Australia og New ZealandOseanias favoritter

Å få mulighet til å oppleve koalaer i tropisk regnskog, Great Barrier Reef, Ayers Rock, vindistrikt, maorikultur og pingviner på en og samme reise, kan virke som en uoppnåelig drøm. Men vår rundreise til Australia og New Zealand har alt dette! Naturen er storslått, kontrastene enorme og byene spesielle. Vi besøker for eksempel Melbourne som kalles Capital of Cool og Auckland, som med sin havn kalles for The City of Sails. På veien hit får vi også et innholdsrikt og behagelig opphold i Singapore.  For deg som søker en minnerik "en-gang-i-livet-reise" kan dette knapt bli bedre. 

Reisefakta

Land: Singapore, Australia, Nya Zeeland

Reisetype: Rundreiser

Reiselengde: 24 dager

Størrelse på gruppen: 20-28 personer

Visum kreves : Ja

Høydepunkter

  • Snorkling på Great Barrier Reef
  • Uluru i både soloppgang og solnedgang
  • Rottnest Island med sin endemiske quokka
  • Naturopplevelser på Coromandelhalvøya
  • Maorikultur og opplevelser i Rotorua

Viktig om reisen

Prisen inkluderer
Fly Singapore (via London) – Cairns – Ayers Rock – Alice Springs – Melbourne – Auckland – Queenstown – Sydney – Singapore – Skandinavia, del i dobbeltrom og TEMAs reiseleder. Øvrige transporter, måltider, entréer og samtlige utflukter ifølge program dersom ikke annet er angitt. 

Valuta

Australsk dollar (AUD)
New Zealandsk dollar (NZD)
Singaporsk dollar (SGD)

De vanligste bank- og kredittkortene aksepteres i de fleste butikkene. Minibanker finnes. Beregn ca. 60 australske dollar, respektive 60 new zealandsk dollar per dag til diverse småutgifter og mat og drikke som ikke er inkludert. Kontakt bank- eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.

Klima og bekledning
Årstidene i Australia og New Zealand er de motsatte av våre på den nordlige halvkule. Ettersom Australia og New Zealand er vidstrakte land med store avstander er det store lokale variasjoner i klimaet. Fra november til mars er det varmt i hele Australia, fuktig med tropisk regn i nord. Klimaet på New Zealand er subtropisk på Nordøya er subtropisk der det også normalt er høyere gjennomsnittstemperatur enn på Sørøya som har et mer "skandinavisk lignende" klima. Informasjon om klima og aktuelle værprognoser finner man blant annet på yr.no, bbc.com og cnn.com.

Lette og luftige bomullsklær samt et par sko av typen sandaler egner seg best når vi besøker storbyer og på bussreisene. Unngå syntetiske klær og trange jeans. En varm genser/jakke kan komme godt med om kvelden og evt. i bussen der luftkondisjonering kan oppleves som kald/trekkfull. Regntøy, gode sko, hodeplagg, solbriller, høy solfaktor, shorts, badetøy og badehåndkle er også viktig å ta med. For vandringer og spaserturer anbefaler vi å ta med bekvemme/vel inngåtte joggesko el.l med gummisåler. Både i Australia og New Zealand er det en relativt avslappet dress-code så slips er ikke nødvendig.

Driks
På denne reisen er felles driks ikke inkludert. Du bør i stedet beregne SGD 10, AUD 25 och NZD 15 for driks til felles aktiviteter og måltider, samt til sjåfører, lokalguider og bagasjebærere. TEMAs reiseleder samler inn drikspengene ved starten av reisen og porsjonerer deretter ut til berørte personer på respektive destinasjon.  

Vær oppmerksom på
Både Australia og New Zealand har meget strenge regler på forbud mot innførsel av frukt, grønnsaker, fersk mat m.m. Ved ankomst Australia fyller du ut et skjema der du får spørsmål om akkurat dette. All bagasje blir screenet ved innreise. Om det skulle vise seg at du har noen av ovennevnte varer med deg, finnes det søppelbeholdere der du kan kaste det.

Landene har også strenge regler for innføring av tobakk; kun 25 gram tobakksprodukter kan innføres tollfritt i Australia, på New Zealand 50 gram. Denne mengden gjelder uansett hvor og når den er innkjøpt, og uansett om den fraktes i håndbagasjen eller den innsjekkede bagasjen. Bøter gis dersom dette ikke etterfølges.

Innenriksfly
På innenriksflyene gjelder maks bagasjevekt 23 kg/person. Flybilletten Auckland - Queenstown billetteres lokalt og denne flybilletten mottar du på plass av TEMAs reiseleder.

The Outback
Litt informasjon om dine dager i The Outback:
Det kan bli veldig varmt i Red Centre/The Outback, blant annet i området Ayers Rock/Uluru til Alice Springs. Det er derfor viktig å drikke mye vann, normalt anbefales 2–3 liter (ca. 10–12 glass) per dag.

Ta med gode tursko, kamera, et hodeplagg og solfaktor, vannflaske, lommelykt, innsektsmiddel. Ved Ayers Rock er det mye fluer.

Avgift til nasjonalparkene Uluru og Kata Tjuta på 25 australske dollar er selvfølgelig inkludert. Andre ekstra aktiviteter, blant annet kamelriding (5 australske dollar), helikoptertur Uluru (120–160 australske dollar), helikoptertur Kings Canyon (50–400 australske dollar). De ekstra aktivitetene bestilles og betales på stedet.

Hotellalternativ
Vi har flere avreiser og på disse kan det være andre hotellalternativer på noen destinasjoner. Vi tar forbehold om endringer, men kan allerede nå informere om alternativer for de hotell som er beskrevet på hotellisten på vår hjemmeside (til høyre):

For avreiser fom oktober 2019 bor vi i Cairns på Bailey**** (åpner 2019). 

2020-02-08 bor vi på deluxe-resorten Desert Gardens.

Hotell/overnatting

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreisested Pris Status
2020-10-17 24 dager Australia og New Zealand Oslo 87 150 NOK 2 plasser igjen Bestill
2021-01-16 24 dager Australia og New Zealand Oslo 88 490 NOK 4 plasser igjen Bestill
2021-02-20 24 dager Australia og New Zealand Oslo 88 490 NOK 4 plasser igjen Bestill
2021-03-13 24 dager Australia og New Zealand Oslo 87 690 NOK 4 plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

  • TEMAs reiseledere
  • Nøye utvalgte fly & hotell
  • Utvalgte måltider
  • Inngangsbilletter ifølge program
  • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.