Fottur i liguriske landskapCinque Terre (fem små byer)

Nyt av spektakulære utsikter og god mat. Se Portofino, Parco regionale di Portovenere samt nasjonalparken Cinque Terre – de fem byene med strålende beliggenhet og skyhøy sjarmfaktor. Havnebyen La Spezia er ofte utgangspunktet for våre vandringer.


Reisefakta

Land: Italia

Reisetype: Fotturer - vanskelighetsgrad 2, middels

Reiselengde: 8 dager

Størrelse på gruppen: 15-22 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Vandring i Cinque Terre
 • Portofinos eksklusive marina
 • Vinsmaking i Colli di Luni
 • Nasjonalparken Portovenere
 • Velsmakende pikniklunsjer

Dagsprogram
April - Oktober 2019

Dag 1 – Ankomst

Avreise fra Skandinavia til Milan. Transfer til hotell i Genova for overnatting. Spasertur med velkomstdrikke.

Dag 2 – Portofinos naturpark

Med buss reiser vi til Santa Margherita ved den liguriske kysten. Vi gjør en kortere fottur på steinlagte stier gjennom kuperte olivenlunder ovenfor Tigulliobukten i Parco regionale del Monte di Portofino. Ovenfor det elegante Portofino har vi en vakker utsikt nedover den eksklusive marinaen der yachter og småbåter trenges sammen. Byen har blitt berømt for sine sjarmerende, okerfargede hus med grønne vinduslemmer. Kanskje nyter du en aperitivo på torget etter en spasertur blant de elegante butikkene. Vi reiser med båt til Rapallo der bussen venter for å ta deg til hotellet i Portovenere som ligger rett ved strandpromenaden. Du har resten av dagen fri og kan passe på å oppleve noen av byen severdigheter. Kanskje besøker du kirken San Pietro som ble bygget i 1277 på grunnmuren av et romersk tempel. Kirken er omgjerdet av murer og rester etter en borg fra romersk, bysantisk og middelalderperioden. Vi bor tre netter på hotell i Portovenere.

Dag 3 – Cinque Terre

Cinque Terre består av fem sjarmerende byer som synes å klamre seg fast til de klippeformede fjellveggene ved Middelhavet. Området lå isolert til jernbanen kom på slutten av 1800-tallet. Dette er nå en del av en nasjonalpark og beskyttet av Unesco som kulturarv siden 1997. Fra Portovenere reiser vi til den karakteristiske byen Manarola. Høye tårnhus i ulike farger speiler seg i det turkisfargede havet. Vi vandrer langs byens hovedgate der båter er dratt opp pog ligger foran husportene. Neste by; Corniglia ligger på en bratt klippe 100 meter over havet. Dit kommer vi gjennom å gå opp 377 trappetrinn. Vel fremme har du et opphold for lunsj på egen hånd. På ettermiddagen vandrer vi langs en gammel sti med bratte bakker dekket av oliventrør, vin- og sitronavlinger. I den fjerde byen Vernazza, som skyter ut av en odde med sine middelaldertårn, besøker vi kirken Santa Margherita, bygget ved sjøen. Du kan deretter velge å ta toget til Monterosso eller vandre dit langs den kuperte stien med sin vakre utsikt utover havet. Her finnes en større strand der du kan ta deg et avkjølende bad. Fra Monterosso går båten tilbake til Portovenere. (Programmet kan få en annen rekkefølge avhengig av vær og vind).

Dag 4 – Portovenere

I dag begir vi oss med buss til Telegrafo og starter en åtte kilometer lang fottur inn i Parco Regionale di Portovenere. Middelhavsmacchiaen dominerer også her og vi ser masse korkeeik og ekte kastanje. Her finnes også krokusavlinger. Dagens kuperte fottur byr på ukens mest spektakulære utsikter over kyst og hav i ulike retninger. Den er også en slags sammenfatning av vandringsuken, siden vi kan se ut over de områdene der vi har gått tidligere. Mange poeter, først og fremst britiske på 1800-tallet, har funnet inspirasjon her og det sies at Lord Byron skal ha svømt rundt her i evas drakt til allmennheten store forskrekkelse. Fotturen kan anses som anstrengende med sine smale stier, stenete terreng og 500 høydemeter ned. Vel nede er vi tibake igjen i den vakre byen Portovenere.

Dag 5 – Palmaria og båttur

Fra Portovenere reiser vi med båt over til øya Palmaria, som er den største av øyene i Golfo dei Poeti. I løpet av dagens fottur finner vi blant annet den typiske middelhavsmacchiaen, det vil si buskmarker og skogholt med klipperoser, ginst og myrt. På flere steder møtes vi av rester av forsvarsanlegg fra andre verdenskrig og mindre marmorbrudd. Etter fotturen gjør vi en båtrundtur og får oppleve den dramatiske topografien av de tre øyene som ligger ytterst i bukten, flere grotter har blitt dannet her ved havnivå og kalklagene i grå-hvit skala synes tydelig i de bratte fjellveggene. Vi vender tilbake til Portovenere for lunsj og reise videre til havnebyen La Spezia, med ytterligere en båt. Herifra spaserer vi langs kaia til hotell NH. Bagasjen blir transportert separat fra hotellet i Portovenere til La Spezia. Her bor du komfortabelt, både nære sentrum og havet i løpet av reisens siste tre netter.

Dag 6 – Alta Via og vin

Vi forlater kysten og reiser innover i landet med buss til Bolano. Vi kommer til å gå et stykke av vandringsstien Alta Via i de liguriske fjellene, som strekker seg hele veien til den franske grensen. Her kommer vi inn i grønne skoger med mye løvtrær. Vi nyter storslåtte utsikter over den frodige Vara-dalen og fjellkjeden Apenninene, som også blir kalt Italias ryggrad. Fotturen går på knappe 600 meters høyde og her nyter vi stillheten og den friske luften. I steineikskogen ser vi tydelige spor av villsvinets besøk. Styrket av den vakre vandringen og en herlig piknik tar vi buss mot den toscanske grensen, men stopper på den liguriske siden i Luni. På en vingård får vi en presentasjon og prøvesmaking av regionens mest kjente vin, den friske og fruktige Vermentino. Vi får dessuten prøvesmake lokale spesialiteter i form av olivenolje, charcuterie og oster. Kvelden i La Spezia er fri for egne aktiviteter.

Dag 7 – Montemarcello

Vi reiser med buss, cirka 20 kilometer, til middelalderbyen Monte Marcello. Her starter ukens siste lengre fottur. Naturområdet ved samme navn ønsker oss velkommen med trelyng, sypresser i staselig givakt og yppige Aleppofuruer. Vi vandrer på gamle mulattieri, steinbelagte muleselstier, som også markerte grensen mellom ulike eiendommer. Den gamle fiskebyen Tellaro blir ditt første mål. Hit kommer vi etter cirka seks kilometer (300 høydemeter). I dag bor først og fremst ferierende Milanoinnbyggere i de restaurerte husene. En karakteristisk rosa farge dominerer og kirken San Giorgio ligger dramatisk til på et stup ved havet. Etter en velsmakende pikniklunsj på klippene vandrer vi ytterligere tre kilometer. Vi går langs en kystvei, deretter via en bratt steintrapp inn i en steineikskog frem til Lericis beskyttede båthavn og mektige borg. Her kan du rusle rundt litt på egen hånd eller kanskje passe på å ta et lite bad i havet.

Dag 8 – Hjemreise

Transfer til Milans flyplass for hjemreise. Vi sier Arrivederci og velkommen tilbake!


Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r Milano

• Samtlige overnattinger

• TEMAs reiseleder

• 7 frokoster

• 5 lunsjer

• 3 middager

• 1 vinsmaking

• Hotellskatt

• Inngangsbilletter ifølge program

REISE FAKTA

Dag 1

Skandinavia – Milan. Transfer med buss til hotellet 206 km. En overnatting på hotell i Genova.

Dag 2

Buss Genova – Santa Margherita – Portofino 35 km. Fottur i Parco regionale del Monte di Portofino, 4 km. Besøk i Portofino. Båt Portofino - Rapallo. Buss Rapallo – Portovenere, 95 km. Frokost, pikniklunsj og middag er inkludert. Tre overnattinger på hotell i Portovenere.

Dag 3

Fottur i Cinque Terre, 5 alternativt 9 km. Høydeforskjell 200 meter. Besøk i en eller flere av byene Manarola, Corniglia, Vernazza og Monterosso. Frokost er inkludert.

Dag 4

Fottur i Portovenere, 8 km. Høydeforskjell 500 meter. Buss 10 km. Frokost, pikniklunsj og middag er inkludert.

Dag 5

Fottur på øya Palmaria, 6 km. Høydeforskjell 150 meter. Båtreise 20 minuter. Panoramisk båttur i bukten ca 45 minuter. Frokost og lunsj er inkludert. Tre overnattinger på hotell i La Spezia.

Dag 6

Fottur langs Alta Via, 9 km. Buss 83 km. Vinsmaking i Colli di Luni. Frokost og pikniklunsj er inkludert.

Dag 7

Fottur i Montemarcello naturområde, 9 km. Høydeforskjell 300 meter. Besøk i byene Tellaro og Lerici. Buss 30 km. Frokost, pikniklunsj og middag er inkludert.

Dag 8

Transfer med buss til Milans flyplass 275 km. Frokost er inkludert.

Italia

Innbyggere 60 millioner
Flateinnhold 301 230 km²
Valuta Euro
Språk Italiensk samt minoritetsspråk som sardinsk, ladinsk, tysk, fransk, albansk, slovensk og gresk
Religion Ca. 85 % av italienerne er romersk katolikker. Øvrige er bl.a. muslimer, protestanter, Jehovas vitne, buddhister og jøder.

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Flyreise t/r Milano. TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og reisens øvrige transporter ifølge dagsprogrammet.

Valuta

Euro (EUR).

De vanligste bank- og kredittkort aksepteres i de fleste butikker. Minibanker finnes.

Les mer under Valutaveksling »

For mer informasjon om valuta og kurs kontakt bank- eller vekslingskontor.

Driks

Driks er ikke inkludert i reisens pris. TEMAs reiseleder samler inn 10 EUR per person ved reisens start til sjåfører, bagasjebærere og restaurantpersonet ved felles måltider med flere, og tar seg av fordelingen til disse. 

Gruppens størrelse

Minimum 18 personer og maksimum 25 personer.

Klima 

Klimatopplysninger og aktuelle værprognoser finner du enkelt på forskjellige værnettsteder. Se bl.a www.bbc.com eller www.yr.no.

Klær og utstyr

Ta gjerne med et par varmere plagg, og lettpakket regntøy. Viktigst er nok et par bekvemme og vel inngåtte sko for vandringer i naturen, i byene og på eventuelle museum.

Fotturen

Liguria er et kupert landskap og vandringene foregår sjeldent i flatt terreng, det går enten opp eller ned Du bør helst ha god allmennkondisjon for å få utbytte av denne reisen. Obs at en vandring kan endres avhengig av værforhold og liknende. Vandringsstaver kan avlaste ømme ledd en del, og kan være bra å ta med seg. Disse finnes også i praktisk sammenleggbar teleskopformat.

Tips og informasjon om TEMAs fotturer »

Vær oppmerksom på

Avreisen 20.april (påske) har et delvis omvendt program under den første delen av fotturen. Dette for å unngå unødvendige køer og ventetider i forbindelse med den store italienske påskehøytiden.

 

 

Hotell information

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreiseflyplass Pris Status
2019-08-31 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Copenhagen
2019-08-31
06:00
2019-08-31
07:15
SAS, 1461
Copenhagen
Milan
2019-08-31
08:25
2019-08-31
10:30
SAS, 1685
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Milan
Copenhagen
2019-09-07
11:20
2019-09-07
13:25
SAS, 1686
Copenhagen
Oslo
2019-09-07
15:30
2019-09-07
16:40
SAS, 1460
8 dager Fottur i liguriske landskap Oslo 15 850 NOK Fullbooket
2019-09-21 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Copenhagen
2019-09-21
06:00
2019-09-21
07:15
SAS, 1461
Copenhagen
Milan
2019-09-21
08:25
2019-09-21
10:30
SAS, 1685
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Milan
Copenhagen
2019-09-28
11:20
2019-09-28
13:25
SAS, 1686
Copenhagen
Oslo
2019-09-28
15:30
2019-09-28
16:40
SAS, 1460
8 dager Fottur i liguriske landskap Oslo 16 450 NOK Fullbooket
2019-09-28 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Copenhagen
2019-09-28
06:00
2019-09-28
07:15
SAS, 1461
Copenhagen
Milan
2019-09-28
08:25
2019-09-28
10:30
SAS, 1685
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Milan
Copenhagen
2019-10-05
11:20
2019-10-05
13:25
SAS, 1686
Copenhagen
Oslo
2019-10-05
15:30
2019-10-05
16:40
SAS, 1460
8 dager Fottur i liguriske landskap Oslo 17 450 NOK 4 plasser igjen Bestill
2019-10-05 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Copenhagen
2019-10-05
06:00
2019-10-05
07:15
SAS, 1461
Copenhagen
Milan
2019-10-05
08:25
2019-10-05
10:30
SAS, 1685
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Milan
Copenhagen
2019-10-12
11:20
2019-10-12
13:25
SAS, 1686
Copenhagen
Oslo
2019-10-12
15:30
2019-10-12
16:40
SAS, 1460
8 dager Fottur i liguriske landskap Oslo 15 650 NOK 1 plass igjen Bestill
2020-04-04 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Copenhagen
2020-04-04
06:00
2020-04-04
07:15
SAS, 1461
Copenhagen
Milan
2020-04-04
08:25
2020-04-04
10:30
SAS, 1685
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Milan
Copenhagen
2020-04-11
11:20
2020-04-11
13:25
SAS, 1686
Copenhagen
Oslo
2020-04-11
17:05
2020-04-11
18:15
SAS, 1468
8 dager Fottur i liguriske landskap Oslo 18 450 NOK 6 plasser igjen Bestill
2020-04-11 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Copenhagen
2020-04-11
06:00
2020-04-11
07:15
SAS, 1461
Copenhagen
Milan
2020-04-11
08:25
2020-04-11
10:30
SAS, 1685
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Milan
Copenhagen
2020-04-18
11:20
2020-04-18
13:25
SAS, 1686
Copenhagen
Oslo
2020-04-18
17:05
2020-04-18
18:15
SAS, 1468
8 dager Fottur i liguriske landskap Oslo 19 250 NOK 6 plasser igjen Bestill
2020-04-18 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Copenhagen
2020-04-18
06:00
2020-04-18
07:15
SAS, 1461
Copenhagen
Milan
2020-04-18
08:25
2020-04-18
10:30
SAS, 1685
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Milan
Copenhagen
2020-04-25
11:20
2020-04-25
13:25
SAS, 1686
Copenhagen
Oslo
2020-04-25
15:30
2020-04-25
16:40
SAS, 1460
8 dager Fottur i liguriske landskap Oslo 17 690 NOK 6 plasser igjen Bestill
2020-04-25 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Copenhagen
2020-04-25
06:00
2020-04-25
07:15
SAS, 1461
Copenhagen
Milan
2020-04-25
08:25
2020-04-25
10:30
SAS, 1685
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Milan
Copenhagen
2020-05-02
11:20
2020-05-02
13:25
SAS, 1686
Copenhagen
Oslo
2020-05-02
15:30
2020-05-02
16:40
SAS, 1460
8 dager Fottur i liguriske landskap Oslo 18 450 NOK 6 plasser igjen Bestill
2020-05-09 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Copenhagen
2020-05-09
06:00
2020-05-09
07:15
SAS, 1461
Copenhagen
Milan
2020-05-09
08:25
2020-05-09
10:30
SAS, 1685
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Milan
Copenhagen
2020-05-16
11:20
2020-05-16
13:25
SAS, 1686
Copenhagen
Oslo
2020-05-16
15:30
2020-05-16
16:40
SAS, 1460
8 dager Fottur i liguriske landskap Oslo 18 790 NOK 3 plasser igjen Bestill
2020-05-16 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Copenhagen
2020-05-16
06:00
2020-05-16
07:15
SAS, 1461
Copenhagen
Milan
2020-05-16
08:25
2020-05-16
10:30
SAS, 1685
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Milan
Copenhagen
2020-05-23
11:20
2020-05-23
13:25
SAS, 1686
Copenhagen
Oslo
2020-05-23
15:30
2020-05-23
16:40
SAS, 1460
8 dager Fottur i liguriske landskap Oslo 18 550 NOK 6 plasser igjen Bestill
2020-05-23 8 dager Fottur i liguriske landskap Oslo 18 990 NOK 6 plasser igjen Bestill
2020-05-30 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Copenhagen
2020-05-30
06:00
2020-05-30
07:15
SAS, 1461
Copenhagen
Milan
2020-05-30
08:25
2020-05-30
10:30
SAS, 1685
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Milan
Copenhagen
2020-06-06
11:20
2020-06-06
13:25
SAS, 1686
Copenhagen
Oslo
2020-06-06
15:30
2020-06-06
16:40
SAS, 1460
8 dager Fottur i liguriske landskap Oslo 18 950 NOK 6 plasser igjen Bestill
2020-06-06 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Copenhagen
2020-06-06
06:00
2020-06-06
07:15
SAS, 1461
Copenhagen
Milan
2020-06-06
08:25
2020-06-06
10:30
SAS, 1685
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Milan
Copenhagen
2020-06-13
11:20
2020-06-13
13:25
SAS, 1686
Copenhagen
Oslo
2020-06-13
15:30
2020-06-13
16:40
SAS, 1460
8 dager Fottur i liguriske landskap Oslo 18 350 NOK 6 plasser igjen Bestill
2020-06-20 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Copenhagen
2020-06-20
06:00
2020-06-20
07:15
SAS, 1461
Copenhagen
Milan
2020-06-20
08:25
2020-06-20
10:30
SAS, 1685
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Milan
Copenhagen
2020-06-27
11:20
2020-06-27
13:25
SAS, 1686
Copenhagen
Oslo
2020-06-27
15:30
2020-06-27
16:40
SAS, 1460
8 dager Fottur i liguriske landskap Oslo 19 150 NOK 6 plasser igjen Bestill
2020-07-04 8 dager Fottur i liguriske landskap Oslo 18 850 NOK 6 plasser igjen Bestill
2020-08-29 8 dager Fottur i liguriske landskap Oslo 18 850 NOK 6 plasser igjen Bestill
2020-09-05 8 dager Fottur i liguriske landskap Oslo 18 990 NOK 6 plasser igjen Bestill
2020-09-19 8 dager Fottur i liguriske landskap Oslo 18 990 NOK 6 plasser igjen Bestill
2020-09-26 8 dager Fottur i liguriske landskap Oslo 18 950 NOK 6 plasser igjen Bestill
2020-10-03 8 dager Fottur i liguriske landskap Oslo 18 950 NOK 6 plasser igjen Bestill
2020-10-10 8 dager Fottur i liguriske landskap Oslo 18 950 NOK 6 plasser igjen Bestill
Visa fler avresor

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Prøvesmakinger
 • Se dagsprogrammet

Andre Fotturer

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.