Sansenes Provencemed den franske riviera

Vår rundreise tar deg til både kjente og ukjente steder i Provence. Du opplever Nice, Aix-en-Provence og Avignon. Du smaker på vin, olivenolje og nyter det vakre landskapet.

Her i kunstnernes og livsnyternes landskap tar vi deg til både de mest kjente stedene og de mer ukjente perlene. Vi får oppleve både lyset over Provences lavendelenger, gotiske katedraler og shoppinggater i byer langs Rivieraen. Avignon, Arles, Aix-en-Provence, Cannes og Nice er noen av høydepunktene på rundreisen.  

Reisefakta

Land: Frankrike

Reiselengde: 8 dager

Størrelse på gruppen: 20-30 personer

Visum kreves : Nej

Høydepunkter

 • Avignon med kloster og slott
 • I van Goghs forspor i Arles
 • Oliven og vin
 • Byrundtur i Nice med Chagallmuséet
 • Aix-en-Provence og Cézannes atelier

Dagsprogram
Sommer 2018

Dag 1 – Avreise

Avreise fra Norge. Du lander i den franske Rivieraens hovedstad, Nice, og resten av dagen er til fri disposisjon. En overnatting på hotell i Nice. 

Dag 2 – Kloster og okerbrudd 

Vi forlater Rivieraen og reiser inn i hjertet av Provence til det kjente og mye fotograferte Luberon. Vi besøker Abbaye de Silvacane, et cistercienserkloster fra 1100-tallet.Lunsjen serveres i en av Luberons pittoreske landsbyer. I nærheten ligger også den lille landsbyen Roussillon. Der finnes det store okerbrudd, og alle husene i landsbyen er kalket i forskjellige okernyanser - en annerledes skjønnhetsopplevelse.Reisen fortsetter til det "klassiske" Provence i Rhône-elvens fruktbare dal med pavebyen Avignon. Byen er fylt med kulturskatter og var sete for pavenes "babylonske fangenskap" på 1300-tallet.To overnattinger på hotell i Avignon. 

Dag 3 – Akvedukt og middelalder 

Vi besøker den romerske akvedukten Pont du Gard, et praktfullt byggverk fra antikken, som spenner over Gardons dype kløft med vakre steinhvelvinger. I formiddagens solskinn forvandles den til en gyllen bue over elven. Det er en merkelig følelse å oppleve et byggverk fra Jesu tid på nært hold.Deretter besøker vi Uzès, en vakker by med både smågater fra middelalderen og praktfulle palasser fra senere århundrer. Vi besøker det vakre slottet som har vært i familien Uzès' eie i over tusen år.Vi reiser tilbake til Avignon tidlig på ettermiddagen der resten av dagen står til fri disposisjon. Der kan du spasere i de livlige forretningsgatene eller ta en kopp café crème på Place d'Horloge med sitt menneskemylder.

Dag 4 – Arles og Camargues 

Midt i dette karrige landskapet, på en klippe i fjellmassivet Les Apilles, ligger den sagnomsuste lille middelalderbyen Les Baux. De grå husene av naturstein, hvorav mange ligger i ruiner, smelter sammen med kalksteinen i omgivelsene.Vi vandrer gjennom gatene i den lille byen frem til Saint Vincente-plassen. Byen Arles ble grunnlagt av de gamle grekerne. Den ulykkelige prestesønnen Vincent van Gogh utviklet her den fargerike kunstretningen som senere ble kalt ekspresjonismen.I Arles besøker vi Saint Trophime-katedralen som er en av Frankrikes vakreste bygninger i rundbuestil, og på Place du Forum vaier platanene i omgivelser som ikke har endret seg mye siden van Gogh malte kafeene ved torget.De hvite hestenes kongerike finner vi i naturreservatet Camargue. Det særegne sump- og våtmarksområdet ligger mellom elven Rhônes to sideløp.  

Om ettermiddagen kommer vi til Aix-en-Provence hvor du blir møtt av det samme landskapet som inspirerte kunstneren Paul Cézanne. To overnattinger på hotell i Aix-en-Provence.

Dag 5 – Kunst, oliven og vin 

Den gamle romerbyen Aix er i dag et administrativt senter med eget universitet og et rikt kulturliv. Spesielt stor interesse vies byens egen sønn, kunstneren Paula Cezanne. Et minne fra det romerske kurstedet Aquae Sextiae er mangfoldet av fontener som vi ser i byen.Torsdag er markedsdag og tidlig om morgene kan du oppleve utvalget av sesongens grønnsaker, provençalske urter og fargerike tekstiler.Provence har sin opprinnelse i en myriade av ulike kulturer, grekerne kom med olivenen, romerne med vinranken og stoffene kom via levanten fra India. Trøffelens historie er delvis mørklagt, men den ble spist med andakt allerede av de gamle egypterne.  

Etter et besøk i Cezannes atelier får vi mulighet til å åpne sansene for nye smaksopplevelser. Hos familien Cheylan på Chateau Virant får vi både prøvesmake vin og følge prosessen fra oliven til aromatisk olje. I nærliggende Péllissane forteller Monsieur Canuel, autoritet innen trufficulture, om det “franske kjøkkens svarte diamant”.

Dag 6 – Esterel-kysten

Tidlig på morgenen forlater vi Aix-en-Provence og etter et par timer, via den gamle romerbyen Fréjus, kommer vi til middelhavskysten og San Raphael der vi drikker formiddagskaffe. Vi fortsetter på den fantastiske kystveien Corniche d'Or der Esterelmassivets røde porfyr med sin grønne macchiavegetasjon, byr på et vakkert panorama ved det asurblå Middelhavet.Den franske Rivieraen har en spesiell og behagelig atmosfære. Det merkes at dette er et sted der man i lang tid har egnet seg til livets goder, men på en verdig og elegant måte. I Cannes med sine luksushoteller og filmpalasser spaserer vi et stykke langs den berømte strandveien La Croisette.  

Vi spiser lunsj i matbyen Mougins, kjent for sine stjernerestauranter. Den vakre, lille byen ble “oppdaget” av Picasso og vennene hans allerede i 1936.Sent på ettermiddagen kommer vi til Nice og hotellet via den kjente Promenade des Anglais. To overnattinger på hotell i Nice. 

Dag 7 – Nice og Chagall 

Nice ligger vakkert til i Englebukten, midt mellom fjell og hav, med en aura av eleganse fra en svunnen epoke som fortsatt er til stede og som sjarmerer alle besøkende. Her har kongelige, kunstnere, forfattere, eventyrere og livsnytere fra alle kanter av verden samlet seg og bidratt til byens kosmopolitiske atmosfære.Vi begynner dagen med en vandring gjennom byens hjerte, Place Massena, og videre inn i Vieux Nice, gamlebyen med de sjarmerende smale og kronglete gatene.På Chagallmuseet møter du en mann som i sine fargerike malerier lovpriser Rivieraens farger. Farger som i flere hundre år har inspirert og fascinert kunstnere fra mange land. 

Etter en spasertur i Cimiezparken og i det nærliggende fransiskanerklosterets vakre hage, fortsetter ferden med buss gjennom byen tilbake til hotellet. Ettermiddagen står til fri disposisjon. Du kan f.eks. shoppe, besøke Matissemuseet eller ta deg en dukket i det innbydende asurblå Middelhavet.Om kvelden spiser du en god avskjedsmiddag sammen med resten av reisefølget – lokale spesialiteter fra det spennende Nice-kjøkkenet.

Dag 8 – Hjemreise 

Avreise til flyplassen for hjemreise.

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r Nice
• Samtlige overnattinger
• 7 frokoster
• 4 lunsjer
• 2 middager
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder 

REISE FAKTA

Dag 1

Norge – Nice. En overnatting på hotell i Nice.

Dag 2

Nice – Avignon. Buss 300 km. Besøk på klosteret Silvacane samt i okerbyen Roussillion. Frokost og lunsj er inkludert. To overnattinger på hotell i Avignon.

Dag 3

Utflukt til den romerske akvedukten Pont de Gard og slottet Uzès. Buss 90 km. Ettermiddagen fri i Avignon. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 4

Avignon – Aix-en-Provence. Buss 200 km. Besøke i Les Baux, byvandring i Arles. Besøk i naturreservatet Camargue. Frokost og middag er inkludert. To overnattinger på hotell i Aix-en-Provence.

Dag 5

Byvandring i Aix-en-Provence, inkludert et besøk i Cézannes atelier. Utflukt til oliven- og trøffelregionen. Buss 80 km. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 6

Aix-en-Provence – Nice. Reise langs Esterel-kysten. Besøk i Mougins og Cannes. Buss 210 km. Frokost og lunsj er inkludert. To overnattinger på hotell i Nice.

Dag 7

Byvandring i Nice. Besøk på Chagallmuseet og i Cimiezparken. Ettermiddagen fri. Frokost og avskjedsmiddag er inkludert.

Dag 8

Nice – Norge. Frokost er inkludert.

Frankrike

Innbyggere60,6 millioner Flateinnhold 547 030 km² Valuta Euro Religion75 % romersk katolikker, 6–7 % muslimer (mest sunniter), 1,5 % protestanter, 1 % jøder, buddhister m.fl. Språk Fransk er det offisielle språket

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Fly t/r Nice, TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og øvrige transporter ifølge dagsprogrammet.


Valuta

Euro (EUR).

De vanligste bank- og kredittkortene aksepteres i de fleste butikkene. Minibanker finnes.

Les mer under Valutaveksling ».

Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om valuta og kurs.

Driks

Driks er ikke inkludert i reisens pris. TEMAs reiseleder samler inn 25 EUR per person ved reisens start, og tar seg av fordelingen til sjåfører, bagasjebærere og restaurantpersonalet ved felles måltider med flere. 


Klima 

På Internett finner du værprognoser over de fleste stedene vi besøker på reisen. Se f.eks. www.bbc.com eller www.yr.no.

Klær og utstyr

Ta gjerne med et par varme plagg i tillegg til lettpakket regntøy. I hovedsak kan du regne med behagelig sommertemperatur. Det viktigste er kanskje et par gode sko med tykke såler for turer i naturen, byer og museer.

Hotell information

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreiseflyplass Pris Status
2018-09-16

Flyinformasjon

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Copenhagen
2018-09-16
06:00
2018-09-16
07:15
SAS, 1461
Copenhagen
Nice
2018-09-16
08:25
2018-09-16
10:50
SAS, 793
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Nice
Stockholm
2018-09-23
13:20
2018-09-23
16:20
SAS, 1828
Stockholm
Oslo
2018-09-23
17:10
2018-09-23
18:15
SAS, 867
8 dager Sansenes Provence Oslo 15995 NOK Forespørsel
2019-05-05

Flyinformasjon

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Stockholm
2019-05-05
07:00
2019-05-05
08:50
SAS, 482
Stockholm
Nice
2019-05-05
09:25
2019-05-05
12:30
SAS, 1827
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Nice
Stockholm
2019-05-12
13:20
2019-05-12
16:20
SAS, 1828
Stockholm
Oslo
2019-05-12
18:50
2019-05-12
19:50
SAS, 493
8 dager Sansenes Provence Oslo 17200 NOK 6+ plasser igjen Bestill
2019-06-02

Flyinformasjon

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Copenhagen
2019-06-02
06:00
2019-06-02
07:15
SAS, 1461
Copenhagen
Nice
2019-06-02
08:40
2019-06-02
11:05
SAS, 793
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Oslo
2019-06-09
17:50
2019-06-09
18:50
SAS, 885
8 dager Sansenes Provence Oslo 17350 NOK 6+ plasser igjen Bestill
2019-09-15

Flyinformasjon

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Copenhagen
2019-09-15
06:00
2019-09-15
07:15
SAS, 1461
Copenhagen
Nice
2019-09-15
08:40
2019-09-15
11:05
SAS, 793
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Oslo
2019-09-22
17:50
2019-09-22
18:50
SAS, 885
8 dager Sansenes Provence Oslo 17300 NOK 6+ plasser igjen Bestill
2019-09-22

Flyinformasjon

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Copenhagen
2019-09-22
06:00
2019-09-22
07:15
SAS, 1461
Copenhagen
Nice
2019-09-22
08:40
2019-09-22
11:05
SAS, 793
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Oslo
2019-09-29
17:50
2019-09-29
18:50
SAS, 885
8 dager Sansenes Provence Oslo 16950 NOK 6+ plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

 • Fly og hotell
 • Serviceavgifter
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Prøvesmakinger
 • TEMAs reiseledere
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose