Nyhet

Nord-England og Londonmed Liverpool, Lake District og York.

Dette er en variert reise der vi møter Beatles i musikalske Liverpool, Shakespeare i Stratford-upon-Avon og de berømte poetene Wordsworth og Coleridge i romantiske Lake District. Vi stopper for å drikke ettermiddagste i Bowness med utsikt over Windemere, og i det ville, vakre landskapet er det også lett å forestille seg alle dyrene til Beatrix Potter eller la seg rive med av romantiske dikteres ord om naturen. Vi reiser med et klassisk damplokomotivtog fra Whitby langs North Yorkshire Moors og videre til York. Vel fremme i York rusler vi rundt i middelalderbyens sjarmerende gater. Turen avsluttes med tid på egen hånd i London.

Reisefakta

Land: Storbrittania, Storbritannia

Reisetype: Rundreiser

Reiselengde: 8 dager

Størrelse på gruppen: 15-28 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Liverpool med besøk på Beatles Story
 • Naturskjønn og romantisk Lake District
 • Sjarmerende York med brosten og katedral
 • Togreise langs North Yorkshire Moors fra Whitby
 • Egen tid i London

Dagsprogram
2024

Dag 1. Ankomst Manchester og videre til Liverpool

Vi flyr til Manchester lufthavn. Der blir vi møtt av TEMAs reiseleder og bussjåføren vår for en kort kjøretur til nabobyen Liverpool.

Avhengig av ankomsttidspunktet, som kan variere fra avreisedato til avreisedato, får du litt tid på egen hånd i Liverpool.

Om kvelden spiser vi velkomstmiddag sammen og snakker om den flotte uken som ligger foran oss.

Dag 2. Beatles Liverpool og vakre Lake District

Det kan være vanskelig å skille en bytur i Liverpool fra en Beatles-tur. Derfor kombinerer vi de to og ser de største severdighetene i musikk- og fotballbyen Liverpool samt hjemmet til John og Paul, Penny Lane og Strawberry Fields.

Liverpool har en over 800 år lang historie og er byen med flest fredede bygninger bortsett fra London. Byen skiller seg ut med sin maritime historie, og Albert Dock, en av Englands mest populære turistattraksjoner, huser The Beatles Story, Tate Liverpool-galleriet og Merseyside Maritime Museum. Denne pulserende, mangfoldige og bekymringsløse byen får nesten hvem som helst til å føle seg hjemme. Liverpool blir en flott velkomst og start på vår rundreise i Nord-England.

Om ettermiddagen kommer vi til Lake District, Englands største nasjonalpark. I tillegg til å by på noe av landets vakreste og mest romantiske landskap, ligger også Englands høyeste fjell, Scafell Pike, og den dypeste innsjøen, Wastwater her. Vi tar en båttur for å nyte det fantastiske landskapet på landets største innsjø, Windermere. De vakre hagene her er verdt et besøk uansett årstid.

La deg fascinere og trollbinde slik poeter og kunstnere har blitt opp gjennom årene. Wordsworth, Turner, Constable og Beatix Potter er bare noen av de berømte navnene som har funnet inspirasjon i omgivelsene rundt Windmeres. Om kvelden møtes vi til en felles middag.

Dag 3. Wordsworth og ettermiddagste ved innsjøene

I dag får du vite mer om Lake District og spesielt om William Wordsworth, som bodde og arbeidet i Grasmere, Cumbrias kanskje mest populære landsby. Arven etter ham kan du se i Doves Cottage, Daffodil Garden og den enkle gravsteinen hans på kirkegården i St Oswald's Church. William og søsteren hans underviste tidlig på 1800-tallet i den lille landsbyskolen som nå huser Sarah Nelsons Gingerbread Shop, som absolutt er verdt et besøk.

Tidlig om ettermiddagen får vi servert tradisjonell afternoon tea på stranden i Bowness. Resten av ettermiddagen er til egen disposisjon.

Dag 4. Via Yorkshire Dales til Draculas Whitby

I dag går reisen østover gjennom Yorkshire Dales nasjonalpark. Parken er et av Storbritannias viktigste områder når det gjelder rikdom og variasjon i flora og fauna. Her finnes ville blomster på enger og beitemarker, daler og heier med rikt fugleliv og torvmyrer. På de forblåste høydedragene kryper lyngen lavt, og unike kalksteinsfjell kommer til syne.

Ved lunsjtid ankommer vi kystbyen Whitby. Som navnet antyder er husene hvite, og Whitby ser ut som en tradisjonell liten kystby blant vakre klipper og vidstrakte bukter.

Med litt hjelp fra fantasien kan du reise tilbake i tid og oppdage legender om smuglere og selveste Dracula. Det var nemlig her i Whitby, på Royal Hotel, at Bram Stoker skrev romanen om Dracula. Ifølge boken var det her den russiske skonnerten Demeter krasjet inn i piren nedenfor East Cliff, og en stor hund hoppet i land. Om bord lå de døde besetningsmedlemmene fra skipet. En vampyr kan ta mange former, og en hund var en av dem – grev Dracula var med andre ord kommet til England.

Tidlig om ettermiddagen går vi om bord i et klassisk damplokomotiv og reiser langs North Yorkshire Moors, en reise tilbake i tid forbi små, gamle stasjoner og landsbyer ut til Pickering der bussen henter oss og kjører det siste stykket til York. Vi ankommer York tidlig om kvelden og spiser en tradisjonell pubmiddag sammen.

Dag 5. Byvandring i York, vikinger, gotisk arkitektur og Auden

York er en by du kanskje forbinder med vikingene. Men romerne var i York før våre skandinaviske forfedre herjet her. Deler av de romerske bymurene står her fortsatt, og det er mulig å klatre opp for å få bedre utsikt. Og York opplever man gjerne både fra avstand og på nært hold, så vi anbefaler en spasertur i denne fantastiske byen.

York var fødestedet til den store poeten WH Auden i 1907, hvis verk Funeral Blues er kjent for mange fra den populære filmen Fire bryllup og en gravferd. Byen er kjent for sin utsøkte arkitektur, gotiske katedral og myriader av brosteinsbelagte gater. Historiske York er et perfekt sted for romantikk, der gammelt møter nytt. Noen ganger henger til og med de gamle og døde igjen. Det sies at det finnes flere spøkelser i York enn i noen annen by. Men det nye blir levende med fargerike gateartister, livlige kafeer og barer og små butikker og spesialforretninger.

Kvelden står til din disposisjon og du kan utforske mer av York, katedralen og det spennende publivet.

Dag 6. Shakespeares Stratford-upon-Avon

Vår litterære reise i England fortsetter nå sørover til byen som de fleste forbinder med Shakespeare, Stratford-upon-Avon. Her ble William født, og med ham har den pittoreske byen blitt ett med kultur og litteratur. Byen ligger langs elven Avon i det landlige og vakre Warwickshire, og er i dag et av landets viktigste turistmål. Her er det lett å la seg sjarmere av atmosfæren, selv om du ikke kan din Shakespeare. Den søte lille hytta Anne Hathaway's Cottage og den vakre hagen er verdt et nærmere besøk. Her bodde Anne før William og Anne giftet seg i 1582. Deler av bygningen kan dateres tilbake til midten av 1400-tallet, og mange av møblene som er utstilt har tilhørt Hathaway-familien.

Vi spiser lunsj i Stratford før vi fortsetter til London, som vi ankommer sent om ettermiddagen eller tidlig om kvelden. Vi tør påstå at det ikke finnes noen annen by som virkelig kan måle seg med London. Dette er både Englands og Storbritannias hovedstad. Hvis du, som oss, liker å reise og møte nye kulturer, er London en reise i seg selv. Her møter du både lokalbefolkningen og mennesker fra hele verden. Det snakkes over 300 språk i London, og du kan oppleve kulturer fra hele verden. Kulturtilbudet er i stadig endring, og det er alltid noe nytt å gjøre, høre, se og oppleve her.

Denne flotte byen verdsetter også tradisjon og historie. Her finner du Royal Botanic Gardens, Westminster Palace, Westminster Abbey, Westminster Tower og Maritime Greenwich. Alle er oppført på UNESCOs verdensarvliste. I London bor vi på et sentralt beliggende hotell i to netter, og du får tid til å besøke og oppleve det som ligger ditt hjerte nærmest.

Dag 7. London

Reiselederen tar deg med på en kort spasertur i London sentrum. Hvis du vil utforske museer og shoppinggater, står du fritt til å bruke dagen som du vil. TEMAs reiseleder har selvfølgelig mange tips og anbefalinger å komme med.

Dag 8. Hjemreise

Busstransport til flyplassen for hjemreise. Avhengig av tidspunktet for hjemreisen er det flere muligheter til å utforske London, og du kan benytte anledningen til å gjøre de siste innkjøpene før hjemreisen. Du lander hjemme senere på dagen etter en uforglemmelig uke i England med TEMA.

Dette er inkludert i reisen

• Fly tur/retur Norge - England
• Alle overnattinger
• 7 frokoster
• 1 lunsj
• 4 middager
• 1 ettermiddagste i innsjødistriktet
• Togreise med damplokomotiv fra Whitby til Pickering
• Utflukter og innganger i henhold til program
• TEMA reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1

Fly Skandinavia – Manchester. Buss Manchester flyplass – Liverpool 57 km. Middag er inkludert. En overnatting på hotell i Liverpool.

Dag 2
Buss Liverpool – Grasmere 145 km. Beatles-inspirert byrundtur i Liverpool med besøk på The Beatles Story-museum. Båttur på Windemerasjøen. Frokost og middag er inkludert. To overnattinger i Lake District.

Dag 3
Heldagsutflukt i Lake District. Frokost og afternoon-tea er inkludert.

Dag 4
Buss Grasmere – Whitby, 220 km. Togtur med North Yorkshire Moors Railway Whitby – Pickering 1 t 45 min. Buss Pickering – York 42 km. Frokost og middag er inkludert. To overnattinger på hotell i York.

Dag 5
Byvandring i York med besøk på Jorvik vikingsenter. Frokost er inkludert.

Dag 6
York – Stratford-upon-Avon – London, 165 km. Besøk i Anna Hathaway´s hytte. Frokost og lunsj er inkludert. To overnattinger i London.

Dag 7
Ledig dag i London, frivillig byvandring med TEMAs reiseledere. Frokost og middag er inkludert.

Dag 8
Fly London – Skandinavia. Frokost er inkludert.

Storbritannia

Innbyggere 65.5 millioner
Flateinnhold 130 395 km²
Valuta Pund (£) (GBP)
Religion 72 % kristne, muslimer 3 %, hinduer 1 % jøder 0,5 %, minoriteter av sikher, buddhister m.fl. Drøyt 15 % tilhører ikke et trossamfunn.
Språk Engelsk

England

Innbyggere 52 millioner
Flateinnhold 130 395 km²
Valuta Britisk Pund (GBP)
Religion 72% kristne, 3% muslimer, 1% hinduer, 0,5% jøder, minoriteter av sikher, buddhister m.fl. Drøyt 15% av britenes sies å ikke ha noen religion.
Språk Engelsk

Viktig om reisen

Inkludert i grunnprisen

Flyreiser til r. TEMAs reiseledelse, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, opptak og transport for reisen i henhold til dagsprogrammet.

Valuta
britiske pund (GBP). De vanligste bank- og kredittkortene aksepteres i de fleste butikker. Minibanker er tilgjengelige. For mer informasjon om valuta og kurser, kontakt en bank eller et vekslingskontor.

Klima
Klimadata og aktuelle værmeldinger finner du blant annet på yr.no, bbc.com og cnn.com.

Tips
Delt tips er ikke inkludert i prisen. Tillat £20 for sjåfører, restaurantpersonale og for inkluderte aktiviteter. Betales på stedet til TEMAs turleder som håndterer utdelingen.

Hotell/overnatting

Kommentarer

Vi tar forbehold om endringer, avvik fra vanlig hotellliste (over) kan forekomme, vi prøver da å finne tilsvarende overnatting med tanke på standard og beliggenhet

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreisested Pris Status
30.05.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Copenhagen
2024-05-30
06:00
2024-05-30
07:15
SAS, 1461
Copenhagen
Manchester
2024-05-30
08:30
2024-05-30
09:35
SAS, 539
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
London
Oslo
2024-06-06
19:30
2024-06-06
22:40
SAS, 812
8 dager Nord-England og London Oslo 30 690 NOK 5 plasser igjen Bestill
13.06.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Copenhagen
2024-06-13
06:00
2024-06-13
07:15
SAS, 1461
Copenhagen
Manchester
2024-06-13
08:30
2024-06-13
09:35
SAS, 539
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
London
Oslo
2024-06-20
10:35
2024-06-20
13:45
SAS, 804
8 dager Nord-England og London Oslo 30 750 NOK 4 plasser igjen Bestill
07.07.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2024-07-07
06:30
2024-07-07
08:15
K L M, 1196
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Amsterdam
Manchester
2024-07-07
10:05
2024-07-07
10:25
K L M, 1031
London
Amsterdam
2024-07-14
17:10
2024-07-14
19:35
K L M, 1032
Amsterdam
Oslo
2024-07-14
20:50
2024-07-14
22:35
K L M, 1207
8 dager Nord-England og London Oslo 33 850 NOK 6 plasser igjen Bestill
22.09.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Manchester
2024-09-22
07:40
2024-09-22
08:40
SAS, 4607
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
London
Oslo
2024-09-29
19:30
2024-09-29
22:40
SAS, 812
8 dager Nord-England og London Oslo 29 990 NOK 6 plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Komfortabel gruppestørrelse
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.