Nord-Indias magimed Amritsar, Rajasthan og Varanasi

Vår spennende rundreise i Nord-India innledes med mylderet i Delhi og avsluttes med det fredfulle gylne tempelet i Amritsar. Vi ferdes blant dufter, nysgjerrige smil og hellige kuer.

Rundreisen Nord-Indias magi tar oss fra Qutab Minar i Delhi til soloppgangen på elven Ganges og kjærlighetsbeviset Taj Mahal. I kunstens, kulturens og kjærlighetens Rajasthan bor vi en natt på et Maharadjapalass som er forvandlet til hotell. Vi ser dessuten regionens vakreste byer som Jaipur og Udaipur. Rundreisen avsluttes i Amritsar og Det gylne tempelet. Vi kommer til å bli oppslukt av Indias fargesterke kultur og henføres av landskapet - gjør deg klar til å bli forført!

Reisefakta

Land: India

Reiselengde: 15 dager

Størrelse på gruppen: 20-24 personer

Visum kreves : Ja

Høydepunkter

 • Båttur på den hellige elven Ganges
 • Historisk byvandring i Lucknow
 • Kjærlighetsmonumentet Taj Mahal
 • Overnatting i Deogarh maharadjamapalass
 • Amritsars gylne tempel

Dagsprogram
Våren 2018

Dag 1 – Avreise.

Endelig har tiden kommet for avreise fra Norge mor Sørøst-Asia for å oppleve India. Vi flyr med Qatar Airways via Doha. Flymåltider er inkludert. 


Dag 2 – Byrundtur i Delhi.

Vi ankommer Indira Gandhi International Airport tidlig på morgenen og blir møtt av TEMAs reiseleder og lokalguide. Namasté - velkommen til India. Vi sjekker inn på hotellet og du får tilgang til ditt rom umiddelbart. Etter frokost og noen timers hvile gjør vi en byrundtur i Delhi og ser blant annet en vakker steinkilde fra forhistorisk tid. I det boblende kvartalet Hauz Khas, med sine koselige hager, sjarmerende butikker og spennende barer botaniserer vi rundt. Her finnes noe for alle. En blanding av gammelt og nytt, studenter og nysgjerrige. Et rolig nabolag med mye farger og smaker. Vi bor to netter på hotell i Delhi.

Dag 3 – Gandhi.

Etter frokost reiser vi til Gandhis hus, eller Birla House som det hette tidligere. Et paradislignende hus i nærheten av Connaugh Place i New Delhi. Huset ble oppført av og er oppkalt etter gründerfamilien Birla. Her tilbragte Mathma Ganhi de siste 144 dagene av sitt liv og det var her han ble myrdet. I dag er dette et museum over Gandhi.

Et fartsfylt "must-do" er en tur med sykkel-rickshaw i de smale smugene i de eldre bydelene i Delhi. Her forflyttes du raskt mellom de ulike kvartalene. Gull, bryllupsutstyr, krydder og stoffer. Vi anbefaler at du har kameraet og mobilen lett tilgjengelig.

Blant de britiske monumentene i New Delhi passerer vi den imponerende triumfbuen India Gate, samt besøker Indias eldste moské  med den berømte minareten Qutab Minar, som med sine 72 meter regnes som et av Islams underverk.

Dag 4 – Sarnath.

Vi flyr fra Delhi til Varanasi. Omtrent en mil sør for Varanasi ligger Sarnath. Her holdt Buddha sin første preken. Vi besøker den såkalte Hjorteparken, fredfull og avslappende. Millioner av hinduistiske pilegrimer valfarter hit til Varanasi, som sies å være den eldste, fortsatt bebodde byen i India. Det er hinduenes helligste by, men Varanasi har også stor betydning for buddhismen.

På kvelden gjør vi et fascinerende besøk ved steintrappene som vender ned mot elven Ganges for å oppleve en spesiell lysseremoni. I Varanasi sover vi en natt.

Dag 5 – Varanasi.

Elven Ganges har alltid fascinert mennesker. Under en båttur i soloppgangen ser vi byen langsomt våkne til liv. Det er en magisk følelse. Fromme menn og kvinner strømmer ned mot elven. Mange fordypet i bønn eller meditasjon. Deres håp er å bli renset fra sine livssynder. Et vanlig syn her er også likbålene ved såkalte Ghats eller steintrapper. Tradisjonene er å bli kremert ved Ganges. Herfra strøs deretter asken i den aller helligste elven i hinduismen.

Etter lunsj forlater vi Varanasi og flyr til Lucknow. Byen ligger i Uttar Pradesh, landets mest folkerike delstat. Lucknow er et kulturelt sentrum. Vi bor to netter i Lucknow.

Dag 6 – Lucknow.

I dag besøker vi Bara Imambara, et av de største arkitektoniske byggverkene i Lucknow. Gjennom svimlende ganger og korridorer når vi taket og nyter en fantastisk utsikt over området. Vi besøker også det residens som engelskmennene styrte sitt imperium fra. Her gjenstår nå en vakker hage med bygningsruiner. Området er populært blant nyforelskede. På den prestisjefylte internatskolen La Mariniere får vi en rundvandring blant de historiske bygningene.

Vi vandrer i Qasier Bagh med en lokal ekspert gjennom Lucknows smale gater og hundreårige historie. Byens verdensberømte kultur blandes med spennende anekdoter. Vi avslutter med lunsj og te på Kotwara House.

På kvelden vandrer vi i stedet blant gryter og matos i Lucknows matglade kvartal. (Området er stengt på religiøse helligdager).

Dag 7 – Taj Mahal.

I dag reiser vi med buss fra Lucknow til Agra. I løpet av ettermiddagen venter et besøk ved Taj Mahal. Når dette universielle kjærlighetsbeviset ble bygget ble det ikke spart på hverken innsats eller penger. Selve sarkofagen er utført i agat, lapis lazuli og jaspis. Kunsten å skape dekorative mønster ved hjelp av steinsorter i ulike farger, pietre dure, har sine røtter i antikken. Stor innsats legges i å lete frem de forskjellige steinenes ulike fargeskiftinger og former.

Utenfor Agra gjør vi også et besøk i en liten landsby. Her blir vi ledsaget av byens egne innbyggere og får en unik mulighet til å se hvordan den indiske hverdagen ser ut. Vi sover en natt på hotell i Agra.

Dag 8 – Agra.

Før avreise fra Agra besøker vi fortet ved samme navn. I det mye omtalte Jasmintårnet i Agrafortet satt mogulen Shah Jahan fengslet i åtte år. Herfra hadde han overblikk over sin elskede hustrus imponerende gravmonument, Taj Mahal. Agrafortet er oppført som en halvmåne og omsluttes av en mur. Anlegget ble bygget for de militære styrkene, men ble senere utstyrt med boligkompleks, audienssaler og en stor hage.

Med buss fortsetter vi til Jaipur og avslutter dagen med et besøk ved den kongelige kremeringsplassen Gator Ki Chhatriyan. Bygningene er elegant og sirlig dekorert med vakre motiver. Området ligger i en stille og harmonisk del rett utenfor Jaipur. Vi bor to netter i Jaipur.

Dag 9 – Jaipur.

Jaipur ble grunnlagt på 1700-tallet av kongen og astronomen Sawai Jai Siing. Byen blir ofte kalt for den rosa byen på grunn av sine rosamalte eldre deler.
Vi besøker Amberfortet og tar en jeeptur opp til selve borggården der besøket starter. Fortet og det tilhørende palasset ble bygget i 1592 av Maharadjaen Man Singh. Vi kan blant annet se velbevarte originalmalerier, vakre marmorsøyler og nyte utsikten ut i dalgangene.
Vi besøker også det staselige City Palace, bygget av samme Maharaja. Palasset ble hans nye hjem etter at han forlot Amber Fort. Kongefamilien bor fortsatt der.

Det finnes mye å se og vi finner blant annet et tekstilmuseum, en våpenutstilling og flere vakre portaler kan beskues. Hawa Mahal, eller vindenes palass er mer en fasade enn et palass. Vi stopper her og beundrer denne berømte bygningen. Her kunne palassets kvinner se ut over bylivet uten å selv bli sett. På kvelden får vi en oppvisning av tradisjonelle folkedanser fra Rajasthan.

Dag 10 – Rajasthan.

Vår ferd fortsetter videre inn i Rajasthan. Vårt neste stopp blir ved Deogarh Mahal der vi sjekker inn på vårt hotell. Familien Deogarh forvandlet sitt palass til hotell for noen år siden. Her får vi oppleve hvordan en velstående familie i India har det i dag, da deler av familien fortsatt bor her.

På en reise ombord et historisk tog fra 1930-tallet, får vi oppleve hvordan lokalbefolkningen transporterte seg mellom byene Deogarh og Phulad. Akkurat denne opplevelsen skrev Rudyard Kiping om i sin bok; Mannen som ville bli konge. Vi sjekker inn på hotellet for en natt.

Dag 11 – Deogarh Mahal. 

Etter frokost gjør vi en spasertur i Deogarh by. I løpet av ettermiddagen reiser vi til den hvite byen Udaipur, en deilig by som ligger omgitt av nakne fjellmassiver.

Dag 12 – Udaipur.

Midt i Udaipur ligger en kunstig innsjø med et fantastisk palass. Mange av byens bygninger er oppført i hvitglansende vakker marmor, som brytes i området omkring Udaipur. Udaipur City Palace tilbyr et flott museum med blant annet velbevarte miniatyrmalerier.

Filmfrekvenser fra den gamle James Bond-filmen Octopussy og den nyere filmen Marigold Hotel ble spilt inn her. På TV-apparater i gater og smug rundt palasset flimrer de mest populære scenene fra filmene selv i dag. Under dagen gjør vi en båttur på den kunstige innsjøen, samt får være med på en matlagingsdemonstrasjon.

Dag 13 – Amritsars historiske kvartaler.

I løpet av morgenen reiser vi til Udaipurs flyplass. Flyvningen tar oss via Delhi til Amritsar. Ved lunsj sjekker vi inn på vårt hotell i Amritsar. På ettermiddagen gjør vi en spasertur nær det gylne tempelet når vi besøker håndverkskvarterene i de historiske bydelene. To overnattinger i Amritsar.

Dag 14 – Amritsars gylne tempel.

Amritsar er kanskje en av de mest severdige stedene i hele India, for her ligger nemlig Sikhenes helligste sted, Det gylne tempelet. Byen ligger langt fra de tradisjonelle reiserutene, og få utenlandske turister kommer hit. Det gylne tempelet har en arkitektur som minner om en blanding av hinduisk og muslimsk arkitektur. Det gylne tempelet sies å være forgylt med 200 kg bladgull.

På ettermiddagen reiser vi til grensestasjonen mellom India og Pakistan. Dette er den eneste grenseovergangen mellom India og Pakistan i dag. Hver solnedgang er man her vitne til et pompøst spill mellom de to sidene.

Dag 15 – Hjemreise.

Etter frokost begir vi oss ut til flyplassen. Tiden har kommet for hjemreisen og vi takker for oss og sier på gjensyn. Avreise med Qatar Airways via Doha til Norge. Hjemkomst samme ettermiddag. Flymåltider er inkludert.

Dette er inkludert i reisen

• Fly Norge – Delhi, Amritsar – Norge
• TEMAs reiseleder
• Innenriksfly Delhi – Varanasi, Varanasi – Lucknow, Jodphur – Amritsar (våren 2018)
• Innenriksfly Delhi – Varanasi, Varanasi – Agra, Jodphur – Amritsar (høsten 2018/våren 2019)


• Samtlige overnattinger
• 14 frokoster
• 1 lunsj
• 14 middager
• Inngangsbilletter ifølge program

REISE FAKTA

Dag 1

Avreise med Qatar Airways fra Norge til Delhi, India. Flymåltider er inkludert.

Dag 2

Ankomst til Delhi. Bussutflukt til kilden Agrasen Ki Baoli og Haus Khaz. Frokost og middag er inkludert. To overnattinger på hotell i Delhi.

Dag 3

Bussutflukt til Gandhis hus, tur med sykkel-rickshaw, besøk ved Qutab Minar og India Gate. Frokost og middag er inkludert.

Dag 4

Fly Delhi – Varanasi, buss til Sarnath ca. 32 km. Frokost og middag er inkludert. En overnatting på hotell i Varanasi.

Dag 5

Båttur på elven Ganges. Fly Varanasi – Delhi – Lucknow, ca 310 km. Frokost og middag er inkludert. To overnattinger på hotell i Lucknow.

Dag 6

Byvandring og bussrundtur i Lucknow. Historisk rundvandring med te og kulinarisk kveldsvandring. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 7

Buss Lucknow – Agra ca. 330 km. Besøk ved Taj Mahal. Frokost og middag er inkludert. En overnatting på hotell i Agra.

Dag 8

Buss Agra – Jaipur, ca. 240 km. Besøk ved Agras røde fort og Gatore Ki Chhatriayan. Frokost og middag er inkludert. To overnattinger på hotell i Jaipur.

Dag 9

Buss Jaipur – Amber t/r, ca 25 km. Besøk i Amber fort inkludert jeeptur og Maharadjaens palass. I Jaipur besøker du City Palace. Frokost og middag er inkludert.

Dag 10

Buss Jaipur – Deogarh, ca. 310 km. Togreise Deogarh – Phulad. Frokost og middag inkludert. En overnatting på Maharadjapalass.

Dag 11

Buss Deogarh – Udaipur, ca. 90 km. Frokost og middag er inkludert. To overnattinger på hotell i Udaipur.

Dag 12

Besøk i Udaipur. Båttur på Lake Pichola. Matlagingsdemonstrasjon. Frokost og middag er inkludert.

Dag 13

Fly Udaipur – Delhi – Amritsar. Kveldsvandring i Amritsar. Frokost og middag er inkludert. To overnattinger i Amritsar.

Dag 14

Byrundtur i Amritsar. Besøk ved Det gylne tempelet og Wagah Border. Frokost og middag er inkludert.

Dag 15

Fly Amritsar – Doha – Norge. Frokost og flymåltider er inkludert.

India

Innbyggere 1 080 millioner Flatinnhold 3 287 590 km² Valuta Rupie Religion Hinduer 80 %, muslimer 11 %, kristne 2,8 %, sikher 2 %, buddhister 0,7 %, øvrige 3,5 % Språk Hindu og engelsk er Indias to offisielle språk.

Mer om reisen

Prisen inkluderer

Flyreise Norge - Delhi, Amritsar - Norge. TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og reisens transporter ifølge dagsprogrammet.

Valuta

Indiske Rupier (INR).

Les mer under Valutaveksling »

For mer informasjon om valuta og kurs kontakt bank- eller vekslingskontor.

Veksle gjerne til deg indisk valuta ved ankomst til flyplaesen i Delhi. Det er praktiskt å ha små valører for alle former for driks.

Driks

Driks er ikke inkludert i reisens pris. TEMAs reiseleder samler inn 3700 INR per person (ca 500 kr) ved reisens start, og tar seg av fordelningen til sjåfører, lokalguider, bagasjebærere og restaurantpersonalet ved felles måltider m.fl.

Klima 

Klimaopplysninger og aktuelle værprognoser finner du enkelt på ulika værnettsider. Se f.eks. www.bbc.com eller www.yr.no.

Klimaet i India styres av monsunen i den Bengalske bukten. De mest egnede månedene for et besøk i disse landene er fra oktober til april. 

Klær og utstyr

I løpet av dagene beveger du deg i lette (og lettvaskede) og komfortabelt bomullstøy. Fra desembter til midten på febriar er morgener og kvelder oftest litt kjølige. Det kan også bli litt svalere ved dårlig vær. Du kan gardere deg med et ullplagg og en vindjakke. 

Klærne før være robuste da vi ofte er på utflukt. Uansett er den aller viktigste utfluktsdetaljen dog et par komfortable og stødige sko, som er vel inngåtte med lav hæl og gummisåle, for våre spaserturer i naturen, byene og landsbyene. 

Tenk også på at visse hellige steder og ved tempelbesøk må man være "anstendig" kledd, noe som innebærer at kvinner ikke kan gå med bare skuldre og både menn og kvinner må dekke til sine ben. Ved dager med tempelbesøk er det bra å ha et par komfortable sko som er lette å ta av og på, da du må ta av deg skoene for å komme inn i templene. Badetøy bør også tas med da de fleste hotellene har svømmebasseng. Ta også med deg en solhatt og solbriller. Også solkrem og lipsyl med solfaktor er bra å ha med. Ta gjerne og med en lommelykt. 

For øvrig

India er et relativt billig lang å oppholde seg i også som turist. I hotellenes kafeteriaer kan du få lunsj og mer omfattende indisk krydrede måltider for en lav kostnad. Vin er dyrt og de vanligste måltidsdrikene er øl, lemonade eller mineralvann. Smykker, broderier, samt kunsthåndverk er eksempel på varer og suvenirer som du kan kjøpe i India. Tenk på dette når du beregner din reisekasse. 

Vi vil minne om at norske importbestemmelser forbyr innføring av produkter fra utryddningstruede dyrearter, som elfenben, skinn fra krokodille, flekkede kattedyr, mange ormearter, koraller m.m.

Bussene i India er av god kvalitet, men på grunn av dårlige veier kan bussreisene noen ganger oppleves litt ukomfortable. 

Vær oppmerksom på

Vi benytter først og fremst flyselskapene IndiGo Airline og Jet Airways

Billettene for inneriksflyet i India får du på plass av vår reiseleder og lokalagent. Vi benytter flyselskapene IndiGo Airline på flyvningen Delhi - Varanasi, Varanasi - Lucknow samt Udaipur - Delhi. Flystrekningen Delhi - Amritsar skjer med Jet Airways. Du får ta med deg 20 kg innsjekket bagasje og 7 kg håndbagasje.

Reisen blir 2 dager kortere høsten 2018/Våren 2019. 

Helse

Det er mye du kan gjøre selv for å unngå å bli syk under reisen, blant annet er det viktig at du vasker hendene før du spiser og er nøye med hva du spiser og drikker. Hvis det ikke er tilberedt eller kan skrelles - la det være. Skrell frukt og unngå salater. En potetskreller for å skrelle frukt kan være bra å ta med. Drikk ikke kranvannet eller noe med isbiter i, men velg flaskevann, gjerne med kullsyre, eller brus med forseglet kort/lokk. Puss ikke tennene i kranvannet og hold munnen lukket når du dusjer. Ta gjerne med antiseptiske våtservietter. Tenk også på å ikke klappe eller rører løse hunder da mange av disse har sykdommer. Ta med myggmiddel for å bestkytte mot insekter.

Hotell information

 • Antall netter: 2
 • Sted: AMRITSAR
 • Hyatt

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreiseflyplass Pris Status
2018-09-28 13 dager Nord-Indias magi Oslo 25080 NOK 6+ plasser igjen Bestill
2018-11-16 13 dager Nord-Indias magi Oslo 25285 NOK 6+ plasser igjen Bestill
2019-02-15 13 dager Nord-Indias magi Oslo 25595 NOK 6+ plasser igjen Bestill
2019-04-19 13 dager Nord-Indias magi Oslo 25435 NOK 6+ plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

 • Fly og hotell
 • Serviceavgifter
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Prøvesmakinger
 • TEMAs reiseledere
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose