Den store Canadareisenfra Montreal over Rocky Mountains til Vancouver Island

 I Canada står naturen i fokus med Niagaras ville vann og, uendelige prærier til Rocky Mountains storslagne landskap og smaragdgrønne innsjøer. Historien og kulturen står minst like sterkt med rå nybyggereventyr og flott, fransk arkitektur. Og uansett hvor ulike byene er til sitt ytre, har de en tydelig fellesnevner: gjestfrihet.

Reisefakta

Land: Kanada

Reisetype: Rundreiser

Reiselengde: 16 dager

Størrelse på gruppen: 20-30 personer

Visum kreves : Ja (Klikk for detaljer)

Høydepunkter

 • Niagaras storslåtte fossefall
 • Heldag med vakker natur i Emerald Lake
 • Iskalotten Columbia Icefield med Glacier Skywalk
 • Kelowna med vingårder
 • Vancouver Island med hvalsafari og vakre byen Victoria

Dagsprogram
Sommer 2022

Dag 1 – Ankomst til Canada
Vi flyr til Canadas nest største by, Montreal. Etter en lang reise står kun en busstransfer til vårt sentrale og koselige hotell på programmet. Vi akklimatiserer oss og nyter en god natts søvn.

Dag 2 – Montreal
I dag lærer vi å kjenne denne byen der man vet hvordan det gode liv skal leves, eller "joie de vivre" som de sier i denne fransktalende delen av Canada. Som besøkende tiltales man først på fransk, men om man ikke håndterer dette språket så veksler lokalbefolkningen raskt over til engelsk. Skilter og menyer finnes på begge språkene.

Til tross for OL i 1976 og mange internasjonale festivaler er det en ganske ukjent by, og det er kanskje vanskelig å komme på noen spesiell bygning som utmerker byen og dens arkitektur. Dog finnes det både Biodome og Biosphere her, som vakkert og moderne stikker ut i kontrast til den gamle havnen Vieux Port og basilikaen Notre Dame.

Ettermiddagen og kvelden er åpne for egne oppdagelsesferder. Med kvartaler i rettlinkede mønster, og bydeler med sine egne karakterer er det lett å finne frem. I tillegg til den franske kulturen finnes det også et Chinatown her, et lite Little-Italy og Quartier Latin. Kanskje havner du i The Village for kveldens middag. Her finner man Sainte Catherine, gata med flest restauranter i byen. Montreals gamle bydel, Vieux-Montreal er kanskje dog den mest sjarmerende og tiltalende bydelen for besøkende utenfra.

Dag 3 – Gananoque og de tusen øyene
Saint Lawrence-elven som vi ble kjent med allerede i går gjør vi selskap med også i dag, nå mot sørvest. Landskapet er flatt og grønt. Ved lille Gananoque begir vi oss ut på et elvecruise midt i hjertet av det som kalles de 1000 øyenes område. Det naturskjønne området lokker til seg både canadensere og internasjonale besøkende for fiske, kajakkturer og andre utendørsaktiviteter på og ved elven.

Til lunsjtid når vi historiske Kingston der Saint Lawrence starter sin strøm fra sjøen Ontario. Det var her som franskmennene etablerte en handelsstasjon og bygget Fort Frontenac for å kunne kontrollere handelen og kontakten med urfolket.

På ettermiddagen reiser vi langs Lake Ontarios nordlige kyst og kommer sent på ettermiddagen frem til Canadas største by, Toronto. Som landets fremste handels- og finanssentrum byr det på en moderne og nesten futuristisk arkitektur. Vi sjekker inn her for de kommende tre nettene.

Dag 4 – Toronto
Etter en solid frokost begir vi oss ut på en byrundtur i Toronto. Det blir høyt og lavt med CN Tower og Downtowns fornøyelses- og finansdistrikt. Innimellom ser vi havnen og Lawrence Market med nærproduserte varer, kanskje det perfekte lunsjstoppet? Kjøpesenter finnes det mange av og man tilbringer kanskje ledig ettermiddag i Eaton Centre eller Bloor-Yorkvilles shoppingsdistrikt.

For den som vil opp i CN Tower så er dette mulig, men det koster litt ekstra. Vil man ha en ekstraordinær opplevelse gjør man en "Edgewalk" ute på kanten av tårnhuset 356 meter over bakken. Dersom man ikke vil ha et adrenalinkick så kan man i stedet nyte utsikten og en middag i restauranten med 360 graders panorama restaurant (bestilling anbefales).

Dag 5 – Niagara Falls
I dag gjør vi en heldagsutflukt til et av verdens mest kjente fossefall, Niagara Falls. Egentlig er det en samlebetegnelse på tre fossefall som ligger mellom innsjøene Erie og Ontario. De tre fossefallene har til sammen verdens høyeste strømningshastighet for fossefall, noe som er en årsak til at de er så mektige og et populært sted for turister. Man beregner at det årlig er nesten 30 millioner besøkende ved fossefallene. Den største av fossefallene er det canadensiske "Horseshoe Falls". I løpet av dagen besøker vi også Niagara-on-the-Lake som er en pittoresk 1800-tallsby der Niagaraelven starter sin reise ned mot fossefallene.

Det rekker å bli kveld før vi igjen når Toronto, og middagen er på egen hånd.

Dag 6 – Calgary
I dag flyr vi over prærien til neste provins, Alberta hvor vi finner OL-byen Calgary. Det var i 1988 som byen var arrangør for OL. Men området har en mye eldre historie enn det, da man anser at Svartfotsindianerne har vært bosatt i området i ca. 11 000 år! Til tross for at det i dag er en storby så er den kjent for sin økoturisme og vintersport, med høye fjell ikke langt fra byens sentrum. Vel inne i byen er det ishockeylaget Calgary Flames som står for det meste av vintersporten.

Når vi har blitt litt bedre kjent med byen så begir vi oss vestover og opp i Rocky Mountains til Banff der vi bor de kommende to nettene.

Dag 7 – Banff
Vi befinner oss nå på ca. 1 500 meter over havet, og det er en storslått natur vi har omkring oss. Dagsturen går gjennom Banffs nasjonalpark og i Lake Minnewanka ser vi fjellene speile seg før vi reiser opp på Sulphur Mountain med Banff Gondola. Vel oppe er det en kort spasertur til et utsiktspunkt som byr på en henrivende utsikt. I tillegg til naturens alle underverk ser vi også det slottslignende Fairmont Banff Springs Hotel.

På kvelden tar vi en kort spasertur gjennom sentrum til en restaurant som brygger sitt eget øl. På denne felles middag får vi altså et høyst lokalt øl, eller et alkoholfritt alternativ.

Dag 8 – Columbia Icefield
Reisen er målet sier ordtaket, og i dag reiser vi på de canadensiske Rocky Mountains mest sceniske vei, The Icefield Parkway. Langs innsjøene vi passerer er det stor sannsynlighet for at du kan få se områdets fauna som bighorn sheep, fjellgeiter, elg, bjørn og hjort. Ved Columbia Icefield stopper vi for å begi oss ut på Glacier Skywalk. Columbia Icefield er en iskalott på 325 kvadratmeter, permanent dekket av is og snø.

Vi sjekker inn for to netter i det berømte skistedet Lake Louise.

Dag 9 – Lake Louise
En hel dag til å oppdage byen, nyte av resorten og alle aktiviteter som er tilgjengelig. Felles middag på kvelden.

Dag 10 – Yoho National Park
Yoho kommer fra Creeindianerenes uttrykk for respekt. Og her får man enda mer respekt for naturen. Isbreer har formet innsjøer, klippevegger og fossefall. Inntrykkene er mange, elver som høylytt fosser frem og skoger som stille omslutter oss. Glacier National Park starter ved Rogers Pass, der jernbanen til slutt forenet det vidstrakte landet.

På ettermiddagen endres naturen drastisk da vi nå tar oss gjennom et landbrukslandskap og til slutt kommer frem til innsjøen Okanagan, hvor vi når dagens endestasjon, Kelowna.

Dag 11 – Kelowna med vingårder
Okanagandalen strekker seg over 250 kilometer og har et klima som passer perfekt for drueavlinger med forskjellig jordsmonn og mikroklima som gir en stor variasjon. Vi besøker i dag to forskjellige vingårder for å lære oss mer om canadensisk vinproduksjon. Den ene gården er stolte over sitt icewine, en søt dessertvin som er fremstilt på druer som har blitt etterlatt på vinrankene når frosten kommer. På den andre gården er fokus på både det organiske og det biodynamiske, og her smaker vi vin og spiser en deilig lunsj.

Ettermiddagen kan du nyte på vårt hotell med fine spamuligheter eller om det er fint vær kanskje heller ta et bad i bassenget eller dra ut på innsjøen med hotellets kajakker.

Dag 12 – Vancouver Island
Det er tid for å begi oss til vestkysten. Dit kommer vi på Coquihalla Highway som tar oss opp på nesten 1 300 meter over havet før vi når havet og går ombord på ferjen i Tsawwassen. Båtreisen over til Vancouver Island er en 1,5 times lang nytelse blant hav og øyer. Vel fremme på Vancouver Island har vi en kort kjøretur inn til øyas, og hele provinsen British Columbias hovedstad, Victoria.

Dag 13 – Victoria
Morgenen begynner med en kort spasertur til havnen hvor vi går om bord på zodiakbåter. Det er på tide med en av reisens høydepunkter – en tre timer lang hvalsafari. Å få se giganter som knølhval og spekkhugger som leker like ved båten, er et minne for livet!

Victoria kalles «The Garden City», og Vancouver Islands milde og behagelige klima ser til at flora av ulike slag trives godt. Felles bytur i løpet av ettermiddagen, og besøk i landets kanskje mest velrennomerte hage, Butchart Gardens.

Dag 14 – Til fastlandet og Vancouver
Etter frokost sjekker vi ut og reiser med ferje til fastlandet og British Columbias største by, Vancouver. Noen av stedene vi besøker er Granville Island, Lions Gate Bridge og Canada Place nede ved Vancouver Waterfront. Byrundturen tar oss også gjennom Stanley Park, som er like stor som hele bykjernen. Parken er et populært utfluktstedsted for innbyggerne når de vil til en strand, ha piknik eller ta seg en joggetur.

Når kvelden kommer går vi til en restaurant for et felles måltid der vi kan oppsummere to flotte uker sammen.

Dag 15 – Hjemreise
Rundreisen har kommet til sin slutt og tiden har kommet for å ta farvel med et generøst land og folk. Vi håper og tror at du har hatt en fin tur, og ønsker deg en behagelig hjemreise.

Dag 16 – Hjemkomst
Ankomst Skandinavia på formiddagen.

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r
• Samtlige overnattinger
• 14 frokoster
• 1 lunsj
• 4 middager
• 2 vinsmakinger
• Inngangsbilletter/entréavgifter ifølge program
• Banff Gondola 
• Elvecruise 1 000 Islands/Saint Lawrence-elven
• Glacier Skywalk
• Hvalsafari  
• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1
Fly Norge – Montreal. To overnattinger på hotell i sentrale Montreal.

Dag 2
Byrundtur i Montreal med besøk i Notre Dame Basilica. Frokost.

Dag 3
Montreal – Toronto, 540 km. Båttur på St Lawrencefloden. Frokost inkludert. Tre overnattninger på hotel i sentrale Toronto.

Dag 4
Byrundtur i Toronto. Frokost inkludert.

Dag 5
Heldagsutflukt til Niagara Falls, 300 km. Frokost er inkludert.

Dag 6
Fly Toronto – Calgary. Byrundtur i Calgary. Transfer til Banff, 130 km. Frokost er inkludert. To overnattinger på hotell i Banff.

Dag 7
Heldagsutflukt i Banffs natur. Frokost og middag er inkludert.

Dag 8
Banff – Yoho nationalpark, 95 km. Icefield Parkway og Columba Icefield. Frokost og middag er inkludert. To overnattinger i Lake Louise.

Dag 9
Heldag i Lake Louise. Frokost og middag inkludert.

Dag 10
Yoho nationalpark – Kelowna, 400 km. Besøk i nasjonalparkene Yoho og Glacier. Frokost er inkludert. To overnattinger på hotel i Kelowna.

Dag 11
Dagsutflukt med vinsmakinger. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 12
Kelowna – Victoria, 470 km. Coquihalla Highway og ferje til Vancouver Island. Frokost er inkludert. To overnattinger på hotell i Victoria.

Dag 13
Hvalsafari. Besøk i Butchart Gardens og byrundtur i Victoria. Frokost inkludert.

Dag 14
Victoria – Vancouver 115 km. Frokost og middag er inkludert. En overnatting på hotell i sentrale Vancouver.

Dag 15
Fly Vancouver – Skandinavia. Frokost er inkludert.

Dag 16
Ankomst Skandinavia.

Canada

Folkemengde 33,4 millioner
Flateinnhold 9,976,140 km2
Valuta Canadiske dollar (CAD)
Språk Engelsk 59,3% , fransk 23,2% (offisielle språk) - sammenlagt snakkes over hundre språk i Canada.
Religion Katolikker 45 %, protestanter 36 %, gresk-ortodokse, jøder, muslimer, sikher, hinduer med flere.
Styresett Konstisusjonelt monarki

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Flyreise Vancouver t/r. TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og reisens transporter ifølge dagsprogrammet.

Valuta 

Canadensiske dollar (CAD). 

Kredittkort er vanlig forekommende og på noen hoteller må du oppgi kredittkortnummer som sikkerhet for å kunne benytte telefon og minibar på rommet. 

Reisen inkluderer måltider ifølge dagsprogram. Når det gjelder øvrige måltider bør du beregne at en komplett meny koster ca 20–30 CAD. Beregn også utgifter for drikke til måltidene, suvenirer, driks m.m.

Klima og bekledning

Vancouvers sommer strekker seg til slutten av september og gjennomsnittstemperaturen denne måneden ligger på cirka 15 grader. På Vancouver Island møter man åpent hav og vindene kan være sterke. Regntøy eller vannavstøtende jakke og bukse anbefales for båtturene samt besøk i nasjonalparken Pacific Rim. Båtturene gjennomføres med zodiakbåter med 6 personer i hver båt.

Da kortere fotturer i ulendt terreng (noen ganger på vandringslandganger) står på programmet anbefales det å ta med komfortable sko med gummisåler. Dersom du ønsker å gjennomføre en mere utførlig fottur i løpet av fridagen i Whistller kan ordentlige fjellsko anbefales.

Driks 

Driks til servitører, taxisjåfører og lignende serviceyrker er mere en regel enn et unntak i Canada. Mange i servicebransjen tjener minimumslønn og lever så å si av driksen. Cirka 15 % driks gjelder for restaurantregninger og taxireiser i Canada. Vær oppmerksom på at 12 % moms kommer i tillegg på alle varer i British Colombia.

Driks er ikke inkludert på denne reisen. I stedet anbefaler vi deg å beregne 80 CAD til sjåfører, restaurantpersonalet og ved inkluderte aktiviteter. Dette betales på plass til TEMAs reiseleder som tar seg av fordelingen av disse.

For øvrig

Strøm er 110 volt som i USA. Adapter er nødvendig da stikkontaktene er annerledes enn de europeiske. Mobiltelefon med 3G fungerer. Kontroller alltid med din mobiloperatør om vilkårene for utenlandssamtaler med ditt abonnement. 

Vær oppmerksom på

Flyselskapet Icelandair inkluderer ikke mat ombord, men tilbyr et sortiment av drikke og mat til salg ombord. For mer informasjon les videre her på flyselskapets egen hjemmeside. 

Når du mottar din flybillett og får billettnummer/bookingreferanse - ca 3 uker før avreise kan du gå inn på Icelandairs hjemmeside og forhåndsbestille og betale for mat ombord. 


Hotell/overnatting

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.