Safari i Kenyamed sol og bad ved Voyager Beach

Reisen begynner på Amboselis gressavanne ved foten av Kilimanjaro, og går gjennom vestre Tsavos karrige og kuperte landskap. I naturreservatet Taita Hills bor vi rett ved vannhullet. Vi spaner blant annet etter løver, sjiraffer, elefanter, nesehornsfugler, bavianer og antiloper. Midt i safarien får vi noen dager til å smelte inntrykkene med sol og bad ved Det indiske havets hvite strender. Safarien avrundes med to dager i Kenyas største park, østre Tsavo, og i Nairobi med et besøk på Karen Blixens farm og et sjiraffsenter.

Reisefakta

Land: Kenya

Reisetype: Safari

Reiselengde: 13 dager

Størrelse på gruppen: 16-18 personer

Visum kreves : Ja (Klikk for detaljer)

Høydepunkter

 • Teltlodge i Amboseli, med Kilimanjaro i horisonten
 • Varierte økosystem samt dyrenes og fuglenes mengde og mangfold
 • Salt Lick Lodge på påler over et vannhull
 • Mombasas strender
 • Østre Tsavos røde elefanter

Dagsprogram
Vinter 2021/22

Dag 1. Avreise

Avreise fra Skandinavia på kvelden til Kenya og Nairobi.

Dag 2. Karibu Kenya!

Ankomst Jomo Kenyatta International Airport. Etter avklarte pass-, visum- og tollformaliteter møter TEMAs reiseleder og safariguide.

Vi legger Nairobi bak oss med en gang og begir oss sørover mot Amboseli nasjonalpark. Det er her bildet ,eller rettere sagt bildene, som har blitt et så velkjent symbol for Øst-Afrikas storslåtte natur er tatt. Bilder av elefanter, sjiraffer eller zebraer som beiter mot et bakteppe av et snøkledd Kilimanjaro.

I tid for lunsj ankommer vi til lodgen og vi sjekker inn for to overnattinger. TEMAs reiselder gir en introduksjon til safarilivet og på ettermiddagen begir vi oss ut på vår første ”game drive”. Med safarijeeper å utforske naturen og spane etter dyr og fugler.

I skumringen er vi tilbake på lodgen, der en velsmakende middag venter.

Dag 3. Amboseli og Kilimanjaro

I dag står vi opp tidlig for å kjøre en morgensafari. Den afrikanske natten er dyp og mørk, men dagen kommer raskt etter den første strålen av dagslys kommer. Det er da savannens alle dyr er mest aktive og på vakt mot løver og leoparder som fortsatt lurer i mørket som fortsatt holder seg i de tette buskene.

Amboseli er kjent for sine store elefanthorder, som man mange ganger ser stå til knes i gjørme og sprute gjørmen over seg som beskyttelse mot varme og insekter. I disse vakre omgivelsene finnes det også mye mer. Landskapet er perfekt for geparden å jakte i. Her beiter også en hel rekke bøfler og sjiraffer som forsiktig napper blader fra det taggete løvverket. Flere gasellearter beveger seg ute på den åpne savannen, alltid med et voktende øye for raske kattedyr og mulige bakhold.

På ettermiddagen blir det tid for safari igjen. Vi gjør et stopp på ”Observasjonsfjellet” hvorfra vi beundrer skjønnheten i dette eldgamle Eden. Om værgudene er i sitt rette humør kan vi se snøen på Kilimanjaros brede topp.

Dag 4. Lava og krystallklart vann

Etter frokost forlater vi Amboseli og fortsetter mot Tsavo West gjennom et spektakulært landskap der vulkaner har spydd ut enorme lavamasser, den såkalte Shetanilavaen.

Veien snirkler seg ned bakkene og snart er vi fremme ved Tsavo West som har en tettere vegetasjon enn sitt østlige motstykke. I nord bidrar Tsavoelven til at dyrelivet her er meget dyrerikt.

Etter lunsj, som inntas på en lodge inne i parken, besøkes Mzima Springs strøm av krystallklart vann. Mange undervannsfilmer med flodhester i hovedrollen er spillt inn her. Man har konstruert små celler med glassvinduer under vannivået som man kan gå ned i for å se hva som skjer under vann.

Det er også mulighet til å på kvelden gjøre en ”nattsafari” i omgivelsene rundt omkring lodgen for å spane etter storøyde galagon - mer kjent som ”bushbaby” - og med litt flaks ser vi Afrikas vakreste katt, leoparden. (Nattsafari arrangeres av lodgen - bestilles og betales på plass direkte til lodgen).

Dag 5. Reservatet Taita Hills

Allerede før frokost begir vi oss ut på game drive i soloppgangen og ser dyr og natur våkne til liv. Etter frokost sjekker vi ut og safarireisen fortsetter gjennom Tsavos vakre kuperte landskap til Taita Hills Wildlife Sanctuary, som er et privateid reservat ved foten av Taita Hills. Ved ankomst til reservatet blir vi servert lunsj og fortsetter deretter videre til selve lodgen Sarova Saltlick, som står høyt over marken på kraftige påler med utsikt over et stort vannhull.

På ettermiddagen begir vi oss ut for å se hvilke dyr og fugler vi kan finne her i reservatet. Vi anbefaler deretter etter solnedgang å bli værende på terrassen og studere nattelivet ved vannhullet som er opplyst. Her kan hva som helst skje.

Dag 6. Til kysten

Vi forlater nå safarilivet for et par dager og reiser ut til kysten. Rett nord for Mombasa finner vi Voyager Beach, der vi sjekker inn for tre netter avslapping ved det Indiske hav. Her kan vi nyte rett på stranden eller ved det flotte bassengområdet. Helpensjon er inkludert så det er bare å slappe av.

Dag 7. Byrundtur i Mombasa

Rolig formiddag med sol og bad på egen hånd.

På ettermiddagen treffes vi for en utflukt inn til Mombasa by for å se det store indiske tempelet og portugisernes Fort Jesus. Det blir også tid for besøk på markedet med mulighet fpr shopping.

Dag 8. Ledig dag 

Nyt av dagen etter eget önskemål. I Øst-Afrika er det store forskjeller mellom lavvann og høyvann, mellom flo og fjære. Tidevannet skaper forutsetninger for et interessant økosystem der en hel rekke vekster og dyr har spesialisert seg for å leve. 

Dag 9. Til Tsavo East

Etter frokost forlater vi kysten og begir oss ut på safariveiene igjen. Reisen fortsetter nå til Kenyas største nasjonalpark, Tsavo East.

Med sine drøye 20 000 km² er Tsavo faktisk et av verdens største naturreservat, i areal noe større enn Israel. Parkens to deler, East og West er delvis ganske forskjellige fra hverandre og omfatter en stor del av Kenyas mange økosystem. Artsrikdommen er enorm og kan måle seg med det mer kjente Masai Mara. Her finner man savannens dyr som elefant, sjiraff, bøffel og flodhest, og her smyger de store kattedyrene løve, leooard og gepard seg rundt. Her finnes også den vakre sjiraffgasellen, mindre kudo og oryxantiloper. Artsrikdommen av fugl er også imponerende – nærmere 500 arter!

Ved lunsjtid ankommer vi lodgen, og vi kan slappe av ved eller i bassenget, før ettermiddagens safaritur starter.


Dag 10. Heldagssafari

Med parkens størrelse passer det at vi har en heldag her for å kunne se oss omkring på en ordentlig måte. Vi pakker med oss en lunsjboks og begir oss nordover.

Tsavo er kjent for sine ”røde” elefanter, fargen som kommer av den jernrike røde jorden. Det var også her to løver terroriserte jernbanearbeiderene, de indiske rallarene som bygde jernbanen mellom Mombasa og Nairobi på starten av nittenhundretallet. Over 120 arbeidere måtte bøte med livet før de lyktes med å finne og skyte de meget utspekulerte løvebrødrene.

Dagen og våre safariopplevelser går nå mot sin slutt og den afrikanske natten omfavner alt med lyd og dufter.

Dag 11. Tog til Nairobi

Tiden har kommet til å forlate ”bushen” og bevege oss tilbake mot Nairobi. Utenfor Tsavo nasjonalpark kliver vi på toget i landsbyen Voi som tar oss hele veien til Nairobi. 

Vi sjekker inn på et komfortabelt hotell med fine muligheter for avkobling. Det finnes både et treningsrom og et utendørsbasseng som ligger i den grønne hagen. Sen lunsj serveres ved ankomst. 


Dag 12. Out of Africa og hjemreise fra Afrika

Etter en avslappende morgen så er det tid for utsjekking ved lunsjtid. Før lunsj reiser vi til Karen Blixens Coffee Gardens. Her finner man det historiske Swedo House, som var den opprinnelige jaktlodgen som ble bygget i perioden mellom 1906-1908. Mette og fornøyde besøker vi det nærliggende Karen Blixen Muséet og Giraffe Centre, for nærkontakt med disse vakre dyrene. Det blir en innholdsrik dag som vi avrunder med en avskjedsmiddag på ærverdige Carnivore.

Rett før midnatt er det tid for avreise hjemover mot nordlige breddegrader.

Dag 13. Hjemkomst

Etter flybytte i Amsterdam ankommer vi Skandinavia på formiddagen.

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r Skandinavia – Nairobi
• Samtlige overnattinger
• 10 frokoster
• 11 lunsjer
• 11 middager 
• Parkavgifter og inngangsbilletter ifølge program 
• TEMAs reiseleder   
• Vindusplass i 4x4 safarijeep 
• 1 l flaskevann i jeepen per dag

REISE FAKTA

Dag 1

Fly Skandinavia – Nairobi. Flymåltider er inkludert.

Dag 2

Ankomst Nairobi. Transfer til Amboseli 200 km. Ettermiddagssafari. Lunsj og middag er inkludert. To overnattinger på teltlodge i Amboseli.

Dag 3

Morgen- og ettermiddagssafari. Helpensjon.

Dag 4

Amboseli – Tsavo West, 130 km. Safari med Mzima Springs. Helpensjon. En overnatting på lodge i Tsavo West.

Dag 5

Tsavo West – Taita Hills, 75 km. Morgensafari i Tsavo West. Ettermiddagssafari i Taita Hills. Helpensjon. En overnatting på lodge ved Saltlick.

Dag 6

Taita Hills – Mombasa, 200 km. Ettermiddag på egen hånd. Helpensjon. Tre overnattinger på resort i Mombasa.

Dag 7

Formiddagen fri. Byrundtur i Mombasa by. Helpensjon.

Dag 8

Ledig dag. Helpensjon.

Dag 9

Mombasa – Tsavo East, 150 km. Ettermiddagssafari. Helpensjon. To overnattinger på lodge i Tsavo East.

Dag 10

Heldagssafari. Helpensjon.

Dag 11

Tsavo East – Nairobi, 360 km. Tågreise Voi - Nairobi. Frokost og lunsj. En overnatting på hotell i Nairobi.

Dag 12

Formiddagen fri. Utflukt til Karen Blixen med besøk på sjiraffsenter. Helpensjon og flymåltider. Flyreise Nairobi – Skandinavia.

Dag 13

Ankomst Skandinavia.

Kenya

Innbyggere 51 millioner
Flateinnhold 582 650 km²
Valuta Kenyansk shilling
Religion Kristne 83 %, muslimer 11 %, samt tradisjonelle og øvrige trossamfunn
Språk Kiswahili, engelsk m.fl.

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Fly t/r Norge - Nairobi, øvrige transporter ifølge program, del i dobbeltrom på hotell, lodger og i permanente teltleire, måltider ifølge program, TEMAs reiseleder, entréer og utfukter, om ikke annet er angitt.  

Safari
Jeeper

I Kenya reiser du med 4-hjuls drevne jeeper med forhøyningsbar takluke. Dere er maksimum 6 reisende i respektive jeep, det vil si at alle er garantert vindusplass. Taken kan åpnes opp for best mulig fotomuligheter når man er ute på såkalte gamedrives = safaritur i nasjonalparken.

Bagasjen
Pakk i myke vesker/bager (max 15 kg), da bagasjeplassen i safarijeepene er begrenset.

Pakketips

- Lommelykt. P.g.a. energi- og vannrasjonering stenger mange lodger til tider av både varmvann og strøm.
- Kamera.
- Kikkert med forstørrelsesgrad 8–10. Noen reisende kan oppleve at en bra kikkert til og med kan være viktigere å ha med enn kamera på safari.
- Adapter till afrikanske stikkontakter. På månge steder i Kenya benyttes fortsatt den britiske stikkontaktsmodellen (commonwealth-modell) med tre plugger.
- Myggstift el.l er nødvendig på kveldene da du delvis oppholder deg utendørs.

Vaksinasjoner

Når det gjelder malariaprofylax og vaksinasjoner ta kontakt med vaksinasjonssentralene eller din fastlege. Noen vaksinasjoner kan være obligatoriske for å få komme inn i respektive land. Sjekk med din vaksinasjonssentral.

Fotografering

I løpet av safarien vil du få se de ville dyrene i sitt rette miljø på beskyttede områder. Det betyr at man ofte stopper på avstand heller enn å kjøre så nære at dyrene forstyrres. Teleobjektiv er nødvendig for å ta bra dyrebilder, 135 mm kan være nok når det gjelder store dyr, men for mindre pattedyr og fugler trenger man nok 300–400 mm.

Ta gjerne med ekstra minnekort eller film hjemmefra. Beregn at en hel del film vil gå med om du ikke benytter deg av digitalt utstyr.

Å fotografere mennesker du møter kan noen ganger være litt følsomt. Tidligere var det dessuten ved lov forbudt å fotografere en av folkegruppene, masaiene. Kun etter direkte avtale med dem kan du få ta bilder og du bør på forhånd ha avtalt en pris.

Det er i det hele tatt alltid en god regel å spørre først før du tar bilde. Uniformert personale (politi, militær, parkvoktere) får ikke fotograferes.

Valuta
Kenyansk shilling (KES).

En anbefaling er å veksle små beløp om gangen. Mulighet for veksling av valuta finnes på flyplassen i Nairobi rett ved ankomsten. På grunn av den lokale valutaens periodevise ustabilitet er USD eller Euro bra valuta å ta med seg.

Banker og minibanker finnes i Nairobi og Mombasa, de vanligste bank- og kredittkort aksepteres.

I løpet av safarien er helpensjon inkludert, derfor behøver du ikke å beregne andre utgifter enn personlig driks, drikke til måltidene og eventuelle innkjøp av suvenirer.

For mer informasjon om valuta og kurs kontakt bank- eller vekslingskontor.

Driks
Det er vanlig og god praksis å gi driks til blant annet sjåfører, bagasjebærere, servitører og rengjøringspersonalet. Driksen er ikke inkludert men vi anbefaler at du beregner cirka 110 USD i driks. TEMAs reiseleder på plass samler sammen driks ved ankomst for felles måltider og bagasjehåndtering. Driks til respektive safarisjåfør gis ved avsluttet safari direkte til din dedikerte safarisjåfør.

Klima
I løpet av safarien befinner du deg nære ekvator som går rett gjennom Kenya, men største delen av Kenya er høylandsområde, Nairobu ligger på 1 660 meter over havet. På dagene er det som regel varmt og sterk sol. Temperaturen på ettermiddagen er ofte over 30 grader. I innlandet synker temperaturen kraftig i løpet av natten, og det kan være kaldt på morgenen, noen ganger under 10 grader. Fra juni til august kan temperaturen synke til under null. Hotellene/husene er ikke like bra isolerte som her hjemme og nattekulden kan trenge inn i rommene. I Mombasa er det varmt døgnet rundt og minimumstemperaturen ligger sjelden under 25 grader.

Informasjon om klima og aktuelle værprognoser finner man blant annet på yr.no, bbc.com og cnn.com.

Klær og utstyr
Under dagsetappene beveger du deg best i komfortable og behagelige klær. På dagtid fungerer det som regel bra med shorts eller skjørt. Ta også med deg langbukser og langermede skjorter/gensere som beskytter som nattekulden, mygg og sterk sol. Du bør ha bekvemme og vel inngåtte sko. Et lett hodeplagg mot den sterke solen er nødvendig. Du bør også ta med deg bra solbriller. Kvelder og morgener kan en henser eller en lett jakke være bra å ha. Badetøy er også selvfølgelig nødvendig både for et bad i lodgenes svbømmebasseng og ved kysten.

For øvrig
Safarituren i Kenya gjennomføres med jeeper med begrenset plass. Jeepene har soltak som kan heves, som underletter fotografering. Mange veier i Kenya er noen ganger i dårlig stand. 

Vær oppmerksom på
Innføring og bruk av plastposer ble forbudt i Kenya 28. august 2017.

La plastposene bli hjemme. Med hensikt å minske miljøforurensningen har Kenya innført strenge straffer mot innføring og benyttelse av plastposer. Den nye loven støttes av FNs miljøprogram, som anslår at det tidligere har blitt benyttet 24 millioner plastposer per måned i Kenya, hvorav halvparten havnet i Det Indiske hav.

Hotell/overnatting

Kommentarer

Fra og med oktober 2020 bor vi på Sentrim Amboseli i Amboseli og på Tamarind Tree Hotel i Nairobi. 

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Safarireiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.