Alt om reisen

Pass og visum


Alle som reiser utenlands
må ha eget pass, også innenfor Schengen der pass må kunne fremvises som legitimasjon. 

For reiser til de fleste land kreves det også at passet må vøre gyldig minimum 6 måneder etter hjemreise. For innreise i noen land kreves det også at du har minst to ustemplede sider i ditt pass. Kontroller at ditt pass er gyldig i god tid før avreeise og bestill nytt pass i god tid dersom dette er nødvendig.

Vær oppmerksom på at et pass, for å være gyldig, ikke kan være skadet. For norske statsborgere kreves visum for innreise i noen land. Se mer informasjon lenger ned på siden.


Passregler inenfor Schengen-avtalen:

 –Ved inn- og utreise i land som står utenfor Schengensamarbeidet skjer kontroll av dine reisedokument inklusive pass på vanlig måte.

Ved inn- og utreise i land som inngår i Schengensamarbeidet skjer ofte ID-kontroll i forbindelse med innsjekkingen. Derimot foretas det ingen passkontroll fra politiets side. Det er likevel gjeldende i mange land at du må kunne bekrefte din identitet og ditt statsborgerskap ved innjekking på hotell eller på anmodning av politi eller andre myndigheter. Pass er i disse tilfellene oftest det eneste gyldige identitetsdokumentet.

Ha alltid med ditt pass

Vi anbefaler derfor at du alltid tar med ditt pass, hvor du enn reiser. Dette gjelder både for barn og voksne.

 – Gyldig pass og visum – ditt ansvar

Det er ditt eget ansvar som reisende å forsikre deg om at du har de dokumenter som er nødvendige for å kunne gjenomføre din reise, slik som pass og visum. Se punkt 7.2 d) i Reisevilkårene. Les mer om hva som gjelder dit du skal reise på politiets nettsider om pass.

Vær oppmerksom på at de av dere som har bestilt kun landarrangement (reise uten fly) på noen av våre TEMA-reiser der det kreves kompletterendde opplysninger, må kontakte oss direkte på passport@temaresor.se for å oppgi nødvendig informasjon.

Det kan også i oen tilfeller være slik at norske statsborgere av utenlandsk opprinnelse ikke automatisk har innreiserett i et land. Kontakt derfor det aktuelle landets ambassade eller konsulat i Skandinavia.

Mer informasjon finnes på Utenriksdepartementets nettsider

Det er den reisendes eget ansvar å innhente visum og inneha gyldig pass for reisen Det er viktig at du som reisende fyller i din egen visumsøknad. TEMA er ikke ansvarlig for følgene av at en reisende mangler pass eller visum. Det er viktig at du som reisende holder deg oppdatert å evenetuelle endringer gjeldende visum før avreise. Dersom det forekommer tvil om pass eller visum skal man alltid kontakte det aktuelle lands ambassade for informasjon om hva som gjelder. 

 

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.