Alt om reisen

Sykle med TEMA

Hvordan er det å sykle med TEMA?

Det er en ting vi gjerne vil forklare med det samme. Sykkelturene vi arrangerer er ikke ment som treningsøkter eller sykkelløp for sportsfantaster. Med andre ord er det viktigste ikke å forflytte seg fra A til B på kortest mulig tid. Vi velger selv å se turene som rundreiser på sykkel, og den viktigste ingrediensen i alle reisene våre er reisemålet og dets magi. Du nyter av naturen rundt deg, stedene vi besøker, maten vi spiser og menneskene vi møter.

På utvalgte steder samler reiselederen eller den lokale guiden gruppen og deler sine kunnskaper om flora, fauna, kultur eller historie med oss. Noen dager spiser vi piknik ute, der du får smake på lokale delikatesser.

Vi i TEMA har et tett samarbeid med reiseledere og lokale eksperter for at du skal få mulighet til å oppleve de fineste sykkelveiene og de vakreste stedene. På nesten alle sykkelturene har vi en følgebil som transporterer bagasjen, og en mekaniker som raskt kan reparere punkteringer og stille inn seter.  Alt dette gjør vi for at du skal få mulighet til å slappe av og bare nyte av turen. Som på alle reisene våre, er de fleste måltidene inkludert i prisen. Det samme gjelder inngangsbilletter og en del andre ekstrautgifter.

 

Hvilken sykkeltur passer meg best?

Som kjent tilbyr moder jord utallige miljø- og terrengvariasjoner. Derfor kan noen av sykkelturene oppleves som mer krevende enn andre, med lengre dagsetapper og mer kuperte sykkelveier. Derfor har vi valgt å dele inn sykkelturene i ulike nivåer, med utgangspunkt i utfordringen som vi mener de ulike turene tilbyr. Slik håper vi at skal være enklere å finne en tur som passer akkurat deg.

Hvor lett eller krevende en sykkeltur oppleves, er jo veldig individuelt. Vi tar med flere ulike faktorer i evalueringene for at utfordringsnivået skal bli så realistisk som mulig. Vi tar selvsagt hensyn til hvor kupert terrenget er, hvor lange dagsetappene er og høydemeter over havet. Men vi ser også på underlaget, temperaturen, luftfuktigheten og om reisemålet ofte preges av kraftig vind.

Noen ganger har vi valgt å gjøre små kompromisser for å komponere de beste og vakreste sykkelrutene. Derfor kan en tur på et bestemt nivå, i enkelte tilfeller, inneholde en delstrekning som vi mener er mer krevende. I slike tilfeller angir vi dette i informasjonen om reisen, på tema-reiser.no. På disse strekningene har vi mulighet til å dele opp gruppen og tilby en roligere tur for de som ønsker det, fordi vi ofte har en egen reiseleder og en lokal guide med på reisen.

Ta kontakt med oss hvis du er usikker og har spørsmål om nivåene på sykkelturene våre, så hjelper vi deg med å velge riktig reise.

 

Hvor god kondisjon må jeg ha?

Hvis du er frisk, har normalt god kondisjon og er litt vant til å sykle, er du klar for de fleste sykkelturene i utvalget til TEMA. Mindre krevende turer klarer du uten problemer. Et mer krevende nivå betyr også at det stilles høyere krav til kondisjonen din, og hvor vant du er til å sykle. Uansett hvilket nivå du velger for sykkelturen, er tipset vårt at du beveger deg litt mer enn vanlig og tar sykkelturer før du drar, særlig hvis du ikke har syklet på en stund. Jo bedre du er forberedt, jo større glede får du av reisen.

 

Hva slags sykler bruker TEMA?

På de fleste sykkelturene våre bruker vi hybridsykler/bysykler eller terrengsykler, med 12–24 gir og håndbrems. Pedalbrems er ikke så vanlig i utlandet, og det er faktisk bra med tanke på bakkene vi møter på mange av reisemålene. Håndbrems er mer effektivt og enklere å bruke når du har vent deg til det. Det krever mindre kraft og gir kraftigere bremsevirkning. Det er viktig at du bremser med fram- og bakbremsen samtidig.

Hva slags utstyr som følger med syklene varierer mellom reisemålene. De aller fleste syklene har flaskeholder, noen har bagasjebrett. Av og til følger det med en sykkelveske til bagasjebrettet. Ellers anbefaler vi en liten ryggsekk eller midjeveske til å oppbevare ting i. Av sikkerhetsgrunner og for din komfort, anbefaler vi alltid at du tar med egen hjelm, selv om det noen ganger er mulig å låne. Hvis du ønsker å bruke sykkelsko, er det vanligvis mulig å ta med egne SPD-pedaler som du kan få hjelp til å montere.

 

Har dere el-sykler, og hvordan fungerer de?

På flere av sykkelturene er det mulig å angi at man ønsker å bruke el-sykkel. En el-sykkel har nesten samme utseende som en vanlig sykkel, men den er utstyrt med en elektrisk hjelpemotor som gjør at du får ekstra kraft når du trør på pedalene. Med andre ord kan den ikke sammenliknes med en moped, der du sitter stille. Du må selv trø for å få hjelp av hjelpemotorens effekt. Den store fordelen er at du selv kan velge hvor mye du vil anstrenge deg, uansett hvor krevende terrenget er. Hvis du for eksempel velger høy effekt, blir stigningen veldig lett, men du må huske å trø på pedalene. Hvis du aldri har brukt en el-sykkel før, er det likevel lett å komme i gang. Men tenk på at antallet el-sykler kan være begrenset, så vær ute i god tid med eventuelle ønsker.

 

Hva må jeg ta med meg?

Alle opplysninger om sykkelturen, sykler og utstyr finner du på respektive sykkeltur under kategorien Viktig om reisen. Der finner du spesifikke tips for utstyret du trenger på akkurat denne sykkelturen.  Hvis du har andre spørsmål og vil ha hjelp av oss, kan du nå oss via e-post eller telefon.

 

 

God tur ønsker vi i TEMA.


Her finner du en oversikt over TEMAs sykkelturer »

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.