Fottur i liguriske landskapCinque Terre (fem små byer)

Liguria har Nord-Italias vakreste landskap. Nyt av spektakulære utsikter og god mat. Se Portofino, Parco regionale di Portovenere samt nasjonalparken Cinque Terre – de fem små byene med strålende beliggenhet og skyhøy sjarmfaktor. Ukens siste fottur starter i middelalderbyen Monte Marcello, vi besøker den gamle fiskebyen Tellaro og ankommer Lericis beskyttede båthavn og mektige borg.

Reisefakta

Land: Italia

Reisetype: Fotturer - vanskelighetsgrad 2, middels

Reiselengde: 8 dager

Størrelse på gruppen: 15-22 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Vandring i Cinque Terre
 • Strandpromenaden i Lerici
 • Vinsmaking i Colli di Luni
 • Portofinos nasjonalpark
 • Velsmakende pikniklunsjer

Dagsprogram
2023

Dag 1 – Ankomst
Avreise fra Skandinavia til Italia. Transfer til hotell i Genova for overnatting.

Dag 2 – Portofinos naturpark
Med buss reiser vi til Santa Margherita ved den liguriske kysten. Vi gjør en kortere fottur på steinlagte stier gjennom kuperte olivenlunder ovenfor Tigulliobukten i Parco regionale del Monte di Portofino. Ovenfor det elegante Portofino har vi en vakker utsikt nedover den eksklusive marinaen der yachter og småbåter trenges sammen. Byen har blitt berømt for sine sjarmerende, okerfargede hus med grønne vinduslemmer. Mulighet for en aperitivo på torget etter en spasertur blant de elegante butikkene.

Vi reiser med båt til Santa Margherita der bussen venter og tar oss til hotellet i Lerici. Resten av dagen ledig og mulighet for å oppleve noen av byen severdigheter. Vi bor seks netter på hotell i Lerici.

Dag 3 – Cinque Terre
Cinque Terre består av fem sjarmerende byer som synes å klamre seg fast til de klippeformede fjellveggene ved Middelhavet. Området lå isolert til jernbanen kom på slutten av 1800-tallet. Dette er nå en del av en nasjonalpark og beskyttet av Unesco som kulturarv siden 1997. Etter frokost går bussen mot La Spezias sentralstasjon der vi tar toget videre den korte strekningen til den karakteristiske byen Manarola. Høye tårnhus i ulike farger speiler seg i det turkisfargede havet. Vi vandrer langs byens hovedgate der båter er dratt opp og ligger foran husportene. Vi fortsetter togreisen til Corniglia som ligger på en bratt klippe 100 meter over havet.

Fra Corniglia vandrer vi langs en gammel sti med bratte bakker dekket av oliventrør, vin- og sitronavlinger. I den fjerde byen Vernazza, som skyter ut av en odde med sine middelaldertårn, besøker vi kirken Santa Margherita, bygget ved sjøen. For å komme til den femte og siste byen, Monterosso, følger vi den kuperte stien med sine vakre utsikter utover havet. I Monterosso finnes en større strand der det er mulighet for å ta et bad. På ettermiddagen tar vi oss tilbake til Lerici med båt fra Monterosso. Merk at programmet kan få en annen rekkefølge, avhengig av vær og vind. Skulle båten ikke gå på grunn av været, tar vi toget tilbake til Lerici.

Dag 4 – Lerici og Santerenzo
Dagens vandring starter og slutter bekvemt ved hotellet. Vi følger en sirkelsti blant kullene ovenfor Lerici og Santerenzo som byr på en magisk utsikt over Golfo dei Poeti. På veien passerer vi fler av de små landsbyene som ligger her. Tilbake ved hotellet er ettermiddagen ledig for egne aktiviteter.

Dag 5 – Palmaria og båttur
Fra Lerici reiser vi med båt over til øya Palmaria, som er den største av øyene i Golfo dei Poeti. I løpet av dagens fottur finner vi blant annet den typiske middelhavsmacchiaen, det vil si buskmarker og skogholt med klipperoser, ginst og myrt. På flere steder møtes vi av rester av forsvarsanlegg fra andre verdenskrig og mindre marmorbrudd. Etter fotturen gjør vi en båtrundtur og får oppleve den dramatiske topografien av de tre øyene som ligger ytterst i bukten, flere grotter har blitt dannet her ved havnivå og kalklagene i grå-hvit skala synes tydelig i de bratte fjellveggene. Vi vender tilbake til Portovenere for lunsj og reiser med båt tidlig ettermiddag til Lerici.

Dag 6 – Alta Via og vin
Vi forlater kysten og reiser innover i landet med buss til Bolano. Vi kommer til å gå et stykke av vandringsstien Alta Via i de liguriske fjellene, som strekker seg hele veien til den franske grensen. Her kommer vi inn i grønne skoger med mye løvtrær. Vi nyter storslåtte utsikter over den frodige Vara-dalen og fjellkjeden Apenninene, som også blir kalt Italias ryggrad. Fotturen går på knappe 600 meters høyde og her nyter vi stillheten og den friske luften. I steineikskogen ser vi tydelige spor av villsvinets besøk. Styrket av den vakre vandringen og en herlig piknik tar vi buss mot den toscanske grensen, men stopper på den liguriske siden i Luni. På en vingård får vi en presentasjon og prøvesmaking av regionens mest kjente vin, den friske og fruktige Vermentino. Vi får dessuten prøvesmake lokale spesialiteter i form av olivenolje, charcuterie og oster. Kvelden i Lerici er fri for egne aktiviteter.

Dag 7 – Montemarcello
Vi reiser med buss, cirka 15 kilometer, til middelalderbyen Monte Marcello. Her starter ukens siste lengre fottur. Naturområdet ved samme navn ønsker oss velkommen med trelyng, sypresser i staselig givakt og yppige Aleppofuruer. Vi vandrer på gamle mulattieri, steinbelagte muleselstier, som også markerte grensen mellom ulike eiendommer.

Den gamle fiskebyen Tellaro blir ditt første mål. Hit kommer vi etter cirka seks kilometer (300 høydemeter). I dag bor først og fremst ferierende Milanoinnbyggere i de restaurerte husene. En karakteristisk rosa farge dominerer og kirken San Giorgio ligger dramatisk til på et stup ved havet. Etter en velsmakende pikniklunsj på klippene går vi ytterligere tre kilometer. Vi går langs en kystvei, deretter via en bratt steintrapp inn i en steineikskog frem til Lericis beskyttede båthavn og mektige borg. Ettermiddagen er ledig til å rusle rundt litt på egen hånd eller kanskje passe på å ta et lite bad i havet. På kvelden samles vi for en siste felles middag.

Dag 8 – Hjemreise
Transfer til flyplass for hjemreise. Vi sier Arrivederci og velkommen tilbake!

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r Italien
• Samtlige overnattinger
• TEMAs reiseleder
• 7 frokoster
• 4 lunsjer
• 3 middager
• 1 vinsmaking
• Inngangsbilletter ifølge program

REISE FAKTA

Dag 1
Skandinavia – Italia. Transfer med buss til Genova, 11 km (200 km ved ankomst til Milano). En overnatting på hotell i Genova.

Dag 2
Buss Genova – Santa Margherita – Portofino 35 km. Fottur i Parco regionale del Monte di Portofino, 4 km. Besøk i Portofino. Båt Portofino - Santa Margherita. Buss til Lerici, 85 km. Frokost, pikniklunsj og middag er inkludert. Seks overnattinger på hotell i Lerici.

Dag 3
Buss La Spezia, 11 km. Tog til Corniglia. Fottur i Cinque Terre, alternativt 9 km. Høydeforskjell 200 meter. Båt Monterosso - Lerici. Frokost er inkludert.

Dag 4
Fottur ovenfor Lerici og Santerenzo. Starter og slutter ved hotellet. Ettermiddag ledig. Frokost og middag inkludert.

Dag 5
Fottur på øya Palmaria, 6 km. Høydeforskjell 150 meter. Båtreise 20 minuter. Panoramisk båttur i bukten ca 45 minuter. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 6
Fottur langs Alta Via, 9 km. Buss 83 km. Vinsmaking i Colli di Luni. Frokost og pikniklunsj er inkludert.

Dag 7
Fottur i Montemarcello naturområde, 9 km. Høydeforskjell 300 meter. Besøk i byene Tellaro og Montemarcello. Buss 30 km. Frokost, pikniklunsj og middag er inkludert.

Dag 8
Transfer med buss til flyplass 105 km (275 km ved avgang fra Milano). Frokost er inkludert.

Italia

Innbyggere 60 millioner
Flateinnhold 301 230 km²
Valuta Euro
Språk Italiensk samt minoritetsspråk som sardinsk, ladinsk, tysk, fransk, albansk, slovensk og gresk
Religion Ca. 85 % av italienerne er romersk katolikker. Øvrige er bl.a. muslimer, protestanter, Jehovas vitne, buddhister og jøder.

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Flyreise t/r Italien. TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og reisens øvrige transporter ifølge dagsprogrammet.

Valuta

Euro (EUR).

De vanligste bank- og kredittkort aksepteres i de fleste butikker. Minibanker finnes.

Les mer under Valutaveksling »

For mer informasjon om valuta og kurs kontakt bank- eller vekslingskontor.

Driks

Driks er ikke inkludert i reisens pris. TEMAs reiseleder samler inn 10 EUR per person ved reisens start til sjåfører, bagasjebærere og restaurantpersonet ved felles måltider med flere, og tar seg av fordelingen til disse. 

Gruppens størrelse

Minimum 18 personer og maksimum 25 personer.

Klima 

Klimatopplysninger og aktuelle værprognoser finner du enkelt på forskjellige værnettsteder. Se bl.a www.bbc.com eller www.yr.no.

Klær og utstyr

Ta gjerne med et par varmere plagg, og lettpakket regntøy. Viktigst er nok et par bekvemme og vel inngåtte sko for vandringer i naturen, i byene og på eventuelle museum.<

Alternative hotell 2023

*Ett par av avreisene i september kan få innkvartering på annen by enn i Genova på grunn av den årlige båtmessen. 


Fotturen

Liguria er et kupert landskap og vandringene foregår sjeldent i flatt terreng, det går enten opp eller ned Du bør helst ha god allmennkondisjon for å få utbytte av denne reisen. Obs at en vandring kan endres avhengig av værforhold og liknende. Vandringsstaver kan avlaste ømme ledd en del, og kan være bra å ta med seg. Disse finnes også i praktisk sammenleggbar teleskopformat.

Tips og informasjon om TEMAs fotturer »

 

 

Hotell/overnatting

Kommentarer

Hotellendringer kan forekomme.

2023
Avreise 22. april 2023 bor vi på Hotel Shelley e delle Palme i Lerici.

Avreise 23. september 2023 arrangeres den årlige båtmessen i Genova, noe som betyr at vi overnatter alle netter på Hotel Byron i Lerici.

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreisested Pris Status
07.10.2023 8 dager Fottur i liguriske landskap Oslo 22 450 NOK Forespørsel

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Komfortabel gruppestørrelse
 • Se dagsprogrammet

Andre Fotturer

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.