Fottur i det skotske høylandetmed Indre Hebridene

Velkommen til fiskebyenes, de svingete kystveienes og whiskydetillerienes Skottland. Vår reise tar deg med på natuskjønne vandringer, både på fastlandet og ute på øyene. Norske vikinger erobret Hebridene i løpet av 800-tallet og styrte øyene i 400 år. Vi besøker først og fremst øya Skye, og reisen tar oss nære alt fra alpelignende fjellandskap til myrmarker og orkidéenger. Vi tar oss også tid til en whiskysmaking. 

Reisefakta

Land: Skottland, Storbrittania

Reisetype: Fotturer - vanskelighetsgrad 2, middels

Reiselengde: 8 dager

Størrelse på gruppen: 20-22 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Høylandets landskap
 • Vulkanøya Eigg
 • Vandring på øya Skye
 • Muligheter for hvalsafari
 • Hovedstaden Edinburgh

Dagsprogram
Sommer 2019

Dag 1 – Mot det skotske høylandet

Du reiser fra Norge med rutefly til Skottland og Edinburgh.

På flyplassen blir du møtt av TEMAs reiseleder og buss, som tar deg til Ballachulish på vestkysten. Her overnatter vi de to første nettene. Etter ankomst har du fri frem til middagen.

Dag 2 – Fottur i Glen Nevis

Ballachulish ligger ved foten av Storbritannias høyeste fjell, Ben Nevis, 1 343 meter over havet. Det er her vi starter reisens første fottur.

Innledningsvis følger vi Nevisdalen langs River Nevis. Etter en stund kommer vi ut fra løvskogen og dalgangen sprekker opp med torvmark og heier dekket av lyng. Et mektig fossefall bidrar til å skape en deilig harmoni. I tillegg til lyng finner vi myrmarksvekster som orkidéen Jomfru Marie nøkler, tettegress og myrlilje. Kanskje ser du fossekall eller vintererle i elven. Reisens første piknikk dekker vi opp til og vi nyter maten og landskapet en stund før vi vandrer ut av dalen.

I løpet av ettermiddagen reiser vi et lite stykke langs Caldonial Canal som forbinder vest- og østkyst med hverandre og der Loch Ness er en del av strekningen. Kanalen ble åpnet første gang for båttrafikk i 1822.

Dag 3 – Fottur på Eigg

Dagen starter tidlig med en bussreise langs en av Skottlands vakreste veistrekninger, "Road to the Isles", som tar oss ut til Hebridene. Vi gjør et opphold ved Glenfinnan, der den skotske tronarvingen Bonnie Prince Charlie en gang steg i land og lyktes å forene klanene i et opprører mot engelskmennene. Kanskje kan du forestille deg sekkepipene lyde skingrende fra åsene når du tenker deg tilbake til 1745 da opprøret startet.

I den lille fiskerlandsbyen Arisaug tar vi ferjen ut til vulkanøya Eigg. Under gunstige forhold kan du se rikelig med sjøfugl som mindre stormfugler, havsuler, smålirer og toppskarver. Seler, delfiner og mindre hvaler er heller ikke uvanlig i disse farvannene.

Fotturen på øya tar oss forbi et fåtall hus der øyas befolkning på cirka 60 personer bor, og videre over de beitende engene. Kanskje får vi selskap av sauene når vi dekker opp til vår piknik, med kysten og skjærgården runt omkring oss.

Dag 4 – Fottur på Skye

Etter en tidlig frokost reiser vi nordover mot Skye, den største av Indre Hebridene. Øya er også ansett å være den vakreste i hele skjærgården. Fra Mallaig tar vi ferjen (30 min) "over the sea to Skye" som det heter i den kjente skotske balladen. Skye byr på en dramatisk og meget variert natur.

Norske vikinger erobret Hebridene i løpet av 800-tallet og styrte deretter øyene i 400 år. Selv om øyene deretter formelt har hørt under Skottland, ble de i et par århundrer styrt av klanen McDonald – ”Lords of the Isles” – med sete nettopp på Isle of Skye.

I dag venter en av ukens lengre vandringer, cirka 18 kilometer. Vi vandrer langs dalgangen Glen Sligachan som krysser det mektige Cuillin Hills. Det alpelignende fjellandskapet og de små sjøene byr på en gnistrende skjønnhet. Under vandringen vil du se mange av de karakteristiske vekstene for høylandet. Dette er Skottlands yngste fjellområde, skapt av vulkansk stein.

Vi overnatter på fastlandet, overfor Skye i Kyle of Lochalsh.

Dag 5 – Fottur i The Black Cuillins

Dagens fottur, som også er på Skye, starter med en stigning på nesten 400 høydemeter ved Black Cuillins. Fra det høyeste punktet har du en panoramautsikt over en stor del av sentrale Skye verdt å meditere over en stund. Deretter fortsetter ferden på svingete stier ned mot skogsområdet i Glen Brittle. Pikniklunsjen dekkes opp på de orkidérike engene i slutten av vandringer.

Vi forlater Skye og fortsetter reisen nordover til det vakre Gairloch, der vi overnatter i to netter. Gairloch var allerede under 1800-tallets viktorianske epoke kjent for sin skjønnhet. Navnet er egentlig det kollektive navnet på en rekke byer som ligger langs kysten i dette imponerende og naturskjønne kystområdet. Vi reiser langs svingete veier med bukter, små sjøer og fjell.

Dag 6 – Fottur rundt Loch Kernesary

På den ville nordvestkysten av det skotske høylandet finnes det mye å se, oppdage og nyte. Vi lar derfor formiddagen stå åpen og anbefaler de som elsker havet å ta en liten båttur for å se hvaler, seler, niser og sjøfugler av ulike slag.

Etter lunsj vandrer vi et stykke utenfor Gairloch rundt det naturskjønne Loch Kernesary. Det er en vakker og enkel vandring uten spesielle høydeforskjeller. Dersom du vil hvile dine vandringsbein kan man på ettermiddagen i stedet besøker den botaniske hagen Inwerewe Garden (valgfri utflukt som koster cirka 9 GBP).

Dag 7 – Edinburgh

Er du pigg på morgenen gjør vi en kort, letter vandring med utgangspunkt fra hotellet før frokost. Eller så sees vi etter frokost, da ferden går tilbake til Edinburgh. Det er en lengre bussreise, men vi gjør et hyggelig stopp langs veien i byen Pitlochry. Her finner vi Skottlands og antakelig hele verdens minste destilleri, Edradour. Det blir en rundtur og smaksprøver før vi fortsetter mot hovedstaden.

Ved ankomst gjør vi en kortere byrundtur med buss gjennom denne vakre byen som har kallenavnet "Athens of the North". .

Edinburgh er en festivalby, og det er ofte noe som foiregår i denne sjarmerende metropolen. For de reiser som vi ankommer til Edinburgh under The Royal Edingburgh Military Tattoo så inkluderer vi billett til den fantastiske forestillingen i slottsgården.

Dag 8 – Hjemreise

Hjemreise med rutefly til Norge.


Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r Edinburgh
• Samtlige overnattinger
• 7 frokoster
• 4 lunsjer
• 6 middager
• Besøk på destilleri med whiskysmalking

• 1 billett til Edinburgh Tattoo (avreisene 28. juli og 16. august 2019)
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1

Norge – Edinburgh. Buss fra Edinburgh til Ballachulish, 230 km. To overnattinger på hotell i Ballachulish. Middag er inkludert.

Dag 2

Fottur i Glen Nevis. 8 km. Frokost, pikniklunsj og middag er inkludert.

Dag 3

Ballachulish – Arisaig – Mallaig. Buss 120 km. Ferje Arisaig – Eigg t/r. Fottur på Eigg 6–8 km. Frokost, pikniklunsj og middag er inkludert. En overnatting på hotell i Mallaig.

Dag 4

Mallaig – Kyle of Lochalsh. Buss 110 km, ferje 30 min. Fottur på Skye i Sligachandalen mot the Red Cuillins 18 km. Kontinental frokost, pikniklunsj og middag er inkludert. En overnatting i Kyle of Lochalsh.

Dag 5

Fottur på Skye 8 km. Buss til Gairloch 150 km. Frokost, pikniklunsj og middag er inkludert. To overnattinger i Gairloch.

Dag 6

Fottur i Gairlochområdet, ca 8 km. Formiddagen fri. Frokost og middag er inkludert.

Dag 7

Fottur i Gairlochområdet, ca 4 km. Gairloch – Edinburgh. Buss 360 km. Besøk på destilleri med smaksprøver. Frokost er inkludert. En overnatting i Edinburgh.

Dag 8

Hjemreise til Norge. Transfer til flyplassen. Frokost er inkludert.

Skottland

Innbyggere
5.2 millioner

Flateinnhold
78 772 km²

Valuta
Pund (£) (GBP)

Religion
Church of Scotland (32.4%), katolikker (15,9%), øvrige kristne (5,5%), resterende øvrige mindre samfunn og ikke religiøse

Språk
engelsk, gaelisk, skotsk 

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Fly Norge–Edinburgh t/r, TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og øvrige transporter ifølge dagsprogrammet.

Tattoobillett inkludert:

10. august 2018

17. august 2018

På disse avreiser inkluderer vi en billett til det storslåtte The Royal Military Edinburgh Tattoo. 

Valuta

Pund (GPB).

De vanligste bank- og kredittkortene aksepteres i de fleste butikkene. Det finnes minibanker.

Les mer under Valutaveksling ».

Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.

Driks

Driks er ikke inkludert i reisens pris. Vi anbefaler i stedet at dere beregner 15 GBP til sjåfører, restaurantpersonalet og ved inkluderte aktiviteter. Dette betales på plass til TEMAs reiseleder som tar seg av fordelingen. 

Klima  

På Internett finner du værprognoser over de fleste stedene vi besøker på reisen. Se f.eks. www.bbc.com eller www.yr.no.

Været varierer i Skottland og plutselige regnskurer er ikke uvanlig.

Klær

Ta med regntøy. Vi vandrer ofte i områder som er våte så vi anbefaler sko som er egnet til dette. Man kler seg gjerne om til middag.

Fotturen

Se flere tips til fotturen her »

Hotell

For visse avreiser bor vi på andre hotell enn de som er angitt, for eksempel:

Fort Williams/Ballaculish - Glenspean Lodge avreiser 26/7, 29/7 (finsk), 10/8, 17/8, 26/8

Mallaig - The Morar Hotel - avreiser 26/7, 29/7 (finsk), 26/8 (finsk)

Isle of Skye - The Kings Arms Hotel - avreise 26/7

Isle of Skye - Lochalsh Hotel - avreise 5/7

Gairloch - Gairloch Hotel - avreiser 5/7, 26/7, 30/8 

Hotell information

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreiseflyplass Pris Status
2019-07-04 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2019-07-04
06:30
2019-07-04
08:20
K L M, 1140
Amsterdam
Glasgow
2019-07-04
09:30
2019-07-04
10:00
K L M, 1473
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Edinburgh
Amsterdam
2019-07-11
11:00
2019-07-11
13:35
K L M, 1280
Amsterdam
Oslo
2019-07-11
14:30
2019-07-11
16:20
K L M, 1147
8 dager Fottur i det skotske høylandet Oslo 17 790 NOK Fullbooket
2019-07-25 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2019-07-25
06:30
2019-07-25
08:20
K L M, 1140
Amsterdam
Edinburgh
2019-07-25
12:20
2019-07-25
12:55
K L M, 1475
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Edinburgh
Amsterdam
2019-08-01
11:00
2019-08-01
13:35
K L M, 1280
Amsterdam
Oslo
2019-08-01
14:30
2019-08-01
16:20
K L M, 1147
8 dager Fottur i det skotske høylandet Oslo 17 750 NOK Forespørsel
2019-08-16 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2019-08-16
06:30
2019-08-16
08:20
K L M, 1140
Amsterdam
Edinburgh
2019-08-16
12:20
2019-08-16
12:55
K L M, 1475
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Edinburgh
Amsterdam
2019-08-23
11:00
2019-08-23
13:35
K L M, 1280
Amsterdam
Oslo
2019-08-23
14:30
2019-08-23
16:20
K L M, 1147
8 dager Fottur i det skotske høylandet Oslo 18 350 NOK Forespørsel
2019-08-29 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2019-08-29
06:30
2019-08-29
08:20
K L M, 1140
Amsterdam
Edinburgh
2019-08-29
12:05
2019-08-29
12:40
K L M, 1281
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Edinburgh
Amsterdam
2019-09-05
13:25
2019-09-05
16:00
K L M, 1282
Amsterdam
Oslo
2019-09-05
16:50
2019-09-05
18:35
K L M, 1149
8 dager Fottur i det skotske høylandet Oslo 17 890 NOK Forespørsel
2020-07-01 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2020-07-01
06:30
2020-07-01
08:20
K L M, 1140
Amsterdam
Edinburgh
2020-07-01
12:05
2020-07-01
12:40
K L M, 1281
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Edinburgh
Amsterdam
2020-07-08
13:25
2020-07-08
16:00
K L M, 1282
Amsterdam
Oslo
2020-07-08
16:50
2020-07-08
18:35
K L M, 1149
8 dager Fottur i det skotske høylandet Oslo 18 990 NOK 4 plasser igjen Bestill
2020-07-22 8 dager Fottur i det skotske høylandet Stavanger 18 990 NOK 2 plasser igjen Bestill
2020-07-22 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2020-07-22
06:30
2020-07-22
08:20
K L M, 1140
Amsterdam
Edinburgh
2020-07-22
12:05
2020-07-22
12:40
K L M, 1281
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Edinburgh
Amsterdam
2020-07-29
13:25
2020-07-29
16:00
K L M, 1282
Amsterdam
Oslo
2020-07-29
16:50
2020-07-29
18:35
K L M, 1149
8 dager Fottur i det skotske høylandet Oslo 18 990 NOK 4 plasser igjen Bestill
2020-08-05 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2020-08-05
06:30
2020-08-05
08:20
K L M, 1140
Amsterdam
Edinburgh
2020-08-05
12:05
2020-08-05
12:40
K L M, 1281
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Edinburgh
Amsterdam
2020-08-12
13:25
2020-08-12
16:00
K L M, 1282
Amsterdam
Oslo
2020-08-12
16:50
2020-08-12
18:35
K L M, 1149
8 dager Fottur i det skotske høylandet Oslo 19 750 NOK 4 plasser igjen Bestill
2020-08-26 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2020-08-26
06:30
2020-08-26
08:20
K L M, 1140
Amsterdam
Edinburgh
2020-08-26
12:05
2020-08-26
12:40
K L M, 1281
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Edinburgh
Amsterdam
2020-09-02
13:25
2020-09-02
16:00
K L M, 1282
Amsterdam
Oslo
2020-09-02
16:50
2020-09-02
18:35
K L M, 1149
8 dager Fottur i det skotske høylandet Oslo 18 990 NOK 4 plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Fly og hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Prøvesmakinger
 • Se dagsprogrammet

Andre Fotturer

 
XClose