Det grønne Costa Ricaregnskog, varme kilder og paradisstrender

Kanoen glir sakte framover på en speilblank vannoverflate ved daggry i Tortugueros nasjonalpark. Regnskogens tukaner og papegøyer våkner langsomt til liv. På lodgen venter frokost med tropisk frukt og nybakt brød. Reisen fortsetter til vulkanen Arenals fruktbare skråninger og dampende varme kilder. I Monteverdes tåkeregnskog vandrer vi på hengebroer i fargesprakende orkidélandskap og gjennom kaffeplantasjer og sommerfuglfarmer. Vi avslutter med noen herlige dager ved Stillehavet.

Reisefakta

Land: Costa Rica

Reisetype: Rundreiser

Reiselengde: 14 dager

Størrelse på gruppen: 15-22 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Tortugueros nasjonalpark
 • Vulkanen Arenal
 • Båtturen i Palo Verde nasjonalpark
 • Tropisk flora og fauna
 • Tamarindos hvite byer

Dagsprogram
2019/2020

Dag 1. Ankomst San José.
Vi forlater Skandinavia og flyr mot Juan Santamaria flyplass i San José. Flymåltider er inkludert.

Etter toll- og sikkerhetskontrollen på flyplassen, møter TEMAs reiseleder og buss som tar oss til et sentralt beliggende hotell.

Dag 2. Vulkanen Irazù. Cartago.

Etter frokost reiser vi opp til den imponerende vulkanen Irazú som er landets høyeste og måler 3 400 meter. Veien opp til vulkanen er fascinerende vakker og går langs en snirklete smalere vei, men med plass til turistbusser. Utsikten fra alle kurvene lar oss skue over avlinger og plantasjer som kaffe, blomster og jordbær. Temperaturen synker samtidig som vi kommer stadig høyere. Her har vi mulighet til å beundre noen av de forskjellige kraterene og spasere langs vulkanens kant. Det er ikke uvanlig med sterke vinder her oppe, ta gjerne med en vindtett jakke.

Tilbake i San José blir det en kortere byrundtur og besøk i det fantastiske gullmuseet (El Museo del Oro Precolombino), som har en glittrende samling av figurer av dyr, mennesker og guder. Resten av ettermiddagen ledig. Tips til aktiviteter er spasertur i sentrum, besøk i katedralen eller en tur nordover til det historiske Barrio Amón.  

Dag 3. Tortuguero.
Tidlig avreise gjennom sentrale, vulkanske fjellkjeder, med alt hva det innebærer i variasjon av temperatur og landskap. Ved Pavona går vi ombord i en båt som tar oss mot vårt bosted (lodge) i Tortugero. Langs de grønne og frodige kanalene og på elven er det ikke uvanlig at vi får se noen av de skapningene som har sitt bosted langs strandkanten.

Dovendyr, aper, krokodiller og skilpadder er bare noen eksempler på de vanligste opplevelsene. I løpet av ettermiddagen gjør vi et besøk ved et skilpaddemuseum (ved entrèen spør man etter en liten donasjon) der man jobber for å bevare alle skilpaddearter som legger sine egg i området, blant annet den grønne havskilpadden. Avhengig av vær og vind og logistikk kan programmet i Tortuguero få en annen rekkefølge.

Dag 4. Tortugueros nasjonalpark.

Etter frokost gjør vi en guidet tur gjennom parkens kanaler og sumpområder. Her har mer enn 300 forskjellige fuglearter sitt hjem. Minst like spennende er det når man innimellom ser ned på den verden av flytende blomster og vekster som huserer på vannoverflaten. I passende tid for lunsj kommer vi tilbake til vårt bosted.

På ettermiddagen gjør vi en tur i de roligere og mindre kjente kanalene.

Dag 5. Tortuguero.
Ledig dag. Ta en spasertur langs en natursti på 1 km. Lokalguiden viser gjerne hvor den ligger. Man kan også padle kajakk eller hvorfor ikke bare ta det med ro på hotellets spa- og bassengområdet.

Dag 6. Sarapiquí.
Etter frokost går båten tilbake til piren i Pavona hvor vi setter oss i bussen og reiser videre. Lunsj spiser vi på veien på en koselig restaurant i byen Guapiles. Nå fortsetter vår reise til det karibiske lavlandet og Sarapiqui.

Sarapiqui er velsignet med en rik flora, fauna og naturlige vassdrag. Den gamle havnebyen Puerto Viejo kommer garantert til å forbrylle med sin tette vegetasjon og lokale landsby. Ettersom det regner ofte er regionen alltid grønn. Det er fantastisk å våkne ved soloppgang med lyden av fuglesang, og lukten av fuktig jord. På ettermiddagen ankommer vi vårt hotell, og det er fritt fram til et bad i deres basseng.

Før middag har vi mulighet til å svinge rundt til rytmiske rytmer som merengue og salsa, i forbindelse med en dansetime som også bidrar til en økt forståelse av Costa Ricas kultur.

Dag 7. Ananas og kakao.
Etter frokost besøker vi en ananas- og en kakaoplantasje. Vi lærer oss blant annet hva man gjør for å framstille sjokolade. Ledig ettermiddag. For de som vil finnes det mulighet for å teste rafting på egen hånd (mot en ekstra kostnad).

Dag 8. La Selva.
Etter en tidlig frokost besøker vi den biologiske stasjonen La Selva. Vi spaserer i den fuktige regnskogen og titter på en mengde fuglearter, pattedyr, frosker og reptiler. I tillegg ser vi store trær, fantastiske vinstokker og blomster. Det finnes også et herbarium her med blader fra mer enn 1 500 arter og et arboret med over 260 trær og buskarter, hvorav de fleste er fra Costa Rica.

Etter dette besøket fortsetter reisen til byen La Fortuna, som ligger vakkert til i områdets nasjonalpark ved foten av vulkanen Arenal.

Vulkanen er med sine 1633 meter en av verdens ti mest aktive vulkaner, og den ulmer og gløder fortsatt etter det siste store utbruddet i 1968. Den senere tiden har vulkanen roet seg ned, men vi kan fremdeles se røyk som stiger opp fra krateret. Vi blir her for å spise lunsj.

Etter lunsj tar vi oss til en kaffeplantasje for å lære oss alt man behøver å vite om den svarte drikken.

Dag 9. Arenal.
Etter frokost tar vi oss til et fantastisk naturreservat på 250 hektar. Her tar vi vår morgentur på cirka 3 km over hengebroer og broer. Å vandre omkring blant tretoppene er et minne for livet, og i den tropiske skogen finnes over 700 ulike arter av flora og fauna. Det er viktig at man har bra fysikk for å delta på dette.

Vi fortsetter til La Fortuna og besøker en familie. I Latinamerika er det veldig vanlig at man bor sammen flere generasjoner, og Costa Rica er intet unntak. Vi får en liten omvisning på deres marker for å se hva man dyrker og forsørger seg på. Familien viser også hvordan man baker egne maistortilla, som vi så kommer til å spise til lunsj sammen med andre costarikanske matretter.

Etter lunsj drar vi tilbake til hotellet for noen timers avslapping. I løpet av kvelden drar vi for å bade i varme kilder. Vannet har en behagelig temperatur på mellom 23 og 40 grader, og er varmet opp av vulkanen. Det finnes flere separate pooler hvor man kan synke ned og bare nyte av det herlige miljøet og utsiktene. Vi avslutter dagen med middag før vi drar tilbake til hotellet.

Dag 10. Palo Verde nasjonalpark.

I dag forlater vi Arenal for å gjøre et besøk i en annen nasjonalpark. Etter et par timers bussreise når vi fram til Palo Verde, og tar en båttur på Tempisque- eller Bebedero elven (avhengig av vannstanden). På den rolige turen har vi mulighet til å se en stor variasjon av ville fugler og dyr i vannet. I løpet av ettermiddagen når vi fram til Tamarindo for noen dagers avslapping. Stranden strekker seg et par kilometer over en rekke klipper, og den har et bra utvalg av restauranger, kultur og et bra nattliv.

Dag 11. Tamarindo.

Ledig dag. Svale vinder fra nordlige breddegrader senker temperaturen langs kysten fra desember til april. Fra mai til november råder det varme og solrike været, selv om noen regnskurer kan forekomme, vanligvis på ettermiddagen.

Noen av de valgfrie aktivitetene som hotellet tilbyr er (ikke inkludert, en ekstra kostnad tilkommer) ridning, dykking, havkajakk og solnedgangs-seiling blant annet. Reiselederen kan gi flere tips og råd.

Dag 12. Tamarindo.
Ledig dag.

Dag 13. Tamarindo.
Ledig dag.

Dag 14. Hjemreise.
I dag er det for hjemreise. Buss fra Tamarindo til San José flyplass i tilslutning til flyavgang.

Dag 15. Hjemkomst.
Ankomst Europa. Videre fly til Skandinavia.

Dette er inkludert i reisen

• Fly til San José t/r
• 13 overnattninger på hotell
• 13 frokoster
• 7 lunsjer
• 7 middager
• TEMAs reiseleder
• Lokal transport i moderne og luftkondisjonerte busser
• Motorkanoer i regnskogen
• Inngangsbilletter ifølge program
• Ubegrenset mengder vann på bussen

REISE FAKTA

Dag 1
Avreise fra Skandinavia til San José og Costa Rica. Flymåltider inkludert. Ankomst till San José flygplatsen på kvelden. Busstransfer til hotellet, ca 16 km. To overnattinger på hotell i San José. Middag inkludert.

Dag 2
Bussutflykt San José – Irazú – Besøk på vulkanen Irazú og San Josés gullmuseum, ca 125 km. Frokost og lunsj inkludert.

Dag 3
Buss San José – Pavona ca 159 km. Båt fra Pavona til Tortuguero. Besøk i Tortuguero og på et skilpaddemuseum. Tre overnattinger på hotell i Tortuguero. Frokost, lunsj og middag inkludert.

Dag 4
Båtutflukter i Tortugueros nasjonalpark morgen og ettermiddag. Frokost, lunsj og middag inkludert.

Dag 5
Ledig dag. Frivillig naturvandring i jungelområdet rundt hotellet. Frokost, lunsj og middag inkludert.

Dag 6
Båt fra Tortuguero – Pavona . Buss Pavona – Guapiles – Sarapiqui, ca 155 km. Lunsj i Guapiles. En danseleksjon. To overnattinger på hotell i Sarapiqui. Frokost, lunsj og middag inkludert.

Dag 7

Besøk på ananas- og kakaoplantasje. Ledig ettermiddag med mulighet for å teste rafting. Frokost og middag inkludert.

Dag 8
Buss Sarapiqui – Arenal, ca 111 km. Besøk ved La Selvas biologiske stasjon. 3 kilometers regnskogsvandring, besøk i La Fortuna og på en kaffeplantasje. To overnattinger på hotell i Arenal. Frokost og middag inkludert.

Dag 9

Utflukt med buss till Arenals naturreservat. 3 kilometers spasertur på morgenen blant tretoppene. Besøk hos en costarikansk familie. Bad i varma kilder. Frokost, lunsj og middag inkludert.

Dag 10
Buss Arenal – Palo Verde – Tamarindo, ca 210 km. Elvebåtsutflukt ca 2,5 time. Frokost og lunsj inkludert.

Dag 11
Ledig dag i Tamarindo. Frokost inkludert.

Dag 12

Ledig dag i Tamarindo. Frokost inkludert.

Dag 13

Ledig dag i Tamarindo. Frokost inkludert.

Dag 14
Hjemreise. Buss Tamarindo – San José flyplass, ca 246 km. Fly til Europa. Frokost og flymåltider inkludert.

Dag 15

Ankomst til Europ i løpet av dagen. Videre fly Skandinavia. Flymåltider inkludert.

Costa Rica

Innbyggere 4, 8 millioner
Flateinnhold 51 100 km²
Valuta Colon
Religion Katolisme, voksende minoritet av protestantiske vekkelsesbevegelser, tradisjonelle lokale religioner.
Språk Spansk er det offisielle språket. I tillegg finnes det et fåtall indianerdialekter

Viktig om reisen

Prisen inkluderer
Flyreise t/r San José, TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entrèer og reisens transporter ifølge dagsprogrammet, om ikke annet er angitt.

Valuta
Costaricansk colón (CRC). For mer informasjon om valuta og kurs kontakt bank- eller vekslingskontor.

Driks
Driks er ikke inkludert i reisens pris. TEMAs reiseleder samler inn 80 USD ved reisens start, og tar seg av fordelingen til sjåfører, lokalguider, bagasjebærere og restaurantpersonale ved felles måltider m.fl.

Klima
Informasjon om klima og aktuelle værprognoser finner man blant annet på yr.no, bbc.com og cnn.com.

Klær og utstyr
Det kan forekomme regn, først og fremst i regnskogen, så en regnponcho er praktisk å ta med seg. Vanlig regntøy blir ofte dessverre for varmt å ha på seg.

På dagtid beveger du deg i lette (og lettvaskede) bomullsklær, men det kan være bra å ha med en varmere genser/jakke for svalere kvelder. Også når du vandrer ved vulkaner og i regnskog på høy høyde kan det være godt med langbukser og en langermet genser f.eks en treningsoverall el.l., da temperaturen kan gå ned mot 16–18 grader på kveldene og det kan blåse en del.

På utfluktene kan et hodeplagg være godt å ha da solen er veldig sterk her.

Glem ikke badetøy og badehåndkle.

Du vandrer i byer og landsbyer, streiftog i naturen og klatrer på ruiner som noen ganger kan være fuktige; bra sko med gummisåle anbefales. På vulkanen Irazú kan en vindjakke være bra å ha med.

Ved besøk i Tortuguero kan man låne gummistøvler på plass for å kunne vandre i jungelen.

Ta også med en liten ryggsekk til å ha på utflukter som inneholder; kamera, solkrem, myggspray, vann og regnponcho.

Med forbehold om endringer

Hotell/overnatting

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Trygghet gjennom reisegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.