Fottur i WalesKystlandskap og fjellene i Snowdonia 

Nordlige Wales er som et konsentrat av Storbritannia. Idylliske beitemarker, ville naturstrender og fjell, og stor forskjell mellom flo og fjære. Husene er fargerike og legendene uendelige. Nasjonalparken Snowdonias fjell er svimlende og dalene svingete. Matkulturen når like gastronomiske høyder, med fisk og skalldyr i toppklasse. Her har man bevart sitt eget språk og kultur med stolthet.

Reisefakta

Land: Wales, Storbrittania

Reisetype: Fotturer - vanskelighetsgrad 1, lett

Reiselengde: 7 dager

Størrelse på gruppen: 15-22 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Conwys kyst og verdensarvslott
 • Halvøyen Llanddwyn med sitt fyrtårn
 • Storslåtte nasjonalparken Snowdonia
 • Pittoreske Portmeirion
 • Llangollens historie og Pontcysylltes akvedukt

Dagsprogram
2023

Dag 1. Til Wales og Alice i eventyrland
Flyet tar oss til Storbritannia og Manchester. Vi forlater likevel England omtrent en halvtimes busstur vest for Manchesters flyplass og reiser inn i nordre Wales, der vi kommer til å oppholde oss den kommende uken.

Dette landet, eller riksdel av Storbritannia, er litt av den ukjente kusinen fra landet. Og hvilket hyggelig bekjentskap! Regionen er fortsatt en høyborg for walisisk språk og kultur og over alt kan vi se masser av uforståelige veiskilt. Vår destinasjon for de første nettene er Llandudno, men før vi kommer dit foretar vi et besøk i en av Storbritannias vakreste hager, Bodnant Garden. Her kan vi strekke på bena og nyte naturens skjønnhet, men kanskje også en lunsj av mye lokalt produserte råvarer. Dette besøket avhenger av ankomsttiden til hele gruppen.

Deretter reiser vi den siste, korte biten ut til havet og det herlige feriestedet Llandudno. Det var hit ei jente ved navn Alice reiste på sommerferie med sine foreldre. Hennes fortellinger om opplevelsene her inspirerte en bekjent av familien til å skrive klassikeren Alice i eventyrland.

Vi sjekker inn på hotellet og samles om kvelden til en felles velkomstmiddag.

Dag 2. The Great Orme til fots og med sporvogn
Rett utenfor hotellet ruller havet inn og like etter frokost går vi fra hotellet langs strandpromenaden til den store odden som skyter ut i havet vest for tettstedet. Odden ved navnet The Great Orme er nettopp både stor og høy. For å kunne komme opp uten å ta oss helt ut, reiser vi med den sjarmerende sporvognen, som snirkler seg opp langs hellingen.

Det finnes mer enn 400 steder av historisk og arkeologisk interesse. Fra sporvognen kan vi for eksempel se sjakten ved koppergruven fra midten av 1800-tallet. Ute på odden kan vi også se kirken Sankt Tudno fra 600-tallet. Den er etter den hellige Tudno som Llandudno har fått sitt navn.

Wales er kanskje ikke det en forbinder med utforkjøring, men tro det eller ikke, her er det en skibakke. Og varmestuen lokker garantert med noe å spise og drikke, før vi deretter begynner på turen tilbake ned til havsnivå.

Når kvelden kommer gjør vi en utflukt til nærliggende Conwy, som kan skryte av ett av de slottene som inngår i Wales ene verdensarv, som består av fire slott og bymurer fra Gwynedds Kung Edwards tid sent på 1200-tallet. I Conwy tar vi en spasertur sammen og deretter blir det tid til å spise middag på egen hånd.

Dag 3. Llanddwyns halvøy og havets salt
Vi sjekker ut og forlater fastlands-Wales for øya Anglesey. Med sine drøyt 700 kvadratkilometer er dette Wales største øy og mesteparten av den har fått betegnelsen AONB – Area of Outstanding Natural Beauty. En av de vakreste stedene finner vi på dens sørkyst og Llanddwyn. Gjennom historien har folk vallfartet hit. Hit kom de for å ære helgenen Dwynwen, som er Wales motstykke til Valentine, kjærlighetens helgen. Det er en litt lengre vandring med forskjellig underlag og det er også nødvendig å tenke på tidevannet. Llanddwyn kalles for en øy, men det er bare ved ekstremt høyt tidevann, som det blir en øy og ikke bare en halvøy.

Lunsjen er passe salt, men vi inntar den ved Halen Môn havsaltfabrikk, der vi også får en guidet omvisning.

Om ettermiddagen sjekker vi inn på hotellet i Beaumaris, en kystby, som også kan skryte av ett av de fire Unesco-klassede slottene. Her bor vi i to netter og kan nyte stillheten på dette sjarmerende stedet.

Dag 4. Nasjonalparken Snowdonia og livets vann
Vi reiser fra Anglesey via en vakker hengebro, for en dagsutflukt inn i Snowdonia nasjonalpark. Vi bestiger verken Snowdon, Wales høyeste fjell, eller tar det overfylte toget dit opp. I stedet har vi funnet et dalstrøk, som hentet ut fra Game of Thrones. Her ser vi skilter med «hobbitentegn» og føler nærværet av Kung Arthur, men møter mest sannsynlig ikke mange andre vandrere.

Midt på dagen og sultne har vi vandret ferdig og reiser ut til kysten for en lunsjpause. Med noe i magen besøker vi deretter et lokalt destilleri som riktignok satser på å produsere whisky, men som de første årene i stedet har fokusert på en trendy og spesiell gin.

Etter en dag på «fastlandet» vender vi tilbake over sundet Menai til Anglesey og hotellet i Beaumaris for en felles, men likevel individuell middag.

Dag 5. Strand- og arkitekturpromenade
Wales har en lang og vakker kyst fra Cardiff i sør for det området vi beveger oss i, i nordre Wales. Langs hele veien finnes det en tursti på ca. 1300 km, som nettopp heter Wales Coast Path. Denne dagen vandrer vi en del av denne på halvøya Llyn. Dels vandrer vi langs en strand, men også langs en golfbane, hele tiden med havet like ved siden av og det er gode mulighet for å se sel under vandringen.

Like sør for Llyn kommer vi til Portmeirion, arkitekten Sir Clough Williams-Ellis sin drøm og unike skaperverk. Ved en elvemunning på den walisiske kysten kommer vi til et sted med en italiensk piazza og bygninger i stilarter fra orientalsk til gotisk. Portmeirion har figurert i film- og TV-innspillinger, som for eksempel Fangene (The Prisoners), som var meget populær på slutten av 1960-tallet. Vi rusler omkring, forundres og bedåres, før vi blir servert en to-retters lunsj a la Portmeirion.

Reisen fortsetter under ettermiddagen videre gjennom Snowdonia nasjonalpark, med en kaffestopp i pittoreske Beddgelert, før vi ankommer Ruthin, der vi overnatter to netter.

Dag 6. Llangollens historie og verdensarv
I innlandet på grensen mot England er landskapet vakkert kupert, fjellene går over i bakker. Og ved det historiske tettstedet Llangollen foretar vi en i høyeste grad interessant tidsvandring. Fra fossefallet Horseshoe vandrer vi via kloster- og slottsruiner til landsbyen Llangollen. Gjennom landsbyen renner en kanal, som fortsetter ut i Pontcysyllte-akvedukten, som fra 2009 er listet som verdensarv av Unesco.

Om kvelden blir det felles middag, der vi kan oppsummere fine dager sammen.

Dag 7. Hjemreise
Det blir en tidlig avreise fra hotellet, og avhengig av mer nøyaktig flyavgang, får vi kanskje med oss en frokostpakket på vår busstransfer til Manchesters flyplass.

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r Skandinavia - Manchester
• Samtlige overnattinger
• 6 frokoster
• 4 lunsjer, hvorav 2 pikniklunsjer
• 3 middager
• Inngang enligt program
• TEMA-reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1
Fly Skandinavia – Manchester. Transfer til Llandudno, 120 km. Besøk i Bodnant Garden. Middag. To overnattinger på hotell i Llandudno.

Dag 2
Naturvandring på The Great Orme, 10 km. Byvandring i Conwy. Frokost og piknik-lunsj.

Dag 3
Vandring i Ynys Llanddwyn på Anglesey, ca. 8 km. Guidet tur i havsaltfabrikk. Buss-transfer ca. 80 km. Frokost og lunsj. To overnattingar på hotell i Beaumaris.

Dag 4
Vandring i Snowdonia nasjonalpark, 5 km. Besøk på destilleri med prøvesmaking. Frokost, piknik-lunsj og middag.

Dag 5
Vandring på halvøya Llyn, drøyt 4 km. Besøk i Portmeirion med spasertur, ca. 2 km. Busstransfer ca. 120 km. Frokost og lunsj. To overnattingar på hotell i Ruthin.

Dag 6
Vandring rundt Llangollen med besøk ved Pontcysyllte-akvedukten. Frokost og middag. Busstransfer ca. 55 km.

Dag 7
Fly Manchester – Skandinavia. Busstransfer ca. 85 km. Frokost inngår.

Wales

Innbyggere 3,2 millioner
Flateinnhold 20 770 km²
ValutaPund (GBP)
Religion Kristne 57,6 %, muslimer 1,5 %, øvrige
Språk Kymrisk og engelsk

Storbritannia

Innbyggere 65.5 millioner
Flateinnhold 130 395 km²
Valuta Pund (£) (GBP)
Religion 72 % kristne, muslimer 3 %, hinduer 1 % jøder 0,5 %, minoriteter av sikher, buddhister m.fl. Drøyt 15 % tilhører ikke et trossamfunn.
Språk Engelsk

Viktig om reisen

I grunnprisen inngår
Flyreise Manchester t/r. TEMAs reiseledelse, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, innganger og transport under reisen i henhold til dagens program.

Valuta
Brittiske pund (GBP).De vanligste bank- og kreditkort aksepteres i de fleste butikker. Uttaksautomater finnes. For mer informasjon om valuta og kurs kontakt bank- eller veklslingskontor.

Driks
Felles driks inngår ikke i prisen for reisen. I stedet anbefaler vi å regne med 15 GBP til sjåfører, restaurantpersonale og inkluderte aktiviteter. Betales på stedet til vår Tema-reiseleder, som tar seg av fordelingen.

Klima
Klimaopplysninger og aktuelle værprognoser finnes enkelt på ulike nettsteder om vær, egnede sider er www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no.

Klær og utstyr
Været er vekslende i Wales og plutselige regnskurer er ikke uvanlig. Derfor er godt regntøy et must. Vandringsområdene er ofte våte og vi anbefaler deren en kraftig tursko i stedet for tynne løpesko. En egen ryggsekk til å ha med under vandringene er også å anbefale.

Det er vanlig å kle seg om til middag.

Vandringen
Tips og informasjon om TEMAs fotturer»

Hotell/overnatting

Kommentarer

2023 bor vi i Ruthin de to siste nettene

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreisested Pris Status
16.04.2023 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Manchester
2023-04-16
08:40
2023-04-16
09:40
SAS, 4607
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Manchester
Oslo
2023-04-22
10:40
2023-04-22
10:40
SAS, 4608
7 dager Fottur i Wales Oslo 21 250 NOK 2 plasser igjen Bestill
14.05.2023 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2023-05-14
06:30
2023-05-14
08:15
K L M, 1140
Amsterdam
Manchester
2023-05-14
10:05
2023-05-14
10:25
K L M, 1073
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Manchester
Amsterdam
2023-05-20
17:30
2023-05-20
19:50
K L M, 1080
Amsterdam
Oslo
2023-05-20
20:50
2023-05-20
22:35
K L M, 1151
7 dager Fottur i Wales Oslo 22 690 NOK 2 plasser igjen Bestill
25.06.2023 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Manchester
2023-06-25
08:40
2023-06-25
09:40
SAS, 4607
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Manchester
Oslo
2023-07-01
20:35
2023-07-01
23:30
SAS, 4610
7 dager Fottur i Wales Oslo 21 850 NOK Forespørsel
23.07.2023 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Manchester
2023-07-23
07:45
2023-07-23
08:45
SAS, 4607
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Manchester
Oslo
2023-07-29
20:35
2023-07-29
23:30
SAS, 4610
7 dager Fottur i Wales Oslo 22 490 NOK 2 plasser igjen Bestill
03.09.2023 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2023-09-03
06:30
2023-09-03
08:15
K L M, 1140
Amsterdam
Manchester
2023-09-03
10:05
2023-09-03
10:25
K L M, 1073
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Manchester
Amsterdam
2023-09-09
17:30
2023-09-09
19:50
K L M, 1080
Amsterdam
Oslo
2023-09-09
20:50
2023-09-09
22:35
K L M, 1151
7 dager Fottur i Wales Oslo 21 450 NOK 2 plasser igjen Bestill
17.09.2023 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2023-09-17
09:20
2023-09-17
11:10
K L M, 1142
Amsterdam
Manchester
2023-09-17
12:50
2023-09-17
13:05
K L M, 1075
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Manchester
Amsterdam
2023-09-23
17:30
2023-09-23
19:50
K L M, 1080
Amsterdam
Oslo
2023-09-23
20:50
2023-09-23
22:35
K L M, 1151
7 dager Fottur i Wales Oslo 21 990 NOK 6 plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Komfortabel gruppestørrelse
 • Se dagsprogrammet

Andre Fotturer

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.