Fottur på Karpathos og SariaGenuine dodekanesiske øyer

Øst for Kreta og sørvest for Rhodos ligger den nest største av Tolvøyene, Kárpathos. Forblåst og med høye fjell, er øya overraskende grønn. Med disse forutsetningene er øya kjent blant vindsurfere, fotturister og fjellklatrere. Løypene er kanskje ikke de lengste, men derimot er de kuperte og steinete og derfor relativt krevende for den som vil gå fotturer. Lønn for strevet får vi hos den gjestmilde befolkningen i landsbyene og ved de vakre, folketomme strendene. 

Reisefakta

Land: Hellas

Reisetype: Fotturer - vanskelighetsgrad 3, utfordrende

Reiselengde: 8 dager

Størrelse på gruppen: 18-22 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Fjellvandring fra platåen Lastos
 • Vandre til den tradisjonelle landsbyen Olympos
 • Heldag med vandring og bad på Saria
 • Båtturene med "Captain Manolis"
 • Lefkos sjarm og strender

Viktig om reisen

Grunnprisen omfatter følgende
Flyreise Kárpathos tur retur, TEMAs reiseledelse, delt dobbeltrom, måltider, utflukter, inngangsbilletter og reisens transporter i henhold til dagsprogrammet.

Valuta
Euro (EUR). Minibanker finnes. De vanligste bank- og kredittkort aksepteres i de fleste butikker. For mer informasjon om valuta og kurs kontakt bank- eller vekslingskontor.

Driks
Driks er ikke inkludert i prisen. TEMAs reiseleder samler inn 20 EUR per person i begynnelsen av reisen, og tar seg av fordelingen mellom sjåfører, bagasjebærere og restaurantpersonal ved felles måltider med mer.

Klima
Informasjon om klima og aktuelle værprognoser finner man blant annet på yr.no, bbc.com og cnn.com.

Klær og utstyr
Det er lurt å ha med et lett ullplagg til blåsete eller kjølige dager, særlig om våren og høsten. Det viktigste er nok et par gode, behagelige sko med tykke såler. På denne turen kreves fjellsko. Tenk også på at du må bruke klær som dekker skuldre og knær ved besøk i klostre, der menn må bruke langbukser og kvinner skjørt.

Bademuligheter i havet ved de fleste fotturene.

Fotturen
Landskapet på Kárpathos er svært kupert og turene går sjelden på helt flatt underlag. Det går ofte opp eller ned og stiene er steinete, noe som kan være anstrengende for personer med ledd- og ryggproblemer.

Men har du normal til god allmennkondisjon, vil det likevel ikke være noe problem. Personer som har tendenser til svimmelhet, kan oppleve noen deler av turen som vanskelige. Du går også på stier og småveier i svært gammelt kulturlandskap med storslått utsikt.

Vi spiser tradisjonell TEMA-piknik reisedag 2 og 3, så ta med utstyr til dette.

Tips og informasjon om TEMAs vandringsreiser

Annet
Hotellstandarden i Hellas er varierende og rommene kan oppleves som små og enklere. På grunn av nasjonale helligdager kan det oppstå midlertidige endringer i dagsprogrammet.

Kárpathos er utsatt for mye vind og hvis båtturene på reisen ikke er mulige å gjennomføre, finnes det flere andre turalternativer av høy kvalitet som kan bli satt inn i stedet for rutene som er angitt i dagsprogrammet.Hotell/overnatting

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreisested Pris Status
11.09.2022 8 dager Fottur på Karpathos og Saria Oslo 18 950 NOK 6 plasser igjen Bestill
18.09.2022 8 dager Fottur på Karpathos og Saria Oslo 18 950 NOK 6 plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Fotturer

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.