Sorrentos solgule sitronermed Capri, Pompeji og Vesuv

Denne rundreisen med kultur tar deg til en av Europas mest spektakulære kystlinjer, den berømte Amalfikysten. Med storslåtte Sorrento som base opplever du kunstnerbyen Amalfi, den romantiske øya Capri og Vesuvs kraterkant. I den historiske byen Pompeji kliver du inn i antikkens verden. Besøkene tar deg også tett innpå den frodige og grønne Middelhavsnaturen med sine dufter og Sorrentos solgule sitroner. 

Reisefakta

Land: Italia

Reisetype: Rundreiser

Reiselengde: 8 dager

Størrelse på gruppen: 15-23 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Vandring på vulkanen Vesuv
 • Amalfikystens vakreste byer
 • Pompeiis arkeologiske utgravninger
 • Romantiske Capri
 • Syv netters overnatting på samme hotell i Sorrento

Dagsprogram
Sommer 2023–2024

Dag 1 – Ankomst Napoli
Avreise fra Skandinavia til Napoli der TEMA:s reiseleder møter oss og tar oss mot den vakre Sorrentohalvøya med buss. På veien ser vi konturene av vulkanen Vesuv reise seg, samtidig som vi på den andre siden kan se ut over vannet og kanskje få øye på Capri. Den karakteristiske kyststripen hvor blant annet Sorrento ligger har verdens fineste og beste sitroner. I februar starter innhøstingen av de søte sitronene. Vi ankommer vårt hotell der vi skal bo under hele oppholdet og på kvelden venter felles middag.

Dag 2 – Søte sitroner
Rundreisens første dag starter med et besøk inne i Sorrento. Byen ligger på et fjellplatå med bratte stup ned mot havet, og har lenge vært besøkt av kongeligheter, forfatter og andre selebriteter. Sorrento er også en by for kulturinteresserte og alle andre som søker en skjønnhetsopplevelse utenom det vanlige. I mer enn hundre år har Sorrento vært en av Italias mest omtalte og eksklusive feriesteder. Selv i dag er stedet meget populært. Her finner man velduftende delikatessebutikker, kaffeterrasser med rottingmøbler og badebrygger med gammeldagse omkledningshytter. Til dette legges også et sjarmerende småbyliv.

Med bussen fortsetter vi langs de snirklende og panoramiske veiene ut på Sorrentohalvøya. Hvor man enn ser langs kysten ser man olivenlunder og sitronlunder. Du kjenner igjen sitronene på at de har litt mer knudrete skall enn de vi finner her hjemme. De har et tykt skall fylt med olje og en ordentlig frisk sitronsmak.

Etter bussturen spiser vi en tradisjonell søndagslunsj på en vin- og bondegård på åsene ovenfor Sorrento. Her sitter vi omgitt av vinranker, fikentrær, appelsiner og sitroner.

I Italia er maten en stor del av kulturen. Men det finnes noe som er viktigere og det er tradisjonene. Å sette seg ned sammen ved et stort bord og spise et måltid sammen, innebærer at du får spandere tid sammen med venner og bekjente. Kast ikke i deg maten. Slå deg ned, len deg tilbake og nyt av livets goder.

Etter en velsmakende lunsj reiser vi tilbake til vårt hotell. Kvelden er fri for egne aktiviteter.

Dag 3 – Vesuv og Pompeii
Etter frokost reiser vi til fjellet og vulkanen Vesuv. Vulkanen som strekker seg 1 277 meter over havet klassifiseres som en stratovulkan, og er fortsatt aktiv. På en høyde av 1 000 meter går vi av bussen og vandrer opp til kraterkanten: Det v ar denne vulkanens utbrudd i år 79 som la Pompeii og mange andre byer i området under aske og pimpstein. Vesuv har hatt en høy forekomst av vulkanutbrudd, men det går lang tid mellom utbruddene. Det siste utbruddet var i 1944.

På ettermiddagen har tiden kommet for et besøk ved Pompeiis unike ruiner – en av reisens absolutte høydepunkter. Takket være utgravningene som begynte i 1748, har vi i dag mulighet til å tre inn i antikkens verden og få et innblikk i romernes dagligliv. Vi går på gater og fortau som ble anlagt under antikken. Vi ser ulike typer bygninger som tempel, butikklokaler, badehus og bolighus dekorerte med mosaikker og fresker. Vi vender tilbake til hotellet. Denne kvelden inkluderer middag på hotellet for de som ønsker det.

Dag 4 – Capri
Med buss og båt reiser vi fra Sorrento til romantiske Capri, øya som både er unik og eksklusiv. Dramatiske klipper stuper rett ned i et azurblått hav og byene ligger utspredt blant duftende appelsin- og sitronlunder.

Fra havnen drar vi med buss opp til Anacapri for lunsj og besøk ved Villa San Michele, der den svenske legen Axel Munthe bygde sitt livsverk. Anlegget står oppført på ruinene etter den romerske keiseren Tiberius´ villa fra 20-tallet e.Kr. Fra den praktfulle terrasserte hagen har vi en uslåelig utsikt over Capri by, havnen og Napolibukten. I Anacapri besøker vi også kirken San Michele.

Etter lunsj er det tid på egen hånd til å rusle rundt i de fine gatene og smugene, eller ta en stolheis (ikke inkludert i prisen) opp til fjellet Monte Solaro. Med buss tar vi oss tilbake til havnen og med båt til Sorrento. Denne kvelden inkluderer også middag på hotellet for de som ønsker det.

Dag 5 – Ledig dag
Du har dagen til egen disposisjon. Din reiseleder kan gi deg flere tips på hyggelige aktiviteter. Du vil kanskje gjøre en togutflukt til Herkulaneum, bade på Ischia eller gjøre deilige streiftog i Sorrento.

Dag 6 – Napolis arkeologiske museum
Etter frokost reiser vi mot Napoli. Til fots tar vi oss gjennom det historiske sentrum og spiser tradisjonell pizza. Vi avslutter med et besøk på det arkeologiske museet, og drar så tilbake til Sorrento.

Dag 7 – Amalfikystens beste
Dagens utflukt tar oss til Amalfikysten, kanskje verdens vakreste kyststrekning. Man blir lett målløs av de fantastiske vakre scenarioer vi ser fra bussen. Høye fjelltopper, hus som klatrer opp bakkene, små koselige badebukter og et blått hav. Amalfi er en liten by som byr på lokal atmosfære langs en lang hovedgate som går fra havnen og inn i Mølledalen der du finner det interessante papir muséet. Ta deg gjerne opp trappene til Amalfis imponerende domkirke og slå deg deretter ned på en av de mange koselige konditoriene nedenfor. I Ravello har du tid til å besøke Villa Rufolo for å nyte av utsikten fra uendelighetens terrasse.

Dag 8 – Hjemreise
Transfer fra Sorrento - Capodicchino og Napolis flyplass. Vi sier Arrivederci og på gjensyn til pastaen, pizzaen og de solgule sitronenes land!

Dette er inkludert i reisen

• Fly til Napoli t/r 
• Samtlige overnattinger
• TEMAs reiseleder
• 7 frokoster 
• 4 lunsjer
• 4 middag
• Hotellskatt

REISE FAKTA

Dag 1
Fly Skandinavia – Napoli/Capodicchino. Buss till Sorrento, ca 55 km. Syv overnattinger på hotell i Sorrento. Middag er inkludert.

Dag 2
Buss Sorrento – Termini – Sant Agata og tillbake, ca 23 km. Bytur i Sorrento. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 3
Buss Sorrento – Vesuv – Pompeji t/r ca 88 km. Besøk på vulkanen Vesuv. Omvisning til fots i Pompeji, ca 2,5 km. Frokost, lunsj og middag (på egen hånd på hotellet) er inkludert.

Dag 4
Buss Sorrento – havnen t/r, ca 4 km. Båt Sorrento – Capri, lokalbuss på Capri. Besøk i Anacapri med Axel Munthes villa. Frokost, lunsj og middag (på egen hånd på hotellet) er inkludert.

Dag 5
Fridag. Frokost er inkludert.

Dag 6
Buss Sorrento – Napoli t/r ca 100 km. Sightseeing og spasertur i Napoli. Besøk på arkeologiske museet. Frokost og pizzalunch inkludert.

Dag 7
Buss Sorrento – Amalfi – Ravello t/r, ca 90 km. Tid på egen hand i Amalfi. Frokost er inkludert.

Dag 8
Buss Sorrento – Napoli/Capodicchino, ca 55 km. Fly Napoli-Skandinavia. Frokost er inkludert.

Italia

Innbyggere 60 millioner
Flateinnhold 301 230 km²
Valuta Euro
Språk Italiensk samt minoritetsspråk som sardinsk, ladinsk, tysk, fransk, albansk, slovensk og gresk
Religion Ca. 85 % av italienerne er romersk katolikker. Øvrige er bl.a. muslimer, protestanter, Jehovas vitne, buddhister og jøder.

Viktig om reisen

Prisen inkluderer
Flyreise Skandinavia - Napoli t/r. TEMAs reiselder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og reisens transporter ifølge dagsprogrammet.

Valuta
Euro (EUR).

De vanligste bank- og kredittkort aksepteres i de fleste butikker. Minibanker finnes.
Les mer under Valutaveksling
For mer informasjon om valuta og kurs kontakt bank- eller vekslingskontor.

Driks
TEMAs reiseleder samler inn 30 EUR per person ved reisens start, og tar seg av fordeling av driks til sjåfører, bagasjebærere og restaurantpersonalet ved felles måltider med flere.

Gruppens størrelse
Minimum 15 personer og maksimum 24 personer.

Klima og bekledning
Opplysninger om klima og aktuelle værprognoser finner du enkelt på ulike værnettsider, se f.eks. www.bbc.com eller www.yr.no.

Vær oppmerksom på
Det er ingen fottur, men vi spaserer et par kilometer per dag, ofte i ujevnt terreng i forbindelse med arkeologiske områder, besøk på Vesuv og byvandringer. Det er viktig at du tar med et par komfortable og solide sko, som er vel inngått og med lav hær og gummisåle.

Transfer
Transfer i reisetid fra Napolis flyplass till hotellet ca 1,5 timme.

Med reservasjon for endringer.

Hotell/overnatting

Kommentarer

Alternative hoteller kan forekomme.

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreisested Pris Status
20.04.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Copenhagen
2024-04-20
06:00
2024-04-20
07:15
SAS, 1461
Copenhagen
Naples
2024-04-20
08:40
2024-04-20
11:20
SAS, 2681
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Naples
Copenhagen
2024-04-27
12:10
2024-04-27
14:50
SAS, 2682
Copenhagen
Oslo
2024-04-27
18:05
2024-04-27
19:15
SAS, 462
8 dager Sorrentos solgule sitroner Oslo 29 250 NOK Forespørsel
11.05.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Copenhagen
2024-05-11
06:00
2024-05-11
07:15
SAS, 1461
Copenhagen
Naples
2024-05-11
08:25
2024-05-11
11:05
SAS, 2681
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Naples
Copenhagen
2024-05-18
12:00
2024-05-18
14:40
SAS, 2682
Copenhagen
Oslo
2024-05-18
15:30
2024-05-18
16:40
SAS, 1460
8 dager Sorrentos solgule sitroner Oslo 35 150 NOK Forespørsel
31.08.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Copenhagen
2024-08-31
06:00
2024-08-31
07:15
SAS, 1461
Copenhagen
Naples
2024-08-31
08:25
2024-08-31
11:05
SAS, 2681
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Naples
Copenhagen
2024-09-07
11:55
2024-09-07
14:35
SAS, 2682
Copenhagen
Oslo
2024-09-07
15:30
2024-09-07
16:40
SAS, 1460
8 dager Sorrentos solgule sitroner Oslo 32 550 NOK 5 plasser igjen Bestill
07.09.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2024-09-07
06:30
2024-09-07
08:15
K L M, 1196
Amsterdam
Naples
2024-09-07
09:30
2024-09-07
12:00
K L M, 1677
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Naples
Amsterdam
2024-09-14
12:45
2024-09-14
15:25
K L M, 1678
Amsterdam
Oslo
2024-09-14
20:50
2024-09-14
22:35
L, 1207
8 dager Sorrentos solgule sitroner Oslo 34 690 NOK 4 plasser igjen Bestill
14.09.2024 8 dager Sorrentos solgule sitroner Oslo 36 150 NOK 4 plasser igjen Bestill
14.09.2024 8 dager Sorrentos solgule sitroner Stavanger 35 050 NOK Forespørsel
05.10.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2024-10-05
06:30
2024-10-05
08:15
K L M, 1196
Amsterdam
Naples
2024-10-05
09:30
2024-10-05
12:00
K L M, 1677
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Naples
Amsterdam
2024-10-12
12:45
2024-10-12
15:25
K L M, 1678
Amsterdam
Oslo
2024-10-12
20:50
2024-10-12
22:35
L, 1207
8 dager Sorrentos solgule sitroner Oslo 33 150 NOK 4 plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Komfortabel gruppestørrelse
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.