Alt om reisen

Bagasje

BAGASJE – GENERELLE REGLER

Generelle regler angående bagasje er følgende: 

Charterfly – 20 kg inkludert håndbagasje
Rutefly      – 20 kg + håndbagasje

Noen flyselskap har dog unntak. Søk opp ditt flyselskap og se om de har andre regler i forhold til ovenstående informasjon. For overvekt i forhold til tillatt bagasjemengde kan du bli tvunget å betale dette direkte til flyselskapet. 

Du kan maksimalt medbringe en håndbagasje med målene 55x40x23 og veie maksinalt 5 kilo. På grunn av røntgenutstyr på mange flyplasser kan ufremkalt film ødelegges ødelegges dersom den pakkes inn i innsjekket bagasje. Vi anbefaler derfor at man pakker all film i håndbagasjen.

Husk å pakke verdisaker, uerstattelige dokumenter, livsviktige medisiner og medisinsk utstyr i håndbagasjen. Vi ber deg benytte de bagasjelapper du har fått tilsendt med ditt reisebevis. Fyll i disse med navn og hjemmeadresse og fest disse på din bagasje. Dette underletter bagasjehåndteringen på flyplasser og hotell i løpet av din TEMA-reise.

Håndbagasjen må aldri inneholde skarpt eller spiss metall: Kniver eller våpenlignende gjenstander. Innsjekket bagasje skal ikke inneholde saker som kan bli skadet under flyvningen (f.eks. flasker) eller varer som er dårlig innpakket.

Etter nye regler som ble innført fra norske flyplasser i 2006, begrenses den mengde væske som man kan ta med i sin håndbagasje på flyet. (Bagasje som sjekkes inn påvirkes ikke av disse nye reglene). Væske, kremer, gelèer og sprayer i beholdere som rommer max 100 ml (1 dl) får tas med i håndbagasjen. Disse flaskene, boksene, tubene osv skal plasseres i en gjennomsiktig en-liters pose, som skal være lukket. Det er tillatt å medføre en (1 st) en-liters pose per passasjer som har billett/boardingkort. Du kan også ta med medisiner som er nødvendige under reisen (Resept samt legeerklæring kan behøves).  

Dessuten kan du ta med :
Medisiner som behøves under reisen. Resept, samt legeærklering kan være nødvendig å medbringe.

Her kan du lese reglene for håndbagasje »

Forsinket/skadet eller bortkommet bagasje

Erstatning for skadet eller bortkommen bagasje er begrenset. Skadet bagasje må reklameres skriftlig innen syv dager og forsinket/bortkommen bagasje innen 21 dager. 

Ved lengre flyforsinkelser på utreisen utgår erstatningen ifølge bransjepraksis for pakkereiser. Dette skjer ved forsinkelser som overstiger åtte timer ved ankomst til reisemålet. Du som reisende beøver ikke å kontakte oss for å få denne erstatningen. En bekreftelse sendes ut til den personen som er betalingsansvarlig for reisen og til den adresse som er oppgitt på bestillingen. Du kontakter selv det flyselskap som du reiste med for å få informasjon om erstatning. Vi gjør oppmerksom på at flyselskapene kun utbetaler et begrenset beløp til erstatning for skade på/tap av bagasje.

Erstatning for skade
EØS-avtalen regulerer og eventuelt begrenser transportørens/flyselskapets skadeerstatningsansvar for dødsfall eller skade, for bagasje som blir ødelagt, mistes eller skades og for forsinkelser. 

 

 

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.