Nyhet

Safari i TanzaniaManyara, Serengeti, Ngorongoro og Tarangire 

Mellom Kilimanjaro og Victoriasjøen finner man noen av hele Afrikas mest interessante villmarksområder. Ved Riftdalens forsenkninger finner vi sodasjøen Manyara med et fascinerende fugleliv. På Serengetis uendelige gressletter er dyr og natur verdensarvklassifiserte, og fra Ngorongoros kraterkant ser man ut over Edens hage. Avsluttende game drive i Tarangire går gjennom et parklandskap med gigantiske baobabtrær.


Vi flyr til og fra Tanzania med KLM som allerede i 2008 presenterte en klimaplan. Her kan du lese mer om hvordan KLM jobber for en hållbar flyindustri. 

Reisefakta

Land: Tanzania

Reisetype: Safari

Reiselengde: 9 dager

Størrelse på gruppen: 15-18 personer

Visum kreves : Ja

Høydepunkter

 • Klassisk safari med helpensjon
 • Verdensarvslistede Serengeti og Ngorongoro
 • Riftdalens Manyarainnsjø med rikt fugleliv
 • Tarangires baobablundar
 • Garantert vindusplass i 4-hjulsdriven jeep

Dagsprogram
2019-2020

Dag 1 – Dagfly til Tanzania

Tidlig avreise med fly fra Skandinavia via Amsterdam. Ankomst til Arusha sent på kvelden.

Etter ankomst til Arusha møter du din TEMA-reiseleder som venter med buss for avreise til hotellet i Arusha.

Dag 2 – Safari ved Lake Manyara

I passe tid for lunsj ankommer vi Lake Manyara som er et mosaikk av ulike miljøer. Her finnes blant annet frodige skoger med patruljerende bavianflokker.

Ved skråningene i nordvest er det ikke sjelden man ser elefantflokker bevege seg i skyggen av de beskyttende baobabtrærne. Ved innsjøens strender velter flodhestene i vannkanten og ofte ser man også store flokker av rosa flamingoer. Fuglelivet ved Manyarasjøen er veldig rikt, både i antall arter og i antall fugler. Her blir vi værende en natt.

Dag 3 – Masaibyer og Serengeti

I dag venter en enestående vakker reise vestover mot den omtalte nasjonalparken Serengeti. Serengeti er et masaiord som betyr endeløs slette. Landskapet skifter mellom åpne gressletter i sørøst, savanner med spredte klynger av paraplyakasier og febertrær i de indre delene samt et mer kupert og delvis skogkledd landskap i nord mot grensen til Masai Mara i Kenya.

Vi blir to dager i Serengeti og gjør flere spennende safariturer – både grytidlig på morgenen og i løpet av ettermiddagen.

Dag 4 – Safari i Serengetis uendelige sletteland

Serengeti nasjonalpark byr på en imponerende viltrikdom. Flokker av afrikansk bøffel, gnu-antilope og sebraer blandes her med flokker av gaseller og impalaantiloper. Her jager geparden, verdens raskeste kattedyr, thomson-gaseller i sprintfart. De kan oppnå en hastighet på over 100 km/t!

Området er også kjent for sine løver med imponerende, nesten sorte manker. Har du flaks får du en leopard i et leverpølsetre, der den hviler de varmeste timene på dagen. Sjakaler og hyener samt skarpøyde gribber ser til at renholdet av naturen fungerer på en tilfredsstillende måte.

Dag 5 – Ngorongoro Conservation Area

Tidlig på morgenen fortsetter vi med å utforske Serengetis viltrike sletter, og senere vender vi nesen østover, mot Ngorongoro.

Før vi når Ngorongoro passerer vi nære Olduvaikløften. Det var her den verdensberømte forskerfamilien Leakey fant spor av forhistoriske mennesker som levde for ca. to millioner år siden. Man har også funnet en hel rekke fossiler fra nå utdødde dyr. Det skaper en følelse av ærbødighet å vite at vi befinner oss i det området som kanskje kan vise seg å være menneskets opprinnelsessted på jorden.

Sent på ettermiddagen kommer vi frem til lodgen som ligger ca 2 000 meter over havet, rett ved kraterkanten.

Dag 6 - Safari i Ngorongorokrateret

Det storslåtte Ngorongorokrateret innehar en gedigen mengde dyr. Her kan man med litt flaks se alle "The Big Five". Forhåpentligvis har du hatt hellet med deg og allerede sett elefant, bøffel, løve og leopard i Serengeti, men her håper vi altså å kunne legge til det fantastiske nesehornet til listen av dyr vi ser. Fra tidlig morgen og fram til lunsj utforsker vi kraterets unike natur og dyreliv. I kraterbunnen har det oppstått en ekte Edens hage. På et areal på 260 km² møter vi en ufattelig dyrerikdom av gresspisere og rovdyr.Vi spiser vår pikniklunsj ved den lille sjøen nede i krateret.

Mellom Ngorongoro og Manyara National Park ligger en utdødd vulkan, Ol Deani, og her brer et frodig og fruktbart jordbrukslandskap seg ut. Hovedstedet i dette vakre landskapet er Karatu. Under den tyske koloniale administrasjonen mellom 1885-1918, da landet het Tanganyika, ble grunnlaget for de kaffefarmene som finnes her i dag lagt.

Vi bor på en koselig lodge i nærheten av Karatu. Ta deg et bad i lodgens basseng og smelt inntrykkene fra de seneste dagenes opplevelser på savannen.

Dag 7 – Safari i Tarangire nasjonalpark

Tarangire National Park har et åpent, parklignende landskap som skifter mellom tresavanne og storslåtte lunder av baobabtrær. Her finnes det godt med storvilt, særlig under tørkeperioden, og en hel rekke fuglearter året rundt. Du har gode muligheter til å se elefanter, som er med på å holde landskapet åpent gjennom å velte trær og busker overende i sin stadige søken etter mat.

Dag 8 - Hjemreise

En uke med safari har kommet til et slutt. Vi forlater lodgen etter frokost, og rekker en siste safariopplevelse på vei ut av parken. Tilbake på asfaltert vei fortsetter til tilbake til Arusha hvor vi spiser lunsj.

Vi får tilgang til rom på en lodge i nærheten av flyplassen hvor det mulighet for et bad i bassenget og bytte om for flyreisen. Sen avreise fra kilimanjaros flyplass hjemover.

Dag 9 - Ankomst Skandinavia

Tilbake igen i Skandinavia.


Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r Tanzania

• Samtlige overnattinger

• 7 frokoster

• 7 lunsjer

• 6 middager

• Inngangsbilletter ifølge program

• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1

Skandinavia – Tanzania via Amsterdam. Flymåltider er inkludert. Ankomst til Arusha. En overnatting på hotell/lodge i Arusha.

Dag 2

Arusha – Lake Manyara, 120 km. Bybesøk og safari i Lake Manyara National Park. Frokost, pikniklunsj og middag er inkludert. En overnatting på lodge ved Lake Manyara National Park.

Dag 3

Manyara – Serengeti, 270 km. Safari i Serengeti. Frokost, lunsj og middag er inkludert. To overnattinger på lodge i Serengeti National Park.

Dag 4

Morgen- og ettermiddagssafari i Serengeti. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 5

Serengeti – Ngorongoro, 140 km. Safari på morgen og formiddag. Frokost, pikniklunsj og middag er inkludert. En overnatting på lodge i Ngorongorokrateret.

Dag 6

Ngorongoro – Karatu, 40 km. Safari i Ngorongorokrateret. Frokost, lunsj og middag er inkludert. En overnatting på lodge i Karatu.

Dag 7

Karatu – Tarangire, 100 km. Safari i Tarangire nasjonalpark. Frokost, lunsj og middag er inkludert. En overnatting på lodge i Tarangire nasjonalpark.

Dag 8

Fly Kilimanjaro – Skandinavia. Jeeptransfer Tarangire – Arusha, 150 km. Frokost og lunsj er inkludert. Rom tilgjengelig på lodge ved flyplassen.

Dag 9

Tillbake i Skandinavia.

Tanzania

Innbygbere
49 millioner

Flateinnhold

945 090 km²

Valuta

Tanzaniansk shilling

Religion

Kristne 62 %, muslimer 35 %; små grupper tilhengere av hinduismen, buddhismen, bahai og tradisjonelle afrikanske religioner

Språk

Engelsk og swahili (kiswahili) er offisielle språk. Arabisk snakkes på Zanzibar og Pemba. I tillegg finnes det et stort antall lokale språk

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Fly Skandinavia – Arusha/Zanzibar – Skandinavia, del i dobbeltrom på hotell, lodger og permanente teltleire og TEMAs reiseleder. Øvrige transporter, måltider, entréer og samtlige utflukter ifølge program dersom ikke annet er oppgitt.

Safari

I Tanzania bruker vi 4-hjulsdrevne jeeper med takluke som kan løftes opp. Maks 6 personer per jeep, dvs. at alle er garantert vindusplass. Taket kan åpnes for å få bedre mulighet til fotografering.

Bagasjen

På grunn av den begrensede plassen i jeepene som benyttes på safarien må man pakke i myke reisevesker og bager

På adresselappen på din innsjekkede bagasje er det anbefalt å føre opp ditt navn og telefonnummer/e-post, i tillegg til navn og adresse til vår lokale agent som er: Anderson`s African Adventure, Tlf: +255 769 456 247

Tips til pakking.

- Lommelykt. På mange lodger stenges varmtvannet og strømmen av visse tider på døgnet pga. energi- og vannrasjonering.

- Kamera.

- Kikkert med forstørrelsesgrad 8–10. Enkelte mener at en god kikkert er viktigere enn kameraet på en safari.

- Adapter til afrikanske stikkontakter. Flere steder i Tanzania benyttes fortsatt den britiske stikkontaktmodellen (commenwelth-model) med tre plugger.

Vaksinasjoner

Rådfør deg med lege eller et vaksinasjonskontor i god tid før avreise.

Fotografering

I løpet av safarien får du se de ville dyrene i sitt rette miljø i fredede områder. Dette betyr at man ofte stopper litt på avstand i stedet for å kjøre så nære at dyrene forstyrres. Teleobjektiv er nødvendig for å ta gode dyrebilder, 135 mm holder som oftest når det gjelder store dyr, men for mindre pattedyr og fugler trenger du 300–400 mm.

Ta gjerne med ekstra minnekort alternativt film hjemmefra. Du må regne med å bruke mye film dersom du ikke har digitalt utstyr.

Fotografering av mennesker kan være sensitivt. Tidligere var det dessuten forbudt ifølge loven å fotografere en av folkegruppene, masaiene. Kun etter en direkte overenskomst med dem kan man ta bilder, og du bør også avtale pris på forhånd.

Det er uansett en god regel å spørre om lov før du tar bilder. Du må aldri fotografere uniformert personell (politi, militære og parkvakter).

I løpet av reisen vil det bli muligheter for å besøke en masailandsby. For dette besøket tas en avgift på 15 USD per person. Da kan man fotografere så mye man vil i byen, og også ta bilder av masajer som ellers tar betalt for å bli fotografert.

Valuta

Tanzaniansk shilling (TZS).

Ta med USD. Vi anbefaler deg å veksle små beløp om gangen. Du kan veksle valuta i Arusha dag 2 på et vekslingskontor. De fleste hotell/lodger aksepterer de vanligste bankkort, men tar som regel 5% i avgift.

Helpensjon er inkludert på safarien. Du behøver derfor ikke å regne med andre utgifter enn personlig driks, drikke til maten o.l. samt eventuelle suvenirer og kunsthåndverk.

Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.

Driks

TEMAs reiseleder på samler inn driks ved ankomst for felles måltider og bagasjehåndtering. Beregn 30 USD per person. Driks til respektive safarisjåfører gis ved avsluttet safari til din dedikerte safarisjåfør (For en ukes safari anbefaler vi ca. 50 USD).

Klima

På Internett finner du værprognoser over de fleste stedene vi besøker på reisen. Se f.eks www.bbc.com eller www.yr.no.

På safarien befinner vi oss nær ekvator, men vær oppmerksom på at de nordlige delene av Tanzania er høylandsområde. Serengeti og Ngorongoro ligger på en høyde 1500–2600 moh. Om dagen er det som regel varmt med en sterk sol og med temperaturer på over 30 grader. Fra juni til august kan nattetemperaturen synke under nullpunktet i Ngorongoro.

Hotellene/lodgene er ikke like godt isolert som her hjemme og det blir relativt kjølig innendørs. I Tarangire bor vi på en permanent teltleir der nettene kan oppleves kjølige etter varme dager.

Klær

På dagsetappene er det best med behagelige og lette klær. Shorts eller skjørt/kjole kan benyttes på dagene, men du bør ha med deg langbukser og langermede gensere/skjorter som beskyttelse mot de kjølige nettene, mygg og sterk sol.

Vel inngåtte og bekvemme sko er obligatorisk. Ta også med et lett hodeplagg og solbriller mot den sterke solen samt en genser eller lett jakke til morgen/kveld.

Ta også med badeklær da de fleste lodgene har svømmebasseng.

For øvrig

Standard på safariens lodger er bra. Rommene og teltene er utstyrt med toalett og bad/dusj og wc samt senger med myggnetting.


Obs!

Fra og med juni 2019 innføres et forbud mot innføring og bruk av plastposer i Tanzania! Det innføres strenge straff i landet for å minske påvirkning på miljøet. Lignende lover finnes siden 2017 i Kenya, og den nye loven støttes av FNs miljøprogram. 

  

Hotell information

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreiseflyplass Pris Status
2019-10-26 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2019-10-26
06:30
2019-10-26
08:20
K L M, 1140
Amsterdam
Kilimanjaro
2019-10-26
10:35
2019-10-26
19:55
K L M, 569
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Kilimanjaro
Amsterdam
2019-11-02
21:40
2019-11-03
07:10
K L M, 569
Amsterdam
Oslo
2019-11-03
10:05
2019-11-03
11:55
K L M, 1143
9 dager Safari i Tanzania Oslo 35 790 NOK 3 plasser igjen Bestill
2020-02-29 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2020-02-29
06:30
2020-02-29
08:30
K L M, 1140
Amsterdam
Kilimanjaro
2020-02-29
10:15
2020-02-29
20:35
K L M, 569
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Kilimanjaro
Amsterdam
2020-03-07
21:40
2020-03-08
07:10
K L M, 569
Amsterdam
Oslo
2020-03-08
10:05
2020-03-08
11:55
K L M, 1143
9 dager Safari i Tanzania Oslo 33 990 NOK 1 plass igjen Bestill
2020-02-29 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stavanger
Amsterdam
2020-02-29
06:00
2020-01-29
07:40
K L M, 1196
Amsterdam
Kilimanjaro
2020-02-29
10:15
2020-02-29
20:35
K L M, 569
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Kilimanjaro
Amsterdam
2020-03-07
21:40
2020-03-08
07:10
K L M, 569
Amsterdam
Stavanger
2020-03-08
09:40
2020-03-08
11:10
K L M, 1199
9 dager Safari i Tanzania Stavanger 33 990 NOK 2 plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Prøvesmakinger
 • Se dagsprogrammet

Andre Safarireiser

 
XClose