Andalucía rundtGranada, Córdoba og Sevilla

Landet der en belønning venter – slik ble Andalusia beskrevet av den marokkanske verdensomreisende Ibn Batouta på 1300-tallet. I dag forstår man hvorfor når dens vakre, historiske og kulturelle mosaikken oppleves. Rundreisen tar deg til Granada, Córdoba, Sevilla, Puerto de Santa Maria, Cádiz, og avsluttes i Ronda som har en spektakulær beliggenhet oppe på en klippeavsats.

Reisefakta

Land: Spania

Reisetype: Rundreiser

Reiselengde: 8 dager

Størrelse på gruppen: 15-28 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Granada og verdensarven Alhambra
 • Oliventrær og mauriske slott
 • Moskéen i Cordoba
 • Opplev Sevilla
 • Ronda ved ravinen

Dagsprogram
2023–2024

Dag 1 – Ankomst Málaga
På flyplassen i Málaga blir vi møtt av TEMAs reiseleder som sørger for transport til hotellet. Hvor mye tid du får på egen hånd i Málagas avhenger at flyets ankomsttid. Kanskje det frister med et besøk på Picassomuséet, Museo de Picasso?

Dag 2 – Besøk på Alhambra
Etter frokost og utsjekking begynner reisen til Granada, maurernes siste bastion, med det imponerende og nesten evig snøkledde Sierra Nevada i bakgrunnen. Granada domineres av den "røde borgen" Alhambra som skjuler eventyrlige slottsgemakker og intime patios. Høyere oppe i åsen ligger "den himmelske hagen" Generalife, de mauriske herskernes tidligere sommerpalass med sypressalléer, velstelte blomsterbed og fontener. Vi besøker også Capilla Real, kongeparet Isabella og Ferdinands praktfulle gravkapell. Det var dette kongeparet som innledet Spanias storhetstid. I 1492 sendte de Columbus på oppdagelsesferden som skulle forandre verden for all tid.

Resten av dagen er fri til egne streiftog i Granadas sentrum. Hvorfor ikke besøke den majestetiske renessanse-katedralen, som ble reist under Karl V, eller spasere rundt i de livlige gatene i sentrum.

Dag 3 – Byvandring i Córdoba
Formiddagens reise går gjennom et tiltalende, nesten eksotisk andalusisk landskap med mauriske borger i nesten hver eneste by og oliventrær så langt øyet kan se. Midt på dagen kommer vi frem til Córdoba, en gang hovedstad i det mektige kalifatet ved samme navn.

Under den mauriske glansperioden (800- til 1100-tallet) ble et av datidens mest imponerende byggverk skapt - La Mezquita. Moskéens indre, som i størrelse kun overgås av moskéen i Mekka, er tilsynelatende en endeløs skog av søyler. Ved siden av moskéen ligger de gamle mauriske og jødiske kvarterene. På en tur i de trange gatene, mellom hvitkalkede hus med blomsterdekorerte patios, gjenskapes stemningen fra maurernes tid. Mange er virkelige kunstverk og hvert år utdeles det en pris til den vakreste.

Dag 4 – Sevilla
Ferden går mot Sevilla, Andalucías hovedstad, gjennom et uendelig og imponerende jordbrukslandskap. Du skimter steder som Ecija, Andalucías stekepanne, og Carmona, for å nevne noen. Ved lunsjtid er vi den fascinerende og mytiske byen Sevilla, hvis historiske bydeler har inspirert mange poeter, musikere og kunstnere verden over. Sevilla er en av Europas eldste byer. Allerede tidlig på middelalderen var det en kosmopolitisk by og på 1500-tallet Spanias viktiske transatlantiske havn. Andalucías hovedstad har en unik og særdeles rik historie, som avspeiler seg i det meste i denne romantiske byen - noe som ikke minst avspeiler seg i byens befolkning.

Dag 5 – Sevilla
Vi tilbringer en del av dag 4 og hele dag 5 i Sevilla, og programmet omfatter bl.a. et besøk i katedralen (kristendommens tredje største), Barrio de Santa Crúz (scenen fra skuespillet Don Juan), Plaza de España i Maria Luisa- parken, og Calle Sierpes, den elegante gågaten i sentrum.Det blir også god tid til egne "oppdagelser" som kunstmuseet, Hospital de la Caridad, Alcasar og naturligvis muligheten for å bli med på en ildfull og fargerik flamencoforestilling, ca. 40 euro.

Dag 6 – Jerez, Puerto de Santa Maria og Cádiz
Ferden går vestover mot atlanterhavskysten. Ikke langt fra Sevilla ligger Jerez de la Frontera som er kjent for sine viner, og det er den engelske uttalen, sherry, som har gitt navn til den velkjente drikken. I Spania drikker man hovedsakelig den knusktørre sherryen som kalles "fino" eller "mazanilla" hvis den kommer fra San Lúcar de Barameda, litt lengre nordover.I Jerez besøker vi en av de kjente bodegaene der vi får følge produksjonen av den edle drikken før vi avslutter med prøvesmaking.Om ettermiddagen fortsetter vi til "Europas Havanna", Cadíz, en perle ved Atlanteren og en av Europas eldste byer. Her tar vi en kort bytur og gjør oss kjent med en historie som går tilbake til Sør-Europas første sivilisasjoner. Her blir vi en natt. Resten av ettermiddagen er fri for egne streiftog frem til vår felles middag.

Dag 7 – "Drømmebyen"
Vi forlater Cádiz tidlig på formiddagen og fortsetter gjennom et vidstrakt jordbrukslandskap på vei til El Gastor, et vakkert sted der vi tar et annerledes opphold.En reise rundt i Andalucía er ikke fullkommen uten en avstikker til magiske Ronda. Byen er viden kjent for sin vakre beliggenhet 723 meter over havet, ved en dyp ravine som deler byen i to.Mange forfattere har lovprist Rondas spesielle skjønnhet, blant annet østerrikeren Rainer Maria Rilke som ga den tilnavnet "drømmebyen". Også Orson Wells forelsket seg i byen og ble begravet på en gård like utenfor. Med sin flere hundre år gamle historie er Ronda en perle blant de andalusiske byene. Vi reiser videre til Málaga for en siste overnatting.

Dag 8 – Hjemreise
Transport og hjemreise fra flyplassen i Málaga.

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r 
• Samtlige overnattinger
• 7 frokoster
• 1 lunsj
• 2 middager
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1
Norge – Málaga. En overnatting på hotell i Málaga.

Dag 2
Málaga – Granada. Buss 125 km. Alhambra og Capilla Real. Frokost er inkludert. En overnatting på hotell i Granada.

Dag 3
Granada – Córdoba. Buss 170 km. Byrundtur til moskéen og det jødiske kvarteret. Frokost er inkludert. En overnatting på hotell i Córdoba.

Dag 4
Córdoba – Sevilla. Buss 140 km. Frokost og lunsj er inkludert. To overnattinger på hotell i Sevilla.

Dag 5
Sevilla. Byrundtur til bl.a. katedralen og Barrio Santa Cruz. Frokost er inkludert.

Dag 6
Sevilla – Jerez – Puerto de Santa Maria – Cádiz. Sherrysmaking. Buss 140 km. Frokost og middag er inkludert. En overnatting på hotell i Cádiz.

Dag 7
Cádiz – Ronda – Málaga. Buss 260 km. Frokost og middag er inkludert. En overnatting på hotell i Malaga.

Dag 8
Málaga – Norge. Buss 11 km. Frokost er inkludert.

Spania

Innbyggere 46,6 millioner
Flateinnhold 504 782 km²
Valuta Euro
Religion Katolikker 82 %, agnostiker og ateister 14 %, muslimer minst 1,2 %, protestanter 0,1 %, øvrige ca. 2,7 %
Språk Spansk/kastiliansk, katalansk, galisisk og baskisk

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Fly til Malaga t/r, øvrige transporter ifølge program, del i dobbeltrom, måltider ifølge program, TEMAs reiseleder, entréer, samtlige utflukter og aktiviteter ifølge program, om ikke annet er angitt.

Turistskatt

Flere land i Sør-Europa har innført en såkalt turistskatt. Den betales kontant på hoteller når man sjekker ut. Den kan variere fra sesong til sesong og fra ulike byer, mellom 0,5-5 EUR per person/natt. Ettersom denne skatten ligger utenfor TEMAs kontroll betaler hver reisende for seg ved utsjekking. 

Granada og Alhambra:

Alhambra er et av verdens mest besøkte museer. I løpet av noen uker, først og fremst i mai og oktober når trykket av besøkere er som størst, kan deler av palasset stenges. Dette ligger helt utenfor vår kontroll og informasjon kommer ofte veldig nærme avreise. Det er veldig sjeldent at det skjer, men det har forekommet. OBS, det gjelder først og fremst Nazaríespalasset. Øvrige deler rammes ikke. Vi gjør alt vi kan for at besøket i Granada og Alhambra blir så bra som mulig, og skulle deler av Alhambra utgå pga at kvotene på antall besøkere er fulle, har vi alternative besøk.

Hotellene:

Alternative hotell kan forekomme. Standard er samme som for de ordinære hotell. Skulle det føre til endringer i dagsprogrammet informerer vi om det før avreise.


Gruppens størrelse

Minimum 20 personer og maksimum 28 personer

Driks:

Driks er ikke inkludert. Regn med cirka 300 kr per person fordelt på sjåfør og lokale guider.

Valuta

Euro (EUR).

De vanligste bank- og kredittkort aksepteres i de fleste butikkene. Minibanker finnes.

Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.

Klima 

Tidlig på våren og sent på høsten kan temperaturene synke til under det normale og nedbør i form av regn eller snø kan forekomme.

Hotell/overnatting

Kommentarer

Alternative hoteller kan forekomme.

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreisested Pris Status
16.03.2024 8 dager Andalucía rundt Stavanger 24 650 NOK Forespørsel
16.03.2024 8 dager Andalucía rundt Trondheim 24 650 NOK Forespørsel
16.03.2024 8 dager Andalucía rundt Bergen 24 650 NOK Forespørsel
16.03.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Málaga
2024-03-16
09:25
2024-03-16
13:45
SAS, 4683
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Málaga
Oslo
2024-03-23
14:35
2024-03-23
18:45
SAS, 4684
8 dager Andalucía rundt Oslo 22 390 NOK Forespørsel
13.04.2024 8 dager Andalucía rundt Stavanger 26 990 NOK Forespørsel
13.04.2024 8 dager Andalucía rundt Bergen 26 990 NOK Forespørsel
13.04.2024 8 dager Andalucía rundt Trondheim 26 990 NOK Forespørsel
13.04.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Stockholm
2024-04-13
09:40
2024-04-13
10:40
SAS, 864
Stockholm
Málaga
2024-04-13
13:45
2024-04-20
18:10
SAS, 1583
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Málaga
Stockholm
2024-04-20
11:40
2024-04-20
15:55
SAS, 1804
Stockholm
Oslo
2024-04-20
16:30
2024-04-20
17:30
SAS, 491
8 dager Andalucía rundt Oslo 24 750 NOK 2 plasser igjen Bestill
18.05.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Málaga
2024-05-18
15:05
2024-05-19
19:15
SAS, 4686
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Málaga
Oslo
2024-05-25
20:05
2024-05-26
00:10
SAS, 4684
8 dager Andalucía rundt Oslo 25 950 NOK 6 plasser igjen Bestill
18.05.2024 8 dager Andalucía rundt Bergen 28 190 NOK Forespørsel
18.05.2024 8 dager Andalucía rundt Stavanger 28 190 NOK Forespørsel
18.05.2024 8 dager Andalucía rundt Trondheim 28 190 NOK Forespørsel
01.06.2024 8 dager Andalucía rundt Bergen 26 550 NOK Forespørsel
01.06.2024 8 dager Andalucía rundt Stavanger 26 550 NOK Forespørsel
01.06.2024 8 dager Andalucía rundt Trondheim 26 550 NOK Forespørsel
01.06.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Málaga
2024-06-01
15:05
2024-06-01
19:15
SAS, 4683
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Málaga
Oslo
2024-06-08
20:05
2024-06-09
00:10
SAS, 4684
8 dager Andalucía rundt Oslo 24 350 NOK 6 plasser igjen Bestill
29.06.2024 8 dager Andalucía rundt Bergen 29 190 NOK Forespørsel
29.06.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Oslo
2024-06-29
15:15
2024-06-29
19:25
SAS, 4683
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Málaga
Oslo
2024-07-06
20:15
2024-07-07
00:20
SAS, 4684
8 dager Andalucía rundt Oslo 26 950 NOK 4 plasser igjen Bestill
29.06.2024 8 dager Andalucía rundt Stavanger 29 190 NOK Forespørsel
29.06.2024 8 dager Andalucía rundt Trondheim 29 190 NOK Forespørsel
07.09.2024 8 dager Andalucía rundt Bergen 26 450 NOK Forespørsel
07.09.2024 8 dager Andalucía rundt Stavanger 26 450 NOK Forespørsel
07.09.2024 8 dager Andalucía rundt Trondheim 26 450 NOK Forespørsel
07.09.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Málaga
2024-09-07
15:05
2024-09-07
19:15
SAS, 4683
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Málaga
Oslo
2024-09-14
20:05
2024-09-15
00:10
SAS, 4684
8 dager Andalucía rundt Oslo 24 190 NOK 6+ plasser igjen Bestill
14.09.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Málaga
2024-09-14
15:05
2024-09-14
19:15
SAS, 4683
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Málaga
Oslo
2024-09-21
20:05
2024-09-22
00:10
SAS, 4684
8 dager Andalucía rundt Oslo 24 290 NOK 6 plasser igjen Bestill
14.09.2024 8 dager Andalucía rundt Bergen 26 550 NOK Forespørsel
14.09.2024 8 dager Andalucía rundt Trondheim 26 550 NOK Forespørsel
14.09.2024 8 dager Andalucía rundt Stavanger 26 550 NOK Forespørsel
28.09.2024 8 dager Andalucía rundt Bergen 34 590 NOK Forespørsel
28.09.2024 8 dager Andalucía rundt Stavanger 34 590 NOK Forespørsel
28.09.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Málaga
2024-09-28
15:05
2024-09-28
19:15
SAS, 4683
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Oslo
2024-10-05
15:30
2024-10-05
16:40
SAS, 1460
Málaga
Copenhagen
2024-10-05
20:10
2024-10-05
23:50
SAS, 584
8 dager Andalucía rundt Oslo 32 350 NOK 6+ plasser igjen Bestill
28.09.2024 8 dager Andalucía rundt Trondheim 34 590 NOK Forespørsel
05.10.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Málaga
2024-10-05
15:05
2024-10-05
19:15
SAS, 4683
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Málaga
Oslo
2024-10-12
20:05
2024-10-13
00:10
SAS, 4684
8 dager Andalucía rundt Oslo 28 750 NOK 6+ plasser igjen Bestill
05.10.2024 8 dager Andalucía rundt Bergen 30 950 NOK Forespørsel
05.10.2024 8 dager Andalucía rundt Stavanger 30 950 NOK Forespørsel
05.10.2024 8 dager Andalucía rundt Trondheim 30 950 NOK Forespørsel
19.10.2024 8 dager Andalucía rundt Bergen 26 450 NOK Forespørsel
19.10.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Málaga
2024-10-19
15:05
2024-10-19
19:15
SAS, 4683
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Málaga
Oslo
2024-10-26
20:05
2024-10-27
00:10
SAS, 4684
8 dager Andalucía rundt Oslo 24 250 NOK 6+ plasser igjen Bestill
19.10.2024 8 dager Andalucía rundt Stavanger 26 450 NOK Forespørsel
19.10.2024 8 dager Andalucía rundt Trondheim 26 450 NOK Forespørsel
02.11.2024 8 dager Andalucía rundt Stavanger 26 550 NOK Forespørsel
02.11.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Málaga
2024-11-02
09:25
2024-11-02
13:45
SAS, 4683
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Málaga
Oslo
2024-11-09
14:35
2024-11-09
18:45
SAS, 4684
8 dager Andalucía rundt Oslo 24 290 NOK 6+ plasser igjen Bestill
02.11.2024 8 dager Andalucía rundt Trondheim 26 550 NOK Forespørsel
02.11.2024 8 dager Andalucía rundt Bergen 26 550 NOK Forespørsel
Vis flere avreiser

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Komfortabel gruppestørrelse
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.