Nyhet

Den store ThailandsreisenSiams skatter fra nord til sør

Få land kan måle seg med kombinasjonen av det allsidige smilets lands storslagne sceniske panoramaer, varierende kjøkken, praktfulle templer og milelange strender. Sammen utforsker vi Siams skatter, en reise der vi har plukket ut våre favorittsteder. På vår odyssé fra Chiang Mai, over de teakskogdraperte fjellene til Chiang Dao og Chiang Rais «Gylne triangel» ved Mekong. I hovedstaden Bangkok besøker vi det historiske kongepalasset, smaragdbuddhaens tempel. På kanalene på vestsiden av Thonburi forstår vi hvorfor hovedstaden en gang ble smykket med epitetet «Østens Venezia». I sør lokker den urgamle regnskogen i nasjonalparken Khao Sok med båttur på Chaew Lan sjøen, som er Thailands svar på Halong Bay, eller Kinas Guilin, med sine sukkertopper i kalkstein. Vi avrunder ved Andamanhavet i fredelige Khao Lak. 

Reisefakta

Land: Thailand

Reisetype: Rundreiser

Reiselengde: 15 dager

Størrelse på gruppen: 20-26 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Chiang Mai – Nord-Thailands kulturelle hjerte
 • Mektige tempelbesøk i Chiang Rai & Bangkok
 • Båtturer på flere historiske vannveier
 • Khao Sok nasjonalpark med Cheow Lansjøen
 • Sol- og badedager i Khao Lak

Dagsprogram
Vinter 2019/2020

Dag 1

Avreise fra Skandinavia.

Dag 2 - Ankomst til Chiang Mai

Velkommen til Thailand og Chiang Mai, hovedstedet i nordre Thailand. Den myteomspunnede byen Chiang Mai ligger på et høyplatå omgitt av bakkene ved foten av Himalaya. Klimaet er temperert og hellingene dekte av tropisk grønt og blomster. Idylliske Chiang Mai kalles for Nordens rose av thailenderne og byen er vekselvis tradisjonell og kosmopolitisk. Småbyens velkommende atmosfære blandes med storbyens utvalg av fornøyelser og restauranter.

Etter en tidig innsjekking på hotellet er det anledning til å ta en hvil og akklimatisere seg til varmen og tidsomstillingen. Deretter møtes vi om ettermiddagen og tar en rundtur i den gamle byen i Chiang Mai. Vi tester også å kjøre en tur i en klassisk, thailandsk sykkeltaxi. Om kvelden spiser vi en felles velkomstmiddag.

Dag 3 - Chiang Mai

I dag er det anledning til å utforske Chiang Mai på egen hånd. Byen har en stolt kulturhistorie og Chiang Mai-beboerne er ikke sene med å påpeke at byen deres var del av byetableringen, som eksisterte flere hundre år før hovedstaden Bangkok. Chiang Mai var hovedstad i nordre Thailands rike Lanna allerede på 1200-tallet og en del av den sørlige silkeveien. Takket være byens etniske blanding, håndverkstradisjon og nyskapende kreativitet har Chiang Mai blitt nevnt som et særskilt kreativt sted av Unesco. Byen er blitt litt av et Jet-sett-nav for thailendere og digitale nomader. Khao Soi, (nudelkarri), har plassert byen på kartet som et kulinarisk Shangri-la, og på Nimmanhemin-gaten veksler prisbelønte kaffebarer med nye handverksmessige ølpuber, «steakhouses» og «sushihak». Her er også gågaten «One Street Nimman» med profilering spesielt på design.

Et forslag for dagen er å reise på utflukt til fjellet Doi Suthep, for å se byens beskyttelsestempel med samme navn. Tempelet ligger i 1300 meters høyde ovenfor byen. Chiang Mai er delvis en spaservennlig by, så hvorfor ikke utforske byen til fots. Det er også flerfoldige muligheter til både thaimassasje og shopping på et av byens alle markeder, eller nyoppførte varehus. Utforske mer av den gamle byen, med dens bakgater, historiske bymur og vollgrav. Over alt pranger byen av hellige templer, så det er aldri langt til nærmeste severdighet.

Chiang Mai har en av Asias største nattmarkeder og om kvelden går det også an å bestille plass på en tradisjonell nord-thailandsk Kantoke-aften med danser og typiske nord-thailandske matretter.

Dag 4 - Elvetur til Chiang Rai

Dagens første stopp blir i «stjernenes by» Chiang Dao, der vi besøker den hellige grotten, som folk valfarter hit for. Grottesystemet er en labyrint av underjordiske grottetempler med buddhistiske helligdommer. Det sies at det finnes over 100 grotter, som strekker seg drøyt 1 mil inn i fjellkjeden. Det er likevel bare et fåtall grotter som er åpne for allmennheten.

Deretter fortsetter vi ferden til det mindre tettstedet Thaton, der vi går ombord på en tradisjonell thailandsk langbåt på elva Kok. Reisen går videre mot Chiang Rai, som var hovedstad i «de millioner risfeltenes land», Lanna, føre Chiang Mai. Vi reiser gjennom et kupert kalksteinslandskap og passerer fjellandsbyer og fruktplantasjer med drageøyefrukt og tangeriner. Kvelden står til egen disposisjon. Forslagsvis kan Chiang Rais nattmarked lokke med et besøk. Gå heller ikke glipp av Khun Chalermchais gullfargede klokketårn som til bestemte tider forvandles til et lys- og lydshow.

Dag 5- Innovativ tempelprakt og besøk på «Hjemmet for et nytt liv»

I dag venter et besøk på Wat Rong Khun, et blendende tempel helt i hvitt. Det er unikt og et oppsiktsvekkende tempel malt hvitt med hvitmalt glassmosaikk. Det er et moderne og ukonvensjonelt buddhistisk tempel skapt av en kjent thailandsk kunstner, Khun Chalermchai Kosipipat. Her blandes tradisjonell buddhistisk kunst med en samtidens visjon av himmel og helvete, som leder tankene til en buddhistisk variant av La Sagrada Familia i Barcelona.

Vi besøker også «Hjemmet for et nytt liv», der utsatte fjellstammebarn får hjelp til utdanning. Ban Chivit Mai som hjemmet heter på thailandsk har også åpnet et skandinavisk bakeri i Chiang Rai, der barna får yrkesopplæring og viktige inntekter går til skolevirksomheten. I løpet av dagen ser vi også den 23 etasjer høye statuen av Guan Yin, som er blitt en del av bybildet til Chiang Rai.

Dag 6 - Hageprakt, Det gylne triangel og fjellfolket Lahu med overnatting på Lanija Lodge

Etter utsjekking fra hotellet går vi videre til ytterligere et hellig tempel, Wat Rong Seua Ten, også kalt det blå tempelet. Dette tempelet ble bygd opp fra tempelruiner av landsbybefolkningen og alt sto klart i 2016. Skaperen er en av elevene til Khun Chalermchai og tempelet er blitt en del av Chiang Rais «art route». Videre under dagen besøker vi den overveldende og praktfulle, kongelige hagen Doi Tung. Her får vi selvfølgelig se en utrolig blomsterprakt, men også anledning til en kortere tretopptur i regnskogmiljø.

Deretter reiser vi videre mot det så kalte gylne triangel, der Thailand møter både Myanmar og Laos. Stedet er også kjent som Det Gylne Triangel på grunn av den illegale handel som i hundrevis av år har skapt lukrative fortjenester i området. Siste mål for dagen er Chiang Khong der vi spiser felles middag.

Dag 7- Fly sørover til Bangkok

Etter frokost venter en tur til landsbyen hos fjellfolket Lahu, der vi får lære oss om deres tradisjoner og livsstil. Etter besøket tar vi oss til Chiang Rais flyplass og flyet som tar oss til det myldrende Bangkok, også kalt Krunthep- englenes by.

Ettermiddagen og kvelden er fri til å kunne oppleve denne allsidige metropol på egen hånd. Bangkok er Thailands kontrastfylte hovedstad, en pulserende verdensmetropol, som ikke lar noen bli uberørt. Virvaret, trafikken, varmen, de store varehusene, «klongene», (små kanaler), templene, takbarene og Chinatown, samt et enormt utvalg av restauranter og barer.

Dag 8 - Østens Venedig og Smaragdbuddhaens tempel

Etter at den gamle hovedstaden, Ayuttaya, ble ødelagt i en burmesisk invasjon innså Siams konger at den gamle handelsbyen aldri kunne bli bygd opp igjen. Men i den nye hovedstaden langs «kongenes elv» Chao Phraya ville de likevel kunne gjenskape en del av Ayuttayas prakt med gullfargede tempel og blendende glassmosaikk. Det nye kongepalasset ble en oppdagelsesferd i tradisjonell thailandsk arkitektur, blandet med kinesisk og til slutt også vesterlandsk, i symbiose med thailandsk. Et besøk i kongepalasset og tempelet Wat Phra Kaew med sin smaragdfargede Buddha er et absolutt must i Bangkok. Et eksotisk, historisk, østerlandsk og nesten drømmelignende sted. Vi gir oss også ut på hovedstadens kanalsystem, for å se mer av det lokale livet langs elva. Turen på kanalene er en blanding av høyt og lavt, rikt og fattig og gir til viss grad et forvirrende inntrykk. Kanalene har alltid vært en viktig del for Bangkok-beboerne. Det drøyde langt inn på 1800-tallet, før Bangkok fikk sin første ordentlige vei. Selv i dag kan en se ambulerende nudelselgere i små sampan-kanoer komme småtutende langs kanalhusene, for å tilby sine varer. Stillheten brytes i blant av en langhalet, hurtiggående båt, som freser frem nøyaktig som Roger More gjorde i James Bond-filmen Mannen med den gylne pistol.

Også i dag blir det tid til å utforske hovedstaden på egen hånd. Vi anbefaler et besøk på museet til silkekongen Jim Thomson. Eller hvorfor ikke en drink på en trendy takbar langs elva?

Dag 9 - Sørover til Surat Thani

I dag flyr vi enda lengre sørover, til Surat Thani, «de gode menneskenes by», som ligger på Thailands østkyst. Vel i havn i Surat Thani går vi ombord på en så kalt langbåt, for en båtferd langs Tapi-elva, som er sørlige Thailands lengste elv. I løpet av turen opplever vi hverdagslivet langs elvas strender, der husene står på påler ute i vannet. Har vi flaks får vi også mulighet til å se varaner sole seg i strandkanten blant svaiende nippa -og kokospalmene.

Ettermiddagen er igjen ledig til å kunne oppdage Surat Thani på egen hånd. Om kvelden anbefaler vi et besøk på det lokale matmarkedet, som sies å være et av Thailands beste.

Dag 10- Tropisk regnskog og båttur på Cheow Lan-sjøen

Etter frokost reiser vi til Khao Sok National Park, et forbløffende jungelområde med tropisk regnskog som er sørlige Thailands største sammenhengende skogsområde. Ettermiddagen tilbringe på sjøen Cheow Lan, der vi foretar en båtreise. Her og der stikker det opp kalksteinformasjoner, som gir hele området en følelse av asiatisk eventyrlandskap. Vel tilbake på den rogivende innkvarteringen blir det tid til avkobling. Her i den tropiske regnskogen har dyr og planter tilpasset seg – enten til en mørk og fuktig tilværelse på bakken, eller til et liv høyt oppe blant trekronene. Regnskogens mektige hvelv skygger for sterk sol og sikadenes vislende surr i trærne skaper en magisk stemning sammen med konserten fra froskene, som høres av og til.

Dag 11- Kanotur og minnestedet for tsunamien i 2004

Vi begynner dagen med en kanotur på Khao Sok-elva, som slingrer seg frem mellom Khao Soks fascinerende og vakre kalksteinsformasjoner. For millioner av år siden var dette en del av et stort korallrev.

Etter kanoturen begir vi oss videre mot dagens endemål, som er Khao Lak. Langs veien stopper vi ved Khao Laks utsiktspunkt og minnestedet for tsunamien, som rammet området ubeskrivelig hardt i 2004.

Khao Lak har milelange strender kantet av palmer og kasuarinatrær. Hotellene som ligger innhyllet i naturen gir inntrykk av å være skjermet, urørthet og et idyllisk sted. Solstoler tillates bare på korte partier nær stranden i hotellenes nærhet og det finnes ingen høye bygninger. I det lille samfunnet er det også restauranter, markeder og massasjesteder. De kommende dagene er det også anledning til avkobling. Og for dem som ønsker fortsatt aktive dager er en TEMA-reiseleder på plass og behjelpelig med tips til utflukter.

Dag 12-13 Khao Lak

Ledig dag.

Dag 13 – Khao Lak

Ledig dag. Om kvelden møter vi opp til en felles avskjedsmiddag.

Dag 14- Hjemreise

Ledig dag frem til avreise til flyplassen og flyet hjem til Skandinavia.

For den som ønsker å legge til ytterligere sol- og badedager etter avsluttet rundreise er det også mulighet til det.

Dag 15- Hjemkomst

Ankomst Skandinavia


Dette er inkludert i reisen

• Fly til Chiang Mai, hjem fra Phuket
• Samtlige overnattinger. Tidlig innsjekking ved ankomst og sen utsjekking ved avreise inngår.
• 12 frokoster
• 7 lunsjer (hvorav 1 lunsjboks)
• 4 middager
• Adganger i henhold til program
• TEMA-reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1

Fly Skandinavia – Chiang Mai. Flymåltider.

Dag 2

Ankomst Chiang Mai. Transfer til Chiang Mai. Velkomstmiddag inngår. To overnattinger på hotell i Chiang Mai.

Dag 3

Chiang Mai. Ledig dag. Frokost inngår.

Dag 4

Chiang Mai– Chiang Rai, ca. 250 km. Utflukt til Chiang Dao grotten. Båt på Kok-elva til Chiang Rai. Frokost og lunsj inngår. To overnattinger på hotell i Chiang Rai.

Dag 5

Chiang Rai. Tempelbesøk og besøk på barnehjem, ca. 50 km. Frokost og lunsj inngår.

Dag 6

Chiang Rai - Chiang Khong, ca. 200 km. Tempelbesøk og Det Gylne Triangel. Frokost, lunsj og middag inngår. En overnatting i Chiang Khong.

Dag 7

Chiang Khong - Chiang Rai - Bangkok. Bytur hos fjellfolket Lahu Fly Chiang Rai. Ledig ettermiddag i Bangkok. Frokost inngår. To overnattinger på hotell i Bangkok.

Dag 8

Bangkok. Grand Palace og kanaltur. Frokost og lunsj inngår.

Dag 9

Bangkok - Surat Thani. Fly Bangkok - Surat Thani. Båttur langs Tapi-elva. Frokost og lunsj inngår. En overnatting på hotell i Surat Thani.

Dag 10

Surat Thani - Cheow Lan Lake – Khao Sok, ca. 170 km. Utflukt til Khao Sok National Park. Frokost, lunsj og middag inngår. En overnatting på hotell i Khao Sok.

Dag 11

Khao Sok - Khao Lak. Ca. 70 km. Kanotur på Khao Sok-elva. Minnestedet for tsunamien i 2004. Frokost og lunsj inngår. Tre overnattinger på hotell i Khao Lak.

Dag 12

Khao Lak. Ledig dag til soling og bading. Frokost inngår.

Dag 13

Khao Lak. Ledig dag til soling og bading. Frokost og avskjedsmiddag inngår.

Dag 14

Ledig tid frem til avreise til flyplassen. Sen utsjekking fra hotellet. Fly Phuket– Skandinavia. Transfer. Frokost og flymåltider inngår.

Dag 15

Hjemkomst.

Thailand

Innbyggere 67 millioner
Flateinnhold 514 000 km²
Valuta
Baht 
Religion
Buddhister 94 %, muslimer 4 %, konfusianister, kristne og øvrige 2 %.
Språk
Ulike varianter av thai, kinesiske dialekter, malaysisk, khmer m.fl.

Viktig om reisen

I grunnprisen inngår
Flyreise fra Skandinavia til Chiang Mai og hjemreise fra Phuket. Øvrige transporter i henhold til reisens program. Del i dobbeltrom med dusj/wc, måltider ifølge program, alle utflukter og adganger, dersom ikke noe annet blir oppgitt, samt reiseleder fra TEMA.

Ekstradager med sol og bad
I rundreisen inngår 3 netter i Khao Lak med to helt ledige sol- og badedager. Det er også mulig å forlenge besøket sitt her. Hotell: Khao Lak Laguna Resort, romtype: Siam Chalet inklusive frokost. Pris per natt avhengig av sesong, ca. 800 NOK per person og natt, dersom det blir bestilt minst 3 ekstra netter. I denne prisen inngår også transfer til flyplassen for hjemreisen. Det er også anledning til å forlenge besøket med minst 3 hotellovernattinger på hotell Metadee Resort & Villa i Phuket, romtype: Deluxe Pool View. Pris per natt avhengig av sesong, ca. 850 NOK per person og natt, dersom det blir bestilt minst 3 ekstra netter. I prisen inngår frokost og transfer til hotellet fra Khao Lak og videre også til flyplassen på avreisedagen.

NB! Ved en forlengelse av reisen kan det ev. også tilkomme ekstra kostnader for flybilletten. For spørsmål eller bestilling av egen forlengelse, ring oss på telefon: 210 00 820

Valuta
Baht (THB). De vanligste bank- og kredittkort aksepteres i de fleste butikkene. Minibanker finnes i de større byene. For mer informasjon om valuta og kurs, kontakt bank- eller vekslingskontor.

Driks
Driks er ikke inkludert i prisen. TEMAs reiseleder samler inn 1 500 THB per person i begynnelsen av reisen, og tar seg av fordelingen mellom sjåfører, bagasjebærere og restaurantpersonal ved felles måltider med mer.

Klima
Thailand har et tropisk klima. Regnet faller hovedsakelig i perioden mai–juni til september–oktober. I innledning av perioden faller nedbøren i form av kraftige, men kortvarige ettermiddagsskurer. I september og delvis i oktober kan det bli mer langvarig regn.

Informasjon om klima og aktuelle værprognoser finner man blant annet på yr.no, bbc.com og cnn.com.

Klær og utstyr
Kjølig kledsel, luftige plagg med lange ermer, som beskytter mot sterk sol og også mot insekter. Det anbefales gode sko til spaserturer i nasjonalparker. Glem ikke badetøy. Pakk også ned en paraply og lettere regntøy.

Viktig informasjon
Dag 2-7 i nordre Thailand foregår all transport i minibusser.

Hotell/overnatting

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Trygghet gjennom reisegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.