Cruise på Mekong - Kambodsja til Vietnammed sol og bad på Phu Quoc

Mekongelven strekker seg 400 mil gjennom seks land – fra kilden i Tibet til Sørkinahavet utenfor Vietnam. Bli med oss om bord på stilfulle Jahan Cruises for en reisen utenom allfarvei, både på land og på vann. Vi opplever Mekongs unike økosystem og får et bilde av elvens rolle før og nå. Langs vannveien besøker vi ukjente perler og verdensarven Angkor Wat. Cruiset avsluttes med sol- og badedager på den tropiske øya Phu Quoc, også kalt Smaragdøya.

Reisefakta

Land: Kambodsja, Vietnam

Reisetype: Cruise

Reiselengde: 16 dager

Størrelse på gruppen: 18-24 personer

Visum kreves : Ja

Høydepunkter

 • Angkors eventyrtempel
 • Cruiseskipets stemning og standard
 • Phnom Penhs arkitektur og historie
 • Dagliglivet på og langs Mekongelven
 • Øya Phu Quocs fine sandstrender

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Flyreise Skandinavia – Siem Reap, Kambodsja / Phu Quoc, Vietnam – Norge. TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og reisens transporter ifølge dagsprogrammet.

Cruisebåten

Rederiet vi reiser med heter Jahan Cruises og kategori på lugarene som alle har heter Superior Stateroom. Lugaren er 30 kvadratmeter og alle har egen balkong på 4 kvadratmeter. Standard seng er dobbelseng, men det fins noen få lugarer med to separate senger som man kan leggge inn som forespørsel hvis det er ønskelig.     

Valuta 

Kambodsja: Riel (KHR).  

Vietnam: Dong (VND).

I reiser er måltider inkludert ifølge dagsprogrammet, øvrige måltider samt drikke til måltidene betaler du selv. 

De vanligste bank- og kredittkortene aksepteres i de fleste butikker.  

Les mer under Valutaveksling » .

For mer informasjon om valuta og kurs kontakt bank- eller vekslingskontor. 

Driks 

Driks er ikke inkludert. Du bør beregne cirka 125 USD for driks til felles aktiviteter og måltider, samt til sjåfører, lokalguider, cruisepersonalet og øvrige bagasjebærere. TEMAs reiseleder samler sammen drikspengene ved starten av reisen og porsjonerer deretter ut til berørte personer. 

Klima 

Opplysninger om klima og aktuelle værprognoser finner du enkelt på ulike værnettsider, se for eksempel www.bbc.com eller www.yr.no.

Klær og utstyr 

I Angkor-regionen skal diskré og respektfull bekledning iføres, for eksempel bluse/skjorte som dekker skuldre og eventuelle kjoler som går nedenfor knærne. Ingen shorts i dagene rundt Angkor.

Ta gjerne med den lettere regntøy, en paraply og en varmere genser/jakke. For det meste er det som gjelder at man best kler seg i svale, luftige plass med lange ermer, som beskytter mot sterk sol og også mot insekter. Pakk lett. Vaskeservicen på hotellene er raske og bra. Vi anbefaler også bra joggesko/tøysko med gummisåle for besøk i templer og spaserturer i lokale byer.

Litt mere fritidstøy for å skifte til middag bør du også ta med deg.

For øvrig 

Vær oppmerksom på at noen dager inneholder litt lengre dagsetapper, samt at en del litt vanskelige ilandstigninger fra båt kan være nødvendig fa Mekongelvens dybde varierer med årstiden.

Værmaktene kan vi ikke rå over, men vi ser dens innvirkning som et ekstra krydder på våre eventyr. Noen ganger kan dog noen veier sperres av, eller bli for vanskelig og ukomfortable å ta seg frem på – da finner vi andre veier og løsninger, med opplevelse og sikkerhet som ledestjerne.

Vær oppmerksom på 

Flyreisene innenriks i Vietnam bestilles lokalt av vår samarbeidspartner på plass. Billettene til disse flyvningene mottar du på plass. Ved innsjekking for avreise fra Norge anbefaler vi at du har reisens dagsprogram/dagbok, samt hotelliste tilgjengelig for å kunne vise «første hotellnatt» samt hvilken dag man forlater landet.

Vær oppmerksom på at maksimumsvekten for innsjekket bagasje på strekningen innenriks er 20 km (pluss maksimum 5 kg håndbagasje) – de internasjonale flyvningene med Thai Airways tillater dog 30 kg innsjekket bagasje.

Hotell information

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreiseflyplass Pris Status
2020-01-29 16 dager Cruise på Mekong - Kambodsja til Vietnam Oslo 53 990 NOK 4 plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Fly og hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Prøvesmakinger
 • Se dagsprogrammet

Andre Cruise

 
XClose