Klassiske HellasOlympens guder og Meteora

I Olympia kan man fremdeles kjenne på jubelen fra de første olympiadene. I Delfi virker det som om folkemassen rundt Sibyllas tempel akkurat har forsvunnet. Besøk Meteoras verdensarvklassede kloster, som et fuglereir høyest oppe på granittklippene. Nyt av filosofi, gudesagn, legender, god mat og drikke. Den høyeste guden, Zeus, og legekunstens gud Asklepios lever fortsatt i vestens vugge.

Reisefakta

Land: Hellas

Reisetype: Rundreiser

Reiselengde: 8 dager

Størrelse på gruppen: 15-28 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Besøk på Akropolismuseet
 • Klostrene i Meteora
 • Vandring blant Delfis ruiner
 • Epidauros amfiteater
 • Historiske vingeslag over gamle stadion i Olympia

Dagsprogram
2023–2024

Dag 1 – Ankomst Athen

På Athens flyplass møter TEMA-reiseleder som tar oss til hotellet i byen. Utenfor døren venter den intensivt levende mangemillionbyen med sin evige sverm av mennesker og opplevelser. Her møter du dagens moderne Athen, men også de gamle håndverkskvartalene som eksisterer enn i dag i området rundt ditt hotell.

På kvelden blir det tid for den som vil å ta seg til Platía Iroon i den historiske bydelen Psiri. Med sitt pittoreske virvar av små restauranter og kaféer har bydelen likheter med New Yorks Soho.

Dag 2 – Akropolismuseet

Over virvaret av hus i det sentrale Athen reiser Akropolisklippen seg som et skip over havet. De endeløs vakre, hvite marmortemplene imponerer ikke bare på grunn av sin skjønnhet. Denne morgenen besøker vi det flotte Akropolismuseet nedenfor klippen og får høre historien og legendene.

Deretter besøker vi selve akropolisklippen. Fremfor alt er den et monument over den tiden da demokratiet ble født og individene fikk en fremtredende rolle i historien på 400-tallet f.Kr. De gamle gudesagaene lever fortsatt, men like mye lever minnet om de mennesker som har levd og hatt sitt virke her. Sokrates, Perikles, Alkibiades med flere får danne bakgrunnen til vår Akropolisvandring.

Det blir et bra grunnlag for vår kommende uke og de stedene vi har på vårt program.

På ettermiddagen reiser vi nordover til den lille byen Kalambaka som ligger ved foten av de grå klippene, på det stedet der elven Pinios forlater Pindosfjellene.

Dag 3 – Meteora

Rett etter frokost reiser vi til det verdensarvlistede Meteora med sine klostre, bygget som fuglereir på toppen av granittklipper på grensen til himmelen. De naturformede klippene er som hentet ut fra en science fiction-film. Du vil få mulighet til å besøke to av disse fantastiske klostrene med sine fantastiske ikonostaser og andre uvurderlige, historiske og religiøse skatter.

På ettermiddagen fortsetter vi gjennom sentrale Hellas til det fascinerende Delfi som er omgitt av mektige fjell. Apollotempelets orakel ble verdenskjent og i disse fantastiske omgivelsene er det ikke vanskelig å forstå hvordan Delfi ble verdens midtpunkt for grekerne. Middag og overnatting i Delfi.

Dag 4 – Delfi

Delfis tempelområde er meget velbevart. I Parnassosfjellets skråninger slingrer den hellige prosesjonsveien seg forbi ”skattehusene”, der umettelige rikdommer ble lagret. I selve Apollotempelet satt orakelet og ga tvetydige svar på alle spørsmål om fremtiden. Litt lengre opp ligger det antikke amfiteateret med sin henrivende utsikt over fjellene og Pleistosdalens vidstrakte olivenlunder. Herfra er det åpenbart hvorfor Delfi alltid har vært et hellig sted.

Landeveien mot Peloponnes går nettopp gjennom Pleistodalens tette olivenlunder, langs den Korintiske viken dypblå vann og via den nye broen over til Patras på Peloponnessiden. I løpet av ferden passerer vi samfunnet Naupaktos eller Lepanto, der det uhyggelige sjøslaget som innebar slutten på den tyrkiske ekspansjonen i Middelhavet stod i 1571. Middag og overnatting i Olympia.

Dag 5 – Olympia

Olympia er en merkelig opplevelse. Her utspilte antikkens olympiader seg, forbildet til vår tids olympiske leker som ble gjenopplivet i 1896. Når du står inne på den gamle stadion virker det som om jubelen fortsatt henger igjen i luften. I tempelområdet kan men lett forestille seg hvordan trengselen rundt selgerne og de populære idrettsmennene var, når de var på vei for å dedikere seierskransen til guden Zeus, lekenes beskytter. Til tross for den deilige morgenfreden og det pastorale landskapet virker det som om det olympiske området vibrerer av liv. I det lokale muséet finner du dessuten Praxiteles mesterverk «Hermes med Dionysosbarnet».

På vei sørover mot Sparte reiser det vakre karrige Taigetosmassivet seg med sine dramatiske fjellformasjoner. Her fantes det masse ulver en gang i tiden. Rovfugler finnes det mange av og småbyer ser ut til å klamre seg fast langs skråningene.

Dag 6 – Sparta og Mistra

Ruinbyen Mistra, som ligger på en skråning inntil Sparta, har blitt sammenlignet med et bysantisk Pompeji. Innrammet av fantastisk natur ligger ruinene av palass og kirker, ødelagte murer som er overvokst med gress og blomstrende busker. Rundvandringen forbi stille fontener og vakkert dekorerte og overgitte kirker og palass i ulike stadier av forfall, er fylt av både vemod og skjønnhetsinntrykk. Dette er også det bysantiske rikets siste bastion, som falt for tyrkerne etter selve Konstantinopel i 1453.

Veien ned fra sentrale Peloponnesiske høylandet mot Herkules landskap, Argolis, tilhører de vakreste i Hellas. Den eventyrlige utsikten over Argolisbukten og sletten innenfor, der Mykene og Argos kan anes, er nesten uvirkelig. Den bedårende lille byen Tolo ved havet blir vårt sted for natten.

Dag 7 – Epidauros, Mykene og Akropolis

I Epidauros, der legekunstens gud Asklepios ble dyrket, ligger det fantastiske teateret. Her er det plass til 14 000 tilskuere og akustikken er helt enestående. Vi kan tydelig høre en visking fra scenen og helt opp til de øverste benkeradene. Det er en merkelig opplevelse å stå på en scene som den dag i dag benyttes og der de antikke dramaene har blitt spilt helt siden før vår tidsregning startet. Når vi kliver inn gjennom løveporten i Mykenes antikke og slående vakre borg er det som å klive tilbake inn i oldtiden. Grensen mellom eventyr og sannhet viskes ut og Homeros fortellinger om den trojanske krigen danner rammen for besøket. Det var i disse suggestive omgivelsene som Argamemnon samlet arkadierne før krigen mot Troja, for å etter hjemkomsten bli myrdet av sin hustru. Kanskje er dette Homeros påfunn? Men utgravinger i senere tid har bekreftet fortellingens fakta, som man kan kontrollere. På 1870-tallet fant man til og med en vakker dødsmaske av rent gull og arkeologen Schliemann telegraferte da hjem: «Jeg har skuet Argamemnons ansikt».

På veien mot Athen ligger Korintkanalen. Som en rak canyon gjennom det Korintiske neset har den forkortet sjøveien mellom Adriaterhavet og Egeerhavet med hele 32 mil.

På kvelden avrunder vi vår fine uke sammen med en middag på den sjarmerende taverna i Plaka.

Dag 8 – Hjemreise

Hjemreise til Skandinavia. 

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r
• Samtlige overnattinger
• 7 frokoster
• 5 middager 
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1

Fly Skandinavia – Athen. Transfer til flyplassen, 40 km. En overnatting på hotell i Athen.

Dag 2

Athen – Kalambaka, 350 km. Besøk på Akropolis og Akropolismuseet. Frokost og middag er inkludert. En overnatting på hotell i Kalambaka.

Dag 3

Kalambaka – Delfi, 230 km. Besøk ved Meteora. Frokost og middag er inkludert. En overnatting på hotell i Delfi.

Dag 4

Delfi – Olympia, 230 km. Besøk i Delfi. Frokost og middag er inkludert. En overnatting på hotell i Olympia.

Dag 5

Olympia – Sparta, 230 km. Besøk i Olympia. Frokost er inkludert. En overnatting på hotell i Sparta.

Dag 6

Sparta – Tolo, 150 km. Besøk i Mistra. Frokost og middag er inkludert. En overnatting på hotell i Tolo.

Dag 7

Tolo – Athen, 160 km. Besøk i Epidauros og Mykene. Frokost og middag er inkludert. En overnatting på hotell i Aten.

Dag 8

Fly Athen – Skandinavia. Transfer til flyplassen, 40 km. Frokost er inkludert.

Hellas

Befolkning 10,7 millioner
Flateinnhold 131 940 km²
Valuta Euro
Religion 98 % er gresk-ortodokse kristne, ellers minoriteter av muslimer, jøder og katolikker
Språk Dimotiki (en form av nygresk) er det offisielle språket

Viktig om reisen

Prisen inkluderer
Fly t/r Athen, TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og øvrige transporter ifølge dagsprogrammet.

Valuta

Euro (EUR). De vanligste bank-og kredittkort aksepteres i de fleste butikkene. Minibanker finnes. Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.

Driks

Driks er ikke inkludert i prisen. Vi anbefaler å beregne 20 EUR som TEMAs reiseleder fordeler mellom sjåfører, restaurantpersonal og ved felles aktiviteter.  

Klima

På Internett finner du værprognoser over de fleste stedene vi besøker på reisen. Se www.bbc.com eller www.yr.no.

Klær og utstyr
Lette ullplagg kan være bra å ta med dersom det skulle blåse eller være kjølig noen dager, først og fremst under vår- og høstavreisene. Det viktigste å ta med er et par komfortable og vel inngåtte sko med tykke såler. Tenk også på at du må bruke klær som dekker skuldre og knær ved klosterbesøk. I fjelltraktene i de indre delene av landet er temperaturen som oftest et par grader lavere enn hva som angis i klimatabellen, og noe nedbør kan forekomme. Ta også med badetøy.

For øvrig
Hotellstandarden i Hellas varierer, og rommene kan oppleves som små. Endringer i dagsprogrammet kan forekomme på grunn av nasjonale helligdager.

Hotell/overnatting

Kommentarer

Standard på hotell i Hellas varierer, og rommene kan oppleves som små. Hotellendringer kan skje, men vi bor da på tilsvarende hotell.

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreisested Pris Status
14.04.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Athens
2024-04-14
07:00
2024-04-14
11:45
SAS, 4637
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Athens
Oslo
2024-04-21
12:35
2024-04-21
15:25
SAS, 4638
8 dager Klassiske Hellas Oslo 22 890 NOK 1 plass igjen Bestill
21.04.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Athens
2024-04-21
07:00
2024-04-21
11:45
SAS, 4637
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Athens
Oslo
2024-04-28
12:35
2024-04-28
15:25
SAS, 4638
8 dager Klassiske Hellas Oslo 23 450 NOK 2 plasser igjen Bestill
19.05.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Athens
2024-05-19
07:00
2024-05-19
11:45
SAS, 4637
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Athens
Oslo
2024-05-26
12:35
2024-05-26
15:25
SAS, 4638
8 dager Klassiske Hellas Oslo 23 650 NOK 6 plasser igjen Bestill
08.09.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2024-09-08
09:20
2024-09-08
11:10
K L M, 1198
Amsterdam
Athens
2024-09-08
12:20
2024-09-08
16:35
K L M, 1955
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Athens
Amsterdam
2024-09-15
17:20
2024-09-15
19:55
K L M, 1956
Amsterdam
Oslo
2024-09-15
20:50
2024-09-15
22:35
K L M, 1207
8 dager Klassiske Hellas Oslo 34 750 NOK 6 plasser igjen Bestill
22.09.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2024-09-22
09:20
2024-09-22
11:10
K L M, 1198
Amsterdam
Athens
2024-09-22
12:20
2024-09-22
16:35
K L M, 1955
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Athens
Amsterdam
2024-09-29
17:20
2024-09-29
19:55
K L M, 1956
Amsterdam
Oslo
2024-09-29
20:50
2024-09-29
22:35
K L M, 1207
8 dager Klassiske Hellas Oslo 26 990 NOK 6 plasser igjen Bestill
29.09.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Athens
2024-09-29
06:50
2024-09-29
11:40
SAS, 4637
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Athens
Oslo
2024-10-06
12:30
2024-10-06
15:20
SAS, 4638
8 dager Klassiske Hellas Oslo 26 390 NOK 6 plasser igjen Bestill
13.10.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Athens
2024-10-13
06:50
2024-10-13
11:40
SAS, 4637
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Athens
Oslo
2024-10-20
12:30
2024-10-20
15:20
SAS, 4638
8 dager Klassiske Hellas Oslo 23 650 NOK 6 plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Komfortabel gruppestørrelse
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.