Nyhet

Den store ThailandsreisenSiams skatter fra nord til sør

Få land kan måle seg med kombinasjonen av det allsidige smilets lands storslagne sceniske panoramaer, varierende kjøkken, praktfulle templer og milelange strender. Sammen utforsker vi Siams skatter, en reise der vi har plukket ut våre favorittsteder. På vår odyssé fra Chiang Mai, over de teakskogdraperte fjellene til Chiang Dao og Chiang Rais «Gylne triangel» ved Mekong. I hovedstaden Bangkok besøker vi det historiske kongepalasset, smaragdbuddhaens tempel. På kanalene på vestsiden av Thonburi forstår vi hvorfor hovedstaden en gang ble smykket med epitetet «Østens Venezia». I sør lokker den urgamle regnskogen i nasjonalparken Khao Sok med båttur på Chaew Lan sjøen, som er Thailands svar på Halong Bay, eller Kinas Guilin, med sine sukkertopper i kalkstein. Vi avrunder ved Andamanhavet i fredelige Khao Lak. 

Reisefakta

Land: Thailand

Reisetype: Rundreiser

Reiselengde: 14 dager

Størrelse på gruppen: 16-26 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Chiang Mai – Nord-Thailands kulturelle hjerte
 • Mektige tempelbesøk i Chiang Rai & Bangkok
 • Båtturer på flere historiske vannveier
 • Khao Sok nasjonalpark med Cheow Lansjøen
 • Sol- og badedager i Khao Lak

Dagsprogram
2025

Dag 1. Avreise

Avreise fra Skandinavia.

Dag 2. Ankomst til Chiang Mai
Velkommen til Thailand og Chiang Mai, hovedstaden i Nord-Thailand. Den myteomspunne byen ligger på en høyslette omgitt av foten av Himalaya. Klimaet er temperert, og skråningene er dekket av tropisk grønn vegetasjon og blomster. Sjarmerende Chiang Mai kalles av thailenderne "Nordens Rose", og byen kombinerer tradisjonell sjarm med et kosmopolitisk preg. Den velkomstfulle atmosfæren i småbyen blandes med storbyens underholdnings- og restaurantmuligheter.

I løpet av dagen tar vi en kort spasertur i det trendy Nimmanhemin-området i Chiang Mai. Dette gir oss en bedre oversikt over hva området har å tilby. For de som ønsker å fortsette turen, kan de følge reiselederen for å besøke Wat Suan Dok (ca. 4 km tur-retur) - et levende tempelområde med et buddhistisk universitet, der kalkhvite og gullfargede pagoder ruver mot himmelen. Dette stedet var en gang siste hvilested for kongene i Nord-Thailand. Felles velkomstmiddag om kvelden. (Avhengig av flyets ankomst kan det være en velkomstlunsj i stedet.)

Dag 3. Chiang Mai
Om morgenen besøker vi Little India og Chinatown i Chiang Mai. Her ligger gull- og stoffhandlerne side om side. Vi besøker Warorot-markedet med klær, fruktforhandlere og spesielt blomsterseksjonen. Vi tar en sykkeltaxitur gjennom gamlebyen, der vi besøker Wat Chedi Luang med sitt delvis ødelagte tempeltårn. Dette var en gang et gigantisk monument som vitnet om buddhistisk fromhet og politisk makt i det historiske Chiang Mai. Vi ser også monumentet for de tre kongene og får tid til å lære mer om kulturen og livsstilen i det lille folkelivsmuseet i gamlebyen. Dagens lunsj består av en typisk rett for området, nudelsuppen Khao Soi, med historiske røtter i både kinesisk og burmesisk mattradisjon.

Om ettermiddagen er det mulighet for å utforske på egen hånd. Byen har en stolt kulturhistorie, og Chiang Mai-borgerne påpeker gjerne at byen var en del av en stat som eksisterte flere hundre år før hovedstaden Bangkok. Chiang Mai var hovedstaden i det nordlige thailandske riket Lanna allerede på 1200-tallet og en del av den sørlige silkeveien. På grunn av byens etniske mangfold, håndverkstradisjon og kreativitet har Chiang Mai blitt titulert som et spesielt kreativt sted av UNESCO. Byen har blitt et slags jetset-senter for thailendere og digitale nomader. På Nimmanhemingaten konkurrerer prisbelønte kaffebarer med små ølbarer, "steakhouses" og sushirestauranter. Det er også en gågate kalt "One Street Nimman" med spesialisering på design.

Chiang Mai er delvis en fotgjengervennlig by, så hvorfor ikke utforske byen til fots? Det er også uendelige muligheter for massasje og shopping på en av byens mange markeder eller nylig bygde varehus. Utforsk mer av den gamle byen med dens smug, historiske bymurer og vollgrav. Overalt står byen stolt med hellige templer, og det er aldri langt til neste severdighet.

Chiang Mai har også en av Asias største nattmarkeder. Om kvelden kan du melde deg på en tradisjonell Kantoke-aften med danser og typiske retter. Spør reiselederen for mer informasjon.

Dag 4. Reise over fjellene til Chiang Rai
Første stopp i dag blir i "stjernenes by" Chiang Dao, der vi besøker den hellige grotten som folk vandrer til. Grottesystemet er en labyrint av underjordiske tempelgrotter med buddhistiske helligdommer. Det sies å være over 100 grotter som strekker seg over en mil inn i fjellkjeden. Imidlertid er bare noen få grotter åpne for allmennheten.

Deretter fortsetter vi reisen til det mindre samfunnet Thaton, der vi, hvis vannstanden tillater det, går ombord på en tradisjonell thailandsk langbåt på Kok-elven. Hvis det er for lite vann, fortsetter vi med buss i stedet. Turen går videre til Chiang Rai, som var hovedstaden i "landet med millioner risfelter", Lanna, før Chiang Mai. Vi reiser gjennom et kupert kalksteinslandskap og passerer fjelllandsbyer og fruktplantasjer med dragefrukt og mandariner. Kvelden tilbringes på egen hånd. Chiang Rais nattmarked kan være verdt et besøk. Ikke gå glipp av Khun Chalermchais gyldne klokketårn, som klokken 19.00, 20.00, 21.00 forvandles til en lys- og lydshow.

Dag 5. Det hvite templet i Chiang Rai
I dag venter et besøk på Wat Rong Khun, en blendende hvit tempel. Det er unikt og et oppsiktsvekkende tempel malt helt i hvitt med hvitmalt glassmosaikk. Dette er et moderne og ukonvensjonelt buddhistisk tempel skapt av den kjente thailandske kunstneren Khun Chalermchai Kosipipat. Her blander tradisjonell buddhistisk kunst seg med en moderne visjon av himmel og helvete, noe som minner om en buddhistisk variant av La Sagrada Familia i Barcelona.

I løpet av dagen ser vi også den 23 etasjer høye statuen av Guan Yin, som har blitt en del av Chiang Rais bybilde.

Dag 6. Prangende hage og den gyldne triange
Etter utsjekking fra hotellet beveger vi oss videre til et annet hellig tempel, Wat Rong Seua Ten, også kalt det blå templet. Dette templet ble bygget opp fra tempelruiner av lokalbefolkningen og sto ferdig i 2016. Skaperen er en av Khun Chalermchais elever, og templet har blitt en del av Chiang Rais "kunstrute". Senere på dagen besøker vi den overdådige og praktfulle kongelige hagen Doi Tung. Her får vi selvfølgelig oppleve blomsterprakt, men også muligheten til en kort tur i regnskogens tretoppmiljø.

Deretter reiser vi mot det såkalte trippelpunktet der Thailand møter både Burma og Laos. Stedet er også kjent som Den gyldne triange for den ulovlige handelen som gjennom århundrene har generert store profitter i området. Sluttdestinasjonen for dagen er Chiang Saen, en liten havneby ved Mekong med utsikt mot Laos.

Dag 7. Fly sørover til Bangkok
I dag beveger vi oss videre til Chiang Rais flyplass og tar flyet til den pulserende Bangkok, også kjent som Krunthep - englenes by. Vi ønsker deg faktisk velkommen til byen med verdens lengste stedsnavn.

Ettermiddagen og kvelden er fri for å utforske denne mangfoldige metropolen på egen hånd. Bangkok er Thailands kontrastrike hovedstad, en pulserende verdensmetropol som ikke lar noen være uberørt. Kaoset, trafikken, varmen, de store varehusene, kanalene, templene, takbarene og Chinatown, samt et enormt utvalg av restauranter og barer.

Dag 8. Østens Venezia og Smaragdbuddhas tempel
Etter at den gamle hovedstaden Ayutthaya ble ødelagt i en burmesisk invasjon, innså Siams konger at den gamle handelsbyen aldri kunne gjenoppbygges. Men langs "kongens elv" Chao Phraya ønsket de likevel å gjenskape noe av Ayutthayas prakt med gullfargede templer og blendende glassmosaikk. Det nye kongepalasset ble en oppdagelsesferd i tradisjonell thailandsk arkitektur, vekslende med kinesisk og til slutt også vestlig i symbiose med det thailandske. Et besøk i kongepalasset og templet Wat Phra Kaew med sin smaragdfargede Buddha er et absolutt must i Bangkok. En eksotisk, historisk, østlig og nesten drømmeaktig plass. Vi drar også ut på hovedstadens kanalsystem for å se mer av det lokale livet langs elven. Turen på kanalene er en blanding av høyt og lavt, rikt og fattig, og gir til en viss grad et forvirrende inntrykk. Kanalene har alltid vært en viktig del av Bangkoks liv. Det var ikke før langt ut på 1800-tallet at Bangkok fikk sin første ordentlige vei. Selv i dag kan man se ambulerende nudelselgere i små sampan-kanoer komme tøffende langs kanalhusene for å tilby varene sine. Roen brytes av og til av en langhales hurtigbåt som farer fram akkurat som Roger Moore gjorde i James Bond-filmen "Mannen med den gyldne pistol".

Også i dag er det tid til å utforske hovedstaden på egen hånd. Vi anbefaler et besøk på silkekongen Jim Thomsons museum. Eller hvorfor ikke ta en drink på en trendy takbar langs elven?

Dag 9. Sørover til Surat Thani
I dag flyr vi enda lenger sørover, til Surat Thani, "de gode menneskenes by" på Thailands østkyst. Ved havnen i Surat Thani går vi om bord på en såkalt langbåt for en båttur langs Tapifloden, sørlige Thailands lengste elv. Under turen ser vi det daglige livet langs elvebreddene, der husene er bygget på påler ute i vannet. Hvis vi er heldige, får vi også se varaner sole seg på strandkanten blant vuggende nippa- og kokospalmer.

Ettermiddagen er deretter fri for å utforske Surat Thani på egen hånd. Om kvelden anbefales et besøk på det lokale matmarkedet, som regnes som ett av Thailands beste.

Dag 10. Tropisk regnskog og båttur på Cheow Lansjøen
Etter frokost reiser vi til Khao Sok nasjonalpark, et fantastisk jungelområde med tropisk regnskog, det største sammenhengende skogsområdet i sørlige Thailand. Ettermiddagen tilbringes ved Cheow Lan-sjøen, der vi tar en båttur. Her og der stikker karstformasjonene opp og gir hele området en følelse av en asiatisk eventyrverden. Tilbake på den avslappende lodgen er det tid for avslapning. Her i den tropiske regnskogen har dyr og planter tilpasset seg enten til en mørk og fuktig tilværelse på bakkenivå eller til et liv høyt oppe blant tretoppene. Regnskogens mektige tak skjermer mot sterkt sollys, og sykadenes surrende lyd i trærne skaper en magisk stemning sammen med froskekonserten som man hører av og til.

Dag 11. Kanotur i Khao sok og avslapning i Khao Lak
Vi starter dagen med en kanotur på Khao Sok-elven som slynger seg mellom Khao Soks fascinerende og vakre kalksteinsformasjoner. For millioner av år siden var det en del av et stort korallrev.

Etter kanoturen drar vi videre mot dagens mål, som er Khao Lak.

Khao Lak tilbyr milelange strender omgitt av palmer og casuarinatrær. Hotellene som er integrert i naturen, gir følelsen av avskjerming, uberørt natur og en idyllisk beliggenhet. Solstoler tillates bare på korte strekninger nær stranden i hotellenes nærhet, og det er ingen høye bygninger. Det lille samfunnet har også restauranter, markeder og massasjesteder.

Dag 12. Khao Lak
Fridag. Om kvelden er det felles avskjedsmiddag.

Dag 13. Hjemreise
Fridag fram til avreise til flyplassen og flyet tilbake til Skandinavia.

Dag 14. Hjemkomst
Ankomst til Skandinavia.


Dette er inkludert i reisen

• Fly til Chiang Mai, hjem fra Phuket
• Samtlige overnattinger. 
• 11 frokoster
• 6 lunsjer 
• 3 middager
• Adganger i henhold til program
• TEMA-reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1
Fly Skandinavia - Chiang Mai. Flymåltider inkludert.

Dag 2
Ankomst Chiang Mai. Transfer til Chiang Mai. Velkomstmiddag (lunsj) inkludert. To netter på hotell i Chiang Mai.

Dag 3
Chiang Mai, ettermiddag på egenhånd. Frokost og lunsj inkludert.

Dag 4
Chiang Mai - Chiang Rai, ca. 250 km. Utflukt til Chiang Dao-grotten. Båttur på Kokelven til Chiang Rai. To netter på hotell i Chiang Rai. Frokost og lunsj inkludert.

Dag 5
Chiang Rai. Frokost inkludert.

Dag 6
Chiang Rai - Chiang Saen - Tempelbesøk og trippelpunktet. Én natt i Chiang Khong. Frokost, lunsj og middag inkludert.

Dag 7
Chiang Saen - Chiang Rai - Bangkok. To netter på hotell i Bangkok. Frokost inkludert.

Dag 8
Bangkok. Grand Palace og kanaltur. Frokost og lunsj inkludert.

Dag 9
Bangkok - Surat Thani. Fly Bangkok - Surat Thani. Båttur langs Tapifloden. Én natt på hotell i Surat Thani. Frokost og lunsj inkludert.

Dag 10
Surat Thani - Cheow Lan Lake - Khao Sok, ca. 170 km. Utflukt til Khao Sok nasjonalpark. Frokost, lunsj inkludert. Én natt på hotell i Khao Sok.

Dag 11
Khao Sok - Khao Lak. Ca. 70 km. Kanotur på Khao Sok-elven. To netter på hotell i Khao Lak. Frokost inkludert.

Dag 12
Khao Lak. Sol og bading. Frokost og avskjedsmiddag inkludert.

Dag 13
Ledig tid før avreise til flyplassen. Utsjekking fra hotellet. Fly Phuket - Skandinavia. Frokost og flymåltider inkludert.

Dag 14
Hjemkomst.

Thailand

Innbyggere 67 millioner
Flateinnhold 514 000 km²
Valuta Baht
Religion Buddhister 94 %, muslimer 4 %, konfusianister, kristne og øvrige 2 %.
Språk Ulike varianter av thai, kinesiske dialekter, malaysisk, khmer m.fl.

Viktig om reisen

I grunnprisen inngår
Flyreise fra Skandinavia til Chiang Mai og hjemreise fra Phuket. Øvrige transporter i henhold til reisens program. Del i dobbeltrom med dusj/wc, måltider ifølge program, alle utflukter og adganger, dersom ikke noe annet blir oppgitt, samt reiseleder fra TEMA.

Valuta
Baht (THB). De vanligste bank- og kredittkort aksepteres i de fleste butikkene. Minibanker finnes i de større byene. For mer informasjon om valuta og kurs, kontakt bank- eller vekslingskontor.

Driks
Driks er ikke inkludert i prisen. TEMAs reiseleder samler inn 2000 THB per person i begynnelsen av reisen, og tar seg av fordelingen mellom sjåfører, bagasjebærere og restaurantpersonal ved felles måltider med mer.

Klima
Thailand har et tropisk klima. Regnet faller hovedsakelig i perioden mai–juni til september–oktober. I innledning av perioden faller nedbøren i form av kraftige, men kortvarige ettermiddagsskurer. I september og delvis i oktober kan det bli mer langvarig regn.

Informasjon om klima og aktuelle værprognoser finner man blant annet på yr.no, bbc.com og cnn.com.

Klær og utstyr
Kjølig kledsel, luftige plagg med lange ermer, som beskytter mot sterk sol og også mot insekter. Det anbefales gode sko til spaserturer i nasjonalparker. Glem ikke badetøy. Pakk også ned en paraply og lettere regntøy.


Hotell/overnatting

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Komfortabel gruppestørrelse
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.