Nære møter i ZimbabweSafari i Hwange med Victoriafallene

I løpet av en uke bor vi på to unike lodger i Zimbabwe. I Victoriafallene på Gorges, høyt over Zambezielven omgitt av tropiske grøntområder og bratte klippevegger. I Hwange nasjonalpark bor vi i flotte telt med Afrikas villmark like utenfor. Vi gjør daglige safariturer i jeep og til fots. Vi hilser på menneskene i nabobyen, og møter barna i skolen som vi støtter gjennom å velge akkurat denne reisen. 

Reisefakta

Land: Zimbabwe

Reisetype: Safari

Reiselengde: 10 dager

Størrelse på gruppen: 12-16 personer

Visum kreves : Ja (Klikk for detaljer)

Høydepunkter

 • Victoria Falls
 • Solnedgangstur på Zambezielven
 • Overnatting på unike lodger
 • Safariturene i Hwange nasjonalpark
 • Besøk i afrikansk landsby

Viktig om reisen

Prisen inkluderer
Fly Skandinavia – Johannesburg/Victoria Falls via München, Frankfurt eller London t/r. Øvrige transporter ifølge dagsprogrammet, del i dobbeltrom med dusj/wc på hotell/lodger, overnattinger, TEMAs reiseleder, entréer og samtlige utflukter ifølge dagsprogram, dersom ikke annet er oppgitt.

Denne reisen har maksimum 8 rom, noe som betyr at vi tar maksimum 16 personer. Vi tilbyr ett enkeltrom på forespørsel per reise. Avhengig av hvordan bookingsituasjonen ser ut kan vi tilby ytterligere enkeltrom, men da til et høyere enkeltromstillegg fra 7 950,- kr.

Programendringer
Programordningen kan gå i omvendt rekkefølge, dvs først safari i Hwange og deretter Gorges Lodge. Antal overnattinger på hver lodge forandres ikke.
Vi har valgt å publisere en versjon. Dagsprogrammet og programinnholdet er identisk uavhengig av rute.


Valuta
Fra og med juni 2019 gjelder den nye valutan zimbabwisk dollar. Ta med US-dollar og veksle på plass. Visum betales fortsatt med USD i kontanter eller med kortbetalning.

Ha eksakt beløp i kontanter til visumet. Sedlene bør også være pene/freshe og uten bretter.

Lodgene tar ikke bank- eller kredittkort. Ikke regn med tilgang til minibank. Du må beregne penger til driks, private innkjøp av håndverk og suvenirer, småsnacks til lunsj og drikke til maten dag 2, dag 4 og avreisedagen dag 9.

Det gjør det enklere å ha små valører i USD da det ofte er vanskelig å få vekslepenger overalt. Ta gjerne med 1-, 5- og 10-dollarsedler.

Størstedelen av reisen inkluderer de fleste måltider. Middag er inkludert dag 2, lunsj og middag dag 3 samt middag dag 4. De siste 4 døgnene er "all inclusive", der alle måltider, drikke og vask av klær er inkludert.

Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.

Driks
Driks er ikke inkludert i reisens prisen. Vi anbefaler at du beregner 100 USD per person. TEMAs reiseleder samler inn og tar seg av fordelingen til personal på lodgene og guidene. Mer informasjon om dette fås på plass.

Safari
Denne safarien er unik, da vi også besøker et par landsbyer for å møte lokalbefolkningen og blir kjent med deres virkelighet og får se hvordan de lever. Siden TEMA bruker Imvelos lodger (Gorge Lodge og Bomani Tented Lodge), så deltar våre kunder indirekte i flere ulike støtteprosjekter – både sosiale- og viltforvaltningsprosjekter. Blant annet besøker vi en skole som delvis er finansiert av Imvelo. Mer informasjon om de ulike støtteprosjektene gis på plass.

Dersom du vil ta med deg brukte klær og sko blir det satt pris på. På reisen besøker vi blant annet en landsby og en skole der du får mulighet til å overlevere dette. Penner, skrivesaker og leker er også populært.

Klima
Våre reiser går mellom november og april, og da forekommer det tropiske regnskurer. I løpet av vinteren regner det ingenting og det blir tørke etterpå. Mellom november og april synker temperaturen sjelden under 20 grader om natten. På dagtid kan du regne med temperaturet på rundt 30 grader ved Victoriafallene, iblant varmere, og noe svalere i Hwange.

Informasjon om klima og aktuelle værprognoser finner man blant annet på yr.no, bbc.com og cnn.com.

Klær og utstyr
Vi anbefaler komfortable fritids- eller safariklær i diskrete farger samt et lett regntøy. Ta gjerne med solhatt, caps, solbriller, myggmiddel, kikkert og kamera. Ikke glem ekstra batterier eller lader! En kontakt med flere uttak anbefales hvis du har flere elektriske ting som må lades. Det finnes basseng på Gorge Lodge, ta med badetøy. Et regnplagg, som en tynn poncho kan også være bra å ta med. Et lite tips er å ha all medisin, kikkert og kamera samt et ekstra klesskift i håndbagasjen i tilfelle bagasjen blir borte på veien. Det kan være lurt å ha med seg en liten lommelykt.

Kontakt lege eller vaksinasjonskontor for informasjon vedrørende vaksinasjoner og helse.

Hotell/overnatting

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Safarireiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.