PatagoniaFra Buenos Aires til Ildlandet

Patagonia i det sørlige Argentina og Chile forener et område med et vekslende klima og et naturlandskap som er blant verdens vakreste.  Mange turister, eventyrere, fotografer og forfattere tiltrekkes av dette området. Reisen tar oss til de mest spektakulære plassene som Perito Moreno, Torres del Paine, Ildlandet og Ushuaia. Vi starter og slutter i tangoens hovedstad Buenos Aires. 

Reisefakta

Land: Argentina, Chile

Reisetype: Rundreiser

Reiselengde: 15 dager

Størrelse på gruppen: 15-26 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Isbreen Perito Moreno i Los Glaciares
 • Nasjonalparken Torres del Paine
 • Ildslandets øde skjønnhet
 • Ushuaia - verdens sørligste by
 • Buenos Aires puls

Dagsprogram
2020-2021

Dag 1 - Avreise til Argentina

Avreise fra Skandinavia til Buenos Aires.

Dag 2 - Tangoens hovedstad

Ankomst Buenos Aires hvor din reiseleder venter med buss. Dagens program er delvis avhengig av ankomsttiden. Hvis vi ankommer tidlig formiddag starter vi med en panoramabytur i denne herlige storby som ble grunnlagt på 1500 tallet. Buenos Aires’ sentrale deler har beholdt den opprinnelige sjakkrutemønstrete byplanen. I løpet av århundrenes løp har bydel på bydel blitt lagt til alt ettersom innvandringen har økt. Og det er nettopp disse bydelene, barrios, som gjør Buenes Aires til den sjarmende byen den er.

Buenos Aires er ikke lik noen annen søramerikansk by, mye på grunn av innbyggernes sterke ambisjon om å være mer europeisk enn européerne selv. Vi opplever noen av byens viktigste ikoner og plasser, som Casa Rosada, katedralen, de elegante overklassekvartalene La Recoleta og havnekvartalet La Boca. 

Resten av dagen disponeres på egen hand. Felles velkomstmiddag på kvelden.

Dag 3 - Ledig dag

Ledig dag i Buenos Aires. Her er det bare å velge og vrake i severdigheter, og byen byr på noe for alle interesser. Spør gjerne din reiseleder om tips.

Dag 4 - Flyreise til Patagonia

Tidlig på ettermiddagen flyr vi til byen El Calafate. Flytiden er på drøyt tre timer, og vi ankommer sen ettermiddag. Observer at flytidene kan endres med kort varsel.

El Calafate ligger på den sørlige stranden på innsjøen Lago Argentino, i provinsen Santa Cruz i argentinske Patagonia og er en naturlig inngang til Nasjonalparken Los Glaciares. Etter innsjekking på vårt hotell er resten av kvelden ledig for egne aktiviteter.

Dag 5 – Isbreen Perito Moreno

Vi tilbringer hele dagen på utflukt i nasjonalparken Los Glaciares, hvor en av landets store attraksjoner finnes, isbreen Perito Moreno. Fra Calafate reiser vi med buss gjennom nasjonalparken Los Glaciares. Vårt første lengre stop tar vi på utkikksplassen hvor vi har en fantastisk utsikt mot isbreen. Perito Moreno er cirka 1 kilometer bred og 80 meter høy, og sannsynligvis den eneste isbre som fremdeles «lever». Den fortryllende stillheten avbrytes nå og da når en isvegg raser ned i innsjøen og flyter bort som isfjell. Det er et fascinerende syn, og det er ikke uvanlig at besøkere sitter som fortryllet i timesvis, og reagerer med en stille applaus når isbreen «prater». Dagen blir komplett med en times båttur på Lago Argentino fram til Perito Morenos sørlige side.

Dag 6 – Fascinerende isbreer

I dag får vi se flere av de mest kjente isbreene i området. Med båt fra Punta Bandera cirka 50 km fra Calafate kommer vi tett på isfjell i skiftende nyanser av snøhvit til mørkeblått, fram til den cirka 30 meter høye isbreen Uppsala, oppkalt etter den svenske universitetsbyen. Før vi begynner reisen tilbake til hotellet blir det tid for lunsj. Sent på ettermiddagen er vi tilbake i Calafate.

Dag 7 – Fra Argentina til Chile

Vi forlater Calafate etter frokost og starter vår bussreise til Puerto Natales i Chile, hvor vi skal overnatte. Reisen tar cirka 4 – 4,5 timer. Det karakteristiske og robuste landskapet sprer seg mot horisonten i øst og Andesfjellene i vest. Patagonia er en av Amerikas genuine tynt befolkede landsbyer, og det er merkbart lite folk her. Vel framme i den lille byen Puerto Natales, sjekker vi inn på vårt hotell. Resten av dagen og kvelden fri til egen disposisjon. Når de første européerne ankom hit, ble man møtt av kawésqarindaner som mest sannsynlig har levt her i mange tusen år. De europeiske innvandrerne var tysk, engelsk, walisisk, skotsk, kroater, greker, italienere og spanjoler. Den største inntektskilden på den tiden var sauedrift og ull. I dag har turismen fått en viktig roll i den lille byens økonomi. Puerto Natal har en befolkning på circa 21 000 innbyggere.

Dag 8 - Gigantisk dovendyr og Verdensarvet Torres del Paine

Hvis ett naturområde skulle kunne kalles for Patagonias store juvel eller krone, så er det uten tvil nasjonalparken og Verdensarvenoch Torres del Paine, som ligger cirka 60 kilometer nord om Puerto Natales. Dit skal vi i dag, men på veien tar vi en omvei og besøker Milodóngroten. Dette naturmonument består av tre grotter. Den største er 200 meter dyp og ble oppdaget i 1896. Her fant man hud, ben og andre rester av et utdødt pattedyr, Milodonen (mylodon darwini), en planteeter og slektning av dovendyret og maurslukeren – gigantisk sammenlignet med disse. Den kunne veie opp mot 3 tonn. Årsaken til at den ble utryddet for cirka 10 000 år siden kan skyldes flere faktorer, vulkanutbrudd og klimaendringer har blitt nevnt som noen.

Etter et kortere kaféstopp fortsetter vi til Nasjonalparken Torres del Paine. Her kan man ikke unngå å bli overveldet av hvor vakkert naturen stiller ut sine kunstverk: Laguna Amarga og Portería Sarmiento. Ute ved veien ser vi innsjøene Nordenskjöld og Pehoe, og med litt flaks også grupper av guanacos og nanduer. Vi gjør flere stop og kortere spaserturer til plasser som det vakre Salto Grande. l Camping Pehoe stopper vi for lunsj med en magisk utsikt over de såkalte Painehornen, Cuernos del Paine. Etterpå fortsetter turen til isbreen Gray. Her blir det en spasertur på en snau time over elven Pingo på en hengebro for å komme fram til Mirador Gray med utsikt over innsjø fullt av isflak fra isbreen Paine Grande. Sen ettermiddag returnerer vi til vårt hotell i Natales.

Dag 9 - Kosmopolitisk by

250 kilometer sør for Puerto Natales ligger havnebyen Punta Arenas, som er dagens reisemål. Punta Arenas er den viktigste byen i hele regionen, og regnes som en global inngangsport til det antarktiske kontinentet. Ikke mindre enn 15 nasjoner har sin base her, og byen har blitt et viktig vitenskapelig sentrum med høy kompetanse på grunn av sin polarforskning ved International Antarctic Centre og Universitetet Magallanes. På sikt vil det her være plass for over 500 forskere. Punta Arenas ligger mellom de to største søtvannsreservene i verden, Antarktis og Campos de Hielo Sur. Før åpningen av Panamakanalen i 1914 var Punta Arenas den viktigste havnen mellom Stillehavet og Atlanten. Dette skapte en forutsetning for den internasjonelle stemningen som fortsatt råder her, og som har bidratt til den europeiske karakteren av byens sentrum. Punta Arenas er chilenske Patagonias største by med cirka 120 000 innbyggere, og livskvaliteten her framstår som den beste i hele Chile. Nattlivet er også berømt, og man kan skryte av å ha Chiles beste shopping takket være skattereduksjonen i den såkalte zona franca. Økonomien er basert på sjøfart, sauedrift og olje- og gassfåravel, olje- og gassutvinning. Kvelden fri for egne aktiviteter.

Dag 10 – Ushuaia- verdens sørligste by

I dag bærer det avsted til jordens sørligste by Ushuaia. Den lille byen med cirka 60 000 innbyggere er hovedstad i den argentinske provinsen Tierra del Fuego. Byen ligger ved Beaglekanalen, og er oppkalt etter det skipet som Charles Darwin seilte med gjennom kanalen i 1832. Tierra del Fuego delas av Chile og Argentina, og består av flere øyer. På den største, Isla Grande de la Tierrra del Fuego, ligger Ushuaia.

Da de første europeerne kom var øyene befolket av jeger- og samlerfolk. De levde på en overflod av dyr både på land og marine pattedyr, skalldyr og fisk. På strendene tente de bål for å forberede og koke sin fangst. Disse bålene med sine flammer var synlige langt ute på havet, derav navnet på skjærgården. I dag er dette sørlige indianerfolk et minne blott med en historie like tragisk som på flere områder i Amerika.

Reisen er lang, og landskapet brer seg ut i all uendelighet i sin skjønnhet. Det er selvsagt den unike naturen som er områdets store attraksjon, men følelsen av å befinne seg på en av jordens utposter gjør et sterkt inntrykk. Vi kommer til å være på reisende fot det meste av dagen, og kommer frem til Ushuaia sent ettermiddag/tidlig kveld. Byens innbyggere lever i dag for det meste av fiske, saueoppdrett, gass- og oljeutvinning og økoturisme.

Etter vi har sjekket inn på hotellet har du resten av dagen til egen disposisjon.

Dag 11 - Ildslandets Nasjonalpark og toget til verdens ende

Den eneste nasjonalparken på Ildslandet, Parque Nacional de la Tierra del Fuego, ligger 12 kilometer vest for Ushuaia, nære grensen til Chile. Nok en gang opplever vi en fantastisk natur. Vi kommer til Lapataiabukten og Rocainnsjøen og får se den kanadensiske beverens intrikate kreasjoner av bebyggelse. Samtidigt hopper nesten helt uredde kaniner rundt oss, et dyr som har blitt en plage for Ildslandet. Vi får lære oss mer om den typiske flora og fauna, på sett og vis ikke helt ulik vår egen nordisk natur med endemiske og unike dyrearter.

Etter besøket i nasjonalparken stiger vi på ”Tåget til Verdens ende”. Tåget transporterte straffefanger fra fengselet i Ushuaia til skogene utenfor samfunnet for å hugge timmer og ved. I dag reiser man 7 kilometer på denne smale jernveien langs et vakkert landskap, og får ta del av en historie som ikke ligger så langt tilbake i tiden. Resten av dagen fri for egne aktiviteter.

Dag 12 - Ledig dag 
Ledig dag i Ushuaia för egna aktiviteter.

Dag 13 - Tangoshow

Avreise til Buenos Aires med fly. Fram til middagen har du ledig tid for egne aktiviteter. Kvelden avsluttes med en tangoforestilling med middag. Drikke inkludert.

Dag 14 - Hjemreise


Ledig dag fram til avreisen. Transfer og fly til Skandinavia.

Dag 15 - Ankomst Skandinavia


Ankomst til Skandinavia.Dette er inkludert i reisen

• Flyg t/r Buenos Aires

• Alle overnattinger
• 13 frokoster
• 1 lunsj (1/1 - 30/4 2020)
• 3 middager
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMA-reiseleder 

REISE FAKTA

Dag 1.
Skandinavia – Buenos Aires. Flymåltider inkludert.

Dag 2.
Ankomst og transfer. Bytur. Flymåltider og middag inkludert. To overnattinger på hotell i sentrale Buenos Aires.

Dag 3.
Ledig dag. Frokost er inkludert.

Dag 4.
Buenos Aires – El Calafate. Transfer og flyreise. Frokost inkludert. Tre overnattinger på hotell i El Calafate.

Dag 5.
Heldagstur i Nasjonalparken og båttur på Lago Argentino. Buss 200 km. Frokost inkludert.

Dag 6.
Båttur på isbre. Buss 100 km. Frokost og lunsjpakke inkludert.

Dag 7.
El Calafate – Puerto Natales. Buss 272 km. Frokost inkludert. To overnattinger på hotell i Puerto Natales.

Dag 8.
Heldagsutflukt til Torres del Paine med Milodóngrotten. Buss 115 km. Frokost inkludert.

Dag 9.
Puerto Natales – Punta Arenas. Buss 248 km. Frokost inkludert. En overnatting på hotell i Punta Arenas.

Dag 10.
Punta Arenas – Ushuaia. Buss 625 km. Frokost og middag inkludert. Tre overnattinger på hotell i Ushuaia.

Dag 11.
Utflukt til Nasjoonalparken Ildslandet. Buss 30 km. Tågreise. Frokost inkludert.

Dag 12.
Ledig dag. Frokost inkludert.

Dag 13.
Ushuaia – Buenos Aires. Transfer og flyreise. Frokost og middag med show inkludert. En overnatting på hotell i Buenos Aires

Dag 14.
Buenos Aires – Skandinavia. Transfer og flyreise. Frokost og mat på flyget inkludert.

Dag 15.
Ankomst Skandinavia.

Argentina

Innbyggere 44 millioner
Flateinnhold
2 766 890 km² 

Valuta Argentinsk peso (ARS) 
Religion Majoriteten er katolikker
Språk Offisielt språk er spansk; italiensk og noen indianerdialekter, for eksempel guaraní snakkes også. 

Chile

Innbyggere 18 millioner
Flateinnhold 756 945 km²
Valuta Peso
Religion Katolisme, voksende protestantisk bevegelse
Språk Spansk er det offisielle språket. De mest talte indianerdialektene er quechua og mapuche

Viktig om reisen

Prisen inkluderer:
Flyreise Buenos Aires t/r via Frankfurt, øvrig transport i følge program, del i dobbeltrom, måltider, utflukter og entréer i følge dagsprogrammet hvis ikke annet er oppgitt.

Programendringer- alternative hotell: 
Visse avganger kan ha alternative hotell, noe som kan påvirke innholdet i programmet hvis alternativt hotell ligger i en annen by/område. TEMA gir beskjed om dette i god tid før avreise hvis det skulle forekomme. 

Ekstrautflukter:

Buss- og båtutflukt til Tigredeltaet. Halvdagstur.

Vi reiser gjennom Buenos Aires nordlige deler til Tigre, der vi går ombord på katamaranen ogh navigerer i Paranás fascinerende elvedelta og kanalsystem. Utflukten viser opp en helt annen side av Buenos Aires med øyer, små fiskelandsbyer og elegante feriehus.

Pris: Cirka 34 USD per person. Betales med kort eller kontant till lokalguiden.


Klær og utstyr:
Komfortable fritidsklær passer bra på dagsturene. En vind (og vann)tett jakke og en varmere genser kan være bra å ha for tidlige morgener og kjøligere kvelder. Solbriller, kamera og lader. 

Atmosfæren på våre hotell er ganske uformell.

Drikser ikke inkludert. Vi anbefaler å beregne 80 USD per person, og for å gjøre dette på enkleste måte betales dette inn til TEMA reiseleder på plass. Reiseleder tar seg av fordelingen i løpet av reisen. 

Øvrig:
vi reiser i malariafrie områder under hele reisen. For eventulle vaksiner og helse kontakt din lege eller vaksinasjonskontor. 

Hotell/overnatting

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreisested Pris Status
11.11.2021 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Frankfurt
2021-11-11
18:45
2021-11-11
21:00
Lufthansa, 867
Frankfurt
Buenos Aires
2021-11-11
22:15
2021-11-12
07:55
Lufthansa, 510
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Buenos Aires
El Calafate
2021-11-14
07:45
2021-11-14
11:00
Aerolineas Argentinas, 1846
Ushuaia
Buenos Aires
2021-11-23
10:00
2021-11-23
13:20
Aerolineas Argentinas, 1879
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Buenos Aires
Frankfurt
2021-11-24
18:05
2021-11-25
11:15
Lufthansa, 511
15 dager Patagonia Oslo 51 015 NOK 6 plasser igjen Bestill
20.01.2022 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
London
2022-01-20
16:50
2022-01-20
18:15
British Airways, 767
London
Buenos Aires
2022-01-20
22:10
2022-01-21
09:10
British Airways, 245
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Buenos Aires
El Calafate
2022-01-23
08:55
2022-01-23
13:40
Aerolineas Argentinas, 1872
Ushuaia
Buenos Aires
2022-02-01
10:00
2022-02-01
13:20
Aerolineas Argentinas, 1879
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Buenos Aires
London
2022-02-02
14:15
2022-02-03
06:35
British Airways, 244
London
Oslo
2022-02-03
12:35
2022-02-03
15:50
British Airways, 766
15 dager Patagonia Oslo 52 390 NOK 6 plasser igjen Bestill
03.02.2022 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Frankfurt
2022-02-03
18:45
2022-02-03
21:00
Lufthansa, 867
Frankfurt
Buenos Aires
2022-02-03
22:15
2022-02-04
08:00
Lufthansa, 510
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Buenos Aires
El Calafate
2022-02-06
07:45
2022-02-06
11:00
Aerolineas Argentinas, 1846
Buenos Aires
El Calafate
2022-02-06
08:00
2022-02-06
11:22
Lan Chile, 7732
Ushuaia
Buenos Aires
2022-02-15
09:25
2022-02-15
12:55
Lan Chile, 7743
Ushuaia
Buenos Aires
2022-02-15
10:00
2022-02-15
13:20
Aerolineas Argentinas, 1879
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Buenos Aires
Frankfurt
2022-02-16
18:05
2022-02-17
11:20
Lufthansa, 511
Frankfurt
Oslo
2022-02-17
12:45
2022-02-17
14:50
Lufthansa, 862
15 dager Patagonia Oslo 51 650 NOK 6 plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.