Sør-Amerika - en reise over AndesfjelleneBuenos Aires, Santiago og Rio

Reisen over Andene starter i livlige Buenos Aires. Deretter tar vi oss til Patagonias bresjøer forbi vulkaner og gjennom svale regnskoger. Fiskemarked ved Stillehavet, vinsmaking i Casa Blancadalen og i Sør-Amerikas vinmekka Mendoza. Etter Iguazús gigantiske fossefall avsluttes rundreisen med noen herlige dager i Rio de Janeiro ved Copacabana. 

Reisefakta

Land: Argentina, Brasil, Chile

Reisetype: Rundreiser

Reiselengde: 17 dager

Størrelse på gruppen: 15-24 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Buenos Aires og Tango
 • Patagonias alpelandskap
 • Mat og vin i Mendoza
 • Fossefallene i Iguazu
 • Rio de Janeiro

Dagsprogram
2022-2023

Dag 1. Avreise til Buenos Aires
Avreise fra Skandinavia til Buenos Aires via Frankfurt. Ankomst neste dag.


Dag 2. Buenos Aires
Etter flyreisen og pass- og tollformaliteter blir du møtt av reiselederen og lokalguiden på flyplassen. Turen går videre med buss til et hotell i sentrum for innsjekking. TEMA har valgt å høyne hotellkvaliteten på denne reisen i forhold til tidligere sesonger, så du bor nå på noen av de beste hotellene med best mulig beliggenhet i løpet av hele rundreisen.

Buenos Aires ble grunnlagt på 1500-tallet, og ligger mellom Pampas sletteland i sør og den brede Rio de la Plata i nord.Byens sentrale deler har beholdt sin opprinnelige byplan med gater og kvartaler gruppert rundt et torg, Plaza de Mayo. I årenes løp har antall bydeler stadig økt, og det er disse barrios som gir byen sin sjarm. Ettermiddagen vies til en byrundtur i denne metropolen som skiller seg fra øvrige sør-amerikanske byer. Her setter den selvbevisste porteñoen, havnebybeboeren, sitt preg på det pulserende forretnings- og gatelivet.

Resten av dagen er fri til egne aktiviteter frem til vår felles middag.


Dag 3. Middag med Tangoshow
Det finnes mye å gjøre og se i Buenos Aires, byen har noe for alle interesser og smaker. Flere flotte kunstmuséer lokker sikkert de kunstinteresserte. For de som liker mat byr hovedstaden på mange spennende muligheter å fordype seg i den argentinske matkulturen. Mangler du noe til din forestående reise så finner du med all sannsynlighet det akkurat her. Dagen er fri til egne aktiviteter og streiftog. Sjekk med din reiseleder så kan du få interessante tips og råd.

Kvelden byr på tangoshow og middag.


Dag 4. Bariloche - Argentinas alper
Vi forlater Buenos Aires for å reise videre med innenriksfly til Patagonia, nærmere bestemt til San Carlos de Bariloche i sørvestre Argentina. Her møter vi et storslått alpint landskap med høye fjell og glitrende bresjøer. Bariloche ble opprinnelig dannet som et handelssenter mellom Argentina og Chiles nybyggere og Patagonias indianere. I 1903 ble området erklært som nasjonalpark for at man skulle beskytte landskapet rundt innsjøen Nahuel Huapí med sin unika flora og fauna.


Dag 5. Regnskoger og bresjøer
I dag tas vi med til Chile via Andesfjellenes bresjøer. Vi starter tidlig med båt fra Puerto Pañuelo, og reiser circa 1,5 time gjennom en av Puerto Huapísjøens fjorder til Puerto Blest. Her er fjellveggene hvitkledde fra fossefall. En kort busstur tar oss til Puerto Alegre hvor en ny båttur venter oss på innsjøen Frias. Vannet er selvlysende i grønne farger og gir en spesiell effekt. Etter grensestasjonen Peulla hvor vi spiser lunsj, er vi framme i Chile. Nå tar vi fatt på dagens siste båttur, cirka to timer. Sent på ettermiddagen kommer vi til chilenske Puerto Varas for overnatting. En minnerik dag med enestående inntrykk har kommet til sin slutt.


Dag 6. Tyske nybyggere og fiskemarked
Dagen starter med en utflukt til havnebyen Puerto Montt ved Stillehavet. Her kan man besøke fiskehallene nede i havnen og besøke det rike utvalget av fisk og skalldyr som hentes opp fra havet utenfor.

Dagen inneholder også et besøk i den lille «tyske» byen Frutillar ved vulkaninnsjøen Llanquihue. Frutillar ble grunnlagt i 1856 av tyske kolonimakten, noe som også setter sitt preg på arkitekturen. Kvelden ledig for egne aktiviteter.


Dag 9. Fra Santiago de Chile til Mendoza

Dagen inneholder en uforglemmelig reise østover tilbake til Argentina over Andesfjellene, fra Santiago de Chile til Mendoza. Først går det oppover gjennom vekslende ørkenlignende stepper og frodig jordbrukslandskap. Like før den chilensk-argentinske grensen passeres det velkjente skistedet Portillo.

På kvelden ankommer vi oasen og Sør-Amerikas mat- og vinmekka, Mendoza. Her bor vi to netter.


Dag 10. Mendoza – Sør-Amerikas mat- og vinmetropol

Allerede på 1500-tallet, da de første europeiske nybyggerne kom hit, begynte man å produsere vin i liten skala, men etter at Mendoza fikk jernbaneforbindelse med Buenos Aires i 1885 skjøt vinproduksjonen fart. Klimaet, det fordelaktige jordsmonnet, den kunstige vanningen, satsningen på ny avansert teknologi og høye kvalitetskrav plasserer i dag Mendozas viner høyt på rangstigen. Om formiddagen fordyper vi oss i Mendozas viner og besøker en av byens mest velrenommerte vingårder, der vi også nyter en herlig lunsj. Dagen inneholder også en kortere

byrundtur i denne interessante byen.


Dag 11. Iguaçus mektige fossefall

Nye opplevelser venter. Neste mål er Iguazú, eller som det skrives i Brasil – Iguaçu. Her ligger Sør-Amerikas største fossefall, som i overdådighet overgår både Niagara- og Victoriafallene. Flyet dit går via Buenos Aires.

På kvelden spiser vi en felles middag


Dag 12. Foz de Iguaçua

Med en bredde på mer enn 2,5 kilometer styrter elven ut i 275 separate fossefall. Lenger nede møter fossen den enorme Paranáelven. Gjennom et system av gangveier kan du se fallene fra alle tenkelige vinkler. Høydepunktet blir møtet med den såkalte "Djevelens strupe", et frådende vidunder av et fossefall der du virkelig får oppleve naturkreftene på nært hold. Fossefallene utforskes fra både den Brasilianske- og Argentinske siden for å få den beste opplevelsen av dette kunstverket. Det blir også tid til en utflukt til den enorme Itaipudammen og kraftverket som ble bygget i Paranáelven. Det er Sør-Amerikas og et av verdens største damanlegg for strømforsyning.


Dag 13. Byrundtur i Rio de Janeiro

Allerede ved innflyvningen kjenner du byens magiske tiltrekningskraft. Dersom været tillater det, får du se den fantastiske kyststripen med bukter, klipper, vakre sandstrender og små øyer. Portugiserne var de første europeere som kom til denne grønne og kuperte kyststripen i januar 1502. I den tro at den enorme Guanabarabukten var en elvemunning, døpte de ganske enkelt stedet til Januarelven, Rio de Janeiro.

Etter ankomst tar vi med en gang en orienteringstur med buss. Vi avslutter med den berømte Sukkertoppen og en fantastisk utsikt over Rios vakre kyst. Hotellet ligger ved verdens mest berømte strand, Copacabana, og her bor vi i tre netter.


Dag 14. På egen hånd i Rio de Janeiro

Fridag til egne aktiviteter. Hvorfor ikke nyte dagen med litt av Rio de Janeiros strandliv, på en av verdens mest kjente strender Copacabana eller bare se på folkelivet fra en av uteserveringene langs stranden.Vi tilbyr flere ekstrautflukter i dag, blant annet til Corcovado, Kristusstatuen og et sambashow. For mer informasjon, les under "Mer om reisen".

På kvelden blir det en felles avskjedsmiddag.


Dag 15. Ledig dag


Dag 16. Avreise fra Rio de Janeiro

Dagen er fri til egen disposisjon frem til avreisen til flyplassen om ettermiddagen.


Dag 17. Ankomst Skandinavia

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r 
• Samtlige overnattinger
• 14 frokoster
• 6 lunsjer
• 6 middager
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1
Skandinavia – Buenos Aires. Flyreise. Mat ombord inkludert.

Dag 2
Ankomst Buenos Aires. Bytur. Middag inkludert. To overnattinger på hotell i Buenos Aires.

Dag 3
Ledig dag for egne aktiviteter og alternative utflukter. Frokost og tangoshow med middag inkludert.

Dag 4
Buenos Aires – Bariloche. Innenriksfly til Bariloche. Utflukt i Bariloche. Frokost og middag inkludert. En overnatting i Bariloche.

Dag 5
Bariloche – Puerto Varas. En reise over Andene med buss og båt. Frokost, lunsj og middag inkludert. To overnattinger på hotell i Puerto Varas.

Dag 6
Utflukt til Puerto Montt og Frutillar. Frokost og lunsj inkludert.

Dag 7
Puerto Varas – Puerto Montt – Santiago. Besøk på lokal fiskemarked. Transfer og flyreise til Santiago. Bytur i Santiago. Frokost inkludert. To overnattinger på hotell i Santiago.

Dag 8
Utflukt til Valparaíso og Viña del Mar med vinsmaking. Frokost og lunsj i Viña del Mar inkludert.

Dag 9
Santiago – Mendoza. Reise over Andene, 40 mil. Frokost og lunsj inkludert. To overnattinger på hotell i Mendoza.

Dag 10
Bytur og besøk på vingård med vinsmaking. Frokost og lunsj inkludert.

Dag 11
Mendoza – Iguazú via Buenos Aires. Utflukt til Iguazúfallene. Frokost og middag inkludert. To overnattinger på hotell i Iguazú.

Dag 12
Utflukt til Iguazúfallene på begge sider – den brasilianske og argentinske, og Itaipúdammen. Frokost og lunsj inkludert.

Dag 13
Avreise til Rio de Janeiro. Bytur med Sukkertoppen. Frokost inkludert. Tre overnattinger på hotell i Copacabana.

Dag 14.
Ledig dag for egne aktiviteter. Frokost og avskjedsmiddag inkludert.

Dag 15
Ledig dag for egne aktiviteter. Frokost inkludert.

Dag 16
Avreise til Skandinavia. Frokost inkludert.

Dag 17
Ankomst Skandinavia.

Argentina

Innbyggere 44 millioner
Flateinnhold
2 766 890 km² 

Valuta Argentinsk peso (ARS) 
Religion Majoriteten er katolikker
Språk Offisielt språk er spansk; italiensk og noen indianerdialekter, for eksempel guaraní snakkes også. 

Brasil

Innbyggere192 millioner

Flateinnhold 8 511 965 km²
Valuta Real
Religion Katolikker 70-80 %, protestanter 10-20 %, øvrige ca 10 %
Språk Portugisisk er det offisielle språket, men i tillegg snakkes det mer enn 150 ulike indianske språk

Chile

Innbyggere 18 millioner
Flateinnhold 756 945 km²
Valuta Peso
Religion Katolisme, voksende protestantisk bevegelse
Språk Spansk er det offisielle språket. De mest talte indianerdialektene er quechua og mapuche

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Fly Skandinavia – Buenos Aires/Rio de Janeiro t/r, innenriksfly og øvrige transporter ifølge program, TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter og entréer ifølge dagsprogrammet. 


Vær oppmerksom på

I Buenos Aires og Rio har du muligheter til å bestille ekstra utflukter og aktiviteter som ikke er inkludert i reisens pris og ordinære program. Du bestiller og betaler disse på plass. Prisen varierer og det vanligste er å betale i US-dollar. TEMAs reiseleder informerer med om dette på plass.

Eksempel på en ekstrautflukter:

Fra Buenos Aires
Utflukt til en typisk gård på Las Pampas
Vi får lære litt mer om livet som gaucho, argentinsk cowboy. Rideoppvisninger og en tradisjonell argentinsk grillunsj er inkludert.
Pris ca. 92 USD.

Utflukt til Tigerdeltaet
Tigerdeltaet er en fascinerende del av den nordlige delen av Buenos Aires, med kanaler og øyer, storslåtte sommerhus og restauranter. Vi ferdes med båt i selve deltaet. Du kan velge med eller uten lunsj.
Pris ca. 65 USD (inkl lunsj).


Fra Rio de Janeiro
Corcovado med statuen av Kristus.
Utflukt til den verldenskjente statuen av Kristus, omtrent 700 moh. Busstransport og taubane inkludert.
Hvis du ble inspirert av utsikten fra Sokertoppen, så er dette besøket logisk. Utsikten er enestående – en uslåelig utsikt over en av verdens vakrest beliggende byer.
Pris ca. 65 USD (hvis ti personer bokar.)

Favelature.
Besøk i en shantytown. Turen gjøres med en favelaguide i jeeper på engelska. Turen har et sosialt fokus. Vi får historie, kriminologi, hverdagsliv, forklaringer og svar på spørsmålene våre.
Pris ca 43 USD

Samba show.
Et fargerikt show med dans og musikk i to timer. Transport inkludert.
Pris ca. 74 USD (hvis 10 personer bokar)

Vær oppmerksom på at prisene kan variere både opp og ned, avhengig av hvor mange som bokar.


Valuta

Brasil: Real (BRL)
Argentina: Pesos (ARS)
Chile: Pesos (CLP)

Lokal valuta gjelder. USD eller EUR er lettere å veksle enn NOK. Kontantuttak er nå mulig i de fleste minibankene. 

Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.

Utgifter du må tenke på er er for de måltider som ikke er inkludert i reisens pris samt drikke til måltider, forfriskninger, ekstrautflukter, personlig driks og kjøp av suvenirer.Driks

Driks for bagasjehåndtering og til felles måltider er inkludert i reisen, men driks til sjåfører og lokalguider er ikke inkludert. Vi anbefaler å beregne 80 USD per person, som reiseleder fordeler til respektive på plass. 


Klima og bekledning

På Internett finner du værprognoser over de fleste stedene vi besøker på reisen. Se f.eks www.bbc.com eller www.yr.no.

Det kan bli kjølig på reisen over Andesfjellenes isbresjøer fra Bariloche til Puerto Varas. Her kan en regn- og vindtett jakke være bra å ha med. 

Atmosfæren i Sør-Amerikas byer er meget uformell og slips benyttes stort sett kun av forretningsmenn i kontortiden. I løpet av dagene beveger du deg enklest med lette, behagelige bomullsklær.

Ta gjerne med en jakke eller kjole å bytte om til på kvelden. Bra og komfortable sko til spaserturer i byer og landsbyer anbefales. 

For øvrig

Vær oppmerksom på at lommetyver forekommer. TEMAs reiseleder gir mer informasjon om dette.

I Iguaçu som er relativt fuktig er det bra å ha med seg myggmiddel. Hør med apoteket ditt.

Ta også med rikelig med våtservietter. Vasker du hendene ofte, kan du unngå mageproblemer.

Hotell/overnatting

Kommentarer

Alternative og nye hoteller forekommer f.o.m november 2020. Disse publiseres her så fort det bekreftes. 

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Komfortabel gruppestørrelse
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.