Den store Canadareisenfra Montreal over Rocky Mountains til Vancouver Island

"O Canada" heter nasjonalsangen - og "Åh Canada", sier vi også, for et fantastisk land og fantastiske mennesker. Nå har vi fornøyelsen å tilby en 17 dager lang odyssé fra fransk arv i Montreal og Quebec til det britiske Victoria på Vancouver Island, via Niagara Falls og Rocky Mountains med vilt og vingårder. 

Naturen må stå i fokus med Niagaras ville vann, uendelige prærier til Calgary. Rocky Mountains storslagenhet med høye topper og smaragdgrønne sjøer og ville vidder. Kulturen står dog like sterkt med rå nybyggereventyr og flott, fransk arkitektur. Her bys det på byer med helt ulike karakterer med en felles fakta: gjestfrihet!

Reisefakta

Land: Kanada

Reiselengde: 17 dager

Størrelse på gruppen: 20-25 personer

Visum kreves : Nej

Høydepunkter

 • Gamle Quebec, et Unesco verdensarv
 • Niagaras storslåtte fossefall
 • Iskalotten Columbia Icefield med Glacier Skywalk
 • Kelowna med vingårdet
 • Vancouver Island med den vakre byen Victoria

Dagsprogram
Sommer 2018

Dag 1 – Ankomst til Canada

Vi flyr kortest mulig, smidig via Reykjavik til Canadas nest største by, Montreal. Etter en lang reise står kun en busstransfer til vårt sentrale og koselige hotell, Le Centre Sheraton, på programmet. Etter en velkomstmiddag så er det bare å akklimatisere seg og nyte av en god natts søvn. 


Dag 2 – Montreal 

I dag lærer vi å kjenne denne byen der man vet hvordan det gode liv skal leves, eller "joie de vivre" som de sier i denne fransktalende delen av Canada. Som besøkende tiltales man først på fransk, men om man ikke håndterer dette språket så veksler lokalbefolkningen raskt over til engelsk. Skilter og menyer finnes på begge språkene. 

Til tross for OL i 1976 og mange internasjonale festivaler er det en ganske ukjent by, og kanskje kommer du ikke til å tenke på noen spesiell bygning som utmerker byen og dens arkitektur? Dog finnes det både Biodome og Biosphere her, som vakkert og moderne stikker ut i kontrast til den gamle havnen Vieux Port og basilikaen Notre Dame.  

Ettermiddagen og kvelden er åpne for egne oppdagelsesferder. Med kvartaler i rettlinkede mønster, og bydeler med sine egne karakterer er det lett å finne frem. I tillegg til den franske kulturen finnes det også et Chinatown her, et lite Little-Italy og Quartier Latin. Kanskje havner du i The Village for kveldens middag. Her finner man byens mest restauranttette gate Rue Sainte Catherine, som også er dekorert med girlandere og gayflagg. Montreals gamle bydel, Vieux-Montreal er kanskje dog den mest sjarmerende og tiltalende bydelen for besøkende utenfra.  

Dag 3 – Quebec 

Vi følger St Lawrence-elven nordøst til fantastiske Quebec. Vi gjør en heldagsreise til denne anrike byen, med brosteinsgater og arkitektur som har gjort den til en av Unescos verdensarver. I tillegg til sin naturskjønne beliggenhet byr også byen på andre severdigheter som Citadellet, rådhuset og staselige Chateau Frontenac. Det er en lengre bussreise tur/retur, men vel fremme i Quebec ser vi til at vi beveger oss litt med en ordentlig byvandring i både Upper- og Lower Old Town, de gamle bydelene. Vi passer også på å smake på byen som til tross for sin litt mindre størrelse byr på et stort utvalg av kulinariske høydepunkter som f.eks. en sjokoladefabrikk! 

Du får selvfølgelig også tid på egen hånd før vi vender tilbake til Montreal og vårt bosted der.  

Dag 4 – Gananoque og de tusen øyene 

Saint Lawrence-elven som vi ble kjent med allerede i går gjør vi selskap med også i dag, nå mot sørvest. Landskapet er flatt og grønt. Ved lille Gananoque begir vi oss ut på et elvecruise midt i hjertet av det som kalles de 1000 øyenes område. Det naturskjønne området lokker til seg både canadensere og internasjonale besøkende for fiske, kajakkturer og andre utendørsaktiviteter på og ved elven.  

Til lunsjtid når vi historiske Kingston der Saint Lawrence starter sin strøm fra sjøen Ontario. Det var her som franskmennene etablerte en handelsstasjon og bygget Fort Frontenac for å kunne kontrollere handelen og kontakten med urfolket.  

På ettermiddagen reiser vi langs Lake Ontarios nordlige kyst og kommer sent på ettermiddagen frem til Canadas største by, Toronto. Som landets fremste handels- og finanssentrum byr det på en moderne og neste futuristisk arkitektur. Vi sjekker inn her for de kommende tre nettene.  

Dag 5 – Toronto 

Etter en solid frokost begir vi oss ut på en ordentlig byrundtur i Toronto. Her har både Börje Salming og Mats Sundin kjent seg som hjemme i løpet av sine år i Toronto Maple Leafs. Det blir høyt og lavt med CN Tower og Downtowns fornøyelses- og finansdistrikt. Innimellom ser vi havnen og Lawrence Market med nærprodusert - kanskje det perfekte lunsjstoppet? Kjøpesenter finnes det mange av og kanskje tilbringer du ettermiddagen du har fri i Eaton Centre eller Bloor-Yorkvilles shoppingsdistrikt.  

For den som vil opp i CN Tower så er dette mulig, men det koster litt ekstra, og her kan man få en ekstraordinær opplevelse med en "Edgewalk" ute på kanten av tårnhuset 356 meter over bakken. Dersom man ikke vil ha et adrenalinkick så kan man i stedet nyte utsikten og en middag i restauranten med 360 graders panorama (restaurantbestilling anbefales).  

Dag 6 – Niagara Falls 

I dag gjør vi en heldagsutflukt til et av verdens mest kjente fossefall, Niagara Falls. Egentlig er det en samlebetegnelse på tre fossefall som ligger mellom sjøene Erie og Ontario. De tre fossefallene har til sammen verdens høyeste strømningshastighet for fossefall, noe som er en årsak til at de er så mektige og populære å besøke. Man beregner at det årlig er nesten 30 millioner besøkende ved fossefallene. Den største av fossefallene er det canadensiske "Horseshoe Falls". I løpet av dagen besøker vi også Niagara-on-the-Lake som er en pittoresk 1800-tallsby der Niagaraelven starter sin reise ned mot fossefallene. 

Det rekker å bli kveld før vi igjen når Toronto, og middagen er på egen hånd.  

Dag 7 – Calgary 

I dag flyr vi over prærien til neste provins, Alberta, der vi finner OL-byen Calgary. Det var i 1988 som byen var verstsby for OL. Området har dog en mye eldre historie enn det, da man anser at Svartfotsindianerene har vært hjemme i området i ca. 11 000 år!. Til tross for at det i dag er en storby så er den kjent for sin økoturisme og vintersport, med høye fjell ikke langt fra byens sentrum. Vel inne i byen er det ishockeylaget Calgary Flames som står for det meste av vintersporten. 

Når vi har blitt litt bedre kjent med byen så begir vi oss vestover og opp i Rocky Mountains til Banff der vi bor de kommende to nettene.

Dag 8 – Banff 

Vi befinner oss nå på ca. 1 500 moh og det er en storslått natur vi har rundt omkring oss. Dagsturen går gjennom Banffs nasjonalpark og i Lake Minnewanka ser vi fjellene speile seg før vi reiser opp på Sulphur Mountain med Banff Gondola. Vel oppe er det en kort spasertur til en topp og utsiktspunkt som byr på en henrivende utsikt. I tillegg til naturens alle underverk ser vi også det slottslignende Fairmont Banff Springs Hotel.  

Kvelden tilbringer du på egen hånd i Banff. På vårt hotell finnes en restaurant, men for den som vil oppdagae Banffs rike restaurantutvalg så bor vi  på Banff Avenue og alt man kan ønske seg finnes bare en kort spasertur fra hotellet.

Dag 9 – Columbia Icefield 

Reisen er målet, sier ordtaket, og i dag reiser vi på de canadensiske Rocky Mountains mest sceniske vei, The Icefield Parkway. Langsetter sjøene vi passerer er det stor sannsynlighet for at du kan få se områdets fauna som bighorn sheep, fjellgeiter, elg, bjørn og hjort. Ved Columbia Icefield stopper vi for å begi oss ut på Glacier Skywalk. Columbia Icefield er en iskalott på 325 kvadratmeter, permanent dekket av is og snø. 

På vei til Yoho National Park der vi skal bo på historiske Emerald Lake Lodge, gjør vi et stopp i Lake Louise for å få oppleve dette berømte skistedet der både Anja Pärsson og Kajsa Kling har hatt fremgang i skibakkene.  

Dag 10 – Yoho National Park 

Yoho kommer fra Creeindianerenes uttrykk for respekt. Her får man enda mer respekt for naturen. Her har isbreer formet sjøer, klippevegger og fossefall. Inntrykkene er mange, elver som høylytt fosser frem og skoger som stille omslutter oss. Glacier National Park starter ved Rogers Pass, der jernbanen til slutt forenet det vidstrakte landet.  

På ettermiddagen endres naturen drastisk da vi nå i stedet ferdes gjennom et landbrukslandskap og til slutt kommer frem til sjøen Okanagan der vi når dagens endestasjon, Kelowna.  

Dag 11 – Kelowna med vingårder 

Okanagandalen strekker seg over 250 kilometer og har et klima som passer perfekt for drueavlinger med forskjellig jordsmonn og mikroklima som gir en stor variasjon. Vi besøker i dag to forskjellige vingårder for å lære oss mer om canadensisk vinproduksjon. Den ene gården er stolte over sitt icewine, en søt dessertvin som er fremtilt på druer som har blitt etterlatt på vinrankene når frosten kommer. På den andre gården der man fokuserer sterkt på både det organiske som det biodynamiske, prøver vi vin og spiser en deilig lunsj.  

Ettermiddagen kan du nyte på vårt hotell med fine spamuligheter eller om det er fint vær kanskje heller ta et bad i bassenget eller dra ut på sjøen med hotellets kajakker.  

Dag 12 – Vancouver Island 

Det er tid for å begi oss helt til vestkysten. Dit kommer vi på Coquihalla Highway som tar oss opp på nesten 1 300 moh igjen før vi når havet og går ombord på ferjen i Tsawwassen. Båtreisen over til Vancouver Island er en 1,5 times lang nytelse blandt hav og øyer. Vel fremme på Vancouver Island har vi en kort kjøretur inn til øyas, men også hele provinsen British Columbias hovedstad, Victoria.  

Dag 13 – Victoria 

Døpt etter sin dronning byr Victoria på en spennende historie som du får lære deg mer om i dag. Vår byrundtur tar deg via den indre havnen til Parlamentet og BC Museum samt Beacon Hill Park og andre severdigheter.  

På ettermiddagen kan "Afternoon tea" på luksuriøse The Empress anbefales, om ikke været og solen lokker til en deilig spasertur i havnen og langs kysten.  

Dag 14 – Butchart og Vancouver 

Victoria går under navnet "The Garden City" og Vancouver Island byr på et mildt og behagelig kllima som gjør at flora av ulike typer trives veldig bra på øya. I den kanskje mest velrenomerte hagen, Buchart Gardens gjør vi et besøk før det er tid for å ta ferjen tilbake til fastlandet igjen.  

På ettermiddagen er vi i British Columbias største by, dog ikke provinsens hovedstad. Noen av stedene vi besøker er Granville Island, Lions Gate Bridge og Canada Place nede ved Vancouver Waterfront. Kanskje vender du tilbake hit i løpet av fridagen i morgen for å ta en spasertur langs havnen, nyte byens vakreste utsikter og lese anekdoter om dens historie ved siden av forstørrede gamle bilder. Byrundturen tar oss også gjennom Stanley Park, som er like stor som hele bykjernen. Parken er et populært tilholdssted for innbyggerene når de vil til en strand, ha piknik eller ta seg en joggetur.  

Når kvelden kommer går vi til en restaurant for et felles måltid der vi kan oppsummere to flotte uker sammen.  

Dag 15 – Fridag i Vancouver 

Vancouver er en naturnære og multikulturell by. Her finnes alle typer sysselsetting. Nyt byen med en spasertur eller besøk et av de mange muséene eller galleriene. For den som vil ha mere natur er Grouse Mountain i utkanten av byen et populært utfluktsmål. 

Dag 16 – Hjemreise 

Rundreisen har kommet til sin slutt og tiden har kommet til å ta farvel med dette velkommende landet og folket. Vi tror nok at du har trivdes og ønsker deg en behagelig hjemreise.  

 Dag 17 – Hjemkomst 

Du ankommer Norge på formiddagen.  

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r Canada
• Samtlige overnattinger
• 15 frokoster
• 1 lunsj
• 3 middager
• 2 vinsmakinger
• Smaksprøver på byrundtur i Quebec 
• Inngangsbilletter/entréavgifter ifølge program
• Banff Gondola 
• Elvecruise 1 000 Islands/Saint Lawrence-elven
• Glacier Skywalk 
• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1

Fly Norge – Montreal via Reykjavik. Velkomstmiddag. Tre overnattinger på hotell i sentrale Montreal.

Dag 2

Byrundtur i Montreal med besøk i Notre Dame Basilica. Frokost er inkludert.

Dag 3

Montreal – Quebec t/r, ca 500 km. Byruntur og spasertur i Quebec. Frokost er inkludert.

Dag 4

Montreal – Toronto, 540 km. Båttur på St Lawrence-elven. Frokost er inkludert. Tre overnattinger på hotel i sentrale Toronto.

Dag 5

Byrundtur i Toronto. Frokost er inkludert.

Dag 6

Heldagsutflukt til Niagara Falls, 300 km. Frokost er inkludert.

Dag 7

Fly Toronto – Calgary. Byrundtur i Calgary. Transfer til Banff, 130 km. Frokost er inkludert. To overnattinger på hotell i Banff.

Dag 8

Heldagsutflukt i Banffs natur. Frokost er inkludert.

Dag 9

Banff – Yoho nationalpark, 95 km. Icefield Parkway og Glacier Skywalk ved Columba Icefield. Frokost er inkludert. En overnatting i Yoho nationalpark.

Dag 10

Yoho nationalpark – Kelowna, 400 km. Besøk i nasjonalparkene Yoho og Glacier. Frokost er inkludert. To overnattinger på hotel i Kelowna.

Dag 11

Dagsutflukt med vinsmakinger. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 12

Kelowna – Victoria, 470 km. Coquihalla Highway og ferje til Vancouver Island. Frokost er inkludert. To overnattinger på hotell i Victoria.

Dag 13

Byrundtur i Victoria. Frokost er inkludert.

Dag 14

Victoria – Vancouver 115 km. Besøk i Butchart Gardens og byrundtur i Victoria. Frokost og middag er inkludert. To overnattinger på hotell i sentrale Vancouver.

Dag 15

Fridag. Frokost er inkludert.

Dag 16

Fly Vancouver – Norge. Frokost er inkludert.

Dag 17

Ankomst til Norge.

Canada

Folkemengde 33,4 millionerFlateinnhold 9,976,140 km2Valuta Canadiske dollar (CAD)Språk Engelsk 59,3% , fransk 23,2% (offisielle språk) - sammenlagt snakkes over hundre språk i Canada.Religion Katolikker 45 %, protestanter 36 %, gresk-ortodokse, jøder, muslimer, sikher, hinduer med flere. Styresett

Konstisusjonelt monarki

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Flyreise Vancouver t/r. TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og reisens transporter ifølge dagsprogrammet.

Valuta 

Canadensiske dollar (CAD). 

Kredittkort er vanlig forekommende og på noen hoteller må du oppgi kredittkortnummer som sikkerhet for å kunne benytte telefon og minibar på rommet. 

Reisen inkluderer måltider ifølge dagsprogram. Når det gjelder øvrige måltider bør du beregne at en komplett meny koster ca 20–30 CAD. Beregn også utgifter for drikke til måltidene, suvenirer, driks m.m.

Klima og bekledning

Vancouvers sommer strekker seg til slutten av september og gjennomsnittstemperaturen denne måneden ligger på cirka 15 grader. På Vancouver Island møter man åpent hav og vindene kan være sterke. Regntøy eller vannavstøtende jakke og bukse anbefales for båtturene samt besøk i nasjonalparken Pacific Rim. Båtturene gjennomføres med zodiakbåter med 6 personer i hver båt.

Da kortere fotturer i ulendt terreng (noen ganger på vandringslandganger) står på programmet anbefales det å ta med komfortable sko med gummisåler. Dersom du ønsker å gjennomføre en mere utførlig fottur i løpet av fridagen i Whistller kan ordentlige fjellsko anbefales.

Driks 

Driks til servitører, taxisjåfører og lignende serviceyrker er mere en regel enn et unntak i Canada. Mange i servicebransjen tjener minimumslønn og lever så å si av driksen. Cirka 15 % driks gjelder for restaurantregninger og taxireiser i Canada. Vær oppmerksom på at 12 % moms kommer i tillegg på alle varer i British Colombia.

Driks er ikke inkludert på denne reisen. I stedet anbefaler vi deg å beregne 80 CAD til sjåfører, restaurantpersonalet og ved inkluderte aktiviteter. Dette betales på plass til TEMAs reiseleder som tar seg av fordelingen av disse.

For øvrig

Strøm er 110 volt som i USA. Adapter er nødvendig da stikkontaktene er annerledes enn de europeiske. Mobiltelefon med 3G fungerer. Kontroller alltid med din mobiloperatør om vilkårene for utenlandssamtaler med ditt abonnement. 

Vær oppmerksom på

Flyselskapet Icelandair inkluderer ikke mat ombord, men tilbyr et sortiment av drikke og mat til salg ombord. For mer informasjon les videre her på flyselskapets egen hjemmeside. 

Når du mottar din flybillett og får billettnummer/bookingreferanse - ca 3 uker før avreise kan du gå inn på Icelandairs hjemmeside og forhåndsbestille og betale for mat ombord. 

Ankomst 14. august 2018

På grunn av sen ankomst inn til Montreal så er velkomstmiddagen flyttet frem til reisens dag 2.

Hotell information

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreiseflyplass Pris Status
2018-08-14

Flyinformasjon

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Reykjavík
2018-08-14
13:25
2018-08-14
14:00
Icelandair, 323
Reykjavík
Toronto
2018-08-14
17:00
2018-08-14
18:55
Icelandair, 603
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Toronto
Montreal
2018-08-14
22:00
2018-08-14
23:27
Gray Line Air, 3512
Toronto
Calgary
2018-08-20
09:00
2018-08-20
11:15
Gray Line Air, 655
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Vancouver
Reykjavík
2018-08-29
15:35
2018-08-30
06:00
Icelandair, 696
Reykjavík
Oslo
2018-08-30
07:50
2018-08-30
12:25
Icelandair, 318
17 dager Den store Canadareisen Oslo 51490 NOK Forespørsel
2019-05-22

Flyinformasjon

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Frankfurt
Montreal
2019-05-22
14:00
2019-05-22
16:05
Lufthansa, 478
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Toronto
Calgary
2019-05-28
10:05
2019-05-28
12:13
Air Canada, 139
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Frankfurt
2019-05-22
09:50
2019-05-22
12:00
Lufthansa, 859
Frankfurt
Oslo
2019-06-07
13:15
2019-06-07
15:10
Lufthansa, 862
17 dager Den store Canadareisen Oslo 56490 NOK 6+ plasser igjen Bestill
2019-08-13 17 dager Den store Canadareisen Oslo 54800 NOK 4 plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

 • Fly og hotell
 • Serviceavgifter
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Prøvesmakinger
 • TEMAs reiseledere
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose