Veien til Samarkanden reise langs Silkeveien

På Silkeveien ble det fraktet gull, krydder, tepper og silke fremfor alt fra Kina til Middelhavet allerede 100 år f.Kr. Bli med på en reise langs den mest betydningsfulle strekningen, med handelsbyene Chiva, Bukhara og den legendariske Samarkand, men også til Tasjkent. Praktfulle moskéer, palass, mosaikker, fargerike markeder og basarområder er noen eksempler på opplevelser under rundreisen i karavanenes fotspor.

Reisefakta

Land: Usbekistan

Reisetype: Rundreiser

Reiselengde: 10 dager

Størrelse på gruppen: 20-26 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Basaren i Tasjkent
 • Khivas middelalderske sentrum
 • Bukhara, metropol langs Silkeveien
 • Samarkand - De blå moskéenes by
 • Rigistantorget og Bibi Khanum

Dagsprogram
Avresor 2024

Dag 1 – Avreise til Urgench via Istanbul

Avreise fra Skandinavia til Urgench via Istanbul. Ankomst i morgen (dag 2) tidlig om formiddagen. Flytidene kan endres, avhengig av hvilken måned reisen går.


Dag 2 – Ankomst Urgench
Etter pass- og visumkontroll og toll, blir du møtt av reiselederen utenfor flyplassbygningen. Herfra går bussen til Khiva, som ligger 30 km unna. Vi sjekker inn på et sentralt hotell, spiser frokost og hviler et par timer før vi fyller på tanken med lunsj og innleder reisens første spennende bytur.

Khiva er en av landets best bevarte middelalderbyer, med en atmosfære som kunne vært hentet ut Tusen og en natt. Noen steder kan man lese at middelalderske bystrukturen er så godt bevart at livet har blitt presset ut av byen som består av to deler, den indre, Ichan Kala, og den ytre, Dishan Kala.

Senere om kvelden venter middag.


Dag 3 – Tog til Bukhara
Vi starter der vi sluttet i går og fortsetter å utforske Khiva, denne fascinerende byen som i likhet med Bukhara og Samarkand var en av Silkeveiens metropoler og vel ansette handelssteder i middelalderen. Her finner du noen av de mest bemerkelsesverdige og vakreste bygningene i den muslimske verdenen. Vi besøker blant annet Djumamoskéen fra 900-tallet, minareten Islam Kodja og Kelte Minar.

Byrundturen avsluttes med lunsj. Om ettermiddagen går vi på toget til Bukhara, vårt neste reisemål.

Reisen går gjennom ørkenen Kyzulkum som med sine 300 000 km² regnes som den ellevte største ørkenen på jorden. Men til tross for sitt epitet, så faller det en liten mengde nedbør hvert år, noe som gjør det mulig å ha buskap som sauer, geiter, kameler og dromedarer. Kyzylkum har også store forekomster av gull, uran og kobber.

Rundt midnatt ankommer vi den hellige byen, Bukhara, hvis opprinnelse og historie går tilbake til legendene og mytenes verden. Ifølge arkeologer ble byen grunnlagt cirka 500 f.Kr. Men den er mest sannsynlig mye eldre enn det. Bukhara regnes som en av Silkeveiens viktigste byer og vi blir her i tre netter.

Kvelden er fri til egne aktiviteter frem til middagen.


Dag 4–5 – Den hellige byen Bukhara
Vi tilbringer nå to hele dager i Bukhara, som helt klart er et av reisens store høydepunkter. Her finnes det ikke bare noen av de mest severdige monumentene, Bukhara utmerker seg også for å ha veldig bra håndverk. Hvis det er et sted du kan gjøre et kupp, er det her. Vil blir i Bukhara tre netter og to hele dager, noe som gir deg god tid til egne streiftog.

Vi besøker Bukharas viktigste severdigheter og arkitektoniske mesterverk. For å nevne noen av dem: Samaniden, Chasma Ayub, fortet Ark, moskéene Bolo Khauz og Poikalon. Etter lunsj, som vi nyter på en tradisjonell restaurant, fortsetter byturen til et te- og kryddermarked. Vi rekker også å få med oss tradisjonell dans og musikk før vi drar tilbake til hotellet.

Dagen etter (dag 5) fortsetter vi å utforske Bukhara med verdensarven Chor-Bakr, emirpalasset Sitoria Mohi Hosa og de gamle jødekvartalene.

Etter lunsj er dagen fri til egne streiftog.


Dag 6 – Veien til Samarkand
Vi tar farvel med Bukhara og setter kursen for en av reisens store høydepunkter, Samarkand "De blå moskéenes by". Bussreisen går via G'ijduvonn, der vi stopper ved en kjent keramikkfabrikk. Her brennes det ikke bare keramikk, det bakes også tradisjonelt brød.

Samarkands historie går tusenvis av år tilbake og er minst like gammel som Babylon og Roma. Byens store glansperiode ble innledet når Timur Lenk kom til makten på slutten av 1300-tallet. Til tross for sitt voldsomme rykte, var Timur svak for skjønnhet og han finansierte flere svært kostbare bygninger i Samarkand – mange av disse står her fortsatt. Timur Lenk ble også kjent for å lokke til seg de beste arkitektene og kunstneren for å gjøre byen han elsket enda vakrere. I dag besøker vi blant annet Registantorget, som for mange er det store ikonet for Samarkand og som har representert byen på både postkort og fotografier. Dette var maktens offisielle sentrum.

Reisen til Samarkand tar cirka 4 timer, og vi regner med at vi ankommer rett før kl. 16.00. Etter innsjekking på hotellet, tar vi en tur til det fantastiske Gur Amir, Timur Lenks gravplass fra 1400-tallet.

I morgen skal vi tilbringe hele dagen i denne sagnomsuste byen. Kvelden avsluttes med middag.


Dag 7 – Hel dag i Samarkand
Samarkand byr på den ene vakre opplevelsen etter den andre. Vi vier hele formiddagen til Samarkands historiske og monumentale bygninger. Etter lunsj besøker vi Samarkand Craft Center og botaniserer blant tradisjonelt kunsthåndverk. Om kvelden blir det tradisjonell mat, plov, som innledes med en leksjon i hvordan man lager denne nasjonalretten – ikke helt ulik den valencianske paellaen.


Dag 8 – Samarkand og toget til Tasjkent
Etter frokost fortsetter vi med å utforske Samarkand og besøker de stedene vi ikke rakk i går. Et av høydepunktene er Registantorget. Ikke mindre storslått er Bibi Khanum fra samme epoke, moskéen som var sin tids største. Vi rekker også markedet Siab Basaraen før det er tid for lunsj.

Før avreise med ekspresstoget til Tasjkents får du tid på egen hånd inne i den historiske bykjernen.

Togreisen tar drøye to timer. Etter transport og innsjekking blir det servert middag. Resten av kvelden er fri til egne aktiviteter.


Dag 9 Byrundtur i hovedstaden
Vi tilbringer hele dagen i Tasjkent og besøker blant annet noen av de interessante monumentene og den store Basaren Chorsu. Her finner du alt sesongen byr på. Moderne og historisk avslutter vi dagen og reisen med en avskjedsmiddag.


Dag 10 – Ankomst Skandinavia
Avreise etter midnatt til Skandinavia via Istanbul.

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r

• All busstransport
• Alle togturer 
• Samtlige overnattinger
• Flymåltider er inkludert på ut- og hjemreise
• 8 frokoster
• 8 lunsjer
• 8 middager
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1

Skandinavia – Urgench. Nattfly via Istanbul. Ankomst tidig om formiddagen dag 2.

Dag 2
Ankomst Urgench. Transport til Khiva. Byrundtur i Khiva. Helpensjon er inkludert. En overnatting på hotell i Khiva.

Dag 3
Khiva – Bukhara. 450 km. Fortsettelse av byrundturen i Khiva. Tog til Bukhara. Frokost, lunsj og middagspakke til togreisen. Tre overnattinger på hotell i Bukhara.

Dag 4–5
Heldagstur begge dagene i Bukhara. Helpensjon begge dagene + tradisjonell dans og musikk dag 4 er inkludert.

Dag 6
Bukhara – G’ijduvon – Samarkand. 240 km. Besøk på keramikkfabrikk og ettermiddagstur til Gur Amir. Helpensjon er inkludert. To overnattinger på hotell i Samarkand.

Dag 7
Heldagstur i Samarkand med bl. a Registantorget. Helpensjon med tradisjonell ”plov”, nasjonalretten, til middag.

Dag 8
Samarkand – Tasjkent. Fortsettelse på byrundturen i Samarkand med silkeveveri og kunstatelier. Tog (ca. 2 timer og 10 min). Helpensjon inkludert avskjedsmiddag. En overnatting på hotell i Tasjkent

Dag 9
Byrundtur i Tasjkent med Chorsu Bazaar. Helpensjon.

Dag 10
Transport og fly til Skandinavia via Istanbul. Ankomst tidlig om ettermiddagen.

Usbekistan

Befolkning 32,39  millioner
Areal
447.400 km²
Valuta UZS
Religion Islam og kristendom
Språk Usbekisk og russisk

Dagsprogram
Avreise: 16. mai 2024

Dag 1 – Avreise til Tasjkent

Avreise fra Norge til Tasjkent via Istanbul. Du ankommer etter midnatt og etter pass-/visumkontroll og toll, blir du møtt av din reiseleder utenfor flyplassbygningen. Her venter også bussen som tar deg til hotellet for innsjekking.  

Dag 2 – Byrundtur i Tasjkent og avreise til Khiva 

Morgenen er fri så du kan slappe av litt etter reisen. Dagen innledes med en velkomstlunsj, og deretter gjør du en panoramatur blant Tasjkents interessante steder og attraksjoner. Sen ettermiddag flyr du vestover til byen Urgench, hvorfra du fortsetter med buss til Khiva. (OBS! Flyet kan også avgå tidlig morgen Dag 3). Khiva er en av landets best bevarte middelalderbyer med en atmosfære som kunne vært hentet rett ut fra Tusen og en natt. Middelalderbyen består av to deler, den indre, Ichan Kala og den ytre, Dishan Kala. På kvelden severes middag på hotellet i Khiva.  

Dag 3 – Byrundtur i Khiva 

Hele dagen vier du til en byrundtur i Khiva, denne fascinerende byen som akkurat som Bukhara og Samarkand var en av Silkeveiens metropoler under middelalderen. Her finner du noen av den muslimske verdenens merkeligste og vakreste byggverk. Du besøker blant annet Djumanmoskéen fra 900-tallet, Islam Kodja-minareten og Kelte-Minar. Til lunsj blir det noen usbekistanske spesialiteter på en tradisjonell restaurant. Influensene er mange kulturarven rik – persisk, mongolsk, kinesisk, russisk og koreansk. På ettermiddagen fortsetter du med å utforske Khivas gamle bydeler. Deretter får du tid til å slappe av litt før middagen som blir på en tradisjonell restaurant.  

Dag 4 – Gjennom Kyzyl Kum-ørkenen til Bukhara 

I dag venter en lang men interessant bussreise fra Khiva til Bukhara gjennom deler av Kyzyl Kum-ørkenen, som med sine 300 000 km² regnes å være den ellevte største ørkenen på jorden. Men på tross av sitt kallenavn så faller det en mindre del nedbør her som gjør det mulig å holde buskap som sau, geiter, kameler og dromedarer. Verdens største gullgruve sies å ligge i Usbekistan. Sent på ettermiddagen ankommer du til den hellige byen, Bukhara. Byens opprinnelse og historie går helt tilbake til legendenes og mytenes verden. Ifølge arkeologer ble byen grunnlagt cirka 500 f.Kr, men antakelig er den mye eldre enn det. Bukhara regnes som en Silkeveiens aller viktigste byer og her blir du værende i tre netter. Kvelden er fri for egne aktiviteter frem til middagen.

Dag 5 - 6 – Den hellige byen Bukhara 

To hele dager har du i Bukhara som helt klart er en av denne reisens virkelige høydepunkter. Her finnes ikke bare noen av de mest severdige monumentene. Bukhara utmerker seg også for å ha ordentlig bra håndverk – er det noe sted man kan gjøre gode kjøp så er det nettopp her. Derfor blir du værende litt lengre, så du får tid til å se deg om på egen hånd. Du besøker Bukharas viktigste severdigheter, blant annet Ismail Samani-mausoleet, Arken, Bolo Khaus-moskéen og Poi Kalon, som er en samling arkitektoniske mesterverk i de sentralene delene av gamlebyen. Videre ser du flere av de viktigste gamle handelshusene og basarene der silke, bomull, krydder, juveler og mye annet byttet eiere under byens storhetsperiode. Du besøker også et krydder- og temarked. Vi rekker også å besøke et Hudjum, et silkeveveri for tepper. Dag 5 og 6 i Bukhara inneholder to spennende halvdagsturer som begge avsluttes med lunsj. Ettermiddagene er fri for egne streiftog og aktiviteter.

Dag 7 – Veien til Samarkand 

Vi tar farvel med Bukhara og stiller inn kompasset på en av reisens store høydepunkter, Samarkand «De blå moskéenes by». Vi gjør et lengre stopp i Gijduvan der vi besøker en velkjent keramikkfabrikk. Samarkands historie går mange tusen år tilbake i tid og er med all sikkerhet like gammel som Babylon og Roma. Byen virkelige glansperiode ble innledet da Timur Lenk kom til makten på slutten av 1300-tallet. Til tross for sitt litt voldsomme rykte var Timur svak for skjønnhet og han finansierte flere meget kostbare bygninger i Samarkand – mange av disse finnes fortsatt. Timur Lenk ble også kjent for å lokke til seg de beste arkitektene og kunstnerne for å forskjønne byen som han elsket så mye. I dag besøker vi blant annet Registantorget, som for mange er det virkelige ikonet for Samarkand og som har fått representere byen på postkort og fotografier. Dette var maktens offisielle sentrum. I løpet av morgendagen kommer vi til å vie hele dag til denne sagnomsuste byen. Middagen serveres på en lokal restaurant.  

Dag 8 – Byrundtur i Samarkand 

Samarkand byr på den ene etter den andre skjønnhetsopplevelsen. Vi vier hele formiddagen til Samarkands historiske og monumentale bygninger. Etter lunsjen som serveres på en lokal restaurant besøker du Samarkand Craft Center, der du kan botanisere blant tradisjonelt kunsthåndverk. På kvelden blir det tradisjonell mat, plov, der måltidet innledes med en leksjon i hvordan man tilbereder denne nasjonalretter. Det er en risrett med kjøtt (oftest lam) som tilberedes med grønnsaker og krydder i en og samme panne – ikke helt ulik den valensianske paellaen.

Dag 9 – Samarkand – Tasjkent 

Etter frokost fortsetter du byrundturen i Samarkand og besøker det du ikke rakk foregående dag. En av høydepunktene var Registantorget som vi så den første dagen. Ikke mindre storslagent er Bibi Khanum fra samme epoke, moskéen som var sin tids største. Vi rekker også å besøke markedet Siab Bazaren før det blir tid for lunsj. Senere på ettermiddagen går vi om bord på ekspresstoget som tar oss til Tasjkent i løpet av et par timer. Forhåpentligvis har du hatt en uforglemmelig reise som har utvidet din horisont og kanskje gjort deg enda mer nysgjerrig på denne delen av verden. Dagen og reisen avsluttes med en avskjedsmiddag på en lokal restaurant.

Dag 10 – Avreise til Norge 

Tidlig avreise til flyplassen for hjemreise til Norge. 

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r

• All busstransport
• Alle togturer 
• Samtlige overnattinger
• Flymåltider er inkludert på ut- og hjemreise
• 8 frokoster
• 8 lunsjer
• 8 middager
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1

Norge – Tasjkent. Nattfly via Istanbul. Ankomst etter midnatt. En overnatting i Tasjkent.

Dag 2

Ankomst og transfer. Helpensjon er inkludert. En overnatting på hotell i Tasjkent.

Dag 3

Byrundtur i Khiva. Helpensjon er inkludert. En overnatting på hotell i Khiva.

Dag 4

Khiva – Bukhara. 450 km. Frokost, lettere lunsj og middag er inkludert. Tre netter på hotell i Bukhara.

Dag 5 - 6

Byrundturer. Helpensjon er inkludert.

Dag 7

Bukhara – Gijduvan – Samarkand. 300 km. Helpensjon er inkludert. To overnattinger på hotell i Samarkand.

Dag 8

Byrundtur. Helpensjon med tradisjonell plov er inkludert.

Dag 9

Samarkand – Tasjkent. Byrundtur på formiddagen. Togreise med ekspresstog. Helpensjon med avskjedsmiddag. En overnatting på hotell i Tasjkent.

Dag 10

Transfer og flyreise til Norge via Istanbul. Frokost og mat på flyet er inkludert.

Usbekistan

Befolkning 32,39  millioner
Areal
447.400 km²
Valuta UZS
Religion Islam og kristendom
Språk Usbekisk og russisk

Dagsprogram
2023 – Start fra Tasjkent

Dag 1 – Avreise til Tasjkent via Istanbul
Avreise fra Skandinavia til Tasjkent via Istanbul. Ankomst påfølgende dag tidlig om formiddagen. Flytidene kan endres avhengig av hvilken måned reisen går.

Dag 2 – Ankomst og byrundtur i hovedstaden
Etter pass- og visumkontroll og toll, blir du møtt av reiselederen utenfor flyplassbygningen. Herfra går bussen til hotellet vårt. Vi sjekker inn på et sentralt hotell, spiser frokost og hviler et par timer før lunsj. Deretter innleder vi reisens første spennende byrundtur med de mest interessante severdighetene, moderne og historisk. Vi starter med den store basaren Chorsu. Her finner du alt sesongen har å by på. Vi avslutter med en velkomstmiddag.

Dag 3 – Veien til Samarkand
I dag forlater vi hovedstaden og reiser videre med ekspresstog til den sagnomsuste byen Samarkand. Reisen tar drøye to timer. Etter ankomst blir det en spennende byrundtur.
Samarkands historie går tusenvis av år tilbake og er med sikkerhet like gammel som Babylon og Roma. Byens virkelige glansperiode ble innledet når Timur Lenk kom til makten på slutten av 1300-tallet. Til tross for sitt voldsomme rykte, var Timur glad i skjønnhet og han finansierte flere svært kostbare bygninger i Samarkand – mange av disse står her fortsatt. Timur Lenk ble også kjent for å hente inn de beste arkitektene og kunstnerne for å gjøre byen han elsket enda vakrere.
I dag besøker vi blant annet Registantorget, som for mange er det virkelige ikonet på Samarkand og som har representert byen på både postkort og fotografier. Dette var maktens offisielle sentrum.

Dag 4 – Hel dag i Samarkand
Samarkand byr på den ene vakre opplevelsen etter den andre. Vi vier hele formiddagen til Samarkands historiske og monumentale bygninger. Om kvelden blir det tradisjonell mat, plov, etter en leksjon i hvordan denne nasjonalretten tilberedes. Plov er en risrett med kjøtt (vanligvis lam) som tilberedes med grønnsaker og krydder i en og samme panne – ikke helt ulik den valencianske paellaen.

Dag 5 – Bussreise til Bukhara
Vi sier farvel til Samarkand og setter kursen mot Bukhara, hvis opprinnelse og historie går tilbake til legendene og mytenes verden. Ifølge arkeologer ble byen grunnlagt cirka 500 f.Kr., men mest sannsynlig er den mye eldre enn det. Bukhara regnes som en av Silkeveiens viktigste byer. Vi bor her i tre netter.
Bussreisen går via Gidjuvan, der vi stopper ved en meget kjent keramikkfabrikk. Her brennes ikke bare leire til keramikk, det bakes også tradisjonelt brød i leirovner.
Kvelden avsluttes med middag.

Dag 6–7 – Den hellige byen Bukhara
Nå skal vi tilbringe to hele dager i Bukhara, som helt klart er en av de store høydepunktene på denne reisen. Her finner du ikke bare noen av de mest severdige monumentene, Bukhara er også kjent for sitt vakre håndverk. Hvis det er et sted du kan gjøre et kupp, så er det her.
Vi ser Bukharas viktigste severdigheter og arkitektoniske mesterverk. For å nevne noen av dem: Samaniden, Chasma Ayub, festningen Ark, moskéene Bolo Khauz, Poikalon og verdensarven Chor-Bakr, emirpalasset Sitorai Mohi Hosa og de gamle jødekvartalene. Vi besøker også et krydder- og temarked. Vi rekker også å oppleve tradisjonell dans og musikk en av dagene.

Dag 8 – En reise gjennom Kyzylkum

I dag venter en reise gjennom Kyzylkumørkenen, som med sine 300 000 km² regnes som en av verdens største ørkener. Men til tross for sitt "tørre" epitet, så faller det en liten nedbørsmengde hvert år, noe som gjør det mulig å holde buskap som sauer, geiter, kameler og dromedarer. Kyzylkum skjuler også store forekomster av gull, uran og kobber. Vi ankommer Khiva tidlig om kvelden. Resten av kvelden er fri frem til felles middag.

Dag 9 – Tusen og en natt
Khiva er en av landets best bevarte middelalderbyer, med en atmosfære som kunne vært hentet ut av Tusen og en natt. Denne fascinerende byen var som Bukhara og Samarkand en av Silkeveiens metropoler og et kjent handelssted i middelalderen. Noen steder kan man lese at den middelalderske bystrukturen er så godt bevart at livet har blitt presset ut av byen, som består av to deler, den indre Ichan Kala og den ytre, Dishan Kala. Her finner du noen av den muslimske verdens merkeligste og vakrest bygninger. Vi besøker blant annet Djumamoskéen fra 900-tallet, minaretene Islam Kodja og Kelte Minar.

Dag 10 – Avreise via Istanbul og ankomst Skandinavia
Tidlig avreise til flyplassen i Urgench. Buss 30 km.

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r

• All busstransport
• Alle togturer 
• Samtlige overnattinger
• Flymåltider er inkludert på ut- og hjemreise
• 8 frokoster
• 8 lunsjer
• 8 middager
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1
Skandinavia – Tasjkent. Nattfly via Istanbul. Ankomst tidig formiddag til Tasjkent dagen etter.

Dag 2
Ankomst Tasjkent. Byrundtur. Frokost, lunsj og velkomstmiddag er inkludert.

Dag 3
Tasjkent – Samarkand. Togreise til Samarkand, cirka 2 timer og 10 min. Byrundtur i Samarkand. Helpensjon er inkludert. To netter på hotell i Samarkand.

Dag 4
Heldagstur i Samarkand. Helpensjon med tradisjonell ”plov”, nasjonalretten, til middag.

Dag 5
Samarkand – Gijduvan – Bukhara. Buss 240 km, cirka 4 timer. Helpensjon er inkludert. Tre netter på hotell i Bukhara.

Dag 6–7

Byrundtur begge dagene. Helpensjon + tradisjonell dans og musikk (dag 7) er inkludert.

Dag 8
Bukhara – Khiva. Buss 450 km. Helpensjon er inkludert. To netter på hotell i Khiva.

Dag 9
Byrundtur i Khiva. Helpensjon er inkludert.

Dag 10
Khiva – Urgench. Hjemreise via Istanbul.

Usbekistan

Befolkning 32,39  millioner
Areal
447.400 km²
Valuta UZS
Religion Islam og kristendom
Språk Usbekisk og russisk

Viktig om reisen

Prisen inkluderer
Flyg Skandinavia – Uzbekistan (Urgench/Tasjkent) via Istanbul t/r, øvrige transporter ifølge program, del i dobbeltrom, helpensjon med frokost, lunsj og middag hver dag ifølge reisefakta, TEMAs reiseleder, entréer og samtlige utflukter ifølge dagsprogrammet, om ikke annet er angitt.

Flyruter og flytider
På grunn av den store internasjonale etterspørselen etter reiser til Usbekistan har Tema flere varianter av denne svært populære reisen. Noen avganger starter i Tasjkent, andre i Urgench.  Programmet er tilpasset flyreisene, slik at de ulike reiserutene inneholder samme program og høydepunkter.

Når du har bestilt avreisen din, finner du programinnholdet og rutebeskrivelsen under fanen Dagsprogram med programbeskrivelse og avreisedato. Se også Viktig om reisen.


Driks
Driks er ikke inkludert i prisen. TEMAs reiseleder samler inn 65 USD per person i begynnelsen av reisen, og fordeler dette til sjåfører, bagasjebærere og restaurantpersonale ved felles måltider, m.m.

Valuta
Sum (UZS) er valutaen i Usbekistan. I dag kan du enkelt ta ut denne valutaen i minibanker, som finnes på nesten alle steder vi besøker. Spør reiselederen din. Hoteller og restauranter har kortlesere for betaling akkurat som hjemme. Mindre butikker tar imidlertid ikke alltid imot kortbetaling, men generelt kan du nå betale med bankkort de fleste steder.

Takket være den raske elektroniske utviklingen er det ikke lenger nødvendig å ta med seg utenlandsk valuta som USD eller EUR. Litt valuta er imidlertid greit å ha med seg, og de enkleste å veksle er USD og EUR. Unngå gamle sedler, som regel aksepteres bare utbrettede sedler hvis du vil veksle på vekslingskontorene.

Ettersom denne reisen i hovedsak er all-inclusive, utflukter, inngangspenger og måltider, trenger du kun kontanter til drikke og utgifter til egne innkjøp og tips (se informasjon under Tips!) under reisen.

Den lokale valutaen kan ikke veksles tilbake eller tas med ut av landet.

Klima og bekledning
Klimaet i Usbekistan er kontinentalt og følger årstidene, men med mildt vær både vår, høst og vinter. Sommerens varmeste måneder er juli og august, og kaldest i januar og februar. I løpet av september og oktober, da TEMA-reisene går, er klimaet behagelig varmt med dagtemperaturer på 20–28 grader. Noen kvelder kan bli litt kjølige. Ta med komfortable klær og sko.

For øvrig
Vi anbefaler å ta med et lite reiseapotek med de vanlige "preparatene" mot hodepine og diaré. Ta gjerne med væskeerstatning som f.eks. Resorb eller liknende. Bakteriefloraen er annerledes enn hva vi er vant med, men mange unødvendige mageinfeksjoner kan unngås ved å benytte vanlig hånddesinfeksjon før måltider. Disse finnes lett tilgjengelig på ditt apotek her hjemme, som f.eks. Antibac el.l.

For nærmere informasjon om helse og vaksinasjon anbefaler vi å kontakte lege eller vaksinasjonskontor.

Vær oppmerksom på
Det vil selvfølgelig bli mange muligheter for å ta bilder/filme på denne reisen. Du bør være oppmerksom på at flyplasser og togstasjoner ikke kan fotograferes uten spesiell tillatelse. Politi og militære bør man heller ikke ta bilde av. Hør gjerne med din reiseleder om hva som gjelder.

I løpet av reisen kan man handle lokale varer. Her finner du mange vakre bomulls- og silkevarer, orientalske tepper og keramikk. Vi besøker flere lokale basarer der du blant annet kan kjøpe kunsthåndverk som keramikk, håndlagde tepper og tradisjonelle klesdrakter til en billigere pris enn i butikkene.

Hotell/overnatting

Kommentarer

Alternative hoteller kan forekomme i løpet av sesongen.

Avresa 11/5:
Khiva - Hotel Islam Khoja
Bukhara - Hotel Lyabi Rud, https://labirudhotel.uz/
Samarkand - Hotel Khan, http://www.emirhan.uz/

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreisested Pris Status
02.05.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Istanbul
2024-05-02
18:45
2024-05-02
23:35
Turkish Airlines, 1754
Istanbul
Urgench
2024-05-03
01:15
2024-05-03
07:00
Turkish Airlines, 262
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tashkent
Istanbul
2024-05-11
09:00
2024-05-11
12:15
Turkish Airlines, 369
Istanbul
Oslo
2024-05-11
15:00
2024-05-11
17:55
Turkish Airlines, 1753
10 dager Veien til Samarkand Oslo 28 350 NOK 1 plass igjen Bestill
16.05.2024 10 dager Veien til Samarkand Oslo 29 790 NOK 6 plasser igjen Bestill
12.09.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Istanbul
2024-09-12
18:45
2024-09-12
23:35
Turkish Airlines, 1754
Istanbul
Urgench
2024-09-13
01:15
2024-09-13
07:00
Turkish Airlines, 262
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tashkent
Istanbul
2024-09-21
09:00
2024-09-21
12:15
Turkish Airlines, 369
Istanbul
Oslo
2024-09-21
15:00
2024-09-21
17:55
Turkish Airlines, 1753
10 dager Veien til Samarkand Oslo 28 650 NOK 2 plasser igjen Bestill
10.10.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Istanbul
2024-10-10
18:45
2024-10-10
23:35
Turkish Airlines, 1754
Istanbul
Tashkent
2024-10-11
00:55
2024-10-11
07:20
Turkish Airlines, 368
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Samarkand
Istanbul
2024-10-19
05:40
2024-10-19
08:50
Turkish Airlines, 373
Istanbul
Oslo
2024-10-19
15:00
2024-10-19
17:55
Turkish Airlines, 1753
10 dager Veien til Samarkand Oslo 29 990 NOK 2 plasser igjen Bestill
17.10.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Istanbul
2024-10-17
18:45
2024-10-17
23:35
Turkish Airlines, 1754
Istanbul
Tashkent
2024-10-18
00:55
2024-10-18
07:20
Turkish Airlines, 368
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Samarkand
Istanbul
2024-10-26
05:40
2024-10-26
08:50
Turkish Airlines, 373
Istanbul
Oslo
2024-10-26
15:00
2024-10-26
17:55
Turkish Airlines, 1753
10 dager Veien til Samarkand Oslo 28 850 NOK 6+ plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Komfortabel gruppestørrelse
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.