Seychellenes paradisiske øyverdenen reise i paradis

I Seychellenes vakre skjærgård venter et uberørt paradis. Vi bor komfortabelt med helpensjon på en cruiseyacht som tar oss til noen av de flotteste øyene. Vi opplever områdets unike flora og fauna på nært hold og får stifte bekjentskap med både skilpadder og fugler. Selvsagt venter også snorkling og bading for den som vil – ved noen av verdens vakreste strender.

Reisefakta

Land: Seychellene

Reisetype: Cruise

Reiselengde: 11 dager

Størrelse på gruppen: 15-24 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Livet ombord
 • Skilpaddene på Curieuse
 • Fantastiske strender
 • Fuglelivet
 • Besøk i Vallée de Mai

Dagsprogram
2022

Dag 1 – Avreise fra Skandinavia
Vi flyr fra Skandinavia og ankommer Seychellene neste dag.

Dag 2 – Ankomst Mahé, Seychellene
TEMAs reiseleder møter opp på flyplassen for felles bussreise til vårt hotell. Etter innsjekking har du fri til å kople av resten av dagen.

Om kvelden venter felles middag.

Dag 3 – Vi går ombord
Etter frokost på hotellet går ferden til hovedstaden Victoria, også kjent som verdens minste hovedstad – det er en kort spasertur på en times tid fra den ene enden til den andre. Seychellene har historisk sett rukket å være både fransk og brittisk koloni, før de til slutt fikk sin selvstendighet i 1976. Den koloniale arven lever likevel fortsatt på øyene, ikke minst her i Victoria, der flere bygninger viser frem arkitektur som minner om svunne tider. Det velkjente klokketårnet, Big Ben i miniatyr, som ble reist til minne om dronning Victoria på begynnelsen av 1900-tallet, står fast rotet i en av byens gatekryss og tilhører mest sannsynlig et av de mest populære fotoobjektene på øya.

En kort spasertur langs Albert Street tar oss til hjertet av Victoria, det fargesprakende markedet, der lokalbefolkningen samles for å kjøpe fersk fisk, frukt, grønnsaker, urter og krydder. Fisk spises det, av naturlige årsaker, i store mengder på øyene. I løpet av turen vår rundt Mahé vil vi mest sannsynlig se flere enkle stands langs veiene, der lokale fiskere selger nyfangede delikatesser til passerende bilister.

Kristendommen, først og fremst romersk katolisisme, er ikke uventet den dominerende religionen i Seychellene. Her er det også muslimer og hinduer og bare et steinkast fra markedet kan vi se et av de fargerike templene til hinduene. Parallelt med religionen finnes det fortsatt tro på magi, heksekraft og trolldom blant mange og det ses ikke på som noe rart med å besøke en spåmann for eksempel.

Etter lunsj går bussen til Port Victoria, øyas største havn, der cruiseyachten M/Y Pegasos venter på å få ønske oss velkommen ombord. Etter avsluttet innsjekking bys vi på en velkomstdrink, etterfulgt av den viktige sikkerhetsgjennomgangen. Vi forlater Port Victoria for de neste sju nettene og setter kurs mot nærmeste øy, St. Anne, ca. 5 km fra hovedøya. St. Anne er en del av St. Anne Marine National Park, som består av totalt 6 øyer. Vi ankrer opp for natten like utenfor og så er det fritt fram for et avkjølende bad rett fra yachten.

Dag 4 – Curieuse
Tidlig om morgenen forlater vi St Anne og cruiser til neste øy – Curieuse. På denne ubebodde øya lå det for lenge siden en koloni for spedalske, men i dag er den mest kjent som hjemmet til et stort antall seychelliske kjempeskilpadder, Aldabra Giant Tortoise eller Aldabrachelys Gigantea. Nøyaktig som på flere andre øyer i Seychellene arbeides det hardt for å bevare naturen og det lokale dyrelivet. Allerede i 1979 ble øya og vannet rundt til en nasjonalpark. Sammen med en av parkens guider oppdager vi øya til fots, vandrer inn i mangroveskogene og får stifte nærmere bekjentskap med de fantastiske skilpaddene – verdens største art av landskilpadder. Tidligere ble det antatt at arten hadde dødd ut, men heldigvis ble det funnet en stor populasjon på Aldabra-atollen i Seychellene. I dag antas det at antallet har økt til nesten 150 000 individer. Skilpadden sies å kunne bli ca. 200 år og veie inntil 350 kg.

Vi går etter hvert tilbake til stranden og en hyggelig BBQ i skyggen av trærne, fulgt av bading og avkobling. Her blir vi også over natten.

Dag 5 – Cousin Island – Anse Lazio
Vi spiser frokost og kobler av på dekk mens vi cruiser videre mot Cousin Island, en virkelig drømmedestinasjon for fugleelskere. Nesten en kvart million fugler hekker på øya og her er det også flere strender dit havskilpaddene hvert år kommer for å legge sine egg.

Tidligere ble Cousin Island benyttet til dyrking av kokosnøtter, men i 1968 ble øya kjøpt av organisasjonen BirdLife med sikte på å kunne redde den endemiske, seychelliske sangfuglen. Det har vist seg å være et meget vellykket prosjekt. Forvandlingen av øya fra kokosplantasje til et blomstrende, økologisk paradis var også lønnsomt for andre arter, som Seychellshama – også den truet av utrydning. Sammen avlegger vi et besøk i reservatet og får lære oss mere om de ulike artene som lever her.

Om ettermiddagen når vi Seychellenes nest største øy, Praslin. Vi kaster anker utenfor Anse Lazio, ansett som en av de vakreste strendene i verden. Med andre ord er det en drømmeanledning til å ta seg en svømmetur eller to og kanskje teste snorkleutstyret. Vi blir her over natten.

Dag 6 – Aride – St Pierre – Baie St Anne
Morgenens tur går til Aride, den nordligste av Seychellenes granittøyer, som sies å gi et bra bilde på hvordan livet på øyene kan ha sett ut før menneskene bosatte seg her for første gang. Dette er også en av de viktigste fugleøyene i Det indiske hav, med ikke mindre enn 18 forskjellige hekkende arter og det eneste stedet i verden der vi finner Wright’s Gardenia, en buskvekst med vakre og velduftende blomster.

På Aride er de eneste innbyggerne reservatets egne ansatte. Og det er en av disse «rangers» som tar oss med på en oppdagelsesferd til toppen av Aride – der vi får en fenomenal utsikt over øya og havet omkring.

Om ettermiddagen cruiser vi videre mot Pierre Island, som vi når like etter lunsj. Her gjør vi et opphold på noen timer for bading og avkobling. Nå sola er på vei ned, fortsetter vi inn mot Praslin igjen og havnen i Baie St Anne, der vi legger til for natten. Om kvelden blir det middag og festligheter med kreolsk tema ombord.

Dag 7 – Praslin – Felicite eller Grand Soeur – La Digue
Praslin er den nest største av Seychellenes øyer, både når det gjelder flate og et innbyggertall på ca. 6 500 permanent boende. Praslin er en merkbart roligere øy, sammenlignet med Mahé og kjennetegnes av flere luksuriøse hotellområder, mange herlige strender og ikke minst Vallée du Mai, øyas berømte nasjonalpark, som siden 1983 står på UNESCOs verdensarvliste.

I en regnskog som er nesten uforandret siden forhistorisk tid finner vi en Edens hage, med sjeldne planter og dyr som har funnet et fast oppholdssted her. Parken er også en av to steder på jorda, der du får se dobbeltkokosnøtten, Coco de Mer, vokse i sitt naturlige miljø. Palmetrærne kan bli inntil 30 meter høye med vifteformede blader, som danner et grønt tak over nasjonalparken og enorme frukter, som veier opp til 25 kg stykke.

Vi spaserer i ro og mak langs en av parkens vandringsleder, mens vår beleste, lokale guide forteller om dyre- og plantelivet i Vallée de Mai. Vi stifter selvsagt nærmere bekjentskap med dobbeltkokosnøtten og fordyper oss i denne fascinerende palmesortens forplantningsmetode og evnen til å overleve. Med litt flaks kan vi kanskje også få se den sjeldne seychelliske vasapapegøyen, Seychelles Black Parrot, Seychellenes nasjonalfugl, som det i dag finnes snaue 1 000 eksemplarer igjen av.

Etter en spennende utflukt på Praslin cruiser vi østover mot en av øyene Félicité eller Grand Soeur, der avkobling, bading og snorkling står på skjemaet resten av ettermiddagen.

Om kvelden setter vi kurs mot La Digue, den fjerde største av Seychellenes øyer, der vi overnatter i havnen, mens vi venter på en ny, spennende dag.

Dag 8 – La Digue – Moyenne Island
I dag venter en halvdagstur på La Digue, den mest fotograferte og pittoreske av Seychellenes øyer. Sammenlignet med de andre større øyene, Mahé og Praslin, råder det en helt annen atmosfære her – og et helt annet tempo. La Digue har drøyt 2 000 bofaste innbyggere, som virker å kunne kunsten å koble av. Alle tar seg rundt på sykkel, til fots eller med vanlige oksekjerrer. Med unntak av en og annen taxi er øya helt bilfri.

Vårt første stopp på dagens utflukt er L’Union Estate Park, der vi får høre mere om La Digues historie og lære oss hvordan det produseres kokosolje ved å bruke det tørkede, hvite kjøttet i kokosnøttens kjerne, så kalt kopra. Vi titter også inn i de gamle, koloniale plantasjehusene som ligger på området.

Deretter når vi dagens høydepunkt, Anse Source D’Argent, en av de mest spektakulære strendene i verden, med fantastiske granittformasjoner, som synes å vokse opp av sanden, vakkert akkompagnert av grønne palmer og blått hav. Postkortbilder finnes det godt av i Seychellene, men dette her er kanskje det mest ikoniske.

Før vi går tilbake til havnen og vårt flytende hjem, besøker vi øyas hovedsted, La Passe, og ser om vi kan finne noen fine suvenirer å pynte opp med hjemme. Sen ettermiddag er vi tilbake ombord og setter kursen mot Moyenné Island, som ligger like utenfor Mahés nordøstre kyst, der vi ankrer opp på nytt.

Dag 9 – Moyenné Island – Mahé
Moyenné Island har vært naturreservat siden 70-tallet og er i dag også en nasjonalpark, som bare kan besøkes gjennom organiserte turer. Øya lå helt overgitt fra 1915-1962, da den brittiske forleggeren Brendon Grimshaw kjøpte øya for 8000 £, med et mål om å gjøre Moyenné beboelig. Han tok vare på øya som et reservat og lot mennesker besøke den mot en avgift. Sammen med ytterligere en person, plantet Grimshaw tusenvis av trær, bygde kilometervis med naturstier, avlet opp skilpadder og lyktes etter 20 års slit, få Moyenné anerkjent som nasjonalpark. Grimshaw var øyas eneste innbygger fram til sin død i 2012.

Vi foretar en kortere guidet tur rundt øya, før vi går tilbake til stranden, for en velsmakende BBQ-lunsj. I og med at cruiset begynner å gå mot sitt slutt blir dette også siste anledning til bading og snorkling. Om ettermiddagen forlater vi Moyenné Island og vender tilbake til Mahé og Victoria Harbor. Der venter en storstilt avskjedsmiddag med livemusikk og dans ombord, sammen med kapteinen og besetningen.

Dag 10 – Utsjekking og hjemreise
Etter frokosten sjekker vi ut fra M/Y Pegasos og tar farvel med både yacht og besetning. Transferbuss venter på å få kjøre deg til flyplassen, før videre reise hjem til Skandinavia.

Dag 11 – Ankomst Skandinavia
Velkommen hjem. Vi håper at du har hatt en fantastisk reise sammen med oss hos TEMA og at du har fått med deg mange fine minner.

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r Mahé, Seychellene
• Del i dobbeltrom på Mahé
• Del i lugar (dobbel) samtlige netter på yachten
• 8 frokoster
• 7 lunsjer
• 8 middager
• TEMA reiseleder
• Adganger i henhold til program
• Transporter t/r flyplass

REISE FAKTA

Dag 1
Avreise Skandinavia.

Dag 2
Ankomst Mahé, Seychellene. Lunsj og middag inngår. En overnattinger på Mahé.

Dag 3
Transfer til havnen og innsjekking på yachten. Cruise til St Anne. Frokost, lunsj og middag inngår. 7 overnattinger på yachten.

Dag 4
Vi cruiser til Curieuse. Frokost, lunsj og middag inngår.

Dag 5
Vi cruiser til Cousin Island og Praslin. Besøk ved Anse Lazio. Frokost, lunsj og middag inngår.

Dag 6
Vi cruiser til Aride, St Pierre og Baie St Anne. Frokost, lunsj og middag inngår.

Dag 7
Vi cruiser til Félicité eller Grand Soeur og La Digue. Frokost, lunsj og middag inngår.

Dag 8
Vi cruiser til Moyenné Island. Frokost, lunsj og middag inngår.

Dag 9
Yachten cruiser til havnen i Mahé. Frokost, lunsj og middag inngår.

Dag 10
Utsjekking fra yachten. Frokost inngår. Transfer til flyplassen og hjemreise.

Dag 11
Ankomst Skandinavia.

Viktig om reisen

I grunnprisen inngår:

Flyreise til og fra Seychellene. TEMAs reiseledelse, samtlige overnattinger med del i dobbeltrom/lugar, måltider, utflukter og transporter på reisen i henhold til dagens program.

Obs! For denne reisen gjelder et høyere depositum på 7 500 kr per person som betales innen en uke etter bestilling. Denne avgiften erfunderes ikke ved en eventuell avbestilling. Sjekk din reiseforsikring før du bestiller.

Om cruiseyachten:

M/Y Pegasos er en cruiseyacht med doble skrog, bygd i 1990. Yachten gjennomgikk en omfattende renovering så sent som i 2016 og i forkant av vintersesongen 2019/2020 gjennomføres ytterligere mindre oppgraderinger for å kunne levere den høye standarden rederiet, Variety Cruises, er kjent for. Det er plass for cirka 40 gjester ombord.

Atmosfæren ombord er sosial og avslappet, gjestenes velbefinnende og sikkerhet er alltid av høyeste prioritet for kapteinen og hans erfarne besetning. På dagtid kretser tiden ombord rundt yachtens lounge og bar på øvre dekk, der det også er et bra soldekk tilgjengelig for avkopling. På nedre dekk er det installert mini-spa og massasje, som også kan bestilles på øvre dekk.

I akter er det en plattform som tillater bading og snorkling rett fra yachten når været tillater det. Snorkleutstyr kan lånes i grad av etterspørsel. Vi anbefaler likevel å ta med eget utstyr, om du er entusiast.

Wi-Fi finnes ombord mot en avgift. 1 GB surf koster ca. 30 euro.

Lugarene:

Alle lugarer er utstyrt enten med en stor dobbeltseng eller to enkeltsenger, store vinduer, eget bad med dusj, TV, radio, hårtørker, luftkondisjonering og en liten safe.

Mat og drikke ombord:

I prisen for reisen inngår helpensjon. Det omfatter frokostbuffé, lunsj og middag. Vanlig kaffe, te, vann og en velkomstdrink inngår også. Drikke for øvrig står du selv for. På hoveddekket til yachten er det en fullt utstyrt bar i tilknytning til en spisesal. Middagene kan også inntas på øvre dekk.

Valuta og betaling ombord:

Seychellenes egen valuta er SCR (Seychelliske Rupi), men her kan du bruke de fleste store valutaer. Mest gangbart er euro eller amerikanske dollar, som fungerer nesten overalt. Skal du handle på markeder eller i en liten butikk, kan det likevel være bra å ha noen rupier i lomma. Seychellisk rupi kan ikke veksles til seg hjemme, men betaler du med annen valuta på stedet, får du som regel vekslepenger i rupier.

Ombord på yachten kan du betale både med kort og kontant. Velger du kontant betaling går det bra både med euro, dollar eller rupier. Vil du ha med deg kontanter anbefaler vi at du veksler til ønsket valuta før du reiser, eller benytter vekslingskontor, alternativt uttaksautomat på Mahé.

Driks:

Driks ombord på yachten er ingen tvang, men forventes av fornøyde reisende. Anbefalingen er 13-15 euro per person og dag, som du overrekker på slutten av reisen. Det totale beløpet fordeles deretter jevnt mellom besetningen som har tatt seg av deg under reisen.

Klima:

Klimaopplysninger og aktuelle værprognoser til de forskjellige destinasjonene på reisen finner du enkelt på ulike nettsteder om vær, egnede sider er www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no.

Klær og utstyr:

Ombord på yachten er det ingen spesifikk kleskode. Kle deg i det du trives i. Den eneste regelen er å ikke ha på seg badetøy under middagen.

Utfluktene på denne reisen foregår som regel på steder med høye dagtemperaturer og subtropisk klima. Været kan veksle fort i Seychellene og det regner hele året, selv om skurene er korte. Ta derfor med deg lett regntøy og kle deg gjerne i behagelige, luftige klær. En langermet genser kan likevel være bra å ha med til kveldsbruk eller ved besøk på steder med høy luftfuktighet. Et par bekvemme sko til å gå med er et must, både til guidede spaserturer og turer på egen hånd. Strand-/badesko er også å anbefale der det er langgrunne, da det er mye skjell.

Sjekk gjerne med reiselederen hvilken type klær som anbefales i forkant av respektive utflukt.


Hotell/overnatting

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreisested Pris Status
28.04.2022 11 dager Seychellenes paradisiske øyverden Oslo 54 990 NOK 4 plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Cruise

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.