Vandre og opplev Camino de Santiagos høydepunkter

En pilegrimsvandring på Camino de Santiago er en drøm for mange og en opplevelse for livet. Vi har skreddersydd en reise der vi får mulighet til å prøve, ikke bare den klassiske Camino Francés, men også Camino Portugés, Camino Inglés, Camino del Norte og et kort stykke på Camino Primitivo. Vi benytter også anledningen til å utforske byer, landsbyer og det galiciske kjøkkenet. Og sist, men ikke minst, reiser vi gjennom middelalderens Europa med sin spennende historie og vakre katedraler. Buen Camino!

Reisefakta

Land: Spania

Reisetype: Fotturer - vanskelighetsgrad 1, lett

Reiselengde: 8 dager

Størrelse på gruppen: 16-24 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • El Caminos unike atmosfære
 • Katedralen i Santiago de Compostela
 • Vandring på tusen år gamle stier
 • Guggenheim-museet
 • Vinsmaking av galisiske viner

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r Skandinavia
• Alle overnattinger
• 7 frokoster
• 1 pikniklunsj + 1 lunsj på restaurant
• 3 middager
• 1 vinsmaking
• Inngangsbillett ifølge program
• TEMA-reiseleder
Header Image Skriv ut "Dagsprogram" og "Viktig om reisen"

REISE FAKTA

Dag 1
Utreise og ankomst. Skandinavia – Bilbao. En overnatting på hotell i Bilbao inklusive frokost.

Dag 2
Camino del Norte. Guggenheimmuseet. Bilbao – Santillana del Mar. Vandring 7 km. Buss totalt cirka 2 timer. En overnatting på hotell i Santillana del Mar inklusive frokost. Pikniklunsj er inkludert.

Dag 3
Camino del Norte/Primitivo. Santillana del Mar – Oviedo. Vandring 9 km. Buss totalt cirka 2 timer. En overnatting på hotell i Oviedo inklusive frokost. Middag er inkludert.

Dag 4
Camino Inglés. Oviedo – Santiago de Compostela. Vandring 6 km. Buss totalt cirka 3,5 time. Overnatting på hotell i Santiago de Compostela inklusive frokost.

Dag 5
Camino Francés. Sarria, Portomarin – Santiago de Compostela. Vandring 5 km. Buss totalt cirka 3,5 time. Overnatting på hotell i Santiago de Compostela inklusive frokost. Lunsj er inkludert.

Dag 6
Camino Portugés. Oia, Baiona – Santiago de Compostela. Vandring 5 km. Buss totalt cirka 3 timer. Overnatting på hotell i Santiago de Compostela inklusive frokost.

Dag 7
Camino Fisterre. Fisterre, Muxia – Santiago de Compostela. Vandring 3 km. Buss totalt 2,5 time. Overnatting på hotell i Santiago de Compostela inklusive frokost. Middag er inkludert.

Dag 8
Avreise og hjemkomst. Santiago de Compostela – Skandinavia.

Spania

Innbyggere 46,6 millioner
Flateinnhold 504 782 km²
Valuta Euro
Religion Katolikker 82 %, agnostiker og ateister 14 %, muslimer minst 1,2 %, protestanter 0,1 %, øvrige ca. 2,7 %
Språk Spansk/kastiliansk, katalansk, galisisk og baskisk

Viktig om reisen

Turistskatt
På enkelte reisemål og steder i Spania er det innført turistskatt. Skatten er per i dag 0,5–5 euro per natt/person, avhengig av sesong og hotellstandard. OBS, denne kan endres. Hvor og når denne skatten gjelder ligger utenfor vår kontroll og den kan ikke inkluderes i prisen. Derfor betaler du denne skatten selv på stedet.

TEMAs gruppestørrelse

For TEMA er det reisen og den reisende som står i sentrum. Sammen møter vi mennesker, kulturer og opplevelser i naturen på en nær, ekte og behagelig måte. Gruppestørrelsene våre gjenspeiler dette og er en stor grunn til at mange velger å reise med TEMA. Vi unngår altfor store grupper for å gi alle en så opplevelsesrik reise som mulig, og vi tilbyr reiser som gir minner for livet!

Klær
Gode tursko eller joggesko, fjellstøvler er ikke nødvendig. En liten ryggsekk med hoftebelte til å ha på seg om dagen, regnstøvler og en resirkulerbar vannflaske er kjekt å ha. Hvis du er vant til å gå med staver, kan du gjerne ta dem med.

Valuta
Euro (EUR).
De vanligste bank- og kredittkortene aksepteres i de fleste butikkene. Det finnes minibanker. Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om valuta og kurs. Det er imidlertid lurt å ha litt kontanter i små sedler eller mynter hvis man ønsker å ta en kaffe på noen av de små enkle kafeene langs vandreruten.

Hotellene
På noen avreiser bor vi på andre hoteller enn de som er inkludert i grunnprogrammet, og hotellene vi samarbeider med er også Silken Idautxu Hotel i Bilbao, Hotel Santillana i Santallana del Mar og Hotel Compostela i Santiago de Compostela.

Driks
Driks er ikke inkludert i reisens pris. TEMAs reiseleder samler inn 30 euro per person ved begynnelsen av reisen, og sørger for at beløpet blir fordelt mellom sjåfører, bagasjebærere og restaurantpersonale ved felles måltider o.l.

Vær og vind
Tidlig om våren og sent om høsten kan temperaturen synke under det normale og nedbør i form av regn eller snø kan forekomme. Det kan regne en del i Galicia, så ta med regnponcho eller regntøy.

Vandring
Vi går mellom 3–9 kilometer per dag på utvalgte strekninger. Det forekommer en del bakker, men ingen av strekningene er spesielt vanskelige. Få flere tips til fotturen på TEMAs nettside.

Fly
Hjemreisen skjer enten fra Santiago de Compostela eller Porto (ca 1,5 timers transfer).

Hotell/overnatting

Kommentarer

Avreise 7. september 2024 bor vi på:

Hotel Silken Indautxu i Bilbao.

Hotel Virxe da Cerca i Santiago de Compostela.

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Komfortabel gruppestørrelse
 • Se dagsprogrammet

Andre Fotturer

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.