Sykkeltur i Flandernmed romantiske Brugge

I Flandern sykler vi gjennom frodige jordbruksområder og langs vakre kanaler. Middelalderbyen Brugge er reisens base, der alt fra bygninger, restauranter og kaféer byr på høy sjarmfaktor. Vi opplever også kulturbyen Gent og ta en tur over grensen til Nederland. Mellom sykkelturene, spiser vi vafler, drikker øl og prøvesmaker himmelske praliner.

Reisefakta

Land: Belgia, Nederland

Reisetype: Sykkeltur - vanskelighetsgrad 1, lett

Reiselengde: 6 dager

Størrelse på gruppen: 14-18 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Verdensarvbyene Brygge og Gent
 • Slottet Bulskampveld med hager
 • Flotte byer i Belgia og Nederland
 • Sanddynene ved De Haan
 • Kulturhistoriske Gent

Dagsprogram
Avreiser 2019

Dag 1. Ankomst Brussel

På flyplassen blir vi møtt av TEMAs reiseleder. Vi reiser med tog fra flyplassen til Brygge togstasjon og den siste strekningen til hotellet reiser vi med minibuss eller taxi. Brygge er en godt bevart middelalderby med kanaler og bygninger som omgis av en uimotståelig romantisk atmosfære. Bykjernen som er bilfri, er perfekt for sykkelturer.

Under en kanaltur med båt ser vi Brygge, slik som de tilreisende i middelalderen så byen. Da fungerte kanalene og elvesystemet nemlig som veier, først og fremst for handelen. Før middagen gjør vi et besøk på et sjokolademuseum der vi får være med på en demonstrasjon av praliner.

Dag 2. Hager, slott og vakker natur

På sykkelturens andre dag tramper vi ut fra Brygge via noen av byens vakre vindmøller, broer og kanaler. Vårt mål for dagen er slottet Bulskampveld med sin interessante historie og engelske hage. Her finner vi blant annet en krydderhage med over 400 ulike planter.

Vi sykler deretter forbi Oostkamp før vi har en ledig kveld i Brugge.

Dag 3. Verdensarvbyen Gent

I dag gjør vi oss kjent med den harmoniske byen Gent. Vi sykler til togstasjonen i Brugge, for så å ta toget videre til Gent. Her henter vi ut nye sykler og utforsker en av Belgias mest populære byer. I tillegg til å være en sykkelvennlig kanalby, er Gent en by med stort fokus på kunst og matkultur. Det finnes flere hundre historiske bygninger, hvorav mange i dag står på UNESCOS verdensarvliste. Byen har blant annet lin- og bomullsindustrien å takke for sin rikdom.

I løpet av besøket i Gent gjør vi bl.a. et besøk på et bryggeri der De Gruut produserer en øl uten humle, men med en hemmelig krydderblanding fra middelalderen.

Dag 4. Flanderns vakre kyst

I dag sykler vi til De Haan. Rett etter at vi har lagt Brugge bak oss kommer vi frem til ruinene av Abdij Ter Doest, en gang et mektig kloster som ble ødelagt under religionskrigen i 1569. Vi ser den overdimensjonerte mursteinskirken og kommer frem til den lille, sjarmerende byen Lisseweges torg med sine hvitkalkede hus.

Neste mål blir de innbydende sanddynene utenfor De Haan. Kanskje det frister med en spasertur på stranden etter lunsjen? De Haan har en uvanlig lav skyline, noe som gjør at mange bygninger i belle epoque-stilen blir tydelige. I en av byens villaer, Savoyarde, bodde den store fysikeren Albert Einstein en kort tid. På veien hjem til Brugge sykler vi i et område med rikt fugleliv.

Kvelden er fri til egne opplevelser.

Dag 5. Pittoreske landsbyer i Flandern

I dag sykler vi nordøst til den lille byen Damme, som ligger pittoresk til ved en av regionens mange kanaler. Damme har et vakkert og urørt bybilde som mer eller mindre har stått uforandret siden 1700-tallet. Byen hadde tidligere kontakt med havet og tjente en formue på sildehandelen. Silden kom med fartøy fra blant annet Skanõr og Falsterbo under store deler av 1600-tallet. Etter en liten pause i Damme sykler vi over grensen til Holland og den litt livligere byen Sluis. Mangel hollendere kommer hit i årets kalde måneder for shopping. Her slår vi oss ned ved en av byens uteserveringer og ser på folkelivet.

I landsbyen Retranchement i Holland tar vi en lunsjpause på et torg i skyggen av vakre bygninger og fargesprakende blomsterdekorasjoner.

Om ettermiddagen sykler vi mot den nordvestre kysten og inn i Belgia igjen. Underveis passerer vi blant annet byen Knokke, et badested med frodige kvartaler og arkitekttegnede hus. Frank Sinatra pleide å synge her før i tiden, og stjerner som Marlene Dietrich og Maurice Chavalier besøkte kasinoet regelmessig.

Arkitekturstilen i Knokke ble til på begynnelsen av 1920-tallet. Da bestemte familien Lippens, etterkommere av mannen som gjenvant dette området fra havet på 1790-tallet, seg for å endre retning. I stedet for å ha jordbruksareal og dyrke poteter bestemte de seg for å forvandle Knokke til et feriemål på linje med Deauville og Trouville i Normandie. I Knokke gjør vi et besøk på det populære tehuset Siska, og smaker hjemmelagde vafler laget etter en oppskrift fra 1882.

Etter dette besøket tråkker vi tilbake til Brugge igjen. Avskjedsmiddag på hotellet.

Dag 6. Hjemreise

Etter mange opplevelsesrike dager er reisen nå kommet til veis ende. Transport til flyplassen og hjemreise fra Brussel.Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r 
• Samtlige overnattinger
• 5 frokoster
• 4 lunsjer
• 2 middager
• Øl- og sjokoladesmaking
• Brygge museum kort og rabatthefte
• TEMAs reiseleder
• Inngangsbilletter ifølge program

REISE FAKTA

Dag 1

Fly Skandinavia – Brussel. Tog- og busstransport til Brugge, ca. 110 km. Sykkeltur ca. 6 km. Fem overnattinger på hotell i Brugge. Besøk og kanaltur i Brugge. Middag er inkludert.

Dag 2

Sykkel Brugge – Gentkanalen – Brugge ca. 55,7 km. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 3

Sykkel 20 km, tog Brugge – Gent – Brugge, ca 100 km. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 4

Sykkel Brugge – Lissewege – De Haan – Brugge ca. 52 km. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 5

Sykkel Brugge – Damme – Sluis – Knokke/Heist – Brygge ca. 59 km. Frokost, lunsj og avskjedsmiddag er inkludert.

Dag 6

Buss eller taxi og tog til flyplassen, ca. 50 km. Frokost er inkludert.

Belgia

Innbyggere
11 millioner Flateinnhold
30 528 km² Valuta
Euro Språk
Fransk, flamsk (nederlandsk) og tysk Religion
Den romersk-katolske kirken er den dominerende trosretningen. Omtrent tre av fire belgere beregnes å være katoligger selv om få aktivt utøver noen religion.

Viktig om reisen

Om sykkelturen:

Obligatorisk utstyr:

- Komfortable og vel inngåtte sko for sykkelturer og vandringer
- Lettpakket regntøy
- Sykkelhjelm, ta med din egen

Vi anbefaler:

- Sykkelbriller/solbriller
- Sykkelhansker
- Gele-sete eller sykkelbukser
- Ryggsekk
- Ekstra t-skjorter for skift
- Vannflaske eller Camelback
- Solkrem


Om syklene:

Citybikes med håndbremse og 7 gir. 

Holder for vannflaske finnes ikke. Bagasjeholder finnes, men det mangler fester. Vi anbefaler at du tar med deg elastiske bånd til å feste ryggsekken eller vesken på bagasjeholderen.

På plass får du en sykkelnøkkel, en lås, en sykkelpumpe og sykkelveske.

For deg som vil benytte sykkelsko kan SPD-pedaler lånes. Spør gjerne i forbindelse med din bestilling. 

På denne reisen er det mulig å bytte ut den vanlige sykkelen til en El-sykkel. For bestilling kontakt TEMA. Tillegg i prisen for El-sykkel er 1750,- NOK. Begrenset antall El-sykler per gruppe. 


Viktig å vite:

Vennligst oppgi din høyde ved bestilling, dette for at vi skal kunne ordne en sykkel som passer akkurat deg. Din lengde fyller du inn under "Min reise". Vær oppmerksom på at vi trenger denne informasjonene snarest mulig etter bestilling, og absolutt senest en måned før avreise. 

Vi har ingen følgebil på denne reisen. Ved eventuelle problemer ringer vi for assistanse. 

Vi spiser alle måltider på restauranter og barer, derfor trenger du ikke ta med noe piknikutstyr. 

Brygge museum kort og rabatthefte er inkludert i reisens pris. 


Sykkelturene

Dag 2. Sykkeldistanse 55,7 km. Du sykler for det meste på sykkelstier, grus, brostein og asfalt. Gjennomsnittshøyde 5–10 meter over havet.

Dag 3. Sykkeldistanse 59 km. Du sykler for det meste på sykkelstier og jorder. Høydeforskjell 5–30 meter over havet.

Day 4. Sykkeldistanse 52 km. Du sykler for det meste på sykkelstier. Høydeforskjell 5–30 meter over havet.

Dag 5. Sykkeldistanse 20 km. Du sykler for det meste på sykkelstier, brostein og asfalt. Gjennomsnittshøyde er 5–10 meter over havet.


Øvrig informajson

Prisen inkluderer:

Fly Norge – Brussel t/r. TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og øvrige transporter ifølge dagsprogrammet.

Valuta:

Euro (EUR).

De vanligste bank- og kredittkortene aksepteres i de fleste butikkene. Minibanker finnes.

Les mer under Valutaveksling ».

Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.

Driks:

Driks er ikke inkludert. TEMAs reiseleder samler inn 20 EUR per person ved reisens start, og tar seg av fordelingen til sjåfører, bagasjebærere og restaurantpersonalet ved felles måltider med flere.

Klima:

På Internett finner du værprognoser over de fleste stedene vi besøker på reisen. Se www.bbc.com eller www.yr.no.

Hotell information

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Prøvesmakinger
 • Se dagsprogrammet

Andre Sykkelturer

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.