Fottur på Tenerife og La Gomera

Vakre turer blant daddelpalmer, planter og lyng på to av øyene i den kanariske skjærgården. På La Gomera går vi i nasjonalparken Garajonays laurbærskoger på tusen meters høyde, og får oppleve grønne daler, svimlende raviner og endemiske fuglearter. Tenerife byr på et dramatisk landskap rundt vulkanen Teide. Vi opplever en rekke ulike naturtyper og spiser piknik med uslåelig utsikt.

Reisefakta

Land: Spania

Reisetype: Fotturer - vanskelighetsgrad 3, utfordrende

Reiselengde: 8 dager

Størrelse på gruppen: 16-23 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Storslagne vandringer
 • Nasjonalparkene Garajonay og Las Cañadas
 • Den historiske byen La Laguna
 • Havbassengene til Bajamar
 • Anagafjellenes skog

Dagsprogram
2022–2023

Dag 1. Ankomst til Tenerife
Etter ankomsten til Tenerife møter TEMAs reiseleder eller samarbeidspartner. Transporten til hotellet skjer med buss eller taxi. TEMAs reiseleder møter ved ankomst til hotellet.

Dag 2. Fottur Garajonay på La Gomera
Tidlig om morgen tar vi båten over til naboøya La Gomera. Hele året oppholder det seg store flokker grindhvaler i havet mellom Tenerife og Gomera, og ofte kan de ses under overfarten.Vi kjører med buss opp til nasjonalparken Garajonay. Dagens vandring er ca. 10 km lang med ubetydelige høydeforskjeller. Vi stifter bekjentskap med laurbær- og trelyngskogen ca. 1000 m over havet. Spesielt i mars måned er blomstringen svært rik i dette området. I det åpne landskapet er det gode muligheter for at vi får se endemiske fugler, som for eksempel kanarifugl og ensfargede seilere.

Bussen møter oss i landsbyen El Cercado, kjent for sitt keramikkhåndverk som har vært holdt i hevd helt siden guanchenes tid. Her får vi mulighet til å følge hele prosessen og handle av de dyktige keramikerne.I San Sebastian de Gomera finnes det bare små hoteller og middagene vil bli forhåndsbestilt på restaurant. Hotellet ligger sentralt og om kveldene kan man benytte anledningen til å besøke en av fortauskaféene ved det lille landsbytorget.

Dag 3. Fottur ved La Gomeras sydkysten
I dag besøker vi en annerledes naturtype på en vandring (ca. 9 km) på øyas tørre og steinete sørside. Her får vi muligheten til å studere noen av øyas typiske vekster som har tilpasset seg det tørre klimaet. Det finnes blant annet flere arter av storvokste vortemelk, og litt høyere oppe ser vi kanariske daddelpalmer og ulike arter ormehoder.På slutten av vandringen blir det anledning til å ta en dukkert i Atlanteren.

Dag 4. Fottur i laurbærskogen
Vi tar buss til øyas grønne og bratte nordside og underveis tar vi en kort kaffepause i Agulo, først og fremst kjent for sin fantastiske beliggenhet med utsikt over Tenerife og vulkanen Teide. Deretter besøker vi nasjonalparksenteret Las Rosas med en botanisk hage som viser Gomeras 43 endemiske planter og mange andre vekster. Vi besøker også naturrommet som på en interessant måte forteller om øyas natur og befolkning.En av øyas absolutt fineste vandringer starter oppe i laurbærskogen og går via et lite skogskapell gjennom hjertet av nasjonalparken Garajonay. I løpet av vandringen blir vi kjent med unike naturmiljøer og ulike arter av lyng- og lautbærbusker.

Dag 5. Fottur til La Laja
Formiddagen vies til en fottur i nærheten av La Gomeras hovedstad San Sebastian. Avhengig av vær og vind velges en kortere, men relativt kupert vandring. Hvis noen ønsker å hvile bena, kanskje ta et bad i Atlanterhavet eller besøke Columbus' kilde i San Sebastina, er det fullt mulig.

Om ettermiddagen tar vi båten tilbake til Tenerife for videre transport til Tenerifes hovedstad Santa Cruz de Tenerife der vi sjekker inn for de siste tre nettene.

Dag 6. Fottur i Las Cañadas
Etter frokost tar vi buss opp til nasjonalparken Las Cañadas del Teide som ligger 2200 meter over havet. Her ligger Spanias høyeste topp, vulkanen Teide, hvis høyeste punkt ligger 3718 meter over havet. Om natten er det ikke uvanlig med bakkefrost, men i løpet av dagen er det vanligvis varmt og deilig da vi befinner oss ovenfor den vanligvis tåkete sonen. Vel fremme i nasjonalparken venter en vandring på cirka 10 km i dette særpregede og kontrastrike månelandskapet. De fleste arter som observeres her oppe har sin utbedring begrenset til Kanariøyenes høylandsdel. Kanarisk piplerke, tårnfalk og kanariøgler forkommer i nasjonalparken.

Etter vandringen returnerer vi med buss til Santa Cruz de Tenerife og kvelden er fri til egne aktiviteter.

Dag 7. Fottur fra Anagahalvøya
Oppe i La Laguna blir det tid til å besøke torghallen og den koloniale bykjernen. Rustikke rikmannshus med røtter fra 1500-tallet omgir de smale gatene og minner om Kanariøyenes første storhetstid. Vandre rundt med kameraet eller besøke en bar i denne kanariske universitetsbyen. Dagens vandring starter oppe på Anagahalvøya og følger en velpreparert sti ned til øyas nordside. Fantastiske utsikter i begynnelsen går over i et spennende fjellandskap med mange endemiske vekster.

Bussen møter oss ved Punta del Hidalgo og vi stopper eventuelt for et bad ved havbassengene i Bajamar. Avskjedsmiddag i Santa Cruz. Strandpromenaden i Santa Cruz ligger i gåavstand fra hotellet og er omgitt av barer og kaféer, fornøyelsestilbudet er stort og lokalbefolkningen går sent til sengs.

Dag 8. Hjemreise
Transport til flyplassen for hjemreise til Norge.

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r 
• Samtlige overnattinger
• 7 frokoster
• 5 lunsjer (piknik)
• 3 middager
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1
Norge – Tenerife. Buss 20 km. En overnatting på hotell i Los Cristianos.

Dag 2
Tenerife – La Gomera. Ferge 1 time. Fottur i Garajonay nasjonalpark 10 km. Frokost, pikniklunsj og middag er inkludert. Tre overnattinger i San Sebastian de la Gomera.

Dag 3
Fottur ved sørkysten 9 km. Frokost og pikniklunsj er inkludert.

Dag 4
Fottur til Hermigua. Frokost og pikniklunsj er inkludert.

Dag 5
Fottur til Valle La Laja, 3 km, 500 m høydeforskjell. Ferge til Tenerife, en time. Buss 80 km. Frokost og middag er inkludert. Tre overnattinger i Santa Cruz de Tenerife.

Dag 6
Fottur i Las Cañadas, 10 km. Santa Cruz–Las Cañadas–Santa Cruz 115 km. Frokost og pikniklunsj er inkludert.

Dag 7
Fottur i Anagafjellet 7 km, 500 m høydeforskjell. Frokost, pikniklunsj og middag er inkludert.

Dag 8
Fly Tenerife – Norge. Buss 65 km til flyplassen. Frokost er inkludert.

Spania

Innbyggere 46,6 millioner
Flateinnhold 504 782 km²
Valuta Euro
Religion Katolikker 82 %, agnostiker og ateister 14 %, muslimer minst 1,2 %, protestanter 0,1 %, øvrige ca. 2,7 %
Språk Spansk/kastiliansk, katalansk, galisisk og baskisk

Viktig om reisen

Prisen inkluderer
Fly Skandinavia–Tenerife t/r, del i dobbeltrom og TEMAs reiseleder. Øvrige transporter, måltider, entréer og samtlige utflukter ifølge program dersom ikke annet er oppgitt.

Turistskatt

På visse reisemål i Spania har det blitt innført en turistskatt. Denne skatten er per dags dato 0,5–5 EUR per natt og person, avhengig av sesong og standard på hotell. Merk at denne skatten kan endres. Ettersom bestemmelser på hvor og mye denne skatten er ligger utenfor vår kontroll kan vi ikke inkludere det i prisen. Hver enkelt reisende betaler derfor skatten på plass. 

Fotturen

Naturen er sterkt kupert men vi følger utmerkede stier både på La Gomera og Tenerife. Vi har lagt opp vandringene slik at de passer for deg med normal kondisjon. Noen av vandringene kan føles anstrengende. Under vandringen dag 3 kan du velge bort en bratt nedforbakke i begynnelsen av turen. Ta med fjellstøvler. Hele gruppen møtes senere for felles piknik. Ta med gode sko til vandringer på variert underlag.

Se flere tips til fotturen her »

Valuta

Euro (EUR). De vanligste bank- og kredittkortene fungerer i minibanker. På vandringene kan det bli vanskelig å veksle penger. Ha derfor med deg en reisekasse til egne utlegg og innkjøp. Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.

Driks

Driks er ikke inkludert. TEMAs reiseleder samler inn 22 EUR per person og fordeler driksen til bagasjebærere, sjåfører, eventuelle lokalguider og restaurantpersonalet ved felles måltider.

Klima

Tidlig på våren og sent på høsten kan temperaturene synke til under det normale og nedbør i form av snø eller regn kan forekomme.

Informasjon om klima og aktuelle værprognoser finner man blant annet på yr.no, bbc.com og cnn.com.

Hotell/overnatting

Kommentarer

Avgang 2021-11-07
I stedet for å bo på Parador Nacional for én natt, vil vi bo alle siste netter på Hotel Taburiente i Santa Cruz.

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Komfortabel gruppestørrelse
 • Se dagsprogrammet

Andre Fotturer

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.