Sør-Amerika - en reise over AndesfjelleneBuenos Aires, Santiago og Rio

Reisen over Andene starter i livlige Buenos Aires. Deretter tar vi oss til Patagonias bresjøer forbi vulkaner og gjennom svale regnskoger. Fiskemarked ved Stillehavet, vinsmaking i Casa Blancadalen og i Sør-Amerikas vinmekka Mendoza. Etter Iguazús gigantiske fossefall avsluttes rundreisen med noen herlige dager i Rio de Janeiro ved Copacabana. 

Reisefakta

Land: Argentina, Brasil, Chile

Reisetype: Rundreiser

Reiselengde: 17 dager

Størrelse på gruppen: 15-26 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Buenos Aires og Tango
 • Patagonias alpelandskap
 • Mat og vin i Mendoza
 • Fossefallene i Iguazu
 • Rio de Janeiro

Dagsprogram

Dag 1. Avreise til Buenos Aires

Avreise fra Skandinavia til Buenos Aires via Frankfurt. Ankomst dag 2.

Dag 2. Buenos Aires
Etter flyreise, pass- og tollformaliteter blir du ønsket velkommen av TEMAs reiseleder som tar imot deg sammen med en lokalguide. Deretter blir det buss videre til hotellet i sentrum for innsjekking. 

Buenos Aires ble grunnlagt på 1500-tallet mellom Pampas sletteland i sør og den brede Rio de la Plata i nord. Byens sentrale områder har fortsatt den opprinnelige byplanen med gater og kvartaler gruppert rundt et torg, Plaza de Mayo. Gjennom århundrene har antall bydeler stadig økt og det er disse, barrioene, som gir byen sin sjarm.

Ettermiddagen blir viet til en byrundtur i denne metropolen med rundt 12 millioner innbyggere. Byen ligner ikke på noen annen Sør Amerikansk by, og her setter den selvbevisste porteñoen, en havnebyboer, sitt preg på det pulserende forretnings- og gatelivet.

Resten av dagen er fri til egne aktiviteter frem til felles middag.

Dag 3. Middag med tangoshow
Det er mye å se og gjøre i Buenos Aires, for alle interesser og smaker. Byen har flere fine kunstmuseer som er interessante for de kunstinteresserte, og for de som liker mat byr hovedstaden på mange spennende muligheter til å fordype seg i den argentinske matkulturen. Hvis du mangler noe til reisen videre, finner du helt sikkert det også her. Dagen er åpen for egne aktiviteter og opplevelser. Reiselederen kan gi deg gode tips om aktiviteter og shopping.

Om kvelden blir det tangoshow og middag.

Dag 4. Bariloche – Argentinas alper
Vi forlater Buenos Aires for å reise videre med innenriksfly til Patagonia, til San Carlos de Bariloche i sydvestre Argentina. Her blir vi møtt av et storslått alpint landskap med høye fjell og gnistrende isbresjøer. Barlioche ble opprinnelig grunnlagt som et sentrum for handelsutbytte mellom Argentinas og Chiles nybyggere og Patagonas indianer. I 1903 ble Bariloche med områdene rundt erklært nasjonalpark, ettersom de ønsker å frede landskapet rundt innsjøen Nahuel Huapí med dets unike flora og fauna.

Dag 5. Regnskoger og isbresjøer
I dag venter en uforglemmelig reise til Chile via Andesfjellenes isbresjøer. Vi starter tidlig med båt fra Puerto Pañuelo. Deretter kjører vi cirka 1,5 time til Puerto Blest gjennom en av Nahuel Huapísjöns fjorder. En kort bussreise tar oss videre til Puerto Alegro, der enda en båtreise venter på innsjøen Frías. Vannet, som er selvlysende i grønne farger, gir en nesten neonlyslignende effekt.

Etter grensestasjonen Puella, der vi spiser lunsj, kommer vi frem til Chile. Nå er det tid for dagens siste båtreise, cirka 2 timer. Sent om ettermiddagen ankommer vi chilenske Puerto Varas for overnatting. En minneverdig dag med enestående inntrykk er over.

Dag 6. Tyske nybyggere og fiskemarked
I dag drar vi blant annet til Puerto Montt ved Stillehavskysten. Vi besøker fiskehallene nede i havna. Man får følelsen av at havet her er enormt næringsrikt, ettersom alt ser ut til å være dobbelt så stort som vanlig – blåskjell store som små tresko! Grønnsakene er også gigantiske. Hvitløkene ser ut som håndballer. Er det det vulkanske jordsmonnet som gjør det mon tro?

Vi besøker også den "tyske" lille byen Frutillar ved vulkansjøen Llangquihue. Frutillar ble grunnlagt i 1856 av tyske kolonisatorer, som også satt sitt preg på arkitekturen.

Kvelden er fri til egne aktiviteter.

Dag 7. Santiago, La Capital
I forlater vi denne vakre delen av Chile og flyr videre til hovedstaden Santiago de Chile. Vi innleder med en interessant byrundtur og blir kjent med denne dynamiske byen som har Andesfjellene som en meget effektfull bakgrunn. Under rundturen passerer vi kirker, klostre, kolonihus og hypermoderne skyskrapere. En bygning som har etset seg fast i minnene våre er presidentpalasset La Moneda, hvis plass i Chiles moderne tragiske historie er kjent for de fleste. Vi bor sentralt i Santiago på et av byens bedre hoteller.

Dag 8. Valparaiso og Viña del Mar
Dagens utflukt fører ned til Stillehavskysten og Valparaiso, ansett som en av Chiles vakreste byer. Valparaiso er landets viktigste import- og eksporthavn. Nede i havneområdet var sjømannskroene en gang overfylte da båtene kom og gikk, tett omgitt av åser der bebyggelsen klorer seg fast i åssidene. Hver ås er som en liten by i seg selv med små, trange pittoreske gater som gir Valparaiso en helt spesiell sjarm. I dag står disse områdene på UNESCOs verdensarvliste.

Reisen går videre inn i feriestedet Viña del Mar, som i dag er atskilt fra Valparaiso av en smal elv. Her brer sandstrendene seg utover og kanskje du benytter anledningen til å dyppe føttene i Stillehavets kjølige vann etter den felles lunsjen.

Chile har erobret sin plass blant de store vinlandene. I dag drikker man chilenske viner av høyeste kvalitet over hele verden. Klimaet og jordsmonnet gjør forutsetningene nesten perfekte. Vinavlingene omfatter i dag over 100 000 hektar og mange kjente vinhus fra Europa har etablert plantasjer her. Vi benytter muligheten til å besøke noen av vinhusene i området og smaker på noen av produktene deres.

Dag 9. Fra Santiago de Chile til Mendoza
I dag drar vi av sted på en uforglemmelig reise østover tilbake til Argentina over Andesfjellene, fra Santiago de Chile til Mendoza. Først går turen oppover gjennom ørkenlignende stepper variert med blomstrende jordbrukslandskap. Rett før den chilensk-argentinske grensen passerer vi det velkjente skistedet Portillo.

Vi fortsetter i en høyde på over 3000 meter over havet. Like før de varme kildene ved den såkalte Incabroen, Puente de Inca, kan du se den vestre halvklodes og Amerikas høyeste topp, Aconcagua, 6960 meter over havet, skyte høyt opp i himmelen som en enorm hvit gigant. Turen fortsetter østover langs Mendozaelvens eroderte raviner. Naturen er variert og byr på henførende perspektiver og farger.

Etter en uforglemmelig dag ankommer vi oasen og Sør-Amerikas virkelige mat- og vinmekka, Mendoza. Her skal vi bo i to netter.

Dag 10. Mendoza, Sør-Amerikas mat- og vinmetropol
Allerede på 1500-tallet, når de første europeiske nybyggerne kom, begynte de å dyrke vin i liten skala. Når Mendoza fikk jernbaneforbindelse med Buenos Aires i 1885, kom vinproduksjonen inn i en ekspansiv fase. Klimaet, det fordelaktige jordsmonnet, kunstig vanning, satsningen på ny avansert teknologi og høye kvalitetskrav plasserer Mendozas viner svært høyt på rankinglistene i dag. I løpet av formiddagen fordyper vi oss i Mendozas viner og besøker en av byens mest kjente vingårder, der vi også nyter en herlig lunsj. Det blir også en kort byvandring i denne interessante byen.

Dag 11. Iguazús mektige fossefall
Det er på tide å reise videre mot nye opplevelser. Neste mål er Iguazú, eller som det skrives i Brasil – Iguaçu. Her ligger Sør-Amerikas største fossefall, som i storhet overgår både Niagara- og Victoriafallene. 

Om kvelden spiser vi felles middag.

Dag 12. Iguazúfallene
Med en bredde på over 2,5 kilometer kaster Iguazúelven seg utfor 275 separate fossefall som lenger ned slutter seg til den enorme elven Paraná. Gjennom et enormt system av gangstier har du muligheten til å se fallene fra alle tenkelige vinkler. Høydepunktet er møtet med den såkalte "Djevelens strupe", et buldrende vidunder av et fossefall, der vi virkelig får erfare hvor små vi mennesker er sammenlignet med naturkreftene. Vi utforsker fallene fra begge sider – både den Brasilianske og den Argentinske for å få best mulig opplevelse av dette kunstverket i naturen. Vi får også tid til å se det enorme kraftverket Itaipú, som ble bygget i Paranáelven. Det er Sør-Amerikas og en av verdens største damanlegg for strømforsyninger.

Dag 13. Byrundtur i Rio de Janeiro
Allerede ved innflyvningen til Rio kan du føle byens magnetiske tiltrekning. Hvis været tillater det, ser du den fantastiske kystlinjen med svingete viker, klipper, vakre sandstrender og små øyer som glitrer i havet. De første europeerne som kom hit, var portugisere. De ankom denne grønne og kuperte kystlinjen i januar 1502. I den tro at den enorme Guanabarabukten var munningen til en elv, ble stedet helt enkelt døpt til Januarelven, Rio de Janeiro.

Etter ankomst starter vi med en byrundtur med buss og besøker blant annet den berømte Sukkertoppen, hvorfra du kan nyte utsikten over Rios vakre kyst.

Hotellet ligger ved verdens kanskje mest berømte strand, Copacabana, på den berømte Atlanterhavsavenyen, Avenida Atlântica, med de typiske steinhellene i basalt- og kalkstein.

Vi bor her i tre netter.

Dag 14. På egen hånd i Rio de Janeiro
Fridag til egne aktiviteter. Hvorfor ikke nye strandlivet i Rio de Janeiro på verdens mest kjente sandstrand, Copacabana, eller studere folkelivet fra noen av uteserveringene langs stranden. Vi kan tilby flere ekstrautflukter i dag, blant annet til Corcovado, Kristusstatuen og et sambashow. For mer informasjon, les under "Viktig om reisen".


Dag 15. Fridag
Fridag. Om kvelden venter en avskjedsmiddag.

Dag 16. Avreise fra Rio de Janeiro
Fridag til egne opplevelser frem til avreisen til flyplassen om ettermiddagen.

Dag 17. Ankomst Skandinavia
Ankomst Skandinavia.


Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r 
• Samtlige overnattinger
• 14 frokoster
• 6 lunsjer
• 6 middager
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1

Skandinavia – Buenos Aires. Flyreise. Mat om bord er inkludert.

Dag 2
Ankomst Buenos Aires. Byrundtur. Middag er inkludert. To overnattinger på hotell i Buenos Aires.

Dag 3
Fridag for egne aktiviteter og alternative utflukter. Frokost og tangoshow med middag er inkludert.

Dag 4
Buenos Aires – Bariloche. Innenriksfly til Bariloche. Utflukt i Bariloche. Frokost og middag er inkludert. En overnatting i Bariloche.

Dag 5
Bariloche – Puerto Varas. En reise over Andesfjellene med buss og båt. Frokost, lunsj og middag er inkludert. To overnattinger på hotell i Puerto Varas.

Dag 6
Utflukt til Puerto Montt og Frutillar. Frokost og lunsj er inkludert. Besøk på lokalt fiskemarked.

Dag 7
Puerto Varas – Puerto Montt – Santiago. Transport og flyreiser til Santiago. Byrundtur i Santiago. Frokost er inkludert. To overnattinger på hotell i Santiago.

Dag 8
Utflukt til Valparaíso og Viña del Mar med vinsmaking. Frokost og lunsj i Viña del Mar er inkludert.

Dag 9
Santiago – Mendoza. Reise over Andesfjellene, 40 mil. Frokost og lunsj er inkludert. To overnattinger på hotell i Mendoza.

Dag 10
Byrundtur og besøk på vingård med vinsmaking. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 11
Mendoza – Iguazú. Utflukt til Iguazúfallene. Frokost og middag er inkludert. To overnattinger på hotell i Iguazú.

Dag 12
Utflukt til Iguazúfallene på begge sider – den brasilianske og argentinske, og Itaipúdammen. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 13
Avreise til Rio de Janeiro. Byrundtur med Sukkertoppen. Frokost er inkludert. Tre overnattinger på hotell i Copacabana.

Dag 14
Fridag for egne aktiviteter. Frokost er inkludert.

Dag 15
Fridag for egne opplevelser. Frokost og avskjedsmiddag er inkludert.

Dag 16
Avreise til Skandinavia. Frokost er inkludert.

Dag 17
Ankomst Skandinavia.

Argentina

Innbyggere 44 millioner
Flateinnhold
2 766 890 km² 

Valuta Argentinsk peso (ARS) 
Religion Majoriteten er katolikker
Språk Offisielt språk er spansk; italiensk og noen indianerdialekter, for eksempel guaraní snakkes også. 

Brasil

Innbyggere192 millioner

Flateinnhold 8 511 965 km²
Valuta Real
Religion Katolikker 70-80 %, protestanter 10-20 %, øvrige ca 10 %
Språk Portugisisk er det offisielle språket, men i tillegg snakkes det mer enn 150 ulike indianske språk

Chile

Innbyggere 18 millioner
Flateinnhold 756 945 km²
Valuta Peso
Religion Katolisme, voksende protestantisk bevegelse
Språk Spansk er det offisielle språket. De mest talte indianerdialektene er quechua og mapuche

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Fly Skandinavia – Buenos Aires/Rio de Janeiro t/r, innenriksfly og øvrige transporter ifølge program, TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter og entréer ifølge dagsprogrammet. 


Vær oppmerksom på

I Buenos Aires og Rio har du muligheter til å bestille ekstra utflukter og aktiviteter som ikke er inkludert i reisens pris og ordinære program. Du bestiller og betaler disse på plass. Prisen varierer og det vanligste er å betale i US-dollar. TEMAs reiseleder informerer med om dette på plass.

Eksempel på en ekstrautflukter:

Fra Buenos Aires
Utflukt til en typisk gård på Las Pampas
Vi får lære litt mer om livet som gaucho, argentinsk cowboy. Rideoppvisninger og en tradisjonell argentinsk grillunsj er inkludert.

Utflukt til Tigerdeltaet
Tigerdeltaet er en fascinerende del av den nordlige delen av Buenos Aires, med kanaler og øyer, storslåtte sommerhus og restauranter. Vi ferdes med båt i selve deltaet. Du kan velge med eller uten lunsj.

Fra Rio de Janeiro

Corcovado med Kristusstatuen.
Utflukt til den sagnomsuste Kristusstatuen, drøye 700 moh. Busstransport og taubane inkludert.
Hvis du ble inspirert av utsikten fra Sukkertoppen, så er dette besøket et must. Hvis været er med oss, får du enda en magisk utsikt over en av verdens vakreste byer.

Favelatur.
Besøk i en favela. Turen gjøres med spesialutdannet favelaguide i jeep. Turen har et sosialt fokus. Vi får historie, kriminologi, hverdagsliv, forklaringer og svar på spørsmålene våre.

Samba show.
Et fargesprakende show med dans og musikk i to timer. 

Vær oppmerksom på at prisene kan variere både opp og ned, avhengig av hvor mange som bestillerValuta

Brasil: Real (BRL)
Argentina: Pesos (ARS)
Chile: Pesos (CLP)

Lokal valuta gjelder. USD eller EUR er lettere å veksle enn NOK. Kontantuttak er nå mulig i de fleste minibankene. 

Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.

Utgifter du må tenke på er er for de måltider som ikke er inkludert i reisens pris samt drikke til måltider, forfriskninger, ekstrautflukter, personlig driks og kjøp av suvenirer.Driks

Driks for bagasjehåndtering og til felles måltider er inkludert i reisen, men driks til sjåfører og lokalguider er ikke inkludert. Vi anbefaler å beregne 80 USD per person, som reiseleder fordeler til respektive på plass. 


Klima og bekledning

På Internett finner du værprognoser over de fleste stedene vi besøker på reisen. Se f.eks www.bbc.com eller www.yr.no.

Det kan bli kjølig på reisen over Andesfjellenes isbresjøer fra Bariloche til Puerto Varas. Her kan en regn- og vindtett jakke være bra å ha med. 

Atmosfæren i Sør-Amerikas byer er meget uformell og slips benyttes stort sett kun av forretningsmenn i kontortiden. I løpet av dagene beveger du deg enklest med lette, behagelige bomullsklær.

Ta gjerne med en jakke eller kjole å bytte om til på kvelden. Bra og komfortable sko til spaserturer i byer og landsbyer anbefales. 

For øvrig

Vær oppmerksom på at lommetyver forekommer. TEMAs reiseleder gir mer informasjon om dette.

I Iguaçu som er relativt fuktig er det bra å ha med seg myggmiddel. Hør med apoteket ditt.

Ta også med rikelig med våtservietter. Vasker du hendene ofte, kan du unngå mageproblemer.

Hotell/overnatting

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Komfortabel gruppestørrelse
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.