Alt om reisen

REISEGARANTI

TEMAs moderselskap Jambo Tours Scandinavia AB har stilt en lovbestemt garanti for TEMA i samsvar med den svenske reisegarantiloven, som gjelder ved kjøp av pakkereisen. Denne loven gjelder for reisende med TEMA fra alle nordiske land. En pakkereise er et arrangement som består av en transport sammen med innkvartering eller noen av disse tjenestene i kombinasjon med en turisttjeneste som f.eks. leie av bil eller inngang til en fornøyelsespark, om reisen varer mer enn 24 timer eller inneholder en overnatting. Reisen skal selges til en helhetspris eller til ulike priser, som er knyttet til hverandre. Dersom en pakkereise blir avbrutt eller innstilt kan erstatning utbetales fra reisegarantien. Ved kjøp av kun innkvartering gjelder ikke denne loven. Kun en flybillett med rutefly er ikke beskyttet av reisegarantien. Reisegarantien gjelder for privatpersoner og firma som har kjøpt en pakkereise. 

Bestemmelser om reisegaranti finnes i reisegarantiloven. EU-direktivet om pakkereiser (90/314/EEG) ble innført i svensk rett gjennom loven om pakkereiser og reisegarantiloven. Direktivet tar sikte på å samordne og øke det europeiske forbrukervernet.

Spørsmål som gjelder reisegarantiloven besvares av Kammarkollegiet på telefon +46 8 700 08 00. Informasjon finnes også på Kammerkollegiets hjemmeside

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.