Fottur på IrlandVennlig, vilt og vakkert

Gå turer i variert landskap, over mykt bølgende grønne åser, heier med lyng, i dype isbredaler og blant dramatiske klipper på Irlands vestkyst. Opplev perlen Kilkennys historie og det livlige Dublin. Overalt skifter landskapet i ulike nyanser av grønt. Sang, musikk og whiskey legger ytterligere dimensjoner til landets kultur og historie.  

Reisefakta

Land: Republikken Irland

Reisetype: Fotturer - vanskelighetsgrad 2, middels

Reiselengde: 8 dager

Størrelse på gruppen: 18-22 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Sheep`s Head med fugleliv
 • Båttur over Killarneysjøene
 • Destilleribesøk og whiskeysmaking
 • Fottur langs Noreelven til Kilkenny
 • Byvandring i Dublin

Dagsprogram
Sommer 2023

Dag 1 – Fàilte - til Irland

Det finnes mange grunner til at Irland er fotturistenes paradis – uendelig vegetasjon, behagelig temperatur og variasjoner i landskapet. Ankomst Dublins internasjonale flyplass om formiddagen der TEMAs reiseleder møter oss.

Vi begynner vår reise i Adare, som kanskje er Irlands mest pittoreske landsby beliggende blant trærne i et fredfullt jordbrukslandskap langs Maigueelven. Små stenhus med halmtak og tre klosterruiner bidrar till landsbyens romantiske preg. Avhengig av hvilken tid vi kommer til Adore, har du mulighet til å se deg om på egen hand i de vakre omgivelsene.

Dag 2 – Fottur på Dingle-halvøya

Dagen byr på en lengre tur på ca. 17 km og vi forlater derfor Adare rett etter frokost for en busstur på ca. 1,5 time til Camp på Dingle-halvøya. Vandringen er en del av den såkalte Dingle Way og tar oss fra Camp sydover gjennom værbitte landskap. Her har man høstet torv opp gjennom årene, og vi får med stor sannsynlighet følge prosessen slik den praktiseres i dag. Turen fortsetter opp på Ardrioe Hill (430 meter) med en vakker utsikt over halvøyas sydlige kyst med de 8 km lange sanddynene og strendene ved Inch og på den andre siden av bukta ser vi Kerry-halvøya.

Bussen kjører via Annascaul til Killarney, der vi sjekker inn for de neste to nettene.

Dag 3 – Fottur i Gap of Dunloe

På den vestre siden av Killarneysjøen begynner vi dagens vandring ved Kate Kearneu's Cottage gjennom Gap of Dunloe. Her stopper det mange turistbusser for å la passasjerene fotografere. Stedet er vakkert og har blant annet blitt brukt i filmatiseringen av den irske filmen "The crying game".

Vi vandrer inn i "gapet" som ble skapt av isbreen for millioner av år siden. Til å begynne med kan omgivelsene kan oppleves som karrige, men dagens vandring er likevel kanskje reisens mest imponerende. Den drøye 10 kilometer lange vandringen følger veier som for det meste trafikkeres av hest og vogn. Vi går forbi forlatte hus og over steinbroer i en dramatisk og karrig natur. I stedet for å gå tilbake samme vei, går vi om bord i en båt som frakter oss over de tre sjøene Upper, Middle og Lower lake til ruinene av Ross Castle. Herfra er det vakker utsikt over Killarneys nasjonalpark.

Dag 4 – Fottur på Garinish Island

Syd for Killarney ligger Bantrybukta der vi tar en kort båttur til den lille øya Garinish (Ilnacullin). Den 15 hektar store øya er kjent blant gartnere i hele verden som en vakker, liten hageøy. Plantelivet er omfangsrikt i både form og farge og skifter med årstidene. I mai og juni er fargene på rhododendroen og azalene mest fremtredende, mens klatrehortensia og klematis dominerer fra midtsommer og frem til august. Øya ligger beskyttet til og det nesten subtroposike klimaet gjør at vekster fra mange deler av verden trives her.

I løpet av ettermiddagen sjekker vi inn på vårt hotell i Bantry hvor vi bor de to neste nettene, og det er muligheter for å ta seg ut på egne utflukter.

Dag 5 – Kystvandring langs Sheeps head

Dagens vandring på cirka 16 km går i et dramatisk kystlandskap ved Sheep's Head, forbi spektakulære klipper og fyr. Terrenget er variert med både kuperte stier og stier over åpne gress- og lyngheier. Er vi heldige får vi se sjøfugl som stormsvale, stormfugl og krykkje, men også større stormfugler, gulnebblire og grålire forekommer. Ved kysten observeres det årlig hval, havskilpadder og hai. Med jevne mellom dukker også delfiner opp.

Dag 6 – Fottur til Kilkenny

Reisen fortsetter deretter via Blarney der vi strekker litt på beina og kanskje tar en kaffe ved det store Woolen Mills. Her i Blarney finnes omtalte steinen som det sies at om man gir den et raskt kyss - kan man bli belønnet med "talens gave".

Deretter fortsetter vi videre til Bennettsbridge. Her tar vi en lettere lunsj før vi leter oss ned til Noreelven. Dagens fottur følger Noreelven til middelalderperlen Kilkenny. Her kan man virkelig kjenne historiens vingeslag og gjennom bykjernen finnes en promenade som kalles The medieval Mile, der man selv kan guide seg gjennom historie og arkitektur.

Dag 7 – Byvandring i Dublin med destilleribesøk

Dublins historie strekker seg godt og vel mer enn 1000 år tilbake i tiden. Opprinnelig var byen en bosetning for vikinger, men i dag har byen utviklet seg til en av verdens mest myldrende hovedsteder. Byen er rik på kultur og i dag tar vi en vandring for å bli kjent med Dublin.

Gjennom å vandre på byens gater, i små smug, over brostein, langs elven Liffey og gjennom parker får du oppleve historien fra vikingene til georgiansk arkitektur, fantastiske middelalderhus og flotte katedraler. Kanskje har du lest Odyssevs av James Joyce's kjenner du kanskje igjen steder som Leopold Bloom besøker i boken.

I løpet av vår vandring besøker vi The Dublin Liberties Distillery, Dublins nyeste og mest trendige, og hvor lukten av den edle drikken henger tungt i lokalene. Her får vi en entusiastisk rundvisning med smaksprøver. Vi avslutter vår vandring gjennom byen med å spise lunsj på det velkjente The Church. Som navnet antyder var det en gang en kirke, men i dag en meget trivelig og populær restaurant.

Dag 8 – Hjemreise

Busstransport til flyplassen i Dublin etter frokost for hjemreise til Norge.  

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r 
• Samtlige overnattinger
• 7 frokoster
• 4 lunsjer
• 4 middager
• 1 kaffe/te med scones
• Besøk på whiskeydestilleri
• TEMAs reiseleder
• Inngangsbilletter ifølge program

REISE FAKTA

Dag 1

Skandinavia– Dublin – Adare. Buss 225 km. Middag er inkludert. En overnatting på hotell i Limerick.

Dag 2

Adare – Killarney. Buss 150 km. Fottur på Dingle-halvøya 13 km. Frokost, lunsjboks og middag er inkludert. To overnattinger på hotell i Killarney.

Dag 3

Fottur Gap of Dunloe 10 km, samt båttur på Killarneys innsjøer. Frokost er inkludert.

Dag 4

Killarney – Bantry. Buss 90 km. Blomstervandring på Garinish Island, ca. 2 km. Frokost og middag er inkludert. To overnattinger på hotell i Bantry.

Dag 5

Kystvandring langs Sheeps head 16 km. Frokost, lunsjboks og middag er inkludert.

Dag 6

Bantry – Kilkenny. Buss 240 km. Fottur langs Noreelven til Kilkenny, 5 km. Frokost og lett lunsj er inkludert. En overnatting på hotell i Kilkenny.

Dag 7

Kilkenny – Dublin. Buss 125 km. Bytur i Dublin, 2 timer. Besøk på whiskeydestilleri. Frokost og lunsj er inkludert. En overnatting på hotell i Dublin.

Dag 8

Avreise til Skandinavia. Frokost er inkludert.

Irland

Innbyggere: 4,1 millioner
Flateinnhold: 70 273 km²
Religion: Religionsfrihet, men majoriteten er romersk katolsk (92 %), protestanter (3 %), resterende har ingen religion eller tilhører annen religion som islam, buddhismen eller jødedommen.
Valuta: Euro
Språk: Irsk, engelsk 

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Fly Dublin t/r, TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og øvrige transporter ifølge dagsprogrammet.

Valuta

Euro (EUR).
De vanligste bankkortene fungerer til kontantuttak i de fleste minibanker.

Les mer under Valutaveksling »

Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.

Driks

Driks er ikke inkludert i reisens pris. Vi anbefaler i stedet at du beregner 20 EUR til sjåfører, restaurantpersonalet og ved inkluderte aktiviteter. Dette betales på plass til TEMAs reiseleder som tar seg av fordelingen. 


Klima

På Internett finner du værprognoser over de fleste stedene vi besøker på reisen. Se www.bbc.com eller www.yr.no.

Klær og utstyr

Været på Irland er skiftende og plutselige regnskurer er ikke uvanlig, derfor må du ta med godt regntøy. Vandringsområdene er ofte våte og vi anbefaler gode sko. Ryggsekk anbefales.

I Irland kler man seg om til middag. 

Noen av hotellene har basseng så badetøy kan være bra å ta med dersom man ønsker å ta et bad etter dagens fottur. 

Du behøver ikke å ta med piknikutstyr på denne reisen, men en termos og kopp anbefales.

Vær oppmerksom på

Fottur på Irland har ikke de typiske pikniklunsjene i dagsprogrammet, noe som ofte kjennetegner TEMAs fotturer. Vi har isteden valgt å gi fleksibilitet og mulighet til å oppleve den lokale pub-  og matkulturen med lunsjstopp hos lokale restauranter.

Fotturen
Se flere tips til fotturen her »

Hotell/overnatting

Kommentarer

Avvik fra den ordinære hotellisten (ovenfor) kan forekomme, og vi tar forbehold om endringer. Vi forsøker i disse tilfeller å få likeverdige bosteder hva gjelder både beliggenhet ogh standard.

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreisested Pris Status
14.06.2023 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Dublin
2023-06-14
09:35
2023-06-14
10:55
SAS, 4603
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dublin
Oslo
2023-06-21
11:45
2023-06-21
15:00
SAS, 4604
8 dager Fottur på Irland Oslo 21 950 NOK Forespørsel
12.07.2023 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Dublin
2023-07-12
16:50
2023-07-12
18:10
SAS, 4603
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dublin
Oslo
2023-07-19
19:00
2023-07-19
22:15
SAS, 4604
8 dager Fottur på Irland Oslo 22 750 NOK 2 plasser igjen Bestill
09.08.2023 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Dublin
2023-08-09
16:50
2023-08-09
18:10
SAS, 4603
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dublin
Oslo
2023-08-16
11:45
2023-08-16
18:10
SAS, 4603
8 dager Fottur på Irland Oslo 23 650 NOK 6 plasser igjen Bestill
16.08.2023 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Dublin
2023-08-16
09:25
2023-08-16
10:25
SAS, 4603
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dublin
Oslo
2023-08-23
19:00
2023-08-23
22:15
SAS, 4604
8 dager Fottur på Irland Oslo 22 850 NOK 6 plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Komfortabel gruppestørrelse
 • Se dagsprogrammet

Andre Fotturer

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.