Fottur i det skotske høylandetmed Indre Hebridene

Velkommen til fiskebyenes, de svingete kystveienes og whiskydetillerienes Skottland. Vår reise tar deg med på natuskjønne vandringer, både på fastlandets villmark og på Inde Hebridene. Norske vikinger erobret Hebridene i løpet av 800-tallet og styrte øyene i 400 år. Vi besøker øya Skye, som med sin dramatiske natur kan være den vakreste i skjærgården. Vi kommer nærme både fjellandskap, myrmarker og orkidéenger. Vi tar oss også tid til en whiskysmaking.

Reisefakta

Land: Skottland, Storbrittania

Reisetype: Fotturer - vanskelighetsgrad 2, middels

Reiselengde: 8 dager

Størrelse på gruppen: 15-22 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Høylandets landskap
 • Fottur ved Loch Lomond
 • Vandring på øya Skye
 • Fottur ved Loch Ness
 • Hovedstaden Edinburgh

Dagsprogram
2023

Dag 1. Mot det skotske høylandet

Vi flyr fra Skandinavia til Skottland og Glasgow (visse avreiser til Edinburgh).

På flyplassen blir du møtt av TEMAs reiseleder og buss, som tar oss direkte opp i høylandet og til Tyndrum hvor vi overnatter en natt.

På kvelden serveres en velkomstmiddag på restaurant.

Dag 2. Fottur langs West Highland Way

Ukens første fottur går langs West Highland Way, Skottlands første lengre etablerte tursti, den totale lengden på stien er 154 km og vi går 11 km av disse. Vi forlater hotellet rett etter frokost og får vårt første ordentlige glimt av høylandet mens vi kjører langs vestsiden av Loch Lomond.

Etter cirka 2 timers busstur, ankommer vi Tyndrum, som er utgangspunktet for fotturen. Vi følger åssidene til Beinn Odhar og Beinn Dòrain og landskapet her, med sine høye fjell og dype lyngkledde daler, er en perfekt introduksjon til høylandet. En liten høydeforskjell på turen, ca. 134 m, gjør også at vi kan nyte omgivelsene uten problemer. Underlaget er lettgåtte grusveier og stier som følger åssidene. Fotturen avsluttes i den lille landsbyen Bridge of Orchy, som har fått navnet sitt etter steinbroen over elven Orchy.

Om ettermiddagen fortsetter vi reisen til Fort William der vi sjekker inn for de kommende to nettene

Dag 3. Fottur i Glen Nevis

Fort William ligger ved foten av Storbritannias høyeste fjell, Ben Nevis, 1 343 meter over havet. Det er her vi starter dagens fottur.

Innledningsvis følger vi Nevisdalen langs River Nevis. Etter en stund kommer vi ut fra løvskogen og dalgangen sprekker opp med torvmark og heier dekket av lyng. Et mektig fossefall bidrar til å skape en deilig harmoni. I tillegg til lyng finner vi myrmarksvekster som orkidéen Jomfru Marie nøkler, tettegress og myrlilje. Kanskje ser du fossekall eller vintererle i elven. Reisens første piknikk dekker vi opp til og vi nyter maten og landskapet en stund før vi vandrer ut av dalen.

I løpet av ettermiddagen blir det en rundtur med buss i Fort Williams vakre omgivelser. Her finner man blant annet Caldonial Canal som forbinder vest- og østkyst med hverandre og der Loch Ness er en del av strekningen. Kanalen ble åpnet første gang for båttrafikk i 1822. Like nord for Fort William ved Spean Bridge ble tusenvis av de allierte soldatene under andre verdenskrig samlet for trening i det skotske terrenget.

Dag 4. Fottur på Skye

Etter en tidlig frokost reiser vi nordover mot Skye, den største av Indre Hebridene. Øya er også ansett å være den vakreste i hele skjærgården. Fra Mallaig tar vi ferjen (30 min) "over the sea to Skye" som det heter i den kjente skotske balladen. Skye byr på en dramatisk og meget variert natur.

Norske vikinger erobret Hebridene i løpet av 800-tallet og styrte deretter øyene i 400 år. Selv om øyene deretter formelt har hørt under Skottland, ble de i et par århundrer styrt av klanen McDonald – ”Lords of the Isles” – med sete nettopp på Isle of Skye.

I dag venter en av ukens lengre vandringer, cirka 18 kilometer. Vi vandrer langs dalgangen Glen Sligachan som krysser det mektige Cuillin Hills. Det alpelignende fjellandskapet og de små sjøene byr på en gnistrende skjønnhet. Under vandringen vil du se mange av de karakteristiske vekstene for høylandet. Dette er Skottlands yngste fjellområde, skapt av vulkansk stein.

Vi overnatter to netter på Skye.

Dag 5. Fottur i The Black Cuillins

Dagens fottur, som også er på Skye, starter med en stigning på nesten 300 høydemeter ved Black Cuillins. Turen begynner ved skogsområdet Glen Brittle og fortsetter langs elven Allt Dearg Beag. Vi spiser dagens lunsj med utsikt over elven som har flere vannfall langs vår sti.

Dag 6. Fottur ved Loch Ness

Reisen fortsetter innover i landet, til det berømte Loch Ness. Her går vi i dag 12 av The Great Glen Way’s totale 118,5 kilometer. Turstien Great Glen Way strekker seg fra kyst til kyst over høylandene, og binder sammen Fort Fort William og høylandenes hovedstad Inverness. Ruten følger den store naturlige sprekken i Great Glen som deler Skottland fra kyst til kyst. Turen følger skogsveier med veldig fin utsikt over Loch Ness.

Uansett om vi har sett noe monster i innsjøen i dag eller ikke, så sover vi godt i Inverness i natt.

Dag 7 – Edinburgh

Resen videre tar oss til Edinburgh. Det er en lengre bussreise, men vi gjør et hyggelig stopp langs veien i byen Pitlochry. Her finner vi Skottlands minste, men kanskje mest sjarnerende, destilleri, Edradour. Det blir en rundtur og smaksprøver før vi fortsetter mot hovedstaden.

I løpet av dagens bussreise gjør vi en kortere tur for å strekke på beina. Dagens fottur kalles ” The Birks of Aberfeldy”, og er en populær spasertur som mange kjenner gjennom en av Robert Burns sanger. Turen går oppover en relativ bratt ravine, og på veien ser vi noen fine fossefall.

Ved ankomst gjør vi en kortere byrundtur med buss gjennom denne vakre byen som har kallenavnet "Athens of the North". Edinburgh er en festivalby, og det er ofte noe som skjer i denne sjarmerende metropolen.

Dag 8 – Hjemreise

Hjemreise med rutefly til Skandinavia.


Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r
• Samtlige overnattinger
• 7 frokoster
• 4 lunsjer
• 6 middager
• Besøk på destilleri med whiskysmalking
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1

Skandinavia – Glasgow. Middag er inkludert. En overnatting op hotell i Tyndrum.

Dag 2
Glasgow - Fort William, 160 km. Tur langs West Highland Way 11 km. Frokost, pikniklunsj og middag er inkludert. To overnattinger på hotell i Fort William.

Dag 3

Fottur i Glen Nevis, 8 km. Frokost, pikniklunsj og middag er inkludert.

Dag 4
Fort William – Skye. Buss 160 km, ferje 30 min. Fottur på Skye i Sligachandalen mot the Red Cuillins 18 km. Kontinental frokost, pikniklunsj og middag er inkludert. To overnattinger på Skye.

Dag 5

Fottur på Skye 8 km. Frokost, pikniklunsj og middag er inkludert.

Dag 6

Skye – Inverness, buss 150 km. Fottur ved Loch Ness, 12 km. Frokost og middag er inkludert. En overnatting på hotell i Inverness.

Dag 7

Inverness – Edinburgh. Buss 250 km. Spasertur i Aberfeldy 3,5 km. Besøk på destilleri med smaksprøver. Frokost er inkludert. En overnatting i Edinburgh.

Dag 8

Hjemreise til Skandinavia. Transfer til flyplassen. Frokost er inkludert.

Skottland

Innbyggere
5.2 millioner

Flateinnhold
78 772 km²

Valuta
Pund (£) (GBP)

Religion
Church of Scotland (32.4%), katolikker (15,9%), øvrige kristne (5,5%), resterende øvrige mindre samfunn og ikke religiøse

Språk
engelsk, gaelisk, skotsk 

Storbritannia

Innbyggere 65.5 millioner
Flateinnhold 130 395 km²
Valuta Pund (£) (GBP)
Religion 72 % kristne, muslimer 3 %, hinduer 1 % jøder 0,5 %, minoriteter av sikher, buddhister m.fl. Drøyt 15 % tilhører ikke et trossamfunn.
Språk Engelsk

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Fly Norge–Edinburgh t/r, TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og øvrige transporter ifølge dagsprogrammet.

Valuta

Pund (GPB).

De vanligste bank- og kredittkortene aksepteres i de fleste butikkene. Det finnes minibanker.

Les mer under Valutaveksling ».

Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.

Driks

Driks er ikke inkludert i reisens pris. Vi anbefaler i stedet at dere beregner 15 GBP til sjåfører, restaurantpersonalet og ved inkluderte aktiviteter. Dette betales på plass til TEMAs reiseleder som tar seg av fordelingen. 

Klima  

På Internett finner du værprognoser over de fleste stedene vi besøker på reisen. Se f.eks. www.bbc.com eller www.yr.no.

Været varierer i Skottland og plutselige regnskurer er ikke uvanlig.

Klær

Ta med regntøy. Vi vandrer ofte i områder som er våte så vi anbefaler sko som er egnet til dette. Man kler seg gjerne om til middag.

Fotturen

Se flere tips til fotturen her »

Hotell/overnatting

Kommentarer

Standard på hotell varierer i Skottland, og rommene kan av og til oppleves som små og enkle. Utenfor de større byene, spesielt oppe i Høylandet, er hotellene ofte av eldre stil. Visse hotell savner også heis og bagasjebærere.

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreisested Pris Status
06.07.2023 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2023-07-06
09:20
2023-07-06
11:10
K L M, 1142
Amsterdam
Glasgow
2023-07-06
12:20
2023-07-06
12:55
K L M, 1475
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Edinburgh
Amsterdam
2023-07-13
17:30
2023-07-13
20:00
K L M, 1290
Amsterdam
Oslo
2023-07-13
20:50
2023-07-13
22:35
K L M, 1151
8 dager Fottur i det skotske høylandet Oslo 25 950 NOK 4 plasser igjen Bestill
06.07.2023 8 dager Fottur i det skotske høylandet Bergen 25 950 NOK Forespørsel
06.07.2023 8 dager Fottur i det skotske høylandet Stavanger 25 950 NOK Forespørsel
20.07.2023 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2023-07-20
09:20
2023-07-20
11:10
K L M, 1142
Amsterdam
Glasgow
2023-07-20
12:20
2023-07-20
12:55
K L M, 1475
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Edinburgh
Amsterdam
2023-07-27
17:30
2023-07-27
20:00
K L M, 1290
Amsterdam
Oslo
2023-07-27
20:50
2023-07-27
22:35
K L M, 1151
8 dager Fottur i det skotske høylandet Oslo 26 450 NOK 4 plasser igjen Bestill
20.07.2023 8 dager Fottur i det skotske høylandet Bergen 26 450 NOK Forespørsel
20.07.2023 8 dager Fottur i det skotske høylandet Stavanger 26 450 NOK Forespørsel
03.08.2023 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2023-08-03
09:20
2023-08-03
11:10
K L M, 1142
Amsterdam
Glasgow
2023-08-03
12:20
2023-08-03
12:55
K L M, 1475
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Edinburgh
Amsterdam
2023-08-10
17:30
2023-08-10
20:00
K L M, 1290
Amsterdam
Oslo
2023-08-10
20:50
2023-08-10
22:35
K L M, 1151
8 dager Fottur i det skotske høylandet Oslo 25 990 NOK 4 plasser igjen Bestill
03.08.2023 8 dager Fottur i det skotske høylandet Bergen 25 990 NOK Forespørsel
03.08.2023 8 dager Fottur i det skotske høylandet Stavanger 25 990 NOK Forespørsel
24.08.2023 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2023-08-24
09:20
2023-08-24
11:10
K L M, 1142
Amsterdam
Glasgow
2023-08-24
12:20
2023-08-24
12:55
K L M, 1475
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Edinburgh
Amsterdam
2023-08-31
17:30
2023-08-31
20:00
K L M, 1290
Amsterdam
Oslo
2023-08-31
20:50
2023-08-31
22:35
K L M, 1151
8 dager Fottur i det skotske høylandet Oslo 27 890 NOK 4 plasser igjen Bestill
24.08.2023 8 dager Fottur i det skotske høylandet Bergen 27 890 NOK Forespørsel
24.08.2023 8 dager Fottur i det skotske høylandet Stavanger 27 890 NOK Forespørsel
Vis flere avreiser

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Komfortabel gruppestørrelse
 • Se dagsprogrammet

Andre Fotturer

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.