Jordan - det kongelige Arabiamed Jerash, Dødehavet og Petra

Ahlan wa sahlan! Jeg ønsker deg velkommen. En hilsen som møter oss overalt i dette gjestfrie landet. Jordan er kanskje ung som nasjon, men mektige rikers fremgang og fall har skapt en rik kultur med et åpent sinn. Skyskrapere blander seg med beduintelt og kristne kirker med moskéer. Besøk ved Dødehavet, i Wadi Rums månelignende ørkenlandskap og klippebyen Petra gjør denne spennende reise komplett. Velkommen til et fredelig Jordan.

Reisefakta

Land: Jordan

Reisetype: Rundreiser

Reiselengde: 8 dager

Størrelse på gruppen: 20-24 personer

Visum kreves : Ja

Høydepunkter

  • Jerash, Midtøstens Pompeii
  • Madaba, de vakre mosaikkenes by
  • Dødehavet, flyt som en kork
  • Wadi Rum, ørkenlandskapet
  • Petra, den bortgjemte klippebyen

Dagsprogram
2020 & 2021 

Dag 1 – Utreise.

Avreise til Amman i Jordan. TEMAs reiseleder møter oss på flyplassen og tar oss til hotellet i Amman. Felles velkomstmiddag på kvelden.

Dag 2 – Jerash og Amman – kultur og vin.

I dag besøker vi et av reisens høydepunkt, den historiske byen Jerash. Dette arkeologiske området var begravd under sand og ble oppdaget først på slutten av 1800-tallet.

Byen regnes som et av det romerske rikets best bevarte steder. Geiter beiter rundt på de frodige engene som omgir de antikke skattene. Blant severdighetene er det nok Hadrianusbuen, Hippodromen og Artemistempelet som gjør størst inntrykk. Vi vandrer rundt på blant annet den antikke gaten Cardo Maximus.

Tilbakeferden til Amman går over et kupert landskap med olivenlunder og hveteåker. Landsbyene prydes av moskéer. Vi ser dyrket mark, mennesker i tradisjonelle klær og høye boligblokker i en salig blanding. Trafikken blir mere intens når vi nærmer oss Amman.

På ettermiddagen gjør vi en bytur i Jordans hovedstad. Amonittenes by Rabbath-Ammon, som en gang i tiden lå her, nevnes flere ganger i Bibelen. Etter Alexander den store spredte den hellenistiske kulturen seg i regionen. Byen ble omdøpt til Philadelphia av det ptolemeiske dynatiet. Senere satte romerne sitt preg på byen, blant annet gjennom et Herkulestempel og et teater. Som Roma, ble byen først bygget på syv høyder. I løpet av byrundturen besøker du også Citadellet og et lite arkeologisk museum.

Mens vi samler inntrykk fra dagen får vi med oss en vinsmaking og et innblikk i Jordansk vinproduksjon. Felles middag på kvelden.

Dag 3 – Nebofjellet og Shobak

Dagens første besøk gjør vi i Madaba og St. Georgeskirken, og ser på verdens eldste mosaikk-kart. Det forestiller det hellige landet fra Sidon til Alexandria. I Madaba er cirka 30 prosent av byens befolkning kristne. I dag finnes det flere kirker enn moskéer her. I løpet av reisen stopper vi på Nebofjellet, som ifølge Bibelens 5:e Mosebok er det fjellet fra hvor Moses fikk se Kaanans land. Ifølge Bibelen var det også her han døde. En minnestein er reist til hans ære.

Om være tillater det kan vi se utover dalen og helt bort til Dødehavet. På fjellet ligger en kirke fra kristendommens opprinnelse. I mange år har det pågått en renovering av helligdommen og dens vakre mosaikkgulv. Fransiscanerordenens munkebrødre som i dag bor i klosteret rett ved ansvarer for den kjærlighetsfulle renoveringen.

Vi drar videre og utforsker slottsruinen Shobak som ligger på et platå. Vi kommer fram til den magiske byen Petra tidlig på kvelden. Her bo vi to netter.

Dag 4 – Klippebyen Petra og matlagingskurs.

Den glemte klippebyen i Petra er for mange rundreisens absolutte høydepunkt. Vi vandrer gjennom en 1,2 kilometer lang kløft i fjellet. Den som ønsker kan i stedet ri inn samme vei. Fjellveggens farge endres langsetter veien. Da vi kommer frem til åpningen blir vi møtt av et storslått tempel, hugget for hånd rett i den rosa sandsteinsklippen. Byen Petra er Jordans absolutte severdighet og er selvfølgelig å finne på Unescos verdensarvliste.

Byen Petra var lenge omgitt av mystikk. Beduiner holdt vakt mot at uvedkommende kom seg inn. I filmen Indiana Jones og det siste korstoget ble nabatéenes hemmelige by fremvist på store filmlerretter rundt omkring i verden. Det kan synes å være skjebnens ironi. Området er stort og vi rekker ikke å oppleve alt på en dag. Vi anbefaler at du tar på behagelige og vel inngåtte sko siden vi kommer til å gå mye. Langs de større veiene kan du om du blir sliten leie en hest eller en kamel for en rimelig penge.

Sammen ser vi graver, templer og et teater. Vi får også muligheter til å på egen hånd vandre rundt og oppdage mer av denne antikke boplassen.

På kvelden lærer vi oss mer om den jordanske matkulturen og får være med og lage maten som vi deretter spiser.

Dag 5 – Wadi Rum. Aqaba.

I dag reiser vi med buss fra Petra via Wadi Rum til Aqaba. Wadi Rum, eller beduinenes ørkendal, er et fascinerende månelandskap som ligger cirka 1 000 meter over havet. En karrig skjønnget i unike fjellmassiv. Wadi Rum er i dag nasjonalpark og det betyr at vi ikke får reise rundt der med buss. Vi stopper i det lille ørkensamfunnet Rum.

Vi tar oss i åpen jeep ut i dype dalganger fylte med sand blant rosarøde sandvegger. Vi ferdes i Lawrence of Arabias fotspor. Her finner man også spor av kamelkaravaner som fraktet krydder, myrra og røkelse.

Aqaba er landets eneste kystby og har i lang tid hatt en strategisk beliggenhet mellom tre kontinenter. Byen har bl.a. stått under ottomansk herredømme og ble befridd under den arabiske revolusjonen. Nå lever byen av handel, turisme og kultur. Vi bor en natt på hotell i Aqaba.

Dag 6 – Rødehavet.

Formiddagen er fri for å oppdage Aqaba på egen hånd. Det er mulig for eksempel å prøve snorkling eller oppleve livet under overflaten fra en båt med glassbunn.

Vårt hotell ligger sentralt beliggende ved havet, med både fint bassengområde og egen strand. South Beach ligger ca 15 min med taxi fra Aqaba city, og her ha man en lang sandstrand med fine korallrev utenfor. Vi anbefaler også et besøk ved byens festning. Rett ved ser du en av verdens høyeste flaggstenger, 137 meter høy.

Dag 7 – Bethany og Dødehavet.

Etter frokost går ferden videre mot Dødehavet, og på veien stopper vi i Bethany, plassen hvor det sies at Jesus ble døpt. Plassen kom med på Unescos verdensarvssliste i 2015.

Omgitt av et unikt landskap ligger Dødehavet, et naturlig spa og en av de mest kjente kurstedene i verden. Her når vi jordoverflatens laveste punkt, 420 meter lavere enn havnivået.

Dødehavet er kjent for sitt høye saltnivå på omkring 33 %. Det er bl.a. på grunn av de nærliggende saltfjellene, mangelen på utløp og sjøens høye fordampning. Vannet kommer fra Genesaretssjøen via Jordanelven, men sjøen mangler utløp og vannoverflaten holdes i balanse gjennom fordampingen.

Salt og mineraler fra havet har blitt benyttet for helse og skjønnhet helt siden Herodes sine dager. Det er en spesiell følelse å kunne ta et bad i det salte og helsebringende vannet. Hvorfor ikke prøve å smøre seg med velgjørende leire og flyte som en kork. Det er det perfekte stedet for rekreasjon og avslapping på reisens siste dag med program.

Dag 8 – Hjemreise.

Tiden har kommet til å ta farvel med den vennlige jordanske befolkningen og dette fascinerende landet. I løpet av dagen går bussen til flyplassen for fly videre til Skandinavia.


Dette er inkludert i reisen

• Fly til Amman t/r
• Samtlige overnattinger
• Lokale transporter ifølge program
• Turistvisum
• 7 frokoster
• 5 lunsjer 
• 7 middager
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMA-reseledare 

REISE FAKTA

Dag 1

Fly fra Skandinavia til Amman. Buss til hotellet ca. 55 km. Middag er inkludert. To overnattinger på hotell i Amman.

Dag 2

Utflukt med buss til Jerash, ca. 100 km. t/r. Byrundtur i Amman og vinsmaking. Frokost, lunsj, vinsmaking og middag inkludert.

Dag 3

Buss Amman –Madaba- Nebofjellet - Petra, ca 250 km. Frokost, lunsj og middag inkludert. To overnattinger på hotell i Petra.

Dag 4

Spasertur i Petra, ca 8 km. Mulighet for å ri på hest 3 km. Frokost, lunsj, matlagingskurs og middag er inkludert.

Dag 5

Buss Petra – Wadi Rum – Aqaba, cirka 190 km. Jeeputflukt i Wadi Rum, mulighet for å ri på dromedar. To overnattinger på hotell i Aqaba. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 6

Ledig dag i Aqaba. Frokost og middag er inkludert.

Dag 7

Buss Aqaba – Bethany - Dødehavet, ca 277 km. Ledig ettermiddag ved Dødehavet. En overnatting ved Dødehavet. Frokost, lunsj og middag inkludert.

Dag 8

Buss Dødehavet – Amman flyplass, ca. 55 km. Frokost og avskjedsmiddag er inkludert. Hjemreise. Frokost og flymåltider er inkludert.

Jordan

Innbyggere 7,6 millioner
Flateinnhold 89 213 km²
Valuta
Jordansk dinar
Religion Islam (sunni dominerer), små minoriteter av shiamuslimer og kristne
Språk
Arabisk er offisielt språk

Viktig om reisen

Prisen inkluderer
Flyreise Amman t/r, TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og reisens transporter ifølge dagsprogrammet.

Valuta
Jordanske dinarer (JOD). For mer informasjon om valuta og kurs kontakt bank- eller vekslingskontor.

Driks
Driks er ikke inkludert i prisen. TEMAs reiseleder samler inn 40 JOD per person i begynnelsen av reisen, og tar seg av fordelingen mellom sjåfører, bagasjebærere og restaurantpersonal ved felles måltider med mer.

Klima
Informasjon om klima og aktuelle værprognoser finner man blant annet på yr.no, bbc.com og cnn.com.


Bekledning
I løpet av dagene passer komfortable bomullsklær, dog med en lett jakke/genser lett tilgjengelig, dersom det skulle bli litt kjølig under dagen. Ta også gjerne med lettpakket regntøy. En badehånduk og strandsko til besøket ved Dødehavet er også praktisk å ta med.


Med reservasjon for endringer.

Hotell/overnatting

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreisested Pris Status
2020-11-12 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Vienna
2020-11-12
06:20
2020-11-12
08:50
Austrian Airlines, 332
Vienna
Amman
2020-11-12
10:15
2020-11-12
14:55
Austrian Airlines, 853
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Amman
Vienna
2020-11-19
16:10
2020-11-19
19:10
Austrian Airlines, 854
Vienna
Oslo
2020-11-19
20:50
2020-11-19
23:15
Austrian Airlines, 331
8 dager Jordan - det kongelige Arabia Oslo 17 850 NOK 6 plasser igjen Bestill
2020-11-19 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Vienna
2020-11-19
06:20
2020-11-19
08:50
Austrian Airlines, 332
Vienna
Amman
2020-11-19
10:15
2020-11-19
14:55
Austrian Airlines, 853
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Amman
Vienna
2020-11-26
16:10
2020-11-26
19:10
Austrian Airlines, 854
Vienna
Oslo
2020-11-26
20:50
2020-11-26
23:15
Austrian Airlines, 331
8 dager Jordan - det kongelige Arabia Oslo 17 750 NOK 6 plasser igjen Bestill
2021-02-11 8 dager Jordan - det kongelige Arabia Oslo 17 650 NOK 6+ plasser igjen Bestill
2021-02-25 8 dager Jordan - det kongelige Arabia Oslo 17 650 NOK 6+ plasser igjen Bestill
2021-03-04 8 dager Jordan - det kongelige Arabia Oslo 17 750 NOK 6+ plasser igjen Bestill
2021-03-11 8 dager Jordan - det kongelige Arabia Oslo 17 650 NOK 6+ plasser igjen Bestill
2021-03-18 8 dager Jordan - det kongelige Arabia Oslo 17 750 NOK 6+ plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

  • TEMAs reiseledere
  • Nøye utvalgte fly & hotell
  • Utvalgte måltider
  • Inngangsbilletter ifølge program
  • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.