Nyhet

Sør-Korea – morgenstillhetens landder teknologi møter tradisjon og en spennende samtidskultur

Sør-Korea, et land mellom Japan og Kina, har på bare 50 år gått fra å være en fattig jordbruksnasjon til en asiatisk suksesshistorie. Sør-Korea har også en lang historie, fra historiske imperier som Goguryeos militærmakt til Sillas kulturelle blomstring og Goryeos nasjonale etablering. Koreakrigen i 1950-1953, som endte med våpenhvile, etterlot landet med geopolitisk spenning i forhold til Nord-Korea. Men til tross for dette har Sør-Korea blitt en regional kulturell kraft. K-pop og kunst har ikke bare definert landets samtidsscene, men også påvirket hele verden. Husk "Gangnam Style". Landets utvikling og moderne kulturelle innflytelse gjør det til en sentral aktør på det asiatiske kontinentet.


Reisefakta

Land: Sør-Korea

Reisetype: Rundreiser

Reiselengde: 13 dager

Størrelse på gruppen: 11-26 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Det koreanske kjøkkenet
 • Den historiske hovedstaden Gyeongju
 • Den dynamiske smeltedigelen Busan
 • Det koreanske kjøkkenet
 • Den historiske hovedstaden Gyeongju

Dagsprogram
Sør-Korea

Dag 1 – Avreise fra Skandinavia
I dag begynner reisen mot spennende Sør-Korea.

Dag 2 – Ankomst Seoul
Transport fra flyplassen til Seoul. Avstanden fra Incheon internasjonale lufthavn til sentrum av Seoul er ca. 70 kilometer.

Seoul har ca. 12 millioner innbyggere, men hvis man regner med forstedene, bor det totalt ca. 25 millioner mennesker i denne metropolen.

På bare noen få tiår har Sør-Korea gjennomgått en imponerende forvandling og etablert seg som ledende innen film, tv, teater, musikk, mote, design og kunst. Man har bevisst satset på å invitere noen av verdens fremste arkitekter for å skape en imponerende kunst- og arkitekturscene.

Et godt eksempel på dette er det bemerkelsesverdige Dongdaemun Design Plaza, tegnet av den banebrytende arkitekten Zaha Hadid. Stedet er et arkitektonisk mesterverk og et sentralt knutepunkt for kreativitet og design i Seoul.

I tillegg har anerkjente arkitekter som Rem Koolhaas, Mario Botta og Jean Nouvel vært involvert i byggingen av det fantastiske kunstmuseet Leeum Samsung.

Denne imponerende satsingen på kulturelle landemerker gjenspeiler Sør-Koreas kunstneriske og arkitektoniske utvikling, og viser også landets vilje til å integrere global innflytelse og fremme et blomstrende kreativt miljø. En reise til Korea på 2020-tallet er en reise inn i fremtiden, der kunst og design spiller en sentral rolle i utformingen av landets identitet og internasjonale omdømme.

I Seoul smelter banebrytende mote, moderne arkitektur, innovativ teknologi og en leken ungdomskultur sammen med rike kulturelle tradisjoner.

Om kvelden spiser vi velkomstmiddag sammen i Seoul.

Dag 3 – Byrundtur i Seoul
I dag passerer vi det imponerende "Blå huset", kjent som Cheong Wa Dae på koreansk. Det blå huset var Sør-Koreas presidentbolig og administrative hovedkvarter fra 1948-1922, og bygningen har en fremtredende plass i sørkoreansk politikk og historie.

Deretter fortsetter vi til det gamle keiserpalasset i Seoul. (*Vær oppmerksom på at det er stengt på tirsdager) og National Folk Museum. Gyeongbok, som har stått majestetisk her siden 1395, er et levende vitnesbyrd om områdets turbulente historie de siste 600 årene. Palassets prakt og arkitektoniske skjønnhet forteller en fascinerende historie om Koreas fortid.

I årenes løp har Gyeongbok-palasset vært utsatt for gjentatte japanske invasjoner, og under Koreakrigen 1950–53 ble store deler av området ødelagt. Til tross for disse påkjenningene og ødeleggelsene har en stor del av palasset blitt restaurert til sin fordums prakt og fremstår i dag slik det opprinnelig var tenkt. Den imponerende restaureringen gjør at vi kan vandre gjennom de vakre gårdsplassene og beundre den tradisjonelle arkitekturen som en gang var hjertet i det koreanske keiserdømmet. En verden av palassintriger der embetsmenn kjempet om keiserens gunst og konkubiner konkurrerte om å stige i gradene.

Deretter utforsker vi det nærliggende nasjonale folkelivsmuseet, der vi får et dypere innblikk i landets historie fra keisertiden til 1910, da Korea ble okkupert av Japan. Museet gir oss muligheten til å få en dypere forståelse av koreansk kultur og levesett. Etter formiddagens sightseeing spiser vi lunsj på en lokal restaurant.

Gwanghwamun-torget, som ligger i hjertet av Seoul i Sør-Korea, er et historisk og kulturelt samlingssted med blant annet statuen av kong Sejong den store.

Ikke langt unna ligger Bukchon Hanok Village, et sjarmerende boligområde kjent for sine velbevarte hanok-hus, som gir besøkende et innblikk i den tradisjonelle koreanske livsstilen og arkitekturen.

Kunst og antikviteter finner du på Insadong Antique Street.

Sent om ettermiddagen returnerer vi til hotellet for å slappe av etter en dag fylt med spennende opplevelser og severdigheter i denne fantastiske byen.

Dag 4 – DMZ grensen til Nord-Korea
Vi setter kursen mot DMZ (Dorasanobservatoriet og den tredje tunnelen. (Vær oppmerksom på at det er stengt på mandager) Fra Dorasanobservatoriet har vi mulighet til å se den demilitariserte sonen. Under Koreakrigen, som brøt ut i 1950, ble Nord- og Sør-Korea satt opp mot hverandre i en konflikt som involverte internasjonal innblanding. Krigen ble formelt avsluttet med en våpenhvile i 1953, men det ble aldri undertegnet noen formell fredsavtale. Derfor fungerer den 38. breddegrad som en våpenhvilelinje snarere enn en offisiell grense, og dermed er Nord- og Sør-Korea fortsatt formelt i krig med hverandre. Til tross for denne historiske situasjonen trenger vi imidlertid ikke å bekymre oss for sikkerheten under reisen, for vi får grundig informasjon om hvilke retningslinjer og restriksjoner som gjelder under besøket.

Ved Gjenforeningsbroen blir papirene våre kontrollert før vi fortsetter til en av de underjordiske tunnelene som ble gravd ut av Nord-Korea på 1960- og 70-tallet. Disse tunnelene, som ble oppdaget av Sør-Korea, er en påminnelse om den komplekse politiske situasjonen på Koreahalvøya.

I løpet av utflukten kommer vi til å fordype oss i disse historiske hendelsene fra Koreakrigen. Dette vil gi oss en dypere forståelse av de pågående spenningene og de felles interessene som fortsatt preger forholdet mellom Nord- og Sør-Korea.

Etter utflukten smaker vi på lokale delikatesser på en restaurant i nærheten. Dagen fortsetter med et besøk War Memorial of Korea, et sted som hedrer landets historie og helter.

Når ettermiddagen går mot slutten, vender vi tilbake til hotellet for å reflektere over dagens opplevelser. En dag fylt med spennende utflukter, interessant historie og deilige smaker.

Dag 5 – Tradisjonell kultur og festning
I dag drar vi til en koreansk folkelandsby, et sted der tradisjon og kultur flettes sammen. Her får vi et innblikk i det koreanske hverdagslivet gjennom autentiske bygninger og de tradisjonelle aktivitetene som foregår her.

Lunsj er inkludert, og vi tar også turen til Suwonhwaseong-fortet. Dette fortet, som ble bygget under Joseon-dynastiet, omkranser Suwon by, og muren er fra slutten av 1700-tallet, oppført under kong Jeongjo av Joseon-dynastiet for å hedre og beskytte graven til hans farfar, prins Sado. Denne godt bevarte festningen er kjent for sin avanserte arkitektur og militære innovasjon, som inkluderer både tradisjonelle og vestlige militærteknikker. Suwonhwaseong står på UNESCOs verdensarvliste og regnes som et av Sør-Koreas viktigste kulturelle symboler. Vi utforsker de mektige murene.

Etter en dag fylt med kulturelle opplevelser og severdigheter returnerer vi til hotellet for en overnatting i Seoul.

Dag 6 – Hyandai Goyang Motor, Design Plaza og markedsliv
Dagens program starter med Hyundai Goyang Motor Studio. Her får vi utforske og oppleve den fascinerende verdenen av Hyundai-motorer og deres banebrytende teknologier.

I dag er lunsj inkludert, og vi besøker også Dongdaemun Design Plaza. Denne moderne og futuristiske bygningen er et kreativt knutepunkt og sentrum for design og mote. Design Plaza sto ferdig i 2014 og har blitt et fremtredende symbol på Seoul, til tross for at byggingen ble flere år forsinket.

Ingen annen by har vært så ambisiøs som Seoul når det gjelder å skape et senter for design og mote. Den imponerende bygningen er på hele 85 000 kvadratmeter og huser et designbibliotek, et moteforum og et mylder av butikker.

En av de mest fremtredende arkitektene bak Design Plaza er den internasjonalt anerkjente Zaha Hadid. Hennes designfilosofi kjennetegnes ofte av myke og flytende former, og i Design Plazas tilfelle håpet hun at bygningens unike arkitektoniske særpreg skulle inspirere Seouls innbyggere til å tenke utradisjonelt.

Zaha Hadid var en pioner innen arkitektur og en av verdens mest innflytelsesrike kvinnelige arkitekter. Hun mottok mange priser og anerkjennelser for sitt banebrytende arbeid og har satt varige spor etter seg i arkitekturens verden.

Vi tar også turen til Gwangjang-markedet. Med en historie som strekker seg over mer enn 100 år, er Gwangjang-markedet i dag et av Koreas mest fremtredende tradisjonelle markeder. Her finner du et stort utvalg av varer alt fra metervis med silke av høy kvalitet og sengetøy til en overflod av håndlagde produkter og suvenirer. Særlig populær blant unge, trendy koreanere er avdelingen for vintageklær – gatemote.

Et høydepunkt på Gwangjang-markedet er de mange matbodene som lokker med duften av nylagede spesialiteter. Her kan du nyte en kulinarisk reise gjennom koreansk gatemat og tradisjonelle retter.

Dag 7 – Dag til egen disposisjon i Seoul
I dag kan du utforske Seoul nærmere på egen hånd. Reiselederen og den lokale guiden kan foreslå flere spennende severdigheter og aktiviteter.

Dag 8 – Reise videre mot Busan med KTX høyhastighetstog
I dag går turen med Sør-Koreas høyhastighetstog til Busan. KTX er et høyhastighetstogsystem som ble lansert i 2004 og det har revolusjonert reisemåten i Sør-Korea. Togene kan nå hastigheter på opptil 300 km/t, noe som gjør dem svært effektive når det gjelder å redusere reisetiden mellom storbyene. Avstanden mellom Seoul og Busan, to av Sør-Koreas største byer, er ca. 325 kilometer i rett linje. Når du reiser med KTX, tar reisen mellom Seoul og Busan rundt 2,5 til 3 timer, avhengig av togtype og antall stopp.

Busan, som ligger på sørøstkysten av Sør-Korea, er en dynamisk og mangfoldig by som kombinerer moderne byutvikling med rik kulturarv og vakker natur. Byen har en lang og rik historie. Under Silla-dynastiet var byen en viktig havn for handel med Kina og Japan. Under Goryeo- og Joseon-dynastiene var Busan en viktig handelsby og en strategisk havn. Under Koreakrigen fungerte byen som base for FN-tropper. Etter krigen gjennomgikk Busan og hele Sør-Korea en økonomisk gjenoppbygging og industrialisering.

Vi besøker Haedong Yonggungsa-tempelet og lar oss imponere av den vakre arkitekturen og atmosfæren. Det ble grunnlagt under Goryeo-dynastiet i 1376 av munken Naong under kong Gongmin regjeringstid. Tempelet ble ødelagt under den japanske okkupasjonen, men ble gjenoppbygd på 1930-tallet.

Her kan du se en statue av Avalokiteshvara (Kwanseum Bosal), barmhjertighetens gudinne, som antas å gi beskyttelse til dem som ber om det. Templet er også populært under det koreanske nyttåret, da folk kommer for å se soloppgangen som en del av nyttårsritualene sine.

Deretter går turen videre til Haeundae Beach – et perfekt sted å slappe av og nyte den maritime atmosfæren.

Senere på dagen besøker vi Busan Tower og nyter utsikten over byen fra tårnets observatorium.

Etter dagens utfluktsprogram sjekker vi inn på hotellet for å hvile og slappe av.

Dag 9 – Busans natur og kultur
Vi starter dagen med å utforske Gamcheon Cultural Village, der de fargerike husene og kunstverkene skaper en livlig atmosfære. Vi rusler gjennom de trange smugene og nyter den kreative energien som preger området. Gamcheon var opprinnelig en fattig bosetning under Koreakrigen. I 2009 ble det gjennomført et kunstprosjekt for å forvandle området til en kulturlandsby, og siden har det blitt en av Busans mest populære turistattraksjoner.

Deretter drar vi til Igidaeklippen for å nyte den naturlige skjønnheten og den imponerende utsikten over kysten. Fra klippene har du en spektakulær utsikt over havet.

Lunsj er inkludert i løpet av dagen.

Etter lunsj avslutter vi dagens utflukt med å besøke Oryukdo Skywalk, der vi kan gå over gangbroer av glass og oppleve en fantastisk panoramautsikt over havet og de omkringliggende øyene. Det blir en minneverdig avslutning på en begivenhetsrik dag i Busan.

Dag 10 – Til Gyeongju 90 km
Reisen fra Busan til Gyeongju med buss tar vanligvis 1,5 til 2 timer, avhengig av trafikk og veiforhold.

Gyeongju, også kjent som et "museum uten murer", er Koreas historiske skattkammer. Gyeongju, en by med over to tusen års historie, var hovedstaden i det mektige Silla-riket under Silla-dynastiet. I løpet av denne perioden blomstret byen som et politisk, økonomisk og kulturelt sentrum. Silla-dynastiet, som varte fra 57 f.Kr. til 935 e.Kr., er i dag en av Sør-Koreas mest historisk betydningsfulle byer, rik på kulturelle skatter og arkeologiske steder. Byen er hjemsted for Bulguksa-tempelet og Seokguram-grotten, som begge står på UNESCOs verdensarvliste og vitner om den sofistikerte buddhistiske kunsten og arkitekturen under Silla-perioden. I Gyeongju ligger også det enorme gravfeltet Daereungwon, der de imponerende kongelige gravhaugene gir et unikt innblikk i gravskikken og seremoniene i det gamle Silla.

Turen fortsetter til Cheomseongdae, et av verdens eldste astronomiske observatorier, og deretter videre til Anapjidammen, en vakker dam omgitt av historiske bygninger og hager.

Etter en dag full av kulturelle opplevelser drar vi tilbake til hotellet vårt i Busan.

Dag 11 – Tid på egen hånd i Busan.
Dag til egne opplevelser i Busan. TEMAs reiseleder har flere tips til hvordan du kan bruke denne dagen.

Dag 12 – Tilbake til Seoul
Vi starter dagen med å ta ekspresstoget til Seoul, en behagelig og effektiv reise til hovedstaden. Vårt første mål er Gangnam Street, der vi utforsker de trendy butikkene og kafeene langs gaten. Her kan vi fange opp den moderne atmosfæren og oppleve lokale trender. "Gangnam Style" er også en K-pop-singel av den sørkoreanske musikeren PSY, utgitt i juli 2012 som en del av hans sjette studioalbum. Sangen og spesielt musikkvideoen ble en global sensasjon og viral hit på Internett, kjent for sin energiske musikk, ikoniske dansetrinn ("hestedansen") og humoristiske innslag. "Gangnam Style" refererer spesifikt til bydelen Gangnam i Seoul, som er kjent for sin luksuriøse, forretningsmessige og trendy livsstil, og sangen kritiserer på en leken måte folks streben etter overfladiskhet og status.

Musikkvideoen til "Gangnam Style" ble den første videoen på YouTube som nådde én milliard visninger og satte flere andre rekorder på plattformen. Den umiddelbare og overveldende populariteten bidro til å spre koreansk popkultur (K-pop) globalt og markerte en milepæl i hvordan sosiale medier kan gjøre musikk og videoer til globale fenomener over natten. PSYs "Gangnam Style" har siden den gang vært et kulturelt fenomen og en viktig del av den globale popkulturens historie.

Det blir servert lunsj i løpet av dagen.

Vi tar også turen til COEX Byulmadang-biblioteket, også kjent som Starfieldbiblioteket. Dette biblioteket er kjent for sin åpne og luftige design, som inkluderer en imponerende bokhylle i to etasjer som strekker seg opp til taket og inneholder over 50 000 bøker og magasiner.

Turen går deretter videre til Lotte World Tower, et av de mest fremtredende landemerkene i Seoul. Skyskraperen byr på en fantastisk utsikt over byen fra observasjonsdekket.

Med sine 123 etasjer og en høyde på 555 meter er det en av verdens høyeste bygninger. Tårnet ble offisielt åpnet 3. april 2017 og er en del av et større kompleks som omfatter kjøpesentre, luksushoteller, kontorlokaler, luksusboliger og en observasjonsplattform.

Arkitekturen til Lotte World Tower er inspirert av tradisjonell koreansk keramikk og kalligrafi, noe som gir tårnet en unik silhuett mot byens skyline. Tårnet smalner inn etter hvert som det reiser seg, og skaper en elegant og dynamisk form.

Et av de mest bemerkelsesverdige innslagene i Lotte World Tower er Seoul Sky, observasjonsdekket som ligger i etasjene 117 til 123. Her får besøkende en uforglemmelig utsikt over byen fra nesten 500 meters høyde. Seoul Sky er kjent for å ha verdens høyeste glassgulv, noe som gir en følelse av å gå i luften.

Etter en dag på oppdagelsesferd samles vi for å spise avskjedsmiddag sammen med nye venner og oppsummere reisen.

Dag 13 – Hjemreise
I dag går turen hjem til Skandinavia. Vi i TEMA takker for denne gangen.

Dette er inkludert i reisen

• Fly tur/retur Skandinavia

• Alle overnattinger

• 10 frokoster

• 7 lunsjer

• 2 middager

• Inngangsbilletter i henhold til program

• TEMA-reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1 Avreise til vakre Sør-Korea
I dag er det avreise til Sør-Korea.

Dag 2 Seoul ankomst og middag
Transport fra Incheon, ca. 70 km. Velkomstmiddag eller lunsj avhengig av ankomsttid.

Dag 3 Byrundtur i Seoul
Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 4 DMZ og grensen til Nord-Korea
50 kilometer med buss. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 5 Suwon
Ca. 35 km. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 6 Seoul
Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 7 Egentid i Seoul
Frokost er inkludert.
Utfluktsprogram ved ankomst. Ca. 300 km. Lunsj er inkludert.

Dag 9 Busan
Utflukter i Busan

Dag 10 Utflukt til Gyeongju
Besøk flere historiske severdigheter i området. Lunsj er inkludert.

Dag 11 Ledig dag i Busan
Frokost er inkludert. Egentid i Busan

Dag 12 KTX tilbake til Seoul
Lett utfluktsprogram. Frokost, lunsj og avskjedsmiddag er inkludert.

Dag 13 Hjemreise til Skandinavia
Det er på tide å si farvel til Sør-Korea. Vel møtt på nye TEMA-reiser i fremtiden.

Sør-Korea

Folkmängd: 52 miljoner
Landets yta: 99 274 km²
Valuta: Won
Religion: Shamanism, Buddhism, Konfucianism, Kristendom
Språk: Koreanska, de högre utbildade förstår i allmänhet engelska

Viktig om reisen

Viktig om reisen:

Tidsforskjell


Tidsforskjellen mellom Sør-Korea og Norge er +8 timer.


Driks

Det er ikke vanlig å gi tips i Sør-Korea. De fineste hotellene legger til et servicetillegg på prisen. I servicebransjen er det vanlig å vise takknemlighet overfor sjåfører og guider. TEMAs reiseleder samler inn 60 USD og deler dem ut til personalet som hjelper oss underveis.


Adapter

Sør-Korea har 220v og det er ikke nødvendig med adapter.


Bagasjeservice mellom Seoul og Busan


For KTX-toget sendes bagasjen med lastebil. Én koffert er inkludert i vår betalte tjeneste.


Klima:

Sør-Korea har et temperert klima med fire forskjellige årstider. Vintrene er lange, kalde og tørre med snøfall, mens somrene er korte, varme og fuktige, spesielt sør i landet. Det regner mest mellom slutten av april og september, påvirket av monsunvindene fra Stillehavet. Våren og høsten er behagelige med stigende eller fallende temperaturer og tørt vær. Årstidene byr på ulike naturopplevelser, som kirsebærblomstring om våren og fargerike blader om høsten. Regntiden om sommeren kan imidlertid føre til oversvømmelser og jordskred. Generelt gir det tempererte klimaet mulighet for varierte og morsomme utendørsaktiviteter året rundt.


Hotell/overnatting

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreisested Pris Status
18.10.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Frankfurt
2024-10-18
09:50
2024-10-18
11:55
Lufthansa, 859
Frankfurt
Seoul
2024-10-18
15:25
2024-10-19
09:55
Lufthansa, 712
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Seoul
Frankfurt
2024-10-30
12:45
2024-10-30
18:30
Lufthansa, 713
Frankfurt
Oslo
2024-10-30
21:40
2024-10-30
23:45
Lufthansa, 864
13 dager Sør-Korea – morgenstillhetens land Oslo 63 150 NOK 6 plasser igjen Bestill
03.04.2025 13 dager Sør-Korea – morgenstillhetens land Oslo 63 150 NOK 4 plasser igjen Bestill
16.10.2025 13 dager Sør-Korea – morgenstillhetens land Oslo 63 150 NOK 6 plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Komfortabel gruppestørrelse
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.