Fottur på SamosEgeerhavets grønne øy

Samos er som skapt for vandringer. I den varierte naturen avløser karrige fjellmassiv, grønne daler, sølvfargede olivenlunder og vakre havutsikter hverandre. Kjenn duften av sypresser og aleppofuru. Vi vandrer i Nattergaldalen og til Pythagoras grotte. Øya er passe stor til å bli kjent med på en uke, da vi bor på to hoteller ved nord- respektive sydkysten.

Reisefakta

Land: Hellas

Reisetype: Fotturer - vanskelighetsgrad 2, middels

Reiselengde: 8 dager

Størrelse på gruppen: 15-25 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Vandring i Nattergaldalen
 • Potamibukten
 • Pythagoras grotte
 • Programfri dag med mulighet for å besøke Efesos
 • Klosteret Agios Ioannis

Dagsprogram
2022

Dag 1 – Ankomst Samos og bussreise til Ormos Marathokambos.

Etter ankomst til Samos flyplass venter buss og reiseleder for en fantastisk vakker reise tvers over øya. Allerede her får vi en oppfatting av de ulike naturtypene som Samos har å tilby. Vakkert sølvfargede olivenlunder som er fremhevet av sypressenes intensive grønne utropstegn som avløses av et stadig mer karrig fjellandskap. Vi ankommer vår destinasjon hvor vi overnatter fire netter.

Dag 2 – Pythagoras grotte

I dag vandrer vi fra Marathokambos (ca. 8 km) til bunnen av det mektige Kerkismassivet. Med litt flaks får vi se slangeørner, alpeseilere og kanskje til og med en jagende vandrefalk. En kort klatring tar oss opp til grotten der Pythagoras ifølge legenden skal ha levd når gan gjemte seg for tyrannen Polykrates.

Dagens piknik nytes i en fredelig lund av johannesbrødtrær og oliventrær som gir skygge. Fotturen fortsetter deretter gjennom olivenlunder, der orkidéene blomstrer på våren, sørover mot den lokkende stranden Votsalakia.

Dag 3 – Klosteret Agios Ioannis

I dag rusler vi gjennom det ville kystlandskapet i sørvest (ca. 8 km), i skyggen av det storslåtte Kerkismassivet.Vi passerer den lille byen Paleochori, som nå nesten er helt avfolket, og nyter av utsikten over det blå havet mot naboøyene Fourni og Ikaria. Over fjellskrentene mot kysten samles noen ganger en hel rekke Eleonorfalker seg i jakt på innsekter.

Klosteret Agios Ioannis, med din bugnende hage, er som en frodig oase i det tørre og karrige landskapet. I nærheten ligger en liten, fin sandstrand der du kan ta et bad i det klare vannet.

Dag 4 – Programfri dag, med mye å se å gjøre

Denne dagen har vi ikke noe felles program men du kan selv gå på vandring, slappe av på en strand, reise på en utflukt eller ta lokalbussen rundt omkring på øya.

Vi kan anbefale en heldagsutflukt med båt til strendene Posidonio og Lakka. Turen inkluderer en barberquelunsj på en av strendene og drikke om bord i form av lokalt vin og god ouzo. Utflukten bestilles og betales på plass (pris 45-50 EUR).

Dag 5 – Fottur til Samos nordlige side

I dag er det på tide å flytte seg over til øyas nordside, men først skal vi vandre gjennom det ville fjellandskapet (ca 8 km).

Vi begynner i det mer øde vest, i en av de mest avsideliggende landbyene, Drakei. På en klar dag ser man, i tillegg til de nærmeste naboøyene, Chios og Andros. Turen går fra fjellbyen nordover og ned til de lokkende Seitanistrendene der deilige bad venter.

Når vi kommer til den nordlige kysten får vi transport den siste biten til den søvninge havnebyen Karlovassi. Her tilbringer vi de tre siste nettene.

Dag 6 – Fottur i Nattergaldalen og besøk i Vourliotes

På nordsiden av Samos ligger den vakre Nattergaldalen, kanskje den grønneste av alle de frodige dalene på Samos.

Dagens fottur (ca. 10 km) går lang eldgamle veier og stier som tar oss forbi vinkledde terrasser og vill natur med mer og mer henførende utsikter ned mot kysten. I den vakre byen Manolates stopper vi ved en taverna, før ferden fortsetter ned mot bunnen av dalgangen. Selve Nattergaldalen består av tett vegetasjon og vi vandrer gjennom frodig løvskog med orientalske treslag, steineik, eføy og mye annet.

I Vourliotes finner vi en av Samos eldste byer med gamle hus og snirklende smug

Dag 7 – Fjellbyer og bad

Vi starter fra Karlovassis gamle bydeler og vandrer på skogsstier opp mot byen Leka. Vi tar oss delvis gjennom skog av aleppofuru før vi tar en pause ved et lite kapell i vakre omgivelser. Fotturer fortsetter opp langs snirklende veier til den lille byen Tsourlei for deretter å avsluttes ved stranden.

I løper av turen er det mulig å plukke ferske krydderurter som kan tørkes. Det blir et velduftende og velsmakende minne å ha med seg hjem fra Samos.

Dag 8 – Hjemreise til Norge

Avreise til flyplassen for hjemreise til Skandinavia.


Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r Samos
• Samtlige overnattinger
• 7 frokoster
• 5 lunsjer
• 5 middager
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1

Skandinavia – Samos flyplass – Ormos Marathokambos,32 km. Fire overnattinger på hotell i Ormos Marathokambos.

Dag 2

Fottur til Pythagoras' grotte, 8 km. Frokost, pikniklunsj og middag er inkludert.

Dag 3

Fottur på sydvestre Samos, 8 km. Frokost, pikniklunsj og middag er inkludert.

Dag 4

Ledig dag til egne fotturer, utflukter eller sol og bad. Frokost er inkludert

Dag 5

Ormos Marathokambos – Karlovassi, buss 30 km. Fottur 8 km. Frokost, pikniklunsj og middag er inkludert. Tre overnattinger på hotell i Karlovassi.

Dag 6

Fottur i Nattergaldalen, 10 km. Frokost og pikniklunsj er inkludert.

Dag 7

Fottur langs vestkysten, 7 km. Frokost, pikniklunsj og middag er inkludert.

Dag 8

Karlovassi – Samos flygplats – Skandinavien. 40 km. Frokost er inkludert.

Hellas

Befolkning 10,7 millioner
Flateinnhold 131 940 km²
Valuta Euro
Religion 98 % er gresk-ortodokse kristne, ellers minoriteter av muslimer, jøder og katolikker
Språk Dimotiki (en form av nygresk) er det offisielle språket

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Fly t/r Samos, TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og øvrige transporter ifølge dagsprogrammet.

Vær oppmerksom på

Hotellstandarden kan oppleves som varierende, der noen hotellrom oppleves som dårlig planlagt eller små. Nasjonale helligdager, for eksempel 1. mai og den ortodokse påskefeiringen kan medføre tilfeldige endringer i programmet.

Valuta 

Euro (EUR). I reisens pris er måltider ifølge reisefakta inkludert, og andre utgifter du bør medregne er drikke til måltidene, kaffe og andre forfriskninger samt driks.

Driks 

Driks er ikke inkludert i prisen. TEMAs reiseleder samler inn 15 EUR per person i begynnelsen av reisen, og tar seg av fordelingen mellom sjåfører, bagasjebærere og restaurantpersonal ved felles måltider med mer. 

Klima og bekledning 

Informasjon om klima og aktuelle værprognoser finner man blant annet på yr.no, bbc.com og cnn.com. 

Et lettere ullplagg kan være bra å ta med om det kommer til å blåse eller være litt kjølig noen av dagene, først og fremst på vår- og høstavreisene. Det viktigste å ta med er et par komfortable og vel inngåtte sko med sykke såler, som gode joggesko eller tursko. 

Tenk også på at du må ha med klær som dekker skuldre og knær ved klosterbesøk, der mennene bør bære langbukser og kvinner kjole/skjørt. I fjelltraktene i de indre delene av landet er temperaturen som regel et par grader lavere enn det som angis i klimatabellene, og noe nedbør kan forekomme. Ta med badetøy da noen av hotellene har basseng (åpne fra midten av mai måned), samt at bademuligheter i havet gis i løpet av noen av vandringene.

Fotturen 

Fotturene på denne reisen kan være litt anstrengende og gjennomføres i kupert terreng med stenete underlag. Flere av fotturene går i åpne landskap og er det varmt kan det dermed bli litt slitsomt. 

Se flere tips til fotturen her » 

Hotell/overnatting

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Fotturer

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.