Det fargesterke India

Reisen i India starter med ett par dager i Delhi, der vi blant annet kjører med sykkelrickshaw i de trange basarkvartalene og spaserer i byen blant gatens barn. Vi tar båt i soloppgangen på elva Ganges i Varanasi og besøker kjærlighetsbeviset Taj Mahal i Agra. I kongenes land, Rajasthan, får vi oppleve kunsten, kulturen og kjærligheten og overnatter to netter. Rundreisen avsluttes med et par dager i Bombay med spaserturer og verdensarven øya Elephanta.

Reisefakta

Land: India

Reisetype: Rundreiser

Reiselengde: 13 dager

Størrelse på gruppen: 15-28 personer

Visum kreves : Ja (Klikk for detaljer)

Høydepunkter

 • Sykkel- og byvandring i Delhi
 • Hantverksbyen Sanganer
 • Kjærlighetsmonumentet Taj Mahal
 • Båttur på den hellige elven Ganges
 • Verdensarven Elephanta øyen

Dagsprogram
Vinter 2020/2021

Dag 1. Avreise.

Endelig er tiden inne for avreise fra Skandinavia til Sørøst-Asia, for å oppleve India. Vi flyr direkte om kvelden med Finnair fra Helsingfors. Tilknytningsfly fra Skandinavia om ettermiddagen. Flymåltider inngår.

Dag 2. Namaste. Velkommen til India.

Namaste, velkommen til India og hovedstaden New Delhi. Ettersom vi lander tidlig om morgenen kjører vi rett til hotellet vårt for frokost, innsjekking og noen timers hvile.

Etter lunsj begir vi oss ut i den myldrende byen med drøye 18 millioner innbyggere. Ingen annen by i India har vokst så raskt.

New Delhi er kolonibyen som ble til når britene flyttet hovedstaden fra Calcutta og hit. I tillegg til parlamentet, paradegatene og ambassadene ser vi her noen av byens helligdommer.

Vi besøker Birla Mandir, et av Delhis mest populære hindutempler og får oppleve sikhenes helligdom og kjøkken ved Bangla Sahib.

Vi bor to netter på hotellet i Delhi.

Dag 3. Delhi til fots og på to hjul.

Etter frokost foretar vi en fascinerende byvandring i Paharganj, en av Delhis fattigere bydeler. Vandringen er organisert av den ideelle organisasjonen Salaam Baalak Trust, som i åtte år har hjulpet gatebarna i Delhi.

Via dette programmet får ungdommer anledning til å forbedre sine kommunikasjons- og markedsføringsevner. Her deler de sine personlige erfaringer og sine historier. Dette gir oss dypere innsikt i livet på gata.

Om du vil kan du gi en frivillig donasjon til organisasjonen i form av penger eller et eller annet til barna - klær, matvarer, brevpapir, elektronikk. Vandringen er omtrent to timer lang og viser oss en annen side av India enn det den vanlige utflukten gjør.

Om ettermiddagen besøker vi Old Delhi eller det Gamle Delhi. Middelalderbyen er både sjarmerende og kaotisk med sine trange gater, basarer og Indias største moské. Her forenes fotgjengere, kuer og mopeder.

På en tur med en rickshaw forflyttes vi smidig mellom basargatenes forskjellige kvarter og skråsamfunn. Her gjelder det å ha tunga rett i munn. Hvilken luksus å ikke måtte ratte, trampe og svinge unna selv. Sett deg til rette og innta dufter, lyder og synsinntrykk!

Dag 4. Rajasthan. Sanganer.

Vi forlater Dehli med buss og reiser til delstaten Rajasthan. Rajasthan betyr kongenes land og er som et eventyrland med praktfulle maharajaborger, staselige kameler og turbaner i alle regnbuens farger.

Sanganer er en liten by, kjent over hele verden for sin håndlagde papirproduksjon, blokktrykk og Jain-tempelet.

Vi fortsetter til Jaipur, som er hovedstad og den største byen i denne indiske delstaten med sine 3 millioner innbyggere. Vi sjekker inn på hotellet for et besøk i tre netter.

Dag 5. Jaipur.

Jaipur ble grunnlagt på 1727 av maharajaen Jai Sing. Byen kalles ofte for den rosa byen, på grunn av alle byens eldre rosamalte deler. Like utenfor Jaipur besøker vi Amberfortet. For å komme opp til borggården, der besøket starter, kjører vi jeep. Fortet og tilhørende palass ble bygd i 1592 av maharajaen Man Singh. Vi får se godt bevarte originalmalinger, vakre marmorsøyker og kan nyte utsikten ned langs dalsidene.

Tilbake i Jaipur besøker vi det staselige City Palace, også dette bygd av maharajaen Jai Sing. Palasset ble hans nye hjem etter at han forlot Amber Fort.

Hawa Mahal, eller vindenes palass, er mer en fasade enn et palass. Vi stopper opp og beundrer denne berømte bygningen. Her kunne palassets kvinner se ut over byens liv uten å bli sett selv.

Verdens største filmindustri er over 100 år gammel. Bollywood er den indiske utgaven av Amerikas Hollywood, der det produseres flere filmer enn det den vesterlandske utgaven får fram. Filmene beskrives som en blanding av komedie, romanse, action og drama. Menn og kvinner jager hverandre rundt trær, husker og blunker med øyevippene.

I Jaipur ligger kinoen Raj Mandir, som er en av landets største. Innredningen i foajeen er som et bakverk. Og å høre publikums entusiasme under filmen gjør at vi glemmer at det foregår på hindi og er uten tekst.

Dag 6. Fatephur Sikri.

Med buss fortsetter vi mot Agra. Omtrent havveis blir det et stopp, for å besøke Fatephur Sikri, den praktfulle seiersbyen, som ble til den forlatte byen. Området ble bygd i 1571 av stormogulen Akbar. Vi vandrer rundt i den godt bevarte, rødskimrende byen med sine forsvarsanlegg, tempel og palass. Her får vi høre fortets og byens historie fortalt for oss. Byen var mogulimperiets hovedstad i bare 14 år. Selv i dag kommer det pilgrimer for å besøke den hellige, hvite marmormoskeen.

Om ettermiddagen har vi kommet fram til Agra, som ligger ved elva Yamuna, der vi sjekker inn på et hotell for to netter.

Dag 7. Taj Mahal. Det røde fortet.

Grytidlig om morgenen står et besøk ved Taj Mahal for tur. Da denne universale helligdommen ble bygd, ble det ikke spart på verken hardt arbeid eller penger. Selve sarkofagen er utført i agat, lapis lazuli og jaspis. Kunsten med å skape dekorative mønstre ved hjelp av ulike steiner i forskjellige farger, pietre dure, har sine røtter i antikken. Det ble lagt ned mye arbeid på å finne fram til de naturlige fargeskiftningene og årringene i de ulike steinene.

Vi kjører tilbake til hotellet for frokost og fortsetter deretter til Agras røde fort. I det omtalte Jasmintårnet i Agrafortet satt mogulen Shah Jahan fengslet i åtte år. Herfra kunne han skue ut over sin elskede hustrus imponerende gravmonument, Taj Mahal. Agrafortet er oppført som en halvmåne og omgis av en mur. Anlegget ble bygd til de militære styrkene, men fikk senere både et boligkompleks, audienssaler og en stor hage.

Dag 8. Til Varanasi.

Etter frokost reiser vi med buss til Delhi, for litt senere å fly videre til Varanasi. Byen ligger ved elva Ganges i delstaten Uttar Pradesh. Millioner av hinduer kommer hit på pilgrimsferd, for å bade ved en av de mange trapper som ligger ved elva. Varanasi sies å være den eldste, fortsatt bebodde byen i India og også en av de aller helligste. Vi sjekker inn på et hotell for to netter.

Dag 9. Båttur på elva Ganges. Sarnath.

Elva Ganges har alltid fascinert menneskene. Under en båttur i soloppgangen vil vi se byen langsomt våkne til liv. Det er en magisk følelse. Fromme menn og kvinner strømmer ned mot elva. Mange faller inn i bønn eller meditasjon. Deres håp er å bli befridd for sine synder. Et vanlig syn her er også likbålene ved steintrappene. Tradisjonen er å bli kremert ved Ganges. Herfra strøs asken deretter ut i den helligste av hinduismens alle elver. Byen har en meget lang historie og stedet omtales blant annet i dokumentaren Mahabharata.

Omtrent en mil sør for Varanasi ligger Sarnath. Her holdt Buddha sin første preken. Her besøker vi den så kalte Hjorteparken, fredfull og avkoplende. Millioner av hinduiske pilgrimer valfarter hit til Varanasi, som sies å være den eldste, fortsatt bebodde byen i India. Dette er hinduenes helligste by, men Varanasi har også stor betydning for buddhismen. Om kvelden foretar vi et fascinerende besøk ved steintrappene som vender ned mot elva Ganges, for å oppleve lysseremonien Aarti.

Dag 10. Ledig formiddag. Fly til Mumbai.

Etter en sovemorgen og frokost har vi noen timer på egen hånd. Om ettermiddagen begir vi oss til flyplassen og går ombord på innenlandsfly til Mumbai. Vi sjekker inn på hotell i Mumbai for to netter.

Dag 11. Vandring i slummen i Mumbai.

Om formiddagen foretar vi et besøk i en av Mumbais fattigste bydeler. Vi går til fots gjennom Asias største slumkvarter. Bøker og filmer har allerede fortalt om livet i slummen. Vi følger med på en organisert vandring i Dharavi sitt trange kvarter. Her finnes det flere tusen små bedrifter, som arbeider med gjenbruk og produksjon. Det er kanskje drømmen om et bedre liv som er drivkraften her.

Vandringene foregår uten tanke på fortjeneste. Inntektene går rett tilbake til innbyggerne i Dharavi. For å øke sluminnbyggernes sjanser på arbeidsmarkedet og gi dem en sjanse til en dag å kunne komme herfra, blir det gitt gratis undervisning i engelsk og datamaskinkunnskap. Besøket lar ingen bli uberørt, men det viktigste er at slummen nå får et ansikt og opphører å være anonym.

Om ettermiddagen reiser vi til øya Elephanta. En båt tar oss over til øya, som ligger seks kilometer fra Mumbai. Øya står på Unescos verdensarvliste. Her ser vi flere interessante tempelgrotter.

Tilbake i Mumbai for avskjedsmiddag

Dag 12. Rundtur i Mumbai.

Etter frokost ser vi viktoriansk arkitektur, røde dobbeltdekkere, skyskrapere i glass og stål, samt myldrende basarer. Vi besøker Victoria jernbanestasjon og det populære tempelet Krishna, før vi setter nesa mot flyplassen og innenlandsfly tilbake til Delhi. Vi sjekker inn på et bekvemt hotell nær flyplassen, til en siste natt før hjemreisen.

Dag 13. Hjemreise.

Etter frokost begir vi oss til flyplassen for hjemreise. Ankomst til Helsingfors samme ettermiddag. Tilslutningsfly til øvrige Skandinavia.

Dette er inkludert i reisen

• Fly Skandinavia – Delhi tur/retur
• TEMA-reiseleder
• Innenlandsfly Delhi – Varanasi – Mumbai – Delhi
• Samtlige overnattinger
• 12 frokoster
• 7 lunsjer
• 9 middager
• Inntrede ifølge program

REISE FAKTA

Dag 1.

Avreise med Finnair fra Skandinavia via Helsingfors til Delhi, India. Flymåltider inngår.

Dag 2.

Ankomst Delhi. Buss til hotellet for innsjekking, frokost og hvile. Busstur i New Delhi med besøk ved et par templer. Frokost og middag inngår. To overnattinger på hotell i Delhi.

Dag 3.

Busstur til Paharganj og gamle Delhi. Byvandring og kjøretur med rickshaw. Frokost, lunsj og middag inngår.

Dag 4.

Buss Delhi – Sanganer – Jaipur, 298 km. Besøk i Sanganer. Frokost, lunsj og middag inngår. To overnattinger på hotell i Jaipur.

Dag 5.

Buss Jaipur - Amber t/r ca. 25 km. Besøk i Amber Fort inklusive jeeptur og maharajaens palass. I Jaipur besøker vi City Palace. Frokost, lunsj og middag inngår.

Dag 6.

Buss Jaipur – Agra, ca. 235 km. Besøk i Fatephur Sikri. To netter på hotell i Agra. Frokost, lunsj og middag inngår.

Dag 7.

Bussutflukt til Taj Mahal og Agras røde fort. Frokost, lunsj og middag inngår.

Dag 8.

Buss Agra – Delhi, ca. 203 km. Innenlandsfly Delhi – Varanasi. To netter på hotell i Varanasi. Frokost og middag inngår.

Dag 9.

Båttur på elva Ganges, byvandring i Varanasi. Bussutflukt til Sarnath, ca. 20 km t/r. Besøk i Sarnath. Kveldstur i Varanasi og Aarti seremoni. Turen foregår blant annet med rickshaw. Frokost, lunsj og middag inngår.

Dag 10.

Ledig formiddag. Innenriksfly Varanasi – Mumbai. To netter på hotell i Mumbai. Frokost inngår.

Dag 11.

Busstur og slumvandring i Dharavi. Båttur til øya Elephanta. Frokost, lunsj og middag inngår.

Dag 12.

Busstur i Mumbai. Innenriksfly Mumbai – Delhi. En natt på hotell ved Delhi flyplass. Frokost inngår.

Dag 13.

Buss til flyplassen. Hjemreise med Finnair til Helsingfors og videre med tilslutningsfly til øvrige Skandinavia samme ettermiddag/kveld. Frokost og flymåltider inngår.

India

Innbyggere: 1 300 millioner
Flatinnhold: 3 287 590 km²
Valuta: Rupie
Religion: Hinduer 80 %, muslimer 11 %, kristne 2,8 %, sikher 2 %, buddhister 0,7 %, øvrige 3,5 %
Språk: Hindu og engelsk er Indias to offisielle språk.

Viktig om reisen

I grunnprisen inngår
Flyreise Skandinavia – Delhi tur/retur. Innenlandsfly Delhi – Varanasi – Mumbai – Delhi. Reiseleder fra TEMA, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, inntreder og transporter underveis i henhold til dagsprogrammet.

Valuta
Indiske rupier (INR). For mer informasjon om valuta og kurser, kontakt bank- eller vekslingskontor. Veksle gjerne til indisk valuta ved ankomsten til flyplassen i Delhi. Det er praktisk å ha litt småpenger til alle former for driks.

Driks
Driks er ikke inkludert i prisen. TEMAs reiseleder samler inn 4500 INR per person i begynnelsen av reisen, og tar seg av fordelingen mellom sjåfører, bagasjebærere og restaurantpersonal ved felles måltider med mer.

Visum
For reise til India er det nødvendig med visum og de reisende må selv søke om dette. Se mer informasjon under "Alt om reisen" og visuminformasjon for India.

Klima

Klimaet i India styres av monsunen i Bengalske viken. De månedene som er best egnet for besøk i disse landene er fra oktober til april.

Informasjon om klima og aktuelle værprognoser finner man blant annet på yr.no, bbc.com og cnn.com.

Klær og utstyr

På dagtid har du på deg enkle og lettstelte, bekvemme bomullsklær. Fra desember til midten av februar er morgener og kvelder ofte kjølige. Det kan også være noe svalere ved dårlig vær. Du kan gardere deg med et ullplagg og en vindjakke.

Det er viktig å ta med et par bekvemme, solide, inngåtte sko med lave hæler og gummisåler til våre spaserturer i naturen, på land og i by.

Husk på at på enkelte hellige steder og ved tempelbesøk må en være «anstendig» kledd. Det vil si at kvinner ikke kan gå med bare skuldre og både kvinner og menn må ha tildekte bein. På dager med tempelbesøk er det bra å ha et par bekvemme sko som er lette å ta av og på, da du må ta av deg skoene før du går inn. Badetøyet bør være tas med, da de fleste hoteller har svømmebasseng. Pakk også ned en solhatt og solbriller. Glem heller ikke solkrem og leppepomade med høy solfaktor. En lommelykt kan også være lurt å ta med.

Annet

India er et relativt billig land å besøke, selv som turist. I hotellenes kafeteriaer kan du få lunsj og mer omfattende indisk krydrede måltider til en rimelig penge. Vin er dyrt og de vanligste måltidsdrikker er øl, limonade eller mineralvann. Smykker, broderier, samt kunsthåndverk er eksempler på varer og suvenirer som du kan kjøpe i India. Tenk på dette når du beregner reisekassa.

Vi vil påminne om at norske importbestemmelser blant annet forbyr innførsel av produkter fra utrydningstruede dyr og planter, elfenben og havskillpaddeskall. Sjekk med Miljødirektoratet og Cites (Convention on International Trade of Endangered Species), en ny lov som trådte i kraft 1.juli 2018 om hva du kan ta med som reisegods og ev tillatelse.

Bussene i India er av god kvalitet, men på grunn av dårlige veier kan bussturene delvis oppleves som ubekvemme.

Obs!

Vi benytter flyselskapene IndiGo Airline og Jet Airways. Billettene til innenlandsflyturene vil du få av reiselederen i India. Du har lov til å ta med deg 20 kg innsjekket bagasje og 7 kg håndbagasje.

Med reservasjon mot endringer.

Hotell/overnatting

I alla våra resor ingår

 • Svensktalande TEMA-reseledare
 • Noga utvalda flyg & hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Trygghet genom resegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.