Nyhet

Egypts høydepunkter

Kairo, Luxor og Alexandria

Opplev Egypts fantastiske høydepunkter og severdigheter. Vi besøker et av de syv gamle underverkene, pyramidene med den berømte sfinksen, vi vandrer blant enorme skatter fra gammel faraonisk tid til de kjente gjenstandene fra Tutankhamons grav i det egyptiske museet. Vi kommer til Alexandria og får oppleve middelhavsfølelsen og vi avslutter i Luxor med templer og kongenes dal. Vi opplever Nilens ro med en seiltur i en felucca.

Reisefakta

Land: Egypt

Reisetype: Rundreiser

Reiselengde: 7 dager

Størrelse på gruppen: 15-28 personer

Visum kreves : Ja (Klikk for detaljer)

Høydepunkter

 • Pyramiderna och Sfinxen
 • Medelhavsstaden Alexandria
 • Kongenes dal i Luxor
 • Karnak og Luxor-templene
 • Seiling på Nilen med felucca

Dagsprogram
Vinter 2023/2024

Dag 1. Ankomst Kairo.

Fly fra Skandinavia til Egypt og Kairo. Etter pass-, visum- og tollformaliteter reiser vi inn til Kairo og hotellet der vi skal bo i to netter.

Dag 2. Gizapyramidene og det Egyptiske museet.

Første post på programmet er Gizaplatået. Her venter kanskje verdens mest kjente severdigheter på oss, pyramidene og sfinksen. De mektige pyramidene står i dag som merkelige, tause bevis på det fjerde dynastiets stolthet, og mens vi forundrer oss over deres storhet rusler vi rundt og beundrer de massive steinblokker som ble plassert her for cirka 4600 år siden. Fra et utsiktspunkt får vi en fantastisk utsikt over pyramidene, og hvis sikten er god, kan vi også skimte flere pyramider i horisonten. Deretter tar vi turen til Sfinksen og det tilhørende daltempelet til faraoen Kefren, Keops' sønn, der vi får oppleve den mystiske sfinksen på nært hold.

Fulle av energi etter lunsj besøker vi Det egyptiske museet. Her får vi en omvisning blant de spektakulære funnene fra Tutankhamons grav, og lar oss henføre av håndverksferdighetene blant gjenstandene. Vi avslutter dagen med et besøk på en papyrusutstilling der de har gjenopplivet de mange tusen år gamle tradisjonene for fremstilling av papyrus.

Dag 3. Mot Alexandria med katakomber og biblioteket.

Etter frokost forlater vi Kairos yrende liv og fortsetter videre mot reisens neste høydepunkt, Alexandria. Byen fikk navnet sitt etter Aleksander den store og var under antikken en viktig havn. Bussturen tar ca. 3 timer gjennom den vestre ørkenen og deler av Nildeltaets jordbruksområde før vi når frem til Middelhavet.

Vel fremme i Alexandria besøker vi den historiske havnen der øya Faros, som i dag er landfast, en gang skiltet med ett av antikkens syv underverk, Fyrtårnet på Faros. I dag er stedet befestet med en middelalderfestning som vi besøker. På den andre siden av havnen ligger det moderne biblioteket som er fantastisk reinkarnert av den norske arkitektgruppen Snøhetta. Vi nyter en velsmakende lunsj på en lokal fiskerestaurant i nærheten.

Etter en begivenhetsrik dag sjekker vi inn på hotellet vårt for å nyte en middag sammen om kvelden. Vi overnatter en natt i Alexandria.

Dag 4 Gresk-romerske Alexandria og videre mot Luxor.

Etter frokost forlater vi hotellet og fordyper oss i den gresk-romerske historien, først ut er katakombene Kom El Shoqafa. Her går vi under jorden og får oppleve hvordan den egyptiske perioden inspirerte den greske og romerske kunsten. Vi besøker Pompeiis søyler og det romerske teateret som i dag står som et vitne fra denne perioden.

Etter lunsj drar vi tilbake mot Kairo og flyplassen for å fly sørover til Luxor. Vi lander senere om kvelden og etter en kort transport fra flyplassen er vi fremme i Luxor, som med sine opplyste fantasieggende tempelområder viser veien til hotellet vårt. Vi overnatter tre netter i Luxor.

Dag 5. Luxor og Kongenes dal.

Tidlig om morgenen drar vi fra Luxor til den vestre siden av Nilen og besøker den sagnomsuste Kongenes dal, her ser vi fantastiske veggmalerier og tekster hvis mål var å hjelpe den døde videre til neste liv.

Det særegne evighetstempelet til farao Hatshepsut står for tur, en kvinnelig farao som gjennom gudommelige fortellinger legitimerte seg som datteren til nasjonalguden Amon og i drøye 20 år regjerte og forente landet. Til slutt stopper vi ved sandsteinstatuene av Amenthotep III som i dag står i ensom majestet ved hans massive tempel.

Vi spiser lunsj på en lokal restaurant før vi returnerer til Luxor og har resten av dagen fri til egne opplevelser.

Dag 6. Karnak- og Luxortempelet.

Vi bruker en stor del av formiddagen til å utforske templene ved Karnak. Nasjonalguden Amons enorme tempelkompleks har en nesten to tusen år lang bygningshistorie og er overdådig utsmykket med obelisker, statuer og relieffer av faraoene under det nye riket, da Luxor, eller Thebe, var landets hovedstad og hadde sin største betydning. Etter lunsj nyter vi en rolig seiltur på Nilen i en felucca, en spesialbygd seilbåt som er lett å navigere langs Nilen.

Senere om ettermiddagen går vi til det sentralt beliggende Luxortempelet. Det blir et suggestivt besøk der den spennende orientalske atmosfæren forsterkes av minaretutropernes klagende stemme, av mylderet i basarene, av dufter og av lys. Samtidig som solen går ned i horisonten tennes lysene inne i tempelet.

Dag 7. Hjemreise

Oppholdet vårt i Egypt er over for denne gangen og vi flyr hjem til Skandinavia via flyplassen i Kairo. Hvis du ønsker å forlenge oppholdet med en sol- og badeferie i Hurghada er det mulig, og da blir hjemreisen fra Hurghada via Kairo.

Dette er inkludert i reisen

• Fly til Kairo, tur/retur

• Innenriksflyvninger Kairo - Luxor - Kairo

• Alle overnattinger

• 6 frokoster

• 5 lunsjer

• 3 middager

• Felucca seiler på Nilen

• Inngang i henhold til program

• TEMA reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1.

Fly fra Skandinavia til Kairo. Busstransport fra flygplasten til hotellet ca 55km. Innsjekking på hotellet i to netter.

Dag 2.

Bussutflukt til pyramidene ca 45 km tur/retur. Besøk til pyramidene, sfinxen og det egyptiske museet. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 3.

Bussreise til Alexandria ca 230km. Besøk til Citadel of Alexandria, og det nye biblioteket. Frokost, lunsj på en lokal fiskerestaurant og middag er inkludert.

Dag 4.

Besøk til katakombene Kom El Shoqafa, Pompeiis søyler og det romerske teateret, Busstur til Kairo ca 230 km. Innenriksflyvninger til Luxor. Vi bor tre netter i Luxor. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 5.

Bussutflukt til vestre Luxor, ca 40 km tur/retur. Besøk Kongenes dal, Hatshepsut-tempelet og Memnon-søylene. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 6.

Bussutflukt til Karnak-tempelet, ca 10 km tur/retur. Besøk til Karnak og Luxor tempel. Frokost og middag inkludert.

Dag 7.

Frokost og fly til Skandinavia. Flyet går hjem fra Luxor via Kairo.

Dag 8 - 11.

Alt inkludert. Transfer Luxor- Hurghada 335 km. Transfer til flyplassen ca 40 km. Fly hjem fra Hurghada via Kairo.

Egypt

Innbyggere 96,6 millioner

Flateinnhold 1 001 450 km²

Religion Muslimer (mest sunni) 94 %, kopter (kristne) 6 %

Språk Arabisk, de fleste med høyere utdannelse forstår engelsk og fransk.

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Flyreise Kairo t/r, innenrikesfly Kairo - Assuan samt Luxor - Kairo. TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom/lugar, måltider, utflukter, entreer og reisens transporter ifølge dagsprogrammet.

Valuta

Egyptiske pund (EGP). 1 egyptisk pund = 100 piastre. Du kan veksle NOK, USD eller EUR på banker og på de fleste hoteller. De fleste restauranter tar kredittkort og det finnes en hel del minibanker. For mer informasjon om valuta og kurs kontakt bank- eller vekslingskontor.

Driks

Driks vil bli lagt til med 120 USD / person som distribueres av TEMAs reiseleder til bagasjebærere, sjåfører, fartøy og lokalguide. Du betaler dette på plass.

Klima og bekledning

I løpet av dagene beveger du deg best i komfortable bommulsklær, dog med en lett jakke/kåpe eller genser for hånden, dersom det blir kjølig en dag eller en kveld.

Informasjon om klima og aktuelle værprognoser finner man blant annet på yr.no, bbc.com og cnn.com.

Strøm

Egypt har 220 volt. Kontaktene kan dog være noe tynnere enn i Norge, så ta gjerne med en adapter.

Visum

Visum fås ved ankomst, ta med 25 USD i kontanter. Vår reiseleder og en kollega fra den lokala agenten hjelper oss med dette. Passet må være gyldig i minst seks måneder etter dato for hjemreise. Hvis du ikke har et skandinavisk pass må du selv ta ansvar og søke om eget visum. Vennligst ta kontakt med din ambassade for hjelp.

Internet

De fleste hotell tilbyr internettilknytning mot betaling.

Utvidelse

Denne turen kan forlenges med 4 dager ved Rødehavet og man bor på Mövenpick hotell med all-inclusive i vakkert beliggende El Gouna. Pris for del i dobbeltrom er 7 150 NOK og inkluderer all transport og innenlandsflyvninger. Flyreisen hjem går da fra Hurghada via Kairo til Skandinavia, prisendringer på flyreiser kan forekomme for hjemreisen.

Busser

Bussene i Egypt holder ikke helt samme standard som ellers i Europa. Vi har naturligvis valgt den beste kategorien med luftkondisjonering der dette er mulig.

Med forbehold om endringer!

Hotell/overnatting

Kommentarer

El Gouna og Mövenpick Hotel & Resort er for deg som bestiller forlengelse på turen.

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreisested Pris Status
16.10.2023 7 dager

Egypts høydepunkter

Oslo 22 990 NOK 4 plasser igjen Bestill
30.10.2023 7 dager

Egypts høydepunkter

Oslo 22 990 NOK 6 plasser igjen Bestill
20.11.2023 7 dager

Egypts høydepunkter

Oslo 23 150 NOK 6 plasser igjen Bestill
11.12.2023 7 dager

Egypts høydepunkter

Oslo 23 150 NOK 6 plasser igjen Bestill
19.12.2023 7 dager

Egypts høydepunkter

Oslo 23 150 NOK 6+ plasser igjen Bestill
08.01.2024 7 dager

Egypts høydepunkter

Oslo 23 150 NOK 6 plasser igjen Bestill
15.01.2024 7 dager

Egypts høydepunkter

Oslo 23 150 NOK 6 plasser igjen Bestill
19.02.2024 7 dager

Egypts høydepunkter

Oslo 23 150 NOK 6 plasser igjen Bestill
26.02.2024 7 dager

Egypts høydepunkter

Oslo 23 150 NOK 6 plasser igjen Bestill
11.03.2024 7 dager

Egypts høydepunkter

Oslo 23 150 NOK 6 plasser igjen Bestill
18.03.2024 7 dager

Egypts høydepunkter

Oslo 23 150 NOK 6 plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Komfortabel gruppestørrelse
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.