Fottur på Sorrentohalvøyamed Capri

På denne reisen opplever vi den berømte Amalfikysten som også står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Vi bys på høydepunkter som Positano, Sorrento, Capri og Pompeii.

Denne fotturen med kultur tar deg til en av Europas mest spektakulære kystlinjer, den berømte Amalfikysten. Vi har vakre Sorrento som base og opplever kunstnerbyen Positano, den romantiske øya Capri og Vesuvs kraterkant. I den historiske byen Pompeii går du inn i antikkens verden. Du kommer også tett inn på den frodige Middelhavsnaturen med sine dufter, olivenlunder, sitrusavlinger og små landsbyer.

Reisefakta

Land: Italia

Reiselengde: 8 dager

Størrelse på gruppen: 15-19 personer

Visum kreves : Nej

Høydepunkter

 • Vandring på vulkanen Vesuv
 • Kunstnerbyen Positano
 • Syv overnattinger i Sorrento
 • Vandring på romantiske Capri
 • Pompejis arkeologiske område

Dagsprogram
Sommer 2018

Dag 1 – Avreise til Roma

Avreise fra Norge til Roma. Buss og reiseleder møter på flyplassen og snart legger vi hovedstaden bak oss og tar motorveien til Napoli for deretter å følge kystveien til Sant Agnello/Sorrento.Sorrento er stedet for par, kulturinteressert og alle som ønsker en skjønnhetsopplevelse utenom det vanlige. I mer enn hundre år har byen vært et av Italias mest populære feriesteder, og fortsatt får du følelsen av å stige rett inn i la dolce vita, det gode livet.Her finner du velduftende delikatessebutikker, klassiske luksushoteller, kaféterrasser med rottingmøbler, badebrygger med gammeldagse omkledningshytter og et sjarmerende småbyliv. Sentrale Sorrento ligger på en klippe, vendt mot Napolibuktens glitrende vann og den sagnomsuste øya Capri.Vi bor hele oppholdet på hotell i Sant Agnello/Sorrento.

Dag 2 – Punta della Campanella 

Vi tar buss til Sorrentohalvøas ytterste odde, Punta della Campanella. Ifølge de gamle grekerne hadde området en viktig posisjon, og her ble det oppført et tempel til ære for gudinnen Atena. På grunn av vær og vind står dessverre ikke noe igjen i dag. Området har vært klassifisert som naturreservat siden 1997.Vandringen går fra kysten og opp på en bratt og steinete sti til kapellet San Costanzo, nesten 500 meter over havet. I klart vær kan vi se både Amalfikysten, Capri og Vesuv!Om ettermiddagen tar vi en lettere vandring på ca. en time. Vi følger naturstier, smale eseltrapper og går forbi olivenlunder og gjennom små landsbyer i et landlig miljø med sitron-, appelsin- og olivenlunder. Kvelden er fri til egne aktiviteter.  

Dag 3 – Pompeji og Vesuv 

I dag venter et av reisens høydepunkter: besøket i Pompejis unike ruiner. Det var etter Vesuvs vulkanutbrudd i 79 at Pompeji ble begravd under aske og pimpstein. Takket være utgravningene som ble påbegynt i 1748 får vi mulighet til å stige inn i antikkens verden og få et innblikk i romernes dagligliv.Vi spaserer på gater og fortau som ble anlagt i antikken, gjennom havneporten til forum med sine salgshaller, inn i templer og godt besvarte privathjem dekorert med mosaikker og fresker. Etter dette arkeologiske streiftoget begir vi oss til en restaurant som har studert gamle romerske oppskrifter og skapt menyer etter blant annet Plinius og Horats brev og skrifter.I løpet av dagen besøker vi også vulkanen Vesuv. På en høyde på 1000 meter går vi av og fortsetter til fots til kraterkanten. (Dagsprogrammet kan få en annen rekkefølge). Returreisen skjer med lokaltog.  

Dag 4 – "Gudenes sti" og Positano 

Dagens fottur er et av reisens høydepunkter når vi følger kystlinjen som kalles "Gudenes sti" med en fantastisk vidstrakt utsikt over øyene og havet. Ordet sti stemmer vel ikke 100 % med virkeligheten, den er steinete, bratt og ujevn, men det poetiske navnet har fulgt den i lang tid.Vi kjører buss langs Amalfikysten, nesten helt frem til byen Amalfi, men tar av og fortsetter opp til landsbyen Bomerano der vandringen begynner. Etter et par timer kommer vi frem til lille Nocello som har klart å beholde mye av sin gamle karakter da den først relativt nylig ble tilgjengelig for trafikk.Om ettermiddagen går vi ned de bratte trappene via Montepertuso til Positano, en sjarmerende kunstnerby med små pastellfargede hus som klamrer seg fast langs fjellveggen mot det glitrende Middelhavet. Positano er trappenes by med en eventyrlig beliggenhet og her får vi tid til å se oss om på egen hånd.

Dag 5 – Fridag

Reiselederen kan tipse deg om ytterligere severdigheter, togutflukt til Herculanum, et besøk i Napoli, en busstur til Amalfi, et bad på Ischia eller hyggelig sightseeing i Sorrento.

Dag 6 – Capri 

Vi tar buss og båt fra Sorrento til øya Capri. Fremme på Capri merker vi umiddelbart at noe unikt og eksklusivt venter oss. Dramatiske klipper stuper ned et et asurblått hav og byene ligger spredd blant duftende appelsin- og sitronlunder.På Capri følger vi den såkalte fønisiske trappen opp til Villa San Michele, der den svenske legen Axel Munthe bygde sitt livsverk. Den slottslignende bygningen er bygget på ruinene av den romerske keiseren Tiberius’ villa fra 20-tallet e.Kr. Fra den praktfulle terrasserte hagen 327 moh., har du en uslåelig utsikt over Capri by, havnen og Napolibukta.Etter pikniken på Cetrella går vi opp til den høyeste toppen Monte Solaro. Her finnes det flere alternativer ned til Anacapri der vi får litt tid på egen hånd. Buss fra Anacapri tilbake til havnen.

Dag 7 – Sirenernes øyer 

Reisens siste vandring går på vakre stier ovenfor Sorrento. Fra hotellet går vi langs smale brosteinsbelagte gater som tar deg opp gjennom det terrasserte kulturlandskapet med sine karakteristiske sitrus- og olivenplantasjer. I Colli di Fontanelle, 350 moh. nyter vi utsikten over Napolibukten og Sorrento. Etter en liten kaffepause fortsetter vi på en vakker sti på Amalfikystsiden med utsikt over Galliøyene, de sagnomsuste sirenenes hjemsted opp til 450 moh. Deretter går vi nedover, via ganske bratte og steinete partier, til et jordbruksområde med olivenlunder og små bondegårder. Ved lunsjtid tar vi et kulinarisk opphold på en gård med restaurant, en såkalt agriturismo. Etter lunsj kan du velge om du vil vandre tilbake til Sorrento eller bli med bussen tilbake igjen.

Dag 8 – Hjemreise 

Buss fra Sorrento til flyplassen i Roma. Vi sier Arrivederci og på gjensyn! 

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r Roma
• Samtlige overnattinger
• 7 frokoster
• 6 lunsjer
• 2 middager inkludert drikke til måltidene
• Hotellskatt
• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1

Fly Norge – Roma/Fiumicino. Buss til Sorrento, ca. 285 km. Syv overnattinger på hotell i Sant Agnello/Sorrento. Lunsj og middag er inkludert.

Dag 2

Fottur ved Punta della Campanella, ca. 10 km. Buss 23 km. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 3

Fottur ved Pompeji ca. 2, 5 km, vandring på vulkanen Vesuv, ca. 5 km. Buss 71 km. Lokaltog Pompeji – Sant' Agnello. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 4

Fottur langs "Gudenes sti" ca. 9 km. Buss 28 km. Fritid i Positano. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 5

Fridag. Frokost er inkludert.

Dag 6

Naturvandringer på Capri, ca. 6 km. Lokalbuss og båt. Frokost, pikniklunsj og middag er inkludert.

Dag 7

Fottur fra Santa´Agnello - Sant´Agata, ca 7 km. Buss 10 km. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 8

Sorrento – Roma – Norge. Buss 285 km. Frokost er inkludert.

Italia

Innbyggere

58 millioner

Flateinnhold 

301 230 km²

Valuta Euro 

Språk Italiensk samt minoritetsspråk som sardinsk, ladinsk, tysk, fransk, albansk, slovensk og gresk 

Religion Ca. 85 % av italienerne er romersk katolikker. Øvrige er bl.a. muslimer, protestanter, Jehovas vitne, buddhister og jøder.

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Fly Roma t/r, TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og øvrige transporter ifølge dagsprogrammet.

Gruppens størrelse 

Minimum 15 personer og maksimum 19 personer.

Valuta 

Euro (EUR). 

De vanligste bank- og kredittkortene aksepteres i de fleste butikkene. Minibanker finnes. 

Les mer under Valutaveksling

Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.

Driks 

Etter anvisning fra skattemyndighetene er IKKE driks inkludert i reisens pris. TEMAs reiseleder samler inn 30 EUR per person (ca. 300 kr) ved reisens start, og tar seg av fordelingen til sjåfører, bagasjebærere og restaurantpersonalet ved felles måltider med flere. 


Klima og bekledning 

På Internett finner du værprognoser over de fleste stedene vi besøker på reisen. Se www.bbc.com eller www.yr.no.

Fotturen 

Det vakre området byr på spektakulær utsikt,men terrenget er meget bratt, steinete og ujevnt. 

Dag 2: Fottur fra 300 til 50 moh., deretter opp til 485 og ned igjen til 300 moh. Det finnes et lettere alternativ. 

Dag 3: Fottur på Vesuv fra 1000 moh. til 1280 og ned til 1000 igjen. Det finnes et lettere alternativ.

Dag 4: Fottur langs "Gudenes sti" ca. 9 km, fra 500 meter og ned til havet. Det finnes et lettere alternativ. 

Dag 6: Trapp fra havnen til Villa San Michele 325 moh., besøk i Villa San Michele. Til fots til Cetrella 470 moh. Det finnes et lettere alternativ. 

Dag 7: Fottur fra St. Maria del Castello 670 moh. til Monte Comune 900, ned til Colli de San Pietro 300 moh. Det finnes et lettere alternativ. 

På denne reisen inngår bare en piknik, du behøver derfor ikke å ta med krus, bestikk og tallerken. 

Se flere tips til fotturen her »

Transfer

Transfer i reisetid fra Roma flyplass til hotellet ca. 3,5 – 4 timer. Tillegg for pausestopp underveis.

Vi tar forbehold om endringer

Hotell information

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreiseflyplass Pris Status
2018-09-01

Flyinformasjon

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Copenhagen
2018-09-01
06:00
2018-09-01
07:15
SAS, 1461
Copenhagen
Rome
2018-09-01
08:05
2018-09-01
10:35
SAS, 681
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Rome
Copenhagen
2018-09-08
11:25
2018-09-08
14:00
SAS, 682
Copenhagen
Oslo
2018-09-08
15:25
2018-09-08
16:35
SAS, 1460
8 dager Fottur på Sorrentohalvøya Oslo 19830 NOK Forespørsel
2019-04-27

Flyinformasjon

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Copenhagen
2019-04-27
06:00
2019-04-27
07:15
Rio Sul Servicios, 1461
Copenhagen
Naples
2019-04-27
08:00
2019-04-27
10:40
SAS, 2681
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Naples
Copenhagen
2019-05-04
11:30
2019-05-04
14:10
SAS, 2682
Copenhagen
Oslo
2019-05-04
15:30
2019-05-04
16:40
Rio Sul Servicios, 1460
8 dager Fottur på Sorrentohalvøya Oslo 18420 NOK 3 plasser igjen Bestill
2019-05-11

Flyinformasjon

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Munich
2019-05-11
11:40
2018-05-11
13:50
Lufthansa, 2453
Munich
Naples
2019-05-11
15:20
2019-05-11
16:55
Lufthansa, 1928
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Naples
Munich
2019-05-18
13:00
2019-05-18
14:40
Lufthansa, 1927
Munich
Oslo
2019-05-18
16:00
2019-05-18
18:10
Lufthansa, 2444
8 dager Fottur på Sorrentohalvøya Oslo 20975 NOK 6 plasser igjen Bestill
2019-09-14 8 dager Fottur på Sorrentohalvøya Oslo 19785 NOK 6 plasser igjen Bestill
2019-09-21 8 dager Fottur på Sorrentohalvøya Oslo 19785 NOK 6 plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

 • Fly og hotell
 • Serviceavgifter
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Prøvesmakinger
 • TEMAs reiseledere
 • Se dagsprogrammet
 
XClose