Nord-Indias magimed Amritsar, Rajasthan og Varanasi

Rundreisen Nord-Indias magi tar oss fra Qutab Minar i Delhi til soloppgangen på elven Ganges og kjærlighetsbeviset Taj Mahal. I kunstens, kulturens og kjærlighetens Rajasthan bor vi en natt på et Maharadjapalass som er forvandlet til hotell. Vi ser dessuten regionens vakreste byer som Jaipur og Udaipur. Rundreisen avsluttes i Amritsar og Det gylne tempelet. Vi oppslukes av Indias fargesterke kultur og henføres av landskapet - gjør deg klar til å bli forført!

Reisefakta

Land: India

Reisetype: Rundreise

Reiselengde: 13 dager

Størrelse på gruppen: 15-21 personer

Visum kreves : Ja

Høydepunkter

 • Båttur på den hellige elven Ganges
 • Kjærlighetsmonumentet Taj Mahal
 • Overnatting i et maharapalass
 • Den hvite byen Udaipur
 • Amritsars gylne tempel

Dagsprogram
Høsten 2018/Våren 2019

Dag 1 – Avreise.

Endelig har det blitt dags for avreise fra Skandinavie mot Sørøst- Asia for å oppleve India. Vi flyr med Qatar Airways via Doha. Flymåltider er inkludert.

Dag 2 – Byrundtur Delhi.

Vi ankommer Indira Gandhi International Airport på morgenen og blir møtt av TEMAs reiseleder og lokale guide. Namasté – velkommen til India! Vi sjekker inn på hotellet, og man får tillgang til rommet med en gang. Ettter lunsj og litt hvile, blir det byvandring i Delhi der vi blant annet ser en vakker stenbrønn fra gamle tider. I det fargesterke kvartalet Hauz Khas, vandrer vi rundt i de hyggelige hagene, sjarmerende butikker og spennende barer. Her finner vi en blanding av gammelt og nytt, og det er noe for alle. Et kvartal med mye farger og smak der både studenter og nysgjerrige turister trives. Vi bor to netter på hotell i Delhi.  (Programmet dag 2 og 3 kan bli utført i en annen rekkefølge, avhengig av byens trafikk).  

Dag 3 – Gandhi.

Etter frokost drar vi til Gandhis hus, eller Birla House som det het tidligere. Huset ligner et palass og ligger i nærheten av Connaught Place i New Delhi. Huset ble bygd av- og er oppkalt etter entreprenører familien Birla. Her tilbrakte Mathma Gandhi de siste 144 dagene av sitt liv, og det var her han ble drept. I dag finnes det et Gandhi museum her.

Noe man ikke kan gå glipp av er en tur med sykkel-rickshaw i de smale smugene i de eldre bydelene i Delhi. Her går det fort mellom de ulike kvartalene. Her finner man gull, bryllupsutstyr, krydder og vakre stoffer.

Blant de britiske monumentene i New Delhi passerer vi den imponerende triumfbuen India Gate, samt besøker Indias eldste moské med den berømte minareten Qutab Minar, som med sine 72 meter regnes som ett av Islams underverk.

Dag 4 - Sarnath.

Vi flyr fra Delhi till Varanasi. Omtrent en mil sør om Varanasi ligger Sarnath. Her holdt Buddha sin første prediken. Her besøker vi den såkalte Hjortparken, fredelig og avslappende. Flere millioner hinduiske pilgrimer kommer til Varanasi, som omtales som den eldste bebodde byen i India. Det er hinduenes mest hellige by, men har også stor betydelse for buddhismen. På kvelden gjør vi et fascinerende besøk ved stentrappene som heller ned mot Ganges elven, for å oppleve en spesiell lysseremoni. I Varanasi sover vi en natt.

Dag 5 - Varanasi.

Elven Ganges har alltid fascinert mennesker. På en båttur i soloppgangen ser vi byen sakte våkne til liv. Det er en magisk følelse! Fromme menn og kvinner strømmer ned mot elven. Mange er fordypt i bønner eller meditasjon. Deres håp er å bli renset fra sine synder. Et vanlig syn er også likbårene ved såkalte Ghats eller stentrapper. Tradisjonen er å bli kremert ved Ganges, og deretter blir asken strødd utover hinduismens aller helligste elv. Etter lunch forlater vi aranasi og flyr til Agra. Byen ligger ved elven Yamuna og er mest kjent for Taj Mahal. Vi bor en natt i Agra.

Dag 6 – Taj Mahal. Den Røda festningen.

I løpet av formiddagen venter et besøk vid Taj Mahal. Når dette universelle bevis på kjærligheten ble bygd sparte man verken på innsats eller penger. Selve sarkofagen er utført i agat, lapis lazuli og jaspis. Kunsten å skape dekorative mønster med hjelp av flerfargete stensorter, pietre dure, har sine røtter i antikken. Det ble lagt inn en stor innsats i å finne steners ulike naturlige fargeendringer. Før vi reiser fra Agra besøker vi festningen med samme navn. I det mye omtalte Jasmintornet i Agrafestningen satt mogulen Shah Jahan fengslet i åtte år. Her hadde han oversikt over sin elskede hustrus imponerende gravmonoment, Taj Mahal. Agrafestningen er satt opp som en halvmåne og omringes av en mur. Anlegget ble bygget for militære styrker, men ble senere utstyrt med boligkomplekser, auditorier og en stor hage.

Med buss fortsetter vi til Jaipur og avslutter dagen med ett besøk ved det kongelige kremeringsstedet Gator Ki Chhatriyan. Bygningene er elegante og dekorerte med vakre motiver. Området ligger i en rolig og harmonisk del like utenfor Jaipur. Vi bor to netter i Jaipur.

Dag 7 - Jaipur.

Jaipur ble grunnlagt på 1700-talet av kongen og astronomen Sawai Jai Sing. Byen kalles ofte for den rosa byen på grunn av de eldre delene av byen som er malt i rosa. Vi besøker Amberfortet og gjør en jeepferd opp til selve borggården, der vi starter vårt besøk. Festningen og det tillhørende palasset ble bygd i 1592 av Maharajan Man Singh. Vi kan blant annet se godt bevarte originale malerier og vakre marmorsøyler.

Vi besøker også det staselige City Palace, bygget av samme Maharaja. Palasset ble hans nye hjem etter at han forlot Amber festningen. Den kongelige familien bor fremdeles her, og det er mye å se. Vi finner blant annet et tekstilmuseum, en våpenutstilling og flere vakre portaler. Hawa Mahal, eller vindenes palass, er mer en fasade enn et palass. Vi gjør et stop og beundrer den berømte bygningen. Her kunne palassets kvinner se ut over byens liv uten å bli sett selv. På kvelden får vi en oppvisning av tradisjonelle folkedansere fra Rajasthan.

Dag 8 – Rajasthan.

Vår reise fortsetter videre inn i Rajasthan. Dagens mål er et lite kloster som ligger midt i Aravillifjellene. Klosteret er i dag kjent under navnet Rawla Jojowar, og er forvandlet til et familiehotell. Familiens sønner Rao og Rani sørger for at hotellet lever opp til kundenes forventninger.

I løpet av dagen gjør vi en reise i et historisk tog fra 1930 tallet som beskriver hvordan lokalbefolkningen tok seg mellom lokale landsbyer. Rudyard Kiplings bok «The Man Who Would Be King» skriver om akkurat denne opplevelsen. Vi sjekker inn på vårt palasshotell og nyter kvelden.

Dag 9 – Jojowar.

Etter frokost tar vi en spasertur i området, og fortsetter etterpå vår reise mot Udaipur. På veien gjør vi et stop ved Ranakpur, mest kjent for sitt Jaintempel med 1444 generøst utsmykkede søyler som løfter enorme kuppeltak. løpet av ettermiddagen kommer vi fram til den hvite byen Udaipur, en herlig by som er omringet av fjellmassiver.

Dag 10 – Udaipur.

Midt i Udaipur ligger en kunstig innsjø med et fantastiskt palass. Mange bygninger i byen er oppført i vakker marmor. Udaipurs City Palace byr på et fint museum med blant annet godt bevarte miniatyrmalinger.

Deler av den gamle James Bond-filmen Octopussy og den nyere Marigold Hotel filmen ble spilt inn her. De mest populære scenene fra filmene kan fremdeles ses på tv skjermer i områdene rundt palasset. I løpet av dagen tar vi oss en båttur på den kunstige innsjøen, og får også delta på en oppvisning av matlaging.

Dag 11 - Amritsars historiske kvartal.

På morgenen reiser vi til Udaipurs flyplass. Flyreisen tar oss via Delhi til Amritsar. Rundt lunsjtid sjekker vi inn på vårt hotell i Amritsar. På ettermiddagen tar vi en spasertur i nærheten av det gylne tempelet og besøker håndverksdistrikt i de historiske bydelene. To overnattinger i Amritsar.

Amritsar er kanskje en av plassene som er mest verdt å se i India. Her ligger nemlig Sikhenes helligste plass, Det gylne tempel. Byen ligger langt fra de tradisjonelle reiserutene, og det er ikke mange utenlandske turister som kommer hit. Det gylne tempel har en arkitektur som minner om en blanding av hinduisk og muslimsk arkitektur. Det sies at tempelet er forgylt med 200 kg bladgull.

Dag 12 - Amritsars gylne tempel.

Amritsar er kanskje en av plassene som er mest verdt å se i India. Her ligger nemlig Sikhenes helligste plass, Det gylne tempel. Byen ligger langt fra de tradisjonelle reiserutene, og det er ikke mange utenlandske turister som kommer hit. Det gylne tempel har en arkitektur som minner om en blanding av hinduisk og muslimsk arkitektur. Det sies at tempelet er forgylt med 200 kg bladgull.

Hver ettermiddag ved solnedgang utspiller det seg et slags spesielt spill ved grenseovergangen mellom de to landene. Flaggene for de respektive land heises høytidelig ned, begge lands soldater marsjerer stolt og publikum jubler. Detter er en absurd opplevelse, nesten som en slags gladiatorkamp – men uten risk for livet. Selvsagt er det seriøse sikkerhetskontroller, det er tross alt en grenseovergang. Med det er også rom for fest og leg, farger og suvenirer. Besøket er selvfølgelig helt frivillig. Det er fullt mulig å bli igjen i Amritsar og se mer av byen. Men hvis du velger å følge med kan vi love deg en veldig spesiell og annerledes opplevelse. 


Dag 13 - Hjemreise.

Etter frokost tar vi oss till flyplassen. Det er tid for hjemreise, og vi takker for oss og ønsker velkommen tilbake. Avreise med Qatar Airways via Doha til Skandinavia. Ankomst samme ettermiddag. Flymåltider er inkludert. 

Dette er inkludert i reisen

• Fly Norge – Delhi, Amritsar – Norge
• TEMAs reiseleder
• Innenriksfly Delhi – Varanasi, Varanasi – Agra, Jodphur – Amritsar
• Samtlige overnattinger
• 11 frokoster
• 11 middager
• Inngangsbilletter ifølge program

REISE FAKTA

Dag 1.

Avreise med Qatar Airways fra Skandinavia via Doha til Delhi, India. Flymåltider inkludert.

Dag 2.
Ankomst Delhi. Bussutflukt til kilden Agrasen Ki Baoli og Haus Khaz. Lunsj og middag inkludert. To overnattinger på hotell i Delhi.

Dag 3.

Bussutflykt till Gandhis hus, färd i cykel-rickshaw, besök vid Qutab Minar och India Gate. Frukost och middag ingår.

Dag 4.

Fly Delhi – Varanasi, buss til Sarnath ca 32 km. Frokost og middag inkludert. En overnatting på hotell i Varanasi.

Dag 5.
Båttur på Ganges elven. Fly Varanasi – Agra, ca 615 km. Frokost og middag inkludert. En overnatting på hotell i Agra.

Dag 6.
Besøk ved Taj Mahal og Agras røde festning. Buss Agra – Jaipur, ca 240 km. Frokost og middag inkludert. To netter på hotell i Jaipur.

Dag 7.
Buss Jaipur – Amber t/r, ca 25 km. Besøk i Amber Fort inklusiv jeepferd og Maharajans palass. I Jaipur besøker du City Palace. Frokost og middag inkludert.

Dag 8.
Buss Jaipur – Jojowar, ca 290 km. Tågreise. Frokost og middag inkludert. En overnatting på Maharadjapalass.

Dag 9.
Buss Jojowar – Udaipur, ca 145 km. To netter på hotell i Udaipur. Frokost og middag inkludert.

Dag 10.
Besøk i Udaipur. Båttur på Lake Pichola. Matlagnings-oppvisning. Frokost og middag inkludert.

Dag 11.
Flyg Udaipur – Delhi – Amritsar. Kveldstur i Amritsar. To overnattinger i Amritsar. Frokost og middag inkludert.

Dag 12.
Stadsrundtur i Amritsar. Besøk på det gylne tempel. Frivillig besøk ved Wagah Border (grenseovergangen). Frokost og middag inkludert.

Dag 13.
Flyg Amritsar – Doha – Skandinavia. Frokost og flymåltider inkludert.

India

Innbyggere: 1 250  millioner Flatinnhold: 3 287 590 km² Valuta: Rupie Religion: Hinduer 80 %, muslimer 11 %, kristne 2,8 %, sikher 2 %, buddhister 0,7 %, øvrige 3,5 % Språk: Hindu og engelsk er Indias to offisielle språk.

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Flyreise Norge - Delhi, Amritsar - Norge. TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og reisens transporter ifølge dagsprogrammet.

Valuta

Indiske Rupier (INR).

Les mer under Valutaveksling »

For mer informasjon om valuta og kurs kontakt bank- eller vekslingskontor.

Veksle gjerne til deg indisk valuta ved ankomst til flyplaesen i Delhi. Det er praktiskt å ha små valører for alle former for driks.

Driks

Driks er ikke inkludert i reisens pris. TEMAs reiseleder samler inn 3700 INR per person (ca 500 kr) ved reisens start, og tar seg av fordelningen til sjåfører, lokalguider, bagasjebærere og restaurantpersonalet ved felles måltider m.fl.

Visum
Det kreves visum for denne reisen, se mer informasjon under Alt om reisen


Klima 

Klimaopplysninger og aktuelle værprognoser finner du enkelt på ulika værnettsider. Se f.eks. www.bbc.com eller www.yr.no.

Klimaet i India styres av monsunen i den Bengalske bukten. De mest egnede månedene for et besøk i disse landene er fra oktober til april. 

Klær og utstyr

I løpet av dagene beveger du deg i lette (og lettvaskede) og komfortabelt bomullstøy. Fra desembter til midten på febriar er morgener og kvelder oftest litt kjølige. Det kan også bli litt svalere ved dårlig vær. Du kan gardere deg med et ullplagg og en vindjakke. 

Klærne før være robuste da vi ofte er på utflukt. Uansett er den aller viktigste utfluktsdetaljen dog et par komfortable og stødige sko, som er vel inngåtte med lav hæl og gummisåle, for våre spaserturer i naturen, byene og landsbyene. 

Tenk også på at visse hellige steder og ved tempelbesøk må man være "anstendig" kledd, noe som innebærer at kvinner ikke kan gå med bare skuldre og både menn og kvinner må dekke til sine ben. Ved dager med tempelbesøk er det bra å ha et par komfortable sko som er lette å ta av og på, da du må ta av deg skoene for å komme inn i templene. Badetøy bør også tas med da de fleste hotellene har svømmebasseng. Ta også med deg en solhatt og solbriller. Også solkrem og lipsyl med solfaktor er bra å ha med. Ta gjerne og med en lommelykt. 

For øvrig

India er et relativt billig lang å oppholde seg i også som turist. I hotellenes kafeteriaer kan du få lunsj og mer omfattende indisk krydrede måltider for en lav kostnad. Vin er dyrt og de vanligste måltidsdrikene er øl, lemonade eller mineralvann. Smykker, broderier, samt kunsthåndverk er eksempel på varer og suvenirer som du kan kjøpe i India. Tenk på dette når du beregner din reisekasse. 

Vi vil minne om at norske importbestemmelser forbyr innføring av produkter fra utryddningstruede dyrearter, som elfenben, skinn fra krokodille, flekkede kattedyr, mange ormearter, koraller m.m.

Bussene i India er av god kvalitet, men på grunn av dårlige veier kan bussreisene noen ganger oppleves litt ukomfortable. 

Vær oppmerksom på

Vi benytter først og fremst flyselskapene IndiGo Airline og Jet Airways

Billettene for inneriksflyet i India får du på plass av vår reiseleder og agent. Vi benytter flyselskapene IndiGo Airline på flyvningen Delhi - Varanasi, Varanasi - Agra samt Udaipur - Delhi. Flystrekningen Delhi - Amritsar skjer med Jet Airways. Du får ta med deg 20 kg innsjekket bagasje og 7 kg håndbagasje. 


Helse

Det er mye du kan gjøre selv for å unngå å bli syk under reisen, blant annet er det viktig at du vasker hendene før du spiser og er nøye med hva du spiser og drikker. Hvis det ikke er tilberedt eller kan skrelles - la det være. Skrell frukt og unngå salater. En potetskreller for å skrelle frukt kan være bra å ta med. Drikk ikke kranvannet eller noe med isbiter i, men velg flaskevann, gjerne med kullsyre, eller brus med forseglet kort/lokk. Puss ikke tennene i kranvannet og hold munnen lukket når du dusjer. Ta gjerne med antiseptiske våtservietter. Tenk også på å ikke klappe eller rører løse hunder da mange av disse har sykdommer. Ta med myggmiddel for å bestkytte mot insekter.

Hotell information

 • Antall netter: 2
 • Sted: AMRITSAR
 • Hyatt

Inkludert i alle våre reiser

 • Fly og hotell
 • Serviceavgifter
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Prøvesmakinger
 • TEMAs reiseledere
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreise

 
XClose