Kyoto.

Dag 8
I Kyoto med byrundtur til Nijo, Kinkakuji og Ryoanji. Frokostbuffét og lunsj er inkludert.

Dag 9
Ledig dag for å oppleve Kyoto alene. Frokostbuffét er inkludert.

Dag 10
Kyoto – Hiroshima. Tog. Besøk ved Peace Memorial Park. Frokostbuffét og lunsj er inkludert. En overnattning på hotell i Hiroshima.

Dag 11
Utflukt til Miyajima og Itsukushima-tempelet. Hiroshima–Osaka. Tog. Frokostbuffét og middag er inkludert. En overnatting på hotell i Osaka.

Dag 12
Avreise med fly fra Osaka. Frokostbuffét er inkludert. Ankomst til Skandinavia.

Japan

Innbyggere 127 millioner
Flateinnhold 377 835 km²
Valuta Japanske yen.
Religion 54 % shintoister, 40 % buddhister, 0,7 % kristne og 4,7 % tilhører andre trosretninger, for eksempel sjamanisme.
Språk Japansk
Styresett Konstitusjonelt monarki

Viktig om reisen

Prisen inkluderer
Fly Norge – Tokyo og retur fra Osaka, buss og togreiser i Japan ifølge programmet, TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter og entréer ifølge dagsprogram.

Valuta
Yen (JPY). Betalings- og kredittkort kan brukes mange steder men ikke over alt. Minibanker finnes på 7/11 og Citibank. Hvis du vil veksle kontanter er der US-dollar og euro som fungerer best.

Du betaler selv for drikke til måltidene (vin, øl, mineralvann eller kanskje sake) samt for de måltider som ikke er inkludert ifølge dagsprogrammet. Det finnes store muligheter for å innta disse måltidene til lave kostnader på mindre restauranter, der japanerne selv går.

Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.

Hotell
Det kan forekomme alternative hotell på visse avreiser.


Driks
Driks forekommer sjeldent i Japan, og generelt forventes det ikke at man betaler ekstra ved f.eks restaurantbesøk. Det er derimot vanlig å gi driks til sjåfører og lokalguider. Vi anbefaler derfor at du tar med deg 2 000 yen per person som samles inn av TEMAs reiseleder i løpet av reisens første dag. Reiseleder fordeler driks til berørte under reisen.  


Klima
Klimaet varierer vesentlig fra snørike Hokkaido i nord til det nærmest subtropiske klimaet i sør. Høyden over havet innebærer også betydelige temperaturforskjeller.

Informasjon om klima og aktuelle værprognoser finner man blant annet på yr.no, bbc.com og cnn.com.

Klær
Om sommeren og tidlig på høsten passer det med lette, svale bomullsklær på reiser og utflukter. På de sene høstreisene kan det være godt å ha en kåpe eller jakke.

Ta med et ullplagg til besøket i fjellområdene på reisene om våren og høsten, og en paraply eller en lett regnjakke.

Vær oppmerksom på

Stikkontakter i Japan er av type A eller B: Type A har to flate hull, type B har samme hull som A pluss et ekstra hull for jord. A-kontakten fungerer i Både A og B mens B kontakten fungerer bare i et B uttak. A varianten er den vanligste, og det er samme type som brukes i USA.

Wifi finnes stort sett på alle hotell. De fleste hoteller låner ut adaptere, men det kan være lurt å ta med egen. Kontroller at dine "apparater" tåler 100V. 

Hotellet i Takayama er et tradisjonelt japansk såkalt Ryokan, en annerledes opplevelse. Middag og frokost serveres på gulvet og ”sengene” er kun madrasser som ligger direkte på gulvet. Eventuelt inntas også flere måltider sittende på gulvet.

Til overnattingen i de japanske alpene Dag 5 og Dag 6, samt overnattingen i Hiroshima Dag 10, ber vi deg ta med en lettpakket og sammenleggbar bag (kan også kjøpes i løpet av reisen), da din hovedbagasje transporteres direkte til Kyoto respektive Osaka.

Dag 11. Utflukten til Miyajima-øya og Itsukushima-tempelet. Deler av tempelet kommer til å restaureres fra og med sommeren 2019 og blir delvis dekket av stillas. Restaureringenkommer til å pågå fram til august 2020. 

Hotell/overnatting

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreisested Pris Status
31.10.2022 12 dager Japan – fra Tokyo til Hiroshima Oslo 51 190 NOK 2 plasser igjen Bestill
21.03.2023 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Zürich
2023-03-21
08:50
2023-03-21
11:15
Swiss International Air Lines, 1211
Zürich
Tokyo
2023-03-21
13:00
2023-03-22
08:30
Swiss International Air Lines, 160
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Munich
2023-04-01
09:30
2023-04-01
14:20
Lufthansa, 743
Munich
Oslo
2023-04-01
15:55
2023-04-01
18:05
Lufthansa, 2454
12 dager Japan – fra Tokyo til Hiroshima Oslo 55 150 NOK 1 plass igjen Bestill
28.03.2023 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2023-03-28
11:50
2023-03-28
13:40
K L M, 1144
Amsterdam
Tokyo
2023-03-28
14:40
2023-03-29
08:40
K L M, 861
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Amsterdam
2023-04-08
10:25
2023-04-08
15:00
K L M, 868
Amsterdam
Oslo
2023-04-08
20:50
2023-04-08
22:35
K L M, 1151
12 dager Japan – fra Tokyo til Hiroshima Oslo 52 850 NOK 4 plasser igjen Bestill
04.04.2023 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2023-04-04
11:50
2023-04-04
13:40
K L M, 1144
Amsterdam
Tokyo
2023-04-04
14:40
2023-04-05
08:40
K L M, 861
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Amsterdam
2023-04-15
10:25
2023-04-15
15:00
K L M, 868
Amsterdam
Oslo
2023-04-15
20:50
2023-04-15
22:35
K L M, 1151
12 dager Japan – fra Tokyo til Hiroshima Oslo 54 350 NOK 1 plass igjen Bestill
06.06.2023 12 dager Japan – fra Tokyo til Hiroshima Oslo 47 850 NOK 4 plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.