Sansenes Provencemed den franske riviera

Her i kunstnernes og livsnyternes landskap drar vi til både de mest kjente stedene og de mer ukjente perlene. Vi får oppleve både lyset over Provences lavendelenger, gotiske katedraler, romerske verdensarv og vi møter Rivieraens eleganse mellom fjell og hav. Vi blir kjent med maleriets mester og smaker vin, trøffel og oliver. Blant høydepunktene vi besøker har vi Avignon, Arles, Aix-en-Provance, Nice og Cannes.

Reisefakta

Land: Frankrike

Reisetype: Rundreiser

Reiselengde: 8 dager

Størrelse på gruppen: 20-30 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Avignon med kloster og slott
 • I van Goghs forspor i Arles
 • Oliven og vin
 • Byrundtur i Nice med Chagallmuséet
 • Aix-en-Provence og Cézannes atelier

Dagsprogram
Avreiser 2019

Dag 1 – Avreise

Avreise fra Skandinavia. Vi lander i den franske Rivieraens hovedstad, Nice, og resten av dagen er til fri disposisjon. En overnatting på hotell i Nice.

Dag 2 – Kloster og okerbrudd

Vi forlater Rivieraen og reiser inn i hjertet av Provence til det kjente og mye fotograferte Luberon. Vi besøker Abbaye de Silvacane, et cistercienserkloster fra 1100-tallet.Lunsjen serveres i en av Luberons pittoreske landsbyer. I nærheten ligger også den lille landsbyen Roussillon. Der finnes det store okerbrudd, og alle husene i landsbyen er kalket i forskjellige okernyanser - en annerledes skjønnhetsopplevelse.Reisen fortsetter til det "klassiske" Provence i Rhône-elvens fruktbare dal med pavebyen Avignon. Byen er fylt med kulturskatter og var sete for pavenes "babylonske fangenskap" på 1300-tallet. To overnattinger på hotell i Avignon.

Dag 3 – Akvedukt og middelalder

Vi besøker den romerske akvedukten Pont du Gard, et praktfullt byggverk fra antikken, som spenner over Gardons dype kløft med vakre steinhvelvinger. I formiddagens solskinn forvandles den til en gyllen bue over elven. Det er en merkelig følelse å oppleve et byggverk fra Jesu tid på nært hold.Deretter besøker vi Uzès, en vakker by med både smågater fra middelalderen og praktfulle palasser fra senere århundrer. Vi besøker det vakre slottet som har vært i familien Uzès' eie i over tusen år.Vi reiser tilbake til Avignon tidlig på ettermiddagen der resten av dagen står til fri disposisjon. Der kan du spasere i de livlige forretningsgatene eller ta en kopp café crème på Place d'Horloge med sitt menneskemylder.

Dag 4 – Arles og Camargues

Midt i dette karrige landskapet, på en klippe i fjellmassivet Les Apilles, ligger den sagnomsuste lille middelalderbyen Les Baux. De grå husene av naturstein, hvorav mange ligger i ruiner, smelter sammen med kalksteinen i omgivelsene. Vi vandrer gjennom gatene i den lille byen frem til Saint Vincente-plassen. Byen Arles ble grunnlagt av de gamle grekerne. Den ulykkelige prestesønnen Vincent van Gogh utviklet her den fargerike kunstretningen som senere ble kalt ekspresjonismen.I Arles besøker vi Saint Trophime-katedralen som er en av Frankrikes vakreste bygninger i rundbuestil, og på Place du Forum vaier platanene i omgivelser som ikke har endret seg mye siden van Gogh malte kafeene ved torget. De hvite hestenes kongerike finner vi i naturreservatet Camargue. Det særegne sump- og våtmarksområdet ligger mellom elven Rhônes to sideløp.

Om ettermiddagen kommer vi til Aix-en-Provence hvor du blir møtt av det samme landskapet som inspirerte kunstneren Paul Cézanne. To overnattinger på hotell i Aix-en-Provence.

Dag 5 – Kunst, oliven og vin

Den gamle romerbyen Aix er i dag et administrativt senter med eget universitet og et rikt kulturliv. Spesielt stor interesse vies byens egen sønn, kunstneren Paula Cezanne. Et minne fra det romerske kurstedet Aquae Sextiae er mangfoldet av fontener som vi ser i byen. Torsdag er markedsdag, og tidlig på morgenen kan du oppleve utvalget av sesongens grønnsaker, provençalske urter og fargerike tekstiler. Provence har sin opprinnelse i en myriade av ulike kulturer, grekerne kom med olivenen, romerne med vinranken og stoffene kom via levanten fra India. Trøffelens historie er delvis mørklagt, men den ble spist med andakt allerede av de gamle egypterne.

Etter et besøk i Cezannes atelier får vi mulighet til å åpne sansene for nye smaksopplevelser. Hos familien Cheylan på Chateau Virant får vi både prøvesmake vin og følge prosessen fra oliven til aromatisk olje. I nærliggende Péllissane forteller Monsieur Canuel, autoritet innen trufficulture, om det “franske kjøkkens svarte diamant”.

Dag 6 – Esterel-kysten

Tidlig på morgenen forlater vi Aix-en-Provence og etter et par timer, via den gamle romerbyen Fréjus, kommer vi til middelhavskysten og San Raphael der vi drikker formiddagskaffe. Vi fortsetter på den fantastiske kystveien Corniche d'Or der Esterelmassivets røde porfyr med sin grønne macchiavegetasjon, byr på et vakkert panorama ved det asurblå Middelhavet. Den franske Rivieraen har en spesiell og behagelig atmosfære. Det merkes at dette er et sted der man i lang tid har egnet seg til livets goder, men på en verdig og elegant måte. I Cannes med sine luksushoteller og filmpalasser spaserer vi et stykke langs den berømte strandveien La Croisette.

Vi spiser lunsj i matbyen Mougins, kjent for sine stjernerestauranter. Den vakre, lille byen ble “oppdaget” av Picasso og vennene hans allerede i 1936.Sent på ettermiddagen kommer vi til Nice og hotellet via den kjente Promenade des Anglais. To overnattinger på hotell i Nice.

Dag 7 – Nice og Chagall

Nice ligger vakkert til i Englebukten, midt mellom fjell og hav, med en aura av eleganse fra en svunnen epoke som fortsatt er til stede og som sjarmerer alle besøkende. Her har kongelige, kunstnere, forfattere, eventyrere og livsnytere fra alle kanter av verden samlet seg og bidratt til byens kosmopolitiske atmosfære.Vi begynner dagen med en vandring gjennom byens hjerte, Place Massena, og videre inn i Vieux Nice, gamlebyen med de sjarmerende smale og kronglete gatene.På Chagallmuseet møter du en mann som i sine fargerike malerier lovpriser Rivieraens farger. Farger som i flere hundre år har inspirert og fascinert kunstnere fra mange land.

Etter en spasertur i Cimiezparken og i det nærliggende fransiskanerklosterets vakre hage, fortsetter ferden med buss gjennom byen tilbake til hotellet. Ettermiddagen står til fri disposisjon. Du kan f.eks. shoppe, besøke Matissemuseet eller ta deg en dukket i det innbydende asurblå Middelhavet. På kvelden spiser spiser vi en felles avskjedsmiddag med lokale spesialiteter fra det spennende Nice-kjøkkenet.

Dag 8 – Hjemreise

Avreise til flyplassen for hjemreise.


Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r Nice
• Samtlige overnattinger
• 7 frokoster
• 4 lunsjer
• 2 middager
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder 

REISE FAKTA

Dag 1

Skandinavia – Nice. En overnatting på hotell i Nice.

Dag 2

Nice – Avignon. Buss 300 km. Besøk på klosteret Silvacane samt i okerbyen Roussillion. Frokost og lunsj er inkludert. To overnattinger på hotell i Avignon.

Dag 3

Utflukt til den romerske akvedukten Pont de Gard og slottet Uzès. Buss 90 km. Ettermiddagen fri i Avignon. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 4

Avignon – Aix-en-Provence. Buss 200 km. Besøke i Les Baux, byvandring i Arles. Besøk i naturreservatet Camargue. Frokost og middag er inkludert. To overnattinger på hotell i Aix-en-Provence.

Dag 5

Byvandring i Aix-en-Provence, inkludert et besøk i Cézannes atelier. Utflukt til oliven- og trøffelregionen. Buss 80 km. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 6

Aix-en-Provence – Nice. Reise langs Esterel-kysten. Besøk i Mougins og Cannes. Buss 210 km. Frokost og lunsj er inkludert. To overnattinger på hotell i Nice.

Dag 7

Byvandring i Nice. Besøk på Chagallmuseet og i Cimiezparken. Ettermiddagen fri. Frokost og avskjedsmiddag er inkludert.

Dag 8

Nice – Norge. Frokost er inkludert.

Frankrike

Innbyggere60,6 millioner
Flateinnhold 547 030 km²
Valuta Euro
Religion75 % romersk katolikker, 6–7 % muslimer (mest sunniter), 1,5 % protestanter, 1 % jøder, buddhister m.fl.
Språk Fransk er det offisielle språket

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Fly t/r Nice, TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og øvrige transporter ifølge dagsprogrammet.


Valuta

Euro (EUR).

De vanligste bank- og kredittkortene aksepteres i de fleste butikkene. Minibanker finnes.

Les mer under Valutaveksling ».

Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om valuta og kurs.

Driks

Driks er ikke inkludert i reisens pris. TEMAs reiseleder samler inn 25 EUR per person ved reisens start, og tar seg av fordelingen til sjåfører, bagasjebærere og restaurantpersonalet ved felles måltider med flere. 


Klima 

På Internett finner du værprognoser over de fleste stedene vi besøker på reisen. Se f.eks. www.bbc.com eller www.yr.no.

Klær og utstyr

Ta gjerne med et par varme plagg i tillegg til lettpakket regntøy. I hovedsak kan du regne med behagelig sommertemperatur. Det viktigste er kanskje et par gode sko med tykke såler for turer i naturen, byer og museer.

Hotell information

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Prøvesmakinger
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose