Nære møter i ZimbabweSafari i Hwange med Victoriafallene

I en uke bor vi på to lodger i Zimbabwe, i Vic Falls, et steinkast fra Victoria Falls, på Bomani lodge med Afrikas villmark rett utenfor døren. Vi tar daglige safariturer med jeep og, for de som ønsker det, til fots. Vi hilser på menneskene i nabolandsbyen og møter barna på skolen som vi sponser gjennom valget av akkurat denne turen.

Reisefakta

Land: Zimbabwe

Reisetype: Safari

Reiselengde: 10 dager

Størrelse på gruppen: 12-16 personer

Visum kreves : Ja (Klikk for detaljer)

Høydepunkter

 • Victoria Falls
 • Solnedgangstur på Zambezielven
 • Overnatting på unike lodger
 • Safariturene i Hwange nasjonalpark
 • Besøk i afrikansk landsby

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r
• 7 overnattinger hvorav 4 er på safarilodger der alt er inkludert
• 7 frokoster
• 4 lunsjer
• 7 middager
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder
Header Image Skriv ut "Dagsprogram" og "Viktig om reisen"

REISE FAKTA

Dag 1. Avreise til Victoriafallene. Flymåltider er inkludert.

Dag 2: Ankomst til Victoriafallene.

Ankomst til Victoriafallene. Transfer til lodgen. Flymåltider og middag er inkludert. To netter på lodgen i Victora Falls.

Dag 3.
Utflukt til Victoriafallene. Frokost, lunsj og middag inkludert.

Dag 4.
Avreise til Bomani i Hwange nasjonalpark, 318 km. Buss og tog, Elephant Express. Helpensjon inkludert drikke er inkludert. Fire netter på Bomani Tented Lodge.

Dag 5.
Safari med "bush-lunsj", helpensjon inkludert drikke.

Dag 6.
Safari i Hwange nasjonalpark. Helpensjon med drikke inkludert.

Dag 7.
Landsby- og skolebesøk. Neshornprosjekt i Ngamo Rhino Sanctuary. Helpensjon inkludert drikke.

Dag 8.
Avreise til Victoria Falls. Frokost og flymåltider inkludert. En natt på lodge i Victoria Falls.

Dag 9: Avreise til flyplassen for hjemreise.
Avreise til flyplassen for hjemreise. Frokost og flymåltider er inkludert.

Dag 10.
Ankomst til Skandinavia.

Zimbabwe

Innbyggere 16 millioner
Flateinnhold 390.580 km²
Valuta Zimbabwisk dollar (ZWD)
Religion 50 %, kristne 25 %, lokale religioner 24 %, muslimer og andre 1 %
Språk Offisielle språk er engelsk, shona og sindebele.

Viktig om reisen

Prisen inkluderer
Fly Skandinavia - Victoria Falls t/r. Øvrig transport i henhold til programmet, del i dobbeltrom med dusj/wc på hoteller/lodges, måltider og overnattinger i henhold til programmet, entréavgifter, TEMAs reiseleder, alle utflukter, med mindre annet er oppgitt.

TEMAs gruppestørrelse
For TEMA er det reisen og den reisende som står i sentrum. Sammen møter vi mennesker, kulturer og opplevelser i naturen på en nær, ekte og behagelig måte. Gruppestørrelsene våre gjenspeiler dette og er en stor grunn til at mange velger å reise med TEMA. Vi unngår altfor store grupper for å gi alle en så opplevelsesrik reise som mulig, og vi tilbyr reiser som gir minner for livet!


Visum og Valuta
Vi har tidligere informert om den nye zimbabwiske valutaen. Erfaringen frem til i dag er at vi ikke trenger å veksle til denne (Bond Dollar), men vi gjør som vi har gjort tidligere - tar med oss USD. Visum betales ved ankomst i passkontrollen med USD. Sjekk før avreise hvor mye, da kostnaden kan endres uten varsel. Pris i dag nov. 2023: 30 USD for enkel innreise, 45 USD for dobbel innreise. Ha med et jevnt kontantbeløp til visumbetalingen. Sedlene bør også være "pene/ferske" og utbrettet.

Vær oppmerksom på at de fleste måltider er inkludert på størstedelen av reisen. Middag er inkludert på dag 2, 3 og 4. De siste 4 dagene er "all inclusive" der alle måltider, drikke og klesvask er inkludert. Men dag 3, dag 4 og avreisedagen spiser vi lunsj på egen hånd. Det er nesten alltid mulig å betale med kort. Ved kjøp av suvenirer, kunsthåndverk eller lignende er det også USD som gjelder. Ta derfor med USD i mindre valører: 1-, 5- og 10-dollarsedler.

Se også under Tips lenger ned på denne siden.

Driks
Tips er ikke inkludert i reisens pris. Beregn 100 US-dollar/person, gjerne i små sedler på 5, 10 og 20 dollar. TEMAs reiseleder samler inn driksen ved reisens begynnelse og fordeler den til personalet på de to lodgene og til safariguidene.

Safari
Denne safarien er unik, da vi også besøker et par landsbyer for å møte lokalbefolkningen og blir kjent med deres virkelighet og får se hvordan de lever. Siden TEMA bruker Imvelos lodger (Bomani Tented Lodge), så deltar våre kunder indirekte i flere ulike støtteprosjekter – både sosiale- og viltforvaltningsprosjekter. Blant annet besøker vi en skole som delvis er finansiert av Imvelo. Mer informasjon om de ulike støtteprosjektene gis på plass.

Dersom du vil ta med deg brukte klær og sko blir det satt pris på. På reisen besøker vi blant annet en landsby og en skole der du får mulighet til å overlevere dette. Penner, skrivesaker og leker er også populært.

Klima
Våre reiser går mellom november og april, og da forekommer det tropiske regnskurer. I løpet av vinteren regner det ingenting og det blir tørke etterpå. Mellom november og april synker temperaturen sjelden under 20 grader om natten. På dagtid kan du regne med temperaturet på rundt 30 grader ved Victoriafallene, iblant varmere, og noe svalere i Hwange.

Informasjon om klima og aktuelle værprognoser finner man blant annet på yr.no, bbc.com og cnn.com.

Klær og utstyr
Vi anbefaler komfortable fritids- eller safariklær i diskrete farger samt et lett regntøy. Ta gjerne med solhatt, caps, solbriller, myggmiddel, kikkert og kamera. Ikke glem ekstra batterier eller lader! En kontakt med flere uttak anbefales hvis du har flere elektriske ting som må lades. Det finnes basseng på Gorge Lodge, ta med badetøy. Et regnplagg, som en tynn poncho kan også være bra å ta med. Et lite tips er å ha all medisin, kikkert og kamera samt et ekstra klesskift i håndbagasjen i tilfelle bagasjen blir borte på veien. Det kan være lurt å ha med seg en liten lommelykt.

Kontakt lege eller vaksinasjonskontor for informasjon vedrørende vaksinasjoner og helse.

Hotell/overnatting

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Komfortabel gruppestørrelse
 • Se dagsprogrammet

Andre Safarireiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.