Sør-Thailands skjærgård og regnskogeren rundreise utenom allfarvei

Vår favorittreise over mange år i Sør-Thailand! Fra Khao Soks frodige regnskog til Phang Nga-buktens fortryllende sukkertoppsskjærgård. Jungelvandring ispedd båtturer, tempelbesøk og møter med lokalbefolkningen. Nyt stillheten under avslappende elveturer. I Trang skjærgård snorkler vi ved paradisøyer som Koh Chauk, Koh Hai og Koh Mook. Reisen avsluttes i fine Krabi med lokalt liv på øya Klang og flott bosted i Ao Nang.Reis.

 

Reisefakta

Land: Thailand

Reisetype: Rundreise

Reiselengde: 12 dager

Størrelse på gruppen: 21-25 personer

Visum kreves : Nej

Høydepunkter

 • Jungeltrekking og besøk ved Cheow Lan-sjøen
 • Båttur langs Tapielven
 • Nattmarkedet i Trang
 • Øyhopping i Trang-skjærgården
 • Heldag på Koh Klang med rismarker og mangroveskog

Dagsprogram
Vinter 2018/19

Dag 1 – Avreise til Thailand

Avreise fra Skandinavia til Thailand med Qatar via Doha.

Dag 2 – Til Khao Soks nasjonalpark

TEMAs reiseleder møter gruppen på Phukets flyplass. Fra flyplassen fortsetter vi på landeveien nordover, over broen fra Phuket til fastlandet og videre til nasjonalparken Khao Sok.

Vi kommer frem til lodgen på formiddagen og det blir tid til å nyte lodgens fredelige miljø og en deilig lunsj. Her i den tropiske regnskogen har dyr og vekster tilpasset seg - enten til en mørk og fuktig tilværelse på bakkeplan eller til et liv høyt oppe bland trekronene. Regnskogens mektige hvelv skjuler den sterke solen og sikadenes plystrende surring i trærne skaper en magisk stemning.

I løpet av ettermiddagen utforsker vi Khao Sol-elven som slynger seg frem mellom fascinerende og vakre kalksteinsformasjoner med en jungelvandring og en kanotur.

På kvelden spiser vi en felles velkomstmiddag på lodgen.

Dag 3 – Cheow Lan Lake

Khao Sok National Park er et enestående jungelområde med en tropisk regnskog. Dagen tilbringes på innsjøen Cheow Lan, der vi gjør en kort båttur og deretter vandrer gjennom den tropiske jungelen til en nærliggende innsjø. På en bambusflåte tar vi oss ut til Coral Cave, med urgamle stalagmitter og stalagtitter. Med det som gjør grotten unik er dens vakre koraller.

Vi nyter lunsjen ved sjøen og det vil også bli tid til et avkjølende bad før vi reiser tilbake til vår lodge.

Dag 4 – Båttur på Tapielven

Vi forlater Khao Sok og reiser mot østkysten. Vel fremme i Surat Thani går vi i havnen ombord på en såkalt longtailbåt for en times båttur langs Tapielven. I løpet av turen kan du se hverdagslivet langs elvebredden, der husene er bygget på påler ute i vannet.

Lunsjen serveres på en lokal restaurant før vi deretter fortsetter reisen sørover.

Denne natten bor vi i Khanom på østkysten. Her går hverdens sin vante gang rett rundt hjørnet fra vårt sjarmerende bosted.

Dag 5 – Byen med Thailands reneste luft

Vi følger kysten sørover frem til Nakhon Sri Thammarat. Her besøker vi det betydningssfulle buddhistiske pilegrimstempelet Wat Mahathat med sin imponerende stupa. Tempelet er foreslått å bli Thailands neste verdensarv på Unescos liste.

I Baan Kiri Wong gjør vi neste stopp. Baan betyr by og Kiri Wong anses å ha den beste luften i hele landet. Før økoturisme ble trendig så hadde de her omfavnet en tilnærming til å leve i harmoni med både natur og deres tradisjoner. Her dyrkes mye frukt, som f.eks. kongen av thailandske frukter, Durian. 

Ved Songhklainnsjøen finner vi nattens herberge. Resortens design minner om de fiskeplattformene vi ser ute i sjøen og store deler av resorten er bygget på påler med gangbroer over den grunne vannet.

Dag 6 – Sjø ved daggry og marked på natten

Tidlig morgen besøker vi den nærliggende og naturskjønne sjøen Talay Noi. Fuglelivet er meget rikt og avhengig av sesong kan vi også nyte vakre vannliljer i sjøen. Etter den tidlige starten vender vi tilbake til hotellet for en styrkende lunsj før vi fortsetter vår reise.

Fremme i Trang besøker vi den botaniske parken. Her kan du ta en vandring høyt oppe blant trekronene på en opphøyet gangbro som er bundet sammen av høye observasjonstårn.

Trang er kjent for å ha en av de beste nattmarkedene i hele Sør-Thailand. Her lages og serveres lekker mat, en del med veldig lokalt preg.

Dag 7 – Øyloffing i Trangs skjærgård

På morgenen begir vi oss til Pakmengpiren. Der venter en båt som tar med oss ut på øyloffing i Andamanhavet og Trangs vakre skjærgård.

I dag bader og snorkler vi ved øyer som hver og en er et eget lite paradis. Ved lille Koh Chuak finnes fantastiske koraller og Koh Hai byr på en dramatisk natur. Vi besøker også Emerald Cave, Smaragdgrotten ved Koh Mook - et kjent utfluktsmål blant øyloffere. Ved lavvann kan du svømme gjennom en 80 meter lang tunnel som åpner seg i en drømmende lagune med en sandstrand, omgitt av tropiske vekster og bratte klipper.

På ettermiddagen fortsetter vi deretter landeveien fra Pakmeng til Ao Nang, Krabi der vi sjekker inn for de kommende fire nettene.

Dag 8 – Koh Klang

Etter frokost begir vi oss ut på en kort båttur i Krabis skjærgår til øya Koh Klang. Her på øya fortsetter livet som i gamle dager og vi treffer lokalbefolkning på risfeltene og i deres redskapsboder. Etter lunsj oppdager vi mangroveskogen med båt før vi vender tilbake til Krabi by en avslappende ettermiddag.

På kvelden samles vi for en felles avskjedsmiddag.

Dag 9-10 – Sol- og badedager

I løpet av to avslappende heldager i Ao Nang er det tid til å nyte av den flotte resortens fasiliteter. Det blir også mulig å ta seg ut på en øyhopping i Krabis skjærgård, eller ta en "taxibåt" til populære Raleigh Beach der klatrere, backpackers og luksusturister trives sammen.

Dag 11 – Hjemreise

Rundreisen nærmer seg sin slutt og vi begir oss ut til flyplassen. Mulighet for ekstrauke på egen hånd er også mulig.

Dag 12 – Hjemkomst

I dag lander du hjemme i Norge etter en innholdsrik, men også veldig avslappet ferie i fantastiske Thailand.


Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r Thailand
• Samtlige overnattinger
• 9 frokoster
• 7 lunsjer
• 4 middager (f.o.m. desember 2018: 3 middager)
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1

Avreise fra Norge via Doha. Flymåltider er inkludert.

Dag 2

Ankomst til Phuket. Buss fra flyplassen til nasjonalparken Khao Sok, ca 145 km. Kanotur og jungelvandring. Lunsj og middag er inklkudert. To overnattinger på lodge i Khao Sok National Park.

Dag 3

Utflukt i nasjonalparken med båttur på sjøen Cheow Lan. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 4

Khao Sok National Park – Khanom, buss ca 190 km. Båttur på Tapielven. Frokost, lunsj og middag er inkludert. En overnatting på hotell i Khanom.

Dag 5

Khanom – Phattalung, buss ca 210 km. Besøk i Nakon Sr Thammarat og Baan Khiri Wong. Frokost og lunsj er inkludert. En overnatting på hotell i Phattalung.

Dag 6

Pattalung – Trang, buss ca 70 km. Utflukt til Talay Noi Lake og den botaniske hagen Thung Khai. Frokost og lunsj er inkludert. En overnatting på hotell i Trang.

Dag 7

Trang – Ao Nang/Krabi, buss ca 130 km. Dagsutflukt i Trangs skjærgård med bad og snorkling. Frokost og lunsj er inkludert. Fire overnattinger på hotell i Ao Nang.

Dag 8

Heldagsutflukt til øya Koh Klang. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 9 - 10

Sol- og badedager. Frokost er inkludert.

Dag 11

Busstransfer mellom hotellet og flyplassen, ca 150 km. Hjemreise via Doha. Frokost og flymåltider er inkludert.

Dag 12

Hjemkomst

Thailand

Innbyggere

65,4 millioner Flateinnhold  514 000 km² Valuta Baht Religion Buddhister 94 %, muslimer 4 %, konfusianister, kristne og øvrige 2 %. Språk Ulike varianter av thai, kinesiske dialekter, malaysisk, khmer m.fl. 

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Fly t/r Norge-Phuket via Doha, TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og øvrige transporter ifølge dagsprogrammet, om ikke annet er angitt. 

Ekstradager med sol & bad 

På rundreise er 4 netter i Ao Nang/Krabi inkludert med to programfrie sol- og badedager. Dersom du vil forlenge ditt opphold her (Hotell: Krabi Thai Village, deluxerom inkludert frokost) er dette mulig. Pris per natt avhenger av tid på sesongen, cirka 400,- kr per person. For spørsmål eller forlengelse av reisen, vennligst ta kontakt med oss på TEMA direkte på: telefonnummer 21 00 08 20.


Valuta 

Bath (THB) 

Vanlige betalings- og kredittkort kan brukes over alt i Thailand og det finnes minibanker i de større byene. 

Les mer under valutaveksling. 

Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.

Driks 

På denne reisen er noe felles driks til bagasjebærere, sjåfører, eventuelle lokalguider og restaurantpersonale ved felles måltider inkludert.

Fra og med oktober 2018 er IKKE driks inkludert i reisens pris. Vi anbefaler i stedet at du beregner 700 THB per person til sjåfører, restaurantpersonalet ved felles måltider og ved inkluderte aktiviteter, Dette betales på plass til TEMAs reiseleder som tar seg av fordelingen.  

Klima  

På Internett finner du værprognoser over de fleste stedene vi besøker på reisen. Se f.eks. www.bbc.com eller www.yr.no

Klimaet i den sørlige delen av Thailand er tropisk. Det regner hovedsakelig i perioden mai-juni til september-oktober. I begynnelsen av perioden faller nedbøren i form av kraftige, men kortvarige ettermiddagsbyger. I september og delvis oktober kan det bli mer langvarig regn.

Klær og utstyr 

Det beste er å kle seg i svale, luftige klær med lange ermer som kan beskytte mot sterk sol og også insektstikk. Vi anbefaler gode spasersko i nasjonalparken. Husk badetøy. Paraply og lett regntøy anbefales.

Vær oppmerksom på

TEMAs reiseleder sier takk for seg og tar farvel etter avskjedsmiddagen dag 8. Sol- og badedagene er på egen hånd. Avreisedagen skjer transfer til flyplassen med engelsktalende lokalguide.

Hotell information

Inkludert i alle våre reiser

 • Fly og hotell
 • Serviceavgifter
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Prøvesmakinger
 • TEMAs reiseledere
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreise

 
XClose