Skottland – whisky, slott og Hebrider

Fra høylandets røsslyngkledde heier med beitende sauer til romantiske middelalderborger og de indre hebridene. Reis i kelternes og vikingenes spor, samt langs The Whisky Trail. Besøk Glasgow, Druidenes øy Iona og Isle of Skye. Se Loch Lomond, Storbritannias største innsjø. Span etter Nessie i Loch Ness og avslutt reisen med herlige Edinburgh med sitt storslåtte slott og verdensarvlistede "Old and New Towns". For et par avreiser i august inkluderer vi også billett til den spektakulære musikkopplevelsen The Royal Edinburgh Military Tatoo.

Reisefakta

Land: Skottland, Storbrittania

Reisetype: Rundreiser

Reiselengde: 8 dager

Størrelse på gruppen: 15-25 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Båtutflukt til Staffa og Iona
 • Utflukt på Isle of Skye
 • Høylandets natur
 • Whiskeysmaking langs "The Whisky Trail"
 • Edinburghs verdensarv og Tattoo

Dagsprogram
2024

Dag 1 – Ankomst Skottland og byrundtur i Glasgow

Med rutefly reiser vi fra Norge. På flyplassen blir du møtt av TEMAs reiseleder og en buss, som tar deg direkte inn til Glasgow.

Byen som på 1980-tallet var forfallen og full av problemer syder i dag av nytt liv, takket være store satsninger på kultur. Den viktorianske arkitekturen har blitt rustet opp, slummen har blitt sanert og den positive utviklingen synes å fortsette. En byrundtur viser deg dette og mye annet.

Dag 2 – Loch Lomond og Argyll

Langs den vakre Loch Lomond, Storbritannias største sjø, går veien mot Tarbet. Der svinger vi av vestover og inn i Skottlands hjerte, det tidligere kongeriket Dal Riata, nå kalt Argyll. Snart ser du Inverary Castle, klanen Campbells sterke feste under mange århundrer.

Herfra reiser vi videre ut mot kysten til Oban, the Seafood Capital of Scotland. Her tilbringer vi de nærmeste to nettene.

Dag 3 – Mull, Iona og Staffa

Dagen vies til en herlig rundtur med båt til to, eller forhåpentligvis tre, av de geologisk interessante og uvanlig vakre øyene i skjærgården utenfor Skottlands vestkyst. En cirka 45 minutter lang tur med ferje tar oss til øya Mull i Indre Hebridene.

Reisen går først tvers over øya til Fionnphort. Herfra reiser vi, om været tillater det, ut til den lille perlen Staffa, en basaltøy, der vi blant annet besøker den fantastiske grotten Fingal's Cave.

Etter cirka en time fortsetter ferden mot Iona som ligger som en vakker, grønn juvel med hvite sandstrender i det krystallklare Atlanterhavet. Iona er gaelernes eget Mekka, en øy som er kjent for både sin skjønnhet og sin interessante historie.

Iona har lenge vært betraktet som et hellig sted. Kelterne kalte øya Innisnam Druidbneach, "Druidenes øy", der hellige menn gjennomgikk ulike typer av religiøse og mystiske seremonier. Øya ble senere kristendommens vugge på de britiske øyene. Det første kristne klosteret ble grunnlagt i 563 av munken Columba. Bannlyst på Irland, men veiledet av Gud fant han dette karrige men vakre stedet. Columba og hans disipler reiste først et trekloster som på 1200-tallet ble erstattet av en steinbygning. På begynnelsen av 1900-tallet lå klosteret i ruiner, men har nå blitt restaurert og gjenoppstått. Iona Abbey er i dag et populært turist- og pilegrimsmål.

(Dersom været er dårlig innstilles besøket på Staffa og vi tar da ferjen direkte fra Mull til Iona).

Dag 4 – Isle of Skye

Nå er tiden inne for å fortsette turen nordover, langs den fascinerende Loch Linnhe. Vi kommer til Fort William, et populært turiststed som ligger ved Storbritannias høyeste fjell, Ben Nevis. Herfra fører den vakre "Road to the Isles" oss mot Mallaig. Fra Mallaig tar vi ferjen (30 min) "over the sea to Skye" som det heter i den kjente skotske balladen. Isle of Skye anses å være den vakreste av Hebridene, noe som du sikkert sier deg enig i allerede under ettermiddagens bussreise, da du vil få mulighet til å nyte øyas makeløse natur.

Norske vikinger erobret Hebridene i løpet av 800-tallet og styrte deretter øyene i 400 år. Selv om øyene etterpå formelt tilhørte Skottland, ble de i et par århundrer styrt av klanen McDonald – "Lords of the Isles" – som hadde sitt sete nettopp på Isle of Skye. En annen av områdets mektige klaner var MacLeod, hvis tredevte overhode enn i dag er bosatt på Dunveg Castle. Vi besøker klanslottet og får nyte ennå mer av Skyes natur og spennende historie før bussen tar oss over broen til fastlandet og Kyle of Lochalsh, der vi overnatter.

Dag 5 – Loch Ness og Inverness

I dag bærer det avsted til Inverness, det skotske høylandets hovedstad som ligger vakkert til ved Skottlands aller mest kjente sjø Loch Ness. Berømmelsen kommer fra de like gjentagende som ubeviselige rapportene om observasjoner av sjøens beryktede innbygger, sjøudyret "Nessie". Loch Ness er en forholdsvis stor sjø 37 km lang 16 km bred og 183 meter dyp, og danner en naturlig grense mellom de nordlige og sørlige delene av Skottland.

For natten sjekker vi inn på hotell i Inverness.

Dag 6 – Whisky Trail

Vi starter dagen med å begi oss ut mot Speyside – et av de skotske whiskydistriktene. Her kan du lære deg litt om den edle kunsten å destillere whisky. På et av de mest kjente destilleriene langs "The Whisky Trail" får du se hvordan de går frem når de fremstiller den gylne drikken. Selvfølgelig blir det også prøvesmaking. På svingete fjellveier fortsetter deretter ferden gjennom The Grampian Mountains. 

I byen Braemar, mest kjent for sine meget populære "Highland Games", gjør vi et opphold for lunsj før turen fortsette opp gjennom fjellpasset The Devil`s Elbow og ned til dalgangen Gle Shee, til Blairgowrie. Litt lengre sørover passerer vi byen Perth og etter en times tid ferdes vi over Firth of Forth, som er en av Europas aller største hengebroer.

På ettermiddagen ankommer vi dagens endestasjon, Edinburgh. I Agust pågår den kjente Edinburgh Military Tattoo med sine fantastiske skuespill og fargerike parader. Billett er inkludert og du får den på plass av TEMAs reiseleder.

Dag 7 – Edinburgh

Formiddagen vies til en rundtur i Skottlands vakre og interessante hovedstad Edinburgh. Du får for eksempel besøke ætten Stuarts tidligere maktsentrum Edinburgh Castle, der de skotske kronregaliene forvares.

På ettermiddagen kan du rusle omkring på egen hånd, kanskje besøke et museum eller lokkes til shopping blant butikkene langs Princes Street.

På kvelden kan du gå på skotsk aften – en festlig avslutning på rundreisen (kostnad 80 GBP, bestilles og betales på plass).

Dag 8 – Hjemreise

I løpet av dagen er det hjemreise med rutefly til Skandinavia.


Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r 
• Samtlige overnattinger
• 7 frokoster
• 1 lunsj
• 3 middager
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1

Skandinavia – Glasgow. Byrundtur. Middag er inkludert. En overnatting på hotell i Glasgow.

Dag 2

Glasgow – Oban. 20 mil. Frokost er inkludert. To overnattinger på hotell i Oban.

Dag 3

Båtutflukt. Bussreise 14 mil og båttur. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 4

Oban – Isle of Skye – Kyle of Lochalsh. 26 mil. Kontinental frokost og middag er inkludert. En overnatting på hotell i Kyle of Lochalsh.

Dag 5

Kyle of Lochalsh – Inverness. 15 mil. Frokost, lunsj og middag er inkludert. En overnatting på hotell i Inverness.

Dag 6

Inverness – Edinburgh. 25 mil. Frokost er inkludert. To overnattinger på hotell i Edinburgh.

Dag 7

Byrundtur i Edinburgh. Frokost er inkludert.

Dag 8

Edinburgh – Skandinavia. Frokost er inkludert.

Skottland

Innbyggere
5.2 millioner

Flateinnhold
78 772 km²

Valuta
Pund (£) (GBP)

Religion
Church of Scotland (32.4%), katolikker (15,9%), øvrige kristne (5,5%), resterende øvrige mindre samfunn og ikke religiøse

Språk
engelsk, gaelisk, skotsk 

Storbritannia

Innbyggere 65.5 millioner
Flateinnhold 130 395 km²
Valuta Pund (£) (GBP)
Religion 72 % kristne, muslimer 3 %, hinduer 1 % jøder 0,5 %, minoriteter av sikher, buddhister m.fl. Drøyt 15 % tilhører ikke et trossamfunn.
Språk Engelsk

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Fly t/r Glasgow alt. Edinburgh, bussrundtur og utflukter, TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider og entréer ifølge dagsprogrammet.

Valuta

Pund (GBP)

De vanligste bank- og kredittkortene aksepteres i de fleste butikkene. Minibanker finnes.

Les mer under Valutaveksling ».

Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.

Driks

Driks er ikke inkludert i reisens pris. Vi anbefaler i stedet at du beregner 20 GBP til sjåfører, restaurantpersonalet og ved inkluderte aktiviteter. Dette betales på plass til TEMAs reiseleder som tar seg av fordelingen.


Klima 

På Internett finner du værprognoser over de fleste stedene vi besøker på reisen. Se f.eks www.bbc.com eller www.yr.no.

Været varierer i Skottland og plutselige regnskurer er ikke uvanlig.

Klær

Det er fornuftig å ta med seg regntøy.

Vær oppmerksom på

Andre hotellalternativ enn de som er angitt er følgende:

For øvrig

For de av dere som reiser på en av våre avreiser i august inkluderer vi selvfølgelig billetten da oppholdet i Edinburgh inntreffer under Tattooen

Hotell/overnatting

Kommentarer

Alternative hoteller kan forekomme.

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreisested Pris Status
10.05.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2024-05-10
11:50
2024-05-10
13:40
K L M, 1200
Amsterdam
Glasgow
2024-05-10
15:35
2024-05-10
16:05
K L M, 941
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Edinburgh
Amsterdam
2024-05-17
17:25
2024-05-17
19:55
K L M, 932
Amsterdam
Oslo
2024-05-17
20:50
2024-05-17
22:35
K L M, 1207
8 dager Skottland – whisky, slott og Hebrider Oslo 30 350 NOK 2 plasser igjen Bestill
12.07.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Frankfurt
2024-07-12
06:40
2024-07-12
08:45
Lufthansa, 865
Frankfurt
Glasgow
2024-07-12
11:05
2024-07-12
12:05
Lufthansa, 960
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Edinburgh
Frankfurt
2024-07-19
18:05
2024-07-19
21:00
Lufthansa, 965
Frankfurt
Oslo
2024-07-19
21:45
2024-07-19
23:45
Lufthansa, 864
8 dager Skottland – whisky, slott og Hebrider Oslo 37 090 NOK 6 plasser igjen Bestill
09.08.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2024-08-09
06:30
2024-08-09
08:15
K L M, 1196
Amsterdam
Glasgow
2024-08-09
12:20
2024-08-09
12:55
K L M, 939
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Edinburgh
Amsterdam
2024-08-16
17:25
2024-08-16
19:55
K L M, 932
Amsterdam
Oslo
2024-08-16
20:50
2024-08-16
22:35
K L M, 1207
8 dager Skottland – whisky, slott og Hebrider Oslo 36 550 NOK 1 plass igjen Bestill
14.08.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2024-08-14
06:30
2024-08-14
08:15
K L M, 1196
Amsterdam
Glasgow
2024-08-14
12:20
2024-08-14
12:55
K L M, 939
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Edinburgh
Amsterdam
2024-08-21
17:25
2024-08-21
19:55
K L M, 932
Amsterdam
Oslo
2024-08-21
20:50
2024-08-21
22:35
K L M, 1207
8 dager Skottland – whisky, slott og Hebrider Oslo 37 390 NOK 6 plasser igjen Bestill
13.09.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2024-09-13
06:30
2024-09-13
08:15
K L M, 1196
Amsterdam
Glasgow
2024-09-13
12:25
2024-09-13
13:00
K L M, 939
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Edinburgh
Amsterdam
2024-09-20
11:25
2024-09-20
13:50
K L M, 926
Amsterdam
Oslo
2024-09-20
16:50
2024-09-20
18:35
K L M, 1205
8 dager Skottland – whisky, slott og Hebrider Oslo 33 350 NOK 2 plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Komfortabel gruppestørrelse
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.