Jordan - det kongelige Arabiamed Jerash, Dødehavet og Petra

Skyskrapere blander seg med beduintelt og kristne kirker med moskéer. Besøk ved Dødehavet, Wadi Rums månelignende ørkenlandskap og klippebyen Petra gjør denne spennende reise komplett. Velkommen til et fredfullt Jordan.

Reisefakta

Land: Jordan

Reisetype: Rundreise

Reiselengde: 9 dager

Størrelse på gruppen: 15-24 personer

Visum kreves : Ja

Høydepunkter

 • Jerash, Midtøstens Pompeji
 • Madaba, de vakre mosaikkenes by
 • Dødehavet, flyt som en kork
 • Wadi Musa, ørkenlandskapet
 • Petra, den bortgjemte klippebyen

Dagsprogram
20. + 27.mars

Dag 1 – Utreise.

Fly med Turkish Airlines via Istanbul til Amman i Jordan.

Dag 2 – Amman. Jerash.

Etter ankomst blir vi møtt av vår reiseleder, som tar oss til hotellet i Amman hvor vi har noen timers hvile. Etter lunsj gjør vi en bytur i Jordans hovedstad. Amonittenes by Rabbath-Ammon, som en gang i tiden lå her, nevnes flere ganger i Bibelen. Etter Alexander den store spredte den hellenistiske kulturen seg i regionen. Byen ble omdøpt til Philadelphia av det ptolemeiske dynatiet. Senere satte romerne sitt preg på byen, blant annet gjennom et Herkulestempel og et teater. Som Roma, ble byen først bygget på syv høyder. I løpet av byrundturen besøker du også Citadellet og et lite arkeologisk museum.

Dag 3 - Jerash.

I dag besøker vi et av reisens høydepunkt, den historiske byen Jerash. Dette arkeologiske området var begravd under sand og ble oppdaget først på slutten av 1800-tallet.

Byen regnes som et av det romerske rikets best bevarte steder. Geiter beiter rundt på de frodige engene som omgir de antikke skattene. Blant severdighetene er det nok Hadrianusbuen, Hippodromen og Artemistempelet som gjør størst inntrykk. Vi vandrer rundt på blant annet den antikke gaten Cardo Maximus.

Tilbakeferden til Amman går over et kupert landskap med olivenlunder og hveteåker. Landsbyene prydes av moskéer. Vi ser dyrket mark, mennesker i tradisjonelle klær og høye boligblokker i en salig blanding. Trafikken blir mere intens når vi nærmer oss Amman.

Dag 4 – Nebofjellet. Lille Petra.

Dagens første besøk gjør vi på Nebofjellet, som ifølge Bibelens 5:e Mosebok, sies at det var fra dette fjellet som Moses fikk se Kaanans land. Ifølge Bibelen var det også her han døde. En minnestein er reist til hans ære.

Om være tillater det kan vi se utover dalen og helt bort til Dødehavet. På fjellet ligger en kirke fra kristendommens opprinnelse. I mange år har det pågått en renovering av helligdommen og dens vakre mosaikkgulv. Fransiscanerordenens munkebrødre som i dag bor i klosteret rett ved ansvarer for den kjærlighetsfulle renoveringen.

På ferden videre stopper vi i Madaba der vi besøker St. Georgeskirken og ser på verdens eldste mosaikk-kart. Det forestiller det hellige landet fra Sidon til Alexandria. I Madaba er cirka 30 prosent av byens befolkning kristne. I dag finnes det flere kirker enn moskéer her.

Før vi når frem til Petra gjør vi et besøk ved "Lille Petra". Det var her de store karavannene stoppet og slo leir. Lille Petra er som navnet tilsier, en litt mindre versjon av ruinbyen Petra. Stedet innehar en samling av rituelle bankettsaler som ligger skjult inne i en sval dalgang. Her ser vi mange små trappetrinn som klatrer opp langs klippesidene, og som fører til grottene og hullene. Vi ankommer den magiske byen Petra tidlig på kvelden. Her bor vi i to netter.

Dag 5 – Klippebyen Petra.

Den glemte klippebyen i Petra er for mange rundreisens absolutte høydepunkt. Vi vandrer gjennom en 1,2 kilometer lang kløft i fjellet. Den som ønsker kan i stedet ri inn samme vei. Fjellveggens farge endres langsetter veien. Da vi kommer frem til åpningen blir vi møtt av et storslått tempel, hugget for hånd rett i den rosa sandsteinsklippen. Byen Petra er Jordans absolutte severdighet og er selvfølgelig å finne på Unescos verdensarvliste.

Byen Petra var lenge omgitt av mystikk. Beduiner holdt vakt mot at uvedkommende kom seg inn. I filmen Indiana Jones og det siste korstoget ble nabatéenes hemmelige by fremvist på store filmlerretter rundt omkring i verden. Det kan synes å være skjebnens ironi. Området er stort og vi rekker ikke å oppleve alt på en dag. Vi anbefaler at du tar på behagelige og vel inngåtte sko siden vi kommer til å gå mye. Langs de større veiene kan du om du blir sliten leie en hest eller en kamel for en rimelig penge.

Sammen ser vi graver, templer og et teater. Vi får også muligheter til å på egen hånd vandre rundt og oppdage mer av denne antikke boplassen.

Dag 6 – Wadi Rum. Aqaba.

I dag reiser vi med buss fra Petra via Wadi Rum til Aqaba. Wadi Rum, eller beduinenes ørkendal, er et fascinerende månelandskap som ligger cirka 1 000 meter over havet. En karrig skjønnget i unike fjellmassiv. Wadi Rum er i dag nasjonalpark og det betyr at vi ikke får reise rundt der med buss. Vi stopper i det lille ørkensamfunnet Rum. Herfra tar vi oss i åpen jeep ut i dype dalganger fylte med sand blandt rosarøde sandvegger. Vi ferdes i Lawrence of Arabias fotspor. Her finner man også spor av kamelkaravaner som fraktet krydder, myrra og røkelse. Aqaba er landets eneste kystby og har i lang tid hatt en strategisk beliggenhet mellom tre kontinenter. Byen har bl.a. stått under ottomansk herredømme og ble befridd under den arabiske revolusjonen. Nå lever byen av handel, turisme og kultur. Vi bor en natt på hotell i Aqaba.

Dag 7 – Rødehavet.

Formiddagen er fri for å oppdage Aqaba på egen hånd. Du kan for eksempel prøve snorkling eller oppleve livet under overflaten fra en båt med glassbunn. Sammen med vår lokal agent arrangeres en ekstra utflukt kl. 10-14. Pris 35 USD per person. I prisen inngår fire timers båttur, snorkleutstyr, håndkle, BBQ lunsj og en alkoholfri drikke.

Vårt hotell Mövenpick ligger sentralt beliggende ved havet, med både fint bassengområde og egen strand. South Beach ligger ca 15 min med taxi fra Aqaba city, og her ha man en lang sandstrand med fine korallrev utenfor. Revene er barnevennlige og krever ingen båt. Båter med glassbunner finns det mange av. Vi anbefaler også et besøk ved byens festning. Rett ved ser du en av verdens høyeste flaggstenger, 137 meter høy.

I løpet av ettermiddagen reiser vi til Dødehavet som byr på en annen type opplevelse. På rundreisens siste to netter bor vi ved Dødehavet.

Dag 8 – Dødehavet.

Omgitt av et unikt landskap ligger dette naturlige spaet, en av de mest kjente kurstedene i verden. Her når vi jordoverflatens laveste punkt, 420 meter lavere enn havnivået.

Dødehavet er kjent for sitt høye saltnivå på omkring 33 %. Det er bl.a. på grunn av de nærliggende saltfjellene, mangelen på utløp og sjøens høye fordampning. Vannet kommer fra Genesaretssjøen via Jordanelven, men sjøen mangler utløp og vannoverflaten holdes i balanse gjennom fordampingen.

Salt og mineraler fra havet har blitt benyttet for helse og skjønnhet helt siden Herodes sine dager. Det er en spesiell følelse å kunne ta et bad i det salte og helsebringende vannet. Hvorfor ikke prøve å smøre seg med velgjørende leire og flyte som en kork. Det er det perfekte stedet for rekreasjon og avslapping på reisens siste dag med program.

Dag 9 – Hjemreise.

Tiden har kommet til å ta farvel med den vennlige jordanske befolkningen og dette fascinerende landet. I løpet av dagen reiser du hjem til Norge. Vi ønsker deg velkommen tilbake til TEMAs verden og håper at landene i denne regionen snart frister til et nytt besøk!


Dette er inkludert i reisen

• Fly via Istanbul til Amman t/r
• Samtlige overnattinger
• Lokale transporter ifølge program
• Turistvisum
• 7 frokoster
• 4 lunsjer
• 7 middager
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMA-reseledare 

REISE FAKTA

Dag 1

Fly fra Skandinavia via Istanbul til Amman. Flymåltider ombord.

Dag 2

Buss til hotellet ca 35 km. To overnattinger på hotell i Amman. Byrundtur i Amman. Lunsj og middag inkludert.

Dag 3

Bussutflukt til Jerash cirka 100 km t/r. Frokost, lunsj og middag inkludert.

Dag 4

Buss Amman – Nebofjellet – Madaba – Petra, cirka 250 km. To overnattinger på hotell i Petra. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 5

Spasertur i Petra, ca 6 - 8 km. Mulighet for å ri på hest i 3 km. Frokost og middag er inkludert.

Dag 6

Buss Petra – Wadi Rum – Aqaba, cirka 190 km. Jeeputflukt i Wadi Rum, mulighet for å ri på dromedar. En overnatting på hotell i Aqaba. Frokost og middag er inkludert.

Dag 7

Buss Aqaba – Dødehavet, ca 277 km. Ledig formiddag i Aqaba. To overnattinger ved Dødehavet. Frokost og middag inkludert.

Dag 8

Heldag ved Dødehavet. Frokost og avskjedsmiddag er inkludert.

Dag 9.

Buss Dødehavet – Amman flyplass, cirka 55 km. Hjemreise. Frokostpakke inkludert. Flymåltider om bord.

Jordan

Innbyggere 5 800 000 Flateinnhold 89 213 km² Valuta Jordansk dinar Religion Islam (sunni dominerer), små minoriteter av shiamuslimer og kristne Språk Arabisk er offisielt språk

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Flyreise Norge - Amman t/r. TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og reisens transporter ifølge dagsprogrammet.

Valuta

Jordanske dinarer (JOD). 

Les mer under Valutaveksling»

For mer informasjon om valuta og kurs kontakt bank- eller vekslingskontor.

Driks

Driks er ikke inkludert i reisens pris. TEMAs reiseleder samler inn 40 JOD per person (ca. 450 NOK) ved reisens start, og tar seg av fordeling til sjåfører, lokalguider, bagasjebærere og restaurantpersonalet ved felles måltider med flere. 

Klima og bekledning

Klimaopplysninger og aktuelle værprognoser finner du enkelt på forskjellige værnettsider: Se f.eks www.bbc.com eller www.yr.no.

I løpet av dagene beveger du deg rundt i komfortable bomullsklær, dog med en lett jakke/genser lett tilgjengelig, dersom det skulle bli litt kjølig under dagen. Ta også gjerne med lettpakket regntøy. En badehånduk og strandsko til besøket ved Dødehavet er også praktisk å ta med. 


Hotell:

For avreisen den 25. oktober bor vi de to siste nettene på Hotel Crown Plaza ved Dødehavet. 

Med reservasjon for endringer. 

Hotell information

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreiseflyplass Pris Status
2019-03-20 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Istanbul
2019-03-20
17:25
2019-03-20
23:15
Turkish Airlines, 1754
Istanbul
Amman
2019-03-21
01:40
2019-03-21
03:35
Turkish Airlines, 814
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Amman
Istanbul
2019-03-28
03:10
2019-03-28
06:40
Turkish Airlines, 815
Istanbul
Oslo
2019-03-28
08:45
2019-03-28
10:45
Turkish Airlines, 1751
9 dager Jordan - det kongelige Arabia Oslo 14 480 NOK Fullbooket
2019-03-27 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Istanbul
2019-03-27
17:25
2019-03-27
23:15
Turkish Airlines, 1754
Istanbul
Amman
2019-03-28
01:40
2019-03-28
03:35
Turkish Airlines, 814
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Amman
Istanbul
2019-04-04
02:25
2019-04-04
04:45
Turkish Airlines, 815
Istanbul
Oslo
2019-04-04
07:40
2019-04-04
10:30
Turkish Airlines, 1751
9 dager Jordan - det kongelige Arabia Oslo 15 355 NOK Fullbooket
2019-04-02 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Istanbul
2019-04-02
17:55
2019-04-02
22:35
Turkish Airlines, 1754
Istanbul
Amman
2019-04-03
02:05
2019-04-03
05:00
Turkish Airlines, 814
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Amman
Istanbul
2019-04-10
02:25
2019-04-10
04:45
Turkish Airlines, 815
Istanbul
Oslo
2019-04-10
07:40
2019-04-10
10:30
Turkish Airlines, 1751
9 dager Jordan - det kongelige Arabia Oslo 16 595 NOK 5 plasser igjen Bestill
2019-04-09 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Istanbul
2019-04-09
17:55
2019-04-09
22:35
Turkish Airlines, 1754
Istanbul
Amman
2019-04-10
02:05
2019-04-10
05:00
Turkish Airlines, 814
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Amman
Istanbul
2019-04-17
02:25
2019-04-17
04:45
Turkish Airlines, 815
Istanbul
Oslo
2019-04-17
07:40
2019-04-17
10:30
Turkish Airlines, 1751
9 dager Jordan - det kongelige Arabia Oslo 16 295 NOK 4 plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

 • Fly og hotell
 • Serviceavgifter
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Prøvesmakinger
 • TEMAs reiseledere
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreise

 
XClose