Irland med Aranøyenevia Wild Atlantic Way til Kilkenny og Dublin

Reisen vår til Irland er en reise gjennom grønne enger, øde lyngheier og torvmyrer, gåtefulle steinformasjoner og byer som Galway, Killarney og Dublin med sine kirker, slott og folkekultur. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor øya kalles "den grønne øya". Landskapet vi opplever inspirerer oss på samme måte som det har inspirert verdensledende litterære skikkelser som Swift, Wilde, Joyce og Beckett. Reisen inkluderer en av Aranøyene og avsluttes i Dublins hyggelige og vennlige atmosfære.

Reisefakta

Land: Republikken Irland

Reisetype: Rundreiser

Reiselengde: 8 dager

Størrelse på gruppen: 18-26 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Heldag på Aranøyene
 • Dingle-halvøya
 • Det vakre sjølandskapet ved Killarney
 • Whiskeysmaking på destilleri
 • Avskjedsmiddag på The Church i Dublin

Dagsprogram
Sommer 2024

Dag 1. Avreise og ankomst Irland


Ved ankomst til Dublin flyplass møtes TEMAs reiseleder og buss som går tvers over hele Irland fra østkysten til vestkysten gjennom et variert og frodig landskap som virkelig lever opp til tilnavnet "Den grønne øya".


Sent om ettermiddagen kommer vi til vestkystens perle Galway, en universitetsby og fiskerhavn som ligger vakkert til ved atlanterhavskysten. Her befinner vi oss i Gaeltacht-området, med sterke innslag av tradisjonell folkekultur.Litt avhengig av vår ankomst til Irland har vi felles middag denne kvelden, ellers foregår den dagen etter.


Dag 2. Aranøyene


Landskapet rundt Galway er storslagent og til dels øde med viltvoksende natur, imponerende fjell, lyngheier og torvmose. Ved Rossaveal tar du fergen over til Inishmor, den største av Aranøyenes tre representanter, med ca. 900 innbyggere. Her snakker de fleste av befolkningen irsk, gælisk, og er derfor ett av de få stedene i verden der et keltisk språk er morsmål. 


Aranøyene har fram til i dag vært ekstremt isolert, og fikk elektrisitet først på 70-tallet og TV på begynnelsen av 80-tallet. Fiske er fortsatt den viktigste næringen-sammen med turismen. Framme i den lille fiskelandsbyen Kilronan, venter en minibuss som tar oss med rundt på øya.


Kvelden er fri til egne aktiviteter og du kan utforske mer av Galways restaurant- og publiv.


Dag 3. Keltere og Irlands villkyst


Dagens reise går sørover, og vi passerer det særegne steinlandskapet Burren. Her kan vi se arktiske blomster vokse side om side med vakre middelhavsplanter. Veien fortsetter nær kysten der det blir et stopp ved Cliffs of Moher. Fra ca. 200 meters høyde stuper klippene loddrett ned i Atlanterhavet og det er et mektig skue å se havets brenninger slås i stykker i en sky av skum og dis. I klart vær kan vi se over til Aranøyene.


Vel tilbake på hovedøya spiser vi felles middag på hotellet.

Dag 4. Dinglehalvøya


Vi reiser vestover gjennom grevskapet Limerick og Kerry til Dinglehalvøya. Den består av høye fjell og dype daler i mykt bølgende former som ofte er hvitprikket av sauer som beiter rolig i skråningene i et landskap i stadig endring. Vi følger sørkysten på en av Europas vestligste utposter og nyter naturens sjenerøse scenografi.


Sør for Dinglebukten står Irlands høyeste topper på Iveraghhalvøyen, som skimtes i sørøst. Lenger mot vest kan du se Blasketøyene, som var bebodd fram til 1953. I Dingel er det noen genuint sjarmerende puber og hvis vi har tid da anbefaler vi ett besøk til en av disse før reisen går videre sørover.


Vi sjekker inn for en overnatting i Killarney og spiser en felles middag denne kvelden.


Dag 5. Killarneys sjøer og Jameson whiskey


Killarney ligger nartuskjønt til og i utkanten av dette urbane miljøet begynner Killarney national park. I tillegg til storslagne fjell er det sjøer som er det som er mest iøyenfallende. Floraen rundt omkring de tre sjøene utenfor Killarney preges av en særegen artsblanding, der subtropiske vekster som sedertrær kan stå side om side med for eksempel rognebærtrær og bjørk. Vi gjør en båttur på sjøene og besøker den storslagne herregården Muckross.


Reisen forsetter deretter til sydkysten og byen Cork. Beliggenheten ved elven Lees delta har ført til at vannet har stor betydning for byen. I byvåpenet kan man nemlig lese: "A Safe Harbour for Ships". Elven renner i to kanaler gjennom byen og det store antallet broer innbyr til koselige spaserturer. Men det er først og fremst "Livets vann" som vi får lære å kjenne rett utenfor Corm, når vi besøker Jameson Midleton Distillery for en rundtur og smaksprøver.

Kvelden er fri for egne aktiviteter.


Dag 6. Titanic, Kilkenny og Smithwick


Lengre ut i Corks naturlige havn ligger den naturlige havnebyen Cobh. Dette var Titanics siste "Port of Call" på sin skjebnesvangre reise. Titanic er vårt fokus ved besøket i den pittoreske byen. Besøksenteret Titanic Experience Cobh er plassert i det gamle billettkontoret for White Star Line, og herifra emigrerte mer enn 2,5 millioner mennesker fra i løpet av 1800- og 1900-tallet. Du får din egen båtbillett og reiser drøye 100 år tilbake i tid.


Etter besøket i Cobh reiser vi videre til Cashel og St. Patricks klippe, hvor noen av landet mest imponerende religiøse bygninger står. Vi tar en pause i byen nedenfor klippen, strekker på bena og det blir tid til lunsj for den som ønsker.


På ettermiddagen kommer vi frem til Kilkenny, en by med lang historie og stolt byggetradisjon. Ved Smithwick`s bryggeri får vi ta del av dette og også en ordentlig smaksprøve. Deretter sjekker vi inn på hotellet nede i sentrum. Dersom Smithwicks bryggeri ikke er åpent for besøk, erstattes denne programposten med et annet bryggeribesøk, for eksempel til Guinness. I så fall skjer bryggeribesøket dagen etter i Dublin


Dag 7. "In Dublin fair city"


Etter frokost forlater vi Kilkenny og reiser mot Irlands hovedstad. Vel fremme i Dublin drar vi på en bytur. På gælisk heter det "dubh-linn". Byen ble grunnlagt av vikinger i år 841 ved den store bukten som utgjøres av elvene Poddle og Liffey.Den litterære arven denne forholdsvis lille hovedstaden besitter er bemerkelsesverdig. Noen av den vestlige verdens litterære storheter kommer herfra: Jonathan Swift, Oscar Wilde, W B Yeats, James Joyce, George Bernard Shaw og Samuel Beckett.


Etter omvisningen er det mulighet for å oppdage byen på egenhånd. Hvis du vil fordype deg ytterligere i det litterære Dublin, kan du besøke Forfattermusèet på Parnell Square der du finner utstillinger om de nevnte forfatterne og mange andre, samt sjeldne utgaver av verkene deres. Eller hva med å vandre i Leopold Blooms fotspor, hovedpersonen i James Joyces berømte roman "Odysseus" og de nærmere 800 sidene utspiller utspiller seg i løpet av ett eneste døgn i Dublin, den 16. juni 1904. Nå finnes det guidebøker som med en nesten komisk nøyaktighet kartlegger eksempelvis hvor slakteriet der Bloom kjøpte en svinenyre til frokost lå. På Nasjonalmuséet kan du se et meget interessant utvalg av gullsmykker fra torvmyrene i vest. Dublin har også koselige shoppingområder om du vil passe på å handle litt.


Som en rolig enklave i byen ligger Trinity College med sine ærverdige bygninger og et fornemt bibliotek. Her forvares en av verdens vakreste bøker, Book of Kells, med de fire evangeliene rikt illustrert. Boken ble nedtegnet på pergament i klosteret Kells år 800.


Vi avslutter turen med en middag på historiske The Church med irsk musikk og dans. Som navnet tilsier var det en gang en kirke, men i dag en veldig hyggelig og populær restaurant.


Dag 8. Hjemreise


Om formiddagen drar vi tilbake til flyplassen i Dublin for å reise tilbake til Norge.

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r 
• Samtlige overnattinger
• 7 frokoster
• 4 middager
• Destilleribesøk med smaksprøver
• Bryggeribesøk med smaksprøver 
• TEMAs reiseleder
• Inngangsbilletter ifølge program

REISE FAKTA

Dag 1

Norge – Dublin – Galway. 250 km. Middag er inkludert. To overnattinger på hotell i Galway.

Dag 2
Utflukt til Inishmor, Aranøyene. 150 km. Frokost er inkludert.

Dag 3
Galway – Burren – Limerick. 140 km. Frokost og middag er inkludert. En overnatting på hotell i Limerick.

Dag 4
Limerick – Dinglehalvøya – Killarney. 200 km. Frokost og middag er inkludert. En overnatting på hotell i Killarney.

Dag 5
Killarney – Cork. 135 km. Båttur på Killarneysjøene. Besøk på Muckross herregård og Midleton Distillery. Frokost er inkludert. En overnatting på hotell i Cork.

Dag 6
Cork – Kilkenny. 190 km. Utflukt til Cobh og Titanic Experience. Besøk på bryggerim inkludert smaksprøver. Frokost er inkludert. En overnatting på hotell i Kilkenny.

Dag 7
Kilkenny – Dublin. 120 km. Byrundtur i Dublin. Frokost og middag er inkludert. En overnatting i Dublin.

Dag 8
Dublin – Norge. Frokost er inkludert.

Irland

Innbyggere: 4,1 millioner
Flateinnhold: 70 273 km²
Religion: Religionsfrihet, men majoriteten er romersk katolsk (92 %), protestanter (3 %), resterende har ingen religion eller tilhører annen religion som islam, buddhismen eller jødedommen.
Valuta: Euro
Språk: Irsk, engelsk 

Viktig om reisen

Prisen inkluderer
Fly Dublin t/r, TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og øvrige transporter ifølge dagsprogrammet.


Valuta
Euro (EUR).
De vanligste bakkortene fungerer i de fleste minibanker for kontantuttak.
Les mer under Valutaveksling».
Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.

Driks
Driks er ikk inkludert i reisens pris. TEMAs reiseleder samler inn 30 EUR per person ved reisens start, og tar seg av fordelingen til sjåfører, restaurantpersonalet ved felles måltider og til felles aktiviteter.

Klima
På Internett finner du værprognoser over de fleste stedene vi besøker på reisen. Se f.eks www.bbc.com eller www.yr.no.
Været er variert på Irland og uventede regnskurer er ikke uvanlig.

Klær og utstyr
Det er lurt å ha med seg regntøy. Man skifter gjerne om til middag.

For øvrig
Ønsker du lesestoff om Irland kan vi tipse om:

Engelen på det sjuende trinn (en irsk barndom) - Frank McCourt.
En gripende biografi om sin oppvekst på Irland. Boken ble belønnet med blant annet Pulitzerprisen.

Ulysses - James Joyce.
En av verdens store klassikere og av mange ansett som det mest betydningsfulle bidraget til 1900-tallets skjønnlitteratur.

Perler fra månen - Nora Roberts.
Dette er andre delen av Nora Roberts fotryllense triologi om slekten Gallagher på mytenes, mystikkens og musikkens Irland. Også den første delen, Solens diamanter, kan anbefales.

Se også Tourism Irelands hjemmeside>>

Hotell/overnatting

Kommentarer

Avvik fra den ordinære hotellisten (ovenfor) kan forekomme, og vi tar forbehold om endringer. Vi forsøker i disse tilfeller å få likeverdige bosteder hva gjelder både beliggenhet ogh standard.

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreisested Pris Status
16.05.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Dublin
2024-05-16
10:30
2024-05-16
11:50
SAS, 4603
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dublin
Oslo
2024-05-23
12:40
2024-05-23
15:55
SAS, 4604
8 dager Irland med Aranøyene Oslo 28 850 NOK 4 plasser igjen Bestill
04.07.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Stockholm
2024-07-04
15:25
2024-07-04
16:25
SAS, 882
Stockholm
Dublin
2024-07-04
17:15
2024-07-04
19:00
SAS, 2565
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dublin
Stockholm
2024-07-11
10:05
2024-07-11
13:40
SAS, 536
Stockholm
Oslo
2024-07-11
17:45
2024-07-11
18:45
SAS, 885
8 dager Irland med Aranøyene Oslo 30 050 NOK 2 plasser igjen Bestill
18.07.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2024-07-18
06:30
2024-07-18
08:15
K L M, 1196
Amsterdam
Dublin
2024-07-18
09:45
2024-07-18
10:25
K L M, 1137
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dublin
Amsterdam
2024-07-25
17:20
2024-07-25
20:00
K L M, 1142
Amsterdam
Oslo
2024-07-25
20:50
2024-07-25
22:35
K L M, 1207
8 dager Irland med Aranøyene Oslo 30 150 NOK 5 plasser igjen Bestill
22.08.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Dublin
2024-08-22
10:10
2024-08-22
11:30
SAS, 4603
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dublin
Oslo
2024-08-29
12:20
2024-08-29
15:35
SAS, 4604
8 dager Irland med Aranøyene Oslo 27 190 NOK 6 plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Komfortabel gruppestørrelse
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.